Dagens

Friday, 02 December, 07:43

Nyheter om Dagens

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 timer siden

Frykter for kvinnefengselet

De fengselsansattes fagforening frykter at regjeringens planer for nye mannsfengsler gjør at Bredtveit kvinnefengsel i Groruddalen fortsetter å forfalle og til slutt må stenge. Fengselet er gammelt og nedslitt, og mange har ment at det må bygges nytt mannsfengsel på samme tomt for få gjort noe. I går ble det kjent at regjeringen vil dele Dagens Oslo fengsel på Grønland mellom Ilseng, Ullersmo og et mindre fengsel på Dagens tomt på Grønland.

Aftenposten - 12 timer siden

Dagens quiz: Fredag 2. desember 2022

Hvilken bok kommer først i Det gamle testamente?.

NRK - Igår: 06:08

Helseministeren sier nei til å utrede omskjæring

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) ser ingen grunn til å utrede om rituell omskjæring av gutter bryter med menneskerettighetene, slik Røde Kors har bedt om. Tidligere denne uken tok Thale Skybak, leder for nasjonal politikk og kunnskap i Redd Barna, til orde i Vårt Land for å gjennomføre en juridisk utredning av rituell omskjæring for guttebarn. I et brev til Helse- og omsorgsdepartementet ba organisasjonen regjeringen om å kartlegge hvorvidt barns menneskerettigheter er tilstrekkelig ivaretatt med Dagens lovverk.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:55

IA-avtalen forlenges med to år

Partene i arbeidslivet og regjeringen er enige om å forlenge Dagens avtale om et inkluderende arbeidsliv, den såkalte IA-avtalen, med to år. Samtidig er det enighet om å forsterke innsatsen for å redusere sykefravær og frafall i arbeidslivet, skriver regjeringen i en pressemelding. Siden forrige IA-avtale ble inngått for perioden 2019–2022, har norsk arbeidsliv måttet håndtere en pandemi og til tider høy arbeidsledighet.

Klartale - Igår: 05:00

Klar Tales julekalender

Hver dag publiserer vi en et nytt tema som vi forbinder med jul.Der kan du lese om ulike tradisjoner og annet moro.Hvem er egentlig julenissen?

Aftenposten - Igår: 19:30

Dagens quiz: Torsdag 1. desember 2022

Hva het bensinstasjonkjeden YX Energi før 2006?.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:51

50 prosent gjenbruk av E18

50 prosent av Dagens E18 fra Tvedestrand til Bamble i Telemark kan gjenbrukes når det skal bygges ny motorvei med fartsgrense 100 kilometer i timen. Dette går fram av opplysningene det statlige veiselskapet Nye Veier nå legger fram for ordførerne i området. Klimautslippene blir redusert med 30 til 40 prosent i forhold til den gamle planen.

NRK - 16 nov 22 kl. 10:44

Tyrkias plan om utslippskutt betyr 32 prosent økning

Tyrkia la tirsdag frem en plan om sine fremtidige CO₂-utslipp frem til 2030 på klimatoppmøtet i Egypt. Planen innebærer at landet skal redusere utslippene sine med 41 prosent i forhold til om de hadde fortsatt med Dagens utslippsreguleringer, skriver Reuters. Fordi Tyrkias økonomi er i vekst, innebærer planen i praksis at landet planlegger å øke sine CO₂-utslipp med 32 prosent frem til 2030, skriver Bloomberg.

E24 - Igår: 17:39

SAS-sjefen advarer aksjonærene: – De kan tape alt

SAS’ konsernsjef Anko van der Werff kom onsdag med sin hittil sterkeste advarsel til Dagens aksjonærer: – Det er ingen garanti for at de vil beholde noen som helst verdier..

NRK - Igår: 16:33

Støre bytter ut to statssekretærar

Tale Jordbakke og Siri Hytten går av som statssekretærar for statsministeren. Det skriv Dagens Næringsliv og Vårt Land. Kristoffer Thoner kjem inn som erstattar, skriv DN.

NRK - Igår: 15:22

DN: John Carew ankar ikkje dom

Den tidlegare fotballspelaren John Carew godtek dommen på 14 månader fengsel utan vilkår, skriv Dagens Næringsliv. Oslo tingrett dømde han for ikkje å ha rapportert skattepliktig inntekt på om lag 12,8 millionar kroner og formue på 307 millionar kroner i ein periode Carew formelt budde i Storbritannia, men oppheldt seg så mykje i Noreg at det utløyste skatteplikt..

NRK - Igår: 10:42

Norges Bank kutter kronesalget kraftig

Norges Bank skal selge langt færre kroner i desember sammenlignet med november. Kun utenlandsvaluta til 1,9 milliarder kroner skal bli kjøpt opp hver dag. Det er et fall fra 3,7 milliarder hver dag i november, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - Igår: 09:38

Økokrim og PST advarer i ny risikovurdering

Økokrim og PST advarer om økt kriminalitet utført ved hjelp av digitale verktøy i en ny risikovurdering for hvitvasking og terrorfinansiering. For hvitvasking er trussel- og risikobildet særlig preget av den økte digitaliseringen vi ser både i økonomien og i samfunnet generelt. For hvitvasking er trussel- og risikobildet særlig preget av den økte digitaliseringen vi ser både i økonomien og i samfunnet generelt, heter det i en pressemelding.

Dagbladet - Igår: 09:33

- Vær varsom

Økokrim mener digitalisering i kombinasjon med sosial manipulering er en stor trussel i Dagens kriminalitetsbilde..

NRK - Igår: 09:05

Ekstra bonus til alle Equinor-ansatte

Alle Equinor-ansatte får 1000 dollar hver, rundt 10.000 kroner, som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022, melder Dagens Næringsliv. Julegaven til de over 20.

VG - Igår: 08:54

Pandemi er sikkerhetspolitikk

Pandemien frisket opp to ord i det norske vokabularet: Beredskap og etterpåklokskap. Dagens regjering har allerede glemt begge..

E24 - I førrgår: 06:22

Equinor-ansatte får 1000 dollar i ekstra bonus for «høy arbeidsbelastning»

Alle Equinor-ansatte får 1000 dollar - rundt 10.000 kroner hver, som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022, melder Dagens Næringsliv..

NRK - I førrgår: 05:40

Equinor-ansatte får 1000 dollar i julebonus

Alle de 20.000 Equinor-ansatte får 1000 dollar, rundt 10.000 kroner, som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022, melder Dagens Næringsliv.

NRK - I førrgår: 12:58

Prishopp for strøm onsdag

Strømprisen klatrer oppover i morgen, ifølge Nordpool. I prisområdet Sør-Norge, som strekker seg helt opp mot Sognefjorden, blir snittprisen 3,65 kroner. Det en oppgang fra Dagens pris på 3,63 kroner.

NRK - I førrgår: 11:45

Ny milliardær flytter til Sveits

Milliardær Jens Rugseth flytter til Sveits, melder Dagens Næringsliv..

Aftenposten - 28 nov 22 kl. 19:45

Dagens quiz: Tirsdag 29. november 2022

Hva heter den canadiske artisten bak sangen «Big Yellow Taxi»?.

NRK - 28 nov 22 kl. 06:11

Oljeministeren mener norsk sokkel er blitt mer ettertraktet

Norsk sokkel spiller en mye større, viktigere rolle for europeisk energisikkerhet enn noen gang, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Regjeringen har en avtale med SV om ikke å avholde 26. konsesjonsrunde i år.

NRK - 27 nov 22 kl. 16:02

Regjeringen ber olje- og gasselskapene fortsette å lete

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier at mulighetene i Barentshavet har forsterket seg i et lengre perspektiv. Han åpner for å lyse ut nye blokker. Regjeringen har en avtale med SV om at 26.

E24 - 27 nov 22 kl. 06:47

Mener regler for hvalsafari er mangelfulle: – Farlige og uheldige episoder

Dagens regler for å beskytte hvaler mot uforsvarlig turisme er ikke gode nok, mener hvalekspert i Fiskeridirektoratet..

Aftenposten - 27 nov 22 kl. 06:47

Mener regler for hvalsafari er mangelfulle: – Farlige og uheldige episoder

Dagens regler for å beskytte hvaler mot uforsvarlig turisme er ikke gode nok, mener hvalekspert i Fiskeridirektoratet..

NRK - 26 nov 22 kl. 20:50

Avis: Snusprisen kan bli doblet

EU vil tvinge Sverige til å øke avgiften på snus så kraftig at prisen kan bli doblet, ifølge et lekket dokument som Aftonbladet omtaler. Den svenske avisa beskriver lørdag et «hemmelig, lekket» forslag fra EU-kommisjonen i Brussel om tobakksavgiften. Forslaget skal offentliggjøres i starten av desember og deretter diskuteres og vurderes av EUs medlemsland.

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Søndag 27. november 2022

Danseren Margaretha MacLeod utga seg for å være prinsesse fra Java, ble dømt for spionasje og henrettet i Frankrike..

NRK - 26 nov 22 kl. 18:54

Reindriftsmillionær konkurs

Millionær Thor Aage Pedersen sitt selskap «Brunbjørn as» ble denne uken slått konkurs av eierne. Pedersen har bygget sin formue på slakt av rein i Finnmark. Pedersen har flere økonomiske utfordringer.

NRK - 26 nov 22 kl. 03:42

Forsvarssjefen sier nei til nye stridsvogner – høster kritikk

I fjor godkjente Stortinget innkjøp av nye stridsvogner til Forsvaret. Men forsvarssjef Eirik Kristoffersen ønsker å stanse innkjøpet. Det vekker reaksjoner.

Aftenposten - 25 nov 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Lørdag 26. november 2022

Hvilket stjernetegn heter aries på latin?.

NRK - 25 nov 22 kl. 18:11

Regjeringen vil ha risikovurdering etter oppkjøp av luftambulanse-selskap

Luftambulansen i Norge er i ferd med å bli solgt til ukjente eiere, og regjeringen har bedt om en risikovurdering av det nye eierskapet. Helseforetakene eier Luftambulansetjenesten, og har satt driften ut til britiske Babcock. Etter at det børsnoterte selskapet vant forrige anbudskonkurranse skal de drive luftambulanse i Norge fram til 2025.

NRK - 25 nov 22 kl. 17:16

Norse Atlantic stupte på flat Oslo Børs

I løpet av uken har Oslo Børs steget over 3 prosent. På ukens siste dag steg hovedindeksen med marginale 0,09 prosent, til 1.215,51 poeng.

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Fredag 25. november 2022

Hvilken blåmuggost fra gårdsmeieriet Tingvollost ble kåret til verdens beste ost i 2016?.

NRK - 10 nov 22 kl. 07:26

Dagens Nyheter: Telenor blir skulda for tryggleiksbrot i Sverige

Den svenske Post- och telestyrelsen (PTS) skuldar Telenor for alvorlege tryggleiksbristar. Brota omhandlar krav i den svenske tryggleikslova som skal trygge Sverige mot spionasje, Telenor ikkje skal ha tilfredsstilt. Telenor kjenner seg ikkje att i kritikken.

NRK - 10 nov 22 kl. 06:08

Foretrekker ny Mjøsbru sør for Dagens bru

Selskapet Nye Veier foretrekker at en ny Mjøsbru bygges sør for Dagens bru. Det fortalte prosjektleder Harald Monsen i Nye Veier på et informasjonsmøte på Biri i går, skriver lokalavisa OA. Ifølge Monsen er det utfordringer samme hvilken trase som velges for ny Mjøsbru.

NRK - 24 nov 22 kl. 10:13

Barents Press stopper samarbeidet med Russland

«Dagens situasjon for fri og uavhengig presse i Russland har ødelagt mulighetene for et trygt og åpent samarbeid mellom nordiske medlemmer av Barents Press og deres russiske kolleger» skriver de i en pressemelding. Barents Press International er et nettverk for journalister og redaktører i Barents-regionen i Norge, Sverige, Finland og Russland..

NRK - 24 nov 22 kl. 10:16

Avslutter russisk pressesamarbeid

Barents Press International legger ned sin organisasjon i Russland. I en pressemelding skriver de at «Dagens situasjon for fri og uavhengig presse i Russland har ødelagt mulighetene for et trygt og åpent samarbeid mellom nordiske medlemmer av Barents Press og deres russiske kolleger». Organisasjonen er et nettverk for journalister og redaktører i Barentsregionen i Norge, Sverige, Finland og Russland.

NRK - 24 nov 22 kl. 09:32

Regjeringen foreslår 800 millioner ekstra til laksekommunene

Havbruksfondet, som deler ut penger til oppdrettskommuner, skal styrkes med 800 millioner kroner ekstra i år, foreslår regjeringen. Ekstrabevilgningen kommer i forbindelse med nysalderingen av statsbudsjettet for 2022, skriver Dagens Næringsliv. Regjeringen utsatte auksjonene for oppdrettskonsesjoner i september i påvente av det omstridte forslaget om grunnrenteskatt.

Aftenposten - 23 nov 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Torsdag 24. november 2022

Hvem ble kåret til turneringens beste spiller i årets håndball-EM?.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

NRK - 23 nov 22 kl. 11:06

Konkurransetilsynet bekymret for mediemangfoldet

Tre store eiere kontrollerer over 70 prosent av det norske avismarkedet. Det bekymrer Konkurransetilsynet. Det er i en kronikk i Dagens Næringsliv at avdelingsdirektør Gjermund Nese og konkurransedirektør Tina Søreide i Konkurransetilsynet lufter sin bekymring for markedskonsentrasjonen og konkurransen i norske medier.

NRK - 23 nov 22 kl. 03:09

Støre havner langt nede i internasjonal måling

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) scorer tredje dårligst i popularitet blant lederne i 22 land i en ny undersøkelse. Ifølge Aftenposten svarer 24 prosent at de er svært eller litt fornøyd med jobben Støre gjør. 71 prosent er litt eller svært misfornøyd, mens 5 prosent ikke har gjort seg opp en mening.

VG - 22 nov 22 kl. 23:09

VM-stjerneimmigrantene: 139 spiller for sitt nye land

Nær 140 VM-spillere representerer nasjoner som ikke er deres fødeland. Kun fire av mesterskapets 32 landslag stiller med spillere som alle så Dagens lys i landet de vil vinne for i Qatar..

Aftenposten - 22 nov 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Onsdag 23. november 2022

Hvilken betegnelse brukes om pasta som er ferdigkokt, men likevel gir tyggemotstand?.

E24 - 21 nov 22 kl. 22:21

Tesla-aksjen faller markant

Tesla-aksjen har stupt hele 58 prosent siden årsskiftet. I januar priset én aksje for hele 400 dollar, i motsetning til Dagens 168 dollar..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com