Dagens

Tuesday, 17 May, 03:13

Nyheter om Dagens

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 timer siden

Oslo-sykehus på høring

De nye sykehusene på Gaustad og Aker er nå lagt ut på høring. Det er Helse- og omsorgsdepartementet som legger de omstridte planene ut til såkalt offentlig ettersyn på vegne av Kommunaldepartementet. 1.

VG - Igår: 00:30

Les Dagens VG her!

Nye ektefeller og barn kan vanskeliggjøre et arveoppgjør, ifølge Konfliktrådet. Ønsker du at familien skal være venner etter at du har gått bort, er det mye du kan gjøre for å unngå fremtidig konflikt. Sjekk rådene i Dagens VG..

VG - I førrgår: 00:15

Les Dagens VG her!

Overvekt- og fedmerelatert kreftsykdom vil sannsynligvis øke i løpet av de neste årene, mener WHO. Les om det viktigste symptomet på livmorkreft du må vite om i Dagens VG..

VG - 13 maj 22 kl. 00:30

Les Dagens VG her!

Blodet tappes, sentrifugeres og deler av det sprøytes tilbake i kroppen. Det skal gjøre underverker for sår, hår, hud og vonde ledd. Populært kalles PRP-metoden vampyrbehandling.

VG - 12 maj 22 kl. 00:30

Les Dagens VG her!

Dag Grytli og Synne Braarud solgte 71 kvadratmeters leilighet i Oslo for mer enn de brukte på sin nye enebolig i en av nabobyene. Mange flytter ut av storbyene for å få mer plass. Sjekk prisoversikten i Dagens VG..

NRK - 11 maj 22 kl. 07:06

Ekspertgruppe skal vurdere reglene for å bli universitet

Regjeringen setter ned en ekspertgruppe som skal vurdere kravene for akkreditering som universitet. Målet er å gjøre kravene mer treffsikre og regelverket mer oversiktlig, skriver kunnskapsdepartementet i en pressemelding. – Det er på tide med en gjennomgang for å se om Dagens system er unødvendig byråkratisk og om det er for rigide krav for å bli og forbli universitet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

VG - 11 maj 22 kl. 00:30

Les Dagens VG her!

Dyrere flyreiser, bensin, diesel og strøm drar prisveksten kraftig opp. Men flere varer og tjenester er blitt dyrere enn ventet. Få oversikten over dine økte kostnader og les hva ekspertene mener du bør gjøre i Dagens VG..

VG - 10 maj 22 kl. 01:00

Les Dagens VG her!

Mannen som var med på å avsløre de russiske trollfabrikkene, mener journalister som fremmer Putins propaganda er kriminelle. Samtidig synes han den russiske propagandaen er «latterlig». Les saken i Dagens VG..

VG - 02 maj 22 kl. 07:00

Les Dagens VG her!

Politiet går ut med ny etterlysning i Lørenskog-saken etter at de har fulgt et telefonspor til en nedlagt Bunnpris-butikk i Oslo. Les saken i Dagens VG..

Aftenposten - 7 timer siden

Dagens opptakssystem legger opp til at mange elever må utsette studiestarten

En elev med 5,4 i snitt har potensial til å bli en like god advokat som en med 5,6 i snitt..

NRK - 9 timer siden

Liten oppgang på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg mandag 0,39 prosent til 1.219,4 poeng. Med en manDagens oppgang har hovedindeksen nå steget 1,5 prosent så langt i år, skriver Dagens Næringsliv.

Aftenposten - Igår: 19:30

Dagens quiz: Mandag 16. mai 2022

Hva het FNs første generalsekretær?.

VG - Igår: 12:30

Dagens attraksjon: Solbadende brygge-hvalross i Langesund

– Vi hørte noen unger hyle, sier Sandra Fuglset ved Quality Hotel Skjærgården i Langesund..

NRK - Igår: 08:44

Private barnehager frykter ny lovendring

Regjeringen foreslår at hver enkelt barnehage skal være et selvstendig rettssubjekt. Det kan koste Norges største barnehagekjede 20 milliarder kroner i året. – Hvis dette går gjennom, blir det norgeshistoriens største tvangsoppsplitting av et selskap, hevder finansdirektør Atle Hørlyk i Læringsverkstedet til E24.

NRK - Igår: 07:52

Etterretning: Russland sliter i Donbas

Britisk etterretning skriver i en rapport søndag at Russland har mistet momentum, og at de ligger langt bak skjema i Donbas. – Med Dagens situasjon, er det lite sannsynlig at Russland vil gjøre dramatisk store framskritt de nærmeste 30 dagene, skriver dte britiske militæret i den daglige oppdateringen..

Aftenposten - I førrgår: 23:00

Kort sagt, søndag 15. mai

Utdelingen av Den nasjonale Ibsenprisen. Dette er Dagens kortinnlegg..

VG - I førrgår: 18:41

Usedvanlig dårlig start

Økende rente er alltid farlig for Ap. Men med Dagens pengebruk er det vanskelig å unngå..

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Søndag 15. mai 2022

Ved hvilken vestlandsfjord står dette monumentet?.

Aftenposten - 13 maj 22 kl. 18:45

Dagens quiz: Lørdag 14. mai 2022

Hvilken fotballklubb kjøpte Erling Haaland fra Molde i 2019?.

VG - 28 apr 22 kl. 23:23

Les Dagens VG her!

Stress, svelging av luft når du spiser, bivirkning av medisiner, eller tungt fordøyelige karbohydrater. Alt sammen kan være mulige forklaringer til luft i magen. Men plagene kan også ha andre årsaker.

NRK - 13 maj 22 kl. 10:47

Sender ikke søknad

Politikerne i Alta har enstemmig vedtatt at man ikke vil sende søknad om å få bli en del av fremtidige Troms fylke. Dermed vil Alta forbli i Finnmark, dersom Dagens storfylke splittes..

NRK - 13 maj 22 kl. 10:47

Alta vil forbli i Finnmark

Politikerne i Alta har enstemmig vedtatt at man ikke vil sende søknad om å få bli en del av fremtidige Troms fylke. Dermed vil Alta forbli i Finnmark, dersom Dagens storfylke splittes. På tirsdag ble det avholdt en rådgivende folkeavstemning, og 50,06 prosent stemte for å bli i Finnmark..

VG - 28 apr 22 kl. 15:17

Les Dagens VG her!

Fem livsstilsfaktorer påvirker demens-risikoen og levealderen, ifølge ny studie. Tar vi hensyn til disse faktorene, viser forskningen hvor mange færre år vi i snitt får med demens og hvor mange ekstra år vi lever. Les saken i Dagens VG..

Aftenposten - 12 maj 22 kl. 23:00

Kort sagt, fredag 13. mai

Koronakommisjonen. Dette er Dagens kortinnlegg!.

NRK - 12 maj 22 kl. 21:55

Vil skrinlegge ny Politihøgskole i Oslo

Regjeringen vil droppe planene om en ny Politihøgskole i Oslo, skriver Avisa Oslo. I forslaget til revidert nasjonalbudsjett skriver regjeringen at Dagens bygg på Majorstuen er godt nok, og at det heller ikke finnes penger til noen ny skole i politibudsjettene de neste årene. Planleggingen av en ny Politihøgskole i Oslo ble startet etter et vedtak i Stortinget i februar i fjor..

Aftenposten - 12 maj 22 kl. 18:30

Dagens quiz: Fredag 13. mai 2022

Under hvilket pseudonym skriver J.K. Rowling krimbøker?.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:47

Bistands-Norge mener de ikke ble hørt

– I en situasjon der Norge profiterer stort på krigen, er det ubegripelig at man i det hele tatt vurderer å kutte en eneste krone på hjelp til de fattigste, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp. I mars skrev et samlet bistands-Norge et åpent brev til Jonas Gahr Støre med bønn om at regjeringen legger frem en krisepakke til Ukraina hvor både kostnader knyttet til bosetting av flyktninger i Norge og humanitær hjelp til Ukraina og nabolandene ikke tas fra Dagens bistandsbudsjett, men kommer som en egen krisepakke, skriver Kirkens Nødhjelp. – Mange land opplever nå et press på sine budsjetter.

NRK - 12 maj 22 kl. 04:35

Sportskjedenes omsetning stuper

Sportkjedenes omsetning stuper i årets føste kvartal, etter et rekordhøyt første kvartal i fjor. Omsetningen falt med 11 prosent målt mot samme periode i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Årsakene er en mild vinter, forsyningstrøbbel på grunn av korona og krigen i Ukraina, rentehevinger og høye strøm og drivstoffpriser.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 23:00

Kort sagt, torsdag 12. mai

Honours-program. Elbiler. Byggeforbud.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Onsdag 12. mai 2022

På hvilket språk skrev tsjekkoslovakiske Franz Kafka romanen «Prosessen»?.

NRK - 11 maj 22 kl. 17:58

Hvit diamant solgt for 180 millioner kroner

«The Rock», den største hvite diamanten som noen gang er auksjonert bort, er solgt for 18,6 millioner sveitsiske franc. Auksjonshuset Christie’s sto for salget av diamanten, som er på 228,31 karat, i Genève onsdag. Salgssummen, som tilsvarer rundt 181,5 millioner kroner etter Dagens kurs, er langt lavere enn rekorden for en slik juvel.

E24 - 11 maj 22 kl. 16:03

Advarer bankene: – Kan bidra til hvitvasking

Norske banker står i fare for å bidra til hvitvasking av kryptovaluta, mener Økokrim-etterforsker. DNB mener Dagens regelverk ikke holder mål..

NRK - 11 maj 22 kl. 10:18

700 millioner kroner mer til sykehusene

Sykehusene får 700 millioner kroner ekstra i kompensasjon for inntektsbortfall som følge av pandemien, foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett. – Vi varslet allerede ved starten av året at vi ville følge med på om pandemien påvirket inntektene til sykehusene og fremme forslag ved behov for økte bevilgninger, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til Dagens Medisin. Den siste smittebølgen og høyt sykefravær har ført til at flere behandlinger har blitt utsatt.

NRK - 26 apr 22 kl. 17:33

DN: Fem menn dømt til fengsel i Boligbygg-saken i Oslo

Fem menn er dømt til ulike fengselsstraffer i korrupsjonssaken i Oslo kommunes eiendomsselskap Boligbygg, ifølge Dagens Næringsliv. Fengselsstraffene varierer fra tre og et halvt år til et halvt år, skriver avisen. I saken ble bygårder og leiligheter videresolgt til det kommunale foretaket Boligbygg med milliongevinst.

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:24

Se hvilke nyheter Støre har om havvind

Det er stor enighet om at Norge har behov for mer strøm i årene framover. Regjeringen ønsker at noe av denne skal komme fra havvind. De har tidligere sagt at de vil gjøre det lettere å bygge store anlegg med slik strøm i Norge.

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:24

Norge skal satse mye mer på havvind, sier Støre

Det er stor enighet om at Norge har behov for mer strøm i årene framover. Regjeringen ønsker at noe av denne skal komme fra havvind. De har tidligere sagt at de vil gjøre det lettere å bygge store anlegg med slik strøm i Norge.

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 23:00

Kort sagt, onsdag 11. mai

Sykkelfelt. Lyntog. Byggeforbud.

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Onsdag 11. mai 2022

Hva kalles Brussel i Danmark?.

Dagbladet - 10 maj 22 kl. 16:16

- Må stoppe galskapen

Venstre-politiker Trine Noodt vil stanse oppdelingen av Troms og Finnmark. Derfor stemmer hun for at Alta skal bli en del av Troms i Dagens folkeavstemning..

NRK - 10 maj 22 kl. 15:52

Fire tusen SAS-flyvninger kuttes i sommer

Rundt fem prosent av alle opprinnelige SAS-avganger kanselleres i sommer. Det er usikkert hvor mange norske flyvninger som berøres. – De fleste reisende kommer ikke til å merke dette på noen annen måte enn at de blir ombooket til et annet fly samme dag, sier pressesjef Karin Nyman i SAS til avisa Dagens Industri som først skrev om saken.

NRK - 10 maj 22 kl. 08:00

Høyeste april–måling på over 30 år

Konsumprisindeksen (KPI) steg 1,2 prosent fra april til mai 2022 og er 5,4 prosent høyere enn for ett år siden. Dette er den høyeste april–målingen på mer enn 30 år, skriver Dagens Næringsliv. KPI justert for avgiftsendringer og energivarer, den såkalte kjerneinflasjonen, steg med 2,6 prosent fra april 2021 til april 2022, viser tall fra SSB.

NRK - 10 maj 22 kl. 03:37

Warhol-portrett solgt for 195 millioner dollar

Andy Warhols ikoniske portrett av Marilyn Monroe ble solgt på auksjonshuset Christie's i New York mandag. Prisen: Rekordhøye 195 millioner dollar. Prisen tilsvarer rundt 1,89 milliarder kroner etter Dagens kurs, og er den høyeste for et kunstverk fra 1900-tallet som er solgt på en offentlig auksjon.

Aftenposten - 09 maj 22 kl. 23:00

Kort sagt, tirsdag 10. mai

Akademisk ytringsfrihet. Nav. Pål Steigan.

Dagbladet - 09 maj 22 kl. 20:47

- Konstruert for atomkrig

Putins «dommedagsfly» glimret med sitt fravær under Dagens 9. mai-parade. Russerne skylder på været..

Aftenposten - 09 maj 22 kl. 18:30

Dagens quiz: Tirsdag 10. mai 2022

Hva heter partiet som i 2017 ble stiftet av den dansk-svenske aktivisten Rasmus Paludan?.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt