Vil

Saturday, 25 June, 00:57

Nyheter om Vil

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - I førrgår: 08:46

Større press for å bli enige i flystreiken

Flyteknikere har denne uka vært i streik. Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) har krevd mer penger for jobben de gjør. NFO er en fagforening.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:36

Rentene stiger videre og inflasjonen når nye toppnoteringer

Både norske og internasjonale renter stiger i relativt rask takt, samtidig som inflasjonen i Europa befinner seg over åtte prosent per juni 2022. I de 19 landene som er en del av eurosonen, var prisveksten fra mai 2021 til mai 2022 faktisk på hele 8,1 %. Prognosene tilsier også at denne utviklingen Vil fortsette videre gjennom 2022 Rentenivå – fra svært lave nivåer til rask vekst Til å begynne med er det viktig å forstå at renter og inflasjon i noe grad henger sammen.

Klartale - 25 maj 22 kl. 16:00

Det blir lite som minner om sommervær denne helga

Det har regnet i store deler av landet den siste tiden. Mange har hatt mye nytte av paraplyen. Og på samme tid har klærne som minner om sommer fått ligge ubrukte hos de fleste av oss.

Klartale - 20 jun 22 kl. 06:15

Derfor Vil Taliban fjerne flere tusen valmuer

En soldat fra Taliban holder vakt. Han ser på en traktor som river opp valmue-plantene på en åker i den lille byen Washir i Afghanistan. Det er Noor Mohammed som eier åkeren.

Klartale - Igår: 10:32

Vil doble styringsrenta på få måneder

Torsdag sa Ida Wolden Bache at det blir 0,5 prosent mer i styringsrente. Det gjør at den blir endret fra 0,75 prosent, til 1,25 prosent. Wolden Bache er sentralbanksjef i Norge.

Klartale - I førrgår: 16:00

Torsdag kan bli årets varmeste dag for én del av landet

– Det blir kjempefint å ta et bad på Østlandet. Sankthansaften ligger an til å bli årets varmeste dag, sier Unni Nilssen til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Klartale - 18 timer siden

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

NRK - 17 jun 22 kl. 19:49

Scholz lover at tyske våpen Vil nå Donbas i tide

Tysklands statsminister Olaf Scholz sier at de tyske våpnene som Ukraina har bedt om, Vil komme i tide slik at de kan brukes i kampene om Donbas-regionen i øst. Tyskland har måttet tåle kritikk fra ukrainske ledere for ikke å levere våpen fort nok, samt for innholdet i våpenleveransene. Gjentatte ganger har Ukraina bedt om stridsvogner og jagerfly, men uten at Tyskland har Villet sende så tunge våpen.

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:40

Eksperter tror ikke Russland Vil bruke atomvåpen

Kristin Ven Bruusgaard tror ikke Vladimir Putin Vil bruke strategiske atomvåpen. Hun er postdoktor ved Institutt for statsvitenskap. Hun sier det ikke er mange som tenker på at det kan skje.

NRK - 14 jun 22 kl. 08:50

FHI-rapport: Kreft og Hjerte- og karsykdommer de vanligste dødsårsakene i 2050

Tirsdag morgen la FHI fram en rapport med framskrivninger om noen av de viktigste utfordringene for folkehelsen fram mot 2050. – I årene som kommer Vil befolkningen eldes ytterligere. En større andel personer Vil bli over 75 år, og det Vil være flere over 90 år, skriver FHI i en pressemelding.

Nyhetspressen - 17 jun 22 kl. 11:02

Høye strømpriser bidrar til anstrengt privatøkonomi for mange

Første halvdel av 2022 har vært preget av store bevegelser i mange av de økonomiske faktorene som påvirker norske husholdninger. Rentenivået er på vei opp, inflasjonen er høyere enn målet til Norges Bank – økende priser på strøm og drivstoff er en sterkt bidragende komponent i høy inflasjon. Selv om myndighetene har bidratt med støtte, Vil de høye strømprisene uten tVil påvirke mange husholdningers økonomi.

Klartale - 7 timer siden

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

Det er en føderal rett til å ta abort som er satt til side. USAs høyesterett bestemte det fredag. Avgjørelsen var ventet.

Klartale - 13 timer siden

Forslaget skal forby homoterapi

Homoterapi blir også kalt «konverterings-terapi». Det er behandlinger med mål om å endre personers seksuelle orientering. Det er en omstridt behandling.

NRK - I førrgår: 17:32

NHO: Vil behandle søknad når den kommer

NHO sier onsdag at de står i en fastlåst situasjon, men at det har vært kontakt mellom partene i flyteknikerstreiken i dag. De benekter at formålet med den varslede lockouten er å tvinge fram tvungen lønnsnemd. – Selve formålet med lockouten er å tvinge flyteknikerne tilbake til forhandlingsbordet, sier Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NRK.

NRK - 21 jun 22 kl. 21:46

Gharahkhani utelukker ikke at representanter har gjort feil

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) sier til NRK tirsdag kveld at de 28 stortingsrepresentantene som nå har gått på en skattesmell som hovedregel har handlet i tråd med føringene de har fått av stortingsadministrasjonen. Han Vil imidlertid ikke slå fast at alle berørte representanter er uten ansvar for at de tidligere har betalt for lite skatt på pendlerboligene sine. – Det er ulike saker i dette som jeg ikke kan kommentere, men vi forholder oss til det som blir et endelig vedtak fra Skattemyndighetene, sier han til NRK.

NRK - 21 jun 22 kl. 19:47

Helsedepartementet Vil vite konsekvensene av lockout

Helsedepartementet ber om å bli orientert om konsekvensene av en eventuell lockout, hvor også flyteknikerer som drifter ambulanseflyene i Norge omfattes. – Vi har bedt om å bli orientert av Luftambulansetjenesten HF om konsekvenser av en eventuell lockout, sier statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) i en uttalelse til NTB. Departementet Vil deretter oversende opplysningene til Statens helsetilsyn, som igjen Vil vurdere om disse konsekvensene Vil medføre fare for liv og helse.

Aftenposten - 2 timer siden

Tyrkia Vil tømme Syria for terrorister: – Vil gi Erdogan en stor seier på hjemmebane

Hva Vil Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan oppnå med det?.

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre Ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

Klartale - 15 timer siden

Norge og Storbritannia Vil satse på vannkraft i Afrika

Scatec er et norsk selskap som jobber med fornybar energi. De skal satse mye på å lage vannkraft i Afrika, og får med seg to fond på det. Det ene er norske Norfund og det andre er BII fra Storbritannia.

Klartale - 20 jun 22 kl. 11:15

Macron må finne noen å samarbeide med

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han ble valgt av folket for to måned siden. Hans største konkurrent var Marine Le Pen.

NRK - Igår: 19:55

Lufthansa kansellerer 2.000 flyginger i juli

Det tyske flyselskapet Lufthansa kansellerer ytterligere 2.000 flyginger i juli fra flyplassene i Frankfurt og München. Årsaken er mangel på arbeidskraft.

Klartale - 08 jun 22 kl. 11:10

Analytiker tror folk kan reise trygt med SAS i sommer

Hans Jørgen Elnæs er flyanalytiker i Winair AS. Han tror økonomien i flyselskapet SAS er god nok til at de klarer seg på både kort og mellomlang sikt. Dermed Vil neppe problemene få følger for folk som skal reise i sommer, forklarer han til nyhetsbyrået NTB.

NRK - Igår: 19:08

USA Vil gi Ukraina ny stor våpenpakke

USA Vil gi en ny militær støttepakke verdt 450 millioner dollar til Ukraina, og Vil blant annet gi nye raketter. Pakken er verdt rundt 4,5 milliarder kroner. Ukraina får blant annet flere Himars-rakettsystemer, som er mellomdistanseraketter.

Klartale - Igår: 19:15

I kveld kan du se markeringen av skeivt kulturår

I år er det 50 år siden det ble slutt på forbudet mot å være homofil i Norge. Det blir markert med at det i 2022 skal være Skeivt kulturår.Paragraf 213 i Straffeloven ble fjernet i 1972.

Klartale - Igår: 14:00

Partier mener det er regjeringen sin feil at renta blir høyere

Torsdag satte Norges Bank opp styringsrenta til 1,25 prosent. Det er den fjerde økningen siden september. Flere av opposisjons-partiene mener regjeringa må ta skylda.

Klartale - Igår: 13:20

Rekordmange Vil vente med å betale studielånet sitt

150.000 personer Vil vente med å betale studielånet sitt. Det viser tall fra Lånekassen.

Klartale - Igår: 08:47

Kan bli nytt møte i flytekniker-streiken

– Jeg skal til Oslo i dag for å ha et møte med partene. Men det er litt usikkert om det blir gjennomført. Jeg håper de to partene kan møte i dag, sier Carl Petter Martinsen til Dagbladet.

Klartale - Igår: 08:47

Klart for nytt møte i flytekniker-streiken

– Jeg skal til Oslo i dag for å ha et møte med partene. Men det er litt usikkert om det blir gjennomført. Jeg håper de to partene kan møte i dag, sa Carl Petter Martinsen til Dagbladet torsdag morgen.

NRK - 15 jun 22 kl. 11:20

Nato-landene blir trolig enig om ny Ukraina-pakke

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier at Ukrainas forsvarsminister Vil gi alliansen en oppdatering på hva landet trenger før Nato-toppmøtet. Stoltenberg varsler også at Nato-landene trolig Vil bli enig om en omfattende pakke til Ukraina på toppmøtet. – I kveld Vil vi ha et møte med Ukraina, Georgia, Sverige, Finland og EU.

Klartale - 15 jun 22 kl. 08:38

Nav tror det blir flere folk uten jobb om kort tid

Det er ventet at du må betale mer i rente i tiden framover. Varer og tjenester skal koste mer. Det gjør at Nav tror flere folk Vil mangle en jobb fra høsten av.

Klartale - 14 jun 22 kl. 14:00

Nordmenn Vil avlyse ferieturen sin som følge av varmt vær

Spania er et land nordmenn elsker å reise til. Denne sommeren er det ekstra varmt. På søndag var det nær 43 grader varmt.

NRK - I førrgår: 02:18

Reuters: Biden Vil fjerne bensinavgiften

USAs president Joe Biden Vil trolig gå inn for å midlertidig fjerne den nasjonale avgiften på bensin. Det forteller en kilde til Reuters. Rekordhøy bensinpris og høy inflasjon har gjort at mange amerikanske husholdninger sliter med å få endene til å møtes.

NRK - 21 jun 22 kl. 10:11

Bergen: Mann pågrepet for voldtekt av barn

En mann i 20-årene fra Bergen er på pågrepet for voldtekt av et barn under 14 år. Mannen blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag. Politiadvokat Cathrine Schjelderup sier til Bergens Tidende at siktelsen gjelder seksuell omgang.

Klartale - 17 jun 22 kl. 11:15

Rapport tror det blir laget flere atomvåpen framover

De siste 35 årene har mange land produsert færre våpen. Årsaken er at enkelte land har avtaler om fred. Nå viser ny rapport at dette kan endre seg.

NRK - 17 jun 22 kl. 10:41

Frp Vil halvere matmomsen

Frp Vil bruke 11 milliardar kroner på å halvere momsen på mat frå 15 til 7,5 prosent, skriv Nationen. Forslaget kjem i partiets alternative reviderte nasjonalbudsjett. Det Vil føre til 11,25 milliardar i reduserte inntekter til staten.

Klartale - 21 jun 22 kl. 06:00

Endelig står det at hun er gift i passet

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

Klartale - 13 jun 22 kl. 10:17

Nå kommer de norske jordbærene

Nå kommer de norske jordbærene. Folk på Østlandet kan denne uka nyte årets første kurver med norske jordbær. – De norske jordbærene har allerede nådd Stavanger-området.

Dagbladet - 2 timer siden

Vil ikke gripe inn i Fredriksen-avtale

Rødt krever granskning fra Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) etter at døtrene til milliardær John Fredriksen får stille ut kunst på Nasjonalmuseet. Det Vil ikke Trettebergstuen..

Klartale - 13 jun 22 kl. 07:00

Kolsom og Emine Vil hjelpe innvandrer-kvinner

– Baluchi, dari, farsi, urdu, engelsk.Kolsom Husseinbor fra Iran tar en kort pause. Hun tenker seg om.

NRK - 9 timer siden

Birgitte Tengs-rettssak i oktober

Rettssaken mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995, er forhåndsberammet til 31. oktober i Haugaland og Sunnhordland tingrett. Rettssaken Vil foregå i Haugesund tinghus.

NRK - 11 timer siden

Utstedelse av nødpass flyttes til nytt sted i Oslo

Mandag 27. juni åpner et eget utstedelsessted for nødpass i Schweigaardsgate 15b i Oslo sentrum. Nødpass til innbyggere i Oslo, Asker og Bærum Vil kun bli utstedt her fra den datoen.

NRK - 11 timer siden

Fremdeles ikke klart om flyteknikere kan søke dispensasjon fra lockout

Ambulanseflyselskapet Babcock venter fortsatt på en vurdering fra helsemyndighetene som gjør at de kan sende en søknad om dispensasjon i flyteknikerkonflikten. – Vi har foreløpig ikke mottatt en slik vurdering, sier daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden til NTB fredag. Dersom det ikke blir en løsning i flyteknikerkonflikten, har NHO Luftfart varslet en lockout fra og med søndag.

Klartale - 12 timer siden

Soldater skal ha fått ordre om å trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

NRK - 12 timer siden

Forsvarer: Bråthen har akseptert dommen

Espen Andersen Bråthen hadde fredag tatt stilling til dommen om overføring til tvungent psykisk helsevern. Forsvareren sier han ikke Vil anke. Det er advokat Elling Dahl, som var medforsvarer under rettssaken mot Bråthen i Buskerud tingrett i mai, som fredag kommenterte dommen.

Klartale - 12 timer siden

Ny lov mot våpen skal stoppe masseskytinger

USA har hatt problemer med masseskytinger lenge. Det har ført til at flere har ønsket strengere lover mot våpen. Natt til fredag ble et forslag stemt for.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com