Vil

Wednesday, 21 February, 00:26

Nyheter om Vil

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 15 feb 24 kl. 09:48

Økokrim sier millionbot gir reduksjon i fengselsstraff – ber om tre år og syv måneders fengsel

– Vi mener at en differensiering i form av bot og fengsel Vil ha en større allmennpreventiv effekt mot personer med en viss formue, sier medaktor Marthe Stømner Smestad. Økokrim mener at Anders Besseberg også skal bøtelegges. – Samlet sett så mener påtalemyndigheten at det Vil være riktig i denne saken å idømme en bot i størrelsesorden én million kroner, sier Smestad.

Klartale - 12 feb 24 kl. 11:30

Nordmenn dropper dietter

De fleste nordmenn dropper dietter. De velger heller endringer i kostholdet. De ønsker at endringene skal holde over tid.

NRK - 11 timer siden

Regjeringa droppar praktisk taxi-prøve

Heretter må dei som Vil bli taxisjåførar berre ta ein teoretisk prøve. Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) seier at næringa slit med rekrutteringa, og at dei håpar at avviklinga av den praktiske prøven Vil bidra til at fleire Vil køyra taxi. Han seier at det framleis Vil bli stilt høge krav til næringa..

NRK - Igår: 17:30

USA Vil ikke at Israel går inn i Rafah – legger frem forslag om våpenhVile

USA kunngjorde mandag at de kommer til å legge frem et forslag til avstemming i FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Gaza, melder Reuters. Forslaget skal blant annet ta til orde for at Israel ikke bør gå gjennomføre en bakkeinvasjon i Rafah sør i Gaza. Både på grunn av skadene dette Vil påføre siVile, men også potensialet for at siVile fortrenges til naboland.

NRK - Igår: 17:30

USA Vil ikke at Israel går inn i Rafah – legger frem forslag om midlertidig våpenhVile

USA kunngjorde mandag at de kommer til å legge frem et forslag til avstemming i FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Gaza, melder Reuters. Forslaget skal blant annet ta til orde for at Israel ikke bør gå gjennomføre en bakkeinvasjon i Rafah sør i Gaza. Både på grunn av skadene dette Vil påføre siVile, men også potensialet for at siVile fortrenges til naboland.

Klartale - 08 feb 24 kl. 15:02

Åpner nytt telt for flyktninger

Det nasjonale ankomst-senteret for flyktninger ligger på Råde. Der skal Utlendingsdirektoratet (UDI) åpne et nytt telt. Teltet er på 450 kvadratmeter.

NRK - 15 feb 24 kl. 09:43

Budstikka kutter i antall papirutgaver.

1. mai går Budstikka fra seks til tre ukentlige utgaver av papiravisen. – To av tre abonnenter leser oss nå digitalt, og denne utviklingen forsterker seg uke for uke.

NRK - 04 feb 24 kl. 15:10

USA Vil ikke utelukke angrep i Iran

Fredagens hevnangrep mot pro-iranske grupper i Syria og Irak var bare første steg, opplyser sikkerhetspolitiske talspersoner for Det hvite hus. Det melder flere amerikanske medier. Flere angrep Vil følge, sier nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan for Det hvite hus til NBC.

NRK - 07 feb 24 kl. 16:15

Vedum: Staten Vil tape 34,5 milliarder i året på å fjerne formuesskatten

Norges 0,1 prosent rikeste Vil til sammen spare 13 milliarder kroner årlig dersom formuesskatten fjernes. Totalt Vil staten gå glipp av 34,5 milliarder kroner. – En fjerning av formuesskatten Ville redusert statens inntekter med om lag 34,5 milliarder kroner.

Klartale - 14 feb 24 kl. 11:06

Foreslår å endre reglene på eksamen

Kunstig intelligens (KI) har tatt verden med storm. Det har ikke bare vært positivt for alle. Skolene har blant annet måtte tilpasse seg veldig raskt.

NRK - 1 time siden

USA advarer på nytt om bakkeinvasjon i Rafah

En israelsk bakkeinvasjon i Rafah Vil bli en katastrofe, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd. USA har tidligere advart Israel mot å sende bakkestyrker inn i Rafah, der over 1,1 millioner internt fordrevne palestinere på oppfordring fra Israel har søkt tilflukt. Dersom Israel ikke tar hensyn til de palestinske flyktningenes sikkerhet Vil «en operasjon i Rafah bli en katastrofe», sier John Kirby.

NRK - 3 timer siden

To av tre flyktninger fra Ukraina Vil hjem, viser FN-undersøkelse

Om lag to av tre ukrainske flyktninger og internt fordrevne Vil tilbake til hjemmene sine, viser en undersøkelse fra FNs flyktningorganisasjon UNHCR. Det skriver NTB. Av de totalt 9900 som deltok i undersøkelsen i januar og februar, svarte 65 prosent av ukrainske flyktninger og 72 prosent av fordrevne i Ukraina at de ønsker å komme hjem, opplyser UNCHR tirsdag..

NRK - 6 timer siden

USA: Stor israelsk operasjon i Rafah Vil kunne bli en katastrofe

I en uttalelse fra Det hvite hus tirsdag sier de at en større israelsk operasjon i Rafah, uten tiltak for å beskytte siVile, Vil kunne føre til en katastrofe. Israel har varslet at de vurderer å gå inn i Rafah, som ligger helt sør i Gaza. Rundt 1,5 millioner mennesker befinner seg der for øyeblikket.

Klartale - 11 timer siden

Får støtte til å få flere menn i toppstillinger

VID vitenskapelige høgskole har fått penger fra Forskningsrådet. Pengene skal gå til å få menn inn i høye stillinger. Men ikke i hVilken som helst sektor.

Aftenposten - 12 timer siden

KI-bølgen kan revolusjonere arbeidslivet. Vil du miste jobben?

Eksperter forventer at kunstig intelligens Vil revolusjonere det norske arbeidslivet..

E24 - 17 timer siden

Aker-verdiene steg til 64,3 milliarder i fjerde kvartal

Aker Vil dele ut milliardutbytte til aksjonærene. Hovedeier Kjell Inge Røkke Vil motta 780 millioner utbyttekroner..

NRK - 16 feb 24 kl. 16:06

Guterres med ny advarsel til Israel

Det humanitære hjelpearbeidet på Gazastripen er i ferd med å bryte helt sammen, sier FNs generalsekretær António Guterres. Guterres advarer på nytt Israel mot å gjøre alvor av trusselen om å sende bakkestyrker inn i Rafah, der over 1,1 millioner internt fordrevne palestinere har søkt tilflukt fra de israelske angrepene lenger nord i enklaven. Rafah er helt sentral i FNs hjelpearbeid på Gazastripen, og følgene av en bakkeinvasjon Vil derfor bli svært alvorlige, sier han.

NRK - Igår: 20:51

Russlands ambassadør kalles inn på teppet om Navalnyj-dødsfall

Utenriksdepartementet opplyser til NTB at de har kalt inn Russlands ambassadør Tejmuraz RamisjiVili til en «samtale om Aleksej Navalnyjs død». – I samtalen Vil norske synspunkter bli formidlet om russiske myndigheters ansvar for dødsfallet og for å tilrettelegge for en åpen etterforskning, skriver kommunikasjonsrådgiver Ane Jørem i en e-post til NTB. Hun legger til at norske myndigheter Vil gjenta sin oppfordring til Russland om å løslate alle politiske fanger.

Klartale - 16 feb 24 kl. 10:45

Så mye tror de prisene Vil vokse i år

TBU leverte sin foreløpige rapport fredag. Rapporten sier noe om norsk økonomi og utviklingen på lønningene. Tallene fra TBU blir brukt av alle som forhandler om lønn.

NRK - 16 feb 24 kl. 10:08

Nordea tror første rentekutt fra Norges Bank kommer nærmere jul

Nordea Markets spår at første rentekutt fra Norges Bank kommer først i desember. Hittil har meglerhuset spårdd at styringsrenten kuttes allerede i september. Det er tregere kutt i styringsrentene internasjonalt som gjør at Nordea tror at det Vil drøye med rentekutt her hjemme.

NRK - Igår: 18:54

Politiet har siktet Gjert Ingebrigtsen for kroppskrenkelse

Politiet har siktet friidrettstrener Gjert Ingebrigtsen for kroppskrenkelse, får NRK bekreftet av forsvarer John Christian Elden. Ifølge Elden skal siktelsen ha skjedd i fjor, og Ingebrigtsen risikerer en bot for hendelsen han er siktet for. – Han har senere fått forklare seg om dette, vi antar at det Vil falle bort når endelig avgjørelse foreligger, sier Elden til NRK.

Klartale - 16 feb 24 kl. 08:50

Putin ber russerne føde flere barn

Russlands president ønsker at russere får flere barn. Det sa han da han møtte folk som jobber på en fabrikk.– Familier må få minst to barn.

Klartale - Igår: 16:00

Nordmenn bestiller sommerferie nå

Nordmenn lengter etter sol og ferie. Det viser seg i hvordan de bestiller ferier. Folk ønsker seg ferier hvor de er garantert sol.

NRK - 12 feb 24 kl. 20:32

Forsvarssjefen om Ukraina: – Vil prege oss i mange år fremover

– Behold roen, stå sammen og støtt Ukraina. Vi må ikke miste det av syne. Det sa forsvarssjef Eirik Kristoffersen under et foredrag på Akershus festning mandag.

NRK - Igår: 15:28

EU-topp: Putin Vil bli holdt ansvarlig for Navalnyjs død

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier i en uttalelse at Russlands president Vladimir Putin Vil bli holdt ansvarlig for den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyjs død, skriver NTB. Mandag møtte han kona til Navalnyj, Julia Navalnaja..

NRK - Igår: 15:09

Røde Kors Vil finne ut hva som har skjedd med 23.000 savnede i krigen i Ukraina

23.000 mennesker har forsvunnet i Ukraina siden invasjonen fra Russland i 2022. Nå melder Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) at de jobber for å finne ut hva som har skjedd med dem, skriver NTB.

NRK - 12 feb 24 kl. 19:52

Mer snø i vente på Østlandet – Vil bli en del utfordringer

– Det er ikke over helt ennå. Fra Telemark og opp langs Oslofjorden samt på Romerike Vil det fortsette å snø utover kvelden, gjennom natta og inn i morgentimene. Det er ventet at det Vil bli en del utfordringer i morgentimene, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til NTB mandag.

Dagbladet - Igår: 14:55

Vil sikre boligen til Jonas-siktet

Politiet Vil ta heftelse i boligen til den ene siktede (30) etter drapet på Jonas Aarseth Henriksen. Nå ender saken i retten..

NRK - Igår: 14:23

Belgiske soldatar isolerte etter bråk i Åndalsnes

Det belgiske forsvaret skriv i ein e-post til NTB at dei involverte soldatane etter masseslagsmålet i Åndalsnes i helga blir halde isolerte. – Dette Vil vara inntil avhøyra er avslutta. På førespurnad frå norske styresmakter Vil soldatane bli på staden så lenge som det blir sett som naudsynt..

NRK - Igår: 14:23

Det belgiske forsvaret ber om unnskyldning etter bråk i Åndalsnes

Det belgiske forsvaret skriv i ein e-post til NTB at dei involverte soldatane etter masseslagsmålet i Åndalsnes i helga blir halde isolerte. – Dette Vil vara inntil avhøyra er avslutta. På førespurnad frå norske styresmakter Vil soldatane bli på staden så lenge som det blir sett som naudsynt.

Aftenposten - Igår: 10:59

Barna Vil ta livet av stemoren. Kan man lage familiefilm av det?

Du Vil ha en dose buskishumor..

NRK - Igår: 10:47

Kreml om Vestens reaksjon: Helt uakseptabelt

Kreml har mandag uttalt seg om dødsfallet til Aleksej Navalnyj, melder blant annet Reuters og AFP. En talsperson kaller Vestens reaksjon på dødsmeldingen «helt uakseptabel». Samtidig sier talspersonen at «slike uttalelser kan ikke skade vår statsleder».

NRK - Igår: 09:45

EU-topp Vil søke gjenvalg

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen kommer til å søke gjenvalg for en ny femårsperiode. Det melder flere medier, blant annet The Guardian, mandag morgen. Ifølge NTB er oppfatningen i Brussel at von der Leyen Vil bli valgt om hun stiller..

Klartale - Igår: 09:24

Ukrainere føler seg glemt og forlatt

– Folk føler seg forlatt, sier. Elly Reinolds. Den svenske legen jobber i Mykolaiv.

Klartale - Igår: 06:00

Når kommer skattemeldingen for 2023?

7. mars sender Skatteetaten ut de første skattemeldingene.Har du betalt riktig skatt i 2023?

VG - Igår: 02:35

Putins farlige ambisjoner

Hvis Vladimir Putin får det som han Vil i Ukraina kommer andre land i stor fare. Putin Vil revansjere det som beskriver som den store katastrofen, Sovjetunionens fall..

NRK - 15 feb 24 kl. 17:05

Stoltenberg tror ikke Trump mener alvor med Nato-trussel

USA kommer ikke til å forlate Nato selv om Donald Trump blir president, tror forsvarsalliansens generalsekretær Jens Stoltenberg. Trumps kritikk er ikke rettet mot Nato, men mot Nato-land som ikke bruker nok penger på forsvaret, mener Stoltenberg. Ifølge ham Vil 18 av Natos 31 medlemsland i år trolig oppfylle kravet om å bruke minst 2 prosent av BNP på forsvaret.

NRK - 15 feb 24 kl. 15:24

NRK beklager mangelfull informasjon om hurtigspor i domstolen

Tirsdag morgen publiserte NRK en sak i Nyhetsmorgen der det ble gitt inntrykk av at justisminister Emilie Enger Mehl stanser utredningen av en hurtigdomstol for unge lovbrytere. Det beklager NRK. Arbeidet med å få etablert et hurtigspor for unge lovbrytere fortsetter som planlagt.

NRK - 15 feb 24 kl. 13:14

Tregere økonomisk vekst i EU enn forventet – men lavere inflasjon

Anslagene for økonomisk vekst i EU er nedjustert fra i fjor høst, viser ferske tall fra EU-kommisjonen. Men inflasjonen faller mer enn ventet. I sin siste økonomiske utsikt regner kommisjonen med at økonomien i EU Vil vokse med 0,5 prosent i år.

NRK - 15 feb 24 kl. 13:15

UNRWA-sjef varsler pengeproblemer fra mars

FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) Vil få finansieringstrøbbel fra mars om ikke land gjenopptar støtten, sier organisasjonens leder. – Vi Vil få en negativ kontantstrøm fra og med mars, og så Vil situasjon bli betydelig verre i april med mindre frosne bidrag frigis, sa UNRWA-sjef Philippe Lazzarini til den irske kringkasteren RTE før et møte med utenriksministeren i Dublin torsdag. UNRWA granskes etter israelske påstander om at ansatte skal ha deltatt eller bidratt til Hamas' angrep mot Israel 7.

Klartale - 15 feb 24 kl. 06:00

Vet ikke hva de bør gjøre på grensa

Mange migranter ønsker å komme seg inn til Europa. Det gjør de ved å reise med båt over til Europa. Rundt 380.

NRK - 04 feb 24 kl. 22:51

Zelenskyj tror Trump Vil videreføre Ukraina-støtte om han blir president

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj håper at USA Vil fortsette støtten til Ukraina, selv om Donald Trump skulle vinne presidentvalget. – Jeg Vil tro og håpe at om det blir endringer i USA, så Vil linjen forbli den samme, sier Zelenskyj i et intervju med den statlige italienske kringkasteren RAI. – Det er folket i USA som bestemmer, men hvis de har til hensikt å redusere bistanden til Ukraina så Vil det bli en ny geopolitisk struktur.

NRK - 04 feb 24 kl. 15:10

USA Vil ikke utelukke ikke angrep i Iran

Fredagens hevnangrep mot pro-iranske grupper i Syria og Irak var bare første steg, opplyser sikkerhetspolitiske talspersoner for Det hvite hus. Det melder flere amerikanske medier. Flere angrep Vil følge, sier nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan for Det hvite hus til NBC.

NRK - 14 feb 24 kl. 15:18

Regjeringen: Varig styrking av politiet med 635 millioner

I revidert nasjonalbudsjett (RNB) Vil regjeringen foreslå en budsjettøkning på 635 millioner kroner til politiet for 2024. Pengene skal knyttes til ekstraordinære pensjonsutgifter, IT-drift og opprettholdelse av politibemanningen. – Kostnadsveksten har vært utfordrende for politiet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com