Vil

Monday, 05 December, 00:15

Nyheter om Vil

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 30 nov 22 kl. 06:00

Dine gamle ting er både butikk og gjenbruk

Det skulle egentlig vært kastet, alt det du ser. Det sier Desiree Hagman, nesten sjokkert av sine egne ord. Asker kommune har satt henne til å drive gjenbruks-senteret Omigjen i Slemmestad.

Klartale - 28 nov 22 kl. 06:00

Han kan ta plassen til Donald Trump

– USA skal bli flott igjen, sa Donald Trump. Så avslørte han det mange forventet: han Vil forsøke å bli president igjen.Trump var USAs president i fire år fram til 2021.

Klartale - 05 nov 22 kl. 06:30

Frykt for at kulden blir like farlig som krigen

Den siste tiden har Ukraina slitt med mangel på strøm. Årsaken er at mange kraftverk er bombet av Russland i løpet av de siste ukene. Røde Kors sier dette er svært alvorlig.

NRK - 30 nov 22 kl. 15:53

Yngre kvinner får HPV-test i stedet for celleprøve

Fra 1. januar 2023 Vil kvinner ned til 30 år få tilbud om HPV-test i stedet for celleprøve. Det samme Vil gjelde kvinner ned til 25 år fra 1.

NRK - Igår: 20:52

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som Vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, Vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - 30 nov 22 kl. 01:36

Canadisk provins Vil ha mer selvstyre

Den canadiske provinsen Alberta Vil ha økt indre selvstyre og mindre innblanding fra regjeringen i Ottawa. Førsteminister Danielle Smith i den oljeproduserende provinsen sier, ifølge Reuters, at et nytt lovforslag om mer selvstyre Vil betyr økt råderett over naturressurser, våpenkontroll, helsestell og utdanning. Dersom lovforslaget blir vedtatt, Vil det gi Alberta mulighet til å avvise føderale lover som den mener er lovstridige eller skadelige for provinsen.

NRK - Igår: 16:57

Russland: – Vil ikke akseptere pristaket på olje

Myndighetene i Moskva sier lørdag at de ikke Vil akseptere pristaket på olje som EU- og G7-landene samt Australia er blitt enige om. – Vi Vil ikke akseptere dette pristaket, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov, og føyer til at russiske myndigheter analyserer tiltaket. Formålet med pristaket er å begrense Russlands evne til å finansiere angrepskrigen i Ukraina.

NRK - 29 nov 22 kl. 22:58

USA advarer mot tyrkisk bakkeoperasjon i Syria

Fremskrittene som er gjort i kampen mot IS, Vil stå i fare dersom Tyrkia går inn med bakkestyrker i Syria, advarer forsvarsdepartementet i USA. Tyrkia har gjennomført en rekke bombeangrep i Syria retter bombeeksplosjonen i Istanbul der seks mennesker ble drept. Tyrkia hevder at YPG og PKK sto bak angrepet, noe de kurdiske gruppene avviser.

Klartale - Igår: 06:00

Restauranter skriker etter folk til å jobbe

– Få elever begynner på restaurant- og matfag, og mange slutter. Bransjen sliter med å skaffe folk. Det skrev avisa Nationen i en leder.

NRK - I førrgår: 15:49

Støres statssekretær med hemmelig kundeliste

Arbeiderpartiets nye statssekretær Kristoffer Thoner Vil ikke oppgi hvem han har hatt opprdag for. Thoner er statssekretær for Ap hos statsminister Jonas Gahr Støre og jobbet inntil i dag hos konsulentselskapet Mckinsey. – Jeg er av min tidligere arbeidsgiver pålagt taushetsplikt om hVilke klienter jeg har jobbet med, skriver Thoner via SMKs presseavdeling.

Klartale - 28 nov 22 kl. 11:00

Trenger penger og friVillige før jul

– Det er en dobling i køen sammenlignet med i fjor. Det forteller mange av organisasjonene som henter hos oss, sier Christiano Aubert. Han er styremedlem hos Matsentralen.

E24 - 01 dec 22 kl. 19:47

Storebrand ekskluderer fire gruveselskaper: – Vi ser en skremmende utvikling

Norges største kapitalforvalter Vil ikke lenger investere i selskaper som dumper gruveavfall i sjø eller selskaper som Vil utvinne mineraler på havbunnen. De Vil også følge nøyere med på oljeselskaper som operer i Arktis..

VG - 01 dec 22 kl. 12:27

Sjokkerte fotball-verdenen: - Jeg Vil ikke si unnskyld

DOHA (VG) Datoen 2. juli 2010 Vil for alltid bli stående som en av de verste dagene i Ghanas fotballhistorie. Fredag kan de få revansj, men Luis Suarez Vil ikke si unnskyld..

NRK - 2 timer siden

Brann i bygning i Holmestrand

Eit bygg under oppføring står fram som fullstendig nedbrent ved fylkesveg 312 på Grenneslinna i Holmestrand. Sløkkearbeidet held på framleis, men faren for spreiing skal minke. Brannvesenet er på staden og driv med nedkjøling av omkringliggande for å hindre spreiing.

Aftenposten - 4 timer siden

Flokket seg rundt verdensstjernen i Trondheim

Neste år Vil Casper Ruud vinne en stor finale - og han Vil tilbake til Trondheim..

NRK - 7 timer siden

Forlenger driften ved avfallsdeponiet på Langøya

Selskapet NOAH investerer i anlegget som tar imot farlig avfall fra industri og søppelforbrenning, etter at regjeringen satte til side et lokalt byggeforbud. NOAH, tidligere Norsk avfallshåndtering, bruker det tidligere kalksteinsbruddet på Langøya utenfor Holmestrand til deponi for blant annet flygeaske fra forbrenningsanlegg og annet uorganisk farlig avfall fra industrien, slik som svovelsyre. Men dette deponiet Vil være fullt i 2024, dersom ikke selskapet får bygge en filterpresse.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

NRK - 8 timer siden

Demobilisering etter våpenhVile i Etiopia

Sjefen for Tigrays opprørsstyrker sier at 65 prosent av styrkene er demobilisert og forlagt i leirer, en måned etter at det ble inngått våpenhVile. General Tadesse Worede sier at prosessen med å trekke styrkene tilbake fra fronten er i gang, og at de demobiliserte styrkene plasseres i egne leirer. Konflikten mellom Tigrayfolkets frigjøringsfront (TPLF) og den etiopiske regjeringen, som startet i 2000, kostet svært mange liv og tvang 2 millioner mennesker på flukt inntil det ble undertegnet en våpenhVileavtale i Sør-Afrika i november.

Aftenposten - 9 timer siden

Vil få glemt energi opp og frem i lyset

I jakten på mer fornybar energi Vil olje- og energiministeren nå finne ut av potensialet i en nærmest glemt energiform i….

E24 - 9 timer siden

Vil ha mer energi som ikke krever nett

I jakten på mer fornybar energi Vil olje- og energiministeren nå finne ut av potensialet i en nærmest glemt energiform i Norge..

Dagbladet - 10 timer siden

- Russerne Vil lide i «kjøttkverna»

De russiske styrkene som nå kjemper en «meningsløs» kamp i Bakhmut Vil gå en knallhard og iskald vinter i møte i skyttergravene, med «et nytt nivå av lidelser», mener den amerikanske militærstrategen John Spencer..

E24 - 30 nov 22 kl. 18:49

Usikker på om skatteendring Vil holde i retten: – Vil ikke ta seieren på forskudd

Skatteforsker er overrasket over regjeringens skatteendring og er ikke sikker på om de Vil holde juridisk..

Klartale - 18 timer siden

Han bruker plast for å protestere mot søppel

Moudou Fall er 49 år gammel og kommer fra Senegal. Han er miljøaktivist. Og mest kjent som plastmannen.

NRK - 23 nov 22 kl. 02:38

Ordfører: Kyiv står overfor den verste vinteren siden andre verdenskrig

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko sier at den ukrainske hovedstadens 3 millioner innbyggere går en bekmørk vinter i møte på grunn av skader på infrastrukturen. Russland har rettet en rekke angrep mot landets siVile infrastruktur. – Dette er den verste vinteren siden andre verdenskrig, sier Klitsjko til tyske Bild.

NRK - Igår: 23:39

Hellas kan få tilbake skulpturer fra British Museum

British Museums styreleder har i hemmelighet hatt samtaler med Hellas' statsminister om tilbakelevering av en stor samling eldgamle marmorskulpturer. Skulpturene sto opprinnelig i Parthenon på Akropolis i Aten, og er nær 2500 år gamle. De ble brakt til Storbritannia på begynnelsen av 1800-tallet av Thomas Bruce som var jarl av Elgin, og omtales derfor også som «the Elgin Marbles».

E24 - 30 nov 22 kl. 06:23

Huseierne frykter høyere boligskatt Vil ramme vanlige folk

Regjeringen Vil øke formuesskatten for dem med dyre boliger i det nye statsbudsjettet. Huseierne mener endringene Vil gå ut over vanlige folk..

NRK - Igår: 22:32

Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt

Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo. I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering. «Mine venner, jeg Vil holde alle rolige og positive.

Klartale - 26 nov 22 kl. 06:45

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 Ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

E24 - Igår: 16:40

Russland: – Vil ikke akseptere pristaket på olje

Myndighetene i Moskva sier lørdag at de ikke Vil akseptere pristaket på olje som EU- og G7-landene samt Australia er blitt enige om..

NRK - 22 nov 22 kl. 07:15

Har tømt den siste tanken i den veltede tankbilen

Brannvesenet har nå tømt den siste tanken for drivstoff i tankbilen som veltet ved i Karasjok mandag kveld. – Nå gjenstår det å få fraktet vekk den andre tankbilen som har jobbet med å tømme den veltede tankbilen, forteller operasjonsleder hos politiet i Finnmark, Jørgen Haukland Hansen. Når det er gjort Vil sikkerhetssonen opphøre.

NRK - Igår: 10:05

Fellesorganisasjonen frykter at fattigdommen Vil vedvare

– Regjeringspartiene og SVs budsjett er ikke nok til å hindre at flere blir sittende fast i fattigdom, advarer sosialarbeidernes fagforening. – Jeg tror ikke det er tatt hardt nok grep for å unngå at det blir større og større grupper der fattigdommen biter seg fast. Det betyr at folk lever på kreditt, de står i matkø, de bekymrer seg for seg selv og ungene sine dag og natt, sier Fellesorganisasjonens leder Mimmi Kvisvik til Klassekampen.

NRK - Igår: 01:58

Yakunins advokat varsler Strasbourg-anke

Advokat Antony Brown mener det Vil være brudd på menneskerettighetene dersom den dronetiltalte russeren Andrey Yakunin dømmes for ulovlig droneflyging. Ifølge Brown er Yakunin britisk statsborger, og en eventuell dom Vil være diskriminering på bakgrunn an hans nasjonalitet..

E24 - I førrgår: 20:25

Stortinget åpner opp for direkte tildeling av havvindprosjekter

Et flertall på Stortinget Vil at regjeringen skal kunne tildele havvindskonsesjoner direkte til selskaper som Vil elektrifisere oljefelt. Equinors Trollvind-prosjekt er det eneste som ligger på bordet..

Aftenposten - I førrgår: 12:05

Elon Musk Vil teste hjernechip på mennesker innen seks måneder

Også Elon Musk Vil ha implantatet. Og innen seks måneder kan den første chippen befinne seg i en menneskehjerne..

E24 - I førrgår: 06:31

Equinor Vil maksimere oljeleveranser i tiden fremover

Letesjefen i Equinor beroliger bekymrede oljetilhengere. – Vi Vil maksimere leveransene av olje og gass, sier han..

NRK - 01 dec 22 kl. 23:18

Tyrkiske «kraftskip» Vil kunne forsyne Ukraina med strøm

Det pågår forhandlinger mellom Ukraina og et tyrkisk selskap for å få sendt flytende kraftstasjoner til Odesa. Ukraina har stort behov for alternative strømleveranser etter at store deler av landets strømnett er ødelagt i russiske angrep. Nå forhandler det tyrkiske selskapet Karpowership med myndighetene i den ukrainske havnebyen Odesa og det ukrainske kraftselskapet Ukrenergo med mål om å sende tre såkalte kraftskip til Odesa, skriver nettavisen NikkeiAsia.

NRK - 01 dec 22 kl. 23:17

Italias Vil sende våpen til Ukraina i ett år til

Italias regjering har vedtatt et dekret om å sende våpen til Ukraina til utgangen av 2023. Dermed Vil den fortsette linjen til landets forrige regjering. Dekretet gjelder til og med 31.

NRK - 01 dec 22 kl. 23:16

Storebrand ut av gruveselskaper

Storebrand Vil ikke lenger investere i selskaper som dumper gruveavfall i sjø eller selskaper som Vil utvinne mineraler på havbunnen. De følger også nøye med på oljeselskaper som borer i Arktis, skriver E24. Dette kom fram da kapitalforvalteren lanserte en ny naturstrategi torsdag.

NRK - 01 dec 22 kl. 22:54

Utvalg Vil ha «svenske» eopptaksprøver

Søkere som ikke kommer inn på høyere utdanning, skal få en ny sjanse gjennom en opptaksprøve, foreslår utvalg – som ser til Sverige. Men studentene liker ikke forslaget. Utvalget Vil blant annet fjerne alle tilleggspoeng og avvikle muligheten til å forbedre karakterer ved å ta opp fag som privatist.

NRK - 01 dec 22 kl. 21:55

28 misser jobben i Havforskningsinstituttet

Innan 2024 skal forskingsskipet «Kristine Bonnevie» ut av drift. Med det fell 28 stillingar i Havforskningsinstituttet vekk. – Det er tungt, og ein trasig beskjed å gje.

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 20:09

En av verdens største artister Vil bli president i USA: – Jeg liker Hitler

En av verdens største artister Vil bli president. Nå tilber han Adolf Hitler og sprer hat om jøder. Det vekker avsky..

NRK - 01 dec 22 kl. 18:47

Staten har brukt 15 millionar på laksepermitteringar

Permitteringar i laksenæringa kostar staten millionar av kroner på grunn av særreglar for næringa. Regjeringa Vil no undersøke ordninga på nytt. Normalt må arbeidsgjevar betale dei fyrste 15 dagane med løn ved permittering av tilsette.

NRK - 01 dec 22 kl. 18:57

Kan bli ingeniørstreik fra fredag

Det kan bli streik blant 123 medlemmer i Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon (Nito) fra fredag. Forbundet er nå i mekling med NHO, og meklingsfristen går ut ved midnatt. Hvis det blir streik, rammer den først hovedsakelig Nexans Norway i Halden og Siemens AS i Oslo.

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 12:28

Sjokkerte fotball-verdenen: - Jeg Vil ikke si unnskyld

DOHA (VG) Datoen 2. juli 2010 Vil for alltid bli stående som en av de verste dagene i Ghanas fotballhistorie..

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 10:01

Utvalg Vil snu opp ned på opptak til høyere utdanning – Vil fjerne mulighet for å forbedre karakterer

Et utvalg foreslår å ta bort muligheten for å forbedre karakterer fra videregående skole ved søknad om opptak til høyere….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com