Kristelig Folkeparti

Sunday, 29 January, 03:17

Nyheter om Kristelig Folkeparti

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 jan 23 kl. 20:04

Også Rødt vurderer mistillit mot helsebyråd

Enda flere opposisjonspartier vurderer nå å stille mistillit mot helsebyråd Robert Steen (Ap) i Oslo etter en rekke problemer ved Ullern helsehus. – Nå har høyresiden sagt at de vurderer mistillitsforslag, det tar vi på det største alvor. Vi skal vurdere dette grundig i partiet nå, sier gruppeleder Siavash Mobasheri i Rødt Oslo til TV 2.

Klartale - 18 jan 23 kl. 14:07

Stortinget sier nei til ny høring om Nav-skandalen

Tirsdag sa sju av ti medlemmer i komiteen nei til å behandle temaet på nytt. Audun Lysbakken fra Sosialistisk Venstreparti (SV) sier han er skuffet. Han har ønsket en ny høring.

Klartale - 19 sep 22 kl. 13:06

Folk gjør opprør mot dyr strøm

– Jeg nekter å betale strømregninga, sier Sascha Liberté. Andre må gjøre som de vil, men selv er han bestemt.Han står utenfor Stortinget.

Aftenposten - 11 nov 22 kl. 12:20

Senterungdommen har ikke forstått forskjellen på teologi og politikk

Kristelig Folkeparti er ikke et religiøst parti, men vi inspireres av den kristne kulturarven til å lage praktisk….

Klartale - 08 nov 22 kl. 08:47

Flere partier mener regjeringen gjør for lite for barn

Mat blir dyrere. Det samme gjelder strøm og lån for folk som har kjøpt seg bolig. Alt dette gjør det vanskelig for familier.

Klartale - 03 nov 22 kl. 08:55

Høyre får flest stemmer

Nye tall viser at partiet Høyre får mange stemmer. Tallene er hentet fra kanalen TV 2 sine nye målinger. Høyere er nå større enn Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) til sammen.

Klartale - 26 okt 22 kl. 11:07

Skatteetaten mener 33 politikere skulle betalt mer i skatt

Flere politikere skulle ha betalt skatt av fordelen med å ha hatt gratis pendlerbolig. Det mener Skatteetaten.I fjor ble det kjent at mange politikere hadde fått gratis pendlerbolig uten å ha krav på det.

Klartale - 06 okt 22 kl. 14:06

Dette bruker staten mest penger på

Torsdag la de som styrer Norge fram statsbudsjettet for det neste året. Budsjettet skal vise folk hva regjeringen ønsker å bruke penger på.Dette trenger du å vite om statsbudsjettetStaten bruker totalt 1.

Klartale - 19 sep 22 kl. 13:56

Slik ønsker partiene å løse strømkrisen

Folk er lei av å betale mye for strøm. Det har de vist med å både demonstrere, men også si hva de mener på internett. Mandag var Stortinget nødt til å møtes for å diskutere strømmen.

Klartale - 01 sep 22 kl. 08:55

Flere støtter Høyre enn hele regjeringen

Høyre får mer støtte av velgerne enn Arbeiderpartiet og Senterpartiet til sammen. Det viser en måling fra Poll og polls. De samler meningsmålinger som er gjort av flere.

NRK - 25 aug 22 kl. 07:27

Nytt byråd i Bergen presenteres

Byrådsleder Roger Valhammer (Ap) presenterer nytt byråd i Bergen torsdag. Det skjer i Bergen Rådhus klokka 10. Mandag ble det kjent at Kristelig Folkeparti trekker seg fra byrådssamarbeidet.

Klartale - 19 aug 22 kl. 10:04

Alle partilederne vil hjelpe folk med strømregningen

Strømkrisen bekymrer alle. I Norge og resten av Europa betaler folk veldig mye for strømmen de bruker. Så hva bør regjeringen gjøre?

NRK - 23 jun 22 kl. 14:38

Forsand blir stortingssak igjen

Striden om Forsand er trolig ikke over, for leder i Kristelig Folkeparti Olaug Bollestad varsler at hun vil ta grensejusteringssaken til Stortinget, skriver Aftenbladet. Kommunalministeren avgjorde i går at grensen mellom Sandnes og Strand ikke skal justeres, og dermed blir Forsand fortsatt en del av Sandnes. Bollestad er overrasket over at regjeringen ikke lytter til innbyggerne i Forsand..

Klartale - 05 maj 22 kl. 13:39

Staten tilbyr bøndene mindre lønnsvekst enn de krever

Bøndene ga sitt krav til staten 27. april. De krevde 11,5 milliarder kroner for å unngå at bønder tapte penger de neste to årene.

Klartale - 02 maj 22 kl. 15:28

Utvalg vil ha strengere regler på goder for politikere på Stortinget

Politikere har mange goder. Blant dem er gratis leilighet om du bor langt unna Oslo. De siste årene har noen blitt tatt i å utnytte seg av dette.

NRK - 28 feb 22 kl. 15:58

KrF sier ja til å sende våpen til Ukraina

Kristelig Folkeparti (KrF) sier ja til å sende våpen til Ukraina. – Fordi vi står overfor en helt ny situasjon der Russland har gått til angrep på Ukraina og står for et alvorlig brudd på folkeretten, mener KrF at Ukraina må ha mulighet til å forsvare seg mot den store angrepsstyrken fra Russland. Vi åpner derfor for å kunne bistå Ukraina med våpen og ammunisjon, sier nestleder Dag-Inge Ulstein til NRK..

Klartale - 22 okt 21 kl. 10:15

KrFU støtter Bollestad som ny leder

Kristelig Folkeparti (KrF) må velge ny partileder. Ungdomspartiet KrFU ønsker Olaug Bollestad..

NRK - 20 okt 21 kl. 22:06

Ønsker Bollestad som Krf-leder

Kristelig Folkeparti i Trøndelag ønsker Olaug Bollestad som ny leder i partiet. Det ble enstemmig vedtatt på onsdagens fylkesstyremøtet. Fylkesleder Bente Høston Bostad sier Bollestad blir en veldig god leder:.

NRK - 15 okt 21 kl. 16:18

Ulstein vil bli nestleder i KrF

Dag-Inge Ulstein ville ikke utfordre Olaug Bollestad i kampen om å bli KrF-leder. Han varsler nå at han vil inn i partiledelsen som nestleder, skriver NTB. Ulstein takket nei til å bli en av kandidatene til ledervervet i Kristelig Folkeparti, etter at Kjell Ingolf Ropstad varslet at han ville gi seg.

Klartale - 14 okt 21 kl. 10:00

Her kan du se Solbergs siste timer som statsminister

For tre dager siden talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister.Solt av hva de har fått tilTorsdag skal regjeringen byttes ut.

Klartale - 12 okt 21 kl. 15:50

Stolt av det de har fått til

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

Klartale - 12 okt 21 kl. 14:35

Her kan du følge pressekonferansen med Erna Solberg

Tirsdag talte statsminister Erna Solberg for Stortinget. Det gjorde hun for å søke avskjed som statsminister. Dette er vanlig å gjøre etter at en ny regjering har blitt valgt.

Klartale - 12 okt 21 kl. 09:47

Dette trenger du å vite om statsbudsjettet

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Klartale - 12 okt 21 kl. 08:39

Vil bruke mindre oljepenger

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

NRK - 08 okt 21 kl. 01:22

Foreslår Noresjø som partileder

Nordland KrF foreslår Ingelin Noresjø (45) som ny leder i Kristelig Folkeparti etter Kjell Ingolf Ropstad. Hun er i dag andre nestleder i partiet. Noresjø er fra Fauske og var medlem i fylkesrådet i Nordland før hun i fjor ble statssekretær for samferdselsminister Knut Arild Hareide.

NRK - 05 okt 21 kl. 19:26

Hareide vil ha dagens abortlov

KrF bør kjempe for å forsvare dagens abortlov mot liberalisering, mener tidligere partileder Knut Arild Hareide. Han sier til Vårt Land at partiets stemme kan bli svært viktig når den nye regjeringen utreder liberalisering av abortloven – Da tror jeg at det å beholde den loven som ligger der, bør være et utgangspunkt for KrF, sier Hareide. Han understreker at han ikke ønsker å endre dagens abortlov, og tror veldig mange vil heie på KrF i kampen mot en utvidelse.

NRK - 20 sep 21 kl. 12:35

Ny Krf-leder må sitte på Stortinget

Gruppeleder for Kristelig Folkeparti i Vestfold og Telemark fylkesting, Hans Edvard Askjer, støtter forslaget om at den nye lederen i partiet må sitte på Stortinget. Det betyr at det bare er Dag Inge Ulstein og Olaug Bollestad som er aktuelle kandidater..

NRK - 18 sep 21 kl. 19:34

KrF: Ropstad fratrer neste fredag

Kristelig Folkeparti opplyser til NTB at Kjell Ingolf Ropstad fratrer som leder neste fredag i forbindelse med partiets landsstyremøte. Han fratrer som barne- og familieminister mandag. Olaug Bollestad vil ta over ministerposten, opplyste statsminister Erna Solberg lørdag..

NRK - 18 sep 21 kl. 19:34

KrF: Ropstad fratrer fredag

Kristelig Folkeparti opplyser til NTB at Kjell Ingolf Ropstad fratrer som partileder førstkommende fredag i forbindelse med partiets landsstyremøte. Nestleder Olaug Bollestad trer inn som fungerende leder. Ropstad fratrer som barne- og familieminister mandag.

VG - 17 sep 21 kl. 13:01

KrF-gruppeleder har ikke lenger tillit til Ropstad

Gruppeleder for Kristelig Folkeparti Skien, Erik Næs, sier fredag at han ikke lenger har tillit til partileder og statsråd Kjell Ingolf Ropstad. Fylkesleder i Troms og Finnmark mener tilliten er svekket..

Aftenposten - 14 sep 21 kl. 23:00

Kort sagt, onsdag 15. september

Kristelig Folkeparti. Norskopplæring. Kommunismens svartebok.

Klartale - 13 sep 21 kl. 22:17

Knut Arild Hareide er ferdig i norsk politikk

Knut Arild Hareide var tidligere leder av Kristelig Folkeparti (KrF). Han er ferdig i norsk politikk, sier han til avisa VG..

Klartale - 13 sep 21 kl. 22:03

Kampen om sperregrensa

Fire partier kjemper om flere mandater. Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Venstre og Kristelig Folkeparti ønsker alle å komme seg over sperregrensa..

VG - 13 sep 21 kl. 21:22

Bollestad: – Vi skal over sperregrensen

VULKAN ARENA (VG) Det ligger an til å bli en lang kveld med usikkerhet for Kristelig Folkeparti (KrF)..

VG - 13 sep 21 kl. 21:22

Ropstad: – Jeg vil gratulere Støre

VULKAN ARENA (VG) Det ligger an til å bli en lang kveld med usikkerhet for Kristelig Folkeparti (KrF), men én ting er partileder Kjell Ingolf Ropstad sikker på: Det blir regjeringsskifte..

VG - 13 sep 21 kl. 21:22

Ropstad: – Regjeringen har mistet støtten

VULKAN ARENA (VG) Det ligger an til å bli en lang kveld med usikkerhet for Kristelig Folkeparti (KrF). Partiet veksler mellom å være over og under sperregrensen..

Klartale - 01 sep 21 kl. 09:02

Kan bli det dårligste valget noen gang

Partiet Kristelig Folkeparti har aldri fått så lite stemmer. Det betyr mindre mandater på Stortinget..

Klartale - 20 aug 21 kl. 09:26

Religiøs gruppe ber muslimer stemme på KrF

Initiativet Muslimer stemmer ber muslimer i Norge om å stemme på Kristelig Folkeparti (KrF)..

Aftenposten - 19 aug 21 kl. 05:58

Ropstads drøm er et landsdekkende parti. Men først må han redde KrF fra undergangen.

EVJE (Aftenposten): Promillene har aldri vært viktigere for Kristelig Folkeparti..

NRK - 02 aug 21 kl. 19:16

KrF kjemper mot sperregrensen

Kristelig Folkeparti (KrF) ligger an til et katastrofevalg. På Sørlandet, partilederens hjemmebane, kan partiet miste to av tre stortingsmandater. Nå mobiliseres det – og Agder regnes som nøkkelen til suksess:.

NRK - 07 jun 21 kl. 10:35

Einige om jordbruksoppgjeret

Etter forhandlingar mellom regjeringspartiene og Frp er det nå klart at tilbodet i årets jordbruksoppgjeret ikkje blir endra på Stortinget, melder Nationen. – Vi har sikra oss støtte frå Frp. Det er nå fleirtal for tilbodet sånn som det ligg.

NRK - 06 jun 21 kl. 15:20

Regjeringspartiene takker Frp

Regjeringspartiene Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti er fornøyd med å ha fått på plass en avtale om revidert budsjett med Fremskrittspartiet, skriver NTB. – Vi er enige om ytterligere tiltak for å få fart på Norge igjen. Det er en pakke som i sum vil bidra til å skape mer og inkludere flere, sier finanskomiteens leder, Mudassar Kapur (H)..

Aftenposten - 04 jun 21 kl. 11:06

KrF støtter enighet med britene

Kristelig Folkeparti tar ikke dissens i spørsmålet om den nye frihandelsavtalen med Storbritannia..

NRK - 02 maj 21 kl. 08:38

Vet ikke prisen på velferdspakker

Kristelig Folkeparti har i helgen vedtatt en rekke nye velferdstiltak som partiet ikke engang vet prislappen på. De kjente kostnadene er på minst 10 milliarder kroner. KrFs finanspolitiske talsperson Tore Storehaug advarer landsmøtet i partiet mot å vedta for mange dyre velferdsordninger..

VG - 01 mar 21 kl. 12:51

Eks-familieminister: – Fødte ikke fordi Erna ba meg om det

Ida Lindtveit Røse i Kristelig Folkeparti kaller regjeringens fødselsretorikk feilslått, og vil heller at politikerne gjør en innsats for å bedre barselomsorgen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com