NRK > Nyheter

Saturday, 26 November, 23:07

NRK - 24 sep 22 kl. 13:19

KrFU aksepterer dagens abortlov

Kristelig folkepartis ungdomsorganisasjon støttet leder Hadle Rasmus Bjulands forslag og vedtok lørdag å frede dagens abortlov. Landsmøtet i KrFU vedtok forslaget med 60 stemmer mot 19, skriver Dagen. Dagens abortlov gir selvbestemt abort inntil uke 12, og vedtaket innebærer at KrFU ikke ser et bedre alternativ til loven. Partiet ønsker heller å kjempe mot fremtidige utvidelser av abortloven, skriver avisen. Landsstyret hadde på forhånd gitt sin støtte til Bjulands forslag, og det var flere under debatten som tok til orde for at kampen mot dagens abortlov bør legges bort.
Les mer på NRK


Les mer om:
Hadle Rasmus Bjulands, KrFU, Dagen, Bjulands, Bjuland, KrFUs, Joel Ystebø, Hadle Rasmus Bjuland, Rogaland, Bærum, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: KrFU, aksepterer, dagens, abortlov
NRK - 05 sep 22 kl. 13:22

VG: KrFU-lederen ber KrF gi opp kampen mot dagens abortlov

KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland mener moderpartiet bør gi opp kampen mot dagens abortlov. – Jeg kommer fra Rogaland og en klassisk KrF-familie. Jeg synes det er fryktelig vanskelig å gi støtte til dagens abortlov, som ikke gir fosteret noe rettsvern mellom uke 0 og 12.

NRK - 02 aug 22 kl. 20:18

USAs justisminister saksøker Idaho for abortlov

Justisdepartementet i Washington stevner Idaho for retten og hevder delstatens abortlov er i strid med føderal lov. Da justisminister Merrick Garland kunngjorde søksmålet tirsdag, framholdt han at Idahos abortlov ikke tillater at leger gir medisinsk nødvendig behandling. – Forbudet mot å tilby aborter til kvinner som lider av medisinske nødtilfeller, er kriminelt, sier Garland, som altså går rettens vei for å få kjent delstatens abortlov ugyldig.

VG - 05 sep 22 kl. 13:17

Tar internt abort-oppgjør i KrF: – Den vanskeligste beslutningen i mitt liv

KrFU-lederen ber KrF gi opp kampen mot dagens abortlov, og slå ring om fri abort til uke 12: – Den vanskeligste politiske beslutningen jeg har tatt i mitt liv..

NRK - 13 sep 22 kl. 15:41

Ungarn skjerper landets abortlov

Ungarn har uten debatt skjerpet landets abortlov. Nå er det krav om at den gravide kvinnen skal høre lyden av fosterets hjerteslag før hun tar abort. Lovendringen ble signert av landets innenriksminister og publisert i regjeringens nyhetsbrev mandag kveld.

NRK - 07 sep 22 kl. 02:36

– Hets mot ungdomspolitikere truer demokratiet

At unge politikere hetses på nett, utgjør en trussel mot demokratiet. Det mener stortingspolitiker Marian Hussein (SV) og KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland. – Nett-troll forsøpler samfunnsdebatten.

VG - 22 sep 22 kl. 12:37

KrFU-leder krever kaldt øl i kjøleskapet

KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland vil at alle typer øl må stå i kjøleskap i butikkene. For å få det til foreslår han å endre alkoholloven..

NRK - 22 sep 22 kl. 12:51

KrFU-leder krever kaldt øl i kjøleskapet

En undersøkelse fra alkovett-organisasjonen Av og til viser at kun én av fire butikker i Oslo selger alkoholfri øl fra kjøleskap. Det store flertallet av butikkene prioriterer kun kjøling av alkoholholdig øl, skriver Dagen. Denne forskjellsbehandlingen av øltypene får KrFU-leder Hadle Rasmus Bjuland til å reagere, og han foreslår nå endringer i alkoholloven.

NRK - 24 sep 22 kl. 10:46

Hadle Rasmus Bjuland gjenvalgt som KrFU-leder

Landsmøtet i Kristelig Folkepartis Ungdom har lørdag gjenvalgt Hadle Rasmus Bjuland som leder for ytterligere ett år. 22 år gamle Bjuland fra Rogaland ble først valgt til leder for Kristelig Folkepartis ungdomsparti i oktober i fjor. Med som første nestleder får Bjuland med seg Edvard Kunzendorf fra Trøndelag.

NRK - 5 timer siden

Vil ha nasjonal minnedag

I dag er det 80 år siden 529 norske jøder ble deportert til Auschwitz. KrFU vil gjøre 26. november til en nasjonal minnedag for ofrene etter holocaust.

NRK - 26 maj 22 kl. 04:59

Oklahomas guvernør undertegnet USAs strengeste abortlov

Oklahomas guvernør, republikaneren Kevin Stitt, har undertegnet USAs strengeste abortlov. I praksis er abort dermed forbudt i delstaten med umiddelbar virkning. Delstatsforsamlingen godkjente forbudet, som gjelder fra første dag av svangerskapet, forrige uke.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Samlet inn 150 millioner dollar til eksport av ukrainsk korn til land i nød

– Rundt 150 millioner dollar ble samlet inn under et toppmøte om matsikkerhet under initiativet «Grain from Ukraine», fortalte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under en pressebrifing i Kyiv lørdag. Over 20 land viste sin støtte til initiativet, som vil eksportere matvarer til land i Afrika. Ifølge Zelenskyj planlegger Ukraina å sende minst 60 skip fra havner i Ukraina til land som er mest berørt av matkrisen, skriver CNN..

NRK - 15 minutter siden

Bil i brann i Oslo

Nødetatene er på vei til brann i en bil i Nydalen i Oslo. Bilen skal være overtent, melder politiet i Oslo på Twitter lørdag kveld. Det er trolig ikke spredningsfare til andre biler eller bygg, legger politiet til..

NRK - 30 minutter siden

To priser til Karpe i P3 Gull

Karpe ble kåret til årets artist og og årets låt med melodien «paf.no» under NRKs prisutdeling P3 Gull..

NRK - 45 minutter siden

Kontroll på brannen i Åfjord

– Brann har kontroll på slik brannen står seg nå, men alt er avhengig av at vinden ikke snur og blir kraftigere, skriver operasjonsleder Anne Birgitte Arras ved Trøndelag politidistrikt en pressemelding lørdag kveld. Politiet har evakuert 17 hytter og hus og 27 personer. Flere husstander har i tillegg evakuert seg selv.

NRK - 1 time siden

Messi-magi sikret viktig Argentina-seier

Argentina var under hardt press, men Lionel Messi og Enzo Fernandez sørget for en meget viktig seier over Mexico da de vant 2-0. – De hadde et massivt press. Måten de responderte på er et mesterlag verdig, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

NRK - 1 time siden

Mot Kilde-seier i sesongåpningen - briljerte i Lake Louise

Aleksander Aamodt Kilde ligger an til å vinne utforrennet i canadiske Lake Louise. – Fantastisk! Han kommer i mål et sekund foran Dressen som vant her i 2019.

NRK - 1 time siden

Venezuela: – Dette er eit stort gjennombrot

Noreg har spelt ei sentral rolle i forhandlingane som no gjer at sanksjonane mot Venezuela blir letta. – Dette er eit stort gjennombrot. Det som skjedde rett etter at vi var ferdige her i Mexico var at amerikanarane letta på sanksjonar.

NRK - 1 time siden

Forlenger nedstenging

Presidenten i Uganda forlenga laurdag ei seks veker lang nedstenging laurdag av to distrikt i episenteret av eit ebola-utbrot som har kravd 55 liv. Sidan utbrotet vart erklært den 20. september, har den frykta sjukdomen nådd hovudstaden Kampala.

NRK - 2 timer siden

Avis: Snusprisen kan bli doblet

EU vil tvinge Sverige til å øke avgiften på snus så kraftig at prisen kan bli doblet, ifølge et lekket dokument som Aftonbladet omtaler. Den svenske avisa beskriver lørdag et «hemmelig, lekket» forslag fra EU-kommisjonen i Brussel om tobakksavgiften. Forslaget skal offentliggjøres i starten av desember og deretter diskuteres og vurderes av EUs medlemsland.

NRK - 2 timer siden

Prøver å skaffe overnatting

Politiet og kommunen jobber nå med å skaffe midlertidig overnatting til de som er evakuert fra boligene sine på Roan i Trøndelag. Det er foreløpig ikke meldt om kontroll på skog- og lyngbrannen, som spredde seg raskt på grunn av den kraftige vinden i området..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com