Rogaland

Saturday, 25 June, 06:46

Nyheter om Rogaland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 timer siden

Portforbud for å hindre smitte av fugleinfluensa

Mattilsynet innfører portforbud for fjørfe og andre fugler i fangenskap i Rogaland for å hindre spredning av fugleinfluensa. Portforbudet gjelder ikke for fuglehold med 50 eller færre fugler, dersom enkelte krav til innhegning møtes, skriver de i en pressemelding. Den siste tiden er det funnet mange døde villfugler som er smittet med fugleinfluensa.

NRK - 17 timer siden

Mye lyn ventes både i nord og sør

Fredag kveld kan det bli mye lyn i deler av Agder, Rogaland og Vestland. Dagen etter er det Nord-Norge sin tur. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

NRK - 20 timer siden

Portforbud for fjørfe for å hindre smitte av fugleinfluensa

Mattilsynet innfører portforbud for fjørfe og andre fugler i fangenskap i 17 kommuner i Rogaland. Dette gjør de for å hindre spredning av fugleinfluensa. Den siste tiden er det funnet mange døde villfugler som er smittet med fugleinfluensa.

NRK - 02 jun 22 kl. 02:44

Personopplysninger åpent tilgjengelig i Rogaland fylkes nettsky

Elevvurderinger, barnevernsmeldinger og en omfattende adresseliste lå åpent tilgjengelig i nettskyløsningen til Rogaland fylkeskommune, skriver Stavanger Aftenblad. Løsningen var knyttet til systemet Microsoft365, som ble til blant annet skriveprogram og regneark for elever og ansatte. Fylkeskommunen lukket tilgangen, da Aftenbladet gjorde dem oppmerksomme på saken..

Klartale - 22 timer siden

Statsministeren lover å ikke løse opp flere kommuner

Regjeringen har fått mye kritikk de siste ukene. Bråket er knyttet til kommuner både på Sørlandet og i Rogaland. I Agder har regjeringen blandet seg inn i striden mellom tidligere Søgne kommune og Kristiansand.

NRK - 22 timer siden

Støre: Ikkje fleire kommuneoppløysingar

Statsminister Jonas Gahr Støre seier det ikkje kjem fleire kommuneoppløysingar frå regjeringa no. Dei siste vekene har det vore stor uro om kommunestrukturen både på Sørlandet og i Rogaland. – No er det sett strek, no kjem det ikkje fleire slike saker.

NRK - Igår: 13:04

Mattilsynet: Ikke ta på døde fugler

– Vi ber alle om å la syke eller døde fugler være i fred. Ikke ta på dem. Ikke ta med deg en syk fugl hjem for å stelle den eller gi den mat, sier Anne Marie Jahr, seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet.

NRK - Igår: 12:37

Mor dømt til millionerstatning

En 53 år gammel kvinne er i Sør-Rogaland tingrett dømt til å betale vel 3,1 millioner kroner i menerstatning til sin datter, skriver Aftenbladet Moren utsatte sin datter og hennes søsken for omfattende mishandling gjennom oppveksten, og er allerede dømt til fire og et halvt års fengsel for dette. Datteren ble påført både fysiske og psykiske skader av mishandlingen utført av moren..

NRK - 20 jun 22 kl. 14:47

Frigir navn på omkommet i Lindesnes

Det var John Godtfred Helmikstøl som døde i trafikkulykken på E39 i Lindesnes 15. juni. Avdøde var 67 år gammel og fra Rogaland, skriver Agder politidistrikt i en pressemelding.

NRK - 15 jun 22 kl. 18:39

Motorsykkelfører i 60-årene døde i trafikkulykke

Det var en motorsykkelfører i 60-årene fra Rogaland som døde etter ulykken mellom tre kjøretøyer på E39 i Lindenes onsdag formiddag. – Slik vi har fått det forklart har det vært et lite sammenstøt mellom motorsykkelen og et annet kjøretøy, som igjen har ført til at motorsykkelen har kommet over i den andre kjørebanen og frontkollidert med en møtende bil, sier operasjonsleder Linn Andresen til Fædrelandsvennen..

VG - 12 jun 22 kl. 13:43

10 kilometer lang fergekø i Rogaland

Årsaken til køen er trolig at veldig mange har valgt å kjøre på samme tid..

VG - 12 jun 22 kl. 13:43

Opp mot 10 kilometer lang fergekø i Rogaland

Årsaken til køen var trolig at veldig mange hadde valgt å kjøre på samme tid..

NRK - 17 maj 22 kl. 06:02

To til legevakt i Sør-Rogaland

En mann fikk skader i ansiktet i en krangel i mellom to menn i 20-årene i en drosje i Stavanger i natt. Et annet sted i byen støtte to menn sammen i håndgemeng inne på et toalett på et utested. En av dem oppsøkte legevakten med smerter i en arm.

NRK - 08 jun 22 kl. 13:44

To russ dømt etter at sex ble filmet på russebuss

To russ er i Sør-Rogaland tingrett dømt for å ha filmet og delt en video av en 16 år gammel jente og en mann over 18 som hadde sex på en russebuss i fjor sommer, skriver Aftenbladet. I og med at jenta var under 18 da hendelsen skjedde, ble de som filmet og delte videoen dømt etter Straffelovens paragraf 311, fremstilling av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn. Retten mener ingen av de to visste at det i strafferettslig forstand var et barn som ble filmet.

NRK - 08 jun 22 kl. 03:50

Mann skadd i båtulykke i Ryfilke

En mann i 30-årene fikk hodeskader i en båtulykke i natt ved Foreholmen i Strand kommune i Rogaland. Ifølge Sørvest politidistrikt har mannens fritidsbåt trolig truffet en holme eller et skjær. Det ble satt i gang søk med helikopter før det ble avklart at mannen hadde vært alene i båten da ulykken skjedde..

NRK - 12 maj 22 kl. 12:36

Rogalending dømt for hatefulle ytringar

Ein mann i 20-åra frå Rogaland er dømt i Sør-Rogaland tingrett for hatefulle ytringar mot ein transperson. Mannen kommenterte «Degenerert som faen» under ein NRK-artikkel som var delt på Facebook der transpersonen var intervjua. Mannen vart dømt til 18 dagar vilkårsbunde fengsel som vart omgjort til to års prøvetid, samt ei bot på 12.

NRK - 10 maj 22 kl. 16:18

17-åring dømt for å ha skutt fyrverkeri mot politibil

En 17 år gammel gutt fra Rogaland er dømt til 15 dagers betinget fengsel etter at han avfyrte fyrverkeri mot politiet på nyttårsaften 2021. Det går fram av en fersk dom fra Sør-Rogaland tingrett. Hendelsen skjedde på et tettsted på Jæren sent på nyttårsaften 2021.

Klartale - 01 jun 22 kl. 08:49

21 mennesker døde i trafikken i mai

– Det er en forferdelig utvikling vi ser nå i mai, sier Guro Ranes i en pressemelding fra Statens vegvesen.Ranes er avdelings-direktør for trafikksikkerhet. Hun sier at det også var mange alvorlige ulykker i april.

NRK - 01 jun 22 kl. 05:51

Mai verste ulykkesmåned på seks år

21 personer omkom i trafikkulykker i mai. Ikke siden juli 2016 har så mange blitt drept i trafikken i løpet av en måned, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. – Det er en forferdelig utvikling vi ser nå i mai.

NRK - 30 maj 22 kl. 20:26

Frp krever at regjeringen tar grep mot økte bensinpriser

Bensinprisene holder seg på et høyt nivå. Det får Frps Roy Steffensen til å kreve at finansministeren tar grep. – Nå forventer Frp at Vedum går fra ord til handling.

NRK - 25 maj 22 kl. 16:40

Kommune må betale mobbeoffer 1,3 millioner kroner

Bjerkreim kommune er dømt til å betale en kvinne 1,3 millioner kroner fordi kommunen og barneskolen ikke grep tilstrekkelig inn da hun ble mobbet som barn. Kommunen i Rogaland er også dømt til å dekke kvinnens sakskostnader på rundt 900.000 kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

NRK - 23 maj 22 kl. 10:26

Advarer mot kraftig vind i Rogaland og Hordaland

Tirsdag formiddag og ettermiddag er det ventet sterk vind og lokalt kraftige vindkast med faregrad gult nivå på Vestlandet. I fjellet kan det komme svært kraftige vindkast, melder Meteorologisk institutt. De ber folk sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

NRK - 23 maj 22 kl. 10:26

Advarer mot kraftig vind på Vestlandet

Tirsdag formiddag og ettermiddag er det ventet sterk vind og lokalt kraftige vindkast med faregrad gult nivå i Rogaland og Hordaland. I fjellet kan det komme svært kraftige vindkast, melder Meteorologisk institutt. De ber folk sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

NRK - 28 apr 22 kl. 12:41

Stor skogbrannfare – to ekstra helikoptre i beredskap

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering av skogbrannfaren og setter to ekstra helikoptre i beredskap fra torsdag til mandag neste uke, skriver Statens skogbrannhelikopter på Twitter. Helikoptrene er utplassert på basene i Sauda i Rogaland og Kjevik i Agder. Disse helikoptrene settes inn i tillegg til skogbrannhelikopteret som er i fast beredskap på Torp lufthavn i Sandefjord.

NRK - 20 maj 22 kl. 02:14

Mann fastklemt etter utforkjøring

En mann er fastklemt etter at han kjørte av veien på E39 i Gjesdal kommune i Rogaland natt til fredag. Politiet fikk melding om utforkjøringen litt nord for Søyland på E39 klokken 1.19.

NRK - 17 maj 22 kl. 03:23

Bråk og vold natt til 17. mai

Politiet i store deler av landet melder om nye bråk og voldshendelser natt til 17. mai. På Sørenga i Oslo er en person fraktet til sykehus etter å ha blitt stukket med en spiss gjenstand.

NRK - 17 maj 22 kl. 02:51

To ungdommer til sykehus

Politiet i Rogaland melder om flere voldshendelser i natt. En gutt i tenårene er sendt til legevakt i ambulanse med brudd i nesen, og en annen er blitt slått og sparket i Vangen. I begge tilfellene er jevnaldrende gutter pågrepet eller mistenkt for kroppskrenkelse..

NRK - 15 maj 22 kl. 10:32

Leteaksjon etter eldre kvinne på Jørpeland

Frivillige letemannskaper er varslet for å bistå i en leteaksjon etter en eldre kvinne med demens, som er savnet på Jørpeland i Rogaland. Kvinnen forsvant fra Dalavegen i løpet av natten..

NRK - 13 maj 22 kl. 19:20

Russ tiltalt for å ha filmet og delt sexvideo av 16-åring

En kvinne og en mann er tiltalt for å ha filmet og delt en video av en 16-åring som utførte en seksuell handling på en russ i fjor. Jenta på filmsnutten var overstadig beruset og husker ingenting fra hendelsen, skriver Stavanger Aftenblad. Morgenen etter lå filmsnutten og ventet på 16-åringen på Snapchat.

NRK - 12 maj 22 kl. 14:02

Dagbladet: Tengs-saken forhåndsberammes

Statsadvokaten i Rogaland har bedt om forhåndsberamming av rettssaken mot den 51 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Birgitte Tengs. Advokat Stian Kristensen, som er mannens forsvarer, sier til Dagbladet at Haugaland og Sunnhordland tingrett er bedt om å sette av en periode fra 31. oktober og tolv uker fremover.

NRK - 10 maj 22 kl. 16:35

Fare for ny streik ved norske teaterscener

753 Fagforbundet-medlemmer ved teatre over hele landet går ut i streik dersom forbundet ikke kommer til enighet med arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. Teatre som vil bli tatt ut i en eventuell streik, er Carte Blanche, Den Nationale Scene, Den Norske Opera & Ballett, Det Norske Teatret, Det Vestnorske Teatret, Hålogaland Teater, Kilden TKS, Nationaltheatret, Oslo Nye Teater, Rogaland Teater, Teater Innlandet, Teatret Vårt, Trøndelag Teater og Turnéteatret i Trøndelag, skriver NTB..

NRK - 09 maj 22 kl. 21:47

Ungdomsarbeider siktet for overgrep mot ytterligere syv unge gutter

Siktelsen mot en ungdomsarbeider fra Sør-Rogaland fortsetter å vokse i omfang. Ifølge politiet har mannen forgrepet seg på 18 unge gutter. I midten av mars ble barne- og ungdomsarbeideren siktet for voldtekt og overgrep mot elleve unge gutter.

NRK - 04 maj 22 kl. 15:38

Kjørelærer dømt

En kjøreskolelærer i 40-årene er i Sør-Rogaland tingrett dømt til å betale 6000 kroner i bot for å ha brukt mobiltelefon under kjøring. Det var ikke tiltalte som kjørte bilen. Bak rattet var det en elev som satt, skriver Stavanger Aftenblad.

NRK - 04 maj 22 kl. 11:00

Fortsatt vekst i boligprisene

Boligprisene steg med 0,3 prosent i april 2022. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret, skriver Eiendom Norge i en pressemelding. Gjennomsnittsprisen for en bolig i Norge var 4 483 328 kr ved utgangen av april.

NRK - 03 maj 22 kl. 10:32

Viking-supporter dømt for rasisme mot Glimt-spiller

En 34 år gammel Viking-tilhenger straffes med 18 dagers betinget fengsel for hatefulle ytringer mot en Bodø/Glimt-spiller i september i fjor. Det melder Stavanger Aftenblad. Mannen er også ilagt en bot på 200.

NRK - 02 maj 22 kl. 15:29

Svært tørr april

April var svært tørr, melder Meterologisk instiutt. I Rogaland, Agder ofg Telemark var måneden ekstremt tørr. På Østlandet og Sørlandet falt det fra 50 til 95 prosent mindre nedbør enn normalt.

NRK - 02 maj 22 kl. 04:15

Dødeleg art kom snikande under eit skip

Hamnespy kom truleg til Noreg som blindpassasjer på eit skip år tilbake. – Vi trur han spreier seg meir i sommar. Det er deprimerande å sjå, seier forskar.

NRK - 30 apr 22 kl. 23:05

Brann på Sola er under kontroll

Brannvesenet har kontroll på brannen i en boligblokk på Tjelta i Sola i Rogaland. Minst åtte leiligheter har store brannskader, og beboerne er evakuert..

NRK - 30 apr 22 kl. 23:05

Brann på Sola er under kontroll, 40 beboere evakuert

Brannvesenet har kontroll på brannen i en boligblokk på Tjelta i Sola i Rogaland. Alle beboerne er ute av bygningen, bekrefter innsatsleder Kjetil Austrått i politiet. Beboerne blir tatt hånd om av kommunen og innlosjert på hotell, sier brannsjef Nils-Erik Haagenrud.

NRK - 30 apr 22 kl. 17:01

Mange trafikkdødsfall i april

Tolv mennesker mistet livet i trafikkulykker i april, nesten like mange som i de tre foregående månedene, opplyser Statens vegvesen. – Det har vært en tung måned for trafikksikkerheten. Apriltallene alene tilsvarer summen av omkomne de tre første månedene og er en utvikling vi ikke ønsker, sier Guro Ranes, leder for trafikksikkerhet i Statens vegvesen.

NRK - 28 apr 22 kl. 09:37

Endrer siktelsen til drapsforsøk

I går ble en mann i 20-årene fraktet til Stavanger universitetssjukehus (SUS) etter en alvorlig voldsepisode i et boligområde i Sandnes i 15-tiden. En mann i 30-årene ble pågrepet kort tid etterpå i nærheten av åstedet. – Mannen ble i går siktet for grov kroppsskade.

NRK - 28 apr 22 kl. 03:37

Mann arrestert etter overfall i Stavanger

En mann i 30-årene er anmeldt for kroppsskade og satt i arresten etter at en mann i 40-årene ble slått ned på torget i Stavanger sent onsdag kveld. Fornærmede fikk skader i hodet og er innlagt til observasjon på SUS, opplyser politiet i Rogaland..

NRK - 28 apr 22 kl. 01:27

Alvorlig skadd i MC-ulykke

En motorsyklist i 50-årene er alvorlig skadd etter at han kjørte ut av Ryfylkesveien ved Fløysvik i Sandnes onsdag kveld. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen og krimteknikere fra politiet er på vei til stedet for å undersøke ulykkesstedet, melder politiet i Rogaland..

NRK - 30 mar 22 kl. 07:13

Dødsulykke i Rogaland

Politiet fikk i dag kl. 0518 melding om trafikkulykke i mellom bil og el-sparkesykkel i Rogaland. Føreren av el–sparkesykkelen er bekreftet omkommet.

NRK - 17 apr 22 kl. 03:48

1 million nordmenn bruker påsken til å fikse på hus og hage

En fersk undersøkelse viser at 1 million nordmenn i år bruker hjemmepåsken til å fikse på hus og hage. Undersøkelsen viser at 1,6 millioner nordmenn planlegger å fikse hus og hage – og at rundt 1 million av disse benytter påskeferien i år til nettopp slike sysler, skriver Nationen. Det er flest i Rogaland, Vestfold og Telemark som oppgir at de bruker påsken til å begynne på slike prosjekter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com