Rogaland

Sunday, 04 December, 13:33

Nyheter om Rogaland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 nov 22 kl. 17:50

Person funnet død i sjøen i Rogaland

En person er funnet død i sjøen i Grønedalen i Strand kommune i Rogaland, melder politiet på Twitter. Nødetatene fant personen i forbindelse med en leteaksjon etter en mann som hadde vært ute i båt, og ikke kommet hjem til avtalt tid. Leteaksjonen er avsluttet, og de pårørende varslet.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:20

Over en halv milliard til Rogaland

Kommunene i Rogaland får 438 millioner kroner i ekstra støtte for å dekke koronautgifter. Stavanger får mest, med 130 millioner, Sandnes får 73, mens Haugesund får 33 millioner. I tillegg får statsforvalteren 130 millioner som skal fordeles til kommuner med ekstra store utgifter.

NRK - 10 nov 22 kl. 17:50

Person funnet død i sjøen

En person er funnet død i sjøen i Grønedalen i Strand kommune i Rogaland, melder politiet på Twitter. Nødetatene fant personen i forbindelse med en leteaksjon etter en mann som hadde vært ute i båt, og ikke kommet hjem til avtalt tid. Leteaksjonen er avsluttet, og de pårørende varslet.

NRK - 1 time siden

Mange søkarar til Batterifagskulen

116 personar har søkt opptak til dei 60 plassane som er tilbydde. Det skriv Fagskulen i Viken. Batterifagskulen er eit samarbeidsprosjekt mellom Fagskulen i Nordland og fagskulane i Rogaland, Vestland, Innlandet og Viken.

NRK - 06 nov 22 kl. 17:00

Ansatt skal ha fått barn til å ha sex med hverandre på ungdomsklubb i Rogaland

En 19 år gammel mann fra Rogaland er tiltalt for seksuelle overgrep mot flere mindreårige jenter og gutter mens han var ansatt som ungdomsarbeider. 19-åringen skal ha voldtatt flere av de fornærmede, skriver Stavanger Aftenblad. Tiltalte ble pågrepet i mars i år.

NRK - 30 nov 22 kl. 07:01

Skuffa over nei til ny tunnel til Røldal

Fleire politikarar er skuffa over at regjeringspartia og SV ikkje fann pengar til oppstart av Seljestadtunnelen på E134 i Ullensvang kommune. Prosjektet var nummer to på Statens vegvesen si prioriteringsliste over vegprosjekt dei ville prioritera dei neste åra. Varaordførar i Rogaland, Arne Bergsvåg (Sp), seier til Haugesunds avis at han ikkje er nøgd..

NRK - 30 nov 22 kl. 07:01

Skuffa over nei til ny tunnel mellom Røldal og Seljestad

Fleire politikarar er skuffa over at regjeringspartia og SV ikkje fann pengar til oppstart av prosjektet Røldal-Seljestad på E134 i Ullensvang kommune. Prosjektet med ny tunnel var nummer to på Statens vegvesen si prioriteringsliste over vegprosjekt dei ville prioritera dei neste åra. Varaordførar i Rogaland, Arne Bergsvåg (Sp), seier til Haugesunds avis at han ikkje er nøgd..

NRK - 29 nov 22 kl. 20:49

Lege sikta for å utnytta stillinga si til å ha sex

Legen frå Rogaland er sikta for å ha skaffa seg seksuell omgang ved «misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold», noko som kan gi opp til seks års fengsel. Han blei varetektsfengsla i ei veke, men anka fengslinga, i dag har lagmannsretten forkasta anken. Mannen nektar straffskuld, skriv forsvararen hans, Christina Marie Steensnæs Winsor, i ein SMS til NRK.

NRK - 27 nov 22 kl. 13:53

Oslo SV vil ha Kaski som partileder

Oslo SV har vedtatt at de vil ha Kari Elisabeth Kaski som partileder etter Audun Lysbakken. – Vi ønsker henne som leder fordi hun kan nå ut til mange velgere og være en samlende leder, sier leder i Oslo SV Sunniva Holmås Eidsvoll til TV 2. Tidligere i november kunngjorde Lysbakken at han ikke stiller til gjenvalg på partiets landsmøte til våren.

NRK - 22 nov 22 kl. 06:02

Frp vil gjenopplive seks riksveiprosjekter

Frp vil ha fortgang i seks veiprosjekter som regjeringen har lagt på is. Partiet setter av 1,75 milliarder kroner til veisatsing i sitt alternative budsjett. Utbygging av nye og bedre veier redder liv, understreker samferdselspolitisk talsmann Frank Sve.

NRK - 21 nov 22 kl. 12:08

Advarer mot kraftige vindkast

Det er sendt ut gult farevarsel for deler av Rogaland og Hordaland på grunn av kraftige vindkast. Vindkastene kan fra i ettermiddag i midtre og indre strøk lokalt komme opp i 27 til 30 meter i sekundet. Vinden vil komme fra øst og sørøst.

NRK - 17 nov 22 kl. 13:45

Aftenbladet: Fire veker i varetekt for den tredje drapssikta

Mannen i 40-åra som vart arrestert i Oslo etter drapet på Vestre Platå i Stavanger laurdag blei framsilt for fire vekers varetekt med brev-, besøk- og medieforbud der to av vekene er full isolasjon. Det skriv Stavanger Aftenblad. Mannen er sikta for drap eller medverknad til drap.

NRK - 17 nov 22 kl. 12:43

Den tredje drapssikta i Stavanger nektar straffskuld

Mannen i 40-åra som er sikta for drap eller medverknad til drap i Stavanger sist helg, nektar straffskuld. Det stadfestar forsvarar Svein Kjetil Svendsen til NTB rett før fengslingsmøtet starta i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes klokka 12. Frå før er ein mann i 30-åra og ei kvinne i 50-åra sikta for drap eller medverknad etter at ein mann blei funnen død i ei leilegheit på Vestre Platå i Stavanger laurdag 12.

NRK - 17 nov 22 kl. 10:26

Ber om fire uker varetekt

Mannen i 40-årene, som er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at en mann ble funnet død i Stavanger lørdag, vil framstilles for varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett, rettssted Jæren i dag klokken 12.00. – Vi vil be om fire ukers varetektsfengsling, hvorav to av ukene er i full isolasjon.

NRK - 22 okt 22 kl. 20:57

Portforbod for tamfugl i Rogaland

Det blir innført ei såkalla infisert sone i 15 kommunar i Rogaland etter at det blei oppdaga fugleinfluensa i Klepp kommune. Dette fører til at fuglar i fangenskap i desse kommunane får portforbod, skriv Mattilsynet. I tillegg blir det påbod om vask av hender og utstyr før og etter kontakt med fuglar, at ender og gjæser ikkje kan haldast saman med andre fugleartar, og at det blir innført forbod mot jakt, flytting av ville fuglar og produkt av desse..

NRK - 15 nov 22 kl. 10:06

Ber om fire uker i varetektsfengsel i drapssak

Mannen og kvinnen som er siktet for drap eller medvirkning til drap i Stavanger lørdag kveld fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett, rettssted Jæren i dag, henholdsvis klokken 12.00 og 13.30.

NRK - 15 nov 22 kl. 10:07

Drap i Stavanger: Vil be om fire ukers varetektsfengsling

Mannen og kvinnen som er siktet for drap eller medvirkning til drap fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Rogaland tingrett, rettssted Jæren i dag, henholdsvis klokken 12.00 og 13.30.

NRK - 14 nov 22 kl. 13:36

Fare for sterke vindkast

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om kraftige vindkast i delar av Rogaland og Vestland. Vindkasta kan komma opp i 30 m/s. Med vinden kjem og fare for snøfokk i fjellet..

NRK - 12 nov 22 kl. 10:57

Melding om overtenning i sjøhus i Bokn

Nødetatene er på vei etter en melding om brann i et sjøhus i Bokn i Rogaland. Det skal være full overtenning, ifølge politiet..

NRK - 11 nov 22 kl. 21:26

Ny påvisning av fugleinfluensa i Sola kommune

Det er påvist høypatogen fugleinfluensa i en verpehønsbesetning i Sola kommune. Situasjonen for fjærfenæringen er nå svært alvorlig, ifølge mattilsynet. – Det har vært en krevende høst for fjærfenæringen i Rogaland, og nå har situasjonen blitt enda mer alvorlig, sier, direktør for avdeling regelverk og kontroll i Mattilsynet Inge Erlend Næsset i en pressemelding.

NRK - 11 nov 22 kl. 19:54

Gult farevarsel gjennom helgen

Det er fortsatt gult farevarsel for jord- og flomskredfare i indre deler av Nord-Rogaland. Varselet varer for hele helgen. Det har kommet betraktelig mye mer nedbør lenger nord i landet.

NRK - 09 nov 22 kl. 23:14

Gjenåpningen av Sørlandsbanen utsatt

Gjenåpningen av Sørlandsbanen forbi rasstedet i Lund kommune i Rogaland er utsatt til torsdag formiddag, melder Bane Nor. – Dessverre har vi fått tekniske problemer med en arbeidsmaskin helt i innspurten. Derfor blir gjenåpningen forskjøvet fra i natt fram til i 10-tiden torsdag, skriver Bane Nor på Twitter..

NRK - 09 nov 22 kl. 13:15

Russer tiltalt for å ha filmet med drone syv steder

Det er nå tatt ut tiltale mot en russer i 30-årene som ble tatt for å ha filmet med drone flere steder på Vestlandet. Mannen ble tatt etter å ha fløyet drone i Ullensvang. Nå er tiltalen mot mannen klar.

NRK - 08 nov 22 kl. 15:18

Sørlandsbanen åpner onsdag kveld

Bane Nor planlegger å åpne opp trafikken på Sørlandsbanen igjen onsdag kveld. Klokken 12 i morgen vet de mer om det nøyaktige tidspunktet, ifølge Bane Nor. Sørlandsbanen er fortsatt stengt i Lund i Rogaland som følge av et større steinras ved Heskestad natt til fredag..

NRK - 07 nov 22 kl. 17:14

Sørlandsbanen kan åpnes igjen onsdag

Bane Nor planlegger å åpne opp trafikken på Sørlandsbanen igjen onsdag. Sørlandsbanen er fortsatt stengt i Lund i Rogaland som følge av et større steinras ved Heskestad natt til fredag. Den siste vognen fra det avsporede godstoget blir fjernet i løpet av kvelden..

Klartale - 07 nov 22 kl. 08:33

Tengs-saken som kan gi svar

En 52 år gammel mann er tiltalt for drap på Birgitte Tengs. Drapet skjedde i 1995 på Karmøy i Rogaland. Politiet mener de har nok bevis til å bevise hvem som drepte 17-åringen.

NRK - 07 nov 22 kl. 08:12

Dømt til fengsel for trusler mot Bent Høie

En mann er i Sør-Rogaland tingrett dømt til fengsel i 120 dager for drapstrusler mot tidligere helseminister Bent Høie. Fullbyrding av 75 dager av straffen utsettes med en prøvetid på to år. I fjor ringte Stavanger-mannen ved to anledninger både Trøndelag politidistrikt og departementenes felles sentralbord og fremsatte trusler mot Høie.

NRK - 06 nov 22 kl. 17:00

19 år gammel mann tiltalt for seksuelle overgrep mot flere mindreårige

En 19 år gammel mann fra Rogaland er tiltalt for seksuelle overgrep mot flere mindreårige jenter og gutter mens han var ansatt som ungdomsarbeider. 19-åringen skal ha voldtatt flere av de fornærmede, skriver Stavanger Aftenblad. Tiltalte ble pågrepet i mars i år.

NRK - 13 okt 22 kl. 14:38

Tengs-avgjørelsen kommer mandag

Mandag blir det klart om påtalemyndigheten tar ut tiltale mot mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995. Det bekrefter siktedes forsvarer til NTB torsdag ettermiddag. Det var 1.

Klartale - 04 nov 22 kl. 08:48

Stein dundret ned på togsporet

Et godstog har sporet av. Det skjer etter at steiner dundret ned på togsporet. Skredet gikk natt til fredag.

NRK - 04 nov 22 kl. 07:37

Godstog sporet av på Sørlandsbanen

Et godstog ble truffet av et steinras ved Heskestad i Rogaland i natt til fredag. Lokføreren skal være uskadd. Minst sju vogner har sporet av, og det er store materielle skader.

Aftenposten - 04 nov 22 kl. 05:49

Arbeidstog sporet av etter steinras – Sørlandsbanen sperret

Et steinras har gått over togsporet ved Heskestad i Lund kommune i Rogaland og et arbeidstog har sporet av..

Aftenposten - 04 nov 22 kl. 05:49

Sørlandsbanen sperret etter ras og avsporing: Stengt i en lengre periode

Et arbeidstog kjørte seg fast etter et steinras over togsporet i Rogaland..

NRK - 04 nov 22 kl. 04:33

Steinras på E39 ved Bjerkreim

E39 ved Bjerkreim i Rogaland er stengt ved Runaskaret etter steinras, melder Vegtrafikksentralen Vest på Twitter natt til fredag. Politiet er på stedet..

NRK - 04 nov 22 kl. 03:15

Godtog sporet av etter steinras ved Heskestad

Et godstog har sporet av etter at et steinras rammet jernbanesporet og Gamleveien i Lund ved Heskestad i Rogaland natt til fredag. Lokføreren i godstoget er gjort rede for. Det skal ikke ha vært andre personer med i godstoget.

NRK - 04 nov 22 kl. 03:15

Godstog sporet av etter steinras – Sørlandsbanen sperret

Et godstog sporet av etter at et steinras rammet jernbanesporet og Gamleveien i Lund ved Heskestad i Rogaland natt til fredag. Lokføreren i godstoget er gjort rede for og skal være uskadd. Det skal ikke ha vært andre personer med i godstoget.

NRK - 04 nov 22 kl. 03:15

Arbeidstog sporet av etter steinras – Sørlandsbanen sperret

Et steinras har gått over togsporet ved Heskestad i Lund kommune i Rogaland og et arbeidstog har sporet av. Det vil trolig få store konsekvenser for trafikken. – Et arbeidstog har kjørt seg fast.

NRK - 10 okt 22 kl. 09:05

Vil forby hummerfiske i 10 år

Leder i Sør-Rogaland Fiskarlag, Tor Bernhard Harestad mener fisket etter hummer må forbys i 10 år for å få opp bestanden igjen. Harestad vil ta opp forslaget i Fiskarlaget sentralt, og håper på tilslutning slik at myndigheten tar affære, skriver Øyposten. Lederen i Sør-Rogaland Fiskarlag har hittil fått bare 35 hummere i sine 300 teiner, der 25 hadde rogn, eller var for små..

NRK - 31 okt 22 kl. 14:56

Topper lista med antall fødte barn per kvinne

Møre og Romsdal fylke og Rogaland topper lista over antall fødte barn per kvinne. I 2021 var snittet for hvor mange barn hver kvinne i Møre og Romsdal føder gjennom livet på 1,73. Dermed ligger Møre og Romsdal på topp nasjonalt i fruktbarhet, ifølge tall fra fylkesstatistikken 2022.

NRK - 30 okt 22 kl. 13:02

Brann i Sandnes

Det brenner i en bygning i Sandnes i Rogaland, melder politiet. Brannvesenet er på stedet og melder om åpne flammer. Politi og ambulanse er på vei..

NRK - 05 okt 22 kl. 08:37

Mye regn og kraftige vindkast i Sør-Norge utover dagen

Både på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet vil det i løpet av dagen og natten bli et ufyselig vær med mye regn og kraftig vind. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsler for både Vestlandet, Rogaland, Sørlandet og Østlandet om tiltakende dårlig vær utover onsdagen. Folk bes om å sikre løse gjenstander og unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder.

E24 - 28 okt 22 kl. 12:39

Drone-observasjonen ved Kårstø var trolig SAS-fly

13. oktober ble det slått full alarm etter observasjon av drone ved gassanlegget på Kårstø i Rogaland. Nå viser det seg at det trolig dreide seg om et SAS-fly..

NRK - 28 okt 22 kl. 09:42

Færre kjøper fritidsbolig

Omsetningen av hytter og fritidsboliger i fritt salg gikk ned med 28 prosent i perioden 1. juli til 30. september.

E24 - 26 okt 22 kl. 17:23

Mye regn i sør gir håp for vinterens strøm

Fyllingen i kraftmagasinene på Sørlandet og i Rogaland stiger raskt. Det er godt nytt for vinteren..

Aftenposten - 26 okt 22 kl. 10:00

Ville gjøre grisefjøset om til drømmehjemmet: – Jeg trodde det hadde klikket for ham

Ekstrem forvandling er en underdrivelse når det kommer til familien Lønnings hjem på Tysvær i Rogaland..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com