Rogaland

Saturday, 23 September, 06:27

Nyheter om Rogaland

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 sep 23 kl. 13:47

Tre menn tiltalt etter stort narkotikabeslag

Tre menn i 20- og 30-årsalderen er tiltalt for salg, kjøp og oppbevaring av store mengder narkotika i Rogaland og Oslo. En mann fra Rogaland er tiltalt for å i løpet av et år ha omsatt minst tre kilo amfetamin, minst 50 gram kokain og flere tusen narkotiske tabletter. Han er også tiltalt for å ha oppbevart nesten 16 kilo amfetamin, 10.

NRK - 18 timer siden

Sauebonde tiltalt for ulovlig kastrering

En sauebonde i Rogaland er tiltalt grovt brudd på dyrevelferdsloven og for å ha utøvd grov vold mot dyr etter at han over en periode på nesten fem år kastrerte 250 værlam. Det skriver TV2. Ifølge tiltalen skal mannen ha gjort dette uten at det var nødvendig ut fra hensynet til dyrevelferd.

NRK - Igår: 05:18

Vil merke tropisk syklon i Rogaland

Den tropiske stormen «Nigel» vil påvirke været i Norge neste uke. Stormen vil blande seg inn med et lavtruykk de neste dagene, og vil føre til vind og regn i Vest- og Midt-Norge, skriver Meteorologene på X. Meteorolog Susane Reuder sier til Stavanger Aftenblad at uværet vil treffe Rogaland først..

NRK - 09 sep 23 kl. 17:52

Person hentet opp av vannet i Sauda i Rogaland

En person er hentet opp av et vann i Sauda i Rogaland og fløyet til Haukeland sykehus. Skadeomfanget er ukjent, opplyser politiet. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 17.

NRK - 05 sep 23 kl. 04:30

Ap i Rogaland vil åpne kirkebygg for ikke-kristne seremonier

Både Rogaland og Stavanger Arbeiderparti lover velgerne grep for å åpne kirkebygg for ikke-kristne seremonier. Ap i Stavanger har programfestet at de ønsker åpne kirkerom for ikke-kristne arrangementer og seremonier som bryllup og begravelse. – Vi skal ikke påtvinge ikke-kristne seremonier i kirken.

NRK - 16 timer siden

Vurderer farevarsel på Vestlandet

Syklonen «Nigel» vil i neste veke påverke vêret i Noreg. Dei første som vil merke restane av den tropiske stormen er Rogaland..

Klartale - Igår: 08:18

To ungdommer er siktet etter brann

Nødetatene fikk melding om brann klokken 23.38 onsdag. Da brant det i flere bygg på kaia i Hommersåk.

Klartale - 18 sep 23 kl. 16:00

Fare for styrtregn og lyn i Sør-Norge

Det er ventet dårlig vær i store deler av Sør-Norge mandag. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel. Det er fare for både lyn, regn, flom og jordskred.

VG - 18 sep 23 kl. 14:48

Fylkesleder om Erna i 2025: – Det er ikke et tema nå

Kan Erna Solberg være Høyres statsministerkandidat i 2025? – Jeg har ikke gjort meg opp en mening om det, svarer fylkesleder i Rogaland Høyre..

NRK - 18 sep 23 kl. 10:23

Farevarsler for lyn, regn, flom og skred på Østlandet

Det er ventet skikkelig møkkavær i store deler av Sør-Norge mandag. Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for både lyn, regn, flom og jordskred. Mandag og første del av tirsdag ventes mye regn og kraftige regnbyger.

NRK - 18 sep 23 kl. 04:44

Brann i bolighus på Sola er under kontroll

Brannmannskapene har kontroll på brannen i et bolighus på Sola i Rogaland. Huset er nedbrent, ifølge politiet. Natt til mandag meldte Sørvest politidistrikt at det brant i et bolighus sør for flyplassen på Sola.

NRK - 17 sep 23 kl. 22:16

151 grunneiere saksøker Bane Nor

151 grunneiere som bor langs jernbanelinja på Jæren, i Dalane og i Agder har saksøkt Bane Nor for manglende erstatning, døde dyr og strid om gjerdeplikt. Det skriver Stavanger Aftenblad. Den årelange konflikten mellom grunneiere langs toglinjene og Bane Nor handler blant annet om hvem som skal ha gjerdeplikt langs togskinnene og manglende erstatning for beitedyr som blir påkjørt av toget.

Klartale - 14 sep 23 kl. 08:29

Ulykker i trafikken og skyting på Lillehammer

En person er fløyet til sykehus. Personen var med i en ulykke i trafikken. Den skjedde i Sandnes i Rogaland natt til torsdag.

NRK - 13 sep 23 kl. 14:26

17-åring dømt for knivstikking

En 17-åring er dømt til et år og åtte måneders ungdomsstraff for å ha knivstukket en annen ungdom i magen i Mandal i november i fjor, skriver avisen Lindesnes. Ungdommen som ble knivstukket ble fraktet til sykehus og operert samme kveld med alvorlige skader. 17-åringen ble også dømt for flere andre forhold.

Klartale - 11 sep 23 kl. 08:40

Regnværet kan få flere til å stemme

Totalt 4,3 millioner nordmenn har stemmerett. Søndag hadde sju av ti fortsatt ikke stemt. På valgdagen er været grått og vått.

Klartale - 09 sep 23 kl. 06:00

Hele Norge skal rydde søppel

Mange deltar på Strandryddeuka hvert år. Det er en stor dugnad hvor frivillige rydder søppel i naturen. Strandryddeuka starter 9.

NRK - 08 sep 23 kl. 10:49

NHO-bedriftene ser litt mørkare på framtida

I septemberundersøkinga til NHO kjem det fram at 36 prosent av medlemsbedriftene ventar ein svakare situasjon i marknaden dei neste seks månadane. 12 prosent ventar ei betring av situasjonen. – Det er framleis historisk lågt.

NRK - 13 aug 23 kl. 15:50

Kvinne siktet for drap på mann i 60-årene i Vindafjord i Rogaland

En kvinne i 40-årene siktet for drap på en mann i 60-årene i Ølensvåg i Vindafjord kommune, skriver politiet i en pressemelding. De to skal ha en relasjon. – Siktede avviser at hun har noe med dødsfallet å gjøre.

NRK - 04 sep 23 kl. 14:23

Sirdal: Mann siktet for trusler pågrepet igjen

Mannen som er siktet for trusler mot en annen person på stedet for dødsfallet på Tonstad ble løslatt torsdag. Nå er han pågrepet og varetektsfengslet igjen. - Han er siktet for trusler mot en annen person etter at han ble løslatt før helga.

NRK - 27 aug 23 kl. 19:47

Bil havnet på taket: Fører hentes av luftambulanse

En bil har kjørt ut av veien og ligger på taket i Hå kommune i Rogaland. Fører blir tatt med av luftambulansen. Skadeomfanget er ukjent, opplyser politiet..

NRK - 23 aug 23 kl. 10:36

Væpnet politiaksjon i Sandnes

Politiet melder på X/Twitter at de har gjennomført en væpnet aksjon i Sandnes i Rogaland i forbindelse med en straffesak. – Én person er pågrepet, skriver politiet..

NRK - 23 aug 23 kl. 00:31

Person truet til seg motorsykkel på Jæren

En person truet til seg en motorsykkel ved et kjøpesenter på Bryne i Rogaland. Vedkommende kjørte av veien på Ganddal i Sandnes, men er ikke alvorlig skadd. Tyveriet av motorsykkelen skjedde rundt klokka 22 tirsdag kveld, ifølge Sørvest politidistrikt.

Klartale - 22 aug 23 kl. 06:00

Får tilskudd fra staten

Kultur- og likestillings-departementet skal bidra med fem millioner kroner. Ni idrettsarrangementer får pengene. Alle arrangementene er for personer med nedsatt funksjonsevne.

NRK - 20 aug 23 kl. 21:30

Person sendt til sykehus etter slagsmål i Gjesdal

En person er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang etter et slagsmål på en privat adresse i Gjesdal kommune i Rogaland. – To personer har slåss. Den ene parten hadde forlatt stedet da politiet kom dit.

NRK - 16 aug 23 kl. 15:08

Siktet mann varetektsfengsles i fire uker

Mannen som er siktet etter at en mann ble funnet død i en leilighet i Haugesund mandag varetektsfengles i fire uker, melder NTB. Mannen kan holdes i isolasjon i to uker. Det kommer fram i fengslingskjennelsen fra Sør-Rogaland tingrett.

Klartale - 16 aug 23 kl. 14:41

Nå får de fleste fint vær

Torsdag og fredag i Sør-Norge ser spesielt lovende ut. Det sier vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen ved Meteorologisk institutt.– Det er for øyeblikket noe nedbør, men de fleste i Sør-Norge får fint vær torsdag, sier Skjervagen.

VG - 15 aug 23 kl. 16:26

Alf Magnar Habbestad drept i Vindafjord

Natt til søndag fant politiet den 64 år gamle mannen på en privat adresse i bygda Ølensvåg i Vindafjord i Rogaland..

NRK - 14 aug 23 kl. 11:59

Siktet for drap: Fenglingsmøte tirsdag

Politiet fortsetter drapsetterforskningen etter at en mann ble funnet død på en privat adresse i Ølensvåg i Vindafjord kommune, skriver politiet i en pressemelding. Politiet har sperret av og har vakthold på adressen. Det ble i går gjennomført flere vitneavhør, rundspørring i området, samt avhør av siktede.

Klartale - 14 aug 23 kl. 11:15

Så mange er drept i Norge i 2023

Det har vært 19 ofre i drapssakene norsk politi har satt i gang å etterforske i år. Her er en oversikt over sakene. Januar:* 12.

Dagbladet - 13 aug 23 kl. 16:18

Kvinne siktet for drap

En kvinne i 40-åra er siktet for å ha drept en mann i 60-åra i Ølensvåg i Rogaland..

Dagbladet - 13 aug 23 kl. 16:18

- Har ikke noe med dette å gjøre

En kvinne i 40-åra er siktet for å ha drept en mann i 60-åra i Ølensvåg i Rogaland. Hun varslet selv AMK om hendelsen, opplyser politiet til Dagbladet..

NRK - 09 aug 23 kl. 12:25

Kvinne omkom etter fall i elv i Aurland

Kvinnen (72) som ble reddet ut av Grovselvi i Aurlandsdalen tirsdag kveld, døde i natt på Haukeland universitetssjukehus, opplyser politiet. Kvinnen som var bosatt i Sandnes i Rogaland, var på tur i området med to familiemedlemmer da ulykken skjedde. Kvinnens nærmeste pårørende er nå varslet om dødsfallet..

NRK - 08 aug 23 kl. 19:05

Kvinne tiltalt for å ha drept mann med kniv i Tysvær

En kvinne er tiltalt for å ha drept en mann med kniv i Tysvær i Rogaland i september i fjor. Hendelsen skjedde i Tysvær lørdag 17. september i fjor i forbindelse med at fornærmede skulle hente sitt barn for samvær.

NRK - 07 aug 23 kl. 08:23

Meteorologisk institutt: Uværet starter for alvor først i ettermiddag

Uværet Hans er på vei mot Østlandet. Meteorologisk institutt sier at det er mandag ettermiddag det verste starter. – Nå har varmfronten som dette begynner med passert Oslo og Mjøsa, men dette er bare begynnelsen, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Håkon Mjelstad til NTB i 8-tiden mandag.

NRK - 02 aug 23 kl. 20:25

15.000 hner avlivet etter salmonellafunn

Rundt 15.000 verpehns er avlivet etter funn av salmonella p Klepp i Rogaland. I tillegg er flere parti med egg kalt tilbake.

NRK - 02 aug 23 kl. 14:21

Styrtregn i indre strk

Meteorologisk institutt har sent ut gult farevarsel for lyn og styrtregn i fjellomrdene mellom Agder og Rogaland i kveld. Varselet gjelder for et stort omrde i det sentrale Sr-Norge. Omrdet med hyest sannsynlighet for styrtregn og lyn er fra Valdres i nord til Sirdal i sr.

NRK - 08 jul 23 kl. 15:05

Drukningsulukke i Rogaland - livreddande førstehjelp pågår

Ein mann er brakt på land frå eit tjern på Ualand i Rogaland. Ambulanse, luftambulanse, politi og brannvesenet er på staden. Politiet undersøker hendinga.

NRK - 08 jul 23 kl. 15:05

Drukningsulukke i Rogaland - frakta til sjukehus i luftambulanse

Ein mann er brakt på land frå eit tjern på Ualand i Lund kommune, sør i Rogaland. Ambulanse, luftambulanse, politi og brannvesenet er på staden. Politiet undersøker hendinga.

NRK - 08 jul 23 kl. 15:05

Drukningsulukke i Rogaland - mann i 70-åra frakta til sjukehus

Ein mann vart brakt på land frå eit tjern på Ualand i Lund kommune, sør i Rogaland, i ettermiddag, og er nå frakta til Stavanger Universitetssjukehus. Ambulanse, luftambulanse, politi og brannvesenet kom til staden. Det pågår hjarte- og lungeredning og mannen blir frakta til redningshelikopter nå, opplyser operasjonsleiar Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt.

NRK - 31 jul 23 kl. 16:01

Styrtregn kan ramme Agder

Meteorologisk institutt har sendt ut et gult farevarsel for styrtregn som kan ramme vestlige Agder, indre strøk av Rogaland, og Sunnhordland. – Det er lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt. Nedbørens plassering er usikker.

NRK - 31 jul 23 kl. 11:25

Farevarsel om styrtregn på gult nivå

Det er venta kraftige regnbøyer i indre strok av Rogaland, Sunnhordland og vestlege Agder i ettermiddag, skriv Meteorologisk institutt. Det gule farevarselet gjeld for tida mellom klokka 14 og 20 i ettermiddag. Det er lokale variasjonar i intensitet og mengde, og vêret kan endra seg raskt.

NRK - 07 jul 23 kl. 16:04

Ny sak mot Jan Helge Andersen flyttes til Stavanger tross protest

En eventuell ny rettssak mot Baneheia-dømte Jan Helge Andersen skal gå i Stavanger, selv om partene ville ha den til Oslo. Det har Agder lagmannsrett besluttet i en fersk kjennelse, melder Aftenbladet. Andersens sak ble besluttet gjenopptatt i juni.

NRK - 07 jul 23 kl. 15:07

Baneheia-rettssaken skal gå i Stavanger tinghus

Agder lagmannsrett har besluttet at straffesaken mot Jan Helge Andersen skal behandles i Sør-Rogaland tingrett. Det melder Stavanger Aftenblad. Dette er mot påtalemyndigheten og forsvareren til tiltaltes ønsker.

NRK - 29 jul 23 kl. 18:15

Mann bekreftet død etter fall i foss

En mann i 60-årene er bekreftet omkommet etter at han falt i en foss, opplyser Sørvest politidistrikt. Mannen var fra Rogaland, opplyser politiet til NRK. Pårørende er varslet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com