NRK > Nyheter

Sunday, 25 September, 03:58

NRK - I førrgår: 11:37

Eiendomsmeglerne er bekymret for rentehopp

Norges Eiendomsmeglerforbund frykter at gjentatte rentehopp vil føre til et kraftig fall i boligsalg og boligbygging. I en pressemelding skriver forbundet at de er alvorlig bekymret for virkningen av det de betegner som «Norges Banks aggressive pengepolitikk». – Dersom renten heves for raskt og for mye, kan arbeidsledigheten bli så høy og kjøpekraften så svekket at det utløser en boligresesjon i form av kraftig fall i boligsalg og boligbygging, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund. Han mener det får store konsekvenser for husholdningenes økonomi og samfunnsøkonomien som sådan dersom boligprisene faller mye.
Les mer på NRK


Les mer om:
Eiendomsmeglerforbund, Banks, Carl, Norges Eiendomsmeglerforbund, Geving, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Eiendomsmeglerneer , bekymret, for, rentehopp
E24 - 15 jun 22 kl. 15:30

Wall Street-oppgang avtar etter rentehopp

Markedene i USA er fortsatt opp for dagen, men formiddagens oppgang avtar etter at Fed kunngjorde et rentehopp på 0,75 prosentpoeng..

E24 - 15 jun 22 kl. 20:48

Wall Street-hopp under Fed-sjefens tale

Markedene i USA snudde ned etter varslet om trippelt rentehopp, men gjorde kraftig hopp under sentralbanksjefens tale, hvor han blant annet sa at han ikke venter at slike rentehopp blir vanlige..

NRK - 15 jun 22 kl. 23:11

Oppgang på Wall Street etter kraftig rentehopp

USAs børser avsluttet dagen med oppgang etter at sentralbanken Federal Reserve kunngjorde et rentehopp på 0,75 prosentpoeng. Industriindeksen Dow Jones steg med 1 prosent, den teknologitunge Nasdaq-indeksen med 2,5 prosent og den brede S&P 500-indeksen med 1,5 prosent. Rentehoppet som ble kunngjort tidligere onsdag – det største på 28 år – var tydelig gode nyheter for investorene.

NRK - 19 jun 22 kl. 00:35

Styremedlem i USAs sentralbank støtter nytt stort rentehopp

Styremedlem Christopher Waller i USAs sentralbank sier han vil støtte et stort rentehopp på neste rentemøte i juli. Onsdag kunngjorde Federal Reserve det største rentehoppet i USA på nesten 30 år ved å sette opp styringsrenten med 0,75 prosentpoeng. Hensikten er å få kontroll over inflasjonen.

E24 - 19 jun 22 kl. 07:42

Styremedlem i USAs sentralbank støtter nytt stort rentehopp

Styremedlem Christopher Waller i USAs sentralbank sier han vil støtte et stort rentehopp på neste rentemøte i juli..

VG - 12 jul 22 kl. 08:12

Ekspert varsler flere rentehopp: – Folks kjøpekraft faller nå

Prisøkningen på matvarer, hotell, fly, drivstoff, byggevarer og strøm har to tydelige følger, ifølge sjeføkonom: Flere rentehopp på lån og flere husholdninger som vil slite økonomisk..

VG - 18 jul 22 kl. 13:04

Frykt for at pris- og rentehopp treffer single knallhardt

Prishopp og kommende rentehopp skaper angst og fremtidsfrykt hos mange med én inntekt. Stine Nilsen (23) betalte 2,3 millioner for 15 kvadrat i Oslo. Nær 40 prosent av husholdningene i Norge består av en person..

E24 - 18 jul 22 kl. 16:32

Frykt for at pris- og rentehopp treffer single knallhardt

Prishopp og kommende rentehopp skaper angst og fremtidsfrykt hos mange med én inntekt. Stine Nilsen (23) betalte 2,3 millioner for 15 kvadrat i Oslo. Nær 40 prosent av husholdningene i Norge består av en person..

E24 - 10 aug 22 kl. 08:29

Sjeføkonomer om inflasjonstallene: – Ligger an til nytt dobbelt rentehopp

Kjerneinflasjonen - som Norges Bank bruker som styringsmål - øker kraftig. Nå tror ekspertene på rentehopp i august, og kanskje september..

Aftenposten - 20 sep 22 kl. 09:30

Historisk rentehopp i Sverige: Riksbanken hever renten med et helt prosentpoeng

Svenske Riksbanken setter tonen i en sentralbanktung uke, og leverer et mye større rentehopp enn normalt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fem unge bilførere ble fotgjengere i Innlandet

Politiet tok lappen fra å unge menn som kappkjørte på E6 ved Biristrand lørdag kveld. Ytterligere tre bilister mistet førerkortet andre steder i Innlandet. Litt før midnatt ble de to unge bilistene – begge er i slutten av tenårene – målt til 128 kilometer i timen i 80-sonen nord for Gjøvik, opplyser Innlandet politidistrikt på Twitter .

NRK - 1 time siden

Mann stjal diesel fra lastebil i Skien

En mann med en varebil ble natt til søndag observert ved Borgestad i Skien i det han tappet diesel fra en lastebil på stedet. Mannen stakk fra stedet da han ble oppdaget, og etterlot seg 4 stykk 20 liters kanner. Bilen mannen kjørte var en hvit Mercedes sprinter med sort panser.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke i Sokndal

En bil kjørte inn i en fjellvegg ved Fv 4246 ved Måkehei i Sokndal natt til søndag. Fører og passasjer fremstår som mindre skadet, men begge er kjørt til sykehus med ambulansen. Politiet er på stedet for å kartlegge hendelsesforløpet.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter trafikkulykke ved Ringsaker

Ved Mesnali i Ringsaker kjørte en bil ut av vegen natt til søndag. To personer i slutten av tenårene ble kjørt til sykehus. Ukjent skadeomfang, men de var ved bevissthet, melder politiet Innlandet..

NRK - 3 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Biristrand i Gjøvik kommune. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..

NRK - 2 timer siden

MC-ulykke i Sandefjord

En MC-fører kjørte ut av veien i Sandefjord natt til søndag. Føreren blir kjørt til sykehus med ambulanse. Vedkommende, som er i tenårene, hadde ikke gyldig førerkort melder Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Sykkelulykke i Drammen

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende var bevisstløst men er nå våken og fremstår tilsynelatende ikke hardt skadd, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Bevisstløst etter å ha falt av sykkel

Natt til søndag rykket nødetatene ut til Åssiden i Drammen etter melding om at en mann har falt av en sykkel. Vedkommende er bevisstløs, opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra ubåter.

NRK - 3 timer siden

Kappkjørte på E6 ved Gjøvik

Utrykningspolitiet stanset to biler som kappkjørte nordover på E6 ved Gjøvik. Begge ble målt til 128 km/t i 80-sone. Begge bilførere fikk førerkortet beslaglagt, tvitrer politiet Innlandet..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com