Equinor

Friday, 02 December, 08:22

Nyheter om Equinor

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 nov 22 kl. 15:49

Klimaaksjon på Beitostølen: – Sinnssykt at Equinor får gjennomsponse et skiarrangement

Under sesongåpningen for langrenn på Beitostølen utførte Greenpeace en aksjon mot skisponsor Equinor. Under prologen bar den svenske langrennsløperen Emil Johansson Kringstad på et banner med påskriften: «Stopp Equinor! Morgendagen smelter».

NRK - 18 nov 22 kl. 15:49

Klimaaksjon på Beitostølen: «Morgendagen smelter»

Under sesongåpningen for langrenn på Beitostølen utførte Greenpeace en aksjon mot skisponsor Equinor. Under prologen bar den svenske langrennsløperen Emil Johansson Kringstad på et banner med påskriften: «Stopp Equinor! Morgendagen smelter».

NRK - 02 sep 22 kl. 08:14

Equinor ferdig med å trekke seg ut av Russland

Equinor bekrefter at de nå har trukket seg fullstendig ut av Russland. Det melder oljeselskapet i en pressemelding. Den 25.

NRK - 29 jun 22 kl. 09:36

Equinor skal bygge CO2-rørledning fra Europa til Nordsjøen

Equinor inngår et samarbeid om å bygge et 1.000 kilometer langt rør fra Belgia til Nordsjøen som skal bidra til avkarboniseringen av europeisk industri. Sammen med partneren Fluxys vil Equinor utvikle et prosjekt for transport av lagret CO2 fra industri i Nordvest-Europa, og føre det fra Belgia og ut i Nordsjøen til sikre lagringssteder, skriver Equinor i en pressemelding onsdag morgen.

NRK - 2 timer siden

Equinor vil bore 25 letebrønner i 2023

Letesjefen i Equinor beroliger bekymrede oljetilhengere. – Vi fortsetter med aktiv leting på sokkelen i mange år fremover, sier Jez Averty, ansvarlig for leting på norsk sokkel for Equinor, til Stavanger Aftenblad. Tirsdag kom nyheten om at regjeringen sammen med SV dropper 26.

E24 - I førrgår: 09:03

Equinor soper inn mens oljeservice kutter: – Jeg er veldig sur

Med massiv inntjening leverer Equinor rekordresultat på løpende bånd. De som jobber for Equinor føler seg glemt: – Så hinsides skjevt, mener tillitsvalgt..

NRK - 22 nov 22 kl. 10:27

Equinor leverer inn plan for vidare utbygging av Aasta Hansteen

Gassfunnet Irpa i Norskehavet skal byggast ut og sikre stabile gassleveransar frå feltet Aasta Hansteen fram til 2039, varslar Equinor. Funnet blei påvist i 2009 og ligg 340 kilometer vest for Bodø, opplyser selskapet. Det er venta moglegheiter for å utvinne drøyt 20 milliardar kubikkmeter.

NRK - 10 okt 22 kl. 09:43

Fra Equinor til diamantbransjen

Al Cook, konserndirektør for leting og produksjon internasjonalt i Equinor fratrer sin stilling. Han går over til diamantbransjen. Al Cook fortsetter i sin nåværende stilling inntil til 1.

NRK - 10 nov 22 kl. 08:05

Equinor utsetter beslutning for Wisting-prosjektet

Equinor og partnerne i Wisting har besluttet å utsette investeringsbeslutningen som var planlagt i desember 2022. – Arbeidet med åutvikle prosjektet fortsetter med mål om en investeringsbeslutning innen utgangen av 2026, skriver Equinor i en pressemelding..

E24 - 1 time siden

Equinor vil maksimere oljeleveranser i tiden fremover

Letesjefen i Equinor beroliger bekymrede oljetilhengere. – Vi vil maksimere leveransene av olje og gass, sier han..

NRK - Igår: 16:20

Haakon Bruun-Hanssen blir styremedlem i Equinor

Bruun-Hanssen erstatter Bjørn Tore Godal, skriver Equinor i en pressemelding til NTB. – Valget er gjort med virkning fra 12. desember 2022 og gjelder fram til neste ordinære valg av styrets aksjonærvalgte medlemmer i juni 2023, heter det.

NRK - Igår: 09:05

Ekstra bonus til alle Equinor-ansatte

Alle Equinor-ansatte får 1000 dollar hver, rundt 10.000 kroner, som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022, melder Dagens Næringsliv. Julegaven til de over 20.

E24 - I førrgår: 06:22

Equinor-ansatte får 1000 dollar i ekstra bonus for «høy arbeidsbelastning»

Alle Equinor-ansatte får 1000 dollar - rundt 10.000 kroner hver, som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022, melder Dagens Næringsliv..

NRK - I førrgår: 05:40

Equinor-ansatte får 1000 dollar i julebonus

Alle de 20.000 Equinor-ansatte får 1000 dollar, rundt 10.000 kroner, som en påskjønnelse for ekstra god jobb i 2022, melder Dagens Næringsliv.

NRK - I førrgår: 13:35

Equinor vil lete mer

Equinor planlegger 25 brønner for å lete etter olje neste år, ifølge Reuters. Det er en oppgangen fra i år som lå på 22 brønner. Mesteparten er i Nordsjøen..

E24 - I førrgår: 13:30

Klimaaktivister pågrepet utenfor Equinor-konferanse

Et antall klimaaktivister dukket opp for å demonstrere mot Equinor under et selskapets høstkonferanse i Oslo sentrum. Seks stykker er nå pågrepet..

Klartale - 25 nov 22 kl. 08:25

Mener vold kan bli nødvendig i klima-kampen

Unge aktivister er blitt mer ekstreme. De kjemper en kamp mot klima-endringer. En av aktivistene mener vold kan bli nødvendig.

NRK - 24 nov 22 kl. 07:32

Stengde ned plattform ved eit uhell

Ein tilsett som trykte på feil knapp, førte til at produksjonen på Visundplattforma i Nordsjøen blei stengt ned i seks timar, skriv Aftenbladet. Det var søndag 13. november at ein tilsett som var under opplæring ved eit uhell trykte på ein knapp som stengde all produksjon av olje- og gass på plattforma som Equinor driftar i seks timar.

NRK - 17 okt 22 kl. 16:16

Equior betalte over 90 milliarder kroner i inntektsskatt

Equinor betalte i fjor 93,6 milliarder kroner i inntektsskatt til myndighetene. Det kommer fram i selskapets rapport om skattebetaling. I tillegg betalte Equinor-konsernet 30 milliarder kroner i produksjonsavgift og andre avgifter til lokale og nasjonale myndigheter, inklusive produksjonsdeling med vertslandet.

NRK - 14 okt 22 kl. 23:33

Equinor vil gjøre ny lønnsomhetsberegning av Wisting

Equinor bekrefter at de vil gjøre en ny lønnsomhetsberegning av Wisting-prosjektet i kjølvannet av regjeringens varslede endringer i oljeskattepakken. Da regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett sist torsdag, foreslo de å gjøre endringer i den gunstige oljeskattepakken Stortinget ble enige om under pandemien. Pressetalsperson for finansiell kommunikasjon i Equinor, Rikke Høistad Sjøberg, sier dette blant annet gjør at selskapet vil gjøre en ny lønnsomhetsvurdering av det omstridte Wisting-prosjektet.

NRK - 14 nov 22 kl. 01:30

Plattform delvis evakuert etter brann

Søndag kveld ble produksjonen på Åsgard B-plattformen stengt ned og plattformen delvis evakuert etter brann i en transformator. Equinor varslet Hovedredningssentralen Sør-Norge om brannen på plattformen, som ligger på Haltenbanken, rundt 200 kilometer utenfor trøndelagskysten, skriver Adresseavisen. Ingen personer kom til skade i brannen.

NRK - 10 nov 22 kl. 16:02

Greenpeace jubler etter Wisting-utsettelse

Klimaorganisasjonen Greenpeace er godt fornøyd etter nyheten om at Equinor av utsatt investeringsbeslutningen for oljefeltet Wisting. Det skriver de i en pressemelding. Miljøorganisasjonen mener at Equinors utsettelse betyr kroken på døra for Wisting.

E24 - 10 nov 22 kl. 10:45

Equinor om Wisting-feltet: – En utsettelse, ikke en skrinlegging

Equinor-direktør Geir Tungesvik avviser at Wisting-feltet er skrinlagt, og vil gå videre når presset i markedene avtar. – Vi har stor tro på Wisting, sier han..

Aftenposten - 10 nov 22 kl. 08:12

Equinor og partnere utsetter investeringsbeslutningen om prosjekt til 104 milliarder

Equinor og de andre partnerne i Wisting-prosjektet utsetter avgjørelsen om å bygge ut feltet, og sier nå at….

NRK - 02 sep 22 kl. 08:44

Equinor håver inn på rekordhøye gasspriser

Equinor tjener mer penger enn noe annet norsk selskap gjennom historien. Ifølge en ny analyse fra Sparebank1 Markets kan de ha 650 milliarder kroner i kontanter ved utgangen av året. – Vi estimerer at Equinor vil tjene 70 milliarder dollar til sammen i tredje og fjerde kvartal.

NRK - 02 sep 22 kl. 07:44

Equinor-topp: – Energikrisen skyldes oljemotstand, ikke Ukraina-krigen

Energikrisen skyldes ikke Ukraina-krigen, men manglende investeringer, sier Equinor-topp Irene Rummelhoff. Rummelhoff sa under ONS-konferansen i Stavanger (Offshore Northern Seas) at hun mener «retorikk» fra politikere og andre aktører har bidratt til de manglende investeringene, skriver Dagens Næringsliv. – Underinvesteringene er primært drevet av lave priser, under pandemien og før det.

NRK - 27 jul 22 kl. 10:40

Equinor vil fortsatt legge ned Mongstad

Equinor-sjef Anders Opedal gjør det klart at selskapet fortsatt skal legge ned gasskraftverket på Mongstad, til tross for den vanskelige energisituasjonen. – Det er et kraftverk som ikke er lønnsomt å drifte og ha som beredskap, og det har vært kjent i mange år at det skal legges ned, sier Opedal til NTB. Han legger til at Equinor har spurt om det er noen som ønsker å ta den økonomiske byrden av å drifte kraftverket som reserveløsning, uten å ha fått svar.

NRK - 28 sep 22 kl. 11:08

Equinor hevar beredskapen

Equinor har bestemt seg for å heve sikringsnivået i Noreg. Beredskapshevinga skjedde i natt, og gjeld alle Equinors anlegg, får NRK opplyst. – Det er basert på den utviklinga vi har sett den siste tida.

NRK - Igår: 17:13

SAS-aksjen falt etter kvartalstall

SAS-aksjen falt med over 2 prosent på Oslo Børs onsdag. Hovedindeksen endte opp med 0,28 prosent til 1.220,76 poeng.

NRK - 29 okt 22 kl. 18:42

Gasslekkasje på Heidrun-plattformen i Nordsjøen

Equinor registrerte en hydrogenlekkasje på Heidrun-plattformen i Nordsjøen lørdag, skriver VG. – Equniors beredskapsorganisasjon fikk melding om en hydrogengasslekkasje lørdag klokken 14.15.

E24 - 29 okt 22 kl. 06:00

Anders Opedal har gjort Equinor til tidenes pengemaskin

Han er alpinisten og bygdegutten som ble sjef for Norges mest verdifulle selskap. Anders Opedal (54) har gjort Equinor til tidenes pengemaskin..

E24 - I førrgår: 16:27

Oslo Børs endte opp etter stigende oljepris

Equinor løftet børsen og Hovedindeksen endte opp. Oljeprisen steg etter å ha truffet laveste pris siden januar..

E24 - 28 okt 22 kl. 17:53

Equinor-sjefen om skatteforslag: – Gjør prosjektene mindre lønnsomme

Et skatteforslag fra regjeringen kan ramme kommende feltutbygginger. – Må derfor se nøye på enkeltprosjekter, sier Equinor-sjef Anders Opedal..

NRK - I førrgår: 15:02

To personer innbrakt etter oljeaksjon

To personer er innbrakt til arresten etter at inngangspartiet til Equinor i Trondheim ble tilgriset med maling. – Det opprettes sak på skadeverk. Hele inngangspartiet er tilgriset med maling, skriver melder politiet i Trøndelag..

NRK - I førrgår: 14:52

Rykker ut til demonstrasjon

Politiet har sendt patruljer til Equinor på Rotvoll i Trondheim. Politiet opplyser at fem demonstranter er på stedet og at det er sølt maling på utsiden av bygget..

NRK - I førrgår: 13:01

Aktivister forsøkte å trenge seg inn på Equinor-møte

Seks klimaaktivister er pågrepet av politiet i forbindelse med en demonstrasjon utenfor Equinors høstkonferanse på Det norske teatret i Oslo. Det opplyser politiets operasjonsleder, Alexander Østerhaug, til NRK. Demonstrantene nektet å følge politiets pålegg om å holde seg innenfor et begrenset område.

NRK - 28 okt 22 kl. 06:45

Rekordresultat for Equinor

Equinor fikk et justert driftsresultat på 24.3 milliarder kroner, tilsvarende 6.72 milliarder kroner, i tredje kvartal.

Aftenposten - 28 okt 22 kl. 06:50

Kjemperesultat for Equinor. Tjente 249 milliarder i tredje kvartal

Equinor leverer bedre enn ventet i tredje kvartal med justert resultat på 249 milliarder kroner..

E24 - 28 okt 22 kl. 06:45

Equinor tjente 249 milliarder i tredje kvartal

Equinor leverer bedre enn ventet i tredje kvartal med justert resultat på 249 milliarder kroner. Selskapet øker ekstrautbyttet fra 0,50 til 0,70 dollar per aksje..

NRK - 27 okt 22 kl. 12:46

Dansk firma inngår storavtale med Equinor

Energiselskapet Ørsted har inngått en avtale med Equinor om å kjøpe norsk gass til Danmark. Avtalen gjelder for 1. januar 2023 til 1.

E24 - 27 okt 22 kl. 12:17

Danske Ørsted inngår gassavtale med Equinor

Ørsted skal kjøpe gass tilsvarende en fjerdedel av Danmarks forbruk fra Equinor i 2023 og 2024, ifølge en fersk avtale..

NRK - 28 nov 22 kl. 09:32

Utforbakke på børsen etter oljeprisfall

Oslo Børs startet uken med en markant nedgang mens oljeprisen er på sitt laveste siden januar. Kort tid etter at handelen startet mandag er hovedindeksen ned 1,6 prosent. Flere ledende selskaper faller enda mer i åpningsminuttene.

NRK - 23 sep 22 kl. 17:11

Equinor inngår langsiktig gassavtale med polsk selskap

Equinor har inngått en langsiktig gassavtale med polske PGNIG. Avtalen tilsvarer rundt 15 prosent av det typiske årlige gassforbruket i Polen. Avtalen gjelder for ti år, med et volum på om lag 2,4 milliarder kubikkmeter gass per år.

NRK - 25 okt 22 kl. 12:20

DN: Equinor ble utsatt for stort cyberangrep

I sommer ble Equinor rammet av et stort cyberangrep. Det skriver avisa DN. Nyheten kommer fra konsernsjef Anders Opedal under Petroleumstilsynets topplederkonferanse i dag.

NRK - 24 okt 22 kl. 09:48

Equinor: Miljømessig forsvarlig å bygge ut

Equinor mener det er både miljømessig og teknisk forsvarlig å bygge ut Wisting-feltet i Barentshavet. De skriver de i en utredning publisert mandag. Feltet ligger omtrent 30 mil nord for kysten av Finnmark, og er planlagt å komme i drift i 2028.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com