Equinor

Monday, 06 February, 05:06

Nyheter om Equinor

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 nov 22 kl. 15:49

Klimaaksjon på Beitostølen: – Sinnssykt at Equinor får gjennomsponse et skiarrangement

Under sesongåpningen for langrenn på Beitostølen utførte Greenpeace en aksjon mot skisponsor Equinor. Under prologen bar den svenske langrennsløperen Emil Johansson Kringstad på et banner med påskriften: «Stopp Equinor! Morgendagen smelter».

NRK - 18 nov 22 kl. 15:49

Klimaaksjon på Beitostølen: «Morgendagen smelter»

Under sesongåpningen for langrenn på Beitostølen utførte Greenpeace en aksjon mot skisponsor Equinor. Under prologen bar den svenske langrennsløperen Emil Johansson Kringstad på et banner med påskriften: «Stopp Equinor! Morgendagen smelter».

NRK - 20 dec 22 kl. 11:34

Equinor: Tror ikke eksport påvirkes av pristak

Equinor tror ikke EUs gasspristak på 180 euro per megawattime vil påvirke produksjonen og eksporten av gass til Europa. Det bekrefter Equinors pressetalsperson Magnus Frantzen Eidsvold. – Vi forventer ikke at dette tiltaket vil få konsekvenser for produksjonen og eksporten av gass til Europa, sier Eidsvold.

NRK - 06 dec 22 kl. 10:01

Equinor henter opp mer olje i Nordland

Innen fjerde kvartal 2025 skal Equinor etter planen hente opp flere millioner tonn fat olje fra det nye oljefeltet Verdande, 300 kilometer sørvest for Bodø. På det nye feltet er det snakk om 36,3 millioner fat oljeekvivalenter. Verdande består av funnene Cape Vulture og Alve Nordøst, og ligger i norskehavet på 350-380 meters dybde.

E24 - 28 jan 23 kl. 16:27

Equinor forsvarer Melkøya-prosjektet: – Mye mer enn en stor kraftforbruker

Elektrifisering av Melkøya vil forlenge levetiden til anlegget, gi store ringvirkninger lokalt, og gi store kutt i klimautslippene, sier Equinor-direktør Trond Bokn. – Dette er det største klimatiltaket Equinor har..

NRK - 12 jan 23 kl. 08:19

Equinor-sjef bekrefter at de fortsatt vil bygge ut Wisting-feltet

I fjor ble investeringsbeslutningen for utbyggingen av oljefeltet Wisting i Barentshavet utsatt. Equinor sier at de fremdeles vil bygge ut feltet. Under en paneldebatt på Olje- og energipolitisk seminar i Sandefjord tirsdag kritiserte lederen i LO-forbundet Industri Energi, Frode Alfheim, oljeselskapenes investeringsvillighet i prosjekter i Barentshavet, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 01 feb 23 kl. 17:43

Equinor om Nord Stream-lekkasjen: Hindret i å bidra på grunn av sanksjoner

EU-sanksjoner mot Russland hindret olje- og gasselskapet Equinor i å tilby tjenester og utstyr for å inspisere de skadde Nord Stream-rørledningene i fjor. – Det norske utenriksdepartementet har uttalt at arbeidet med rørledningene vil være i strid med det norske sanksjonsregelverket – og i forlengelsen av EUs sanksjonsregelverk, opplyser selskapet til nyhetsbyrået Reuters. (NTB).

E24 - 01 feb 23 kl. 17:47

Equinor til Reuters: Sanksjoner hindret selskapet i å bidra i Nord Stream-undersøkelser

EU-sanksjoner mot Russland hindret Equinor i å tilby tjenester og utstyr for å inspisere de skadde Nord Stream-rørledningene i fjor..

E24 - 01 feb 23 kl. 08:18

Equinor trekker seg fra ammoniakkprosjekt i Barentshavet

Equinor og Vår Energi går ut av Barents Blue-prosjektet som går ut på å lage ammoniakk av naturgass fra Barentshavet, fange CO2 og lagre den under havbunnen..

E24 - 25 jan 23 kl. 21:37

Equinor ikke interessert i regjeringens jakt på havbunnsmineraler

Regjeringen vil åpne for leting og utvinning av mineraler fra Norges havbunn. Equinor sier det ikke er en del av deres satsingsområder..

NRK - 25 jan 23 kl. 21:17

Equinor dropper regjeringens storsatsing på havbunnsmineraler

Oljedepartementet tror det kan finnes store verdier på flere tusen meters dyp. Equinor mener det trengs mer kunnskap om konsekvensene for miljøet..

E24 - 21 jan 23 kl. 07:30

– Vernetjenesten i Equinor må ha mer guts

Hvis verneombudene i Equinor mener dårlig språkkunnskap blant polske innleide er et problem, må de faktisk gjøre noe, mener hovedverneombud Geir Breili i Kaefer Energy..

NRK - 19 dec 22 kl. 03:40

Britisk bot til Equinor for fakling

Equinor er ett av tre oljeselskaper som får bot av britiske myndigheter. Boten gjelder fakling – brenning av gass og olje – på et oljefelt i Nordsjøen. Det britiske petroleumstilsynet NSTA har ilagt den norske energigiganten en bot på 65.

Aftenposten - 18 jan 23 kl. 16:57

Historisk møte i Brussel: Equinor ber om hjelp fra Nato

Hvordan beskytte 9000 kilometer gassrør? Equinor-sjef Anders Opedal ber om mer hjelp fra Nato..

NRK - 17 dec 22 kl. 10:09

Equinor invitert til gassmøte med EU

EU-kommisjonen har invitert Equinor til et møte i Brussel neste uke med europeiske gassinnkjøpere. Tanken er at europeiske selskaper kan bruke sin samlede kjøpekraft til å forhandle fram lavere priser på det globale gassmarkedet, og samtidig unngå å overby hverandre sånn at prisen presses opp. – Vi kommer til å takke ja til invitasjonen, bekrefter Equinor overfor NTB.

E24 - 17 dec 22 kl. 09:31

Equinor til gassmøte med EU

EU-kommisjonen vil samle gassinnkjøpene i Europa for å få kontroll med gassprisen og har invitert Equinor til et møte i Brussel neste uke. Equinor takker ja..

Aftenposten - 16 jan 23 kl. 09:46

Staten får 19 milliarder i Equinor-utbytte

Equinor betaler ut ni kroner per aksje i utbytte for tredje kvartal. Det gir 19,2 milliarder i utbytte til staten, fire….

NRK - 16 jan 23 kl. 09:21

Staten får 19 mrd. i Equinor-utbytte

Equinor betaler ut 9 kroner per aksje i utbytte for tredje kvartal. Det gir 19,2 milliarder i utbytte til staten, 4 milliarder mer enn kvartalet før, skriver E24..

E24 - 16 jan 23 kl. 09:08

Staten får 19 mrd. i Equinor-utbytte for ett enkelt kvartal

Equinor betaler ut ni kroner per aksje i utbytte for tredje kvartal. Det gir 19,2 milliarder i utbytte til staten, fire milliarder mer enn kvartalet før..

E24 - 15 dec 22 kl. 12:00

Equinor-ansatte kan ha betalt 100 mill. for mye i skatt

En skattetabbe hos Equinor gjør at ansatte kan ha betalt nesten 100 millioner kroner for mye i skatt. Nå forsøker Equinor å finne ut hvordan nær 15.000 ansatte kan få pengene tilbake..

NRK - 08 dec 22 kl. 06:03

Equinor vant havvindauksjon i USA

Med et bud på 130 millioner dollar, har Equinor sikret seg et areal i Stillehavet i den første havvindauksjonen noensinne på den amerikanske vestkysten. Fem lisenser ble tilbudt av the Bureau of Ocean Energy Management i auksjonen, som er den første i USA for flytende havvind i kommersiell skala. Budet på rundt 1,3 milliarder kroner gir havvindrettigheter i et område på 324 kvadratkilometer i Morro Bay, som ligger mellom San Francisco og Los Angeles.

NRK - 02 sep 22 kl. 08:14

Equinor ferdig med å trekke seg ut av Russland

Equinor bekrefter at de nå har trukket seg fullstendig ut av Russland. Det melder oljeselskapet i en pressemelding. Den 25.

NRK - 29 jun 22 kl. 09:36

Equinor skal bygge CO2-rørledning fra Europa til Nordsjøen

Equinor inngår et samarbeid om å bygge et 1.000 kilometer langt rør fra Belgia til Nordsjøen som skal bidra til avkarboniseringen av europeisk industri. Sammen med partneren Fluxys vil Equinor utvikle et prosjekt for transport av lagret CO2 fra industri i Nordvest-Europa, og føre det fra Belgia og ut i Nordsjøen til sikre lagringssteder, skriver Equinor i en pressemelding onsdag morgen.

NRK - 05 jan 23 kl. 10:04

Norge og Tyskland skal samarbeide for å utvikle grønn energi

Equinor og det tyske energiselskapet RWE sier de skal samarbeide om å erstatte kullkraftverk med gasskraftverk som på sikt skal drives av hydrogen. Planen er å bygge opp omfattende produksjon av hydrogen i Norge, skriver Equinor i en pressemelding. Gassen skal etter planen eksporteres til Tyskland gjennom en ny rørledning..

E24 - 05 jan 23 kl. 10:01

Equinor og tysk energiselskap vil erstatte kull med gass og hydrogen

Equinor og det tyske energiselskapet RWE sier de skal samarbeide om å erstatte kullkraftverk med gasskraftverk som på sikt skal drives av hydrogen..

Aftenposten - 05 jan 23 kl. 10:01

Equinor og tysk energiselskap vil erstatte kull med gass og hydrogen

Equinor og det tyske energiselskapet RWE sier de skal samarbeide om å erstatte kullkraftverk med gasskraftverk som….

E24 - 04 jan 23 kl. 16:26

Oljeprisen og Equinor tynget Oslo Børs

Oljeprisen fortsetter å falle, og tynget Børsen for andre dag på rad. Tungvektere som Equinor, Aker BP og Norsk Hydro trakk ned..

E24 - 04 jan 23 kl. 08:42

Oljeprisen og Equinor tynger Oslo Børs

Oljeprisen fortsetter å falle, og tynger Børsen for andre dag på rad. Tungvektere som Equinor, Aker BP og Norsk Hydro trekker ned..

NRK - 02 dec 22 kl. 05:39

Equinor vil bore 25 letebrønner i 2023

Letesjefen i Equinor beroliger bekymrede oljetilhengere. – Vi fortsetter med aktiv leting på sokkelen i mange år fremover, sier Jez Averty, ansvarlig for leting på norsk sokkel for Equinor, til Stavanger Aftenblad. Tirsdag kom nyheten om at regjeringen sammen med SV dropper 26.

E24 - 01 feb 23 kl. 08:23

Analytikerne venter Equinor-resultat på 144 milliarder

Pengene fosser fortsatt inn i oljekjempen, men analytikerne venter at resultatet i fjerde kvartal falt etter rekordresultatet i forrige kvartal..

E24 - 29 nov 22 kl. 09:03

Equinor soper inn mens oljeservice kutter: – Jeg er veldig sur

Med massiv inntjening leverer Equinor rekordresultat på løpende bånd. De som jobber for Equinor føler seg glemt: – Så hinsides skjevt, mener tillitsvalgt..

NRK - 30 jan 23 kl. 13:16

Stillasbygging på Mongstad gjenopptas

Petroleumstilsynet har godkjent tiltak gjort ved Mongstad, slik at stillasbyggingen kan gjenopptas. Aktiviteten ble først stanset etter en fallulykke. Petroleumstilsynet (Ptil) gransker ulykken der en mann ble alvorlig skadd etter fall fra et stillas han monterte på Equinor Mongstads raffinerianlegg.

NRK - 26 jan 23 kl. 20:14

ABP vil gjenbruke energi fra Mongstad-raffineri

APB vil bruke en halv milliard på å gjenbruke varmt vann fra Equinors oljeraffineri. Asset Buyout Partners (ABP) eier industriparken på Mongstad, mens Equinor eier raffineriet. ABP vil gjenbruke spillvarme fra raffineriet på Mongstad til blant annet oppvarming av industri- og anleggsbygg på Mongstad Forsyningsbase.

NRK - 26 jan 23 kl. 17:03

Svak oppgang på Oslo Børs

Etter noen dager med nedgang snudde det for Oslo Børs da hovedindeksen torsdag gikk opp med 0,18 prosent til 1.182,66 poeng. Equinor ble torsdagens mest omsatte aksje, med en oppgang på forsiktige 0,1 prosent.

E24 - 26 jan 23 kl. 16:17

Opedal og Røkke bør ta en Chevron

Det er ingen god grunn til at Aker BP og Equinor ikke skal kopiere Chevrons utbytte-orgie..

E24 - 25 jan 23 kl. 16:00

Uenighet om Equinor-aksjen i forkant av kvartalstall

Siden årets start har flere utenlandske banker kommet med salgsanbefaling på olje- og gassgiganten. Saken er imidlertid en annen hos norske analytikere..

NRK - 22 nov 22 kl. 10:27

Equinor leverer inn plan for vidare utbygging av Aasta Hansteen

Gassfunnet Irpa i Norskehavet skal byggast ut og sikre stabile gassleveransar frå feltet Aasta Hansteen fram til 2039, varslar Equinor. Funnet blei påvist i 2009 og ligg 340 kilometer vest for Bodø, opplyser selskapet. Det er venta moglegheiter for å utvinne drøyt 20 milliardar kubikkmeter.

E24 - 24 jan 23 kl. 07:28

Ber Equinor skjerpe seg: – Grov svikt

Fagforeningstopper reagerer på avsløringer av offshore-innleie. NITO-president Trond Markussen sier sikkerhet ikke kan belage seg på flaks og tilfeldigheter..

E24 - 21 dec 22 kl. 09:03

Equinor skyter inn 37 milliarder i tradingselskapet Danske Commodities

Tradingselskapet får tilført penger fra eieren Equinor..

E24 - 20 dec 22 kl. 20:14

Equinor trenger mye kraft i nord: – Støvsuger landsdelen

Equinor trenger mye strøm til å kutte klimautslipp i Hammerfest. Frp, Rødt og MDG frykter dyrere strøm og lite kraft til annen virksomhet..

NRK - 20 dec 22 kl. 15:36

Mener det er en dårlig ide å elektrifisere Melkøya

Miljøstiftelsen Bellona mener det er en dårlig ide å elektrifisere Melkøya. – Equinor bør heller satse på karbonfangst og -lagring (CCS) på Melkøya. Det er langt bedre å rense Melkøya enn å trekke kabel gjennom et reinbeite-område.

NRK - 20 dec 22 kl. 14:20

Equinor vil oppgradere og elektrifisere LNG-anlegget i Hammerfest for 13,2 milliarder

Equinor har planer om økt gassproduksjon fra Snøhvitfeltet og elektrifisering av Hammerfest LNG. Prosjektet er anslått til 13,2 milliarder kroner, kommer det fram i en pressemelding fra Olje- og energidepartementet. Planlagt produksjonsstart for landkompresjon og elektrifisering er 2028..

E24 - 20 dec 22 kl. 11:32

Equinor forventer ikke at EU-pristak vil påvirke gasseksporten

Equinor tror ikke EUs gasspristak på 180 euro per megawattime vil påvirke produksjonen og eksporten av gass til Europa..

NRK - 20 jan 23 kl. 09:36

Petroleumstilsynet gransker arbeidsulykke på Mongstad

Petroleumstilsynet (Ptil) har iverksatt gransking av en hendelse på Mongstad 18. januar 2023, hvor en person ble skadet etter å ha falt ned fra et stillas, skriver tilsynet i en pressemelding. Equinor er operatør på landanlegget på Mongstad..

E24 - 19 jan 23 kl. 16:29

Oslo Børs falt markant – Meltwater skjøt opp

Hovedindeksen ble tynget av børslokomotivet Equinor, mens Meltwater gjorde et byks etter oppkjøpsnyhet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com