Vedtak

Thursday, 18 July, 06:07

Nyheter om Vedtak

NRK - 19 jun 24 kl. 21:37

Bystyret snur i Vedtak om politianmeldelse av skoleelever

Et enstemmig bystyre i Kristiansand vedtok i kveld å oppheve Vedtaket om at alle skoleelever som er voldelige skal anmeldes til politiet. I slutten av mai bestemte bystyrepolitikerne i Kristiansand at alle voldsepisoder, trusler, ran og andre lovbrudd i grunnskolen skulle rapporteres hjem og politianmeldes. Arbeiderpartiet leverte en lovlighetskontroll på Vedtaket.

NRK - 11 jun 24 kl. 15:00

Historisk Vedtak om Forsvaret

Stortinget har enstemmig vedtatt langtidsplanen for Forsvaret. Fram til 2036 skal Norge bruke 1635 milliarder kroner på ulike forsvarsformål – en økning på 611 milliarder i tolvårsperioden. – Et viktig signal til våre allierte og andre om at Norge står samlet om å styrke Forsvaret, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) da det brede forliket på Stortinget ble presentert i forrige uke.

Klartale - 11 jul 24 kl. 11:10

– Ukrainas fremtid er i Nato

Denne uka er Nato-landenes ledere på et toppmøte. President Joe Biden er vert for møtet. De har diskutert ulike temaer, blant annet Ukraina og Russland.

E24 - 03 jun 24 kl. 16:32

Hun avgjør om Akademikerne vinner streiken: – Vedtak tidligst i oktober

Unio og Akademikernes streik. Rikslønnsnemnda avgjør, fatter Vedtak tidligst i oktober 2024.

E24 - 04 jul 24 kl. 11:26

EU innfører straffetoll på kinesiske elbiler

EU-kommisjonen bekrefter torsdag den varslede straffetollen på kinesiske elbiler. Tiltaket er midlertidig, og et endelig Vedtak skal tas i oktober..

NRK - 04 jul 24 kl. 11:14

EU bekrefter straffetoll på kinesiske elbiler

EU-kommisjonen bekrefter torsdag den varslede straffetollen på kinesiske elbiler. Tiltaket er midlertidig, og et endelig Vedtak skal tas i oktober, skriver NTB. Tollsatsene varierer fra 17,4 til 37,6 prosent.

Klartale - 02 jul 24 kl. 16:30

– Plutselig hørte jeg fra baksetet: – Vi skal ikke sende et brev til kongen?

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 28 jun 24 kl. 12:47

Listhaug skryter av Unge Høyre

Unge Høyre hadde landsmøte forrige helg. Der gjorde de et Vedtak som fikk flere til å reagere.Unge Høyre mener Norge har store utfordringer med integrering.

Aftenposten - 25 jun 24 kl. 17:37

Sametingsrådet går til sak mot staten om Melkøya-Vedtak

Sametingsrådet vil prøve Vedtaket om å elektrifisere Hammerfest LNG i retten..

E24 - 25 jun 24 kl. 17:37

Sametingsrådet går til sak mot staten om Melkøya-Vedtak

Sametingsrådet vil prøve Vedtaket om å elektrifisere Hammerfest LNG i retten..

VG - 25 jun 24 kl. 11:04

Ta debatten fra talerstolen, ikke forsiden av VG

Skulle alle politikere meldt seg ut hver gang de var uenig i et Vedtak, hadde vi neppe hatt politikere igjen i dette landet..

NRK - 24 jun 24 kl. 14:30

Flere Høyre-topper uenig med Unge Høyre-Vedtak

Flere Høyre-topper er uenige i Vedtaket til ungdomspartet om å stramme inn flyktning- og asylpolitikken. – Jeg er uenig med Unge Høyre i saken om stopp i kvoteflyktninger. Dette er en gruppe som har stort behov for beskyttelse, skriver Oslo Høyre-leder Mudassar Kapur i en SMS til NRK.

NRK - 22 jun 24 kl. 19:15

Bystyrerepresentant melder seg ut av Unge Høyre

18 år gamle Arina Aamir har i dag meldt seg ut av Unge Høyre. Det bekrefter hun overfor NRK. Årsaken er et Vedtak ungdomspartiet gjorde på sitt landsmøte lørdag.

Aftenposten - 22 jun 24 kl. 08:00

Filosof, komiker og psykolog om VAR: – Som å vente på et Vedtak

VAR fjerner spontanitet og glede fra fotball, mener psykolog. Filosof sier VAR gjør oss mindre menneskelige..

VG - 22 jun 24 kl. 08:00

Filosof, komiker og psykolog om VAR: – Som å vente på et Vedtak

VAR fjerner spontanitet og glede fra fotball, mener psykolog. Filosof sier VAR gjør oss mindre menneskelige..

NRK - 06 mar 24 kl. 12:12

Foreslår å utsetje innføringa av Helseplattforma

Dei tre tilsett-representantane i Helse Møre og Romsdal går inn for å utsetje innføringa av Helseplattforma ved sjukehusa. Dette Vedtaket må gjerast så snart eit beslutningsgrunnlag ligg føre, heiter det i forslaget. – Unødig forseinking av eit Vedtak om utsetjing vil innebere reduksjon i aktivitet og forverring av økonomisk situasjon.

NRK - 16 jun 24 kl. 15:21

Maria Arredondo sier opp sin stilling i Frikirken

Maria Arredondo har sagt opp sin stilling som barne- og familiearbeider i Kristiansand Frikirke på grunn av kirkens Vedtak i synodemøtet forrige helg. Det kommer fram i en pressemelding. – Min frykt var ikke om jeg nå skulle få lov til å jobbe i kirken, men om jeg kunne.

E24 - 11 jun 24 kl. 14:20

Høyre om lederlønnssaken: Ingen formelle Vedtak er brutt

En ting er at regjeringen har «dummet seg ut». Om det skal bli en kontrollsak er «noe helt annet», sier Linda Hofstad Helleland (H)..

NRK - 11 jun 24 kl. 13:20

Moskenes: Kommunestyret anmelder lekkasjer

Kommunestyret i Moskenes mener hemmeligstemplede opplysninger er lekka fra lukkede møter. Nå politianmelder politikerne saka, skriver Lofotposten. Forslaget ble lagt fram av SV-politiker Svein Georg Gabrielsen, ifølge avisa.

NRK - 11 jun 24 kl. 05:59

Foreningen Huset på Eg slår seg selv konkurs

Det som tidligere het Foreningen for barnepalliasjon sier at oppbud det eneste riktige og ansvarlige å gjøre. Foreningen mener at Helsedirektoratets Vedtak om å kreve tilbakebetalt 6,5 millioner kroner av foreningen er ugyldig. Og foreningens styreleder Knut Johannesen sier at de har saksøkt staten for å få spørsmålet prøvet for retten.

NRK - 07 jun 24 kl. 11:32

Benestad får ikke medhold

Esben Esther Pirelli Benestads anke for å få tilbake full legeautorisasjon førte ikke frem. Staten frifinnes. – Retten kommer til at Helsepersonellnemdas Vedtak om at Benestads autorisasjon begrensen er gyldig, og Staten ved Statens Helsepersonellnemd frifinnes, heter det i dommen.

NRK - 04 jun 24 kl. 21:15

Ukrainsk flyktning sendes ut av landet

En ukrainsk mann som ble arrestert i Kvæfjord i vinter, sendes ut av landet denne måneden, skriver Harstad Tidende. Mannen kom til Norge som flyktning sammen med familien, men Moldova hadde sendt ut en internasjonal arrestordre på ham. De mener han har begått et grovt ran i landet.

NRK - 04 jun 24 kl. 14:29

Politikarane i Ålesund: Skulane må sjølve få bestemme

Fleirtalet av politikarane i formannskapet i Ålesund vil at skulane sjølve skal få bestemme om dei vil heise pride-flagget eller ikkje. KrF var det einaste partiet som støtta kommunedirektøren. I mai sende han ut ein e-post til rektorane ved barne- og ungdomsskulane i kommunen om at dei ikkje skulle flagge under pridemarkeringa i år.

NRK - 04 jun 24 kl. 00:25

USA vil be Sikkerhetsrådet støtte forslag om våpenhvile

USA vil be FNs sikkerhetsråd vedta en resolusjon som støtter forslaget om å gjøre slutt på krigen på Gazastripen gjennom en avtale om våpenhvile og utveksling av gisler. Det sier USAs FN-ambassadør Linda Thomas-Greenfield i en uttalelse. USA har selv flere ganger lagt ned veto i Sikkerhetrådet mot Vedtak som krever våpenhvile i Gaza.

NRK - 03 jun 24 kl. 16:46

Lønnsnemd for akademikerne: avgjøres først i oktober

Søndag ble det klart at det ble tvungen lønnsmend i Akademikernes streik mot staten. Mandag skriver Aftenposten at det vil ta tid før utfallet blir klart. – Et Vedtak kan tidligst bli i oktober hvis jeg skal være realistisk, sier Rikslønnsnemndas leder, sorenskriver Liv Synnøve Taraldsrud til avisen..

NRK - 28 maj 24 kl. 17:10

Georgias nasjonalforsamling overstyrer veto mot omstridt lov

Georgias nasjonalforsamling har opphevet vetoet som landets EU-vennlige president har nedlagt mot «utenlandsk agent»-loven. Loven innebærer at alle medier og ikke-statlige organisasjoner som får minst 20 prosent av sin finansiering fra utlandet, må registrere seg som utenlandske agenter. Tirsdagens Vedtak kommer dagen etter at en parlamentskomité stemte for at vetoet skulle overstyres.

NRK - 28 maj 24 kl. 15:20

Anker ikkje avvising av lakseskatt-søksmål

Verdas største lakseoppdrettar Mowi og milliardær John Fredriksen saksøkte i fjor staten. Dei meiner at lakseskatten er eit brot på Grunnlova og EØS-reglane. I slutten av april avviste Hordaland tingrett søksmålet.

NRK - 28 maj 24 kl. 12:59

Stoltenberg ber EU-land oppheve begrensninger på våpen til Ukraina

Ukraina må kunne bruke vestlige våpen mot militære mål inne i Russland, mener Nato-sjef Jens Stoltenberg. Stoltenberg deltar mandag på EUs forsvarsministermøte i Brussel. Der blir langtrekkende våpen til Ukraina et av temaene som diskuteres.

Klartale - 24 maj 24 kl. 14:00

Du har rett til å betale med kontanter

Stortinget vedtok endringer i en lov torsdag. Det skal sikre at folk i Norge har rett til å betale med kontanter. Reglene skal også bli lettere å forstå.

NRK - 23 maj 24 kl. 18:55

Stortinget: Du har rett til å betale med kontanter

Stortinget vedtok torsdag endringer i finansavtaleloven. Endringene skal styrke retten til kontant betaling og gjøre reglene klarere, og dermed også enklere å forstå og praktisere», skriver Stortinget på sine nettsider. Endringene skal sikre at folk i Norge har rett til å betale med kontanter.

Dagbladet - 23 maj 24 kl. 16:51

Omgjør ikke Kjerkol-Vedtak

Dermed går saken til Felles klagenemd..

Aftenposten - 22 maj 24 kl. 16:30

Slik ble avgjørelsen om Palestina tatt. Norge trosset trussel fra Israel.

Kilder opplyser til Aftenposten at det fra israelsk hold kom advarsler før dagens Vedtak om at det kan føre til at Norge….

NRK - 21 maj 24 kl. 20:52

Heiser regnbogeflagg i protest

Konstiturert rektor ved Blindheim ungdomskule i Ålesund, Hallgeir Buset, seier til NRK at han vil heise regnbogeflagget onsdag morgon i protest mot kommunens Vedtak. Tysdag blei det kjent at ingen skular får heise flagget under årets pridemarkering. – Eg meiner dette Vedtaket er trist, flaut og i strid med Ålesund kommune sine eigne verdiar som er «Åpen, engasjert og modig»..

Klartale - 21 maj 24 kl. 06:00

– Det skjønte jeg ikke. Hva sa du nå?

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 13 apr 24 kl. 03:18

14 ordførere på Vestlandet med oppdretts-opprop mot regjeringen

14 ordførere på Vestlandet har skrevet under på et opprop mot regjeringen for å få utsatt et Vedtak om fiskeoppdrett som de mener vil få store konsekvenser. Ti av ordførerne tilhører Arbeiderpartiet og Senterpartiet. De protesterer mot et Vedtak om at oppdrettsnæringen av miljøhensyn må redusere produksjonen med 6 prosent de neste to årene, skriver TV 2.

NRK - 16 maj 24 kl. 18:51

Sa nei til fengselsavtale med Danmark

Nasjonalforsamlingen i Kosovo stemte torsdag uventet ned avtalen med Danmark om leie av 300 fengselsplasser. Avtalen ble inngått i 2022 med en forventning om at de første utvisningsdømte utlendinger i Danmark kunne begynne sin soning i et fengsel nær byen Gjilan i begynnelsen av 2023. Men saken har trukket ut.

NRK - 15 maj 24 kl. 11:57

Sametingspresidenten vurderer å saksøke staten

– Jeg vil be om fullmakt til å kunne gå til søksmål mot staten, sier sametingspresident Silje Karine Muotka til TV 2. I hennes kamp mot elektrifiseringen av Melkøya mener hun nå at hun ikke kommer lenger med politisk arbeid. – Regjeringens Vedtak legger beslag på store arealer i Troms og Finnmark i et tempo vi ikke har sett tidligere, og derfor ønsker vi å ha mulighet til å vurdere søksmål.

Aftenposten - 15 maj 24 kl. 12:01

Ber om fullmakt fra Sametinget: Vurderer rettssak om Melkøya

Statens Vedtak om å elektrifisere Melkøya kan havne i retten. – Ville ikke bedt om en slik fullmakt hvis jeg ikke var….

E24 - 15 maj 24 kl. 12:01

Ber om fullmakt fra Sametinget: Vurderer rettssak om Melkøya

Statens Vedtak om å elektrifisere Melkøya kan havne i retten. – Ville ikke bedt om en slik fullmakt hvis jeg ikke var rede til å bruke den, sier sametingspresident Silje Karine Muotka..

NRK - 13 maj 24 kl. 15:22

Energiministeren til EU om fornybardirektiv: – Vi har trappet opp gjennomgangen

Energiminister Terje Aasland bekrefter at han har svart EUs kommissær om EUs fornybardirektiv. – I brevet til energikommissæren har jeg meddelt at vi har trappet opp gjennomgangen av direktivet og arbeider sammen med våre EØS/Efta-partnere med å lage et utkast til EØS-Vedtak, skriver Aasland (Ap) i en sms til Nationen. EUs energikommissær Kadri Simson skrev i mars et brev til den norske regjeringen.

Aftenposten - 05 maj 24 kl. 13:17

Reagerer skarpt på nytt israelsk Vedtak: – Et direkte angrep på pressefriheten

Den israelske regjeringen har enstemmig stemt for å stenge ned den Qatar-baserte mediestasjonen Al Jazeera i Israel..

Aftenposten - 02 maj 24 kl. 13:02

Ingvild Kjerkol klager på Vedtak om fusk

Den tidligere helseministerens mastergrad ble annullert på grunn av fusk..

NRK - 26 apr 24 kl. 17:01

Irland fryktar auke i migrantar etter Storbritannias Rwanda-Vedtak

Irland fryktar at fleire migrantar vil koma dit, no som britiske styresmakter har vedtatt planen om å senda asylsøkarar til Rwanda. Det skriv NTB. Planen vart signert torsdag.

NRK - 25 apr 24 kl. 11:40

Varslar millionbot samarbeidande flyttebyrå

Konkurransetilsynet har i dag varsla gebyr til to norske flyttebyrå for ulovleg samarbeid. Dei varsla straffegebyra er på 4 070 000 kroner og 840 000 kroner. «Føretaka har hatt omfattande kontakt om konkrete framtidige flytteoppdrag.

NRK - 24 apr 24 kl. 09:31

Avviser lakseskatt-søksmål mot staten

Lakseoppdrettsgiganten Mowi og milliardær John Fredriksen saksøkte i fjor staten. Dei meiner at lakseskatten er eit brot på Grunnlova og EØS-reglane. No har Hordaland tingrett avvist søksmålet.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com