Statsminister

Thursday, 25 July, 15:50

Nyheter om Statsminister

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

NRK - 19 jul 24 kl. 10:25

Kona til Spanias Statsminister vitner i retten

Kona til Spanias Statsminister, Begona Gomez, har vært under etterforskning for påståtte korrupsjonsforbrytelser, og møtte fredag opp i retten, melder Reuters. Saken, som tidligere ble vurdert henlagt, har skapt overskrifter etter at en domstol i juni avviste påtalemyndighetens forespørsel om å henlegge etterforskningen. Statsminister Pedro Sánchez har uttrykt full tillit til sin kone og har beskrevet etterforskningen som en svertekampanje mot hans regjering..

Klartale - 05 jul 24 kl. 09:13

Britene får ny Statsminister

Valget i Storbritannia startet torsdag 4. juli. Millioner av briter stemte over hvem som skal styre landet.

Klartale - 17 jul 24 kl. 09:30

PST er bekymret for mulige attentat i Norge

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er bekymret for mulige angrep. Det er snakk om angrep på folk i viktige stillinger. Slik som politikere.

Klartale - 01 jul 24 kl. 09:36

Blir han Frankrikes neste Statsminister?

Det er valg i Frankrike. Folk skal velge ny nasjonal-forsamling. Det er valg i to runder.

Aftenposten - 19 timer siden

– De burde skamme seg, sa Israels Statsminister. Da ble USAs splid synlig.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Israels Statsminister talte onsdag i USAs kongress.

NRK - I førrgår: 16:45

Storbritannias Statsminister roser Biden

Storbritannias Statsminister Keir Starmer sier at arven etter president Joe Biden strekker seg langt ut over USA grenser, melder Reuters. Starmer stilte seg mandag i rekken av stats- og regjeringssjefer som roste Biden for hans innsats gjennom et langt liv i politikken. – Biden er en sann venn av arbeiderbevegelsen og hans presidentskap vil sette spor som strekker seg langt ut over USAs grenser.

NRK - 22 jul 24 kl. 10:32

Israels Statsminister Netanyahu på veg til USA

Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu reiste måndag til Washington for å tala til Kongressen denne veka, skriv NTB. Netanyahu kallar det «ein svært viktig tale» i ei tid med stor politisk usikkerheit, og refererte til president Joe Bidens avgjerd om å trekka presidentkandidaturet sitt. Forholdet mellom USA og Israel er anstrengt som følge av den israelske krigføringa på Gazastripa.

NRK - 08 jul 24 kl. 22:18

Rwanda tar Starmers beslutning om å skrote asylplan til etterretning

Rwanda noterer seg at britenes nye Statsminister Keir Starmer skroter forgjengerens plan om å sende asylsøkere til landet. – Rwanda-planen var død og begravet lenge før den ble satt ut i livet, sa Starmer på sin første pressekonferanse som Statsminister. – Vi noterer oss den britiske regjeringens intensjon om å si opp partnerskapsavtalen for migrasjon og økonomisk utvikling, heter det i en uttalelse fra regjeringen i Rwanda.

NRK - 08 jul 24 kl. 12:19

Macron ber Attal fortsette som Statsminister i Frankrike inntil videre

Frankrikes president Emmanuel Macron har bedt Statsminister Gabriel Attal om å fortsette i jobben inntil videre for å sikre stabilitet i landet. Attal sa søndag at han ville be Macron om å få gå av som Statsminister etter valget til ny nasjonalforsamling, der den venstreorienterte alliansen Den nye folkefronten (NFP) fikk flest stemmer. Men mandag har Macron bedt ham om å bli sittende inntil videre, ifølge en uttalelse fra Macrons kontor.

Klartale - 18 jul 24 kl. 13:42

Vil ha tettere samarbeid med Storbritannia

Det er toppmøte blant europeiske statsledere. Det foregår i Storbritannia. Nyvalgt Statsminister Keir Starmer er vert.

NRK - 05 jul 24 kl. 12:31

Sunak har offisielt gått av som Statsminister

Rishi Sunak og kona Akshata Murty har no forlatt Buckingham Palace. Det betyr at audiensen hos kongen er over, og Sunak har offisielt gått av som Statsminister. Teknisk sett er landet no utan Statsminister, fram til Keir Starmer blir offisielt innsett..

NRK - 05 jul 24 kl. 07:55

Tidligere Statsminister Liz Truss har mistet sin plass i parlamentet

Tidligere Statsminister i Storbritannia Liz Truss har mistet sin plass i parlamentet. Det er klart etter valget i landet, melder nyhetsbyrået Reuters. Liz Truss tok over som Statsminister etter Boris Johnsen.

NRK - 05 jul 24 kl. 07:55

Tidligere Statsminister Liz Truss mister sin plass i parlamentet

Tidligere Statsminister i Storbritannia Liz Truss har mistet sin plass i parlamentet. Det er klart etter valget i landet, melder nyhetsbyrået Reuters. Liz Truss tok over som Statsminister etter Boris Johnsen.

NRK - 15 jul 24 kl. 10:15

Estlands Statsminister går av – får toppjobb i EU

Kaja Kallas, statsminsteren i Estland, går av til fordel for jobb i EU. Det melder NTB og Reuters, som siterer kringkasteren ERR. Hun leverte sin oppsigelse til president Alar Karis mandag morgen.

NRK - 45 minutter siden

Trump ber om en rask slutt på krigen i Gaza

Torsdag tok presidentkandidat Donald Trump til orde for en rask slutt på krigen med Hamas og løslatelse av gislene i Gaza i et intervju med Fox News. Fredag skal Israels Statsminister Benjamin Netanyahu til Florida for å besøke Trump på hans eiendom Mar-a-Lago. I tillegg kritiserte Trump demonstrantene som møtte opp ved Capitol Hill for å protestere mot Israels krigføring i Gaza og Netanyahus invitasjon til Kongressen onsdag.

NRK - 16 timer siden

Tror forhandlinger om en våpenhvile er i «avslutningsfase»

Forhandlingene om en våpenhvile og løslatelse av gisler i Gaza kan være i «avslutningsfasen», sa en amerikansk tjenestemann i forkant av møte mellom USAs president Joe Biden og Israels Statsminister Benjamin Netanyahu onsdag. – Vi tror det er i sluttfasen og at en avtale kan avsluttes, sa en tjenestemann ved administrasjonen, som ba om anonymitet, melder nyhetsbyrået Reuters..

VG - 19 timer siden

Netanyahu taler til Kongressen: – Vi skal vinne

Israels Statsminister Benjamin Netanyahu sier at Israel og USA må holde sammen..

Aftenposten - 19 timer siden

Netanyahu taler i Kongressen. Men flere politikere møtte ikke opp.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): Israels Statsminister taler klokken 20.

Aftenposten - 23 timer siden

Noa ble med Statsministeren til USA. Det har ført til protester.

Noa Aragamani sa ja til å bli med Statsminister Benjamin Netanyahu til USA..

VG - Igår: 10:41

Netanyahus personlige besettelse

Heller enn å være en opportunist, som mange tror, er drivkraften til Israels Statsminister en overbevisning om at bare han kan redde landet..

NRK - 11 jul 24 kl. 23:23

Støre er glad for støtten Nato gir Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er glad for at Nato har blitt enige om en omfattende støtte til Ukraina. Alliansen er blant annet enige om å gi 40 milliarder euro i støtte neste år og en ny spesialrepresentant for Nato i Kyiv. – Jeg er glad for at Nato-landene er blitt enige om viktige og konkrete tiltak på dette toppmøtet.

NRK - Igår: 07:20

New Zealand: 200.000 unge og sårbare er mishandla siste 70 åra

Ifølge ein ny rapport har 200.000 unge og sårbare personar blitt mishandla i statleg eller religiøs omsorg i New Zealand dei siste 70 åra. Det melder NTB.

NRK - Igår: 05:23

Jødiske aktivister pågrepet før Netanyahus tale i USA

Rundt 200 demonstranter fra gruppa Jewis Voice for peace ble arrestert i Kongressbygningen i Washington tirsdag. Med røde T-skjorter med teksten «Not in our name» og «Jøder vil ha stans i bevæpningen av Israel», demonstrerte de mot USAs militære støtte til Israel. Det skal ha vært rundt 400 personer som deltok i demonstrasjonen.

NRK - Igår: 19:25

Trump sier han skal møte Netanyahu onsdag

Det melder nyhetsbyrået Reuters. Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu reiste mandag til Washington for å tale til Kongressen onsdag..

NRK - I førrgår: 02:45

Joe Biden tilbake i Det hvite hus tirsdag ventes å møte Netanyahu senere i uken

USAs president Joe Biden er på bedringens vei etter covid-19 og vil være tilbake på Det hvite hus tirsdag ettermiddag. Biden har tilbrakt nesten en uke i sitt hjem i Delaware, der han har blitt behandlet med legemiddelet Paxlovid, for å komme seg etter koronaviruset. Biden avlyste dermed flere av sine presidentoppgaver og valgkampmøter.

Aftenposten - I førrgår: 20:20

Biden stiller ikke til gjenvalg. Netanyahu har likevel ett viktig budskap til amerikanerne.

Israels Statsminister Benjamin Netanyahu vil fortelle amerikanerne at uansett hvem som styrer USA, så er Israel deres….

NRK - I førrgår: 20:08

Times of Israel: Alle sikkerhetssjefer sies å støtte gisselavtale

Alle Israel øverste sikkerhetssjefer skal være enige om at hvis en avtale om våpenhvile og gisselutveksling oppnås med Hamas, kan det israelske militæret (IDF) trekke seg helt ut av Gaza innen seks uker. The Jerusalem Post skriver at forsvarsminister Yoav Gallant, IDFs stabssjef Herzi Halevi, Mossad-direktør David Barnea og Shin Bet-sjef Ronen Bar skal alle ha fortalt Statsminister Benjamin Netanyahu at de støtter en slik avtale. – Vi er klar over sikkerhetskonsekvensene, men dette er tiden for å prioritere å løslate gislene, hvis tid er begrenset, skal de fire ha sagt.

NRK - I førrgår: 17:10

Støre på Utøya: – Vi har sammen et ansvar

13 år etter terroren, holder Statsminister Jonas Gahr Støre tale på Utøya. Han sier at det er et felles ansvar å stå opp mot krefter som truer menneskeverdet. Støre brukte store deler av talen til å snakke om tankegodset som lå bak terroren i 2011, og sa at disse holdningene er til stede også i dag.

Klartale - 22 jul 24 kl. 10:54

Slik markeres 22. juli

22. juli 2011 tok en mann livet av 77 mennesker. 13 år har gått.

Klartale - 27 jun 24 kl. 12:57

Hvem vinner valget i Frankrike?

Emmanuel Macron er president i Frankrike. Han leder partiet Renaissance. Partiet gjorde det dårlig i valget i Den europeiske union (EU).

NRK - 21 jul 24 kl. 22:57

Starmer: Jeg respekterer Bidens avgjørelse

Storbritannias Statsminister Keir Starmer sier at han respekterer Biden avgjørelse om å trekke seg fra valgkampen. – Jeg respekterer Bidens avgjørelse og jeg ser frem til vårt samarbeid resten av presidentperioden, skriver Starmer på X. – Jeg vet at han har tatt avgjørelsen basert på det han mener er best for det amerikanske folk, slik han har gjort gjennom hele sin bemerkelsesverdige karriere, skriver han videre..

NRK - 21 jul 24 kl. 19:34

Ny israelsk delegasjon skal forhandle med Hamas

Israel sender torsdag en ny delegasjon for å forhandle fram en avtale med Hamas om de israelske gislene, sier Statsminister Benjamin Netanyahus kontor. Uttalelsen fra kontoret spesifiserer ikke hvor delegasjonen skal, men ifølge avisa Haaretz dreier det seg om Qatar. Avisa skriver også at delegasjonen skal ledes av etterretningssjefen David Barnea.

NRK - 21 jul 24 kl. 09:47

Netanyahu sier han vil møte Biden på tirsdag

Israels Statsminister Benjamin Netanyahu vil møte USAs president Joe Biden på tirsdag, ifølge en uttalelse utstedt av Netanyahus kontor på søndag. Den israelske lederen flyr til USA mandag morgen, sto det, ifølge Reuerts..

NRK - 21 jul 24 kl. 05:07

Slovakia raser mot ukrainsk oljestans for russisk leverandør

Slovakias Statsminister raser mot Ukrainas sanksjoner mot russiske Lukoil. Uten transitt gjennom Ukraina, får ikke Slovakias Slovnaft-raffineri nok råvarer. Både Slovakia og Ungarn har denne uken opplyst at de ikke lenger får olje fra den viktige russiske leverandøren Lukoil etter at Ukraina i forrige måned satte selskapet på sin sanksjonsliste og stanset transittoverføringene.

NRK - 08 jul 24 kl. 16:09

Le Pens kronprins til EU-parlamentet

Jordan Bardella, som er partileder for franske Nasjonal samling (RN), skal lede den nye partigruppa Patrioter for Europa i EU-parlamentet. Det opplyser franske og italienske EU-politikere til nyhetsbyrået AFP. Partigruppa ble lansert av Ungarns Statsminister Viktor Orban og hans parti Fidesz.

Aftenposten - 20 jul 24 kl. 11:53

Tar avstand fra Israel: Demokrater vil boikotte Netanyahus tale i Kongressen

Flere sentrale demokrater vil boikotte talen Israels Statsminister Benjamin Netanyahu skal holde i Kongressen i….

VG - 20 jul 24 kl. 09:28

Demokrater vil boikotte Netanyahus tale i Kongressen

Flere sentrale demokrater vil boikotte talen Israels Statsminister Benjamin Netanyahu skal holde i Kongressen i Washington 24. juli..

NRK - 08 jul 24 kl. 00:32

Spanias Statsminister gleder seg over sosialistseier i Frankrike

Spanias Statsminister Pedro Sánchez hyller det han kaller Frankrikes avvisning av ytre høyre i valget. Frankrike har avvist ytre høyre og gått inn for en «et sosialt venstre som takler folkets problemer med seriøs og modig politikk», sto det i en uttalelse fra Sánchez, som leder Spanias sosialistregjering, sent søndag kveld. En venstreallianse ligger ifølge prognoser an til å bli størst i valget på ny nasjonalforsamling i Frankrike.

NRK - 20 jul 24 kl. 09:13

Vil boikotte Netanyahus tale i Kongressen

Flere sentrale demokrater vil boikotte talen Israels Statsminister Benjamin Netanyahu skal holde i Kongressen i Washington 24. juli. Senator Brian Schatz, som selv er jødisk og sitter i utenrikskomiteen i Senatet, er blant dem som ikke blir å finne i salen under Netanyahus tale.

NRK - 19 jul 24 kl. 18:34

Støre om ICJ-uttalelse: – Svært alvorlig

Tidligere fredag kom FNs høyeste domstol, ICJ, med en rådgivende uttalelse der de fastslo at at Israels okkupasjon av palestinske områder er i strid med folkeretten. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) understreker viktigheten av folkeretten. – At Den internasjonale domstolen slår fast at Israels okkupasjon på palestinske områder er folkerettsstridig og ulovlig, er derfor svært alvorlig.

NRK - 19 jul 24 kl. 17:20

Netanyahu uenig i ICJ-uttalelse

Israels Statsminister Benjamin Netanyahu tar avstand fra den rådgivende uttalelsen fra FNs høyeste domstol, ICJ. Den internasjonale domstolen slo der fast at Israels okkupasjon er i strid med folkeretten. Dommeren sa også at bosetterene må komme seg ut av de okkuperte områdene og erstatte skadene.

NRK - 19 jul 24 kl. 09:33

Bangladesh: Opposisjonsleder arrestert

Politiet i Bangladesh arresterte fredag ​​en av landets ledende opposisjonspartiledere i hovedstaden Dhaka, sa talsmann for politiet, Faruk Hossain, til nyhetsbyrået AFP. Politiet ga ingen detaljer om årsaken til arrestasjonen. Bangladesh har opplevd en bølge av voldelige opptøyer den siste tiden, med tusenvis av studenter som har tatt til gatene væpnet med steiner og stokker.

NRK - 18 jul 24 kl. 16:35

Israelske medier: Netanyahu har besøkt Rafah

Ifølge avisene Haaretz og Times of Israel har Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu i dag besøkt grensebyen Rafah, helt sør på Gazastripen. Times of Israel siterer Statsministerens kontor og skriver at flere detaljer er ventet i løpet av ettermiddagen..

NRK - 18 jul 24 kl. 10:13

Bøtelagt for å tulle med Statsministerens høyde

En italiensk journalist må betale nærmere 60.000 kroner i oppreisning til Statsminister Giorgia Meloni etter å ha gjort narr av henne i sosiale medier. Journalisten Giulia Cortese har også fått en bot på 14.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com