Skoler

Tuesday, 20 February, 22:36

Nyheter om Skoler

NRK - 18 dec 23 kl. 11:48

45 Skoler lagt ned i skoleåret 2022/2023

I løpet av skoleåret 2022/2023 ble 45 Skoler lagt ned, mens det ble opprettet 16 nye Skoler. Tallene kommer fram i Utdanningsdirektoratets statistikk, som ble publisert fredag. Det er særlig Skoler med færre enn 100 elever, som blir lagt ned, skriver Nationen.

NRK - 02 jan 24 kl. 14:05

Palestinske myndigheter: Flere enn 4000 skoleelever drept på Gazastripen

Minst 4119 skoleelever har blitt drept på Gazastripen siden krigen brøt ut for rundt tre måneder siden, ifølge utdanningsdepartementet der. Departementet opplyser ifølge det palesinske nyhetsbyrået Wafa at ytterligere 7539 er såret i krigføringen som har fulgt Hamas-angrepet 7. oktober.

NRK - 29 jan 24 kl. 08:23

Skoler stengt på grunn av uvær

Flere steder i Troms holder Skoler stengt på grunn av det ventede uværet mandag. Senja kommune stenger alle kommunale Skoler mandag, som følge av uværet. Disse kommunene stenger også skolene: Kåfjord kommune stenger de kommunale skolene.

Klartale - 13 feb 24 kl. 06:00

Norge mangler mange lærere. Dette vil regjeringen gjøre med saken

Norge mangler 5.400 lærere både i skole og barnehage, ifølge regjeringen. Og stadig færre tar utdanning i disse yrkene.

NRK - 31 jan 24 kl. 13:40

Stenger fire Skoler i Trøndelag

Trøndelag fylkeskommune har bestemt å stenge fire videregående Skoler i morgen som følge av uværet Ingunn. De fire er Johan Boier vgs, Fosen vgs, Åfjord vgs og Ytre Namdal vgs. – Vi har i samråd med AtB og de som kjører bussene i området funnet ut at det ikke er mulig å gi forsvarlig skolekyss i morgen, sier fylkesdirektør Carl- Jakob Midtun i Trøndelag fylkeskommune.

NRK - 30 jan 24 kl. 17:40

Alle videregående Skoler i Møre og Romsdal holder stengt

Ingen elever på videregående Skoler i Møre og Romsdal skal møte opp på skolen onsdag på grunn av det varslede ekstremværet Ingunn. Ekstremværet treffer først ytre strøk i Møre og Romsdal og Nordfjord fra rundt klokken 12 onsdag. Det er ventet ekstreme vindkast flere steder langs kysten.

NRK - 30 jan 24 kl. 12:37

Danmarks datatilsyn: Skolebarns PC-bruk strider med loven

Skoler i en rekke danske kommuner må gjøre mer for å sikre personvernet til elever som bruker PC-er med programvare fra Google. Påbudet tirsdag kommer fra det danske datatilsynet, som har vurdert bruk av programvare fra Google i landets Skoler. Nærmere bestemt dreier saken seg om Chromebook-PC-er og Google Workspace-programmer.

Klartale - 25 jan 24 kl. 12:25

Flere enn før melder om vold på skolen

På seks år har det blitt sendt 23.000 meldinger om vold og trusler fra Skoler i Oslo. Andelen lærere som rapporterer om vold har vokst helt siden 2013.

NRK - 6 timer siden

Flere Skoler stenges etter advarsel fra svensk sikkerhetspoliti

Skolemyndighetene i Sverige har besluttet å stenge tre Skoler med totalt 600 elever etter advarsler fra det svenske sikkerhetspolitiet Säpo, skriver SVT. Årsakene skal være at flere personer Säpo mener er uegnet har jobbet på skolene. Ifølge skolemyndighetene har det vært vare for at barna har blitt utsatt for radikalisering..

Klartale - 16 timer siden

Kommer ikke fram med mat i Haiti

Haiti har slitt med voldelige gjenger. De angriper vanlige mennesker. Folk må flykte.

NRK - 20 jan 24 kl. 23:59

Påbud om hjemmekontor i Akershus – Skoler og tannklinikker holdes stengt

Ansatte i Akershus fylkeskommune må jobbe hjemme mandag. Samtidig stenger fylker Skoler og tannklinikker. Romerikes Blad skriver at Akershus gjør alt de kan for å holde folk vekk fra veiene mandag.

NRK - 19 jan 24 kl. 16:19

Mange videregående Skoler i Akershus, Buskerud og Østfold stenges mandag

Det vil bli hjemmeskole og hjemmekontor for alle elever og ansatte på videregående Skoler i Akershus fylkeskommune på mandag. Det har kriseledelsen i Akershus besluttet. Grunnen er at det er varslet mye nedbør som kan føre til store mengder overvann og særs glatte veier.

NRK - 02 feb 24 kl. 10:57

Holder Skoler og barnehager stengt

Det langvarige strømbruddet i Andøy gjør at barna må holde seg hjemme fra Skoler og barnehager fredag. Alle skolene og barnehagene i kommunen er stengt, sier assisterende oppvekstleder i Andøy kommune, Merete Olsen til Bladet Vesterålen. Grunnen er at temperaturen i byggene er for lav til å ha forsvarlig drift, ifølge Olsen.

NRK - 31 jan 24 kl. 13:27

Trondheim stenger ikke Skoler og barnehager

Kriseledelsen i Trondheim kommune har besluttet å ikke stenge Skoler, barnehager eller andre kommunale enheter torsdag. Det skriver kommunen i en pressemelding. Samtidig opplyses det om at innbyggere og ansatte må være forberedt på at dette kan endres på kort varsel tidlig torsdag morgen..

Klartale - 03 jan 24 kl. 08:38

Snøen skaper trøbbel: – La bilen stå

Det er fortsatt dårlig vær i Agder onsdag. Folk bør la bilen stå, oppfordrer Statens vegvesen. Du bør særlig unngå å kjøre på E18.

Dagbladet - 30 jan 24 kl. 21:37

Stenger Skoler

Flere Skoler i Møre og Romsdal holder stengt som følge av ekstremværet «Ingunn» onsdag. Trafikken på veiene og langs kysten blir også påvirket av det kraftige uværet..

NRK - 02 jan 24 kl. 12:04

Arendal kommune stenger Skoler

Skoler i Lillesand holder også stengt som følge av snøkaoset. Det har kommet opp mot 70 centimeter med snø enkelte steder i Agder. Store mengder snø har gjort at flere kommuner blant annet vurdert å stenge Skoler og barnehager.

Klartale - 29 jan 24 kl. 08:45

Storm stenger Skoler i Nord-Norge

Et kraftig uvær har nådd Nord-Norge. De må stenge flere Skoler mandag. Også fly må stå på bakken.

NRK - 28 jan 24 kl. 18:07

Flere Skoler holder stengt – Bereskapssjef garanterer problemer i trafikken

– Det dårlige været og de sterke vindkastene som er ventet i Nordland i morgen kommer garantert til å føre til problemer for trafikken i fylket, sier sikkerhets- og beredskapssjef i Nordland fylkeskommune, Jostein Eliassen i en pressemelding. Det er meldt sterk vind og høye bølger over hele Nordland i morgen. Spesielt i Nord-Salten, Lofoten og Vesterålen kommer det til å blåse kraftig.

VG - 6 timer siden

Sverige: Tre Skoler mister lisenser – fare for radikalisering

Flere personer som Säpo ser på som «uegnet» skal ha jobbet ved skolene..

VG - Igår: 14:49

Faktisk.no: Disse videoene og bildene har vi verifisert

Faktisk Verifiserbar har verifisert bilder og videoer som viser angrep mot sykehus og Skoler i Midtøsten, flere av dem kontrollerte sprengninger..

Dagbladet - Igår: 02:11

Rystes av asbest

Flere parker og Skoler stenges i Syndey etter funn av asbest. «Swifties» kan imidlertid puste lettet ut..

Aftenposten - I førrgår: 11:11

Arina Aamir (18) har besøkt over 50 av Oslos Skoler. Nå slår hun alarm om den sosiale kontrollen.

– Gutter har vokst opp med en forventning om at de skal kontrollere sine søstre, mødre og i fremtiden sine koner, sier….

NRK - 19 jan 24 kl. 16:19

Alle videregående Skoler i Akershus stenges mandag

Det vil bli hjemmeskole og hjemmekontor for alle elever og ansatte på videregående Skoler i Akershus fylkeskommune på mandag. Det har kriseledelsen i Akershus besluttet. Grunnen er at det er varslet mye nedbør som kan føre til store mengder overvann og særs glatte veier.

NRK - 19 jan 24 kl. 16:19

Alle videregående Skoler i Akershus, Buskerud og Østfold stenges mandag

Det vil bli hjemmeskole og hjemmekontor for alle elever og ansatte på videregående Skoler i Akershus fylkeskommune på mandag. Det har kriseledelsen i Akershus besluttet. Grunnen er at det er varslet mye nedbør som kan føre til store mengder overvann og særs glatte veier.

NRK - 16 feb 24 kl. 02:21

Kjempeundersøkelse settes i gang i Sydney etter funn av asbest

Flere parkområder i Sydney er stengt for publikum. Grunnen er at det er funnet asbest i barkflis som er spredt rundt i parkene. Det farlige stoffet ble også funnet på en skole, et supermarked og et sykehus.

Klartale - 15 feb 24 kl. 16:00

Hvordan kan skolen og barnehagen jevne ut forskjeller?

Familien du kommer fra kan påvirke hvor bra du gjør det på skolen. Barn fra fattigere familier gjør det dårligere på tester. Det viser tester allerede i barnehagen.

NRK - 15 feb 24 kl. 12:01

Ekspertutvalg: Barnehage, skole og SFO kan bidra til å utjevne sosiale ulikheter

Det er stor sammenheng mellom hvor godt elevene gjør det og hvilken familie de kommer fra. Torsdag kom en ekspertgruppe med sine anbefalinger til regjeringen. Øk kvaliteten i barnehager og SFO, sikre en bedre overgang mellom barnehagen og skolen og øk barnehagedekningen ytterligere.

NRK - 17 jan 24 kl. 12:30

Seks av ti lærere sier de har tatt elever i KI-juks

Over halvparten av lærerne på norske videregående Skoler sier de har tatt elever i å jukse med kunstig intelligens-verktøy som ChatGPT, ifølge en ny undersøkelse. Og mens 58 prosent sier de har oppdaget KI-juks på videregående Skoler, sier halvparten av andre lærere at de også i stor grad opplever juks med slike verktøy, skriver Utdanningsnytt. – Det er et veldig høyt tall.

Dagbladet - 17 jan 24 kl. 08:15

Snøkaos: Flere Skoler stenger

Flere Skoler stenger som følge av snøværet på store deler av Sør- og Østlandet onsdag..

NRK - 13 feb 24 kl. 18:12

Kunstig intelligens gjør at Udir foreslår endringer i eksamensordningen

Det finnes nå programmer som gjør det mulig å bruke kunstig intelligens (KI) offline, Dermed er det ikke lenger tilstrekkelig å sperre for bruk av internett på eksamen, skriver Utdanningsdirektoratet i en pressemelding. For å sikre en trygg gjennomføring av eksamen, foreslår direktoratet blant annet å øke vaktholdet i eksamenslokalene, og styrke opplæringen av vaktene. De vil tillate færre hjelpemidler, som for eksempel nettbaserte ordbøker i språkfag, Udir ber skoleeierne sørge for at alle Skoler har teknisk løsning som hindrer elevene i å bytte mellom lukket eksamensnett og et åpent skolenett..

NRK - 21 nov 23 kl. 09:22

Utenriksministeren om angrep mot Skoler og sykehus i Gaza: – Helt uakseptabelt

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier angrep på Skoler og sykehus i Gaza er uakseptabelt. Han understreker at partene i konflikten plikter å beskytte sivile. Han viser til at to UNRWA-Skoler i Gaza blitt rammet av israelske bomber i løpet av et døgn.

NRK - 12 feb 24 kl. 09:09

Masseflukt fra nye kamper i Øst-Kongo

Minst 150.000 sivile, halvparten av dem barn, er ifølge hjelpeorganisasjoner drevet på flukt fra krigshandlinger i Øst-Kongo de siste ukene. Nylig brøt det ut nye kamper mellom M23-opprørere og regjeringsstøttede styrker i den urolige Nord-Kivu-provinsen.

Klartale - 09 feb 24 kl. 06:36

– Elever slutter på skolen uten å kunne lese og skrive godt nok

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 07 feb 24 kl. 14:02

Barneombudet om mobilfri: – Viktig at vi ikke går helt over fra en grøft til en annen

Barneombud Inga Bejer Engh vil ikke utelukkende støtte anbefalingen om at mobilen må ut av klasserommet. Det var Utdanningsdirektoratet som anbefalte dette i en rapport omtalt av NRK onsdag. – Det er viktig at vi ikke går helt over fra en grøft til en annen når det gjelder mobilbruk.

Klartale - 07 feb 24 kl. 08:37

Anbefaler at mobiltelefonen skal ut av alle klasserom

Elever må legge fra seg mobiltelefoner. Det mener Utdanningsdirektoratet. De anbefaler at telefonene må ut av alle klasserom.

Klartale - 06 feb 24 kl. 10:03

Slik feires samenes nasjonaldag

Lihkku beivviin! Læhkoeh biejjine! Vuorbbe biejvijn!

Klartale - 06 feb 24 kl. 06:00

Flere vanlige familier får klær og ski her

Ute er det fullt snøkaos. Inne på Skattkammeret står Stian Nedberg og Andreas Thorset. De er klare for å dele ut utstyr.

NRK - 09 jan 24 kl. 09:38

Flere Oslo-Skoler i værtrøbbel

Flere Skoler i Oslo har problemer på grunn av været. Noen lokaler ved Kjelsås skole må stenges på grunn av en vannlekkasje etter det som ser ut som frosne rør. Morellbakken skole har vannlekkasje og må tørke bygget, men trenger ikke å stenge deler av skolen.

NRK - 08 jan 24 kl. 11:03

Flere Oslo-Skoler sliter i kulda

Vålerenga skole har som tidligere meldt stengt fordi varmeanlegget har sviktet i løpet av helgen. Nå skriver Avisa Oslo at andre Skoler også har problemer. Et vannrør på Holtet videregående skole har sprukket, og en del av bygget er stengt.

NRK - 01 feb 24 kl. 16:35

Ber foreldre hente barna fra barnehager og Skoler i Harstad

Været er nå slik at det er mulig for foresatte å hente barn i barnehager over hele Harstad. Det varsler Harstad kommune. – Vi anbefaler fortsatt at folk er forsiktige når de oppholder seg utendørs, sier kommunikasjonssjef Øyvind Arvola.

NRK - 01 feb 24 kl. 15:10

Svenskene forbereder seg på «Ingunn»

Sveriges meteorologiske institutt (SMHI) har sendt ut rødt farevarsel for orkan vest i fylket Norrbotten. Kiruna kommune stenger skolene. Allerede er det bekreftet ny vindrekord i Stekenjokk, et fjellområde som ligger ved trønderske Røyrvik kommune.

NRK - 01 feb 24 kl. 12:42

Kosovo tvinger den serbiske minoriteten til å bruke euro

Nye regler i Kosovo skal få den serbiske minoriteten til å bytte ut dinar-valutaen med euro. Tiltaket har høstet kritikk, og EU ber Kosovo utsette lovendringen. – Euroen som eneste betalings- og kjøpsmiddel, tydelig definert i republikken Kosovo, er et udiskutabelt spørsmål, sier statsminister Albin Kurti.

Klartale - 01 feb 24 kl. 09:58

Storstreik mot kutt i velferden

300 000 arbeidere streiker i Finland. De streiker mot kutt i velferden. Streiken foregår torsdag og fredag, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com