Sievjerodonetsk

Monday, 26 September, 17:50

Nyheter om Sievjerodonetsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 maj 22 kl. 14:48

Guvernør: Russiske styrker rykker inn i Sievjerodonetsk

Russiske styrker nærmer seg sentrum av Sievjerodonetsk, den østligste byen som til nå har vært kontrollert av ukrainske regjeringsstyrker, ifølge guvernør. Sievjerodonetsk har de siste ukene vært under massive russiske angrep. Mandag morgen nærmet de russiske styrkene seg sentrum av byen, ifølge guvernør Serhij Hajdaj.

NRK - 15 jun 22 kl. 09:29

Planlegger å evakuere sivile fra kjemikaliefabrikk

Russland vil etablere en humanitær korridor for å evakuere sivile fra kjemikaliefabrikken Azot i Sievjerodonetsk fra og med onsdag. Sievjerodonetsk har de siste ukene vært under kraftige, russiske angrep, også mot kjemikaliefabrikken der rundt 500 sivile har søkt ly. Ifølge det russiske forsvarsdepartementet skal den humanitære korridoren etableres onsdag.

NRK - 14 jun 22 kl. 19:49

Presser på i offensiven mot Sievjerodonetsk

Russiske soldater setter alt inn på å omringe Sievjerodonetsk, men blir beskutt fra nabobyen. President Volodymyr Zelenskyj ber igjen om flere våpen. Russland har i ukevis angrepet Sievjerodonetsk og Lysytsjansk, som kun er atskilt av en elv.

NRK - 30 maj 22 kl. 07:59

Guvernør: To drept i russisk angrep mot Sievjerodonetsk

To sivile er drept i et russisk angrep i utkanten av Sievjerodonetsk, ifølge den lokale guvernøren. Sievjerodonetsk, som er den østligste byen ukrainske regjeringsstyrker fortsatt har kontroll over, har de siste ukene vært under massive russiske angrep. 90 prosent av byens 100.

NRK - 24 jun 22 kl. 08:13

Guvernør: Ukrainske styrker beordret til å trekke seg ut av Sievjerodonetsk

Ukrainske soldater er nødt til å trekke seg tilbake fra Sievjerodonetsk, sier guvernøren i Luhansk etter flere uker med harde kamper mot russiske styrker i øst. – De har fått en ordre om å gjøre det, sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Han er guvernør i Luhansk fylke der Sievjerodonetsk ligger øst i Ukraina.

NRK - 21 jun 22 kl. 10:32

Ukraina: Harde angrep mot Lysytsjansk

Guvernøren i Luhansk sier at Lysytsjansk er under angrep fra russiske styrker som påfører byen katastrofale skader. Byen ligger rett over elva fra Sievjerodonetsk, der det har rast harde kamper i lang tid. Lysytsjansk ligger på en høyde og har stor strategisk betydning ettersom ukrainerne derfra har kunnet angripe russerne i Sievjerodonetsk.

NRK - 18 jun 22 kl. 18:52

Guvernør: Russland sender reservestyrkar til Sievjerodonetsk

Russland sender fleire reservestyrkar til Sievjerodonetsk frå andre stridsområde i Ukraina for å få full kontroll over den austlege frontlinja, seier guvernøren i Luhansk laurdag. Det melder Reuters. I ei utsegn på nasjonal TV, seier guvernøren at russiske styrkar allereie kontrollerer mesteparten av Sievjerodonetsk, men ikkje heile byen..

NRK - 18 jun 22 kl. 12:56

Harde kamper ved Sievjerodonetsk

Det pågår harde kamper i flere landsbyer utenfor byen Sievjerodonetsk i Øst-Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. – Våre forsvarere kjemper mot russere i alle retninger, sier guvernør Serhij Hajdaj i fylket Luhansk på meldingstjenesten Telegram. I landsbyene Tosjkivska og Zolota pågår svært harde kamper.

NRK - 16 jun 22 kl. 08:27

Guvernør: Rundt 10.000 sivile er fortsatt i Sievjerodonetsk

Det er fortsatt rundt 10.000 sivile igjen i den ukrainske byen Sievjerodonetsk, som har vært under harde angrep i over en måned. Situasjonen i Sievjerodonetsk minner om den i Mariupol tidligere i Russlands krig.

NRK - 15 jun 22 kl. 21:07

FN: Prekær vannmangel i Sievjerodonetsk

Tusenvis av sivile er fanget i Sievjerodonetsk der tilgang på rent vann, sanitær og strøm blir stadig dårligere, ifølge FN. Det er særlig situasjonen for de mange hundre som har søkt tilflukt i kjellere under kjemikaliefabrikken Azot i byen, som er urovekkende, sier Aviano Abreu, talsmann for FNs nødhjelpskontor (OCHA) – Mangelen på vann og sanitær er svært bekymringsfull, for folk kan ikke leve lenge uten vann, sier han ifølge BBC. FN-kontoret prøver å få fraktet inn hjelpeforsyninger til sivile som fortsatt befinner seg inne i Sievjerodonetsk.

NRK - 08 jun 22 kl. 09:30

– Ukrainas militære må kanskje trekke seg tilbake i Sievjerodonetsk

Ukrainske styrker må muligvis rekke seg tilbake til sterkere stillinger i byen Sievjerodonetsk, hvor det pågår voldsomme kamper. Det opplyser Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj. Det melder Reuters.

NRK - 06 jun 22 kl. 08:13

Intense gatekamper i Sievjerodonetsk

Harde kamper fortsetter i Sievjerodonetsk og russiske styrker presser også videre mot Sloviansk, melder det britiske forsvarsdepartementet. Ukrainske myndigheter har de siste dagene sagt at de har tatt tilbake deler av Sievjerodonetsk, men guvernøren i Luhansk-regionen sier mandag at situasjonen har blitt verre igjen. Han sier det nå er intense gatekamper.

NRK - 31 maj 22 kl. 07:45

Russland hevder å kontrollere en tredel av Sievjerodonetsk

Russiske styrker og russiskstøttede separatister fortsetter de massive angrepene mot Sievjerodonetsk og hevder å ha tatt kontroll over en tredel av byen. Mandag rullet russiske stridsvogner inn i Sievjerodonetsk, som er den østligste byen som fortsatt har vært under ukrainsk kontroll. – Vi kan opplyse at en tredel av byen alt er under vår kontroll, sier lederen for utbryterrepublikken Luhansk, Leonid Pasetsjnik, til det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

NRK - 30 maj 22 kl. 00:27

Harde kamper i Luhansk og Donets-regionene søndag

Ukrainske styrker stod imot tunge artilleribomber fra russiske soldater som intensiverte angrepene søndag for å erobre byen Sievjerodonetsk i Luhansk regionen, melder den ukrainske presidenten, Volodymyr Zelenskyj. – All kritisk infrastruktur er ødelagt og 90 prosent av bygningene er skadet. Det er ingen telefonforbindelser, sa Zelenskyj i en TV-tale søndag, melder nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 09 jul 22 kl. 03:36

Luhansk-guvernør advarer mot katastrofe i Sievjerodonetsk

Guvernøren i Luhansk advarer mot en humanitær katastrofe i Sievjerodonetsk som ble okkupert av russiske styrker for to uker siden. Guvernør Serhij Hajdaj sier at byen er uten vann, strøm eller kloakkanlegg mens likene av dem som ble drept, ligger og råtner i boligblokker. Hajdaj sier at russerne forsøker å befeste sine stillinger i Luhansk med vilkårlig masseskyting med artilleri.

NRK - 21 apr 22 kl. 11:02

Guvernør: Matlagrene i Sievjerodonetsk er ødelagt

Alle matlagre i den ukrainske byen Sievjerodonetsk er ødelagt i russiske angrep, ifølge guvernøren i Luhansk-regionen, Serhij Hajdaj. – Det er ikke ett eneste intakt lager igjen i Sievjerodonetsk, sier Hajdaj. Ifølge ham er de drøyt 100.

NRK - 01 jul 22 kl. 00:49

FN: Menneskerettighetene ignoreres i okkuperte områder i Ukraina

FNs humanitære koordinator for Ukraina sier det pågår åpenbare brudd på folkeretten og menneskerettighetene i okkuperte deler av landet. Hjelpeorganisasjoner klarer ikke å levere forsyninger, og de får ikke tilgang til Kherson eller Mariupol. De har heller ikke klart å oppnå enighet om trygg ferdsel for å kunne evakuere folk fra Sievjerodonetsk.

NRK - 25 jun 22 kl. 16:56

Ordfører: Hele Sievjerodonetsk er falt til russerne

Russiske invasjonsstyrker okkuperer nå hele Sievjerodonetsk ved frontlinjen i Øst-Ukraina, opplyser ordføreren i byen. – Byen er nå under full russisk okkupasjon, sier Sievjerodonetsks ordfører Oleksandr Strjuk ifølge nyhetsbyrået Reuters. – De forsøker å opprette sin egen orden, og så vidt jeg vet har de utnevnt en slags kommandant, sier Strjuk til nasjonalt fjernsyn lørdag.

Klartale - 24 jun 22 kl. 12:40

Soldater skal ha fått ordre om å trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

Klartale - 21 jun 22 kl. 15:01

Byen kan bli Russlands neste mål

Folk i byen Slavjansk i Ukraina bygger nødlagre og tilfluktsrom i kjellere. Slavjansk ligger omtrent 80 kilometer øst for Sievjerodonetsk. Der har det rast harde kamper i over en måned.

NRK - 21 jun 22 kl. 03:14

Russland rykker frem i Sievjerodonetsk

Russiske styrker har gått inn i industridelen av Sievjerodonetsk, og bare Azot-fabrikken er fortsatt under ukrainsk kontroll, ifølge Luhansk-fylkets guvernør. Kjemikaliefabrikken Azot er det eneste stedet i byen som ennå ikke er tatt av russiske styrker, skriver han på Telegram. (NTB)..

NRK - 18 jun 22 kl. 12:56

Harde kamper i Øst-Ukraina

Det pågår harde kamper i flere landsbyer utenfor byen Sievjerodonetsk i Øst-Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. – Våre forsvarere kjemper mot russere i alle retninger, sier guvernør Serhij Hajdaj i fylket Luhansk på meldingstjenesten Telegram. I landsbyene Tosjkivska og Zolota pågår svært harde kamper.

NRK - 16 jun 22 kl. 20:45

Luhansk-leder: Umulig å evakuere kjemisk fabrikk

Hundrevis av sivile som befinner seg i en kjemisk fabrikk i Sievjerodonetsk, kan ikke lenger evakueres som følge av konstante russiske artilleriangrep, ifølge regionens guvernør. – Det er umulig å komme ut derfra nå, sier guvernøren i Luhansk, Serhij Hajdaj, i et telefonintervju med CNN. – Jeg mener, det er fysisk mulig, men det er svært farlig som følge av de konstante angrepene og kampene.

NRK - 16 jun 22 kl. 07:08

Ukraina: Russland angriper flere byer

Ukrainske myndigheter sier Russland angriper Bakhmut og en rekke andre byer mens de også fortsetter angrepet på Sievjerodonetsk. Den ukrainske generalstaben sier ifølge ukrainsk Interfax torsdag morgen at angrepene i Luhansk og Donetsk fortsetter. – I Donetsk-regionen kjemper fienden ved frontlinjen.

VG - 14 jun 22 kl. 02:20

Zelenskyj sier kampen om Sievjerodonetsk har en forferdelig pris

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener at slaget om Sievjerodonetsk kommer til å bli husket som ett av de blodigste i historien..

NRK - 13 jun 22 kl. 09:40

Guvernør: Industriområde i Sievjerodonetsk under kraftige angrep

Luhansk-guvernøren sier mandag at et industriområde i den ukrainske byen Sievjerodonetsk er under kraftige angrep fra russiske styrker. Rundt 500 sivile søker tilflukt i en kjemikaliefabrikk i området, skriver Reuters. Lokale myndigheter melder at de ukrainske styrkene har blitt presset tilbake av russerne i sentrum av byen, ifølge AFP.

NRK - 12 jun 22 kl. 16:54

Britisk ekssoldat drept i Ukraina

En tidligere britisk soldat som kjempet mot russiske invasjonsstyrker i Ukraina, er skutt og drept i Sievjerodonetsk øst i landet, opplyser familien hans. Jordan Gatley er den andre britiske statsborgeren som skal ha blitt drept i kamp på ukrainsk side etter at Russland invaderte nabolandet 24. februar.

NRK - 12 jun 22 kl. 04:25

Brann på kjemisk fabrikk i Sievjerodonetsk

Russisk bombing har ført til en kraftig brann på en stor kjemisk fabrikk i den østukrainske byen Sievjerodonetsk. Brannen skal ha oppstått etter at flere tusen tonn olje lakk ut av ødelagte radiatorer innen på Azot-fabrikken lørdag, melder BBC. De siterer Serhiy Haidai som er guvernøren i Luhansk fylke.

NRK - 11 jun 22 kl. 19:50

Guvernør: Kraftig brann ved kjemikaliefabrikk i Sievjerodonetsk

Russiske artilleriangrep ved fabrikken der kampene raser i østukrainske Sievjerodonetsk, har ført til en kraftig brann, ifølge guvernøren i Luhansk. Brannen brøt ut etter en lekkasje av flere tonn olje ved kjemikaliefabrikken Azot lørdag, opplyser guvernør Serhij Hajdaj ifølge nyhetsbyrået Reuters. Opplysningene er ikke verifisert av uavhengige kilder, og guvernøren oppgir ikke hvorvidt brannen er slukket..

NRK - 09 jun 22 kl. 01:12

Russisk kontroll i Sievjerodonetsk

Ukrainske militære myndigheter opplyser at det meste av byen Sievjerodonetsk nå er under russisk kontroll. Ifølge CNN hadde ukrainske spesialstyrker kontroll over nesten halve byen tidligere i uka, men de siste dagene har russiske styrker intensivert luftangrepene. – Russerne ødelegger alt.

NRK - 06 jun 22 kl. 19:53

Zelenskyj: Ukrainske styrker hardt presset

De gjenværende ukrainske styrkene i byen Sievjerodonetsk er hardt presset av tallmessig overlegne russiske styrker, ifølge president Volodymyr Zelenskyj. – Vi holder stand, men det er flere av dem, og de er sterkere, sier Zelenskyj. Natt til mandag hevdet den ukrainske forsvarsledelsen at de kontrollerte halvparten av Sievjerodonetsk etter å ha rykket fram i byen, men utover dagen slo de russiske styrkene tilbake.

NRK - 06 jun 22 kl. 01:23

Hevder å ha kontroll over halve Sievjerodonetsk

Ukraina sier de kontrollerer halvparten av Sievjerodonetsk. Byen er den største byen i Luhansk-regionen som ikke har falt til russiske styrker. Men Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj sier de venter et stort angrep fra russiske styrker i dagene som kommer.

VG - 04 jun 22 kl. 21:44

Ukrainsk guvernør: Russland setter alt inn på å ta Sievjerodonetsk

Russland bruker alle tilgjengelige styrker på å erobre byen Sievjerodonetsk i sitt forsøk på å ta kontroll over hele Donbas, ifølge ukrainske myndigheter..

NRK - 04 jun 22 kl. 10:52

Sier russerne ødelegger broer

Guvernøren i Luhansk fylke øst i Ukraina, Serhij Hajdaj, sier den russiske hæren sprenger broer i byen Sievjerodonetsk for å forhindre at ukrainske styrker får forsterkninger. I et TV-intervju lørdag sa guvernøren også at ukrainsk militære presser russiske styrker tilbake flere steder i byen, melder Reuters. Fredag meldte guvernøren at ukrainske styrker har gjenerobret om lag 20 prosent av områdene som de hadde tapt i Sievjerodonetsk..

NRK - 03 jun 22 kl. 21:11

– Ukraina har gjenerobret 20 prosent av Sievjerodonetsk

Ukrainske styrker har gjenerobret om lag 20 prosent av områdene som de hadde tapt i Sievjerodonetsk, sier guvernøren i Luhansk fylke fredag. – Mens situasjonen tidligere var vanskelig, prosentandelen som Russland holdt var rundt 70 prosent, så har vi nå presset dem tilbake med om lag 20 prosent, sa Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj til ukrainsk TV fredag, ifølge Reuters. (NTB).

NRK - 03 jun 22 kl. 09:25

800 har søkt tilflukt i fabrikk i Sievjerodonetsk

I bomberommene under en av Europas største kjemikaliefabrikker, Azot i Sievjerodonetsk, gjemmer rundt 800 personer seg for russiske angrep, sier guvernøren. Det skriver NTB. Noen av dem skal være barn.

NRK - 03 jun 22 kl. 04:36

Ukraina: Delvis fremgang i Sievjerodonetsk

Ukraina har hatt noe fremgang i kampene mot delvis russiskokkuperte Sievjerodonetsk, men det er for tidlig å si hvordan det vil ende, sier Ukrainas president. – Situasjonen der er den vanskeligste nå, og det er slik også i byer og lokalsamfunn i nærheten, som Lysytsjansk, Bakhmut og andre plasser. Mange byer står overfor kraftige russiske angrep, sier president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale.

NRK - 02 jun 22 kl. 08:00

Britisk etterretning: Russland kontrollerer Sievjerodonetsk

I sin daglige rapport på Twitter, skriver Det britiske forsvarsdepartementet at Russland skal ha tatt kontroll over store deler av den ukrainske byen Sievjerodonetsk. Ukraina skal fremdeles kontrollere hovedåren inn til byen, men store militære styrker fra Russland kontrollerer ellers i byen. Videre skriver Forsvarsdepartementet at okkupasjonen av byen ikke har skjedd uten russiske tap..

NRK - 01 jun 22 kl. 10:37

Guvernør: 70 prosent av Sievjerodonetsk under russisk kontroll

Ifølge guvernøren i Luhansk, Serhij Hajdaj er nå 70 prosent av byen Sievjerodonetsk under russisk kontroll. – Noen ukrainske styrker har trukket seg tilbake til mer fordelaktige posisjoner. Andre kjemper fortsatt inne i byen, sier Hajdaj, ifølge Reuters..

Aftenposten - 31 maj 22 kl. 14:11

Russiske styrker kontrollerer halve Sievjerodonetsk

Russiske styrker og russiskstøttede separatister fortsetter stormløpet mot Sievjerodonetsk og skal nå ha tatt kontroll….

NRK - 29 maj 22 kl. 06:41

Sievjerodonetsk under konstant angrep

Sjefen for den sivile hæren i Sievjerodonetsk, Oleksandr Striuk, opplyser til CNN at byen er under konstant angrep. – Det humanitære hovedkvarteret er praktisk talt immobilt på grunn av kamper, sier han. Strøm og mobilnettverket er nede, men ifølge Striuk skal det fortsatt være mulig å få frem bistand til byen..

NRK - 29 maj 22 kl. 02:05

Zelenskyj sier det pågår «ubeskrivelig vanskelige» kamper om byer i Luhansk

Ukraina holder stand mot tunge russiske angrep mot byene Sievjerodonetsk og Lysytsjansk i Luhansk, men styrkene står overfor «ubeskrivelig vanskelige» forhold. Det sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag, skriver New York Times. Russiske og ukrainske styrker er i harde gatekamper i området ved Sievjerodonetsk, et viktig knutepunkt for jernbanen i Donbas-regionen øst i Ukraina.

NRK - 27 maj 22 kl. 17:01

Militærleder: 90 prosent av boligene i Sievjerdonetsk skadet

Sievjerodonetsk holdt ut gjennom nattens kraftige angrep, men 90 prosent av byens boliger er påført skader, sier den lokale ukrainske militærledelsen. Lederen for den lokale militæradministrasjonen Oleksandr Striuk forteller i et radiointervju fredag om harde kamper gjennom natten i den østukrainske byen, der russiske styrker fortsatt er på offensiven. – I natt sto kampen ved inngangen til byen.

NRK - 27 maj 22 kl. 10:16

Harde kamper rundt delvis forlatt by i Luhansk

Bare en tidel av innbyggerne er igjen i Sievjerodonetsk, en av de siste byene i Luhansk som er på ukrainske hender. Utenfor byen pågår det harde kamper. Brorparten av de 130.

NRK - 27 maj 22 kl. 03:36

Ukraina: Russland sender inn «alle styrker»

Russland har mobilisert alle sine styrker til en offensiv mot resten av industriregionen Luhansk øst i Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. Russiske styrker nærmet seg torsdag flere bykjerner, inkludert de strategisk viktige byene Sievjerodonetsk og Lysytsjansk. Luhansk utgjør sammen med Donetsk industriregionen Donbas.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com