Bakhmut

Tuesday, 16 July, 10:39

Nyheter om Bakhmut

NRK - 11 jun 24 kl. 08:18

Nesten 20.000 Wagner-soldater drept under beleiringen av Bakhmut

Nesten 20.000 leiesoldater ble drept i kamp for Wagner-gruppen under slaget om Bakhmut, viser en granskning utført av BBC og det uavhengige russiske mediet Mediazona. De har fått tak i dokumenter som viser opplysninger om utbetalinger til pårørende av soldater drept mellom januar 2022 og august 2023 etter at Wagner-grunnleggeren Jevgenij Prigozjin døde i august i fjor.

Klartale - 31 maj 23 kl. 06:00

Kampen om Bakhmut

Krigen i Ukraina krever endeløst med liv. Flere millioner mennesker er drevet på flukt og mange byer er blitt ødelagt.Russland sier de nå har tatt byen Bakhmut.

NRK - 04 jul 24 kl. 15:22

Ukraina overgir deler av Tsjasiv Jar

Ukrainas hær ble torsdag tvunget ut av deler av byen Tsjasiv Jar i Donetsk fylke øst i landet. – Posisjonene til våre forsvarere er ødelagt, sier talsmannen for Khorytsa-hærgrupperingen, Nazar Volosjyn. Ifølge Volosjyn er det ikke noen bygninger igjen i Tsjasiv Jar som er intakte og sier at bombeangrep har etterlatt et månelandskap.

NRK - 25 maj 23 kl. 11:38

Ukraina: Russiske styrker har avløst Wagner-styrkene

Russiske styrker har erstatter styrkene fra Wagner-gruppen i Bakhmut, og Russland forsterker flankene rundt byen, ifølge Ukrainas forsvarsdepartement. Russland forsøker å stanse en ukrainsk fremrykking ved den østukrainske byen, ifølge Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maljar. Hun sier videre at Wagner-styrkene fortsatt er inne i bykjernen i Bakhmut, men at de russiske styrkene har avløst dem i utkanten av byen.

NRK - 17 sep 23 kl. 05:06

ISW: Ukraina rykker frem i Bakhmut

Ukrainas offensiv i Zaporizjzja-regionen kan ha tvunget Russland til å flytte soldater dit fra Bakhmut. Den amerikanske tankesmia Institute for the Study of War (ISW) skriver i sin daglige Ukraina-rapport at ukrainerne har framgang i Bakhmut-området. De viser til geolokaliserte bilder fra fredag som viser at Ukraina har rykket fram ved Rozdolivka og Klisjtsjiivka i Bakhmut-området.

NRK - 28 jun 24 kl. 18:34

Boligblokk i Dnipro truffet i russisk rakettangrep

Et russisk rakettangrep har truffet en ni etasjer høy boligblokk i den ukrainske byen Dnipro. Flere personer ble drept eller såret i angrepet fredag kveld, ifølge guvernøren i Dnipropetrovsk, Serhij Lysak, som har lagt ut bilde av blokka i meldingstjenesten Telegram. Volodymyr Zelenskyj har lagt ut et bilde på X.

NRK - 21 nov 23 kl. 05:51

Russland med kraftige angrep ved Bakhmut

Russland trapper opp angrepene mot landsbyen Klisjtsjijivka ved Bakhmut, opplyser det ukrainske militæret. Ukraina gjenerobret landsbyen i september. Den siste tiden har det vært svært blodige kamper i den lille byen Avdijivka utenfor Donetsk by, hvor Russland sakte har gjort fremgang.

NRK - 14 sep 23 kl. 16:02

Ukraina hevder å ha gjenerobret by utenfor Bakhmut

Ukraina har gjenerobret den østukrainske byen Avdijivka nær den russisk-okkuperte byen Bakhmut i Donetsk, opplyser det ukrainske forsvarsdepartementet. – Vi beveger oss mot Bakhmut-sektoren. Fienden forsøker å gjenerobre tapte områder på den nordlige flanken.

NRK - 23 mar 24 kl. 12:58

Russland: Har tatt kontroll over ukrainsk landsby

Myndighetene i Russland hevder de har erobret en landsby rett vest for byen Bakhmut i Ukraina..

NRK - 18 sep 23 kl. 13:07

Ukraina hevder å ha tatt kontroll over by sør for Bakhmut

Ukrainske myndigheter sier de har gjenerobret Klisjtsjiivka, en taktisk viktig landsby sør for Bakhmut i øst. Områdene ukrainerne gjenerobrer, er lagt fullstendig i ruiner. – I dag vil jeg særlig hilse til soldatene som steg for steg tar tilbake det som tilhører Ukraina, nemlig Bakhmut-området, sa president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige tale.

NRK - 15 maj 23 kl. 10:18

Ukrainsk hærsjef hyller framrykking ved Bakhmut

Søndag kveld meldte Ukraina at ukrainske soldater hadde tatt kontroll over drøyt ti russiske stillinger nord og sør i Bakhmut. En ukrainsk general hyller nå framrykkingen ved Bakhmut som Ukrainas første vellykkede offensive operasjon ved byen, det melder nyhetsbyråene AFP og Reuters, – Framrykkingen til styrkene våre i Bakhmut-området er den første vellykkede offensive operasjonen i forsvaret av byen, sier sjefen for de ukrainske bakkestyrkene, Oleksandr Syrskyj, mandag. – De siste dagene har vist at vi kan rykke framover og ødelegge fienden, selv under slike ekstremt vanskelige forhold.

Klartale - 24 feb 24 kl. 06:00

To år siden Russland invaderte Ukraina

24. februar 2022 startet Russland et angrep på Ukraina. Nå har det gått to år.

NRK - 22 feb 24 kl. 05:05

Zelenskyj toner ned betydningen av å tape Avdijivka

President Volodymyr Zelenskyj toner ned betydningen av Ukrainas tap av byen Avdijivka øst i landet til russiske styrker, i et intervju med amerikanske Fox News. Russiske styrker tok kontroll over byen i forrige uke i det som er Moskvas største seier på slagmarken siden mai i fjor, da de tok kontroll over Bakhmut. I et utdrag fra intervjuet, som sendes torsdag, sier presidenten at fjoråret var «komplisert» for Ukraina, spesielt slutten av året.

NRK - 16 feb 24 kl. 11:39

Ukraina sender forsterkninger til Avdijivka – kan tvinges til å gi fra seg byen

Det pågår harde kamper om byen Avdijivka øst i Ukraina, melder Reuters. Russiske styrker har forsøkt å erobre byen i flere måneder. De ukrainske styrkene i byen er i undertall og mangler nok ammunisjon.

NRK - 10 aug 23 kl. 20:59

Ukraina: Framgang i Bakhmut – vanskelig ved Kupjansk

Ukrainske myndigheter ber sivile forlate Kupjansk-området, der det pågår harde kamper. Ukrainske styrker skal samtidig ha erobret høyder ved Bakhmut. Russland har samlet store styrker som forsøker å rykke fram ved Kupjansk, som ligger nordøst i Ukraina i Kharkiv-regionen.

NRK - 18 jan 24 kl. 21:10

Russland hevder å ha erobret ukrainsk landsby

Russiske styrker har erobret en liten landsby øst i Donetsk øst i Ukraina, hevder det russiske forsvarsdepartementet. Ifølge departementet dreier det seg om landsbyen Vesele, som ligger rundt 20 kilometer nordøst for Bakhmut, industribyen som ble rasert tidligere i krigen. Vesele hadde før krigen rundt 100 innbyggere.

NRK - 18 sep 23 kl. 16:43

Ukraina hevder å ha brutt russisk forsvarslinje ved Bakhmut

Ukrainske styrker har brutt en russisk forsvarslinje i ved byen Bakhmut, ifølge ukrainske myndigheter. – Intense kamper fortsetter i Bakhmut-området. Som et resultat av den vellykkede innsatsen til våre styrker, er fiendens forsvarslinje brutt, sier kommandant Oleksandr Syrskyj i den ukrainske bakkestyrken, ifølge nyhetsbyrået AFP.

NRK - 10 jul 23 kl. 16:00

Ukraina hevder å ha tatt kontroll over høydedrag rundt Bakhmut

Militærledelsen i Ukraina meldte mandag at ukrainske styrker har tatt kontroll over viktige posisjoner i høydedragene rundt byen Bakhmut øst i landet. Viseforsvarsminister Hanna Maliar sa at ukrainske soldater i løpet av de siste dagene har opprettet kontroll over fiendens bevegelser inn, ut og rundt byen Bakhmut. Disse områdene skal være innenfor rekkevidde av ukrainske våpen.

NRK - 12 maj 23 kl. 09:33

Ukraina seier dei har gjenerobra område rundt Bakhmut

Ukraina har tatt rykk fram rundt to kilometer og tatt tilbake kontroll over område rundt Bakhmut, ifylgje landet sitt forsvarsdepartement. Fredag opplyser departementet at ukrainske styrkar har hatt betydeleg framgang rundt byen i Donetsk-regionen aust i landet. – Fienden har lidd store mannskapstap.

NRK - 08 jul 23 kl. 14:32

Storbritannia: Russland mangler reservestyrker ved Bakhmut

Den russiske hæren i Ukraina har nesten ingen reservestyrker å sette inn rundt Bakhmut, der kampene har blitt kraftigere, mener britisk etterretning. Kampene rundt det som er igjen av Bakhmut, var blant de mest intense langs fronten forrige uke, etter at de avtok noe i juni, skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin daglige etterretningsrapport på Twitter. – Russerne sliter høyst sannsynlig med lav kampmoral og en blanding av ulike enheter og begrenset evne til å finne og ramme ukrainsk artilleri, heter det i rapporten.

NRK - 04 sep 23 kl. 09:14

Ukraina melder om framgang ved Bakhmut

Ukrainske styrker har rykket noe fram ved Bakhmut øst i landet, opplyser landets viseforsvarsminister. Styrkene skal ha gjenerobret et område på rundt 3 kvadratkilometer ved Bakhmut, en by i Donetsk fylke som har vært åsted for det lengste slaget i krigen så langt. Viseforsvarsminister Hanna Maljar sier også at ukrainske styrker har rykket fram ved sørfronten, der Ukraina har iverksatt en større motoffensiv i et forsøk på å bryte gjennom Russlands sterkt minelagte forsvarslinjer..

NRK - 29 jun 23 kl. 11:48

Ukraina melder om sakte framgang ved Bakhmut

Ukraina melder at deres styrker møter sterk motstand fra russiske okkupasjonsstyrker, men gjør sakte framgang i områdene rundt Bakhmut. – Vi har framganger nær Bakhmut, og vi fortsetter. Vi er i bevegelse, sier den lokale sjefen for de ukrainske styrkene, Oleksandr Syrskyj.

NRK - 21 aug 23 kl. 09:51

Ukraina seier dei har teke tilbake land nær Bakhmut

Ukrainske styrkar har teke tilbake eit område ved byen Bakhmut aust i landet, ifølge viseforsvarsminister Hanna Maljar. Russiske styrkar tok kontroll på byen i mai etter lange kampar som starta i fjor sommar. Ifølge det britiske forsvarsdepartementet var slaget om Bakhmut truleg det blodigaste i moderne militærhistorie..

NRK - 14 aug 23 kl. 10:26

Ukraina hevder å ha frigjort område i Bakhmut

Forrige uke gjenerobret ukrainske styrker rundt 3 kvadratkilometer med territorium i den kampherjede byen Bakhmut, hevder Ukrainas forsvarsdepartement. – Totalt er det blitt frigjort 40 kvadratkilometer i de sørlige områdene i Bakhmut, sier viseforsvarsminister Hanna Maliar til en statlig TV-kanal. Hun viser til motoffensiven i juni, der ukrainske styrker hevder å ha tatt tilbake områder fra Russland.

Klartale - 07 jun 23 kl. 12:48

Ukraina sier de har rykket fram ved fronten

Bakhmut er en ukrainsk by. Der har Russland og Ukraina kjempet mot hverandre lenge. Russland sier de har tatt full kontroll, mens Ukraina sier de fortsatt kjemper.

NRK - 29 jul 23 kl. 13:55

Zelenskyj skal ha besøkt fronten i Bakhmut

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj melder at han lørdag besøkte stillingene til landets spesialstyrker ved fronten i Bakhmut øst i landet. I en melding på Telegram oppgir presidenten at han reiste til «framskutte stillinger» ved fronten for å gratulere og rose soldatene for deres styrke og heltemodige innsats. Ukraina innledet i juni en lenge varslet motoffensiv mot russiske okkupasjonsstyrker etter å ha opparbeidet seg lagre med vestlige våpen og forsterket militæret ved fronten.

NRK - 25 jul 23 kl. 07:42

AFP-journalist såret i droneangrep i Ukraina

Nyhetsbyrået AFP opplyser at en av deres journalister ble såret i et droneangrep mens han rapporterte ved frontlinjen nær byen Bakhmut i Øst-Ukraina. Dylan Collins, en amerikansk statsborger med base i Libanon, pådro seg splintskader i angrepet mandag og ble evakuert til et sykehus i nærheten. 35-åringen får nå behandling, men tilstanden hans er ikke kritisk, og han er bevisst, opplyser AFP.

NRK - 14 nov 23 kl. 22:41

Zelenskyj: Store tap ved Avdijivka vil forverre russernes situasjon

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier store russiske tap ved byen Avdijivka i øst vil forverre Russlands situasjon i krigen. Russland har satt inn store styrker i et forsøk på å erobre den lille byen, som ligger fullstendig i ruiner på grunn av kamphandlingene. Ukrainske styrker har så langt holdt stand der.

NRK - 22 maj 23 kl. 19:13

Ukraina sier at deler av Bakhmut fortsatt er under ukrainsk kontroll

Ukrainske soldater befinner seg fortsatt i byen Bakhmut, ifølge Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maljar. – Våre styrker kontrollerer visse objekter i Bakhmut og sektoren med bolighus i distriktet «Plane», skriver Maljar på meldingsappen Telegram mandag. Hun oppgir at russiske soldater leter etter ukrainske soldater i områdene de har erobret, og at kampene fortsetter rundt høydedragene nord og sør for byen.

NRK - 19 maj 23 kl. 03:28

Wagner-lederen: Usannsynlig med snarlig Bakhmut-erobring

Noen snarlig russisk erobring av den ukrainske byen Bakhmut er usannsynlig, mener lederen for den russiske leiesoldatgruppen Wagner. Wagner har ledet an i det flere måneder lange angrepet mot Bakhmut, et angrep som blir sett på som det lengstvarende og blodigste i krigen i Ukraina. – Det er usannsynlig at Bakhmut blir fullstendig erobret i morgen eller dagen etter i morgen, skriver Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin i meldingstjenesten Telegram.

NRK - 14 maj 23 kl. 04:07

EU: Ukraina trenger 1000 artillerigranater om dagen til kampen om Bakhmut

Ukraina trenger rundt 1000 artillerigranater per dag for kunne forsvare Bakhmut, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Derfor må det bli fortgang i våpenleveransene, sier utenrikssjefen. Det store behovet for ammunisjon til kampene rundt Bakhmut viser ikke bare hvor intense kampene er, men også hvor sterkt rustet Russland er, ifølge Borrell.

NRK - 13 maj 23 kl. 18:56

Ukrainske styrker rykker frem rundt Bakhmut

Ukrainske styrker rykker gradvis frem fra to retninger i forstadene til byen Bakhmut. Det sier den ukrainske viseforsvarsministeren ifølge Reuters. – Den militære situasjonen i sentrum av Bakhmut er mer komplisert, sier ministeren.

NRK - 08 maj 23 kl. 04:24

Ukrainsk general: Russland ønsker å kapre Bakhmut innen tirsdag

Russland har intensivert luftangrepene mot Bakhmut og håper å kapre byen innen tirsdag, sier general Oleksandr Syrskyi, som leder Ukrainas forsvar av byen. Tirsdag er 9. mai, dagen da Russland markerer seieren over Nazi-Tyskland i andre verdenskrig.

NRK - 08 mar 23 kl. 00:12

Zelenskyj advarer om «åpen vei» dersom Russland tar Bakhmut

Selv om Russland har satt inn flere Wagner-leiesoldater inn i Bakhmut, vil ikke Ukraina trekke seg ut av byen. – Russiske styrker vil ha en «åpen vei» for å kunne erobre andre viktige byer i Øst-Ukraina hvis de beslaglegger Bakhmut, advarer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i et nytt intervju med CNN. 6.

NRK - 08 mar 23 kl. 00:12

Zelenskyj frykter «åpen vei» dersom Russland tar Bakhmut

Selv om Russland har satt inn flere Wagner-leiesoldater inn i Bakhmut, vil ikke Ukraina trekke seg ut av byen. – Russiske styrker vil kunne få en «åpen vei» for å erobre andre viktige byer i Øst-Ukraina hvis de beslaglegger Bakhmut, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i et nytt intervju med CNN. 6.

NRK - 23 okt 23 kl. 08:16

Stadig flere russiske soldater bekreftes drept i Ukraina

Minst 34.957 soldater er drept i krigen i Ukraina på russisk side, ifølge en løpende gransking som det uavhengige russiske mediet Mediazona og BBC står bak. Det reelle tallet er sannsynligvis langt høyere, men det finnes ingen troverdig offisiell statistikk på tapstallene.

NRK - 03 mar 23 kl. 10:42

Wagner-sjefen hevder Bakhmut er nesten fullstendig omringet av russiske styrker

Den ukrainske byen Bakhmut har lenge opplevd kraftige russiske angrep. Nå hevder lederen for den beryktede leiesoldatgruppen Wagner, Jevgenij Prigozjin, at byen nesten er fullstendig omringet. Dette er ikke bekreftet fra ukrainsk hold eller fra uavhengige kilder.

NRK - 03 apr 23 kl. 02:43

Ukraina avviser russisk erobring av Bakhmut

Hæren i Ukraina sier at de fortsatt holder Bakhmut og avviser påstandene til den russiske Wagner-gruppen som hevdet at de hadde erobret byen formelt ved å okkupere byens rådhus. Grunnleggeren av den russiske Wagner-gruppen Jevgenij Prigozjin hevdet tidligere mandag at de hadde heist det russiske flagget i byes rådhus og dermed hadde formell kontroll over administrasjonen i byen. Videre sier han at det fremdeles er ukrainske soldater i den vestlige delen av byen.

NRK - 25 maj 23 kl. 08:52

Prigozjin: Starter tilbaketrekking fra Bakhmut

Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin sier tilbaketrekkingen fra Bakhmut er underveis. Det skriver Reuters. Wagner-gruppen erklærte tidligere denne uken at de hadde tatt kontroll over hele Bakhmut, etter åtte måneder med blodige kamper.

NRK - 25 maj 23 kl. 07:18

Prigozjin: Anslår at 20.000 Wagner-soldater døde i Bakhmut

Lederen for leiesoldatene i Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, sier de har lidd store tap i den åtte måneder lange kampen om Bakhmut. Rundt 20.000 Wagner-soldater har mistet livet i kampen om den mellomstore byen nordøst i Donetsk, ifølge Prigozjin.

Dagbladet - 17 sep 23 kl. 19:58

Soldatene raser: «Skadelig»

Mens kampene raste, erklærte Ukrainas forsvarsledelse at de hadde gjenerobret en landsby sør for Bakhmut. Det fikk soldatene på fronten til å rase..

Dagbladet - 17 sep 23 kl. 14:13

- Russerne er dypt bekymret

Ukrainsk framgang rundt Bakhmut og Zaporizjzja tvinger Russland til å flytte på elitestyrkene sine. Det skaper nye muligheter for ukrainerne, ifølge anerkjent tankesmie..

NRK - 24 maj 23 kl. 14:24

24 MAI 2023 ONS 14.19 Wagner-sjefen hevder gruppa har mistet 20.000 soldater i Bakhmut

Lederen for leiesoldatkompaniet Wagner hevder at gruppa har mistet mer enn 20.000 soldater i den langvarige og blodige kampen om Bakhmut øst i Ukraina. Tapstallet, som ikke er verifisert av uavhengige kilder, er langt høyere enn anslagene fra offisielt hold i Russland om drøyt 6000 falne soldater på russisk side.

NRK - 21 maj 23 kl. 08:09

Zelenskyj om Bakhmut: – De har smadret alt

Ukrainas president ser ut til å innrømme at slaget om Bakhmut er avgjort til Russlands fordel. Senere presiserte han at han snakket om at byen er ødelagt. På et møte med pressen under G7-møtet i Hiroshima søndag sa han at han ikke trodde at byen lenger var under ukrainsk kontroll, og at Bakhmut i dag kun eksisterer «i våre hjerter».

NRK - 21 maj 23 kl. 07:58

Zelenskyj – lite igjen av Bakhmut

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier det er lite igjen av byen Bakhmut. Uttalelsen kommer i kjølvannet av at Wagner-gruppen og Russland hevder å ha tatt Bakhmut. Ukraina har ikke kommentert Putins uttalelse..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com