Wagner

Sunday, 14 July, 13:17

Nyheter om Wagner

NRK - 11 jun 24 kl. 08:18

Nesten 20.000 Wagner-soldater drept under beleiringen av Bakhmut

Nesten 20.000 leiesoldater ble drept i kamp for Wagner-gruppen under slaget om Bakhmut, viser en granskning utført av BBC og det uavhengige russiske mediet Mediazona. De har fått tak i dokumenter som viser opplysninger om utbetalinger til pårørende av soldater drept mellom januar 2022 og august 2023 etter at Wagner-grunnleggeren Jevgenij Prigozjin døde i august i fjor.

NRK - 19 jun 24 kl. 15:52

Russisk Wagner-avhopper anker voldsdom

Den angivelige Wagner-avhopperen Andrej Medvedev er i Vestfold tingrett dømt til 120 dagers fengsel for vold mot en kvinne og en bartender. Dommen blir anket. Det var The Barents Observer som først omtalte dommen.

Dagbladet - 10 jun 24 kl. 12:57

- Minst 17 000 Wagner-soldater fra fengsler drept

Av minst 48 000 russiske innsatte som ble rekruttert til Wagner-gruppa, er minst 17 000 drept..

Klartale - 24 aug 23 kl. 08:34

Wagner-sjef død i flystyrt

Jetflyet gikk i bakken i fylket Tver. Det var på vei fra Moskva til St. Petersburg.

Dagbladet - 24 jun 24 kl. 13:43

- Jeg har drept 200 mennesker

Den tidligere Wagner-soldaten Vladislav (33) hevder å ha drept over 200 mennesker i Ukraina. - Nå skjønner jeg at jeg bare var kanonfôr, sier han..

Klartale - 26 jun 23 kl. 10:30

Hva skjer i Russland nå?

Leiesoldater fra gruppa Wagner kjempet for Russland. De kriget i Ukraina på russisk side. Men så startet en bitter konflikt.

Dagbladet - 19 jun 24 kl. 14:48

Dømt til fengsel

Den angivelige Wagner-avhopperen Andrej Medvedev er dømt til fengsel i Norge..

VG - 10 jun 24 kl. 13:47

Russisk avis: 17.000 Wagner-soldater fra fengsler drept på slagmarken

Den uavhengige russiske avisen Mediazona og BBC har brukt Wagners egne dokumenter til å undersøke hvor mange russiske fanger som ble rekruttert til krigen i Ukraina..

NRK - 14 jul 23 kl. 21:18

Belarus kunngjør avtale med Wagner

Leiesoldater fra Wagner-gruppen lærer opp belarusiske soldater sør for Minsk, ifølge Belarus. Vladimir Putin skal ha foreslått å bytte ut Jevgenij Prigozjin. Belarus' forsvarsdepartement opplyste fredag at opplæringen finner sted i nærheten av byen Osipovitsjij, rundt 9 mil sør for hovedstaden Minsk.

Klartale - 24 aug 23 kl. 16:05

Hvorfor styrtet flyet med Wagner-sjefen?

Wagner er en gruppe med leiesoldater. Jevgenij Prigozjin var regnet som sjefen. Nå skal han være død.

Dagbladet - 14 maj 24 kl. 11:14

«Putins gullgutter» rykker opp

De skal begge ha hatt nøkkelroller i kulissene da Putin ble sviktet av Wagner-sjefen. Nå er de ansatt som Putins personlige rådgivere..

Dagbladet - 14 maj 24 kl. 11:14

Flytter «Putins gullgutter»

De skal begge ha hatt nøkkelroller i kulissene da Putin ble sviktet av Wagner-sjefen. Nå er de ansatt som Putins personlige rådgivere..

NRK - 04 feb 24 kl. 20:32

BBC: Russland har skrotet amnesti for innsatte som verver seg til krigen

Russland har tidligere tilbudt benåding til innsatte som verver seg til et halvår som soldater på slagmarken i Ukraina. Nå er tilbudet over. Fanger som verver seg nå, blir ikke benådet og må slåss til krigen er over, ifølge BBC.

NRK - 23 apr 24 kl. 17:02

WSJ-journalist forblir fengslet i Russland

En russisk domstol har avvist anken til Evan Gershkovich, melder AFP. Den amerikanske journalist som sitter fenglset i Russland, er tiltalt for spionasje med en strafferamme på 20 år. Han ble pågrepet i mars i fjor.

NRK - 28 aug 23 kl. 15:01

Polen og baltiske land vil ha Wagner ut av Belarus

Polen og de tre baltiske landene har bedt Belarus bli kvitt den russiske leiesoldatgruppa Wagner. – Vi har bedt regimet til Aleksandr Lukasjenko om å utvise Wagner-gruppen fra Belarus øyeblikkelig, sier Polens innenriksminister Mariusz Kaminski etter et møte med kolleger fra Litauen, Latvia og Estland mandag. Landene truer også med å stenge grensene helt hvis det skulle oppstå en «kritisk hendelse» der Wagner-medlemmer er involvert.

Klartale - 24 feb 24 kl. 06:00

To år siden Russland invaderte Ukraina

24. februar 2022 startet Russland et angrep på Ukraina. Nå har det gått to år.

Aftenposten - 23 feb 24 kl. 23:01

Etter Wagner-gruppens fall, tar Putin og Kreml kontrollen over leiesoldatene i Afrika

Den russiske staten overtar Wagner-gruppens leiesoldater i Afrika. De tilbyr afrikanske land militær hjelp, i bytte mot….

NRK - 25 aug 23 kl. 16:31

Lukasjenko: Trur ikkje Putin stod bak flystyrt

Presidenten i Belarus, Alexandr Lukasjenko, seier at han ikkje trur at Russlands president Vladimir Putin var involvert i Wagner-styrten. – Han er kalkulerande, veldig roleg og til og med ein langsam person, sa Lukasjenko. Den belarusiske presidenten omtalte flystyrten som «røft og uprofesjonelt arbeid» – dette eit anna argument for kvifor ikkje Putin kan ha stått bak flystyrten.

NRK - 25 aug 23 kl. 12:26

Kreml om Wagner: Wagner eksisterer ennå

Ifølge Kreml eksisterer fortsatt Wagner-gruppen etter at Wagner-lederen døde i en flystyrt tidligere denne uka. – Wagner eksisterer som en gruppe som har vært et viktig bidrag til spesialoperasjonen, sier Kreml. Likevel mener de Wagner nå er så oppstykket at de i praksis ikke har noen struktur..

VG - 13 feb 24 kl. 01:42

Nå står den nye Wagner-toppen frem

Den nye sjefen for Wagner-gruppen har for første gang stått frem i en video – og alt tyder på at de omdiskuterte leiesoldatene nå tilhører den russiske nasjonalgarden, som er direkte under president Vladimir Putin..

NRK - 27 mar 24 kl. 11:21

Kreml: Russland og Mali enige om å knytte tettere bånd

Russlands president Vladimir Putin og Malis juntaleder har snakket sammen på telefonen og blitt enige om tettere bånd mellom de to landene, ifølge Kreml. Mali har de siste årene blitt en av Russlands nærmeste allierte i Afrika, blant annet med utplassering av leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen. Ifølge onsdagens uttalelse har Putin og general Assimi Goïta blitt enige om å samarbeide tettere både i kampen mot terror, jordbruk, energi og gruvedrift.

NRK - 06 feb 24 kl. 14:36

Angivelig Wagner-avhopper Andrej Medvedev har fått avslag på asylsøknaden i Norge, melder Dagbladet

Den angivelige Wagner-avhopperen Andrej Medvedev har fått avslag på asylsøknaden, opplyser advokaten hans til Dagbladet. – Han har likevel fått midlertidig opphold i Norge på grunn av sikkerhetsrisikoen det innebærer å sende ham tilbake til Russland. Den kan fornyes løpende, men gir ikke rett til senere permanent oppholdstillatelse eller statsborgerskap og har enkelte andre begrensninger, sier Medvedevs forsvarer, advokat Brynjulf Risnes, til avisen..

Dagbladet - 22 jan 24 kl. 03:25

Sår tvil om Wagner-sjefens dødsfall

Den ukrainske etterretningssjefen stiller seg undrende til manglende bevis på Wagner-sjefens dødsfall..

NRK - 22 jul 23 kl. 11:18

Ukraina: Det er nå 5000 Wagner-soldater i Belarus

Rundt 5000 leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen er nå på plass i Belarus, ifølge en talsmann for den ukrainske grensevaktstyrken. Talsmannen Andrij Demtjsenko understreker overfor Kyiv Independent at Ukraina anser grensa mellom de to land for å være trygg og at Wagner-soldatene ikke blir ansett for å utgjøre noen umiddelbar trussel. Ifølge Demtjsenko har det hittil ankommet ni kolonner med Wagner-soldater til Belarus, og de strømmer fortsatt til landet.

Klartale - 17 jan 23 kl. 14:00

Hvem er Andrej Medvedev?

Politiet pågrep Andrej Medvedev natt til fredag. Da rømte han fra Russland til Norge. Nå har Medvedev søkt om asyl.

NRK - 14 jul 23 kl. 05:43

Putin sier at Wagner-gruppen fikk tilbud om å bli med i den russiske hæren

Leiesoldater i Wagner-gruppen fikk tilbud om å fortsette å tjene Russland, men da i den russiske hæren, sier landets president Vladimir Putin i et intervju. I et intervju med den russiske avisen Kommersant sier presidenten at han kom med tilbudet under et møte med Wagner-soldater og gruppens leder Jevgenij Prigozjin i slutten av juni. Møtet fant sted fem dager etter at Wagner-gruppens feilslåtte forsøk på opprør mot den russiske militærledelsen.

NRK - 25 aug 23 kl. 16:31

Lukasjenko: Trur ikkje Putin var involvert i flystyrt

Presidenten i Belarus, Alexandr Lukasjenko, seier at han ikkje trur at Russlands president Vladimir Putin var involvert i Wagner-styrten. Det skriv nyheitsbyråa AFP og Reuters. Lukasjenko sa også at han ikkje hadde gitt Wagner-sjef Prigozjin åtvaringar om tryggleiken hans.

NRK - 24 aug 23 kl. 07:38

Tankesmie: Svært sannsynlig at Putin beordret angrep på Wagner-gruppens leder

Det er nesten sikkert at det var Vladimir Putin som beordret angrepet som trolig tok livet av Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin, mener en tankesmie. Tankesmien Institute for the study of war (ISW) følger krigen i Ukraina tett og skriver i sin daglige rapport at det trolig var russiske styrker som skjøt ned flyet med Wagner-ledelsen om bord. Ifølge tankesmien er det nesten helt sikkert at det var Putin som beordret angrepet.

Dagbladet - 13 feb 24 kl. 11:44

Ettersøkt av Russland

Andrej Medvedev, den angivelige Wagner-avhopperen som flyktet til Norge i fjor, er ettersøkt av russiske myndigheter..

NRK - 03 jul 23 kl. 17:27

Sjojgu: Wagner-opprøret feilet

På grunn av lojale russiske soldater feilet Wagner-gruppens opprør, hevder Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu. Sjojgu har ikke tidligere kommentert opprøret der leiesoldater fra Wagner-gruppen i forrige måned tok kontroll over en by sør i Russland og marsjerte mot Moskva. – Planene feilet, først og fremst fordi personell i de væpnede styrkene var lojale til eden og militærplikten, sa Sjojgu mandag.

NRK - 29 sep 23 kl. 07:35

Kreml: Tidligere Wagner-topp skal lede frivillige russiske styrker i Ukraina

President Vladimir Putin har bedt den tidligere Wagner-toppen Andrej Trosjev være sjef for de frivillige russiske styrkene i Ukraina, opplyser Kreml. I samtaler med Troshev skal Putin ha pratet om at den tidligere Wagner-toppen skal ha ansvaret for organiseringen, melder AFP. – Troshev er nå formelt ansatt av det russiske forsvarsdepartementet, sier Kremls talsperson Dmitrij Peskov i en uttalelse fredag, ifølge nyhetsbyrået Reuters, som siterer det statlige russiske nyhetsbyrået Ria.

NRK - 28 jun 23 kl. 17:16

WSJ: Prigozjins opprørsplaner ble lekket fra noen i Wagner-gruppen

Informasjon om at Wagner-sjefen planla et opprør og ville kidnappe militærledelsen i Moskva, ble lekket fra egen leir, ifølge Wall Street Journals kilder. Dersom lekkasjen ikke hadde skjedd, ville Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin hatt en mye større sjanse for å lykkes, opplyser vestlige etterretningskilder til avisen. Prigozjin ønsket å ta forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov til fange, men den russiske sikkerhetstjenesten FSB fikk informasjon om planene et par dager før det skulle finne sted, sier flere kilder til Wall Street Journal.

NRK - 27 jun 23 kl. 17:29

Baltiske land ber Nato øke sikkerheten i øst med Wagner-soldater i Belarus

Latvia og Litauen ber Nato styrke sikkerheten langs alliansens østflanke som en sikkerhetsforanstaltning for en mulig Wagner-base i Belarus. – Vi har sett hva disse leiesoldatene er i stand til, sa Latvias utenriksminister Edgars Rinkevics under et besøk i Paris sammen med sine to andre baltiske kolleger. Litauens utenriksminister Gabrielius Landsbergis viste til hvor raskt Wagner-soldater rykket fram mot Moskva lørdag, flere hundre kilometer på én dag, og han pekte på at det viser et stort behov for å styrke forsvaret av grensen til Belarus.

VG - 06 feb 24 kl. 14:37

Andrej Medvedev har fått avslag på asylsøknaden i Norge

Den angivelige Wagner-avhopperen Andrej Medvedev har fått avslag på asylsøknaden, opplyser advokaten hans til Dagbladet..

NRK - 24 jun 23 kl. 20:59

Wagner blir hyllet i Rostov-na-Donu

Dusinvis av innbyggere i den sørrussiske byen Rostov-na-Donu ropte lørdag «Wagner! Wagner!» utenfor det militære hovedkvarteret, som tidligere hadde blitt tatt okkupert av den opprørske leiesoldatgruppen.

Klartale - 24 jun 23 kl. 18:59

Moskva gjør seg klar til kamp

Gruppa Wagner var noen mil unna Moskva lørdag kveld. De er ute etter de som leder militæret i Russland. Wagner er leiesoldater.

Klartale - 25 jan 24 kl. 15:32

Kan han slippe fri fra fengsel?

Josef Fritzl sitter i dag i et fengsel for psykisk syke. Han er dømt for å ha holdt datteren fanget og voldtatt henne.Nå skal han flyttes til et vanlig fengsel.

VG - 22 jan 24 kl. 02:27

Russisk ultranasjonalist frykter for sitt liv – nektes å stille mot Putin

Bak lukkede dører i Moskva pågår rettssaken mot ultranasjonalisten Igor Girkin (53) – som også er dømt til livsvarig fengsel i Vesten. Han frykter å lide samme skjebne som Wagner-sjefen Jevgenij Prigozjin..

NRK - 16 jan 24 kl. 10:00

Josef Fritzls advokat ønsker ham flyttet til sykehjem

Østerriske Josef Fritzl (88), som holdt sin egen datter innesperret og voldtok henne gjennom 24 år, ble fengslet på livstid i 2009. Nå er det kommet et ny psykiatrisk rapport om Fritzl, som er dement. Hans advokat, Astrid Wagner, sier til Sky News tirsdag at hun håper han kan bli flyttet til et sykehjem.

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 19 jul 23 kl. 00:26

Wagner-soldater på vei mot ny base i Belarus

Nye satellittbilder viser at en stor gruppe med antatte Wagner-soldater har kommet til en stor, nyanlagt leir i Belarus, skriver BBC. Et stort antall kjøretøy og mye personell er på vei inn i leiren ved Tsel, som er en nedlagt militærleir rundt 100 kilometer sør for hovedstaden Minsk. Leiren ble utpekt som et nytt hovedkvarter for Wagner-gruppen etter avtalen som ble inngått etter opprøret i juni.

NRK - 14 jul 23 kl. 06:28

Pentagon: Wagner-styrkene ingen stor bidragsyter i krigen i Ukraina

Den russiske leiesoldatgruppen Wagner spiller ingen større rolle i krigen i Ukraina, mener det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon. – På nåværende tidspunkt ser vi ikke for oss at Wagner-styrker deltar i noe betydelig omfang i sin støtte i de russiske kampene i Ukraina, sier Pentagons talsperson Patrick Ryder. Wagner-gruppen har vært involvert i noen av de kraftigste og blodigste kampene under den russiske invasjonen, men etter at Wagner prøvde å gjøre opprør mot russisk militærledelse 23.

VG - 07 jan 24 kl. 03:39

Putins skygge: – Han er en rendyrket kriger

Nikolaj Patrusjev (72) skal ha organisert Wagner-sjef Jevgenij Prigozjins død og får en stadig sterkere posisjon nær Vladimir Putin (71). Alderen taler mot at han skal etterfølge Putin. Men han har også en mektig sønn..

NRK - 24 aug 23 kl. 05:44

La ned blomster utenfor Wagner-hovedkvarteret

Etter at det ble klart, at Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin og Wagner-grunnlegger Dmitrij Utkin var ombord i privatflyet som styrtet utenfor Moskva onsdag, møtte flere opp for å legge ned blomster og tenne lys utenfor Wagner-gruppens hovedkvarter i St. Petersburg..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com