NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 12:27

NRK - 04 feb 24 kl. 20:32

BBC: Russland har skrotet amnesti for innsatte som verver seg til krigen

Russland har tidligere tilbudt benåding til innsatte som verver seg til et halvår som soldater på slagmarken i Ukraina. Nå er tilbudet over. Fanger som verver seg nå, blir ikke benådet og må slåss til krigen er over, ifølge BBC. De har fått informasjonen fra ulike soldater og pårørende. Kringkasteren skriver at amnesti-ordningen har vært upopulær blant alminnelige, vernepliktige soldater.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, BBC, Wagner, Vladimir Putins, Jevgenij Prigozjin, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: BBC, Russlandhar , skrotet, amnesti, for, innsattesom , verver, seg til krigen
Klartale - 10 jan 22 kl. 06:00

Kan Russland gå til krig mot Ukraina?

Russiske soldater står klare ved grensa til Ukraina. Rundt 100.000 soldater og mye utstyr, sier Jakub M.

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 12 nov 23 kl. 15:08

Store protester mot amnesti for separatistledere i Spania

Titusenvis av mennesker demonstrerte søndag i spanske byer i protest mot regjeringens plan om å gi amnesti til katalanske separatistledere. Statsminister Pedro Sánchez og hans sosialistparti PSOE inngikk i forrige uke en avtale med det baskiske partiet PNV. Dermed sikret han seg flertall i den spanske nasjonalforsamlingen.

NRK - 16 nov 23 kl. 18:03

Syrias president gir nytt amnesti

Syrias president Bashar al-Assad kunngjør et generelt amnesti for lovbrudd begått før 16. november. Amnestiet ble innført i et presidentdekret torsdag kveld.

NRK - 01 jul 24 kl. 13:16

Nekter å gi amnesti til Catalonias tidligere leder Carles Puigdemont

Spanias øverste domstol avviser å innvilge amnesti til den katalanske lederen Carles Puigdemont, melder nyhetsbyrået AFP. Spanias nasjonalforsamling ga i mai sin endelige godkjenning til å gi katalanske separatister amnesti fra straffeforfølgelse. Blant dem er Puigdemont, som sto i spissen for et forsøk på å løsrive Catalonia fra Spania i 2017.

NRK - 19 dec 23 kl. 21:50

Haaland kåret til årets idrettsutøver i verden av BBC

Erling Braut Haaland fikk den gjeve prisen som årets idrettsutøver i verden av BBC Det skriver BBC på X/Twitter. Jærbuen var nominert sammen med Formel 1-verdensmester Max Verstappen, tennisstjernen Novak Djokovic, Barcelona-spiller Aitana Bonmatí, den amerikanske turnstjernen Simone Biles og den sørafrikanske rugbyspilleren Siya Kolisi. Utdelingen har lange tradisjoner, og BBC-prisen henger svært høyt.

VG - 05 okt 23 kl. 18:18

Lovbruddene på SMK: Solbergs regjering skrotet forslag om straff

Solbergs regjering skrotet flere forslag som kunne gjort det lettere å straffe dem selv for brudd på Arkivloven..

E24 - 05 okt 23 kl. 18:54

Lovbruddene på SMK: Solbergs regjering skrotet forslag om straff

Solbergs regjering skrotet forslag til lovendringer som kunne gjort det lettere å straffe dem selv for brudd på Arkivloven..

NRK - 07 feb 24 kl. 10:44

Støre sier utskjelt avgift blir skrotet i 2025

Ekstraskatt på høye inntekter kommer til å bli fjernet. Det varslet statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortingets muntlige spørretime i dag. – Den midlertidige arbeidsgiveravgiften skal avvikles.

NRK - 17 apr 24 kl. 10:24

BBC: Over 50.000 russiske soldater drept i Ukraina

Russlands dødstall i Ukraina skal nå ha passert 50.000. Dert skriver BBC, som melder at over over halvparten av har dødd i løpet av det siste året.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 30 minutter siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 1 time siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 8 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 2 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 3 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg om Trump-attentatet: – Jeg er sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer attentatforsøket på Donald Trump. – Jeg er sjokkert av attentatforsøket på tidligere president Trump. Jeg ønsker ham rask bedring og mine tanker går til de som ble rammet.

NRK - 3 timer siden

Politiet brøt opp rave i Østmarka

Omkring 100 personer skal ha deltatt på en ravefest på Grønmo i Østmarka natt til søndag. Høy musikk og berusete personer førte til at politiet brøt opp festen, melder de søndag morgen. – Vi har kontroll på stedet, musikken er slått av og vi oppløser festen nå.

NRK - 2 timer siden

Brann i leilighet i flermannsbolig i Elverum

Det er meldt om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum. Nødetater er på stedet og brannvesen iverksetter røykdykking, melder politiet..

NRK - 3 timer siden

AFP: Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Ifølge nyhetsbyrået AFP har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com