Telegram

Saturday, 01 October, 19:35

Nyheter om Telegram

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 jul 22 kl. 20:58

Unesco: Halvparten av Holocaust-innhold på Telegram benekter eller forvrenger fakta

Unesco har i samarbeid med FN publisert den første rapporten om forvrenging og fornektelse av Holocaust på sosiale medier. De har sjekket 4000 innlegg på Facebook, Telegram, Instagram, TikTok og Twitter. – Rapporten avslører at det fortsatt finnes sosiale nettverk der Holocaust-fornektelse og forvrengning sprer seg uten moderering, sier Unesco-direktør Audrey Azoulay.

NRK - 18 mar 22 kl. 21:36

Brasils høyesterett forbyr Telegram

En dommer i Brasils høyesterett har besluttet at den populære meldingstjenesten Telegram skal blokkeres i hele landet. Telegram er en av de fremste kommunikasjonskanalene for landets høyreradikale president Jair Bolsonaro. Dommer Alexandre de Moraes viser til Telegrams manglende evne til å følge myndighetenes pålegg om å fjerne meldinger med desinformasjon.

NRK - Igår: 16:06

Ukraina har søkt om Nato-medlemskap

I en uttalelse på Telegram sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at Ukrainas søker seg mot medlemskap i Nato. – Dette en prosess som er i samsvar med våre verdier for å beskytte hele samfunnet vårt, sier Zelenskyj..

NRK - Igår: 15:59

Putin vil gi utlendinger som melder seg til militærtjeneste lettere vei til statsborgerskap

Russlands president Vladimir Putin signerte et dekret om forenklet utdeling av russisk statsborgerskap til utlendinger som går inn i militærtjenesten i Russland, skriver det russiske nyhetsbyrået Tass på Telegram.

Klartale - Igår: 09:03

23 drept i angrep på bilkolonne i Ukraina

En rekke med biler var på vei ut av Zaporizjzja by. I bilene satt vanlige folk. De var på vei til den delen av fylket som er styrt og okkupert av russerne.

NRK - Igår: 08:26

Gurvernør: Dødsfall etter missilangrep nær Zaporizjzja

Russiske rakettar skal ha truffe ei bilkolonne med fleire sivile i nærleiken av byen Zaporizjzja i Ukraina, hevdar den regionale guvernøren i fylket Zaporizjzja Oleksandr Starukh. Det melder Reuters. – Det er døde og skadde, redningsmenn operer, skreiv Starukh på meldingstenesta Telegram.

NRK - Igår: 08:26

Guvernør: Dødsfall etter missilangrep nær Zaporizjzja

Russiske rakettar skal ha treft ei bilkolonne med fleire sivile i nærleiken av byen Zaporizjzja i Ukraina, hevdar den regionale guvernøren i fylket Zaporizjzja Oleksandr Starukh. Det melder Reuters. – Det er døde og skadde, redningsmenn opererer, skreiv Starukh på meldingstenesta Telegram.

NRK - Igår: 08:26

Guvernør: 23 døde etter missilangrep nær Zaporizjzja

Russiske rakettar skal ha treft ei bilkolonne med fleire sivile i nærleiken av byen Zaporizjzja i Ukraina, hevdar den regionale guvernøren i fylket Zaporizjzja Oleksandr Starukh. Det melder Reuters. Guvernøren hevdar at 23 er døde og 28 skadde som følge av angrepet.

NRK - 27 sep 22 kl. 16:41

Ukraina hevder å ha tatt tilbake ny by

Ukrainske styrker melder at de har vunnet tilbake kontrollen over nok en by i Kharkiv-regionen og øst for Oskil-elva. Ukrainske myndigheter offentliggjorde på Telegram mandag kveld at byen Pisky-Radkivski i Kharkiv-regionen igjen er under ukrainsk kontroll. Sammen med meldingen var det vedlagt bilder av ødelagt russisk militærutstyr.

NRK - 25 sep 22 kl. 11:10

Russisk redaktør raser mot mobilisering

I statskontrollerte russiske medier uttrykkes det nå frustrasjon over den militære mobiliseringen som Vladimir Putin kunngjorde onsdag. En redaktør i TV-kanalen RT, som vanligvis forsvarer Kremls politikk, er sterkt kritisk til måten mobiliseringen foregår på. – Det er blitt kunngjort at det kan rekrutteres menige opp til 35 år.

NRK - 24 sep 22 kl. 13:36

Russland erstattar logistikkgeneral i militæret

Dei russiske styresmaktene har sparka generalen som stod for logistikken i militæret, melder forsvarsdepartementet i landet laurdag. – Forsvarsgeneral Dmitrij Bulgakov har blitt avløyst frå posten sin som viseforsvarsminister, seier det russiske forsvarsdepartementet i meldingsappen Telegram. Vidare skriv det at generaloberst Mikhail Mizintsev skal ta over posten.

NRK - 24 sep 22 kl. 13:36

Russland erstattar logistikk-general i militæret

Dei russiske styresmaktene har sparka generalen som stod for logistikken i militæret, melder forsvarsdepartementet i landet laurdag. – Forsvarsgeneral Dmitrij Bulgakov har blitt avløyst frå posten sin som viseforsvarsminister, seier det russiske forsvarsdepartementet i meldingsappen Telegram. Vidare skriv det at generaloberst Mikhail Mizintsev skal ta over posten.

NRK - 18 sep 22 kl. 22:46

Ukraina hevder å ha kontroll over viktig elv

Ukrainske styrker har kontroll over Oskil-elven i Kharkiv-regionen, ifølge ukrainske myndigheter. Kontroll over elven er viktig for videre aksjoner mot øst. Det ukrainske forsvaret opplyser i en video på Telegram søndag, at de ukrainske styrkene har krysset Oslkil-elven.

NRK - 15 sep 22 kl. 20:44

Ny massegrav funnet i frigjort by i Ukraina

440 graver har blitt funnet i den øst-ukrainske byen Izium, etter at den ble frigjort av ukrainske styrker. Det skriver Pravda Gerashchenko, rådgiver til den ukrainske innenriksministeren, på Telegram. Sjefsetterforskeren i Kharkiv-regionen, Serhii Bolvinov, sier til britiske Sky News.

NRK - 11 sep 22 kl. 13:37

Tsjetsjenias leder kritiserer Russlands krigføring

Ramzan Kadyrov, lederen for den russiske delrepublikken Tsjetsjenia, kritiserer russiske militære lederes håndtering av krigen i Ukraina. – De har gjort feil, og jeg tror de vil trekke de nødvendige konklusjonene, sier Kadyrov, ifølge nyhetsbyrået AP. Han varsler at han blir nødt til å kontakte forsvarsdepartementet i Moskva og forklare hvordan situasjonen er på bakken, hvis det ikke gjøres endringer i strategien i løpet av en dag eller to.

NRK - 21 mar 22 kl. 01:31

Fjerner forbud mot Telegram i Brasil

Høyesterettsdommeren som beordret blokkeringen av meldingstjenesten Telegram i Brasil, gjorde søndag om på avgjørelsen etter at selskapet gjorde endringer. Dommer Alexandre de Moraes viste i sin opprinnelige kjennelse til Telegrams manglende evne til å følge myndighetenes pålegg om å fjerne meldinger med desinformasjon. Ordren om å stenge den populære meldingstjenesten i hele Brasil ble publisert fredag, men ble aldri satt i verk, og Telegram har fungert som normalt i helgen.

NRK - 20 mar 22 kl. 03:37

Telegram får en ny sjanse i Brasil

Høyesterettsdommeren som blokkerte den populære meldingstjenesten Telegram i Brasil torsdag på grunn av desinformasjon, har gitt selskapet 24 timer til å gjøre endringer som kan oppheve blokkeringen. Den brasilianske regjeringen anket kjennelsen som president Jair Bolsonaro kalte uakseptabel og noe som setter brasilianernes frihet i fare. Dommeren krever at Telegram skal gjøre flere tiltak, blant dem bekjempe desinformasjon.

NRK - 08 sep 22 kl. 21:46

Paven sørger over dronning Elizabeth

Pave Frans sier i et Telegram til kong Charles at han sørger dypt over dronning Elizabeths bortgang. Paven viser i Telegrammet til dronningens utrettelige innsats til det beste for Storbritannia og samveldet. Dronningen møtte paven i Vatikanet i 2014 og ga ham da en matkurv med britiske delikatesser og en flaske whisky fra Balmoral.

NRK - 07 sep 22 kl. 18:25

Ukrainere oppfordres til å evakuere fra områder rundt atomkraftverket Zaporizjzja

Ukrainske myndigheter oppfordrer innbyggerne i de russisk-okkuperte områdene rundt atomkraftverket Zaporizjzja-kraftverket, til å evakuere. – For sin egen sikkerhet bør alle innbyggere i områdene som ligger rundt Zaporizjzja-kraftverket, evakuere. Finn en måte å komme dere til ukrainskkontrollert område på, skriver Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk på meldingstjenesten Telegram onsdag, ifølge The Guardian.

NRK - 01 sep 22 kl. 18:26

Fem atominspektører ble igjen

Det ukrainske atomenergibyrået Energoatom bekrefter at fem atominspektører fra IAEA blir igjen på det russisk-okkuperte atomkraftverket i Zaporizjzja sør i Ukraina. IAEA-sjefen Rafael Grossi har nå reist fra kraftverket, melder Energoatom på Telegram ifølge Reuters..

Klartale - 01 sep 22 kl. 14:33

IAEA-gruppa er framme ved ukrainsk kjernekraftverk

IAEA ankom Kyiv i går. Nå er de fremme på kjernekraftverket i Zaporizjzja. Det ligger i Enerhodar i Ukraina.

NRK - 01 sep 22 kl. 07:58

Ukraina melder om angrep i nærleiken av kjernekraftverket i Zaporizjzja

Ukraina hevdar at russiske styrkar har angrepet byen Enerhodar ved kjernekraftverket i Zaporizjzja i morgontimane. Det skriv ordføraren i byen, Dmytro Orlov på Telegram. Russiske nyheitsbyrå melder også om aktivitet i området.

NRK - 31 aug 22 kl. 16:34

Russiske medier: Gorbatsjov begraves lørdag

Begravelsen til Sovjetunionens siste leder, Mikhail Sergejevitsj Gorbatsjov, finner sted allerede lørdag. Det skriver flere russiske medier. Det er det statlige russiske nyhetsbyrået Tass som melder om dette.

Aftenposten - 30 aug 22 kl. 21:31

Gazprom kutter alle gassleveranser til Frankrike

Kutter fra torsdag av all gassleveranse til Frankrike, opplyser Gazprom på Telegram..

E24 - 30 aug 22 kl. 21:31

Gazprom kutter leveransene til Frankrike

Den russiske energigiganten Gazprom kutter fra torsdag av all gassleveranse til Frankrike, opplyser selskapet på Telegram..

NRK - 30 aug 22 kl. 21:25

Gazprom kutter leveransene til Frankrike

Den russiske energigiganten Gazprom kutter fra torsdag av all gassleveranse til Frankrike, opplyser selskapet på Telegram. Gazprom viser til at det franske energiselskapet Engie ikke har betalt for gassleveransen Frankrike mottok i juli. – Gazprom Export har orientert Engie om at gassleveransene fra 1.

NRK - 28 aug 22 kl. 09:14

Russland: Statlige medier har mistet 25 prosent av seerne

Russisk statlig TV har mistet en fjerdedel av seerne etter invasjonen av Ukraina. Det viser en markedsundersøkelse gjort av et uavhengig russisk institutt. Det skriver den franske avisa Le Monde.

NRK - 27 aug 22 kl. 13:49

Ukraina: Risiko for radioaktiv lekkasje fra atomkraftverk

Det ukrainske atomenergibyrået Energoatom hevder det er fare for en radioaktiv lekkasje ved atomkraftverket i Zaporizjzja etter bombinger i natt. – Som følge av bombingen av Zaporizjzja har infrastrukturen til atomkraftverket blitt skadet, og det er risiko for en hydrogenlekkasje og lekkasje av radioaktive stoffer. Brannfaren er svært høy, skriver Energotoam på Telegram lørdag..

NRK - 24 aug 22 kl. 22:23

Tallet på døde stiger etter angrep på togstasjon

Tallet på døde etter angrepet mot en togstasjon i Ukraina onsdag har steget til 22. Det opplyser Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på meldingstjenesten Telegram..

NRK - 24 aug 22 kl. 22:23

Tallet på døde stiger etter angrep mot togstasjon

Tallet på døde, etter det russiske angrepet mot togstasjonen Chaplyne i Dnipropetrovsk-regionen sørøst i Ukraina onsdag, har steget til 22. Over 50 er skadet. Et barn skal være blant de drepte.

Klartale - 22 aug 22 kl. 08:47

Russisk redaktør drept i attentat ved Moskva

Darja Dugina ble drept av en bombe i bilen hun satt i. Det skjedde lørdag, ifølge russiske myndigheter. Bilen var det faren Aleksandr Dugin som eide.

Klartale - 24 jun 22 kl. 12:40

Soldater skal ha fått ordre om å trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

NRK - 21 aug 22 kl. 01:30

Datter av kjent russisk ideolog drept i attentat utenfor Moskva

Daria Dugin, datteren til den imperialistiske, russiske ideologen Aleksandr Dugin, ble drept i et attentat utenfor Moskva lørdag. Ukraina gis skylda. Denis Pusjilin, som leder den russiskvennlige separatistbevegelsen i Donetsk i Ukraina, sier «terrorister fra det ukrainske regimet» står bak bilbomben, og at det egentlige målet for angrepet var Aleksandr Dugin.

NRK - 20 aug 22 kl. 23:36

Reuters: 12 sivile skadd etter angrep nær atomanlegg

Ein russik rakett traff eit bustadområde i ein by sør i Ukraina i nærleiken av eit atomanlegg, skriv nyheitsbyrået Reuters. 12 sivile skal vera skadde, ifølgje ein ukrainsk tenestemann. Byen ligg i nærleiken av atomanlegget Pivdennoukrainsk , som er den nest største i landet.

NRK - 19 aug 22 kl. 14:20

Prorussiske separatister sier de rykker fram i Donetsk

Russiskvennlige separatister som opererer sammen med russiske styrker øst i Ukraina, sier de han inntatt to tettsteder nord for byen Horlivka i fylket Donetsk. I en melding på Telegram skriver separatistene at de har tatt kontroll over tettstedene Zajtseve og Datsja. Opplysningene er ikke bekreftet, men hvis de stemmer, betyr det at Russland har tatt kontroll over i alt 270 bebodde steder i Donetsk så langt.

NRK - 19 aug 22 kl. 11:48

Meldinger om eksplosjoner i Kertsj på Krim-halvøya

Det russiske luftforsvaret skal fredag ha skutt mot gjenstander i luften over byen Kertsj på Krim-halvøya. Havnebyen ligger ved den 18 kilometer lange brua som forbinder halvøya med Russland. Den ble bygget i 2018, fire år etter at Russland okkuperte og annekterte den ukrainske halvøya.

NRK - 17 aug 22 kl. 21:40

Tre drepne etter russisk angrep i Kharkiv

Ein russisk bombeangrep drap minst tre menneske og skada ti andre i den ukrainske byen Kharkiv, ifølge byens ordførar. Det melder AFP. Angrtepet starta ein brann i ei leilegheitsblokk i den nordaustlege delen av byen, skreiv ordførar Igor Terekhov på meldingstenesta Telegram..

NRK - 17 aug 22 kl. 21:40

Ordfører: Minst tre drepne etter russisk angrep i Kharkiv

Ein russisk bombeangrep drap minst tre menneske og skada ti andre i den ukrainske byen Kharkiv, ifølge byens ordførar. Det melder AFP. Ifølge den regionale guvernøren for regionen, er seks drepne, melder Reuters.

NRK - 15 aug 22 kl. 19:41

Flere eksplosjoner rundt kjernekraftverket i Zaporizjzja

Det er hørt flere eksplosjoner ved det russiskokkuperte kjernekraftverket i Zaporizjzja sør i Ukraina mandag kveld. Vladimir Rogov, som representerer de russiske okkupasjonsmyndighetene i området, skriver på meldingstjenesten Telegram at det har vært om lag 25 granatnedslag nær kraftverket. Dmytro Orlov, den ukrainske ordføreren i byen Enerhodar der kjernekraftverket ligger, sier eksplosjonene kunne høres i byen.

NRK - 10 aug 22 kl. 19:28

Minst seks drept i russisk angrep i Øst-Ukraina

Minst seks personer ble drept og tre såret i russiske angrep mot byen Bakhmut øst i Ukraina, ifølge den lokale guvernøren. – Russerne bombarderte byen med rakettkastere og traff et boligområde. Ifølge tidlige opplysninger ble tolv boligbygg påført skader, og fire av dem står i brann, skriver guvernør Pavlo Kyrylenko på meldingstjenesten Telegram..

NRK - 10 aug 22 kl. 08:26

Guvernør: Elleve drepne i russisk angrep i Ukraina

Elleve sivile er drepne i russiske artilleriangrep i Dnipropetrovsk i Ukraina, ifølge guvernør Valentyn Reznytsjenko. Angrepa skal ha skjedd natt til onsdag. i ei Telegram-melding onsdag morgon sa han først at 21 var drepne, ifølge Reuters.

NRK - 10 aug 22 kl. 08:26

Guvernør: Tretten drepne i russisk angrep i Ukraina

Tretten sivile er drepne i russiske artilleriangrep i Dnipropetrovsk i Ukraina, ifølge guvernør Valentyn Reznytsjenko. Angrepa skal ha skjedd natt til onsdag. Han melde om dødsfalla i ei Telegram-melding onsdag morgon, melder AFP.

NRK - 08 aug 22 kl. 20:21

Ukraina hevder å ha avdekket attentatplan

Ukrainas sikkerhetstjeneste (SBU) hevder å ha pågrepet russiske agenter som planla et attentat mot landets forsvarsminister og etterretningssjef. Sikkerhetstjenesten har publisert en video som viser en gruppe væpnede menn som overmanner og setter håndjern på to menn i sivile klær som nærmer seg en bil. Pågripelsen fant ifølge SBU sted i Kovel nordvest i Ukraina, og den ene av de to angivelige attentatmennene skal ha kommet fra Russland via Belarus.

NRK - 06 aug 22 kl. 17:12

Ukraina: Deler av kjernekraftverk ødelagt i angrep

Deler av kjernekraftverket i Zaporizjzja har blitt hardt rammet og ødelagt av militærangrep, ifølge kraftverkets ukrainske operatør Energoatom. Ødeleggelsene blant annet har ført til at den ene reaktoren ved kraftverket er ute av drift, og det har kommet alvorlige skader på en stasjon der det oppbevares nitrogen og oksygen i tillegg til på en hjelpebygning, melder Energoatom på Telegram. Angrepene skjedde fredag, og både Russland og Ukraina anklager hverandre for å stå bak.

NRK - 04 aug 22 kl. 13:37

Ukraina: Åtte drepne ved busstopp etter russisk bombeangrep

Minst åtte personar skal vera drepne og fire skal vera skadde etter eit russisk bombeangrep i den austlege byen Toretsk i Donetsk-regionen i Ukraina, hevdar den regionale guvernøren Pavlo Kyrylenko på meldingstenesta Telegram, melder AFP. Bombene trefte eit busstopp, og tre barn skal vera blant dei såra. Russland har tidlegare nekta for målretta angrep mot sivile.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com