Mariupol

Tuesday, 16 July, 13:51

Nyheter om Mariupol

NRK - 18 jun 24 kl. 12:36

Ukraina bak droneangrep mot russiske oljelagre

Oljelagre i den russiske regionen Rostov sto i brann etter et droneangrep natt til tirsdag, ifølge guvernøren. – Ifølge foreløpige opplysninger, er det ingen drepte eller sårede, skrev guvernør Vasilij Golubev på Telegram natt til tirsdag. Han sier angrepet skjedde i den sørrussiske byen Azov.

VG - 28 mar 24 kl. 13:44

Faktisk.no: Slik bygges Mariupol i russisk drakt

I løpet av tre måneder ble den ukrainske byen Mariupol knust sønder og sammen. Nå bygges byen opp – som russisk..

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

Klartale - 15 feb 24 kl. 12:30

Ingen vet hvor mange som har blitt drept i Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. Mange sivile er drept i krigen siden den gang.

Dagbladet - 12 jan 24 kl. 13:17

Kritiserte myndighetene - funnet død

Den Kreml-vennlige russiske journalisten Alexander Rybin (39) ble nylig funnet død, like etter at han hadde kritisert forholdene i den ukrainske byen Mariupol..

NRK - 31 dec 23 kl. 10:19

Eksperter: Israels bombing savner sidestykke

Israels bombing av Gazastripen overgår selv de alliertes massive bombing av Tyskland under andre verdenskrig, mener eksperter. På under tre måneder har israelske kampfly, droner, artillerikanoner, stridsvogner og pansrede bulldosere forårsaket mer ødeleggelse enn det man ble vitne til i Aleppo i Syria i årene 2012 til 2016 og i Mariupol i Ukraina i 2022. De israelske angrepene har også drept flere sivile enn det den USA-ledede koalisjonen gjorde i løpet av tre års krig mot den ytterliggående islamistgruppen IS.

NRK - 12 dec 23 kl. 09:52

Russland hevder de rykker fram i Sør-Ukraina

Russiske styrker i den sørlige delen av Ukraina har betydelig fremgang i kampene rundt en landsby i Zaporizjzja-regionen, ifølge russiske myndigheter. – Våre enheter har rykket betydelig fram nordøst for Novopokrovka, står det i en uttalelse fra Jevgenij Balitskij, den russiskinnsatte lederen i Zaporizjzja-regionen, i meldingstjenesten Telegram. Landsbyen ligger omtrent halvveis mellom byene Zaporizjzja og Mariupol.

NRK - 23 aug 23 kl. 16:10

Fredsprisvinner skal legge fram dokumentasjon for folkemord i Mariupol

Fredsprisvinneren CCL varsler at de neste uke skal legge fram dokumentasjon på at Russland har begått folkemord i Mariupol. Dokumentasjonen skal overrekkes til Den internasjonale straffedomstolen (ICC) fra Tribunalet for Putin, opplyser Senteret for sivile rettigheter (CCL). Fredsprisvinneren opplyser at dokumentasjonen skal legges fram i Kyiv mandag.

NRK - 10 nov 23 kl. 17:33

Skal heim til Ukraina

Ein foreldrelaus tenåring frå den ukrainske byen Mariupol som blei ført til Russland etter at russiske styrker tok makta i byen, skal sendast heim til Ukraina. 17-åringen blei tatt av russiske styrker og ført til Russland i fjor vår og blei i likheit med et ukjent antal andre ukrainske barn, plassert i ein russisk fosterfamilie. Russland sa tidlegare i år at guten hadde forsøkt å rømme tilbake til Ukraina, men at han blei stoppa nær grensa til Belarus.

NRK - 08 nov 23 kl. 12:05

Ukrainsk soldat dømt til 19 år i fengsel

En russisk militærdomstol dømte onsdag en ukrainsk soldat til 19 år i fengsel. Han er anklaget for å skyte en sivil person han mistenkte for å være en russisk infiltrator i Mariupol i mars..

NRK - 15 okt 23 kl. 13:39

– Russland bygger ny jernbane sør i Ukraina

Russland er avhengig av sitt jernbanenettverk for å forsyne styrkene i krigen mot Ukraina, og ifølge britisk etterretning bygger de nå en ny forbindelse i sør. – Russland fortsetter nesten helt sikkert å vedlikeholde og forbedre sine jernbaneforbindelser i Ukraina og bygger en ny forbindelse til Mariupol som vil redusere reisetiden for forsyninger til Zaporizjzja-fronten, heter det i en oppdatering fra det britiske forsvarsdepartementet. Russland bruker togforbindelsene til å frakte ammunisjon, drivstoff og personell inn i Ukraina, ifølge Storbritannia.

Dagbladet - 06 aug 23 kl. 03:53

Russere på boligjakt i Mariupol

Satellittbilder fra russiskokkuperte Mariupol viser fortsatt store ødeleggelser på infrastrukturen. Likevel hevder russere at de nå ønsker å flytte til den krigsherjede byen..

VG - 16 sep 23 kl. 02:16

Russere flytter til Ukraina: Lokkes med gunstige boliglån i utbombet by

Russiske styrker la Mariupol i ruiner og drepte titalls tusen. Nå inntar sivile russere den utbombede, ukrainske havnebyen: – Brudd på krigens folkerett, sier norsk ekspert..

VG - 02 sep 23 kl. 04:29

Barn hyllet Putin i «skrekkens by»

Russland jevnet mesteparten av storbyen Mariupol med jorden. Likevel viste russisk TV fredag et direkte propaganda-show med Vladimir Putin og skolebarn i byen..

NRK - 08 jul 23 kl. 16:06

Ukrainske fanger får komme hjem

Fem ukrainske krigsfanger, som har fått heltestatus i Ukraina, kommer hjem i dag. En video som er lagt ut på Twitter viser at president Volodymyr Zelenskyj tar i mot soldatene. De ble utlevert av Russland 21.

NRK - 08 jul 23 kl. 16:06

Ukrainske fanger kommer hjem

Fem ukrainske krigsfanger, som har fått heltestatus i Ukraina, kommer hjem i dag. En video som er lagt ut på Twitter viser at president Volodymyr Zelenskyj tar i mot soldatene. Zelenskyj reiser hjem fra Tyrkia i samme fly som soldatene.

NRK - 04 apr 23 kl. 17:19

Ukrainsk soldat sa seg delvis skyldig i russisk krigsforbrytersak

En ukrainsk soldat erkjente delvis straffskyld da han møtte som tiltalt i den første krigsforbrytersaken i Russland etter den russiske invasjonen av Ukraina. Den ukrainske marineinfanteristen Anton Tsjerednik møtte tirsdag som tiltalt i en domstol i den russiske byen Rostov-na-Donu like øst for Mariupol. Mens ukrainske myndigheter har ført flere rettssaker mot russiske soldater, skal dette være den første i sitt slag mot en ukrainsk soldat i Russland.

Klartale - 04 maj 22 kl. 14:00

De fryktet at de aldri ville slippe ut fra Mariupol

– Vi var i ferd med å miste håpet om at vi noensinne ville komme oss ut. Det sier en kvinne til kanalen til BBC.Da de kom fram var folk preget av at de var slitne og lettet.

Klartale - 19 jul 23 kl. 11:15

– Her kan barna våre føle seg trygg og aldri se krig igjen

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 11 jul 23 kl. 06:00

Russland mener Tyrkia er i ferd med å bli et uvennlig land

Tyrkia er i ferd med å bli et uvennlig land etter blant annet å ha vist støtte til Ukrainas kamp for å bli Nato-medlem, mener en leder i det russiske overhuset. – De siste ukenes hendelser har dessverre vist klart hvordan Tyrkia jevnt og trutt fortsetter å endre seg fra et nøytralt land til et uvennlig land, sier Viktor Bondarev, som leder Det russiske føderasjonsrådets forsvars- og sikkerhetskomité til det statlige nyhetsbyrået Tass, ifølge CNN. Bondarev viser til det han kaller en rekke «provoserende beslutninger», og peker på den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs besøk til Tyrkia i forrige uke.

Aftenposten - 08 jul 23 kl. 20:51

Russland nektet dem å vende hjem til Ukraina. I dag lot Erdogan heltene fra Mariupol reise hjem.

Fem ukrainske offiserer fikk reise hjem til Ukraina sammen med president Zelenskyj..

NRK - 06 mar 23 kl. 07:43

Russland: Sjojgu har besøkt i Mariupol

Den russiske forsvarsministeren Sergej Sjojgu har besøkt Mariupol, ifølge russiske myndigheter. Det er Sjojgus eget departement som opplyser at han har vært i den ukrainske byen som russiske styrker omringet og til slutt erobret i fjor. Ukrainske myndigheter har tidligere anslått at minst 25.

Klartale - 31 maj 23 kl. 06:00

Kampen om Bakhmut

Krigen i Ukraina krever endeløst med liv. Flere millioner mennesker er drevet på flukt og mange byer er blitt ødelagt.Russland sier de nå har tatt byen Bakhmut.

NRK - 20 maj 23 kl. 05:50

Brann i boligblokk i Kyiv etter rakettangrep

Russland har gjennom natten gjennomført nye luftangrep mot Ukrainas hovedstad Kyiv. Det brøt ut brann på taket av en boligblokk. Det var taket på en ni etasjer høy boligblokk i bydelen Dniprovskyj som tok fyr, opplyser Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

NRK - 09 maj 23 kl. 00:19

Ukraina-bilder ble belønnet med Pulitzer-priser

Nyhetsbyrået AP og New York Times ble tildelt Pulitzer-priser for bilder og journalistikk fra Ukraina, deriblant fra beleiringen av Mariupol i fjor. AP-fotografene Jevhen Maloletka, Bernat Armangue, Emilio Morenatti, Felipe Dana, Nariman El-Mofty, Rodrigo Abd og Vadim Ghirda vant pris for beste nyhetsfoto for en rekke bilder de tok i Ukraina. (NTB/AP).

NRK - 06 maj 23 kl. 17:51

Ukraina og Russland med ny fangeutveksling

Ukraina og Russland har gjennomført en ny fangeutveksling. 45 ukrainske soldater ble byttet mot tre russiske piloter. Den ukrainske presidentens stabssjef Andrij Jermak opplyser lørdag at de 45 ukrainske soldatene tilhører Azov-regimentet og ble tatt til fange under kampene om Mariupol i fjor vår.

NRK - 06 maj 23 kl. 17:36

BBC: Ukraina anklager Russland for å bruke fosforbomber

Ukraina anklager Russland for å bruke fosforbomber i offensiven mot Bakhmut øst i landet. Det ukrainske militæret har lagt ut en video tatt av en drone som angivelig viser brennende områder i Bakhmut mens hvitt fosfor regner over byen, melder BBC. Hvitt fosfor i bomber er ikke forbudt, men bruken av slike bomber i sivile områder regnes for å være en krigsforbrytelse.

Aftenposten - 19 mar 23 kl. 07:59

Her skal Putin kjøre bil i okkuperte Mariupol

Russlands president Vladimir Putin har besøkt den russisk-okkuperte byen Mariupol sørøst i Ukraina, melder det statlige….

VG - 19 mar 23 kl. 06:36

Ria Novosti: Putin har besøkt Mariupol

Russlands president Vladimir Putin har besøkt den russisk-okkuperte byen Mariupol sørøst i Ukraina, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti..

NRK - 19 mar 23 kl. 04:26

Ria Novosti: Putin har besøkt Mariupol

Russlands president Vladimir Putin har besøkt den russisk-okkuperte byen Mariupol sørøst i Ukraina, melder det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti. Byen, som ligger i Donetsk-regionen, ble beleiret av russiske styrker i flere måneder før den til slutt falt i mai. Regionen er en av de fire som Russland hevder å ha innlemmet.

Dagbladet - 29 apr 23 kl. 12:21

Avslørende satellittbilder fra Mariupol

Nye satellittbilder fra Ukraina viser at Mariupols to største kirkegårder vokste kraftig, mens resten av byen ble jevnet med jorda. Russlandsekspert Jakub M. Godzimirski tror oppdagelsen kan være toppen av isberget..

NRK - 28 apr 23 kl. 11:53

Russlands viseforsvarsminister skal ha fått sparken

General Mikhail Mizintsev, som er sanksjonert av Vesten og har fått kallenavnet «slakteren i Mariupol», skal ha fått sparken som russisk viseforsvarsminister. Avgangen ble først meldt av den russiske militærbloggeren Aleksandr Sladkov, og senere av nyhetsnettstedet RBC. Ingen har kommet med noen forklaring på sparkingen.

NRK - 20 apr 23 kl. 11:34

Bilde av sykehusangrep i Mariupol vant pris

Bildet av en gravid kvinne som bæres på båre ut av en fødeklinikk etter et russisk bombeangrep, vant prisen World Press Photo of the Year torsdag. – For meg er det et øyeblikk som jeg ønsker å glemme, men jeg klarer det ikke, sier fotografen Evgeniy Maloletka. Historien vil alltid være med meg, sier han til nyhetsbyrået AP.

NRK - 27 feb 23 kl. 00:50

Mariupol blir «russifisert» under okkupasjonen

Ukrainere som er tilbake i den russisk-okkuperte byen Mariupol forteller at de nye russiske myndighetene er begynt gjenoppbyggingen, selv om store deler av byen er utbombet. Det er en del av russifisering av byen. Rubelen er introdusert som valuta og skolene er tvunget til å undervise i russisk pensum på russisk språk..

Dagbladet - 30 mar 23 kl. 20:42

Hevder «slakteren av Mariupol» er avslørt

Over 600 ble drept da teateret i den nå russisk-okkuperte byen Mariupol ble bombet. En etterretningsgruppe hevder nå at de har avslørt hovedmannen bak angrepet..

Dagbladet - 19 mar 23 kl. 22:03

- Presset Putin på PR-tur

Russland og Vladimir Putin dukket i kveldsmørket opp i krigsherjede Mariupol for å vise at russerne har full kontroll på krigen..

NRK - 19 mar 23 kl. 17:31

Putin besøkte Ukraina

Russlands president Vladimir Putin besøkte Mariupol i Ukraina i helga. Det er det næraste Putin har vore frontlinja sidan invasjonen av nabolandet. Statleg TV viser at den russiske presidenten får omvising i hamnebyen der det var kraftige kampar i mai i fjor..

Dagbladet - 26 feb 23 kl. 12:34

- Vil ikke tilbake til Ukraina

Trebarnsmora Olena (35) kom til Norge etter at familien ble truffet av et bombeangrep i Mariupol..

NRK - 16 feb 23 kl. 20:25

Russland og Ukraina utveksler krigsfanger

Russland og Ukraina har utvekslet 101 krigsfanger fra hver side i krigen, opplyser de to landenes myndigheter. Forsvarsdepartementet i Moskva meldte først om utvekslingen. 101 krigsfanger sendes fra Ukraina til Russland, opplyste departementet torsdag.

NRK - 24 dec 22 kl. 00:26

Russland har begynt rivingen av det bombede teateret i Mariupol

Myndighetene i russisk-okkuperte Mariupol har begynt riving av byens teater, der ukrainske myndigheter hevder at hundrevis ble drept i et bombeangrep i mars, melder Reuters. Videoer publisert på både ukrainske og russiske nettsider fredag viser maskiner som jobber med riving av store deler av bygget, samtidig som fasaden blir spart. Ukrainske myndigheter fordømmer rivingen som et forsøk på å dekke over hvor mange som ble drept i bombeangrepet, og som et forsøk på å viske ut ukrainsk kultur.

NRK - 22 dec 22 kl. 14:47

AP: Minst 10.300 nye graver i Mariupol sidan mars

Det er oppdaget om lag 10.300 nye graver i den russiskokkuperte ukrainske havnebyen Mariupol. Det melder nyhetsbyrået AP.

NRK - 04 feb 23 kl. 12:05

Fangeutveksling mellom Ukraina og Russland

Ukraina og Russland har på nytt utvekslet krigsfanger, bekrefter myndighetene i begge land. Ifølge Andrij Jermak, som er stabssjef for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, har Russland løslatt 116 ukrainske krigsfanger. Blant de løslatte er soldater som ble tatt til fange da de overga seg i havnebyen Mariupol, samt militssoldater som er tatt til fange under kampene om byen Bakhmut, opplyser han på Telegram.

NRK - 07 nov 22 kl. 09:14

Tusenvis av nye graver funnet i Mariupol

Satellittbilder fra Mariupol tyder på at det er gravd tusenvis av graver i den russiskokkuperte havnebyen ved Svartehavet siden krigen begynte. BBC har undersøkt satellittbilder fra Maxar som viser store gravsteder i Starji Krym, Manhusj og Vynohradne i utkanten av den utbombede byen, som ble erobret av russiske styrker i mai. Centre for Information Resilience (CIR) har analysert bildene fra Starji Krym og konkluderer med at det bare der er gravd 1500 nye graver siden juni, og at det nå er minst 4600 graver der.

Aftenposten - 03 feb 23 kl. 08:13

Russerne bombet byen og drepte tusenvis av ukrainere. Nå bygger de den opp som sin egen.

I rekordfart har russerne bygget over tusen nye boliger i okkuperte Mariupol og delt dem ut til de som ikke har blitt….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com