Olje

Sunday, 05 December, 05:00

Nyheter om Olje

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 okt 21 kl. 16:49

Nøgd med Olje- og gasspolitikken

– Vi er nøgde med at den nye regjeringa vidareføre hovudlinjene i Olje- og gasspolitikken, seier leiar for Norsk Olje og gass, Anniken Hauglie. Organisasjonen meiner at å sikre aktiviteten på sokkelen vil gi store inntekter til fellesskapet og sikrar arbeidsplassar, men også vere viktig for å finansiere den grøne omstillinga. – Difor er det viktig at regjeringa slår fast at det framleis skal bli gitt tillating til å leite etter Olje og gass, seier Hauglie..

NRK - 02 nov 21 kl. 21:07

Ikke flertall for letestans

Det er ikke flertall på Stortinget for forslaget fra SV, Rødt og MDG om å stanse all Olje- og gassleting på norsk sokkel. Hverken regjeringen eller Høyre vil støtte forslaget. Det er klart etter at Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen har sendt et brev til Stortingets energi- og miljøkomite der hun gjør det klart at regjeringen ikke vil stemme for forslaget.

NRK - 02 nov 21 kl. 19:04

Norge ble «dagens fossil»

Norge har blitt kåret til den lite flatterende «Fossil of the Day» av Climate Action Network (CAN) på COP26, foran Japan på andre plass og Australia på tredje plass. Den lite ettertraktede prisen, deles ut daglig til landene som gjør mest for å bidra minst under klimaforhandlingene, og ble først delt ut under klimaforhandlinger i Bonn i 1999. CAN mener Norge vil utvikle (ikke avvikle) Olje- og gassproduksjon og driver lobbyvirksomhet for dette på COP og i utlandet.

NRK - 25 okt 21 kl. 15:10

Ny direktør i Norsk Olje og gass

Hildegunn T. Blindheim overtar etter Anniken Hauglie som ny administrerende direktør i Norsk Olje og gass. Blindheim kommer fra stillingen som direktør for klima og miljø i Norsk Olje og gass og har tidligere jobbet i Miljødirektoratet og Norsk institutt for luftforskning.

NRK - 09 nov 21 kl. 11:30

Europeisk avtale for renere energi

Organisasjoner som representerer Olje- og gassindustrien i Storbritannia, Norge, Nederland, Danmark og Tyskland har i dag signert en formell avtale for å jobbe mot netto nullutslipp. – Å endre et helt samfunn skjer ikke over natten. For å lykkes må vi dra i samme retning, sammen.

E24 - 08 nov 21 kl. 17:55

Fjordkraft varslet først søksmål – ba så om møte med statsråd

Strømleverandøren Fjordkraft ba om et møte med Olje- og energiministeren etter først å ha varslet søksmål mot staten ved nettopp Olje- og energidepartementet..

NRK - 31 aug 21 kl. 11:00

Svak klimaeffekt av norsk Oljekutt

Et kutt i norsk Olje- og gassproduksjon vil trolig bidra til høyere globale utslipp. Det er konklusjonen i en rapport skrevet av Rystad Energy på oppdrag for Norsk Olje og Gass. Rapporten anslår at dersom Norge kutter produksjonen av Olje med 10 fat, vil 9 av disse erstattes av andre land.

NRK - 13 okt 21 kl. 09:03

Fant Olje og gass i Barentshavet

Oljeselskapet Vår Energi har gjort funn av Olje og gass i en letebrønn i Goliat-området. Funnet er anslått til å være på 9–12 millioner fat utvinnbare Oljeekvivalenter, og det skal nå vurderes om funnet kan knyttes til Goliat-plattformen. Dette er Vår Energi sitt sjette Olje- og gassfunn i år..

E24 - 02 nov 21 kl. 08:29

Stavanger spesial: Hva betyr høye Olje- og gasspriser for leverandørbedriftene?

Prisene på Olje og gass er på svært høye nivåer. Hvordan merker underleverandørene i bransjen det? Og hva er konsekvensene for satsingen på nye markeder?.

VG - 30 okt 21 kl. 07:13

Vi bør fortsette å ta opp Olje

En verden der verstinglandene kontrollerer energimarkedet, kan bli svært ubehagelig. Det er en av mange grunner til at Norge bør produsere Olje og gass så lenge verden trenger det..

NRK - 15 sep 21 kl. 11:23

Mange vil lete etter Olje og gass

31 Oljeselskaper har søkt myndighetene om å få tildelt leteområder i såkalte forhåndsdefinerte områder, som ligger i nærheten av eksisterende Olje- og gassfelt. Olje- og energiminister Tina Bru mener det er gledelig at så mange Oljeselskaper fortsatt ser gode muligheter for å finne mer Olje og gass på norsk sokkel. Oljedirektoratet avgjør på nyåret hvilke Oljeselskaper som får tilbud om andeler i nye leteområder..

NRK - 04 okt 21 kl. 16:11

OPEC+ sender Oljeprisen i været

Prisen på ett fat nordsjøOlje (Brent Spot) fortsetter å stige kraftig i ettermiddag og nærmer seg nå 82 dollar fatet. Prishoppet skjer etter at Oljekartellet OPEC og flere samarbeidsland, kjent som OPEC+, dropper å øke produksjonen av Olje utover det som er planlagt. I juli besluttet OPEC+ å øke produksjonen av Olje med 400.

E24 - 25 okt 21 kl. 15:04

Hildegunn T. Blindheim skal lede Norsk Olje og gass

Bransjeorganisasjonen Norsk Olje og gass har ansatt Hildegunn T. Blindheim som ny administrerende direktør..

NRK - 25 okt 21 kl. 04:52

Flertall for mer Oljeleting

Flertallet av de spurte vil at Norge skal fortsette å lete etter Olje og gass i nye områder. I en meningsmåling i VG sier 54 prosent at det er enig i regjeringens politikk. 36 prosent er uenige i at Norge bør lete etter Olje og gass i nye områder..

NRK - 20 okt 21 kl. 05:23

Oljegigant bagatelliserte klima

Det franske Olje- og gasselskapet Total bagatelliserte klimatrusselen med overlegg frå 70-talet og framover, hevder ein ny studie. Studien er basert på intervjuar med tidlegare toppleiarar og gjennomgang av interne dokument. Funna er publiserte i fagfellevurderte Global Environment Change.

E24 - 19 okt 21 kl. 08:33

Olje- og energiministeren lover tiltak etter rekordhøye strømpriser

Strømprisene i Norge er på et rekordhøyt nivå. Den nye Olje- og energiministeren lover tiltak for å hjelpe dem som sliter med å betale strømregningene..

NRK - 19 okt 21 kl. 07:49

SV krev norsk støtte til Oljestopp

EU-kommisjonen går inn for stans i Olje- og gassaktiviteten i Arktis. No krev SV svar frå regjeringa. – Noreg bør støtte opp om initiativet frå EU og bli med på ein internasjonal avtale om å stanse Olje- og gassutvinninga i Arktis, seier Lars Haltbrekken (SV) til NTB..

NRK - 08 nov 21 kl. 13:26

Nye millioner til flom- og skredsikring

Ap-Sp-regjeringen ønsker å øke bevilgningen til NVEs arbeid med flom- og skredsikring med ytterligere 60 millioner kroner. – Skredet i Gjerdrum i fjor viser hvor sårbare vi kan være for naturfarer. For meg er det viktig at vi får opp farten når det gjelder forebygging av flom og skred, sier Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en uttalelse.

E24 - 05 nov 21 kl. 17:32

Frp frykter ordning for Oljeleting fases ut: – Svært oppsiktsvekkende

Oljeleting står på to bein i Norge. Olje- og energiministeren «vil komme tilbake til» hva hun vil gjøre med det ene beinet. Det skremmer Ketil Solvik-Olsen (Frp)..

E24 - 14 okt 21 kl. 15:55

«Knalltøff og trivelig»: Her er Norges nye Olje- og energiminister

Tidligere bergensordfører, nestleder i Rød Valgallianse og trillingmor. Marte Mjøs Persen (Ap) er landets nye Olje- og energiminister..

Klartale - 14 okt 21 kl. 11:06

Dette er den nye regjeringen

Jonas Gahr Støre er klar for å bli Norges nye statsminister. Erna Solberg er ferdig i jobben. Torsdag ble Støres regjering presentert.

E24 - 13 okt 21 kl. 16:17

EU-kommisjonen går inn for Oljestans i Arktis

EU-kommisjonen går inn for stans i Oljeaktiviteten i Arktis og truer også med å sette en stopper for import av Olje og gass som stammer derfra. EU-kommisjonen går inn for stans i Oljeaktiviteten i Arktis og truer også med å sette en stopper for import av Olje og gass som stammer derfra..

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 14:49

SV kritisk til at Støre fortsatt vil lete etter ny Olje og gass: – Dette var grått og trist

Den nye regjeringen vil fortsatt åpne for leting etter Olje og gass i nye områder, ifølge Hurdalsplattformen..

E24 - 13 okt 21 kl. 14:49

SV kritisk til at Støre fortsatt vil lete etter ny Olje og gass: – Dette var grått og trist

Den nye regjeringen vil fortsatt åpne for leting etter Olje og gass i nye områder, ifølge Hurdalsplattformen. – sier Lars Haltbrekken i SV..

E24 - 03 nov 21 kl. 14:35

Støre avviser Oljepress

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier ingen utenlandske ledere på klimatoppmøtet i Glasgow ba Norge om å slutte med Olje og gass..

NRK - 03 nov 21 kl. 10:56

Utsleppa ned 3,5 prosent i fjor

Endelege tal for 2020 viser ein nedgang i klimagassutsleppa på 3,5 prosent frå 2019, viser tal frå Statistisk sentralbyrå (SSB). Det er ein nedgang på 0,06 prosent frå dei førebelse tala SSB publiserte i juli. Dei oppdaterte tala viser ein nedgang frå alle utsleppskjeldene på hovudnivå.

NRK - 03 nov 21 kl. 10:51

Reuters: USA forsøkte å ta Oljetanker

Ifølge iransk TV har USA forsøkt å konfiskere en iransk Oljetanker i Omanbukta onsdag morgen, melder Reuters. TV-kanalen sier det var et forsøk fra USA på å stjele Olje. USA skal ha tatt i bruk militærhelikoptre og skip i forsøket på å blokkere Oljetankeren, hevder TV-kanalen, skriver Al Jazeera.

Klartale - 12 okt 21 kl. 09:47

Dette trenger du å vite om statsbudsjettet

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

NRK - 02 nov 21 kl. 17:44

Kerry skryter av Norges innsats

USAs klimautsending John Kerry møtte pressen under klimatoppmøtet etter en munter samtale med statsminister Jonas Gahr Støre og klima- og miljøminister Espen Barth Eide i Glasgow. Han skrøt av det norske bidraget i klimakampen og samarbeidet han har hatt med norske politikere tidligere. På spørsmål fra NRK om hva han mener er det viktigste Norge kan gjøre for klimaforandring, var hav det første Kerry påpekte.

E24 - 02 nov 21 kl. 11:02

Equinor selger ti prosent av Dogger Bank C for 805 millioner kroner

Den norske Olje- og gassgiganten har inngått en avtale med Eni om salg av 10prosent eierandel i havvindprosjektet Dogger Bank C i Storbritannia, ifølge en melding..

E24 - 02 nov 21 kl. 11:02

Equinor selger ti prosent av havvindprosjekt for 805 millioner kroner

Den norske Olje- og gassgiganten har inngått en avtale med Eni om salg av 10 prosent eierandel i havvindprosjektet Dogger Bank C i Storbritannia, ifølge en melding..

NRK - 02 nov 21 kl. 08:32

Støre taler FN midt i mot

Støre taler FN midt i mot på klimatoppmøtet i Glasgow: – Norsk gass er ikke problemet, men en del av løsningen til en vellykket overgang fra fossile til fornybare energikilder, sier statsministeren til Aftenposten. Hvis vi lykkes med lagring og fangst av CO2, kan norsk gass være en viktig energikilde kilde, både til kraftproduksjon og hydrogen. Norsk gass er en del av løsningen, ikke problemet, mener han.

E24 - 29 aug 21 kl. 08:13

MDG: Lar heller en Støre-regjering gå av enn å vrake ultimatum om Oljeleting

MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter Olje og gass. Partiet vil heller la Støre gå av enn å vrake sitt Olje-ultimatum. MDG-leder Une Bastholm stiller et ufravikelig ultimatum om stans i leting etter Olje og gass.

Aftenposten - 01 nov 21 kl. 17:43

Meiner Northern Lights i Øygarden viser kor viktig Oljeindustrien er for det grøne skiftet

Staten satsar 10,4 milliardar kroner her. Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen meiner det er viktig for Europas….

E24 - 01 nov 21 kl. 17:43

Meiner Northern Lights i Øygarden viser kor viktig Oljeindustrien er for det grøne skiftet

Staten satsar 10,4 milliardar kroner her. Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen meiner det er viktig for Europas klimamål..

NRK - 31 okt 21 kl. 07:48

Saudi-Arabias Olje steg med 158 %

Saudi-Arabias nasjonale Oljeselskap Aramco rapporterer om en fortjeneste som steg med 158 prosent i tredje kvartal, sammenlignet med tredje kvartal i fjor. Resultatet skyldes primært høyere Oljepriser og større produksjon mens verdensøkonomien kom seg på fote igjen etter koronapandemien, heter det i en uttalelse fra selskapet. Selskapet leverer et resultat som er mer enn det dobbelte av fjorårets resultat på drøyt 11,8 milliarder dollar.

E24 - 09 okt 21 kl. 08:13

Oljerørledning utenfor California kan ha lekket Olje i ett år

Rørledningen som lekket store mengder Olje utenfor Huntington Beach i California kan ha lekket i et år, ifølge etterforskere..

Aftenposten - 28 okt 21 kl. 22:32

Husker du da tobakkssjefene løy i kongressen? Nå var det Oljeindustriens tur til å grilles.

Olje og gass bidrar til global oppvarming. Det har energiselskapene visst i årtier – uten å handle..

E24 - 28 okt 21 kl. 10:00

Tidenes beste resultat for Petoro

Aldri har statens Olje- og gasselskap levert mer penger til Oljefondet enn i årets tredje kvartal..

E24 - 28 okt 21 kl. 06:23

Kjemperesultat for Equinor: – Nå er det bånn gass igjen på norsk sokkel

Nå svinger det så godt av Olje- og gassindustrien at Equinor-tillitsvalgt forventer at det drypper godt på de ansatte etter superinntekter til Equinor..

E24 - 27 okt 21 kl. 13:32

Ekstraordinært Equinor-grep: Lar Olje ligge for å selge mer gass

Oljegiganten stanser midlertidig gassinjeksjon på Gina Krog-feltet for å øke gassleveransene til Europa. – Ikke veldig vanlig, sier analytiker..

E24 - 27 okt 21 kl. 06:44

Equinor mer enn tidoblet resultatet i tredje kvartal

Equinor leverer et justert resultat før skatt på 9,77 mrd. dollar i kvartalet, som har vært preget av høye Olje- og gasspriser..

NRK - 05 okt 21 kl. 01:37

Forsøker å finne årsaken

Myndighetene i California undersøker om det kan ha vært et anker fra et skip som førte til at en rørledning lekket 572.000 liter Olje utenfor Huntington Beach.Olje begynte å lekke ut lørdag og spredte seg 34 kilometer.

NRK - 26 okt 21 kl. 12:46

Pensjonsfond dumper fossilt

Et av verdens største pensjonsfond, nederlandske ABP, vil selge seg helt ut av kull, Olje og gass. Beslutningen har bred støtte blant pensjonshavere og arbeidsgivere, skriver fondet i en pressemelding. ABP har i dag verdipapirer for om lag 150 milliarder norske kroner i fossil energi.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt