New York Times

Friday, 24 June, 23:52

Nyheter om New York Times

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 16 maj 22 kl. 08:47

Ti personer drept i masseskyting i USA

En person iført skuddsikker vest og hjelm begynte å skyte med rifle på et supermarked lørdag. Det skjedde i byen Buffalo. Byen ligger i delstaten New York i USA.

NRK - 01 jun 22 kl. 22:30

Buffalo-angriper siktet for drap og terrorisme

Mannen som er mistenkt for masseskytingen i Buffalo i New York har fått en siktelse på 25 punkter, som blant annet inkluderer hatkriminalitet og innenlandsterrorisme, melder The New York Times. 14. mai angrep 18-åringen en matbutikk i Buffalo i delstaten New York.

VG - 20 maj 22 kl. 17:04

New York Times: Videoer viser hvordan russiske soldater henrettet ukrainere

New York Times har publisert to videoer av det de mener dokumenterer at russiske soldater henrettet minst åtte ukrainske menn i Butsja 4. mars..

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:01

Drept for sannheten om regnskogen

To menn satte ut i en båt ut på en elv i Amazonas-jungelen i Brasil. Journalisten Dom Phillips og urfolks-eksperten Bruno Araújo Pereira var om bord. For 12 dager siden ble de meldt savnet.

VG - 08 maj 22 kl. 17:18

New York Times: Grete Faremo går av som FN-topp etter avsløring

FN-kontoret som den tidligere justisministeren hadde ansvar for beskyldes for å ha misligholdt 25 millioner dollar. – Jeg anerkjenner mitt ansvar, skriver Faremo i et notat New York Times har fått tilgang til..

NRK - 08 maj 22 kl. 17:05

NYT: Grete Faremo går av som FN-topp etter New York Times-avsløring

Tidligere justisminister Grete Faremo skal ha sagt opp sin stilling i FN, det skriver New York Times..

VG - 05 maj 22 kl. 08:12

New York Times: Russiske generaler drept med USA-hjelp

Amerikanske tjenestemenn sier til New York Times at USA har bidratt med etterretning som har hjulpet ukrainerne å drepe flere russiske generaler..

NRK - 05 maj 22 kl. 04:45

Avis: Russiske generaler drept med hjelp fra USA

USA har bidratt med etterretning som har hjulpet ukrainske styrker med å drepe flere russiske generaler i krigen, skriver New York Times. Avisen baserer seg på to ikke navngitte høytstående amerikanske tjenestemenn og skriver at målrettede angrep har kunnet finne sted som følge av etterretningsinformasjon som ukrainske styrker har fått i sanntid. Washington har ifølge avisens kilder gitt detaljer om Russlands forventede troppeforflytninger, åsted og andre detaljer knyttet til russiske mobile militære hovedkvarter.

NRK - 29 apr 22 kl. 19:20

NYT: EU-forbud mot russisk olje trolig klart til uken

Så tidlig som til uken vil EU-landene trolig godkjenne en gradvis stans i importen av olje fra Russland, ifølge New York Times. Dermed ligger det an til at man får på plass et tiltak som har blitt utsatt flere ganger og som det har vært vanskelig å bli enige om, skriver avisen. Diskusjonen om et importforbud har også vist hvor avhengig mange EU-land er av energi fra Russland.

VG - 22 apr 22 kl. 02:57

New York Times: Republikaner-topper gikk hardt ut mot Trump i private samtaler etter 6. januar

De to øverste republikanerne i Kongressen, Kevin McCarthy og Mitch McConnell, ville bli kvitt tidligere president Donald Trump etter stormingen av kongressbygningen i fjor, skriver The New York Times..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 18:15

De ble tvunget til å spille i bikini. De norske kvinnenes kamp ble omtalt i New York Times.

I fjor vant kvinnelandslaget i strandhåndball kampen mot bikinikravet..

NRK - 17 jun 22 kl. 04:58

To døde etter skyting ved kirke i USA

To personer døde og en ble såret etter en skyteepisode ved en kirke i Vestavia Hills i Alabama i USA torsdag kveld. Det skriver New York Times. En mistenkt har blitt varetektsfengslet etter skytingen ved Saint Stephen's Episcopal Church i Vestavia Hills.

NRK - 17 jun 22 kl. 03:38

Sivile begravd i massegrav i Lysytsjansk

Mange mennesker, muligens opptil 300 og mange av dem sivile, er dumpet i en massegrav i utkanten av Lysytsjansk, opplyser en soldat til New York Times. Av de døde er mange sivile som er drept av russiske artilleriangrep mot Lysytsjansk, Sievjerodonetsk og Rubizjne, som ligger like nord for de to byene, skriver avisa. Massegraven er ikke tildekket.

NRK - 16 jun 22 kl. 10:31

Satte Osprey på bakken etter flere alvorlige ulykker

Mandag satte det amerikanske forsvaret alle militærfly som ikke er ute på oppdrag på bakken, skriver US Marines i en pressemelding. Målet var å gå gjennom rutiner for risikohåndtering, samt å trene på rutinene rundt trusler og eventuelle feil. Dette skjer etter at det har vært tre ulykker med forskjellige amerikanske militærfly den siste tiden.

NRK - 12 jun 22 kl. 20:47

Hetebølge i sørvestlige USA

Over 75 millioner amerikanere bor i områder der helsemyndighetene har sendt ut advarsler på grunn av en hetebølge. Det skriver New York Times. I Phoenix i Arizona ble en over hundre år gammel varmerekord tanget, da termometeret viste 45,5 grader lørdag.

NRK - 09 jun 22 kl. 09:48

Fleire personar skal vera drepne i Kharkiv

Fem personar skal vera drepne og 12 personar skal vera skadde etter eit russisk åtak i regionen Kharkiv nordaust i Ukraina, ifølge gurvernøren Oleh Synegubov skriv avisa the New York Times. Regionen ligg rundt 40 til 50 kilometer frå grensa til Russland. Russiske styrkar klarte å ta seg heilt inn til dei sentrale delane av Kharkiv.

Aftenposten - 07 apr 22 kl. 07:27

New York Times: Video viser at ukrainske soldater angivelig dreper russiske krigsfanger

En video som er lagt ut i sosiale medier og som New York Times har verifisert, viser det som skal være ukrainske….

Klartale - 07 jun 22 kl. 15:00

Ukraina kan angripe med nye og moderne Nato-våpen

Den siste uka har flere land lovet nye våpen til Ukraina. Våpnene må de bruke for å beskytte seg mot soldater fra Russland. Joe Biden skriver at det er på tide å gi Ukraina mer moderne våpen.

NRK - 07 jun 22 kl. 02:35

Russlands FN-ambassadør forlot møte i Sikkerhetsrådet

Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia forlot et møte i Sikkerhetsrådet etter at EU-president Charles Michel anklaget Moskva for å skape en global matkrise. Det var mens Michel henvendte seg direkte til ham at Nebenzia forlot møtet, skriver New York Times. – Kreml bruker matforsyninger som et skjult missil mot utviklingsland.

NRK - 02 jun 22 kl. 10:12

Heard vil anke æreskrenkelsessaken

Skuespilleren Amber Heard planlegger å anke kjennelsen i saken mellom henne og Johnny Depp. Det skriver New York Times..

VG - 02 jun 22 kl. 10:10

Talsperson for Amber Heard: Planlegger å anke dommen

Amber Heard (36) klarer ikke å beskrive skuffelsen, og skal angivelig planlegge å anke, ifølge New York Times..

NRK - 02 jun 22 kl. 10:12

Heard planlegger å anke

Skuespilleren Amber Heard planlegger å anke kjennelsen i saken mellom henne og Johnny Depp. Det skriver New York Times. Det er en talsmann for Heard, Alafair Hall, som sier til avisen at hun planlegger å anke dommen.

VG - 30 mar 22 kl. 20:43

New York Times: Abramovitsj trodde han skulle dø etter forgiftning

Oligark og Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal ha spurt «dør vi nå?» etter han fikk symptomer på forgiftning etter å ha deltatt i fredsforhandlinger, skriver New York Times..

VG - 30 mar 22 kl. 20:43

New York Times: Abramovitsj spurte «dør vi nå?» etter symptomer på forgiftning

Oligark og Chelsea-eier Roman Abramovitsj skal ha spurt «dør vi nå?» da han fikk symptomer på forgiftning etter å ha deltatt i fredsforhandlinger, skriver New York Times..

NRK - 29 maj 22 kl. 02:05

Zelenskyj sier det pågår «ubeskrivelig vanskelige» kamper om byer i Luhansk

Ukraina holder stand mot tunge russiske angrep mot byene Sievjerodonetsk og Lysytsjansk i Luhansk, men styrkene står overfor «ubeskrivelig vanskelige» forhold. Det sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag, skriver New York Times. Russiske og ukrainske styrker er i harde gatekamper i området ved Sievjerodonetsk, et viktig knutepunkt for jernbanen i Donbas-regionen øst i Ukraina.

NRK - 27 maj 22 kl. 04:03

Ektemann til drept lærer i Texas døde få dager etter skoleskytingen

Ektemannen til en av lærerne som ble drept i masseskytingen på en barneskole i Texas tirsdag, døde av et hjerteinfarkt torsdag. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Joe Garcia var i gang med forberedelsen til begravelsen til hans kone gjennom 24 år, Irma, da han ble rammet av infarkt.

Klartale - 23 maj 22 kl. 14:45

USA er tomme for næring til barn

USA er tomme for morsmelk-erstatning. Det skaper store problemer for spedbarn.Allerede for 30 år siden ble det advart om at dette kunne skje.

NRK - 22 maj 22 kl. 06:25

Patriark Kirill kan ende på EUs nye sanksjonsliste

Lederen for den russisk-ortodokse kirken, patriark Kirill, kan bli satt på en ny og utvidet sanksjonsliste fra EU, skriver New York Times. Kirill er overhode for 100 millioner russiske troende, og har utmerket seg ved sin støtte til president Vladimir Putin og sitt forsvar for krigen i Ukraina. Ifølge patriark Kirill er Putins regjeringstid et Guds mirakel og krigen et nødvendig forsvar mot nazister og liberale konspirasjoner som infiltrerer Ukraina med homoparader.

VG - 20 maj 22 kl. 17:22

Norske Roda laget bok med Kelly Rowland – kuppet prestisjefylt bestselgerliste

Den norske forfatteren og forleggeren Roda Ahmed (41) drømmer om å endre barnebokbransjen. Sist uke lå utgivelsen hennes på bestselgerlisten til New York Times..

Dagbladet - 20 maj 22 kl. 13:35

Sjokkrapport: - Disse skal skytes

Russiske styrker samlet og henrettet en gruppe ukrainske menn i Butsja i mars, ifølge videomateriale New York Times har fått tilgang til..

Dagbladet - 20 maj 22 kl. 13:35

Sjokkbilder: - Disse skal skytes

Russiske styrker samlet og henrettet en gruppe ukrainske menn i Butsja i mars, ifølge videomateriale New York Times har fått tilgang til..

Klartale - 20 maj 22 kl. 08:56

Russland sier de er villige til å snakke om fred

Andrej Rudenko sier Russland vil snakke om fred med Ukraina. Det skriver avisa New York Times. Rudenko er Russlands viseutenriksminister.

NRK - 20 maj 22 kl. 05:44

Russland sier de vil forhandle

Russlands viseutenriksminister Andrej Rudenko sier Moskva er klare til å gjenoppta fredsforhandlingene med Ukraina «så snart de uttrykker at de er villige». Det siteres han på av det statlige nyhetsbyrået Tass, ifølge New York Times. Samtalene brøt sammen i april.

NRK - 19 maj 22 kl. 23:31

Nye videoer dokumenterer drap i Butsja

Nye videoer som avisa New York Times har fått tak i, viser at russiske soldater bortfører minst åtte menn som senere ble funnet drept i Kyiv-forstanden Butsja i begynnelsen av mars. Vitner forteller hvordan russiske fallskjermstyrker henrettet mennene 4. mars.

NRK - 13 mar 22 kl. 13:49

Ukrainsk politi: New York Times-journalist drepen

Sjefen for politiet i Kyiv-regionen seier ein journalist frå New York Times er drepen av russiske soldatar i kampar i byen Irpin, melder Reuters. Ein annan skal vere skadd..

NRK - 14 maj 22 kl. 15:03

Talsmann for Erdogan: Sier Tyrkia ikke stenger døren

Tyrkia stenger ikke døren for natomedlemskap for Finland og Sverige. Det sier en talsperson for president Erdogan. Han sier Tyrkia vil ha oppmerksomhet rundt sine sikkerhetsbehov.

NRK - 14 maj 22 kl. 15:03

Talsmann for Erdogan: Tyrkia stenger ikke døren for Finland og Sverige

Talsmannen sier Tyrkia ikke forsøker å blokkere et mulig Nato-medlemskap for Sverige og Finland, men at landet vil ha oppmerksomhet rundt sine sikkerhetsbehov. – Det kan ikke bare gå én vei. De kan ikke ignorere Tyrkias bekymringer knyttet til sikkerhet som om det ikke er viktig og så når vi tar opp dette temaet så sier de «Å, dere skaper trøbbel, dere forstyrrer Natos enhet», sier Ibrahim Kalin, talsmann for president Recep Tayyip Erdogan, ifølge New York Times.

NRK - 13 maj 22 kl. 17:03

Børsoppgang verden over

Asiatiske børser gikk solid i pluss fredag, europeiske fulgte etter og også i USA åpnet børsdagen med oppgang. Nikkei-indeksen i Tokyo steg med 2,6 prosent fredag og Hang Seng-indeksen i Hongkong endte 2,7 prosent opp. Optimismen spredte seg til Europa der alle de største indeksene var over 2 prosent opp én time før stenging.

NRK - 11 maj 22 kl. 23:53

Forlik til ofrene fra bygningskollapsen i Miami

Overlevende og pårørende av de 98 som døde da et stort leilighetsbygg raste sammen i Miami i fjor, har godtatt et forlik på 997 millioner dollar. Det opplyser advokat Carlos Silva, en av representantene for saksøkerne. Summen tilsvarer drøyt 9,7 milliarder kroner.

NRK - 11 maj 22 kl. 20:34

Tidlegare FN-sjef om Faremo: – Dette er ei stor politisk flause for Noreg

Grete Faremo måtte gå frå toppstillinga i FN etter det ho hevdar er andre sitt økonomiske rot. New York Times (NYT) avslørte søndag korleis to FN-tilsette skal ha lånt ut meir enn 22 millionar dollar til David Kendrick – ein britisk forretningsmann. Dette gjorde at tidlegare statsråd Grete Faremo valde å gå på dagen frå stillinga si som toppsjef i FN-byrået UNOPS etter 8 år i sjefstolen.

NRK - 11 maj 22 kl. 20:34

Tidlegare FN-sjef om Faremo: – Stor politisk flause for Noreg

Grete Faremo måtte gå frå toppstillinga i FN etter det ho hevdar er andre sitt økonomiske rot. New York Times (NYT) avslørte søndag korleis to FN-tilsette skal ha lånt ut meir enn 22 millionar dollar til David Kendrick – ein britisk forretningsmann. Dette gjorde at tidlegare statsråd Grete Faremo valde å gå på dagen frå stillinga si som toppsjef i FN-byrået UNOPS etter 8 år i sjefstolen.

NRK - 11 maj 22 kl. 10:41

Pussy Riot-leiar har rømt frå Russland

Den kjende russiske punkstjerna og aktivisten Maria Alyokhina frå Pussy Riot, har klart å rømme frå husarresten ho vart sett i etter at ho protesterte mot Vladimir Putin og krigen i Ukraina. Alyokhina risikerte å bli sendt på straffearbeid, men ved å kle seg ut som eit matbod klarte ho å flykte. Ho reise via Kviterussland til Litauen, og derifrå til Island, der ho no oppheld seg, skriv The New York Times i dag.

Aftenposten - 08 maj 22 kl. 20:22

Over 200 mill. kroner er tapt. Derfor går den tidligere Ap-statsråden av som FN-topp, ifølge New York Times.

Tidligere justisminister Grete Faremo trekker seg fra en toppjobb i FN-systemet etter avsløringer om tvilsomme….

NRK - 08 maj 22 kl. 15:36

USAs førstedame besøkte Ukraina på søndag

Jill Biden besøkte Kyiv i Ukraina på søndag, det skriver New York Times..

NRK - 08 maj 22 kl. 15:36

USAs førstedame besøkte Ukraina søndag

Jill Biden, USAs førstedame, besøkte Ukraina søndag. Det skriver New York Times. Besøket var uanmeldt, og skjer samme dag som utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) og stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) er i byen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com