New York Times

Tuesday, 07 December, 21:45

Nyheter om New York Times

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 sep 21 kl. 13:36

Trump saksøker niese og avis

USAs tidligere president Donald Trump går til søksmål mot sin niese Mary Trump og New York Times for å ha samarbeidet for å få tak i skatteopplysninger. Søksmålet er på 100 millioner dollar, om lag 868 millioner kroner. I papirene står det at tre New York Times-journalister gjennomførte «et omfattende korstog for å få tilgang på Donald J.

NRK - 04 sep 21 kl. 21:45

Tiltak mot ekstremvær i New York

Ordfører i New York Bill de Blasio har kunngjordt nye tiltak for ekstremregn drevet av klimaendringer. Tiltakene inkluderer innføring av værrelaterte reiseforbud og rask evakuering av mennesker i kjellerleiligheter og andre områder med høy risiko for flom, skriver New York Times..

NRK - 09 nov 21 kl. 12:52

Ber om løslatelse av journalist

USA ber om at Kina løslater journalisten Zhang Zhan. Hun dokumenterte utbruddet av koronaviruset i Wuhan i Kina, skriver The New York Times. Nå sitter hun i fengsel i Shanghai, der hun er svært syk, og kan komme til å dø dersom hun ikke får behanling, melder hennes familie og venner..

NRK - 09 nov 21 kl. 03:28

Flynn er stevnet av Kongressen

Tidligere president Trumps sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, er stevnet av komiteen i Representanthuset som etterforsker stormingen av Kongressen 6. januar. I alt seks Trump-allierte stevnet og må gi fra seg dokumenter og møte til utspørring, skriver New York Times..

NRK - 02 nov 21 kl. 18:50

Facebook avslutter ansiktsgjenkjenning

Facebook skal ikke lenger benytte programvaren som brukes til å gjenkjenne ansikter på den sosiale plattformen. Den sosiale nettverksgiganten oppgir ifølge The New York Times at de ønsker å finne den riktige balansen med denne teknologien, og at de derfor vil slette data fra skanninger gjort av ansiktene til mer enn 1 milliard brukere. (NTB).

NRK - 26 aug 21 kl. 18:26

Journalist: Minst 40 drept

Minst 40 mennesker ble drept i angrepet ved Kabuls flyplass, ifølge en journalist i New York Times. Taliban bekrefter at minst 52 ble såret. New York Times-journalist Fahim Abed skriver på Twitter at minst 40 døde og 120 sårede er blitt fraktet til sykehusene i Kabul.

NRK - 23 aug 21 kl. 20:30

Mest klikkede lenke spredte tvil

En nyhetsartikkel fra The New York Times om en lege som døde etter å ha mottatt en koronavaksine var lenken flest amerikanske Facebook-brukere trykket på i det første kvartalet av 2021. Det skriver BBC. Lenken ble populær hos vaksineskeptikere, men The New York Times oppdaterte senere artikkelen med en rapport om at det ikke var noe beviselig forhold mellom dødsfallet og koronavaksinen..

NRK - 24 okt 21 kl. 03:17

Våpen avfyrt i vanvare to ganger

Ved minst to tilfeller ble rekvisittvåpen utilsiktet avfyrt på Alec Baldwins filmsett før en kvinne ble drept, ifølge New York Times. Rettsdokumenter viser at politiet retter etterforskningen mot spesialisten som hadde ansvar for våpenet og for assistenten som ga det til Baldwin..

NRK - 20 okt 21 kl. 07:56

Vil tiltale Bolsonaro for massedrap

Ein komite i den brasilianske nasjonalforsamlinga vil tiltale Jair Bolsonaro for massedrap som følge av koronapandemien, skriv New York Times. Dei meiner han med vilje har late brasilianarar døy av viruset for å oppnå flokkimmunitet. Komiteen består av i alt elleve medlemmar av nasjonalforsamlinga, sju frå opposisjonen.

NRK - 19 okt 21 kl. 01:29

USA vil tillate å blande vaksiner

Den amerikanske helsetilsynet FDA vil tillate at flere typer koronavaksiner blir gitt til samme pasient, melder New York Times. Erfaring viser at blandingsvaksinering mangledobler produksjonen av antistoffer..

VG - 17 okt 21 kl. 10:03

New York Times: Instagram er redd for å miste unge brukere

I interne dokumenter skal Facebook uttrykke bekymring for at deres nøkkelprodukt for å nå ut til unge forbrukere – Instagram – er i ferd med å miste grepet..

NRK - 17 okt 21 kl. 01:42

En natt til på sykehus for Clinton

Tidligere president Bill Clinton skal tilbringe enda en natt på sykehus i California der han får behandling for blodforgiftning. Clinton ble tirsdag lagt inn på sykehuset i Irvine, sør for Los Angeles. Ureña sa lørdag at Clinton blir en natt til på sykehuset for å fortsette antibiotikabehandlingen han får.

VG - 03 aug 21 kl. 07:15

New York Times: Guvernør avhørt i 11 timer etter anklager om seksuell trakassering

NEW YORK (VG) Etterforskningen av New York-guvernøren Andrew Cuomo (63) er i full gang etter påstander om seksuell trakassering. Nå kan hans politiske fremtid stå på spill..

NRK - 07 okt 21 kl. 14:17

Vil ha vaksinegodkjenning for born

Pfizer har bede helsemyndigheiter i USA om godkjenning av koronavaksinen for born mellom fem til ti år, melder New York Times..

NRK - 01 okt 21 kl. 12:55

Nytt legemiddel mot korona

Legemiddelprodusenten Merck vil søke autorisasjon for den første antivirale pillen mot Covid-19, skriver New York Times. En klinisk studie skal ha vist at legemiddelet halverer risikoen for sykehusinnleggelse eller død når den blir gitt til høy-risiko-pasienter tidlig i infeksjonen..

NRK - 26 sep 21 kl. 05:02

Flere døde etter togulykke i USA

Et Amtrak-tog som var på vei mellom Seattle og Chicago, sporet lørdag av i Montana. Det meldes om flere døde og mange skadde etter ulykken. Avsporingen skjedde klokken 16 nær Joplin, et avsidesliggende sted i delstaten Montana, om lag 50 kilometer fra grensa til Canada.

NRK - 24 sep 21 kl. 19:05

Huawei-topp sett fri

Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou kan bli sett fri etter tre år i varetekt i Canada. Det melder fleire amerikanske nettstader. Meng skal ha gjort ein avtale med justisdepartementet i USA som gjer at ho får reise tilbake til Kina mot at ho vedgår enkelte av skuldingane mot henne, skriv The New York Times.

NRK - 23 sep 21 kl. 01:42

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

Dagbladet - 22 sep 21 kl. 13:37

Trump saksøker niese og storavis

USAs tidligere president Donald Trump går til søksmål mot sin niese Mary Trump og New York Times for å ha samarbeidet for å få tak i skatteopplysninger..

Aftenposten - 22 sep 21 kl. 12:32

Den iranske atomfysikeren ble brutalt drept. Nå er en overraskende gjerningsperson avslørt.

ISTANBUL (Aftenposten): En avansert drapsrobot spiller hovedrollen i en oppsiktsvekkende avsløring i The New York Times..

NRK - 17 sep 21 kl. 18:30

Høyeste tall koronadøde på 7 måneder

Torsdag ble det registrert 3393 koronarelaterte dødsfall i USA, ifølge Johns Hopkins-universitetet. Tallet er det høyeste siden 5. februar.

VG - 17 sep 21 kl. 04:40

Tusenvis av migranter har trengt seg sammen under bro i Texas

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times..

NRK - 17 sep 21 kl. 04:34

Migranter trengt sammen under bro

Det er krise i Del Rio på grensa mellom USA og Mexico, der mer enn 9.000 migranter sitter samlet i en midlertidig leir, skriver New York Times. De fleste av migrantene kommer fra Haiti, og har trengt seg sammen under en bro, ifølge avisa.

NRK - 16 sep 21 kl. 18:11

Krisetiltak i amerikansk stat

Den amerikanske delstaten Idaho er hardt rammet av koronaviruset. Nå må tilgangen til intensivbehandling rasjoneres. Det største sykehusnettverket i staten har bedt om å få innføre krisetilstand, fordi sykehusene er overveldet av de mange covid-19-tilfellene.

NRK - 14 sep 21 kl. 04:10

Apple med sikkerhetsoppdatering

Teknologiselskapet Apple sendte mandag ut en nødoppdatering for flere av sine Apple-produkter som skal beskytte mot spionprogrammer fra NSO Group, som er et israelsk selskap. Spionprogrammet har fått navnet «Pegasus». Programmet kan infisere et Apple-produkt ved å slå på kamera, mikrofon, spille inn meldinger og gi tilgang til e-poster.

VG - 12 sep 21 kl. 23:34

New York Times: Amerikansk droneangrep drepte hjelpearbeider – ikke terrorist

Til sammen ble ti personer drept i angrepet – syv av dem var barn. USA sier de fremdeles etterforsker angrepet..

Aftenposten - 11 sep 21 kl. 07:31

New York Times: USAs siste droneangrep i Afghanistan kan ha rammet hjelpearbeider

En videoanalyse viser at USA trolig angrep en hjelpearbeider i stedet for IS-krigere i landets siste angrep i….

NRK - 11 sep 21 kl. 06:15

Droneåtak kan ha ramma hjelpearbeid

Videoanalyse viser at USA truleg angreip ein hjelpearbeidar i staden for IS-krigarar i eit droneåtak i Afghanistan 29. august, skriv New York Times. 10 sivile vart drepne.

NRK - 10 sep 21 kl. 01:51

LA vaksinerer alle skoleelever

I Los Angeles skal alle elever fra 12 år og oppover koronavaksineres. Vaksinekravet gjelder på alle offentlige skoler. Alle elever som er eldre enn 12 år må vaksineres mot covid-19 før året er omme, vedtok byens skolestyre torsdag.

NRK - 10 sep 21 kl. 01:51

LA påbyr vaksine for elever over 12

I Los Angeles skal alle elever på offentlig skole koronavaksineres. Alle elever eldre enn 12 år må vaksineres mot covid-19 før året er omme, vedtok byens skolestyre torsdag. Avgjørelsen vil trolig bli utfordret juridisk, skriver The New York Times..

NRK - 03 aug 21 kl. 16:41

New York krever vaksinebevis

Tirsdag annonserte ordfører i byen at mennesker som vil delta på aktiviteter innendørs i storbyen, som å gå på restauranter, treningssentre og konserter, må kunne bevise at de har tatt koronavaksinen. Det skriver New York Times. Lignende tiltak har blitt gjort i Frankrike og Italia..

NRK - 04 sep 21 kl. 08:06

Merket svarte menn som primater

De siste dagene har Facebooks brukere som har sett videoen «White man calls cops on black men at marina» fra juni 2020 fra den britiske tabloidavisen Daily Mail, fått en automatisk melding som spør om de ønsker å «fortsette å se videoer om primater», ifølge New York Times. En talsperson for selskapet sier det var en klar uakseptabel feil som hadde oppstått og at programvaren som anbefaler brukerne videoer, derfor er blitt midlertidig deaktivert. – Vi beklager overfor alle som kan ha sett disse støtende anbefalingene, heter det i en uttalelse som Facebook har sendt til nyhetsbyrået AFP.

NRK - 02 sep 21 kl. 00:17

Joe Rogan har fått covid-19

Podkaststjerna Joe Rogan, som har uttrykt skepsis til koronavaksinene, har fått påvist covid-19, skriver New York Times. Rogan testet positivt etter å ha opptrådt i Florida, der smittetrykket er høyt, skriver avisa..

Aftenposten - 28 aug 21 kl. 08:00

Råsterkt om sårbarhet

Skuespiller Michael J. Fox ga nylig Jan Grues forrige bok god kritikk i New York Times. Oppfølgeren er like imponerende..

Aftenposten - 26 aug 21 kl. 15:49

New York Times-journalist: Minst 40 drept i bombeangrepene i Kabul

Det har gått av to bomber utenfor flyplassen i Kabul i Afghanistan. Ingen nordmenn er skadet, opplyser Forsvaret..

NRK - 23 jun 21 kl. 07:41

Khashoggi-drapsmenn trent i USA

Fire av saudiaraberne som deltok i drapet på den kjente saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi ble trent i USA, melder New York Times. Khashoggi ble drept av en dødsskvadron på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i Tyrkia i 2018. Fire av de 15 som deltok i drapet på Khashoggi fikk opplæring av sikkerhetsselskapet Tier 1 Group, skriver den amerikanske avisen.

NRK - 25 aug 21 kl. 21:05

Navalnyj om forholdene i fangeleir

Aleksej Navalnyj forteller til The New York Times om psykisk vold i sitt første intervju fra fangeleiren der han sitter fengslet. – Du må forestille deg noe à la en kinesisk arbeidsleir der alle marsjerer på linje og det er videokameraer over alt, skriver han om fangeleiren. Fangene må angivelig se på statlig russisk TV og propaganda i over åtte timer om dagen..

NRK - 24 aug 21 kl. 20:00

Biden om situasjonen i Afghanistan

USAs president Joe Biden holder pressekonferanse etter de mange meldingene om at USA ikke vil utsette fristen for evakueringsarbeidet i Afghanistan forbi 31. august. Biden fortalte ifølge The New York Times G7-lederne at det er en «svært høy risiko» for terrorangrep..

NRK - 09 maj 21 kl. 02:15

Tre skadd i skyting på Times Square

To kvinner og et barn er skadd etter en skyteepisode på Times Square i New York lørdag. Politiet sier det er uklart hva som har skjedd. De tre er lagt inn på sykehus med skader som ikke er livstruende.

NRK - 09 maj 21 kl. 02:15

Tre skutt på Times Square i USA

To kvinner og et barn er skadd i skyting på Times Square i New York lørdag. Politiet sier det er uklart hva som har skjedd. De tre er lagt inn på sykehus med skader som ikke er livstruende.

NRK - 03 aug 21 kl. 20:05

Cuomo kaller rapport partisk

New Yorks guvernør Andrew Cuomo sier at han aldri har ikke har snakket eller tatt på noen på upassende måter, skriver New York Times. Tidligere tirsdag publiserte delstatsadvokat Letitia James en rapport som konkluderer med at Cuomo har seksuelt trakassert flere kvinner. Cuomo mener rapporten er partisk..

VG - 18 aug 21 kl. 16:25

Michael J. Fox hyller norsk forfatter: – Begge har opplevd å bli behandlet som bagasje

Hollywood-skuespiller Michael J. Fox har anmeldt Jan Grues bok «Jeg lever et liv som ligner deres» stort for The New York Times..

NRK - 17 aug 21 kl. 15:17

USA vil gi ekstra dose med vaksine

Amerikanske helsemyndigheter planlegger å begynne å gi en ekstra vaksinedose i september. Den ekstra dosen, omtalt som en «booster», skal gis åtte måneder etter at siste dose er gitt. Det opplyser kilder til nyhetsbyrået Reuters og New York Times.

NRK - 16 aug 21 kl. 16:17

To menn med våpen skutt i Kabul

Minst to menn med våpen ble skutt av amerikanske soldater da de nærmet seg en kontrollpost utenfor Kabuls flyplass, opplyser en kilde i det amerikanske forsvaret. Bortsett fra denne hendelsen ser det ikke ut til at Taliban har blandet seg inn i kaoset rundt evakueringen fra flyplassen, skriver New York Times. Rundt 3.

NRK - 22 jun 21 kl. 16:43

New Yorkere går til urnene

Demokratene i New York stemmer i dag på sin kandidat til borgermestervalget i byen. Blant kandidatene er tildligere kandidat til presidentvalget, Andrew Yang, og presidenten for bydelen Brooklyn, Eric Adams. Valgrunden hos demokratene blir ansett som svært jevn, skriver The New York Times..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt