New York Times

Saturday, 13 April, 01:25

Nyheter om New York Times

NRK - 05 apr 24 kl. 16:29

Kraftig jordskjelv i New Jersey

Det har vært et jordskjelv på 4,7 i New Jersey i USA fredag ettermiddag. Det melder United States Geological Survey (USGS). Det ble først meldt at skjelvet hadde en styrke på 5,5, men det ble senere nedjustert til 4,8 og deretter til 4,7.

NRK - 27 dec 23 kl. 23:26

New York Times tar KI-giganter til retten

New York Times saksøker ChatGPT-eier OpenAI og Microsoft fordi avisen mener selskapene brukte millioner av artikler til KI-trening uten tillatelse. – Selskapene har med sine KI-roboter «stjålet» NYTs massive investering i journalistikk ved å bruke den til å bygge substituerende produkter uten tillatelse eller betaling, heter det i søksmålet fra avisen, ifølge nyhetsbyrået AFP. New York Times, et av de mest respekterte mediehusene i verden, ber om erstatning, samt en rettsordre om at selskapene slutter å bruke avisens innhold og sletter innhentet data.

Klartale - Igår: 06:00

– Vi lever bare så vidt, fra dag til dag

Det er nå seks måneder og fire dager siden krigen mellom Hamas og Israel startet. Minst 33.300 palestinere er blitt drept.

Klartale - 04 apr 24 kl. 06:00

Fra fengsel til president på få uker

Senegal har fått ny president. Bassirou Diomaye Faye er 44 år gammel. Han er nå blitt Afrikas yngste president.

NRK - 13 jan 24 kl. 07:55

Trump dømt til å betale New York Times nesten 400.000 dollar

Trump saksøkte New York Times i september 2021 og beskyldte tre journalister for å ha deltatt i et «komplott» for å få tak i skattedokumentene hans i forbindelse med en undersøkende reportasje som ble publisert i 2018. I mai 2023 ble valgte en dommer i New Yorks høyesterett å avvise saken, og pålå samtidig Trump til å betale saksomkostningene til de saksøkte. I avgjørelsen som ble offentliggjort fredag, heter det at New York Times' anslag om at de har brukt 392.

NRK - 14 feb 24 kl. 07:17

Medier: Forhandlere forlenger samtaler om våpenhvile på Gazastripen

Representanter fra USA, Israel, Qatar og Egypt har blitt enige om å forlenge samtalene om en våpenhvile på Gazastripen med tre dager, opplyser kilder til New York Times og Times of Israel. Samtalene fortsetter videre på lavere diplomatisk nivå, får New York Times opplyst av en ikke navngitt egyptisk tjenesteperson. Den israelske delegasjonen som ledes av etterretningstjenesten Mossads sjef David Barnea, er på vei hjem fra Kairo, ifølge den israelske avisa , som siterer en tjenesteperson ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor.

NRK - 08 apr 24 kl. 18:42

Trump saksøker dommer i hyspenge-saken

Donald Trump saksøker dommeren i siste forsøk på å avverge rettssaken på Manhattan, skriver New York Times. Ekspresidenten er tiltalt for regnskapslovbrudd i forbindelse med betaling av «hysjpenger» til pornoskuespilleren Stormy Daniels. Domstolen i New York har avvist kravet fra Trump om å utsette saken frem til høyesterett har avgjort om han har immunitet i en annen straffesak.

NRK - 27 feb 24 kl. 02:38

Milliarddonasjon skal gi gratis medisinutdanning i New York

Medisinstudiene ved Albert Einstein College of Medicine i New York skal blir gratis, takket være en donasjon fra en donasjon på én milliard dollar, som tilsvarer omtrent 10 milliarder kroner, skriver New York Times. Donasjonen kommer fra enken til milliardæren David Gottesman. Ifølge avisen er dette en av de største donasjonene som noensinne er gitt til en utdanningsinstitusjon i USA..

NRK - 03 mar 24 kl. 02:25

Trump foran Biden på måling i New York Times

Donald Trump får 48 prosents oppslutning på en ny måling i New York Times, mens president Joe Biden ligger etter og havner på 43 prosent. Målingen er utført blant 980 registrerte velger og har en feilmargin på 3,5 prosentpoeng, skriver NTB..

NRK - 27 dec 23 kl. 15:53

New York Times går til sak mot Microsoft og Open AI

The New York Times saksøker Microsoft og OpenAI for brot på opphavsretten, melder AFP. Dei meiner selskapa har brukt fleire millionar artiklar frå avisa til å trene opp og utvikle Chat GPT-tenesta utan lov. New York Times er det første medieselskapet som har gått til sak mot teknologiselskapa.

NRK - 16 feb 24 kl. 22:33

NYT: Israel sto bak sabotasjen av iranske gassrørledninger

Israel sto bak sabotasjeaksjonen på to store gassrørledninger i Iran denne uka, opplyser flere kilder til The New York Times. Sabotasjen rammet gassforsyningen til millioner av iranere i to provinser, men Israel har ikke tatt på seg skylden for angrepet. Vestlige kilder The New York Times har snakket med opplyser imidlertid at det var Israel som sto bak, og det samme gjør en iransk militærstrateg med nære bånd til Revolusjonsgarden i landet.

NRK - Igår: 15:57

NYT: Navalnyjs memoarer kommer til høsten

Den nylig avdøde russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj skrev sine memoarer før han ble sendt i fangeleir. De publiseres i boka «Patriot» som kommer ut i oktober, skriver New York Times. Opposisjonslederen skal ha skrevet hele manuskriptet selv.

VG - 08 apr 24 kl. 18:40

Donalds Trump saksøker dommer i hysjpengesaken

Det skriver New York Times..

VG - 03 apr 24 kl. 01:25

Israelsk gissel forteller om seksuelle overgrep under fangenskap

Den israelske advokaten Amit Soussana hevder overfor New York Times at hun ble utsatt for seksuelle overgrep..

NRK - 28 jan 24 kl. 21:40

Israelske kilder: Hamas brukte våpen fra Israel under angrepet 7. oktober

Våpen og eksplosiver som Hamas brukte under angrepet mot Israel 7. oktober i fjor, kom fra Israels hær (IDF), opplyser israelske kilder til The New York Times. Våpen som IDF har brukt i kamper på Gazastripen gjennom den 17 år lange blokaden, er nå blitt brukt mot dem selv.

NRK - 27 nov 23 kl. 03:30

New York Times: Biden dropper klimatoppmøtet

USAs president Joe Biden dropper klimatoppmøtet som starter torsdag denne uken i Dubai. Det skriver New York Times, med henvisning til en kilde i Det hvite hus. Den ikke navngitte kilden oppgir overfor New York Times ingen begrunnelse for at Biden dropper det to uker lange klimatoppmøtet COP28.

NRK - 21 dec 23 kl. 05:16

Medier: Warner Brothers og Paramount i samtaler om sammenslåing

Mediegigantene Warner Brothers Discovery og Paramount er i samtaler om en mulig fusjon, melder Axios og New York Times. Warner-toppsjef David Zaslav møtte Paramount-toppsjef Bob Bakish i timevis i New York tirsdag, opplyser ikke navngitte kilder til Axios. En mulig sammenslåing av selskapene var blant de tingene de snakket om, skriver nettstedet.

Klartale - 13 mar 24 kl. 13:59

Gaza by fikk mathjelp for første gang på lenge

Israel sitt angrep på Gaza gjør det vanskelig for folk på Gaza å skaffe seg mat. Tirsdag fikk de mathjelp fra sjøen. Gaza by fikk også levering av mat for første gang siden 20.

E24 - 13 jan 24 kl. 07:53

Trump dømt til å betale New York Times nesten 400.000 dollar

USAs tidligere president Donald Trump ble fredag dømt til å betale i underkant av 400.000 dollar i sakskostnader til New York Times og flere journalister..

NRK - 12 mar 24 kl. 22:25

Alaska Airlines fly skulle vært på service

Et Boeing 737 MAX 9 fly fra Alaska Airlines, som 5. januar mistet et dørpanel mens flyet var i luften, skulle vært tatt ut av tjeneste. Til tross for at selskapets teknikere anbefalte å sende flyet på service, valgte selskapet å gjennomføre dagens planlagte flyvninger, og heller vente med service til dagen etter, skriver The New York Times.

NRK - 06 mar 24 kl. 12:02

Medier: Nikki Haley vil trekke seg fra presidentvalgkampen

Flere amerikanske medier får opplyst fra kilder tett på Haley at hun vil trekke seg fra valgkampen. Det er forventet at hun vil komme med den formelle uttalelsen i en tale rundt klokka 16 norsk tid. Wall Street Journal, New York Times, Reuters og NBC News er blant dem som melder dette.

Klartale - 21 feb 24 kl. 09:18

USA stemte mot våpenhvile

Tirsdag samlet FNs sikkerhetsråd seg. Rådet er en del av FN. Det jobber for fred mellom land.

VG - 16 feb 24 kl. 05:12

Medier: Egypt med byggeprosjekt nær Gazastripen

Ifølge Wall Street Journal og New York Times bygger landet en høy mur rundt et område like ved grensen til Rafah i Gaza..

Klartale - 15 feb 24 kl. 12:30

Ingen vet hvor mange som har blitt drept i Ukraina

Russland invaderte Ukraina 24. februar 2022. Mange sivile er drept i krigen siden den gang.

NRK - 14 feb 24 kl. 22:41

Biden gir palestinere midlertidig vern mot deportasjon

Biden sier han vil verne palestinere i USA fra å bli deportert. Han sier de ikke skal bli sendt ut av USA de neste 18 månedene, skriver New York Times. Vernet omfatter rundt 6000 av palestinerne i USA, ifølge avisen..

NRK - 14 feb 24 kl. 03:34

Bil krasjet i akuttmottak i Texas – sjåføren døde

En bilfører er død etter at vedkommende krasjet inn i et sykehus i Texas. Ti personer ble skadet, skriver New York Times. Bilen skal ha kjørt inn i sykehusets akuttmottak.

Klartale - 12 feb 24 kl. 06:13

Tre land vil ut av afrikansk fellesskap

Ecowas er et fellesskap for stater i Vest-Afrika. Samarbeidet er både økonomisk og politisk. 12 land er med.

NRK - 01 feb 24 kl. 13:48

Universal bryter med TikTok og trekker all musikk

TikTok bekrefter at de har fjernet musikk fra Universal etter at de ikke ble enige om en avtale, skriver New York Times. Universal ville at TikTok skulle betale mer til artister og komponister når deres musikk blir brukt i videoer på TikTok. – TikTok prøver å bygge en musikkbasert virksomhet uten en rettferdig betaling for musikken, mener plateselskapet, som sier TikTok står for under 1 prosent av omsetningen til Universal Music.

NRK - 01 dec 23 kl. 05:00

NYT: Israel visste om Hamas' angrepsplaner

Israel fikk tilgang til Hamas' angrepsplan for over ett år siden, men mente planen var for vanskelig for Hamas å gjennomføre, skriver New York Times. Avisen har fått tilgang til en kopi av planen, som israelske myndigheter har gitt kodenavnet «Jeriko-muren». Over rundt 40 sider beskrives punkt for punkt den ødeleggende invasjonen som førte til at rundt 1200 mennesker ble drept i Israel 7.

NRK - 29 jan 24 kl. 20:36

Mann dømt til fem års fengsel for å ha lekket Trumps selvangivelser

En domstol i USA har dømt en mann til fem års fengsel for å ha lekket tidligere president Donald Trumps selvangivelser til amerikanske medier. Den dømte mannen, 38 år gamle Charles Littlejohn, lekket også skatteopplysningene til tusenvis av andre velstående amerikanere. Littlejohn var tidligere ansatt i et konsulentfirma som utførte oppgaver for det amerikanske skattevesenet, IRS.

NRK - 28 okt 23 kl. 04:48

Stor folkemengde i New York demonstrerer for våpenhvile – stenger jernbanestasjon

Store folkemengder demonstrerer i New York med krav om våpenhvile mellom Israel og Hamas. Togstasjonen Grand Central Station er stengt som følge av protestene. Ifølge The New York Times er demonstrasjonen organisert av en gruppe kalt Jødisk stemme for fred.

NRK - 19 sep 23 kl. 08:53

The New York Times: Ukrainsk rakett på avveie kan ha rammet marked

En ukrainsk luftvernrakett på avveie kan ha forårsaket eksplosjonen på et marked i Kostjantynivka i Ukraina som kostet 17 personer livet, ifølge The New York Times. Ukraina beskyldte Russland for å stå bak og kalte det et målrettet angrep. I løpet av sin invasjon av Ukraina har Russland gjentatte ganger angrepet sivile og rammet skoler, markeder og bolighus, skriver avisen, og viser blant annet til et russisk angrep mot Kostjantynivka i april.

NRK - 13 nov 23 kl. 17:13

Donald Trump sin søster er død, melder New York Times

Maryanne Trump Barry døde 86 år gammel. Det rapporterer The New York Times. Hun var en tidligere føderal dommer og storesøsteren til USAs 45.

NRK - 06 jan 24 kl. 08:06

Israelere vil ha svar på hvorfor israelske styrker angrep bolighus med gisler

Familien til israelere som ble drept i kibbutzen Be'eri under Hamas-angrepet, krever svar på hvorfor israelske stridsvogner beskjøt hus med israelske sivile. Overlevende etter angrepet 7. oktober har fortalt at flere av de nærmere 1200 ofrene ble drept da israelske styrker gikk til angrep på hus der Hamas-soldater holdt israelske gisler.

NRK - 29 nov 23 kl. 18:33

Inder tiltalt i USA for attentatplaner mot sikhleder

En indisk statsborger er tiltalt i USA for planer om å likvidere en indisk separatistleder. Påtalemyndigheten mener at også en indisk embetsmann var innblandet i planene. Det amerikanske justisdepartementet mener 52 år gamle Nikhil Gupta planla å likvidere en amerikansk statsborger i New York, heter det i den nylig offentliggjorte tiltalen.

VG - 27 dec 23 kl. 15:09

The New York Times saksøker OpenAI og Microsoft

Storavisen anklager selskapene for å ha brukt millioner av deres artikler til å trene opp chatroboter..

Klartale - 21 dec 23 kl. 06:00

Hva mener folk om at USA støtter Israel?

Israel og Hamas kriger mot hverandre. 7. oktober gikk Hamas til angrep på Israel, der rundt 1.

NRK - 20 nov 23 kl. 07:17

Flere medier: Sam Altman skal ikke tilbake til Openai

Både teknologinettstedet The Information, Financial Times og New York Times skriver mandag morgen at KI-gründer Sam Altman ikke vil returnere til stillingen som toppsjef i selskapet Openai. Emmett Shear vil være midlertidig toppsjef i selskapet. Openai står bak ChatGPT.

Dagbladet - 10 nov 23 kl. 21:44

FBI-beslag hos New York-ordfører

Agenter fra FBI beslagla elektroniske enheter fra byens ordfører Eric Adams tidligere denne uka. Det skriver den amerikanske storavisa New York Times..

Klartale - 13 dec 23 kl. 09:45

– Det var ikke dette jeg håpet på

For første gang på 30 har, har representanter fra alle landene vært enige om en avtale. Avtalen handler om at land skal fase ut olje og gass. Det betyr at de skal slutte med av olje og gass på et tidspunkt.

NRK - 07 dec 23 kl. 22:05

IDF hevder Hamas avfyrte raketter fra «humanitær sone»

Samtidig som at den israelske offensiven fordriver sivile palestinere inn i stadig mindre områder, hevder IDF torsdag at Hamas avfyrer raketter fra områder Israel omtaler som «humanitære soner» i det sørlige Gaza. Det israelske militæret har publisert kart, satellittbilder og en video. NRK har ikke klart å steds- eller tidsverifisere noe av materialet som IDF hevder viser Hamas' angrep.

NRK - 05 dec 23 kl. 22:04

Kriminelt olivenolje-nettverk avdekket

Elleve personer er pågrepet i Italia og Spania for storstilt olivenoljesvindel. De hevdet de produserte førsteklasses olivenolje, men det var i realiteten olje av svært dårlig kvalitet, skriver New York Times. Gruppen har produsert 260.

VG - 04 okt 23 kl. 22:35

New York Times: Russland tester atomdrevne missiler

Russland tester et atomdrevet kryssermissil, hevder den amerikanske avisen The New York Times. Vi er «veldig langt unna en atomnedrustning», sier oberstløytnant Geir Hågen Karlsen..

VG - 01 dec 23 kl. 02:16

New York Times: Israel visste om Hamas’ angrepsplaner over ett år før

Storavisen har fått tilgang på et dokument som viser at militære og etteretning var informert om et angrep likt det blodige Hamas gjennomførte 7. oktober..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com