Loven

Søndag, 16 Mai, 07:56

Nyheter om Loven

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 28 april 21 kl. 12:44

Boris Johnsen kan ha brutt Loven

Den britiske valgkommisjonen skal undersøke om Boris Johnson brøt Loven da han pusset opp statsministerboligen for millioner. Johnson anklages for å ha forsøkt å benytte seg av valgkampmidler og politiske donasjoner, for å betale for ombyggingen..

NRK - 12 mai 21 kl. 13:29

Alvorlig systemsvikt i barnevernet

Statsforvalteren i Nordland har konkludert med at både barnevernstjenesten og Bufetat brøt Loven da et sårbart barn ikke fikk omsorgen det hadde behov for. Svikten har fått negativ betydning for barnet som har hatt et ekstra stort behov for en oppvekst med trygghet og stabilitet, opplyser Statsforvalteren i en pressemelding..

VG - 12 mai 21 kl. 09:38

NAV-granskeren kritiserer Stortinget: Skaper usikkerhet

Jusprofessor og NAV-gransker Finn Arnesen har en tydelig melding til Stortinget: Loven om folketrygd må endres slik at retten til å ta med ytelser ut av Norge og til EØS-landene, fremgår av lovteksten..

NRK - 10 mai 21 kl. 14:46

USA endrer diskrimineringslov

Biden-administrasjonen gjeninnfører homofile og transpersoner som en del av Loven som forbyr kjønnsdiskriminering i helsevesenet, skriver AP. Dette reverserer en endring gjort under Trump, som reduserte homofile og transpersoners beskyttelse mot diskriminering i møte med helsevesenet..

Aftenposten - 10 mai 21 kl. 09:48

Hareide vil endre Loven - Kjøll slår alarm

Regjeringen vil endre reglene for hvem som kan organisere kappkjøring på to og fire hjul i Norge..

VG - 10 mai 21 kl. 09:48

Hareide vil endre Loven - Kjøll slår alarm

Regjeringen vil endre reglene for hvem som kan organisere kappkjøring på to og fire hjul i Norge. Idrettspresident Berit Kjøll roper varsko og frykter at det vil ramme hele norsk idrett..

NRK - 09 mai 21 kl. 02:05

Skal få gi egg til lesbisk partner

Lesbiske skal få donere egg til partneren sin selv om det ikke er noen medisinske grunner til det. Det slår et flertall i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget fast. SV, Ap og Frp vil endre Loven for å klargjøre at partnerdonasjon er tillatt..

NRK - 08 mai 21 kl. 07:47

Stanser plan om å oppsøke velgere

Delstatssenatet i Arizona har stanset planene om å oppsøke alle velgere i Maricopa fylke for å spørre dem om hva de har stemt. USAs justisdepartement sier dette trolig bryter med Loven som skal hindre påvirkning av og trusler mot velgere, melder NPR..

NRK - 07 mai 21 kl. 15:38

Vil forby kriminelle gjenger

Regjeingen legger frem et lovforslag som skal gjøre det mulig å forby kriminelle gjenger og straffe de som rekrutterer, med fengsel. Forslaget ble lagt frem i statsråd i dag, skriver regjeingen i en pressemelding. Loven åpner for at domstolene etter begjæring fra påtalemyndigheten kan forby kriminelle grupper som sprer frykt..

NRK - 05 mai 21 kl. 06:50

Vil forby elsparkesykler fra fortau

Senterpartiets Jan Bøhler mener den nye sparkesykkel-Loven ikke går langt nok. Han vil ha elsparkesyklene helt vekk fra fortauene, skriver NTB. Han mener det vil få slutt på «kaoset i byen, unngå ulykker og gi mange fotgjengere tryggheten tilbake»..

NRK - 04 mai 21 kl. 21:15

Klimalov vedtatt i Frankrike

Tross kritikk fra miljøbevegelsen ble en ny klimalov tirsdag vedtatt av nasjonalforsamlingen i Frankrike. Blant tiltakene i Loven er forbud mot innenlands flyreiser på under to en halv time, dersom de kan gjøres med tog. Det er dessuten satt begrensninger for leie av dårlig isolerte bygninger, og forurensere skal straffes..

NRK - 03 mai 21 kl. 23:15

SV vil ha nye Obos-regler

Kari Elisabeth Kaski fra SV mener at medlemsdemokratiet i Obos er nær ikke-eksisterende, og vil stramme inn Loven. Hun reagerer på at Obos-ledelsen har oppfordret ansatte til å melde seg på generalforsamlingen 22. juni som boligsøkere..

NRK - 03 mai 21 kl. 11:44

Ny sparkesykkel-lov er klar

Stortingsflertallet er enige om en ny lov som gir kommunene mer makt til å regulere utleie av elsparkesykler, skriver NTB. Loven som nå blir vedtatt gir kommunene rett til å lage soner på offentlig grunn hvor sparkesyklene må utplasseres og parkeres..

Klartale - 30 april 21 kl. 13:43

Vil endre abortLoven

Flere politiske partier ønsker å endre reglene i abortLoven. Dette sier Loven i dag..

NRK - 28 april 21 kl. 14:04

Har vedtatt omstridt migrasjonslov

Hongkong har vedtatt en omstridt migrasjonslov som blant annet åpner for at myndighetene kan hindre personer innreise og utreise. Aktivister, advokater og enkelte næringslivsledere har uttrykt bekymring for Loven, som gir myndighetene enkelte av de samme frihetene som i Fastlands-Kina..

NRK - 26 april 21 kl. 18:47

Mener Lerøy har brutt Loven

Lørdag 6. februar døde Hussein Afzai i en arbeidsulykke i Stamsund. Nå får Lerøy Norway Seafoods kritikk fra Arbeidstilsynet på flere punkter..

Aftenposten - 25 april 21 kl. 07:23

Koronapass kan gi oss friheten tilbake. Men Loven tillater det ikke, hevder eksperter.

Snart skal vaksinerte og immune få lettelser i koronarestriksjonene. Men først må en ny lov på plass, mener eksperter..

E24 - 26 mars 21 kl. 13:12

Regjeringen vil forlenge den midlertidige Loven om innreiserestriksjoner til november

Fredag fremmer Regjeringen et forslag for Stortinget om forlengelse av den midlertidige Loven om innreiserestriksjoner for utlendinger..

Dagbladet - 24 mars 21 kl. 21:18

TV 2 og politiet brøt Loven

TV 2s programledere og politiet brøt Loven i den ferske episoden av det populære krimprogrammet da de etterforsket et uoppklart mysterium..

NRK - 19 april 21 kl. 09:42

Vil vurdere revisjon av Loven

Justisminister Monica Mæland (H) sier Bergen Engines saken viser at det er behov for å vurdere om det bør gjøres justeringer i kommende revisjon av sikkerhetsLoven. – Vi har jobbet konkret med forslag til justeringer i enkelte bestemmelser siden i fjor høst..

NRK - 18 april 21 kl. 15:47

Kjøpte geværer i strid med Loven

19-åringen som skjøt og drepte åtte personer i Indiana denne uka, hadde kjøpt geværene han brukte i strid med våpenLoven i delstaten. Drapsmannen hadde tidligere fått et våpen beslagslagt, og skulle vært på en svarteliste for nye kjøp, melder AP..

NRK - 17 april 21 kl. 06:27

Seksuell lavalder 16 år i Frankrike

En ny fransk lov gjør det ulovlig å ha sex med noen under 16 år. Slik omgang blir å regne som voldtekt, og kan gi opptil 20 års fengsel. Den nye Loven ble vedtatt i nasjonalforsamlingen torsdag, melder Reuters..

Aftenposten - 15 april 21 kl. 22:01

Google og Facebook målretter reklame mot deg. Staten kan bryte Loven, mener flere jurister.

Sensitive opplysninger fra det offentlige kan bli brukt til å målrette reklame mot deg..

E24 - 18 mars 21 kl. 05:39

Over 1.500 brudd på arbeidsmiljøLoven ved Ahus

I 2020 var det 17.148 overtidstimer ved Akershus universitetssykehus (Ahus). Det er altfor høyt, vedgår HR-direktøren.

NRK - 14 april 21 kl. 08:44

Utvidet presidentperiode med to år

Presidenten i Somalia har undertegnet en lov der hans tid ved makten utvides med to år. Også parlamentet skal sitte i to ekstra år før neste valg, ifølge Loven. Valg skulle vært holdt i februar.

E24 - 12 april 21 kl. 17:41

Hevder kontrakt på 200 millioner ble avlyst på grunn av «kalde føtter»

Anbudskonkurransen ble avlyst rett før kontrakten skulle signeres. Det statseide, portugisiske selskapet som ble utropt som vinner av anbudet, mener Nedre Romerike Avløpsselskap har brutt Loven..

VG - 10 april 21 kl. 08:45

Boten bygger tillit

Boten til Erna Solberg forteller oss mye godt om Norge. Det er likhet for Loven. Om noe, kan maktpersoner behandles strengere enn folk flest.

VG - 10 april 21 kl. 08:35

Ropstads Instagram-populisme kan gjøre vondt verre

KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad vil nok føle seg bedre hvis han får innført en lov som krever merking av retusjerte bilder. De som Loven er ment å hjelpe, vil neppe føle seg bedre..

NRK - 09 april 21 kl. 17:01

Vil markere retusjert reklame

Regjeringen vil at det skal bli pålagt å tydelig markere reklamer som er retusjert – også i sosiale medier, melder VG. Målet er mindre korpsspress. Den nye Loven går ut på at i reklamer der utseendet til personene er «fikset på», altså retusjert, vil regjeringen at det skal være pliktig med tydelig merking, ifølge VGs MinMote.

Aftenposten - 09 april 21 kl. 09:58

Derfor får Solberg bot for 60-årsfeiring: – Alle er like for Loven, men ikke alle er like

Statsminister Erna Solbergs (H) bøtelegges for brudd på smittevernreglene fordi hun var å regne som arrangør av….

E24 - 09 april 21 kl. 09:22

Ikke hopp bukk over konkurranseLoven!

Mange bedriftsledere setter seg godt inn i arbeidsmiljøLoven og skattelovgivningen, men glemmer konkurranseLoven. Det kan koste de dyrt..

NRK - 07 april 21 kl. 05:10

Forbyr kjønnsbekreftende behandling

Delstaten Arkansas i USA forbyr kjønnsbekreftende behandling for transpersoner under 18 år trass i at delstatens guvernør la ned veto. Loven forbyr leger å behandle pasienter under 18 år med hormoner eller utføre kjønnsbekreftende operasjoner..

NRK - 06 april 21 kl. 21:08

Lov mot transbehandling likevel

Delstatsforsamlingen i Arkansas i USA har vedtatt å forby behandling av transpersoner under 18 år. Guvernøren la ned veto fordi han mener Loven er for inngripende i folks liv. Vedtaket av det republikanske flertallet gjorde vetoet ugyldig, melder AP..

NRK - 05 april 21 kl. 21:15

Stanset lov mot transbehandling

Guvernøren i Arkansas i USA har lagt ned veto mot en lov som ville forby leger å behandle transpersoner under 18 år. Loven fikk stort flertall i delstatsforsamlingene, men republikaneren Asa Hutchinson sier den grep inn i folks privatliv, melder CNN..

NRK - 05 april 21 kl. 16:28

Putin skrev under på omstridt lov

Vladimir Putin har skrevet under på Loven som gir ham lov til å sitte ytterligere to perioder som Russlands president, melder nyhetsbyrået RIA. Dermed kan Putin bli sittende til 2036 om han får flertall i de to neste valgene, melder Reuters..

NRK - 03 april 21 kl. 05:20

Protester mot nytt lovforslag

Lørdag er det planlagt flere marsjer og samlinger i Storbritannia mot forslag om en ny lov rundt demonstrasjoner. Loven vil kunne gi politiet ekstra myndighet til å innføre tids- og støygrenser for demonstrasjoner, skrive Reuters..

NRK - 05 mars 21 kl. 14:23

Kan stanse Bergen Engines-salg

Som NRK omtalte mandag er Bergen Engines ikke underlagt sikkerhetsLoven. Likevel kan salget stoppes gjennom en paragraf i Loven som åpner for at Kongen i statsråd kan stoppe noe som berører rikets sikkerhet uten at selskapet er underlagt Loven, skriver BT..

VG - 31 mars 21 kl. 16:01

Slår alarm i Sverige: – Utviklingen går feil vei

Regjeringen i Sverige advarer mot at smitteutviklingen i landet går feil vei. Samtidig varsler länene om at både folk og bedrifter leter etter smutthull i den nye svenske covid-19-Loven..

NRK - 28 mars 21 kl. 12:00

Våknet blind – fikk ikke ambulanse

Helse Møre og Romsdal brøt Loven da en mann som våknet og var blind på ett øye ikke fikk ambulanse. Det slår statsforvalteren fast. Mannen ringte 1-1-3, men fikk beskjed om å ta en drosje til fastlegen.

NRK - 27 mars 21 kl. 00:17

Forbyr utdeling av vann til velgere

Den nye Loven om stemmegivning i den amerikanske delstaten Georgia, gjør det til et lovbrudd å dele ut vann og mat til velgere som står i kø for å stemme. Stemmerettsforkjempere mener dette er et forsøk på å hindre svarte i å stemme, skriver CNN..

NRK - 26 mars 21 kl. 22:21

Biden fordømmer valglov i Georgia

Joe Biden fordømmer en ny lov i delstaten Georgia som innskrenker valgretten, og ber Kongressen snarest vedta nye lover som beskytter retten til å avlegge stemme. I den nye Loven er poststemming forbudt, og åpningstidene i valglokalene innskrenkes..

NRK - 26 mars 21 kl. 13:11

Vil forlenge lov om innreise

Regjeringen vil forlenge den midlertidige Loven om innreiserestriksjoner til november..

NRK - 26 feb. 21 kl. 07:52

Inngår avtale med medier

Facebook har signert intensjonsavtaler med tre australske medieselskaper, etter at Australia vedtok en ny medielov myntet på Facebook og Google. Loven pålegger digitale plattformer å forhandle med og betale australske nyhetsmedier for å kunne dele deres nyheter. Både Facebook og Google var sterkt imot Loven, og Facebook stanset deling av nyheter i Australia i forrige uke som en reaksjon..

NRK - 26 mars 21 kl. 07:48

Ny omstridt valglov i Georgia

I USA har guvernøren i delstaten Georgia signert en ny, omstridt valglov som gjør reglene for forhåndsstemming strengere, melder AP. Demokratene vant knappe seire både i sentats- og presidentvalget i Georgia. Republikanerne i delstaten stemte gjennom den nye Loven..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt