Google

Tuesday, 07 December, 14:06

Nyheter om Google

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 sep 21 kl. 07:47

Google får bot på 1,5 milliarder

Google har fått en bot tilsvarende 1,5 milliarder kroner i Sør-Korea for misbruk av markedsmakt. Bakgrunnen er at Google har blokkert modifiserte versjoner av operativsystemet Android på mobiltelefoner. Google varsler at de vil anke avgjørelsen.

NRK - 08 okt 21 kl. 05:52

Google ut mot klimafornektere

I nye retningslinjer for annonsører, utgivere og folk som lager YouTube-videoer, varsler Google at de vil forby det å tjene penger på innhold som bryter med «veletablert vitenskapelig konsensus rundt eksistensen og årsakene» til klimaendringene, heter det i en uttalelse fra selskapet. – Dette omfatter innhold som omtaler klimaendringer som tøys eller svindel, påstander som nekter for at langtidstrendene viser at det globale klimaet varmes opp, og påstander som nekter for at utslipp av drivhusgasser og menneskelig aktivitet bidrar til klimaendringene, skriver Google..

E24 - 08 okt 21 kl. 06:04

Google vil hindre at klimafornektere tjener reklamepenger

Google vil nekte klimafornektere å tjene reklamepenger på innhold på selskapets plattformer..

NRK - 02 sep 21 kl. 16:52

Russland sinte på Google og Apple

Russland anklager Google og Apple for innblanding i det kommende valget til nasjonalforsamling, fordi de nekter å fjerne Aleksej Navalnyjs app. Torsdag trappet det russiske kommunikasjonstilsynet Roskomnadzor opp presset mot Google og Apple for, og truer med store bøter om de ikke «respekterer russisk lov»..

NRK - 01 sep 21 kl. 11:12

Google anker fransk milliardbot

Teknologigiganten Google varsler at de anker en fransk bot på 500 millioner euro i en strid om opphavsrett og bruk av innhold fra franske medier. Boten fra franske konkurransemyndigheter tilsvarer 5,1 milliarder norske kroner. Google har også fått pålegg om å forhandle med medieselskapene om kompensasjon for bruk av opphavsrettsbeskyttet materiale..

Klartale - 03 nov 21 kl. 11:04

Bekymret over mektige tech-selskaper

Selskaper som Google og Facebook får stadig større makt, også i Norden. Det bekymrer kulturministeren..

E24 - 26 okt 21 kl. 22:08

Google-eier Alphabet økte omsetningen til 65,1 milliarder dollar i tredje kvartal

Den amerikanske teknologigiganten legger frem kvartalstall tirsdag kveld..

E24 - 26 okt 21 kl. 22:08

Google-eier Alphabet økte omsetningen til 65,1 milliarder dollar

Den amerikanske teknologigiganten slo analytikernes forventninger..

E24 - 26 okt 21 kl. 22:08

Kraftig sky-vekst for Google-eier Alphabet

Den amerikanske teknologigiganten dro inn 65,1 milliarder dollar..

E24 - 26 okt 21 kl. 15:31

Wall Street starter oppover før teknologigiganters kvartalsrapporter

Tirsdag er det duket for resultater fra Google-eier Alphabet, Microsoft og Twitter etter stengetid for den amerikanske børsen..

NRK - 13 jul 21 kl. 09:17

Google får 500 mill. euro i bot

Frankrike bøtelegg Google 500 millionar euro etter at selskapet ikkje fekk ordna ei avtale med utgjevarar om å bruke nyheitsinnhaldet på plattforma, melder Bloomberg. Det svarar til over 5,1 milliardar norske kroner. Det har lenge vore konflikt mellom Google og europeiske nyheitsutgjevarar.

NRK - 19 okt 21 kl. 10:58

Ber regjeringen stille krav

SV ber regjeringen stille krav om bruk av spillvarme fra datasentre. Datasenteret som Google planlegger i Skien vil slippe ut varme som kunne vært nok til 350 000 leiligheter. – Å sløse med så enorme mengder energi, er meningsløst, sier stortingsrepresentant for SV, Lars Haltbrekken..

NRK - 19 okt 21 kl. 05:22

Vil ikke utnytte spillvarme

Det planlagte datasenteret til Google i Skien har ingen konkrete planer om å utnytte spillvarmen fra anlegget, og vil slippe ut varme som kunne vært nok til oppvarming av 350 000 leiligheter. SVs Ådne Naper mener det må stilles strengere krav..

Aftenposten - 13 okt 21 kl. 06:45

Google vet hvor ofte hjertet ditt slår. Hva vet du om dem?

Mediene har sviktet i dekningen av «Big Tech». Heldigvis har varslere sørget for at muren av taushet sprekker..

Aftenposten - 30 aug 21 kl. 14:41

Google betaler småpenger i skatt. Det vil politikerne gjøre noe med, men de vet ikke hva.

Google-sjefen alene betalte nesten like mye skatt som hele selskapet i 2019. Det vil norske politikere gjøre noe med..

NRK - 17 sep 21 kl. 12:52

Navalnyjs valg-app fjernet

Samme dag som valglokalene åpnet i Russland, ble Stem-smart-appen til den russiske regimekritikeren, Aleksej Navalnyj, fjernet fra butikkene til Google og Apple. Den fengslede opposisjonslederen har lansert appen «Stem smart», som råder russiske velgere til å samle seg bak de kandidatene som antas å ha størst sjanse til å slå noen av regjeringspartiets folkevalgte, i valget som nå er i gang. Navalnyjs medarbeidere sier dette er politisk sensur.

NRK - 17 sep 21 kl. 08:20

Fjernar russisk valapp

Google og Apple har fjerna ein russisk app frå butikkane sine, melder Reuters. Appen gir råd om korleis folk kan stemme taktisk i det russiske valet for å ramme kandidatar som er støtta av regjeringspartiet. Det er støttespelarane til Kreml-kritikaren Aleksej Navalnyj som har utvikla appen.

NRK - 10 sep 21 kl. 20:16

Apple må lempe på betalingssystem

En amerikansk dommer har gitt Apple beskjed om å lempe på sin betalingsmodell slik at selskaper kan omgå den. Det er Fortnite-utvikleren Epic Games som har gått til søksmål mot Apple etter at Apple og Google fjernet det populære spillet fra sine app-butikker i fjor. Årsaken var at Epic Games hadde lansert en betalingsløsning som fungerte uavhengig av både Apples og Googles plattformer.

Aftenposten - 08 sep 21 kl. 11:29

Satte ny Guinness-rekord på strekningen Roma-Nordkapp

To italienere kjørte den 4.400 kilometer lange strekningen Roma-Nordkapp på like over 45 timer og slo både Google Maps….

E24 - 02 jul 21 kl. 17:48

Bank Norwegians Google-strid går til Høyesterett

Banken kjøpte opp søkeord hos Google og ble saksøkt av konkurrentene. Nå skal saken behandles i øverste rettsinstans, og Bank Norwegian får hjelp av Google..

NRK - 02 sep 21 kl. 12:54

Russland truer tekselskaper med bot

Russland truer med å bøtelegge Google og Apple dersom de ikke fjerner Navalnyj-appen, melder Reuters som siterer Ifax. En russisk domstol erklærte at den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, som står bak appen, til å være ekstremist, tidligere i sommer. Hans allierte vil bruke appen til å organisere en taktisk valgkampanje i forkant av det russiske parlamentsvalget senere denne måneden, skriver Reuters..

E24 - 29 jul 21 kl. 06:25

Google og Facebook innfører vaksinekrav for ansatte

Google venter til oktober med å åpne kontorene for sine ansatte. Samtidig innfører teknologigiganten krav om at alle ansatte må være vaksinert..

NRK - 22 jun 21 kl. 11:55

EU varsler Google-gransking

EU-kommisjonen skal undersøke om Google undegraver konkurransen om nettannonsemarkedet i Europa, opplyser kommisjonen i en uttalelse. Alphabet, selskapet bak Google, har de siste tre årene blitt ilagt over 8 milliarder euro i gebyrer for å ha stukket kjepper i hjula for konkurrenter innen netthandel og smarttelefoner..

NRK - 25 aug 21 kl. 23:51

Fjernet en million videoer

Siden pandemien startet, har YouTube fjernet over en million videoer med det selskapet beskriver som farlig feilinformasjon om korona, opplyser nettgiganten. – Vi konsentrerer oss om å fjerne alle videoer som kan føre til reell skade i den virkelige verden. Siden februar 2020 har vi fjernet over en million videoer med farlig informasjon knyttet til koronaviruset, som falske koronakurer eller løgnaktige påstander, sier produktsjef Neal Mohan i den Google-eide videotjenesten.

NRK - 19 aug 21 kl. 19:15

USA anklager Facebook for monopol

Amerikansk påtalemyndighet gjør et nytt forsøk på å trekke Facebook for retten i henhold til antitrustlovgivningen. Det er andre gangen Den føderale handelskommisjonen FTC forsøker å bevise at Facebook misbruker sin maktposisjon til å eliminere konkurranse, skriver NTB. I juni avviste en domstol det første forsøket med den begrunnelse at påtalemyndigheten ikke la fram nok bevis på at Facebook er et monopol.

E24 - 16 aug 21 kl. 22:00

Oljenedtur på Wall Street etter sjokkerende shopping-tall

Indeksene på Wall Street startet den nye uken med oppgang, mens Sonos steg oppover etter å ha slått Google i retten..

Aftenposten - 13 jul 21 kl. 10:25

Google mottar bot på 500 millioner euro fra franske myndigheter

Det fransk konkurransetilsynet bøtelegger Google for brudd på avtale med franske nyhetsdistributører og krever….

E24 - 13 jul 21 kl. 10:25

Google mottar bot på 500 millioner euro fra franske myndigheter

Det fransk konkurransetilsynet bøtelegger Google for brudd på avtale med franske nyhetsdistributører og krever kompensasjon for bruk av beskyttet innhold..

NRK - 13 jul 21 kl. 09:17

Gir Google 500 mill. euro i bot

Frankrike bøtelegg Google 500 millionar euro etter at selskapet ikkje fekk ordna ei god avtale med utgjevarar om å bruke nyheitsinnhaldet på plattforma, melder Bloomberg..

NRK - 11 aug 21 kl. 22:05

Innfører vaksinekrav for lærere

Delstaten California innfører vaksinekrav for lærere. Det skriver The New York Times. California blir med det den første delstaten til å stille et slikt krav i USA.

Aftenposten - 07 jul 21 kl. 18:41

Trump saksøker Facebook, Twitter og Google

Tidligere president Donald Trump sier at han har saksøkt Facebook, Twitter og Google og de tre selskapenes ledere, som….

NRK - 02 aug 21 kl. 08:36

Zoom har inngått forlik

Selskapet bak videokonferanseappen Zoom har inngått forlik i massesøksmålssak som gjelder personvernsbrudd. Zoom skal betale ut 85 millioner dollar. Saken dreier seg om at Zoom angivelig har delt brukerdata med Facbook, Google og LinkedIn på en ulovlig måte.

Aftenposten - 29 jul 21 kl. 21:21

Businesskoler: Slik vil video brukes lenge etter pandemien

Seks måter Zoom, Teams og Google Meet vil kunne bli brukt i undervisning fremover..

NRK - 29 jul 21 kl. 03:30

Krever at ansatte må vaksineres

Google venter til oktober med å åpne kontorene for sine ansatte, og innfører samtidig gradvis krav om at alle selskapets 130.000 ansatte i over 40 land må være vaksinert. Også Facebook innfører et lignende krav til sine USA-ansatte.

E24 - 28 jul 21 kl. 17:00

Businesskoler: Slik vil video brukes lenge etter pandemien

Seks måter Zoom, Teams og Google Meet vil kunne bli brukt i undervisning fremover..

NRK - 27 jul 21 kl. 22:52

Google og Apple i pluss

Flere av USAs store teknologiselskaper melder om gode resultater i andre kvartal. Googles eierselskap Alphabet melder om nær en tredobling av overskuddet fra samme periode i fjor. Økte reklameinntekter fra søkemotoren og på Youtube trekkes fram som noe av forklaring, melder nyhetsbyrået AFP.

NRK - 20 maj 21 kl. 16:54

Google vil drive butikk

Google avslørte torsdag planar om å opne sin første fysiske butikk seinare i år. Målet er å ta opp kampen med Apple i salet av maskiner og utstyr. Butikken opnar i New York i sommar, i nabolaget der Google har sitt regionkontor med 11.

E24 - 22 jun 21 kl. 12:06

EU åpner monopolsak mot Google

EU skal granske om Google har misbrukt sin makt i markedet for nettannonser..

NRK - 07 jun 21 kl. 11:05

Google får 2,22 milliarder i bot

Frankrikes konkurransetilsyn har bøtelagt Google drøyt 2,22 milliarder kroner for misbruk av sin markedsposisjon innen nettreklame. Boten er den nyeste i en rekke trekk fra europeiske myndigheter for å bekjempe markedsposisjonen til amerikanske teknologigiganter..

E24 - 07 jun 21 kl. 10:57

Google må betale 2,2 milliarder i forlik i Frankrike

Frankrikes konkurransetilsyn bøtela mandag Google drøyt 2,22 milliarder kroner for misbruk av sin markedsposisjon innen nettreklame..

E24 - 07 jul 21 kl. 17:47

Trump varsler søksmål mot tek-giganter

USAs tidligere president Donald Trump kunngjør onsdag at han går til gruppesøksmål mot IT-giganter som Facebook, Twitter og Google..

VG - 07 jul 21 kl. 17:24

Trump varsler søksmål mot tek-giganter

USAs tidligere president Donald Trump kunngjør onsdag at han går til gruppesøksmål mot IT-giganter som Facebook, Twitter og Google..

NRK - 07 jul 21 kl. 16:44

Trump vil saksøke IT-giganter

Donald Trump planlegger visstnok et gruppesøksmål mot IT-gigantene Facebook, Twitter og Google. Det forteller kilder til nyhetsbyrået AP. Den tidligere USA-presidenten ble suspendert fra Twitter og Facebook etter stormingen av USAs kongressbygning 6.

NRK - 07 jul 21 kl. 16:44

Trump saksøker IT-giganter

Donald Trump kunngjorde onsdag at han saksøker Facebook, Twitter og Google. Den tidligere USA-presidenten ble suspendert fra Twitter og Facebook etter stormingen av USAs kongressbygning 6. januar tidligere i år, med begrunnelsen at han oppmuntret til vold.

NRK - 01 jul 21 kl. 18:21

OECD enig om global skatt

130 land er enige om en plan for å reformere internasjonale skatteregler og sikre at multinasjonale selskaper betaler en rettferdig skatt, opplyser OECD. Store globale selskaper som Google, Amazon, Facebook og Apple skattlegges nå med en minimumssats på 15 prosent, opplyser Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD)..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt