Kuleba

Tuesday, 16 July, 15:27

Nyheter om Kuleba

NRK - 03 nov 23 kl. 12:28

Ukrainas utenriksminister i Berlin: Håper på ytterligere våpenleveranser

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba er fredag i Berlin. Der ber han blant annet om ytterligere støtte til den pågående krigen. – Ha tro på oss, støtt vår kamp.

NRK - 15 apr 24 kl. 12:09

Noreg med tydeleg støtte til Ukraina

Utanriksminister Espen Barth Eide heldt måndag pressekonferanse saman med Ukraina sin utanriksminister Dmytro Kuleba i Kyiv. – Eit utstrekt samarbeid for å støtte Ukraina sin krigsinnsats er svært viktig, sa Barth Eide. Han nemner særleg luftvernsystemet til Ukraina som har vore under hardt press.

NRK - 15 apr 24 kl. 13:31

Barth Eide møtte ukrainsk kollega

Noreg skal støtte oppattbygginga av kraftforsyninga i Ukraina både med materiell og mannskap. Det var bodskapen då utanriksminister Espen Barth Eide møtte sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba måndag. Dei vitja mellom anna ein kraftstasjon som blei råka av russisk åtak i 2023 og som framleis går for halv maskin..

NRK - 29 nov 23 kl. 12:49

Kuleba: Ukraina har budd seg godt på vinteren

Ukrainas utanriksminister Dmytro Kuleba og Noregs utanriksminister Espen Barth Eide møttest for første gong under Natos utanriksministermøte i Brussel onsdag. Der drøfta dei blant anna Vestens støtte til Ukraina og den komande vinteren. I fjor var det fleire store straumbrot etter russisk bombing av infrastruktur.

NRK - 22 mar 24 kl. 10:11

Ukraina: En million uten strøm etter russisk angrep

En million mennesker er strømløse etter Russlands angrep mot Ukrainas energiforsyning, ifølge ukrainske myndigheter. I den østlige Kharkiv-regionen er rundt 700.000 innbyggere berørt, opplyser Oleksij Kuleba i presidentadministrasjonen.

NRK - 17 jan 24 kl. 10:37

Luftherredømme er Ukrainas viktigste mål i år

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier landets prioritet i år er å få kontroll over eget luftrom. – I 2024 er det selvfølgelig en prioritet å kaste ut Russland fra luftrommet. Fordi den som kontrollerer luftrommet, kommer til å definere når og hvordan krigen slutter, sa Kuleba i en tale til Verdens økonomiske forum (WEF) i sveitsiske Davos onsdag.

NRK - 03 jan 24 kl. 04:27

Ukraina ber verden om nye våpenleveranser

Etter flere store russiske angrep den siste tiden, ber Ukrainas utenriksminister verden om nye leveranser av våpen. – Terroristregimet i Moskva må innse at verdenssamfunnet ikke vil lukke øynene for drap på sivile og ødeleggelse av sivil infrastruktur i Ukraina, skriver utenriksminister Dmytro Kuleba på X/Twitter. Det er særlig behov for luftvernsystemer og ammunisjon, kampdroner og raketter med rekkevidde på over 300 kilometer.

NRK - 17 aug 23 kl. 10:18

Kuleba: Russland bruker bestikkelser og skremselstaktikk i Afrika

Russland bruker tvangsmidler for å få afrikanske land til å inngå dypere samarbeid, hevder Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba. – Russland forsøker veldig hardt å holde land i sin sfære ved bruk av tvang, bestikkelser og skremselstaktikk, sa Kuleba til AFP. Han la til at Russland har «to verktøyer for sitt arbeid Afrika».

NRK - 18 feb 24 kl. 14:05

Kina til Ukraina: Selger ikke våpen til Russland

Kina selger ikke dødelige våpen til Russland. Det sa utenriksminister Wang Yi til sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba i München. (NTB).

NRK - 08 dec 23 kl. 18:27

Minister kaller IOC-beslutning «skammelig»

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba kaller IOCs beslutning om å la russiske og hviterussiske utøvere delta i OL som nøytrale som «skammelig». – IOC har i all hovedsak gitt Russland grønt lys til å bruke OL som våpen. Kreml vil bruke hver eneste russiske og belarusiske utøver som våpen i sin propagandakrig.

NRK - 07 feb 24 kl. 15:16

Ukraina ber EU få fart i artilleriforsyningene

Ukraina oppfordrer EU til å umiddelbart ta grep for å få fart i forsyningene av artillerigranater. Ukrainerne har advart om et desperat behov for å fylle lagrene av granatene som trengs for å forsvare frontlinjen mot Russland. Utenriksminister Dmytro Kuleba sa onsdag til EUs utenrikssjef Josep Borrell at han venter at EU letter opp reguleringen og inngår langtidsavtaler med våpenprodusenter for å øke produksjonskapasiteten.

Klartale - 04 dec 23 kl. 06:00

Frykter mørk og kald vinter i Ukraina

Kulda har nådd Kyiv, Ukrainas hovedstad. Landet har en ny, hard vinter i vente. Samtidig står Russland klare.

VG - 29 nov 23 kl. 13:09

Kuleba: Vil ha russiske penger til å føre krig mot Russland

BRUSSEL (VG) - Vi vil overleve vinteren. Men det blir ikke lett. Det var budskapet fra Dmytro Kuleba, Ukrainas utenriksministere, da han møtte norske medier i Nato onsdag..

NRK - 13 jan 24 kl. 12:18

Frankrike lovar framleis støtte til Ukraina

Frankrikes nye utanriksminister Stephane Sejourne besøkte Ukraina laurdag, på si første offisielle reise utanlands som minister, melder AFP. Der møtte han blant andre den ukrainske utanriksministeren Dmytro Kuleba. Sejourne lova framleis fransk støtte til Ukraina.

NRK - 31 aug 23 kl. 13:03

Ukrainas utenriksminister ber kritikere holde munn

– Hold munn, er svaret fra Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba til dem som kritiserer landets taktikk i offensiven mot russiske styrker. Den ukrainske offensiven følges tett verden over – og diskuteres flittig. Mange er skeptiske til noen av de taktiske valgene Ukraina tar, blant annet at styrkene er spredt utover frontlinjen.

NRK - 07 jan 24 kl. 12:47

Japans utanriksminister i Ukraina

Yoko Kamikawa, utanriksministeren i Japan, er for første gang i Kyiv etter at Russland invaderte Ukraina. – Japan er fast bestemd på å støtte Ukraina slik at freden kan komme tilbake, sa Kamikawa på ein pressekonferanse i eit bomberom. Ukrainas utanriksminister Dmytro Kuleba seier at Ukraina og Japan vil arbeide saman slik at japanske selskap kan vere med å bygge opp att Ukraina..

NRK - 29 dec 23 kl. 21:11

Sikkerhetsrådet i hastemøte om Ukraina i kveld

FNs sikkerhetsråd skal fredag kveld diskutere Russlands seneste angrep på Ukraina etter at ukrainerne ba om et hastemøte. Minst 31 sivile ble drept og 160 mennesker såret i det største russiske luftangrepet siden fullskalainvasjonen av Ukraina startet for to år siden. Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier på X/Twitter at Ukraina og over 30 andre FN-medlemmer har bedt om at Sikkerhetsrådet møtes for å diskutere angrepet.

NRK - 19 okt 23 kl. 17:09

Ukraina venter fortsatte leveranser av ATACMS-raketter

Ukraina vil fortsette å motta amerikanskproduserte langdistanseraketter av typen ATACMS fremover, sier landets utenriksminister Dmytro Kuleba. – Dette er et direkte resultat av en avtale mellom president Zelenskyj og president Biden i Washington på et personlig møte i september, sier Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba, ifølge Reuters. Det hvite hus bekreftet tirsdag at de hadde sendt ATACMS-raketter til Ukraina.

NRK - 28 nov 23 kl. 13:33

Boikottar viktig møte

Russlands utanriksminister Sergej Lavrov har sagt at han vil delta på eit OSSE-møte denne veka. Det får Ukraina og dei baltiske landa til å boikotte møtet. OSSE er samarbeidsorganisasjonen for tryggleik og samarbeid i Europa.

NRK - 06 jun 23 kl. 21:23

EU skal ha tilbudt Ukraina humanitær bistand

Etter at demningen ved elektrisitetsverket Nova Kakhovka i Ukraina kollapset natt til tirsdag, er det ventet store ødeleggelser. Og skadene vil berøree tusenvis av sivile. Tirsdag kveld har EUs representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk og Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba snakket sammen.

NRK - 26 jun 23 kl. 11:46

EU ventes å gi ytterligere 3,5 milliarder euro i militær bistand til Ukraina

EUs utenriksministre ventes mandag å undertegne en avtale om å gi Ukraina våpen og annen militær bistand til 3,5 milliarder euro – mer enn 40 milliarder kroner. Det sier EUs utenrikssjef Josep Borrell under utenriksministermøtet i Luxembourg mandag. – Fortsatt støtte til Kyiv er viktigere enn noen gang i dag, ettersom begivenhetene over helgen viser at krigen i Ukraina fører til sprekker i det russiske maktapparatet, sier Borrell.

Dagbladet - 29 aug 23 kl. 21:28

Stoltenberg: - Ukraina rykker gradvis fram

Nato-leder Jens Stoltenberg har snakket med Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba tirsdag..

NRK - 16 jun 23 kl. 19:26

Afrikanske ledere ber både Ukraina og Russland trappe ned

Flere afrikanske ledere var fredag i Kyiv i et forsøk på å overtale Ukraina til å forhandle. Men besøket ble sterkt preget av russiske rakettangrep. Ukraina sier de skjøt ned tolv russiske missiler over Kyiv, hvorav seks skal ha vært hypersoniske av typen Kinzjal og seks var kryssermissiler.

NRK - 11 apr 23 kl. 18:44

Etterretningslekkasjen i USA: Blinken lover fortsatt støtte til Ukraina

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier hans kollega i USA, Antony Blinken, har ringt for å bekrefte USAs uforbeholdne støtte etter lekkasjeskandalen. Kuleba sier at Blinken forsikret ham om at USA fortsatt støtter Ukrainas innsats for å vinne krigen mot Russland og avviste at det er tvil om Ukrainas militære kapasitet. Telefonsamtalen fant sted tirsdag, ifølge Kuleba.

NRK - 31 jul 23 kl. 18:49

Ukraina og Kroatia enige om at havnebyer ved Adriaterhavet kan brukes for korneksport

Utenriksministrene i Ukraina og Kroatia er enige om å åpne for ukrainsk korneksport via kroatiske havner langs Donau og Adriaterhavet. Russland nektet denne måneden å videreføre avtalen som gjorde det mulig å eksportere ukrainsk korn og andre landbruksprodukter til verdensmarkedet via Svartehavet. – Nå skal vi sette oss ned for å finne de mest effektive rutene fra ukrainsk område til disse utskipningshavnene.

NRK - 22 jul 23 kl. 08:22

Ukraina må vente på F-16-fly

Ukraina vil først neste år kunne ta i bruk de lovede F-16-flyene, og USA tror ikke at de kommer til å endre krigens gang. USA håper at flyene kan være på plass i Ukraina innen utgangen av året, sier en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd til Fox News. – Men det er ikke vår vurdering at F-16-fly alene vil være nok til å snu utviklingen, sier John Kirby.

Klartale - 03 maj 23 kl. 12:06

Støre møter Ukrainas president

Volodymyr Zelenskyj har reist til Finland for å møte Sauli Niinistö. Han er Finlands president. Der skal han også møte Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

Dagbladet - 01 jul 23 kl. 08:03

- Det er veien til fred

Nato-medlemskap for Ukraina er veien til fred i Europa, sier landets utenriksminister Dmytro Kuleba..

NRK - 07 dec 22 kl. 15:33

Ukraina: Pakker sendt til ambassader kom fra tysk Tesla-forhandler

Mistenkelige pakker som ble sendt til ukrainske ambassader i flere land, ble sendt fra en adresse i Tyskland, ifølge Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba. Alle skal ha en Tesla-forhandler i Tyskland som avsenderadresse, og de ble stort sett sendt fra postkontorer uten videoovervåking, sier Kuleba, ifølge Reuters. Det dreier seg angivelig om en Tesla-forhandler i byen Sindelfingen i delstaten Baden-Württemberg.

NRK - 31 jan 23 kl. 14:53

Kuleba: Ukraina får i første omgang minst 120 stridsvogner

Ukraina får mellom 120 og 140 stridsvogner fra tolv vestlige land i den «første bølgen» med leveranser, ifølge utenriksminister Dmytro Kuleba. Ukraina har fått løfter om stridsvogner fra en rekke land, blant dem USA, Tyskland, Storbritannia og Norge, for å stå imot Russlands invasjonskrig i landet. Russland har satt inn store ressurser øst i Ukraina.

NRK - 01 apr 23 kl. 16:57

Ukraina kaller russisk FN-formannskap et «slag i trynet»

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba kaller Russlands formannskap i FNs sikkerhetsråd for et «slag i trynet» på Twitter. – Jeg ber alle medlemmer av Sikkerhetsrådet om å motarbeide et hvert russisk forsøk på å misbruke formannsskapet, skriver Kuleba. Russland overtok i dag formannskapet i Sikkerhetsrådet, i henhold med den regelmessige månedlige rulleringen blant rådets medlemmer..

NRK - 17 maj 23 kl. 17:40

Ukraina: – Kinas fredsinnsats er viktig

Ukraina sitt utanriksdepartement roser Kina for å ha engasjert seg i forsøket på å skape fred og kallar innsatsen for viktig. Utsegna blei publisert etter at den kinesiske spesialutsendingen Li Hui besøkte Kyiv 16. og 17.

NRK - 14 maj 23 kl. 04:07

EU: Ukraina trenger 1000 artillerigranater om dagen til kampen om Bakhmut

Ukraina trenger rundt 1000 artillerigranater per dag for kunne forsvare Bakhmut, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Derfor må det bli fortgang i våpenleveransene, sier utenrikssjefen. Det store behovet for ammunisjon til kampene rundt Bakhmut viser ikke bare hvor intense kampene er, men også hvor sterkt rustet Russland er, ifølge Borrell.

NRK - 06 mar 23 kl. 23:03

Ukraina ber den internasjonale straffedomstolen etterforske drapsvideo

– I dag ble det sluppet en video som viser hvordan okkupantene brutalt drepte en av våre krigere som modig sa «Slava Ukraini »(ære til Ukraina) før han ble skutt, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin kveldstale mandag kveld. Han la til at de vil finne dem som er ansvarlig for drapet. Ifølge CNN er kilden til videoen ukjent.

NRK - 28 apr 23 kl. 15:06

TV 2: Utenriksminister Anniken Huitfeldt er i Ukraina

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er fredag i den ukrainske byen Odesa, der hun blant annet møter Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba, ifølge TV2..

NRK - 28 apr 23 kl. 15:06

Utenriksminister Anniken Huitfeldt er i Ukraina

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) er fredag i den ukrainske byen Odesa, der hun blant annet møter Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba. Flyalarmen gikk over hele Ukraina fredag morgen og det ble meldt om eksplosjoner flere steder i landet. Dette er tredje gang hun besøker landet siden invasjonen i februar i fjor..

NRK - 08 apr 23 kl. 17:50

31 ukrainske barn returnert fra Russland

31 ukrainske barn er blitt returnert til Ukraina etter å ha blitt tatt til Russland på ulovlig vis fra okkuperte områder, opplyser en ukrainsk organisasjon. Ifølge gruppa Save Ukraine ble barna bortført fra Kharkiv i nordøst og Kherson i sør. Gruppa jobber for å bekjempe det den kaller bortføringer av ukrainske barn, noe Russland også etterforskes for internasjonalt.

NRK - 02 apr 23 kl. 06:11

Zelenskyj fordømmer FNs sikkerhetsråd

– Dessverre har vi noen absurde og destruktive nyheter, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale sent lørdag kveld. Han fortsatte med å fortelle at en fem måneder gammel gutt døde i et bombeangrep fra russiske styrker fredag. – Og samtidig skal Russland lede FNs sikkerhetsråd.

NRK - 30 mar 23 kl. 10:11

Russland overtar formannskapet i Tryggingsrådet

1. april overtar Russland, eitt av dei fem permanente medlemene av Tryggingsrådet, formannskapet i rådet. Ukraina er sterkt kritisk til rokeringa, og kallar det ein dårleg spøk.

NRK - 19 jan 23 kl. 14:27

Ukraina: 16 personer fremdeles på sykehus etter helikopterstyrten

Ti voksne og seks barn er fremdeles innlagt på sykehus etter helikopterulykken i Kyiv-forstaden Brovary onsdag. Flere får også poliklinisk behandling, melder The Guardian, som viser til en melding fra Kyiv-guvernør Oleksij Kuleba på Telegram. Totalt 14 døde og 24 ble skadd etter da helikopteret styrtet Brovary utenfor Kyiv onsdag.

NRK - 20 mar 23 kl. 07:54

EU skal diskutere ammunisjon til Ukraina

Et forslag om å gi Ukraina ammunisjon for 2 milliarder euro, nesten 23 milliarder kroner, står på programmet når EUs utenriks- og forsvarsministre møtes i Brussel i dag. Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba er ventet å delta digitalt på møtet for å orientere ministrene om situasjonen på bakken. En slik plan forutsetter at EU går til felles innkjøp av ammunisjon, som så gis videre til Ukraina.

NRK - 16 mar 23 kl. 16:14

Kina og Ukraina snakker sammen

Kina oppfordrer Russland og Ukraina til å starte samtaler for fred, så raskt som mulig. Den kinesiske utenriksministeren Qin Gang snakket i dag på telefonen for første gang med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba. Dette skjer samtidig som den kinesiske presidenten Xi Jinping innen kort tid skal møte Russlands president Vladimir Putin i Moskva.

NRK - 04 jan 23 kl. 10:29

Ukrainsk minister med invitasjon til idrettstopper – vil vise sønderbombet ishall

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba kommer med en klar beskjed til idrettsledere som måtte ønske at Russland skal inviteres tilbake i varmen. Russiske og belarusiske idrettsutøvere har vært utestengt fra de fleste internasjonale idrettsarenaer siden invasjonen av Ukraina i februar i fjor. Enkelte røster har tatt til orde for at sanksjonene bør vurderes på nytt.

NRK - 01 jan 23 kl. 23:31

Kyiv-guvernør advarer om nye droneangrep

Kyiv-regionen er truet av nye droneangrep sent søndag kveld, ifølge guvernør Oleksij Kuleba. – Flyalarmen går i regionen. Den er en trussel om et angrep med Shahed-droner, skriver Kuleba på Telegram.

NRK - 07 mar 23 kl. 12:25

Video skal vise henrettelse av krigsfange: Ukraina hevder han er identifisert

Mandag ble det publisert en video som skal vise en ukrainsk krigsfange som blir skutt og drept. Nå sier Ukraina at de har identifisert soldaten, melder nyhetsbyrået AFP. Soldaten skal ha vært savnet siden 3.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com