Guardian

Sunday, 19 September, 10:55

Nyheter om Guardian

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 jun 21 kl. 10:39

Norsk styreleder for Scott Trust

Styreleder i Schibsted siden 2002, Ole Jacob Sunde, utnevnes som styreleder for The Scott Trust, eneaksjonæren i Guardian Media Group. Guardian Media Group eier de britiske avisene The Guardian og The Observer. – The Guardian, The Observer, og The Scott Trust er svært viktige institusjoner blant verdens medier, og deres navn er synonymer for journalistisk utmerkelse, uavhengighet, mot, og integritet, sier Sunde..

NRK - 25 aug 21 kl. 13:01

Saksøker Nirvana for overgrep

Gutten som i 1991 ble avbildet naken på coveret av Nirvana-platen «Nevermind», går nå til rettssak mot bandet. Spencer Elden, som i dag er 30 år, sier at han som barn ble utsatt for et seksuelt overgrep, skriver The Guardian. Søksmålet er anlagt i California.

NRK - I førrgår: 01:20

To menn siktet for drap på reporter

To menn er siktet for drapet på den nordirske journalisten Lyra McKee, som ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i Derry i 2019. 29 år gamle McKee var ansett som en av Nord-Irlands mest lovende journalister, skriver The Guardian. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet, melder NTB.

NRK - I førrgår: 00:57

3000 helsearbeidere suspendert

Frankrike har suspendert 3000 helsearbeidere uten lønn for å ha nektet å la seg vaksinere mot koronaviruset. Helseminister, Olivier Véran, opplyser at helsearbeidere har blitt varslet skriftlig før regjeringen fastsatte fristen om å ha minst en dose. I juli fortalte president Emmanuel Macron personal på sykehus, alders- og omsorgsboliger og ansatte i brannvesenet at de hadde frem til 15.

NRK - I førrgår: 00:43

«Ny» tegning av Van Gogh oppdaget

En blyanttegning av en eldre mann, som sitter med hode i hendene, har blitt identifisert som et verk av Vincent van Gogh, skriver The Guardian.Tegningen har vært i privat eierskap siden 1910, og vises nå frem på et museum i Amsterdam. Seniorforsker ved Van Gogh museet i Amsterdam sier det er en spektakulær oppdagelse fra den tiden kunstneren bodde i Haag.

NRK - I førrgår: 22:43

Sir Clive Sinclair er død

Den britiske oppfinneren og forretningsmannen Sir Clive Sinclair er død, 81 år gammel. Han er særlig kjent for å ha brakt billige datamaskiner inn i folks hjem. Hans datter Belinda Sinclair bekrefter dødsfallet overfor The Guardian.

NRK - 06 aug 21 kl. 20:15

Johnsons dropper isolasjon

En av den britiske statsministeren Boris Johnsons ansatte testet positivt for koronaviruset, men Johnson skal ikke i isolasjon. Det melder både The Guardian og CNN. Den ansatte var med Johnson på en reise til Skottland.

NRK - 06 aug 21 kl. 20:15

Boris Johnson dropper isolasjon

En av den britiske statsministeren Boris Johnsons ansatte testet positivt for koronaviruset, men Johnson skal ikke i isolasjon. Det melder både The Guardian og CNN. Den ansatte var med Johnson på en reise til Skottland.

Dagbladet - 14 sep 21 kl. 22:21

Kritisk til ny studie

FHI og Legemiddelverket har ikke blitt overbevist av en ny studie og dens funn. Studien har blitt omtalt i internasjonale medier, som for eksempel The Guardian..

NRK - 14 sep 21 kl. 02:17

Fullvaksinerte i Storbritannia

Personer som var fullvaksinert mot koronavirus, utgjorde kun 1,2 prosent av alle koronarelaterte dødsfall i England i årets første halvår. Det viser en oversikt fra Storbritannias statistiske sentralbyrå ONS. 51.

NRK - 09 sep 21 kl. 07:30

Dømt for rasistiske kommentarer

En 43 år gammel britisk mann ble onsdag dømt til fengsel i 3 måneder og til å gå med fotlenke i 40 uker, for å ha skrevet rasistiske kommentarer på sosiale medier, skriver The Guardian. Han skrev kommentarene etter at England tapte mot Italia i finalen i fotball-EM 11. juli..

NRK - 18 jul 21 kl. 18:12

Utbredt misbruk av hackingprogram

Menneskerettighetsaktivister, journalister og advokater over hele verden har blitt målrettet av autoritære regjeringer som bruker hackingsprogramvare solgt av det israelske overvåkningsselskapet NSO Group, ifølge en etterforskning av en massiv datalekkasje. Det skriver The Guardian. Etterforskningen fra Guardian og 16 andre medier tyder på utbredt og vedvarende misbruk av NSOs hackingspionprogramvare, Pegasus, som selskapet insisterer på kun er ment for bruk mot kriminelle og terrorister..

NRK - 26 aug 21 kl. 16:37

Tyrkia: Det var to eksplosjoner

Ifølge det tyrkiske forsvarsdepartementet har det vært en andre eksplosjon utenfor flyplassen i Kabul torsdag ettermiddag. Det er ikke kjent når den andre eksplosjonen skal ha skjedd. Den franske ambassadøren til Afghanistan advarte omtrent klokken 16 om at en andre eksplosjon var mulig.

NRK - 26 aug 21 kl. 02:17

Ber borgere holde seg unna flyplass

Britiske og amerikanske myndigheter ber sine borgere om ikke å dra til flyplassen i Kabul. på grunn av risikoen for terrorangrep. – Det er vedvarende og høy fare for terrorangrep.

NRK - 23 aug 21 kl. 19:40

Taliban med kraftig advarsel

Hvis evakueringsarbeidet i Kabul varer lenger enn til 31. august vil det vekke reaksjoner, sier Talibans talsperson Suhail Shaheen, ifølge The Guardian. Flere vestlige land, deriblant Tyskland og frankrike, har uttrykt et ønske om å fortsette arbeide selv etter grensedatoen..

NRK - 23 aug 21 kl. 14:44

Mer sol- enn kullkraft i Australia

Søndag kom for første gang mer enn halvparten av Australias strøm fra solkraft, skriver The Guardian. Det førte også til at i noen få minutter fikk landet mer strøm fra sol- enn fra kullkraft. Australia er et av landene som slipper ut mest CO₂ per innbygger..

NRK - 21 aug 21 kl. 17:12

Vil holde afghanske flyktninger ute

Hellas har forlenget en grensemur mot Tyrkia for å avskrekke afghanere som ønsker å nå Europa. Landet har utvidet en eksisterende mur på 13 km til 40 km, og innstalert overvåkningssystem. Greske myndigheter vil nå forhindre at afghanske asylsøkere skal komme Europa, etter at Taliban har tatt makten i landet, melder The Guardian.

NRK - 21 aug 21 kl. 07:21

Koronademonstrasjoner i Australia

Det ble sammenstøt da tusenvis demonstrerte mot smitteverntiltakene i de australske storbyene Melbourne og Brisbane lørdag, skriver The Guardian. Flere hundre mennesker uten munnbind havnet i kamp med politiet. Biler viser mennesker som kaster ting mot poloitiet, som svarte med pepperspray..

NRK - 18 aug 21 kl. 12:13

Taliban i president-møter

Ifølge Taliban har en av deres ledere, Anas Haqqani, vært i samtaler med Afghanistans tidligere president Hamid Karzai onsdag. Det melder Guardian. Ifølge Reuters skal Taliban møte flere tidligere afghanske regjeringsmedlemmer de neste dagene..

NRK - 18 aug 21 kl. 12:13

Taliban i president-samtaler

Ifølge Taliban har en av deres ledere, Anas Haqqani, vært i samtaler med Afghanistans tidligere president Hamid Karzai onsdag. Det melder Guardian. Ifølge Reuters skal Taliban ha samtaler med flere tidligere afghanske regjeringsmedlemmer de neste dagene..

VG - 16 aug 21 kl. 07:14

Kaos på flyplassen i Kabul

Tusenvis av mennesker forsøker å komme seg ut av Afghanistan, melder The Guardian..

VG - 16 aug 21 kl. 07:14

Kaos på flyplassen i Kabul – flere døde

Tusenvis av mennesker forsøker å komme seg ut av Afghanistan, melder The Guardian. Minst fem personer er døde, ifølge vitner til Reuters..

VG - 16 aug 21 kl. 07:14

Kaos på flyplassen i Kabul – flere skal være døde

Tusenvis av mennesker forsøker å komme seg ut av Afghanistan, melder The Guardian. Minst fem personer er døde, ifølge vitner til Reuters..

NRK - 11 aug 21 kl. 18:54

Picasso-auksjon i Las Vegas

Det kjente auksjonshuset Sotheby's organiserer en storslått auksjon på Bellagio Hotel and Casino i Las Vegas, der elleve av Pablo Picassos verker skal selges. Det skriver The Guardian. De elleve verkene har en anslått verdi på 100 millioner dollar, og arrangementet blir en av de største Picasso-auksjonene noensinne.

NRK - 11 aug 21 kl. 16:16

Stort tap for Assange i retten

WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange tapte i dag kampen om å stanse USAs forsøk på å utvide ankesaken mot ham, etter at det tidligere ble avgjort at han ikke ville bli utlevert til USA der han siktes for spionasje og hacking. Det skriver The Guardian. Den britiske dommeren Vanessa Baraitser avviste i januar begjæringen om utlevering ved blant annet å vise til at de tøffe soningsforholdene som ville vente Assange i USA, ville medføre en uakseptabel risiko for selvmord.

NRK - 10 aug 21 kl. 13:08

Fiji: – Hele land kan gå tapt

Lavtliggende områder kan synke i havet, og hele land kan gå tapt, frykter Fijis FN-ambassadør etter offentliggjøringen av klimapanelets nye rapport. Satyendra Prasad sier innholdet i rapporten overgår det som har vært prognosene inntil nå. – Den framskynder noen av de katastrofale scenarioene som vi har hatt i tankene i Stillehavet: havnivåstigning, tap av lavtliggende områder, tap av hele land i løpet av dette århundret, sier Prasad til The Guardian.

NRK - 10 aug 21 kl. 11:53

Lav støtte for Japans statsminister

Under 30 prosent av Japans befolkning støtter statsminister Yoshihide Suga, ifølge The Guardian. Aldri har så få støttet statsministeren, til tross for at majoriteten i Japan er positive til avgjørelsen om å gjennomføre OL i Tokyo til tross for koronapandemien. To tredjedeler av respondente på undersøkelsen sier de ikke har tro på Sugas evne til å håndtere pandemien..

NRK - 10 aug 21 kl. 07:27

Over 1000 elever kidnappet i år

Mer enn 200 skolebarn er fremdeles savnet etter å ha blitt kidnappet av væpnede grupper nord i Nigeria. I år har over 1000 elever blitt kidnappet i landet, ifølge The Guardian. På grunn av underfinansierte lokale sikkerhetsstyrker er det mulig for grupper å kidnappe barn, og kreve løsepenger for å løslate dem, skriver avisen..

NRK - 09 aug 21 kl. 14:01

8-åring tiltalt for blasfemi

En 8 år gammel hindu gutt kan bli dømt til døden i Pakistan, anklaget for å ha urinert i et muslimsk bibliotek (en madrassa) med vilje. Det skriver The Guardian. 8-åringen blir med det den yngste til å være tiltalt for blasfemi i Pakistan.

NRK - 08 aug 21 kl. 19:55

Britisk general kritisk

Den britiske generalen Sir Richard Barrons kaller tilbaketrekningen av NATO-styrker fra Afghanistan et «strategisk feiltrinn». Det skriver The Guardian, som siterer et intervju Barrons har gjort med BBC. – Jeg tror ikke det er i vår interesse.

NRK - 08 aug 21 kl. 19:55

Kritiske til tilbaketrekning

Den britiske generalen Sir Richard Barrons kaller tilbaketrekningen av NATO-styrker fra Afghanistan et «strategisk feiltrinn». Det skriver The Guardian, som siterer et intervju Barrons har gjort med BBC. – Jeg tror ikke det er i vår interesse.

NRK - 08 aug 21 kl. 13:08

Avslutningsseremoni for OL i Tokyo

Avslutningsseremonien for OL i Tokyo 2020 startet kl. 13.00 i dag, foran hovedsakelig tomme tribuner.

NRK - 07 aug 21 kl. 22:18

Eksil-pakistanere i London advares

Flere pakistanere som lever i eksil i England har fått beskjed av London-politiet om at de er på en «hit list», melder The Guardian. Personene på lista til Pakistan lever i eksil etter å ha kritisert militæret i hjemlandet. Pakistan og Storbritannia er nære allierte, og britiske sikkerhetstjenester er bekymret for at Pakistan skal angripe dissidentene på britisk jord, ifølge avisen..

NRK - 06 aug 21 kl. 09:16

Golfstrømmen kan kollapse

Forskningsstudier tyder på at Golfstrømmen kan kollapse som følge av menneskeskapt endringer i klima. Golfstrømmen er en del av det globale havsirkulasjonssystemet som er avgjørende for livet i havet og temperaturen på jorden. Studiene konkluderer med at årsaken til svekkelsen er menneskeskapt, global oppvarming gjennom CO₂-utslipp.

NRK - 05 aug 21 kl. 10:57

Legendarisk House-DJ dør av korona

Musikkprodusenten Paul Johnson, kjent blant annet for houselåten «Get get down», er død. Det melder blant annet The Guardian. Johnson døde av koronaviruset etter lengre tid innlagt på sykehus..

NRK - 05 aug 21 kl. 10:57

Legendarisk House-DJ død av korona

Musikkprodusenten Paul Johnson, kjent blant annet for houselåten «Get get down» fra 1999, er død. Det melder blant annet The Guardian. Johnson døde av koronaviruset etter lengre tid innlagt på sykehus.

NRK - 04 aug 21 kl. 06:53

Bolsonaro etterforskes

Brasils president Jair Bolsonaro skal etterforskes for å ha gått ut med grunnløse anklager om valgfusk i forkant av neste års valg. Det melder The Guardian. Bolsonaro har slitt med oppslutningen den siste tiden, og meningsmålinger viser at det brasilianske arbeiderpartiets kandidat, tidligere president Luiz Inácio Lula da Silva, ser ut til å være i ledelsen.

NRK - 03 aug 21 kl. 10:38

Reuters: Titalls lik i elv i Tigray

Minst 30 menneskelik har skylt i land på sudanesisk side av en elv som begynner i Etiopias Tigray-region, melder Reuters. Nyhetsbyrået har vært i kontakt med to etiopiske flyktninger og fire sudanesiske vitner til likene. Til The Guardian sier en representant for sudanesiske myndigheter at man har funnet så mange som 50 lik.

NRK - 22 jul 21 kl. 11:48

YouTube fjerner Bolsanoras videoer

YouTube har fjernet flere videoer fra den brasilianske presidenten Jair Bolsanoro, fordi de sprer misinformasjon om koronaviruset, melder The Guardian. På kanalen sin har han regelmessig sådd tvil om koronavirusets alvorlighetsgrad. I en uttalelse sier YouTube at beslutningen ikke har noe med Bolsanoros politiske ideologi å gjøre, men at deres regler ikke tillater innhodlet i videoene.

NRK - 22 jul 21 kl. 11:48

YouTube fjerner Bolsonaros videoer

YouTube har fjernet flere videoer fra den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro, fordi de sprer misinformasjon om koronaviruset, melder The Guardian. På kanalen sin har han regelmessig sådd tvil om koronavirusets alvorlighetsgrad. I en uttalelse sier YouTube at beslutningen ikke har noe med Bolsonaros politiske ideologi å gjøre, men at deres regler ikke tillater innhodlet i videoene.

NRK - 21 jul 21 kl. 18:28

Overvåket prinsesse med Pegasus

Data fra den mye omtalte Pegasus-lekkasjen viser at de emiratiske myndighetene i Dubai sannsynligvis brukte hackingprogrammet for å overvåke den savnede prinsesse Latifa. Det skriver The Guardian..

NRK - 21 jul 21 kl. 15:27

Israel etterforsker Pegasus-hacking

Den israelske regjeringen har satt opp et eget utvalg for å undersøke anklagene om at et hackingprogram laget av et israelsk sikkerhetsselskap skal ha blitt misbrukt i hele verden. Det opplyser en israelsk kilde til Reuters. Utvalget ledes av Israels Nasjonale Sikkerhetsråd, som svarer direkte til statsminister Naftali Bennett.

NRK - 20 jul 21 kl. 19:00

14 statsledere mulig spion-mål

President Emmanuel Macron og flere andre stats- og regjeringssjefer kan ha blitt rammet av overvåking med spionverktøyet Pegasus, melder Washington Post. To andre presidenter, ti statsministre og en konge står på lista over mer enn 50.000 telefonnumre som et internasjonalt graveprosjekt har knyttet til overvåkingsverktøyet og mulige mål.

VG - 16 jul 21 kl. 01:50

The Guardian: Hemmelige papirer viser Putins plan om å få Trump som president

Den britiske avisen sitter på materiale som skal avsløre Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016 og at Kreml skal ha hatt ødeleggende materiale på Trump..

NRK - 14 jul 21 kl. 07:44

Over 60 skogbranner i USA

Tusenvis av mennesker er evakuert i de vestre delene i USA etter at over 60 skogbranner har rammet minst 10 delstater, ifølge The Guardian. Flere hus har brent ned til grunnen i brannene, som er forårsaket av de høye temperaturene som har rammet de vestlige delene av USA de siste ukene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt