Guardian

Torsdag, 29 Juli, 23:02

Nyheter om Guardian

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 juni 21 kl. 10:39

Norsk styreleder for Scott Trust

Styreleder i Schibsted siden 2002, Ole Jacob Sunde, utnevnes som styreleder for The Scott Trust, eneaksjonæren i Guardian Media Group. Guardian Media Group eier de britiske avisene The Guardian og The Observer. – The Guardian, The Observer, og The Scott Trust er svært viktige institusjoner blant verdens medier, og deres navn er synonymer for journalistisk utmerkelse, uavhengighet, mot, og integritet, sier Sunde..

NRK - 18 juli 21 kl. 18:12

Utbredt misbruk av hackingprogram

Menneskerettighetsaktivister, journalister og advokater over hele verden har blitt målrettet av autoritære regjeringer som bruker hackingsprogramvare solgt av det israelske overvåkningsselskapet NSO Group, ifølge en etterforskning av en massiv datalekkasje. Det skriver The Guardian. Etterforskningen fra Guardian og 16 andre medier tyder på utbredt og vedvarende misbruk av NSOs hackingspionprogramvare, Pegasus, som selskapet insisterer på kun er ment for bruk mot kriminelle og terrorister..

NRK - 22 juli 21 kl. 11:48

YouTube fjerner Bolsanoras videoer

YouTube har fjernet flere videoer fra den brasilianske presidenten Jair Bolsanoro, fordi de sprer misinformasjon om koronaviruset, melder The Guardian. På kanalen sin har han regelmessig sådd tvil om koronavirusets alvorlighetsgrad. I en uttalelse sier YouTube at beslutningen ikke har noe med Bolsanoros politiske ideologi å gjøre, men at deres regler ikke tillater innhodlet i videoene.

NRK - 22 juli 21 kl. 11:48

YouTube fjerner Bolsonaros videoer

YouTube har fjernet flere videoer fra den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro, fordi de sprer misinformasjon om koronaviruset, melder The Guardian. På kanalen sin har han regelmessig sådd tvil om koronavirusets alvorlighetsgrad. I en uttalelse sier YouTube at beslutningen ikke har noe med Bolsonaros politiske ideologi å gjøre, men at deres regler ikke tillater innhodlet i videoene.

NRK - 21 juli 21 kl. 18:28

Overvåket prinsesse med Pegasus

Data fra den mye omtalte Pegasus-lekkasjen viser at de emiratiske myndighetene i Dubai sannsynligvis brukte hackingprogrammet for å overvåke den savnede prinsesse Latifa. Det skriver The Guardian..

NRK - 21 juli 21 kl. 15:27

Israel etterforsker Pegasus-hacking

Den israelske regjeringen har satt opp et eget utvalg for å undersøke anklagene om at et hackingprogram laget av et israelsk sikkerhetsselskap skal ha blitt misbrukt i hele verden. Det opplyser en israelsk kilde til Reuters. Utvalget ledes av Israels Nasjonale Sikkerhetsråd, som svarer direkte til statsminister Naftali Bennett.

NRK - 20 juli 21 kl. 19:00

14 statsledere mulig spion-mål

President Emmanuel Macron og flere andre stats- og regjeringssjefer kan ha blitt rammet av overvåking med spionverktøyet Pegasus, melder Washington Post. To andre presidenter, ti statsministre og en konge står på lista over mer enn 50.000 telefonnumre som et internasjonalt graveprosjekt har knyttet til overvåkingsverktøyet og mulige mål.

VG - 16 juli 21 kl. 01:50

The Guardian: Hemmelige papirer viser Putins plan om å få Trump som president

Den britiske avisen sitter på materiale som skal avsløre Russlands innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016 og at Kreml skal ha hatt ødeleggende materiale på Trump..

NRK - 14 juli 21 kl. 07:44

Over 60 skogbranner i USA

Tusenvis av mennesker er evakuert i de vestre delene i USA etter at over 60 skogbranner har rammet minst 10 delstater, ifølge The Guardian. Flere hus har brent ned til grunnen i brannene, som er forårsaket av de høye temperaturene som har rammet de vestlige delene av USA de siste ukene..

NRK - 02 juni 21 kl. 20:36

Det britiske hoffet diskriminerte

Fram til 1968 skal det britiske hoffet ha forhindret personer med etnisk minoritetsbakgrunn å jobbe på Buckingham Palace. Det melder The Guardian. Det britiske kongehuset har ikke et klart svar på når praksisen opphørte, ifølge den britiske avisen.

NRK - 12 juli 21 kl. 03:21

TV-fotograf banket opp, døde

TV-fotografen Alexander Lashkarava er død etter at han ble banket opp av ytre-høyre-tilhengere under en protest mot en Pride-marsj i Tbilisi i Georgia i forrige uke. Lashkarava fikk skader i hodet og ble funnet død i senga si søndag, opplyser den uavhengige TV-kanalen TV Pirveli der han jobbet. Minst 50 journalister ble angrepet av anti-LGBT-grupper i Tbilisi samme dagen, skriver The Guardian..

NRK - 12 juli 21 kl. 03:21

TV-fotograf banka opp, døydde

TV-fotografen Alexander Lashkarava er død etter at han vart banka opp av ytre-høgre-tilhengjarar under ein protest mot ein pride-marsj i Tbilisi i Georgia i førre veka. Lashkarava fikk skader i hovudet og vart funnen død i senga si søndag, opplyser den uavhengige TV-kanalen TV Pirveli der han jobba. Minst 50 journalistar vart angripne av anti-LGBT-grupper i Tbilisi same dagen, skriv The Guardian..

NRK - 10 juli 21 kl. 18:44

Ber fans om å ikke dra til London

Politiet i London ber fotballsupportere som ikke har billetter til EM-finalen om å holde seg unna byen søndag, skriver The Guardian. De frykter at store samlinger i byen vil føre til økt spredning av koronasmitte..

VG - 09 juli 21 kl. 12:37

Renate Reinsve hylles for sin første hovedrolle

Joachim Triers nye film «Verdens verste menneske» høster god kritikk. – Det er en av de beste på Cannes, skriver The Guardian..

NRK - 02 juli 21 kl. 20:17

IS-kvinner smugles ut av leir

Hundrevis av utenlandske kvinner med tilknytting til IS har blitt smuglet ut av al-Hawl fangeleiren i Syria. Det rapporterer The Guardian. Kvinnene skal ha blitt smuglet ut ved hjelp av bestikkelser fra deres nye ektemenn, som de skal ha møtt på nettet.

NRK - 28 juni 21 kl. 10:15

Rekordvarme i Canada

Søndag vart det registrert den høgaste temperaturen nokosinne i Canada. Temperaturen var oppe i 46 celsius grader, skriv The Guardian..

NRK - 24 juni 21 kl. 07:36

FDA med ny advarsel

Det amerikanske legemiddelverket (FDA) vil legge til en ny advarsel på både Pfizer- og Moderna-vaksinene, skriver The Guardian. Advarselet gjelder sjeldne tilfeller av hjerteinflammasjon hos ungdommer og unge voksne. Det har vært tilfeller av hjerteinflammasjon blant unge etter vaksinering.

NRK - 24 juni 21 kl. 06:06

Var koronasyk i nesten ett år

En britisk mann testet positivt for koranviruset i 305 dager før han ble friskmeldt. Tilfellet er det mest langvarige som er dokumentert i verden, melder det britiske nyhetsbyrået AP. Dave Smith, en pensjonert kjøreskolelærer, er i dag friskmeldt og har det bra.

NRK - 23 juni 21 kl. 21:39

Brukte tåregass mot urbefolkninger

Opprørspoliti har brukt tåregass og gummikuler mot urbefolkningsaktivister som demonstrerte mot en ny lov. Det skriver The Guardian. Lovforslaget vil begrense lovbeskyttelser for urbefolkningenes territorier, og åpne dem for landbruk og gruvedrift.

NRK - 23 juni 21 kl. 10:00

WHO-ekspert: Kommer flere varianter

WHO-ekspert David Nabarro sier til Sky News at det kommer til å komme flere varianter av koronaviruset framover. – Vi kommer til å gå fra delta til lambda og så til andre greske bokstaver. Det er uungåelig.

NRK - 23 juni 21 kl. 07:59

100.000 dødsfall i Colombia

Colombia er det 10. landet i verden som har bikket 100.000 koronadødsfall, melder The Guardian.

NRK - 23 juni 21 kl. 06:38

Høyeste antall døde i Thailand

51 mennesker har dødd av korona det siste døgnet i Thailand. Det er det høyeste antallet på en dag noensinne, melde The Guardian. Dermed er det 1744 mennesker som har dødd av koronaviruset i Thailand under pandemien.

NRK - 22 juni 21 kl. 15:47

Vatikanet vil stoppe LHBT-lov

Vatikanet har gjort et hittil usett inngrep i italiensk politikk, og bedt regjeringen om å endre et lovforslag som vil kriminalisere homofobi. Det skriver The Guardian. Vatikanet er bekymret for at det vil innskrenke «tankefriheten» for Den katolske kirken..

NRK - 22 juni 21 kl. 02:38

Fauci reager på kritikken

USAs smittevernsjef Anthony Fauci reagerer på kritikken og konspirasjonsteoriene i forbindelse med hans e-poster som ble gjort offentlig rundt koronapandemien. I et intervju med Times sier han at folk som kritiserer han, kritiserer vitenskapen, skriver The Guardian..

NRK - 21 juni 21 kl. 16:31

5,6 millioner har flyktet

Mer enn 5,6 millioner venezuelanere har flyktet fra landet sitt siden 2015. Det melder The Guardian. I 2015 var befolkningen på 30 millioner.

NRK - 20 juni 21 kl. 12:53

Spenning knyttet til lokalvalg

Det er lokalvalg i Frankrike i dag og det er ventet gode valgresultater for høyreorienterte Marine Le Pen, skriver AFP for The Guardian. Om Le Pen får flertall i en av de 13 fastlandsregionene i landet, gir det henne medvind på veg inn i presidentvalget i 2022, uttaler eksperter til avisen..

NRK - 19 juni 21 kl. 21:21

Leder i Underhuset går til Labour

John Bercow, Toryenes tidligere leder i Underhuset for De konservative, slutter seg til Labour. Toryene er reaksjonære, iblant fremmedfiendtlige populister, hevder han. Den karismatiske og kontroversielle John Bercow var speaker i Underhuset i ti år og ble mot slutten en hodepine for brexit-tilhengerne i det konservative regjeringspartiet.

NRK - 19 juni 21 kl. 09:45

Frykter verste tørke på 1200 år

Forskere frykter at USA vil oppleve den verste tørken i landet på 1200 år, skriver The Guardian. Flere delstater og byer opplever varmerekorder. I Las Vegas ble det nylig meldt om 46,6 varmegrader, og i delstatene Texas og California skaper varmen store utfordringer for strømleverandørene.

NRK - 19 juni 21 kl. 09:45

Fryktar verste tørke på 1200 år

Forskarar fryktar USA kjem til å oppleve den verste tørka i landet på 1200 år, skriv The Guardian. Fleire delstatar og byer opplever varmerekordar. I Las Vegas vart det nyleg meldt om 46,6 varmegrader, og i delstatane Texas og California skapar varmen store utfordringar for straumleverandørane.

NRK - 17 juni 21 kl. 16:29

Tilbyr syltet sild til vaksinerte

Nederland har begynt å tilby syltet sild til folk som vaksinerer seg, skriver The Guardian. Tidligere har stater i USA valgt å tilby marihuana, pengepremier og utdanningsstipender, Russland har tilbudt sine innbyggere biler og Indonesiske myndigheter har fristet med kyllinger til dem som vaksinerer seg..

NRK - 17 juni 21 kl. 13:28

Landsby rasert etter kamphandlinger

Landsbyen Kin Ma, sentralt i Myanmar, har blitt jevnet med jorden etter omfattende kamphandlinger mellom militæret og opprørsgrupper. Det melder The Guardian. Mer enn 200 hus skal ha brent ned, og drøyt 1000 personer gjemmer seg i skogområdene rundt.

NRK - 12 juni 21 kl. 17:50

13 skadd i masseskyting i Texas

Gjerningsmannen er på frifot etter skyting ute i underholdningsdistriktet i sentrum av Austin i Texas i USA. 13 personer er skadet, to av dem kritisk, skriver The Guardian..

NRK - 07 juni 21 kl. 10:13

Klimakrisen verre enn pandemien

Økonomien til verdens rikeste land vil rammes dobbelt så hardt av klimakrisen som de har under pandemien. Det viser forskning. G7-landene, verdens største industriland (Storbritannia, USA, Japan, Canada, Frankrike, Tyskland og Italia), vil tape 8,5 prosent av sine brutto nasjonalprodukt årlig innen 30 år hvis temperaturen stiger med 2,6 grader, noe som er sannsynig med dagens klimapolitikk.

NRK - 07 juni 21 kl. 01:54

Ber G7 bidra til vaksinering

En rekke tidligere statsministre og presidenter ber G7 om å betale to tredeler av de 66 milliarder dollarene som trengs for å vaksinere verdens fattigste land. Oppfordringen kommer i et brev The Guardian har sett i forkant av denne ukas G7-toppmøte i Cornwall i Storbritannia. I det heter det at regjeringssjefene i G7-landene Storbritannia, USA, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og Canada må sørge for at 2021 blir et «vendepunkt for det globale samarbeidet».

NRK - 03 juni 21 kl. 19:21

Selvstyrte båter i Amsterdam

I den nederlandske hovedstaden Amsterdam starter nå et prøveprosjekt hvor selvstyrte båter skal bevege seg på egenhånd gjennom de trange kanalene, blant annet for å samle søppel og frakte passasjerer, ifølge The Guardian..

Klartale - 03 juni 21 kl. 15:13

Rasisme på det britiske slottet

Det britiske hoffet skal ha diskriminert utlendinger i mange år. Det melder avisa The Guardian..

Dagbladet - 31 mai 21 kl. 07:53

Mistenker ny smittebølge

Britiske The Guardian har snakket med flere helseeksperter som frykter at en ny smittebølge er på vei mot Storbritannia som følge av lettelser i smitteverntiltak og spredning av den indiske virusvarianten..

NRK - 30 mai 21 kl. 16:47

Vurderer vaksine-påbud

Nadhim Zahawi, minister for vaksinering i Storbritannia, sier britiske myndigheter har vurdert å gjøre koronavaksinen obligatorisk for helsefagarbeidere. Det skriver The Guardian..

NRK - 30 mai 21 kl. 03:46

Butikk selger gule vaksine-stjerner

En hattebutikk i den amerikanske delstaten Tennessee får hard kritikk og blir anklaget for antisemittisme fordi den selger gule tøystjerner med påbrodert tekst «Ikke vaksinert». Det skriver The Guardian. Stjernene likner dem som nazistene tvang jøder til å bære i Tyskland..

NRK - 29 mai 21 kl. 15:16

Rekordlave tall to dager på rad

For andre dag på rad er det rekordlave smittetall i India. De siste 24 timene har 173.790 mennesker fått påvist koronasmitte i landet, det er omtrent 10.

Dagbladet - 27 mai 21 kl. 13:53

Fant kamel med sjiraffhals

Greg Francek gjorde et oppsiktsvekkende funn av forhistoriske beinrester i fjor sommer hvor det blant annet ble funnet en kamel med sjiraffhals, og små elefantliknende dyr, skriver The Guardian..

NRK - 25 mai 21 kl. 06:34

Hundar betre enn hurtigtestar

Hundar kan oppdaga koronasmitte raskare og meir nøyaktig enn hurtigtestar, syner ei undersøking frå England, skriv The Guardian. Seks hundar deltok i forsøket, og i 94 av 100 tilfelle oppdaga hundane koronasmitte, ved å lukta på klede. Det er betre resultat enn ein hurtigtest, men litt dårlegare enn ein såkalla PCR-test.

NRK - 23 mai 21 kl. 09:56

100 smitta på Mount Everest

Minst 100 fjellklatrarar skal vere koronasmitta på Mount Everest, melder The Guardian. Rundt 400 utanlandske klatrarar har fått klarsignal til å klatre i Mount Everest i år. I fjor var fjellet stengt på grunn av pandemien.

NRK - 12 mai 21 kl. 07:45

Dyrevelferdslov i Storbritannia

Nå blir dyr anerkjent som «sansende vesener» i lovverket i Storbritannia. Britene stopper også majoriteten av eksport av levende dyr, og forbyr import av jakttrofeer, ifølge The Guardian..

NRK - 31 mars 21 kl. 23:01

Fant kjemikalier i drikkevann i USA

En undersøkelse av drikkevannet hos 120 personer rundt om i USA viste at 118 av vannprøvene viste funn av arsen, bly og giftige kjemikalier. Undersøkelsen ble gjennomført av Guardian og Consumer Report, skriver The Guardian..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt