G20

Saturday, 23 September, 12:01

Nyheter om G20

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 sep 23 kl. 15:57

Ukraina om G20-erklæring: Ingenting å være stolt over

Ukraina er ikke imponert over erklæringen som G20-landene har kommet fram til som omhandler Russlands angrepskrig i Ukraina. – Det er ingenting å være stolt over, heter det i en uttalelse fra det ukrainske utenriksdepartementet i Kyiv. Lørdag vedtok landene på G20-toppmøtet en erklæring der det slås fast at ingen land må bruke makt for å øke sitt territorium.

NRK - 09 sep 23 kl. 07:45

Modi: Den afrikanske union blir G20-medlem

G20-landa er samde om at Den afrikanske union skal bli permanent medlem av gruppa, ifølge Indias statsminister Narendra Modi, melder Reuters. Han sa dei hadde kome fram til ei semje då han talte ved opninga av G20-møtet i India laurdag..

NRK - 07 sep 23 kl. 23:51

Biden på vei til G20-toppmøtet

USAs president Joe Biden har forlatt Washington med kurs for New Delhi og G20-toppmøtet der. Deretter går reisen videre til Vietnam. Biden dro med Air Force One fra Joint Base Andrews nær Washington sent torsdag kveld norsk tid.

NRK - 03 sep 23 kl. 17:04

Indias Modi ber om FN-reformer

I forkant av G20-møtet i New Delhi ber Indias statsminister Narendra Modi FN omstille seg til det 21. århundret og sikre at alle røster høres. Holdninger fra midten av det 20.

NRK - 14 jul 23 kl. 05:06

G7-finansministrene skal møtes

G7-landenes finansministre skal møtes søndag på sidelinjene av det bredere G20-møtet som starter i India. Det opplyste Japans finansminister Shunichi Suzuki fredag. G7 er et samarbeidsforum som består av verdens sju rikeste demokratiske industriland Storbritannia, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og USA.

NRK - 28 jul 23 kl. 15:58

Ingen enighet om nye klimatiltak på G20-møte

Det ble ikke enighet om noen nye tiltak for å bremse klimaendringene på et G20-møte i India. Landenes klima- og miljøministre har fredag vært samlet i Chennai i India. Noe gjennombrudd ble det ikke i denne omgang.

NRK - 10 sep 23 kl. 11:21

Lavrov kallar G20-møtet ein suksess

Russlands utanriksminister Sergei Lavrov kallar erklæringa frå G20-toppmøtet ein suksess etter at dei unngjekk direkte kritikk for invasjonen av Ukraina, melder AFP. – Vi klarte å hindre Vestens forsøk på å «ukrainisere» agendaen for møtet, sa han etter at møtet var over søndag. Også Storbritannia og USA har sagt dei var nøgde med slutterklæringa.

NRK - 09 sep 23 kl. 13:24

G20-landa vil ha meir fornybar energi før 2030

Landa på G20-toppmøtet seier dei vil jobbe for å triple kapasiteten av fornybar energi fram mot 2030 og auke innsatsen for å takle klimaendringane, melder AFP. – Vi forpliktar oss til å framskunde handlingane våre for å møte miljøkriser og utfordringar, inkludert klimaendringar, heiter det i fråsegna frå møtet..

NRK - 09 sep 23 kl. 12:36

Modi: Einige om felles erklæring på G20-toppmøte

Landa på G20-toppmøtet i India er einige om ei felles erklæring, ifølge statsminister Narendra Modi. Før møtet sa fleire vestlege leiarar at det kunne bli vanskeleg å kome fram til ei felles slutterklæring. Det var særleg krigen i Ukraina som gjorde det vanskeleg.

NRK - 09 sep 23 kl. 06:57

Modi-velkomst for verdenslederne

Indias statsminister Narendra Modi tok imot verdensledere som ankom én etter én til G20-toppmøtet i New Delhi lørdag. Modi håndhilste blant anet på Verdensbankens sjef Ajay Banga og FNs generalsekretær António Guterres, samt andre delegater som ankom. G20-møtet varer lørdag og søndag.

NRK - 08 sep 23 kl. 10:27

Usikkert om G20-møte ender med felles fråsegn

Fleire vestlege leiarar er usikre på om dei kan bli samde om ei felles sluttfråsegn på G-20-toppmøtet i India. Det er spesielt krigen i Ukraina usemja er knytt til. Møtet startar laurdag, og blir avslutta søndag.

NRK - 04 sep 23 kl. 09:48

Xi Jinping dropper G20-møte

President Xi Jinping dropper toppmøtet i G20, som holdes i India til helgen, og sender i stedet statsminister Li Qiang, bekrefter kinesisk UD. Ifølge nyhetsbyrået AP skyldes Xis fravær det dårlige forholdet mellom Kina og India. De to landene har en uløst grensekonflikt, som de siste årene har ført til flere militære sammenstøt..

NRK - 04 sep 23 kl. 04:29

Biden skuffa over at Xi ikke kommer på toppmøte

USAs president Joe Biden sier han er skuffet over at Kinas president Xi Jinping ikke skal delta på G20-toppmøtet i India senere denne uken. – Jeg er skuffet, men jeg skal få til et møte med ham, sa Biden til journalister søndag, uten å utdype, da han ble spurt om Xis uteblivelse. En høytstående EU-kilde sa før helgen at Xi ikke skal delta på G20, og at Beijing i stedet sender statsminister Li Qiang til møtet.

NRK - 22 aug 23 kl. 19:58

Biden til G20-møtet i New Delhi

USAs president Joe Biden reiser i september til India for å delta på G20-møtet i New Delhi, opplyser Det hvite hus. USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan sier møtene og samtalene på sidelinjen skal handle om blant annet klimaendringene og Russlands krig i Ukraina. Hvem Biden skal møte er ikke kjent, men Kinas president Xi Jinping og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman er blant de inviterte til toppmøtet som arrangeres 9.

NRK - Igår: 13:59

Tyrkia hever styringsrenten med 30 prosent

Det er den tredje rentehevingen i landet siden juni. Tyrkia er desperat etter å dempe den stadig fallende lirekursen og den skyhøye inflasjonen i landet. Den var på nesten 59 prosent i august, ifølge det offisielle statistikkinstituttet.

NRK - Igår: 13:59

Tyrkia hever styringsrenten til 30 prosent

Det er den tredje rentehevingen i landet siden juni. Tyrkia er desperat etter å dempe den stadig fallende lirekursen og den skyhøye inflasjonen i landet. Den var på nesten 59 prosent i august, ifølge det offisielle statistikkinstituttet.

NRK - I førrgår: 13:52

India ber borgere i Canada være forsiktige etter betent drapssak

India ber borgere i Canada være forsiktige i lys av påstander om at indiske agenter var involvert i drapet på en sikh-leder i Canada i sommer. Indiske Hardeep Singh Nijjar ble skutt og drept utenfor sikh-tempelet i Surrey i provinsen British Columbia 18. juni i år.

NRK - 10 sep 23 kl. 16:45

Erdogan advarer mot å «marginalisere» Russland i samtaler om kornavtalen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at det skal holdes nye samtaler om en kornavtale mellom Ukraina og Russland. – Ingen prosess som marginaliserer Russland i kornavtalen for Svartehavet vil være levedyktig, sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på en pressekonferanse etter at G20-toppmøtet i New Delhi ble avsluttet søndag. Siden Russland nektet å gå med å forlenge avtalen i juli, har landet gjentatte ganger angrepet Ukrainas havneinfrastruktur.

NRK - 10 sep 23 kl. 13:48

Biden vil ha tettare samarbeid med Vietnam

USAs president Joe Biden reiste søndag frå G20-møtet i India til Vietnam. Der møtte han Nguyen Phu Trong som er generalsekretær i kommunistpartiet i Vietnam. Målet til Biden var å få til eit tettare samarbeid og auka handel mellom dei to landa, nesten 50 år etter slutten av Vietnamkrigen..

NRK - 10 sep 23 kl. 12:05

Frankrike klare til å sende hjelp til Marokko

Frankrikes president Emmanuel Macron seier søndag at dei er klare til å sende hjelp til jordskjelvramma Marokko, om landet skulle be om det, melder AFP. Over 2000 menneske er døde i skjelvet som ramma seint fredag kveld. – Vi er klare til å bidra med det marokkanske styresmakter meiner er naudsynt, sa Macron til reporterar ved slutten av G20-toppmøtet i New Delhi i India søndag..

NRK - 10 sep 23 kl. 09:05

Lula: Putin vil ikkje bli gripen i Brasil

Brasils president Lula da Silva lovar at Vladimir Putin ikkje blir gripen dersom han vil delta på G20-toppmøtet i Brasil neste år, melder AFP. Putin deltek ikkje på toppmøtet i India denne helga. Noko av grunnen skal vere at han er ettersøkt for krigsbrotsverk av Den internasjonale straffedomstolen..

E24 - 10 sep 23 kl. 08:21

Storbritannia: Vil bidra med over 20 milliarder kroner til klimafond

G20-toppmøtet i India lover statsminister Rishi Sunak at Storbritannia vil bidra med en sum tilsvarende over 20 milliarder kroner til FNs grønne klimafond..

NRK - 10 sep 23 kl. 08:09

Storbritannia gir milliardar til klimafond

Storbritannias statsminister Rishi Sunak lovar at landet skal bidra med 2 milliardar dollar, over 20 milliardar norske kroner, til FNs grøne klimafond. Lovnaden kom under G20-toppmøtet i India. Formålet med fondet er å hjelpe fattige land med å kutte utslepp, bygge ut fornybar energi og tilpasse seg endringar i klimaet.

NRK - 10 sep 23 kl. 04:18

Kina ønsker tettere samarbeid med EU

Kina og Europa bør stå forent for å bidra til stabilitet i en tid med global ustabilitet, sier Kinas statsminister Li Qiang. Li fremsatte dette budskapet overfor EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen på sidelinjen av G20-toppmøtet i New Delhi lørdag. Det fremkommer i en uttalelse fra det kinesiske utenriksdepartementet søndag morgen.

NRK - 09 sep 23 kl. 17:27

Biden, Modi og EU lanserte enormt jernbane- og skipsfartsprosjekt

USA, India og EU presenterte planer om en jernbane- og skipskorridor som forbinder India med Midtøsten og til slutt Europa, under G20-toppmøtet lørdag Lanseringen ble gjort av USAs president Joe Biden, Indias statsminister Narendra Modi og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. – Dette er en stor sak, en virkelig stor sak, konstaterte Biden under presentasjonen. Hensikten med prosjektet er å binne verdensdelene tettere sammen og fremme økonomisk vekst og politisk samarbeid.

Aftenposten - 09 sep 23 kl. 17:09

Biden, Modi og EU avduket enormt jernbane- og skipsfartsprosjekt

USA, India og EU presenterte under G20-toppmøtet lørdag planene om en jernbane- og skipskorridor som forbinder India med….

E24 - 09 sep 23 kl. 17:09

Biden, Modi og EU avduket enormt jernbane- og skipsfartsprosjekt

USA, India og EU presenterte under G20-toppmøtet lørdag planene om en jernbane- og skipskorridor som forbinder India med Midtøsten og til slutt Europa..

NRK - 09 sep 23 kl. 10:04

Macron lovar hjelp til Marokko

Frankrikes president Emmanuel Macron sender sine kondolansar til Marokko etter det kraftige jordskjelvet som ramma landet seint fredag kveld, melder AFP. På veg til G20-møtet i India skriv han på meldingstenesta X at Frankrike står klare til å hjelpe landet med førstehjelp og bistand..

Aftenposten - 08 sep 23 kl. 23:09

I helgen møtes verdenslederne. Ordlyden i en middagsinvitasjon skaper bølger.

WASHINGTON D.C. (Aftenposten): USA vil vise at landet støtter opp om G20..

NRK - 08 sep 23 kl. 15:36

FN-sjefen: – Den globale familien fungerer dårlig

FNs generalsekretær António Guterres advarer mot økt konflikt i verden idet splittelsen mellom land øker. – Hvis vi virkelig er én global familie, så ligner vi i dag på en ganske dysfunksjonell en, sa Guterres da han møtte pressen i New Delhi fredag. FN-sjefen er i India i forbindelse med helgens toppmøte i G20.

VG - 08 sep 23 kl. 04:23

Et glansbilde og en grell virkelighet

Indias statsminister Narendra Modi tar i helgen i mot ledere for verdens økonomiske stormakter i G20. Han vil vise dem et glansbilde av India og skjule skyggesidene..

Aftenposten - 05 sep 23 kl. 07:10

Xi Jinping burde heller dratt til G20 enn til Brics-møtet

Det stadig dårligere forholdet mellom øst og vest er dårlig nytt for alle parter..

NRK - 28 aug 23 kl. 15:49

Putin og Modi drøftet samarbeid på flere felt

Russlands president Vladimir Putin har diskutert et eventuelt romfartssamarbeid samt utvidelsen av Brics-gruppen med Indias statsminister Narendra Modi. Samtalen, som foregikk på telefon, handlet også om det kommende toppmøtet i G20, meldte Kreml mandag. I forrige uke holdt Brics toppmøte i Sør-Afrika.

NRK - 27 jul 23 kl. 16:12

Guterres: – Verden har gått fra global oppvarming til «en æra av global koking»

FNs generalsekretær, António Guterres sier at det kreves «dramatiske og umiddelbare handlinger for å begrense den globale temperaturøkningen og unngå det aller verste av klimaendringer». Guterres sier at julitemperaturene viser at jorden har gått fra en fase med oppvarming til en «æra av global koking» – Det trengs troverdige planer for å kutt kull innen 2030, planer fra OECD-landene innen 2030 og for resten av verden innen 2040. G20-medlemmene må sette seg ambisiøse nye mål for reduksjon av utslipp, sier Guterres.

NRK - 18 jul 23 kl. 10:25

Verdensbanken: Skillet mellom fattig og rik kan gi mer fattigdom

Verdensbankens nye leder sier at økende ulikhet mellom fattige og rike land kan føre til økt fattigdom blant utviklingsland. Mange land strever fortsatt med å få økonomien på fote igjen etter koronapandemien og krigen i Ukraina, som har ført til globale prisøkninger på drivstoff og dagligvarer. Samtidig rammer klimaendringene noen av de fattigste landene som er dårligst stilt til å håndtere dem.

E24 - 14 jul 23 kl. 06:18

G7-finansministrene skal møtes

G7-landenes finansministre skal møtes søndag på sidelinjene av det bredere G20-møtet som starter i India..

NRK - 25 feb 23 kl. 16:47

G20-landene ikke enige om felles uttalelse om Ukraina

Møtet mellom G20-landenes finansministre i India lørdag endte uten en felles uttalelse. Det skyldes delvis uenigheter om Russlands angrep på Ukraina. Det skal ha vært uenighet om særlig to punkter: Det ene gjaldt fordømmelsen av den russiske invasjonen av Ukraina som en «krig».

NRK - 11 jul 23 kl. 19:11

Opec: Energietterspørselen vil øke med 23 prosent

Den globale etterspørselen etter alle former for energi vil øke med 23 prosent fram til 2045, mener Organisasjonen av oljeeksporterende land (Opec). – Dette vil kreve innovative løsninger som karbonfangst og lagring, samt hydrogenprosjekter i tillegg til en sirkulær karbon-økonomi som er positivt mottatt av G20, sa Opecs generalsekretær Haitham Al Ghais under en olje- og gasskonferanse i Nigeria tirsdag. Opec mener det må investeres 12,1 billioner dollar i oljeindustrien fram til 2045, men ifølge Ghais er investeringstakten altfor lav.

NRK - 07 jul 23 kl. 08:55

USAs finansminister kritiserer Kina i Beijing

Janet Yellen kom med flere kritiske uttalelser om Kina i en tale i Beijing fredag. Den amerikanske finansministeren vil ta tak i urettferdig kinesisk praksis. Yellen sier hun er bekymret for Kinas ny eksportkontroll for metaller som er viktige i produksjonen av halvledere, germanium og gallium.

NRK - 02 mar 23 kl. 11:34

Kina og Russland med kritikk mot Vesten på G20-møte

Utanriksministrane til Kina og Russland kom med kritikk mot Vesten under G20-møtet i New Delhi torsdag. Dei kritiserte blant anna Vesten for tvinge vestlege verdiar på andre land ved å bruke truslar og utpressing. Torsdag er siste dag i utanriksministermøtet i G20.

NRK - 01 mar 23 kl. 11:02

Ukraina splitter G20 møtet i India

Vertslandet India er blant dem som ikke har fordømt krigen i Ukraina. Statsminister Narendra Modi har i stedet nøyd seg med å si at «dette ikke er tiden for krig». Regjeringen i New Delhi ønsker å opprettholde et godt forhold til Russland, både på grunn av russiske energiforsyninger og kjøp av våpen.

NRK - 25 feb 23 kl. 19:53

Russland mener Vesten undergravde G20s finansministermøte

Russland anklaget lørdag Vesten for å undergrave G20-finansministermøtet i India ved å prøve å tvinge gjennom en felles uttalelse om Ukraina. – Vi er skuffet over at aktivitetene til G20 fortsetter å bli destabilisert av det vestlige kollektivet og brukt på en anti-russisk måte, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet. Lørdag ble det to dager lange møtet med G20s finansministre avsluttet i Bengaluru i India.

NRK - 25 maj 23 kl. 21:58

Verdens 20 rikeste land står for mer en halvparten av menneskehandelen

De 20 rikeste landene i verden står for over halvparten av verdens moderne slaveri, viser rapport. Moderne slaveri er et paraplybegrep som dekker for eksempel tvangsarbeid, tvangsekteskap og menneskehandel. Ifølge FN er 50 millioner kvinner, menn og barn offer for moderne slaveri.

NRK - 02 mar 23 kl. 13:30

Ikkje semje om felles slutterklæring på G20-møtet

Utanriksministrane i G20-landa klarte ikkje å bli samde om ei felles slutterklæring, blant anna fordi dei er splitta om Ukraina-krigen. Dei fleste av dei 20 landa fordømde kritikken, men Russland og Kina tok dissens, melder Reuters. Møtet blir avslutta i New Delhi i India torsdag..

E24 - 25 feb 23 kl. 19:18

G20-landene ikke enige om felles uttalelse om Ukraina

Møtet mellom G20-landenes finansministre i India lørdag endte uten en felles uttalelse. Det skyldes delvis uenigheter om Russlands angrep på Ukraina..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com