G20

Monday, 26 September, 17:03

Nyheter om G20

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 aug 22 kl. 09:02

Bloomberg sier Xi og Putin skal delta på viktig møte

– Xi Jinping kommer. President Putin har også sagt til meg at han vil komme. Det sier Joko Widodo til nettavisen Bloomberg.

NRK - 19 aug 22 kl. 03:06

Bloomberg: Xi og Putin deltar på G20-toppmøte på Bali

Kinas president Xi Jinping og Russlands president Vladimir Putin deltar begge på G20-toppmøtet på Bali i november, ifølge Indonesias president Joko Widodo. – Xi Jinping kommer. President Putin har også sagt til meg at han vil komme, sier Widodo i et intervju med Bloomberg.

NRK - 06 apr 22 kl. 18:00

Yellen: USA blir ikke med på G20-møter med Russland

USA vil ikke delta på møter i G20-gruppen der Russland også er med, sier finansminister Janet Yellen, ifølge NTB. Yellen deltok i et møte i finanskomiteen i Representantenes hus onsdag. Finansministeren opplyste at hun har gjort USAs syn klart overfor de øvrige finansministrene i G20-landene.

NRK - 07 jul 22 kl. 11:47

Sergej Lavrov har ankommet G20-toppmøtet

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov deltar når G20-landenes utenriksministre møtes på Bali torsdag og fredag. Der møtte han sin kinesiske motpart Wang Yi. G20-landenes utenriksministre møtes på Bali i Indonesia torsdag og fredag.

VG - 19 aug 22 kl. 02:52

Bloomberg: Xi og Putin deltar på G20-toppmøte på Bali

Kinas president Xi Jinping og Russlands president Vladimir Putin deltar begge på G20-toppmøtet på Bali i november, ifølge Indonesias president Joko Widodo..

Dagbladet - 20 aug 22 kl. 13:35

Putin til G20: - Paranoid

Ikke bare må befolkningen selv overvåke hverandre. Indonesia står også i en spagat for å håndtere alle landene..

VG - 19 aug 22 kl. 06:12

Fredag 19. august: Dette skjedde i natt

Russlands president Vladimir Putin og Kinas president Xi Jinping vil delta på G20-toppmøte i november. I september vil de avholde en felles militærøvelse i Russland..

VG - 20 apr 22 kl. 21:39

Forlot G20-møte i protest: - Vil ikke sitte stille

Flere land forlot G20-møtet i protest da Russland skulle snakke. Russlands finansminister advarte G20 om å ikke la det gå politikk på arbeidet til gruppen..

NRK - 20 apr 22 kl. 18:57

Forlot G20-møtet i protest

Flere land skal ha forlatt G20-møtet i protest mot Russland. Canadas finansminister sier hun forlot G20-møtet i protest mot Russlands deltakelse, melder Reuters. Flere land har på forhånd tatt til orde for at Russland ekskluderes fra møtet.

NRK - 19 apr 22 kl. 13:05

Russland seier dei vil delta på G20-møte

Russlands finansminister Anton Siluanov leiar den russiske delegasjonen til G20-møtet for finansministrar og sentralbanksjefar denne veka, opplyser det russiske finansdepartementet, ifølge Reuters. Indonesia, som er vertskap for møtet, stadfestar at Russland har planar om å delta på møtet digitalt. USAs finansminister Janet Yellen har sagt at Russland burde bli ekskludert frå G20, og at ho ville vurdere å boikotte møter der russiske representantar er til stades..

NRK - 09 jul 22 kl. 11:42

Ber Kina fordømme Ukraina-invasjonen

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordrer sin kinesiske motpart Wang Yi til å fordømme Russland invasjon av Ukraina. Det melder AFP og NTB. Blinken møtte Yi på G20-ministermøtet på Bali lørdag og diskuterte blant annet spørsmål knyttet til menneskerettigheter, Taiwan, Hongkong og Ukraina.

NRK - 09 jul 22 kl. 05:44

USAs og Kinas utenriksminister møttes

USAs utenriksminister Antony Blinken og hans kinesiske kollega Wang Yi møttes lørdag under G20-toppmøtet på Bali. Wang og Blinken drøftet en lang rekke saker, fra toll, handel og menneskerettigheter til Taiwan og Sør-Kinahavet som Kina gjør krav på. Når det gjelder Ukraina har USA merket seg at Kina gir klar støtte til Russlands krig, men ikke har gjort noe for å gi konkret støtte.

VG - 08 jul 22 kl. 11:30

Lavrov: – Ingenting å snakke med Vesten om

Fredag ankom Russlands utenriksminister G20-møtet på Bali i Indonesia. Her hevdet han at Kreml er klare til å forhandle om korn med Ukraina og Tyrkia..

NRK - 08 jul 22 kl. 07:41

Lavrov dreg tidleg frå G20-møtet

Russlands utanriksminister Sergej Lavrov reiser tidleg frå G20s utanriksministermøte og droppar ettermiddagssesjonane og den offisielle middagen fredag. – Lavrov held framleis bilaterale samtalar. Deretter vil han snakke med pressa og dra, seier talskvinne Maria Zakharova for det russiske utanriksdepartementet til DPA fredag morgon.

NRK - 24 mar 22 kl. 18:50

Biden meiner Russland bør fjernast frå G20-gruppa

På ein pressekonferanse torsdag ettermiddag fekk presidenten i USA, Joe Biden spørsmål om han meiner at Russland bør fjernast frå G20-gruppa, og då svarte han ja. Kina har tidlegare uttrykt motstand mot å kaste Russland ut av G20, som består av dei 20 største økonomiske maktene i verda. Biden seier også at Nato aldri har stått meir samla enn etter Russlands invasjon av Ukraina..

NRK - 23 mar 22 kl. 11:11

Kina vil ikke ekskludere Russland fra G20

Kina sier Russland er et viktig G20-medlem som ikke kan ekskluderes av andre. Det melder NTB. – G20 er hovedplattformen for internasjonalt økonomisk samarbeid, sier talsperson Wang Wenbin i det kinesiske utenriksdepartementet.

NRK - 23 mar 22 kl. 06:49

Putin skal delta på G20-møtet

Russlands president Vladimir Putin skal etter planen delta på G20-møtet seinare i år, seier den russiske ambassadøren i Jakarta. Fleire land meiner at Russland skal bli utestengd frå gruppa, etter at landet invaderte Ukraina, melder Reuters. G20 er eit samarbeidsforum for 19 land med dei største økonomiane i verda, samt Den europeiske unionen.

NRK - 27 apr 22 kl. 14:30

Zelenskyj: – Invitert til G20-toppmøte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Twitter at han har blitt invitert til G20-toppmøtet av Indonesia. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

VG - 20 apr 22 kl. 09:31

USA vil kaste Russland ut av G20: – Risikabelt

Onsdag møtes finansministrene i de 20 største økonomilandene, også kalt G20. Russland har sagt de vil delta, men USA vil ha dem ut av gruppen..

NRK - 27 maj 22 kl. 10:54

Zelenskyj: Har prøvd å få til møte med Putin gjentatte ganger

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han gjentatte ganger har prøvd å få til møter med Russlands president Vladimir Putin for å få en slutt på krigen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Samtidig erkjenner han at ukrainere flest ikke er begeistret for samtaler mellom de to lederne.

NRK - 27 maj 22 kl. 10:54

Zelenskyj: Tror ikke Russland vil stoppe krigføringen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj hevder han gjentatte ganger har prøvd å få til møter med Russlands president Vladimir Putin for å få en slutt på krigen. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Samtidig erkjenner han at ukrainere flest ikke er begeistret for samtaler mellom de to lederne.

NRK - 14 maj 22 kl. 16:13

India stanser hveteeksporten – får kritikk av G7-landene

India innfører eksportstopp på hvete for å stanse prisstigningen i sitt eget marked. Det er ikke populært hos G7- landene. – Dersom alle innfører eksportrestriksjoner eller stenger markedene sine, gjør det bare krisen mye verre, sier Tysklands landbruksminister Cem Ozdemir på en pressekonferanse i Stuttgart.

NRK - 25 mar 22 kl. 12:01

Russland bryr seg ikke om utestenging fra G20

Russland er, etter press fra USAs president Joe Biden, utestengt fra G20. Det er ikke «fatalt», sier Kreml-talsmann Dmitry Peskov til journalister: – I den nåværende situasjonen, når de fleste av deltakerne i dette forumet er i en tilstand av økonomisk krig med oss, vil ingenting skjebnesvangert skje, sier Peskov..

NRK - 24 mar 22 kl. 18:50

Biden meiner Russland bør fjernast frå G20-landa

På ein pressekonferanse torsdag ettermiddag fekk presidenten i USA, Joe Biden spørsmål om han meiner at Russland bør fjernast frå G20-landa, og då svarte han ja. Biden seier også at Nato aldri har stått meir samla enn etter Russlands invasjon av Ukraina..

NRK - 21 apr 22 kl. 05:05

G7 lover mer enn 24 milliarder dollar i bistand til Ukraina

Finansministrene i G7-landene sier de er enige om å gi Ukraina minst 24 milliarder dollar i ytterligere bistand i år, skriver Sky News. Beløpet tilsvarer godt over 210 milliarder kroner. I en uttalelse sier ministrene at de beklager Russlands deltakelse i internasjonale fora som G20, det internasjonale pengefondet IMF og Verdensbanken, som har møter denne uka, melder kanalen.

NRK - 18 apr 22 kl. 15:18

USA inviterer til koronatoppmøte

USA vil holde et globalt toppmøte 12. mai for å stake ut kursen ut av koronakrisen og forberede seg på fremtidige kriser, opplyser Det hvite hus. I tillegg til USA, skal møtet ledes av Tyskland, Indonesia, Senegal og Belize, som har formannskapet i henholdsvis G7, G20, den afrikanske union og den karibiske samarbeidsorganisasjonen Caricom.

Dagbladet - 23 mar 22 kl. 13:02

- Kan ikke ses i samme rom

Når verdens statsledere skal møtes, vil også Vladimir Putin være med. Det kan sette hele G20-møtet i fare..

NRK - 30 okt 21 kl. 10:40

Korona og klima på planen på G20

Verdens 20 ledende industriland innleder G20-toppmøtet i Roma senere lørdag, med koronaviruset og det forestående klimatoppmøtet som største samtaleemner. FNs klimatoppmøte begynner nemlig mandag, rett etter at G20-toppmøtet er avsluttet, og FNs generalsekretær António Guterres har uttalt at han frykter at kampen mot klimaendringer kan være tapt om ikke G20-landene trår mer til. Det har vært demonstrasjoner fra klimaaktivister foran toppmøtet.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 31 okt 21 kl. 11:42

G20-landene enige om klimamål

G20-landene er enige om at man skal følge målet fra Parisavtalen, og forsøke å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader, sier kilder til nyhetsbyrået AFP. Det har vært et stort press på G20-landene om å komme fram til en felles klimapolitikk under toppmøtet i Roma, som etterfølges av FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow. De 20 store industrilandene står sammen for 80 prosent av verdens klimautslipp.

NRK - 30 okt 21 kl. 06:53

G20-toppmøtet starter i Roma

Regjeringssjefene G20-landene og EU møtes lørdag til toppmøte i Roma. G20-landene står for 75 prosent av alle klimagassutslipp. Det er på forhånd kjent at landene vil be om «umiddelbar handling» for å begrense global oppvarming til 1,5 grader..

NRK - 29 okt 21 kl. 12:25

G20 vil ha raskere vaksineutvikling

G20 landenes ledere vil gå inn for at det ikke skal ta mer enn 100 dager å utvikle vaksiner og legemidler i en pandemisituasjonen, skriver NTB. Under normale omstendigheter har det tatt over et tiår å utvikle vaksiner, men koronapandemien gjorde at vaksiner ble utviklet på under et år. Nå vil G20-lederne at det skal ta enda kortere tid, skriver Reuters.

NRK - 18 sep 21 kl. 08:12

G20-møte om Afghanistan

Italia planlegger fortsatt å organisere et spesielt G20-møte for å diskutere situasjonen i Afghanistan, ifølge Italias utenriksminister Luigi Di Maio. Møtet vil foregå etter FNs hovedforsamling i New York, som varer fra 21 til 27. september, sa Di Maio til avisa La Repubblica fredag.

NRK - 17 sep 21 kl. 08:30

G20-møte om Afghanistan

G20-landa skal ha eit hastemøte om Afghanistan etter at FNs hovudforsamling er over 30. september. Det seier Italias utanriksminister Luigi Di Maio til avisa La Repubblica, ifølge Reuters.

VG - 31 okt 21 kl. 11:54

AFP: G20-landene enige om 1,5-gradersmål

GLASGOW/OSLO (VG) G20-landene er enige om at man skal følge målet fra Parisavtalen, og forsøke å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader..

E24 - 31 okt 21 kl. 11:44

AFP: G20-landene enige om 1,5-gradersmål

G20-landene er enige om at man skal følge målet fra Parisavtalen, og forsøke å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader, sier kilder til nyhetsbyrået AFP..

E24 - 31 okt 21 kl. 11:44

G20-landene enige om 1,5-gradersmål og slutt på kullfinansiering

G20-landene er enige om at man skal forsøke å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader, og bli karbonnøytrale rundt midten av århundret..

E24 - 31 okt 21 kl. 11:44

G20-landene enige om 1,5-gradersmål – få konkrete tiltak

G20-landene er enige om at man skal forsøke å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader, og bli karbonnøytrale rundt midten av århundret. Det følger imidlertid ingen konkrete datoer..

E24 - 31 okt 21 kl. 11:44

G20-landene understreker 1,5-gradersmålet

G20-gruppen er enige om å forsøke å begrense den globale oppvarmingen til 1,5 grader og å bli karbonnøytrale rundt midten av århundret. De sier lite om hvordan..

NRK - 30 okt 21 kl. 23:57

Store protestert under G20-møtet

Det er store demonstrasjonar utanfor staden der leiarane i G20-landa er samla til toppmøte i Roma. Klimaaktivistar, vaksinemotstandarar, fagforeiningar, antiglobalistar og politiske ekstremistar har funnet kvarandre i protestane..

VG - 30 okt 21 kl. 19:07

G20-ledere ønsker økt oljeproduksjon

Et blandet bilde tegner seg på G20-toppmøtet: Landene skal trolig vedta en uttalelse om økt klimainnsats, men flere ledere vil presse fram økt oljeproduksjon for å senke prisene..

NRK - 30 okt 21 kl. 17:41

G20 vil fase ut drivstoff-støtte

I et utkast til slutterklæring for G20-møtet i Roma tas det til orde for å fase ut subsider til fossile energikilder innen 2025. Det tyske nyhetsbyrået DPA har fått tilgang til utkastet. Erklæringen skal i sin endelige form være klar til avslutningen av toppmøtet søndag.

NRK - 30 okt 21 kl. 16:30

Bred G20-støtte til skattereform

Lederne i G20-gruppen har gitt uttrykk for bred støtte til en minimumsskatt for store selskaper på 15 prosent. Avtalen skal sikre at multinasjonale selskaper ikke kan slippe unna skatt ved å etablere seg i land med lavere selskapsskatt enn andre. Ifølge OECD kan en minimumsskatt på 15 prosent øke de globale skatteinntektene med 150 milliarder dollar i året, tilsvarende 1.

E24 - 30 okt 21 kl. 13:45

G20 lover mer klimafokus – samtidig som Biden vil ha mer oljeproduksjon

Det er et blandet bilde som tegner seg på G20-toppmøtet i Roma: landene skal trolig vedta en uttalelse om mer fokus på klimamål, men flere ledere vil presse fram økt oljeproduksjon for å senke energiprisene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com