Erdogan

Tuesday, 16 July, 13:26

Nyheter om Erdogan

NRK - I førrgår: 16:16

Erdogan: Tyrkia vil trekke seg ut av Nord-Irak og Syria

– Vi vil snart avslutte operasjon «Claw Lock» i Nord-Irak, sa president Erdogan på det nasjonale forsvarsuniversitetets avgangsseremoni. Erdogan sier også at tyrkiske styrker snart skal avslutte oppdraget ved landets sørlige grense til Syria. Han presiserer imidlertid ikke en klar tidslinje for når dette skal skje.

VG - I førrgår: 16:40

Erdogan sier Tyrkia skal avslutte militæroperasjoner i Nord-Irak og Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia snart skal avslutte militæroperasjonen mot PKK i Nord-Irak, samt ved den tyrkiske grensen til Syria..

NRK - I førrgår: 16:16

Erdogan: Tyrkia vil trekke seg ut av Nord-Irak

– Vi vil snart avslutte operasjon «Claw Lock» i Nord-Irak, sa president Erdogan på det nasjonale forsvarsuniversitetets avgangsseremoni. Tyrkiske styrker har utført militære operasjoner mot PKK i Nord-Irak siden 2019..

NRK - 03 jul 24 kl. 17:27

Putin på plass i Kasakhstan – har møtt både Xi og Erdogan

Russlands president Vladimir Putin deltar på det to dager lange toppmøtet i Shanghai Cooperation Organisation (SCO) i Kasakhstan. I tillegg til det offisielle programmet har Putin møtt både Kinas president Xi Jinping og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Sistnevnte er gjest på det to dager lange toppmøtet, som starter onsdag.

NRK - 22 maj 24 kl. 19:36

Erdogan roser Norges anerkjennelse av Palestina

Tyrkias president roser Norge, Irland og Spania for å anerkjenne Palestina som en selvstendig stat. – Vi er veldig fornøyde med at Norge, Irland og Spania har kunngjort sin anerkjennelse av staten Palestina, sier Tyrkias president Recep Erdogan. Erdogan kom med budskapet under en prisutdeling i Ankara onsdag kveld.

NRK - 16 apr 24 kl. 18:15

Erdogan mener Israel provoserer

Tyrkias president Recep Erdogan sier at Israel prøver å provosere fram en regional konflikt. Angrepet på Irans ambassade i Damaskus var den siste dråpen, sier Erdogan, ifølge Reuters. – Netanyahu og det israelske lederskapet er alene ansvarlig for den økte spenningen i Midtøsten, sier Erdogan..

Aftenposten - 09 jul 24 kl. 16:49

Kast ikke urokråkene Erdogan og Orban ut av buret

Nato sliter med Tyrkia og EU med Ungarn, men det er ingen løsning å kaste statene ut..

NRK - 30 jun 24 kl. 18:40

Tyrkisk politi arresterte 15 personar i prideparade

I Tyrkia har politiet arrestert minst 15 personar som gjekk i ein prideparade som styresmaktene i Istanbul hadde lagt ned forbod mot, melder nyheitsbyrået Reuters. Myndigheitene i Tyrkias største by seier området ved Taksimplassen er stengt fordi det dei kallar «ulovlege grupper» har oppfordra til ein protestmarsj utan å ha løyve til det. Homofile forhold er lov i landet, men president Recep Tayyip Erdogan har ved fleire høve kalla homofile for «perverse» og regjeringa har i fleire år forsøkt å hindre prideparaden i Istanbul..

NRK - 30 jun 24 kl. 13:38

Forbud mot pridemarkering i Istanbul

Myndighetene i Istanbul har sperret av sentrum av byen etter å ha lagt ned forbud mot en prideparade. Guvernørens kontor har ikke gitt noen begrunnelse for at området ved Taksimplassen er sperret av. Det eneste forklaringen er at «ulovlige grupper» har oppfordret til en protestmarsj det ikke er gitt tillatelse til.

NRK - 26 apr 24 kl. 22:12

Erdogan kallar Bidens handtering av studentprotestane «fascistisk»

Studentprotestane mot krigen i Gaza har auka i USA den siste tida. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan meiner dei amerikanske styresmaktene sin reaksjon er sjokkerande. Det skriv NTB.

NRK - 17 apr 24 kl. 14:00

Hamas-leder skal møte Erdogan

Hamas-toppen Ismail Haniyeh skal besøke Tyrkia i helgen for å møte president Recep Tayyip Erdogan. Tyrkiske NTV meldte først om møtet. Siden har Erdogan bekreftet meldingen, skriver AFP.

NRK - 13 maj 24 kl. 17:28

Erdogan: Over 1000 Hamas-medlemmer behandles på tyrkiske sykehus

Tyrkias president Recip Tayyip Erdogan sier mandag at over 1000 Hamas-medlemmer får behandling på tyrkiske sykehus, ifølge Reuters..

NRK - 10 jun 24 kl. 20:13

Tyrkias visepresident venter lavere inflasjon fra juni

Tyrkias visepresident, Cevdet Yılmaz, venter at inflasjonsnivået i landet vil begynne å synke fra juni, melder Reuters. I 2026 mener han at nivået vil være ensifret. Inflasjonen i Tyrkia kom i mai opp i hele 75,45 prosent, men nå tror også sentralbanken at toppen er nådd.

NRK - 31 mar 24 kl. 21:24

Erdogan går mot nederlag i tyrkisk lokalval

Partiet til den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan ligg an til å tape i alle dei fem største byane i lokalvalet søndag. Både i Istanbul og Ankara ligg ordførarkandidatane til det nasjonale opposisjonspartiet an til å vinne valet. Erdogan hadde eit mål før valet om at partiet hans blant anna skulle vinne Istanbul, der han sjølv var ordførar.

NRK - 31 mar 24 kl. 20:23

Erdogan har snakka med Rutte om Nato-jobben

Tyrkias president Tayyip Erdogan har søndag snakka med Nederlands statsminister Mark Rutte på telefon, melder det tyrkiske presidentkontoret, ifølge Reuters. Fleire av Nato-landa har sagt at dei ønsker seg Rutte som ny Nato-sjef etter Jens Stoltenberg. I telefonsamtalen søndag sa Erdogan at Tyrkia ville støtte den kandidaten som best oppfylte landets behov og forventningar..

NRK - 29 mar 24 kl. 09:21

Erdogan til USA i mai

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skal besøke USA 9. mai, ifølge tyrkiske myndigheter, melder Reuters. Det setter scenen for det første møte til Erdogan i Det hvite hus under Biden-administrasjonen.

Klartale - 14 maj 23 kl. 06:00

Her er mannen som kan ta makta fra Erdogan

Recep Tayyip Erdogan har hatt makta i Tyrkia i 20 år. Først som statsminister, så som president.Tyrkia velger ny president 14.

NRK - 20 apr 24 kl. 16:10

Erdogan diskuterte våpenhvile og nødhjelp med Hamas-leder Haniyeh

Tyrkias president Erdogan og Hamas-leder Haniyeh diskuterte framgangsmåten for å oppnå våpenhvile, og levering av humanitær hjelp til Gaza i deres møte i Istanbul, melder Reuters..

VG - 21 maj 24 kl. 02:23

Erdogan om Eurovision: – Skammelig konkurranse

Tyrkias president omtaler Eurovision Song Contest som en trussel mot tradisjonelle verdier..

NRK - 17 maj 24 kl. 04:26

Israels frihandelsavtale med Tyrkia kan bli opphevet

Israels regjering skal behandle et forslag om å oppheve frihandelsavtalen med Tyrkia og innføre 100 prosent toll på import av tyrkiske varer. Det opplyser Israels finansminister Bezalel Smotrich. Han sier at forslaget er svar på Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans beslutning om å stanse tyrkisk eksport til Israel.

NRK - 09 mar 24 kl. 15:01

Erdogan: Tyrkia støtter Hamas

President Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia støtter Hamas «fullt ut», skriver NTB. I en tale i Istanbul lørdag sa han at de ikke vil betegne Hamas som en terrororganisasjon. Erdogan har vært en av de skarpeste kritikerne av Israel siden krigen i Gaza startet 7.

NRK - 08 mar 24 kl. 19:23

Erdogan til statlige medier: – Dette blir mitt siste valg

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier årets valg 31. mars blir hans siste. Det melder statlige tyrkiske medier, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 08 mar 24 kl. 19:23

Erdogan til statlig nyhetsbyrå: – Dette blir mitt siste valg

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier årets valg 31. mars blir hans siste. Det melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu, skriver Reuters.

NRK - 31 mar 24 kl. 22:51

Opposisjonen erklærer valgseier i Istanbul i Tyrkia

Når 96 prosent av stemmene er talt opp i Istanbul erklærer borgermesterkandidaten til det nasjonale opposisjonspartiet at de har vunnet lokalvalget. De leder ifølge Reuters med 1 million stemmer. Det betyr at partiet til president Erdogan har tapt lokalvalget.

NRK - 02 maj 24 kl. 18:12

Tyrkia stoppar all handel med Israel

Tyrkia stoppar inntil vidare all handel med Israel på grunn av krigen i Gaza, ifølge tyrkiske kjelder som Bloomberg har snakka med. Israels utanriksministeren Israel Katz reagerer kraftig på den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan skal ha stoppa handelen. – Dette er slik ein diktator oppfører seg, ved å oversjå interessene til Tyrkias folk og forretningsmenn, og ignorere handelsavtalar, skriv Katz på X..

Dagbladet - 31 mar 24 kl. 19:38

Erdogan-fiende erklærer seier

Tyrkias opposisjonsparti erklærer brakseier i landets største by. Det er dårlig nytt for president Erdogan..

Klartale - 10 feb 23 kl. 06:30

Jordskjelvet kan avgjøre hvem som skal lede Tyrkia videre

Mye tydet på at valget i Tyrkia ville bli jevnt. Det var før jordskjelvet natt til mandag. Og skjelvet kan få følger for hvem som skal lede landet etter 14.

NRK - 18 dec 23 kl. 10:48

Erdogan besøker Ungarn: Svensk Nato-søknad blant temaene på agendaen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Ungarn. Sveriges Nato-søknad er blant temaene som forener de to lederne. Tyrkia og Ungarn er de to eneste landene som ikke har ratifisert Sveriges Nato-søknad.

NRK - 22 apr 24 kl. 08:26

Kebabkokk blir med Tyskland president til Tyrkia

Når Tysklands president Frank-Walter Steinmeier reiser til Tyrkia mandag, har han med seg en kebabkokk fra Berlin for å fremheve båndet mellom de to landene. Det er første gang Steinmeier besøker Tyrkia siden han ble president, og han har hatt et vanskelig forhold til sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan. Steinmeier har vært raskt ute med å kritisere Erdogans tilnærming til Israel og har tidligere uttrykt bekymring for demokratiet i Tyrkia.

NRK - 15 dec 23 kl. 08:11

Erdogan: USA har ansvar for å sikre våpenhvile i Gaza

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier USA har «et historisk ansvar» for å sikre våpenhvile i Gaza etter å ha snakket med Joe Biden på telefonen. Det er første gang siden krigen brøt ut 7. oktober, at Erdogan har snakket med USAs president.

NRK - 08 mar 24 kl. 11:43

Zelenskyj møter Erdogan i ettermiddag

Ukrainas president skal reise til Tyrkia fredag. Ifølge Tyrkias presidentkontor skal de møtes klokken 17 norsk tid. Ifølge presidentkontoret skal Zelenskyj og Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan diskutere krigens gang, frakt av korn over Svartehavet og bilaterale forhold under besøket.

Aftenposten - 01 apr 24 kl. 13:34

Erdogan tapte lokalvalget i Tyrkia. Hans uttalelser i etterkant er «ukarakteristiske», sier ekspert.

Erdogans uttalelser etter valgnederlaget er helt «ukarakteristiske», sier professor..

E24 - 31 mar 24 kl. 22:17

Erdogan går mot nederlag i lokalvalg i Tyrkia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans parti AKP ligger an til nederlag i alle landets fem største byer i søndagens lokalvalg, inkludert Istanbul og Ankara..

VG - 31 mar 24 kl. 21:47

Erdogan går mot nederlag i lokalvalget i Tyrkia

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogans parti AKP ligger an til nederlag i alle landets fem største byer i søndagens lokalvalg, inkludert Istanbul og Ankara..

NRK - 31 mar 24 kl. 19:10

Opposisjonen i leiing i tyrkisk lokalval

Foreløpige tal viser at opposisjonen i Tyrkia leiar i lokalvalet i Istanbul og Ankara, melder statlege medium, ifølge AFP. Når om lag 20 prosent av stemmene er talde opp, leiar ordføraren i Istanbul med 49,6 prosent av stemmene, medan motstandaren, som blir støtta av president Recep Tayyip Erdogan, har fått 41,6 prosent av stemmene. I Ankara er 12 prosent av stemmene talde opp.

NRK - 31 mar 24 kl. 16:16

Vallokala i Tyrkia stenger

Vallokala i lokalvalet i Tyrkia har stengt, melder Reuters. Partiet til president Erdogan kjemper for å ta tilbake fleirtalet i dei to største byane i landet. – Stemmeprosessen er avslutta utan større problem, om ein ser bort frå nokre enkelthendingar, sa Ahmet Yener, som leiar det sentrale valstyret.

NRK - 31 mar 24 kl. 10:42

Valg i Tyrkia – en drept og flere skadd

I dag er det lokalvalg i Tyrkia og partiet til president Erdogan kjemper for å ta tilbake flertallet i de to største byene i landet. Kort tid etter at valglokalene åpnet søndag morgen, melder AFP at en person er drept og 12 skadet sørøst i landet, ifølge lokale myndigheter. Hendelsen skal ha skjedd i forbindelse med valget..

NRK - 08 dec 23 kl. 13:06

Erdogan knytter Nato-ja til samtidig godkjenning av F-16-kjøp

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan knytter ratifiseringen av Sveriges Nato-søknad til en samtidig godkjenning fra USA om tyrkisk kjøp av F-16-fly. Erdogan har tidligere kritisert antydninger om at Tyrkias Nato-ja til Sverige avhenger av om de får kjøpe F-16-fly av USA eller ikke, men setter nå de to sakene i klar sammenheng. – De sier de vil ta skritt angående F-16-spørsmålet etter å ha sendt det gjennom kongressen, men jeg har også en nasjonalforsamling, sier Erdogan fredag, og henviser til USA.

Dagbladet - 08 mar 24 kl. 19:51

- Mitt siste valg

Etter mer enn to tiår som Tyrkias leder, kan det gå mot slutten for Recep Tayyip Erdogan..

VG - 08 mar 24 kl. 19:53

Erdogan (70) med hint – tar trolig ikke gjenvalg

Han har sittet i presidentstolen siden 2014. Nå antyder han at dette blir hans siste periode..

NRK - 07 mar 24 kl. 20:35

Zelenskyj til Tyrkia

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal til Tyrkia fredag, opplyser Reuters. Han skal møte den tyrkiske presidenten Tayyip Erdogan for å snakke om krigen, kornavtalen for Svartehavet og avtaler de to landene imellom..

NRK - 30 jan 24 kl. 09:58

Putin planlegger besøk til Nato-landet Tyrkia

Russlands president Vladimir Putin skal ha planer om å besøke Tyrkia i februar. Det vil være hans første besøk til et Nato-land siden invasjonen av Ukraina. Mandag spurte det statlige nyhetsbyrået Interfax Putins utenrikspolitiske rådgiver Jurij Usjakov om et planlagt Tyrkia-besøk i februar.

Klartale - 21 jun 23 kl. 06:00

Rawan har lært mye av å jobbe med kultur

I Tøyenparken i Oslo skinner sola. Bord og stoler er plassert rundt omkring. En mann står på en scene og skrur.

NRK - 25 jan 24 kl. 20:13

Erdogan har signert Sveriges Nato-søknad

Erdogan har signert ratifiseringen av Sveriges Nato-søknad. (NTB).

NRK - 25 jan 24 kl. 15:26

Tyrkia setter opp renten til 45 prosent

Den tyrkiske sentralbanken har satt opp renten med 2,5 prosentpoeng til 45 prosent i håp om å få bukt med den galopperende prisveksten. I desember lå inflasjonen på nesten 65 prosent. Torsdagens renteheving er den åttende siden president Recep Tayyip Erdogan ga opp sin omstridte pengepolitikk, som økonomer mener bidro til en valutakrise og økte levekostnader.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com