Erdogan

Saturday, 03 December, 19:11

Nyheter om Erdogan

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 24 maj 22 kl. 06:00

Tyrkias sterke mann har problemer

Recep Tayyip Erdogan er president for Tyrkia. Han har gjennom flere tiår forsøkt å bli stor og sterk. 68-åringen har vært leder for Tyrkia siden 2003.

Klartale - 05 okt 22 kl. 15:30

Tyrkisk sinne mot satire på svensk TV

I «Svenska nyheter» sist fredag var det et lengre innslag om forholdet mellom Sverige og Tyrkia. Der truer president Recep Tayyip Erdogan med å nekte Sverige å bli med i forsvars-samarbeidet Nato.Erdogan blir omtalt «Vetoturken».

NRK - 20 nov 22 kl. 19:43

Erdogan og Sisi hilser på hverandre

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og hans egyptiske motpart Abdel Fattah al-Sisi møttes søndag for første gang i Qatar. Erdogan og Sisi har vært uvenner siden militærkuppet i Egypt i 2013 da den islamistiske presidenten Mohamed Mursi ble styrtet. Mursi ble støttet av Erdogan.

NRK - 16 nov 22 kl. 08:29

Erdogan tror på en forlengelse av kornavtalen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan tror at kornavtalen som har sikret ukrainsk korneksport via Svartehavet, kommer til å bli forlenget. Den nåværende avtalen utløper lørdag, og det har vært usikkert om Russland vil godta en forlengelse. – Min mening er at den kommer til å fortsette.

NRK - 09 nov 22 kl. 01:34

Erdogan krever eksiljournalist utlevert fra Sverige

Den svensk-tyrkiske eksiljournalisten Bülent Kenes kjenner seg utpekt som terrorist av Tyrkias president Erdogan. På en felles pressekonferanse med Sveriges statsminister Ulf Kristersson, pekte Erdogan ut Kenes som en person som han krever att Sverige skal utlevere til Tyrkia. Kenes sier til SVT Nyheter at han ble overrasket over å bli navngitt.

NRK - 08 nov 22 kl. 17:37

Nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av måneden

Tirsdag møttes Tyrkias president Erdogan og Sveriges statsminister Ulf Kristersson for å blant annet diskutere Nato-søknaden. Det blir et nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av november. – Jeg håper på mer positiv fremgang ved neste møtet, sier Erdogan, ifølge SVT.

Klartale - 08 nov 22 kl. 11:26

Kan han sikre Sverige en plass i Nato?

Ulf Kristersson vant valget og ble statsminister i Sverige. Da tok han også over en svensk søknad om å få bli med i forsvars-samarbeidet Nato. Nesten alle medlemslandene har sagt ja til at Sverige og Finland kan få bli med.

Klartale - 01 nov 22 kl. 13:45

Lover å støtte Ukraina og Moldova

Nærmere et halvt år er gått siden Sverige og Finland sendte sine søknader til Nato. De ønsker å bli en del av forsvars-samarbeidet.Under samme tid har svenskene fått ny regjering.

Klartale - 21 jul 22 kl. 09:32

Erdogan kaller land i Norden for «terror-reir»

Onsdag sa Recep Tayyip Erdogan at han mener det er et problem med nesten alle land i Norden. De er «terror-reir», sa han ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Jeg har ingen kommentar til det her.

NRK - 27 okt 22 kl. 18:08

Putin hyllet Erdogan

Russlands president Vladimir Putin hyllet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan som en sterk leder, melder Reuters. Han sa videre at Erdogan ikke var en enkel partner, men at Tyrkia alltid var til å stole på og at klandet gjeren inngikk avtaler. Erdogan har meklet mellom Kyiv og Moskva når det gjelder fangeutveksling og en avtale om frakt av korn fra Ukraina i Svartehavet..

NRK - 20 sep 22 kl. 11:54

Russland og Ukraina er enige om å utveksle 200 fanger

Russland og Ukraina har blitt enige om å utveksle 200 fanger, en av de største slike utvekslingene på sju måneder med krig, melder Tyrkias president. Enigheten kom etter samtaler forrige uke med Russlands president Vladimir Putin på sidelinjen av et regionalt toppmøte i Usbekistan, melder Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan til amerikansk TV. Erdogan ga ikke detaljer om utvekslingen, men kalte personene som utveksles for «gisler».

NRK - 21 okt 22 kl. 11:42

Erdogan sier ja til møte med Sverige

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan har akseptert en forespørsel fra den nyutnevnte svenske statsministeren Ulf Kristersson om å møtes til samtaler. Kristersson har gjort det klart at han så raskt som mulig vil reise til Ankara for et personlig møte med Erdogan. Håpet er at det kan rydde opp i Tyrkias nøling om svensk Nato-medlemskap.

NRK - 21 nov 22 kl. 13:04

Erdogan sier han vurderer bakkeoperasjon i Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia kan starte en bakkeoperasjon i Syria etter at flere angrep nord i landet den siste tiden. Både tyrkiske styrker og militante kurdere har utført angrep i regionen. – Det er ikke snakk om å begrense dette til kun å være en luftoperasjon, sa Erdogan da han kom hjem til Tyrkia etter et besøk i Qatar.

NRK - 18 nov 22 kl. 11:27

Erdogan har snakka med Putin

I samtalen skal Erdogan ha sagt at diplomatiske forsøk på å stoppe krigen må gjenopptakast. Samstundes takka han Putin for forlenginga av avtalen om korneksport, melder presidentkontoret. Måndag denne veka møtte den russiske utanlandsetterretningssjefen Sergej Narysjkin CIA-sjef Bill Burns i Ankara.

NRK - 17 nov 22 kl. 11:52

Erdogan frykter ikke atomkrig

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan fastslår at verken Russland eller USA planlegger å ta i bruk atomvåpen ifølge informasjonen han har mottatt. Uttalelsen kommer etter at Tyrkias etterretningssjef har hatt samtaler med etterretningssjefene fra Russland og USA i Tyrkia. – La meg si dette, i henhold til informasjonen jeg har fått fra min etterretningssjef, så vil ingen av partene bruke atomvåpen enn så lenge, sier Erdogan til journalister på G20-toppmøtet på Bali torsdag.

NRK - 05 okt 22 kl. 14:13

Tyrkisk raseri mot svensk TV-satire

Flere tyrkiske medier raser mot SVT etter et innslag i satireprogrammet «Svenska nyheter» der president Recep Tayyip Erdogan får gjennomgå. Fredagens utgave ainneholdt et lengre innslag om forholdet til Tyrkia, som truer med å legge ned veto mot svensk Nato-medlemskap. Erdogan omtales som «Vetoturken» og får blant annet gjennomgå fordi han fengsler kritikere, blant dem journalister og folkevalgte politikere.

NRK - 03 nov 22 kl. 09:15

Nye kornskip forlater Ukraina etter at Russland igjen ble med i kornavtalen

Seks skip lastet med korn forlot ukrainske havner torsdag, dagen etter at Russland gjenopptok avtalen om korneksport fra Ukraina, ifølge tyrkiske myndigheter. Russiske myndigheter kunngjorde i helgen at de trakk seg fra avtalen og viste til et angrep på den russiske svartehavsflåten på Krim-halvøya. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ringte for å snakke med Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

NRK - 02 nov 22 kl. 20:42

Zelenskyj takker Erdogan

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj takket onsdag Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for rollen han har spilt for å bevare kornavtalen med Russland. I en Twitter-melding skriver Zelenskyj at han snakket med Erdogan på telefonen onsdag og takket ham for å ha deltatt aktivt for å redde avtalen. Avtalen sikrer at Ukraina fortsatt kan eksportere korn via Svartehavet..

NRK - 29 sep 22 kl. 03:27

Erdogan vil snakke med Putin om «folkeavstemningene»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han planlegger å snakke med Russlands president Vladimir Putin om de såkalte folkeavstemningene som er avholdt i russisk-okkuperte deler av Ukraina. Erdogan sa onsdag kveld at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har krevd at Tyrkia støtter Ukraina i spørsmålet om fylkene Zaporizjzja, Kherson, Luhansk og Donetsk, der det ble avholdt såkalte folkeavstemninger denne uka om å slutte seg til Russland. De russisk-støttede separatistmyndighetene i alle fylker melder om at befolkningen med overveldende flertall stemte for å slutte seg til Russland.

NRK - 28 sep 22 kl. 16:08

Erdogan fordømmer «folkeavstemninger»

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kritiserer de såkalte folkeavstemningene om russisk annektering av fire ukrainske fylker. Erdogan snakket onsdag med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på telefon. Under samtalen uttrykte han bekymring over de falske folkeavstemningene i fylkene Luhansk, Kherson, Zaporizjzja og Donetsk.

Klartale - 28 nov 22 kl. 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

NRK - 23 nov 22 kl. 11:14

Erdogan: Bakkeoperasjon vil starte når det passer best

Tyrkias president gjentar varselet om en bakkeoperasjon ved grensen mot Syria, men sier ikke noe konkret om når den eventuelt vil starte. – Våre operasjoner med fly, artilleri og droner er bare begynnelsen. Vi er mer bestemt enn noen gang på å ville sikre grensen i sør med en sikkerhetssone, sier Recep Tayyip Erdogan onsdag.

NRK - 13 okt 22 kl. 10:52

Erdogan: – Vi vil stanse blodbadet i Ukraina

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at blodbadet i Ukraina må stanses så raskt som mulig ved hjelp av forhandlinger. Torsdag møter han Vladimir Putin. – Vårt mål er å bidra til å stanse blodbadet så fort som mulig ved å opprettholde momentumet som er oppnådd til tross for den vanskelige situasjonen på slagmarken, sa Erdogan da han torsdag talte på et regionalt toppmøte i Kasakhstan.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:16

Minst seks drept og 81 såret av bombe i Tyrkia

– Dette var et grusomt angrep. De skyldige vil bli straffet, sa Recep Tayyip Erdogan til journalister kort tid etter. Han er president i Tyrkia.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:16

Minst seks drept og 81 skadd av bombe i Tyrkia

– Dette var et grusomt angrep. De skyldige vil bli straffet, sa Recep Tayyip Erdogan til journalister kort tid etter. Han er president i Tyrkia.

NRK - 13 nov 22 kl. 16:35

Erdogan kaller eksplosjonen i Istanbul et bombeangrep

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier seks er drept og 53 såret i eksplosjonen i Istanbul. Han fordømmer eksplosjonen, og sier dette er et bombeangrep..

NRK - 29 maj 22 kl. 13:37

Erdogan står fast ved Nato-nei

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan står fast ved sitt nei til svensk og finsk Nato-medlemskap. Det melder den tyrkiske kringkasteren TRT Haber. Ifølge Reuters skal Erdogan ha gjentatt Nato-budskapet etter retur fra et statsbesøk i Aserbajdsjan lørdag.

NRK - 08 nov 22 kl. 10:05

Sveriges statsminister møter Erdogan i dag

Sveriges statsminister Ulf Kristersson møter tirsdag Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan for å diskutere Sveriges Nato-søknad. Samtalene foregår i Tyrkias hovedstad Ankara i ettermiddag og vil bli etterfulgt av en felles pressekonferanse, skriver den svenske regjeringen. Tyrkia har lenge trenert Sveriges søknad til forsvarsalliansen fordi tyrkerne mener svenskene har hatt for tett bånd til kurdiske grupper, som var USAs og Natos nære allierte i kampen mot IS i Syria.

NRK - 04 nov 22 kl. 12:02

Tyrkia og Russland samde om å gi gratis mat til Afrika

Tyrkia og Russland er samde om å sende gratis mat til naudlidande afrikanske land som Djibouti, Somalia og Sudan, opplyser Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Det melder AFP. Erdogan hadde fredag ein telefonsamtale med Russlands president Vladimir Putin der dei drøfta situasjonen.

Klartale - 04 nov 22 kl. 12:02

Tyrkia og Russland vil sende gratis korn til Afrika

Tyrkia og Russland vil hjelpe land i Afrika. Det sier Recep Tayyip Erdogan. Han er president i Tyrkia.

NRK - 01 okt 22 kl. 15:10

Erdogan truer med å blokkere Nato-medlemskap

Erdogan truer nok en gang med å blokkere svensk og finsk Nato-medlemskap, melder AFP. Nyhetsbyrået skriver på Twitter at Erdogan advarer om at han ikke vil ratifisere Nato-medlemskapene før de to landene har holdt løftene sine..

NRK - 03 nov 22 kl. 19:45

Cavusoglu: Kristersson besøker Tyrkia tirsdag

Sveriges statsminister Ulf Kristersson kommer til Tyrkia 8. november, ifølge Tyrkias utenriksminister. Siden Kristersson tok over som statsminister i høst, har han sagt at han ønsker å reise til Tyrkia for å møte president Recep Tayyip Erdogan og diskutere landets Nato-søknad.

NRK - 02 nov 22 kl. 15:08

Stoltenberg møter Erdogan i Tyrkia

Nato-sjef Jens Stoltenberg reiser torsdag til Tyrkia. Der skal han blant andre møte president Recep Tayyip Erdogan. De to skal møtes i Istanbul førstkommende fredag, før et besøk til den tyrkiske havnebyen Çanakkale.

NRK - 02 nov 22 kl. 11:08

Erdogan: Gjeninnfører kornavtalen mellom Russland og Ukraina

Tyrkias president Erdogan opplyser at Russlands forsvarsminister lover at kornavtalen med Ukraina vil bli gjeninnført på tirsdag..

NRK - Igår: 10:28

VM-kommentator fikk sparken i pausen

En tyrkisk fotballkommentator fikk sparken i pausen i VM-kampen mellom Canada og Marokko. Kommentatoren, Alper Bakircigil, kommenterte den første omgangen, men ble deretter erstattet etter pause. Årsaken var at Bakircigil nevnte navnet til Hakan Sukur.

NRK - 29 nov 22 kl. 22:58

USA advarer mot tyrkisk bakkeoperasjon i Syria

Fremskrittene som er gjort i kampen mot IS, vil stå i fare dersom Tyrkia går inn med bakkestyrker i Syria, advarer forsvarsdepartementet i USA. Tyrkia har gjennomført en rekke bombeangrep i Syria retter bombeeksplosjonen i Istanbul der seks mennesker ble drept. Tyrkia hevder at YPG og PKK sto bak angrepet, noe de kurdiske gruppene avviser.

NRK - 22 sep 22 kl. 15:46

Erdogan: – Fangeutveksling viktig steg mot fred

Tyrkias president President Tayyip Erdogan sier torsdag til den tyrkiske kringkasteren NTV at fangeutvekslingen av 270 krigsfanger mellom Ukraina og Russland er et «viktig steg mot fred». Tyrkia har hjulpet til med å få på plass avtalen som mellomledd mellom de to krigende partene. – Tyrkia har nå fått resultatet av sin tro på dialog og diplomati.

NRK - 19 aug 22 kl. 12:13

Erdogan sier Tyrkia ikke er ute etter syrisk territorium

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier at Tyrkia ikke er ute etter å erobre syrisk territorium, til tross for at landet har okkupert deler av Nord-Syria. Tyrkia har den siste tiden også trappet opp angrepene mot kurdiske militssoldater på den andre siden av grensen. Nylig ble det meldt at 17 personer ble drept da Tyrkia gjennomførte et luftangrep mot en syrisk grensepost.

NRK - 21 sep 22 kl. 03:41

Erdogan oppfordrer til diplomatisk Ukraina-løsning

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ber om det han kaller en verdig avslutning på krigen i Ukraina og om at Russland må gi fra seg erobrede områder. – Sammen må vi finne en fornuftig praktisk diplomatisk løsning som gir begge parter en verdig vei ut fra krisen, sa Erdogan i sin tale til FNs hovedforsamling tirsdag. Presidenten la til at Tyrkia vil arbeide for å sikre at krigen avsluttes ved å garantere Ukrainas «territorielle integritet og suverenitet», og han oppfordret Russland til å gi tilbake okkuperte områder til Ukraina.

NRK - 26 nov 22 kl. 18:52

Stanser kampen mot IS

Lederen for den USA-støttede SDF-militsen sier de avbryter alle operasjoner mot IS som følge av Tyrkias offensiv mot kurderne nord i Syria. Etter nesten en uke med tyrkiske luftangrep forbereder tyrkerne seg nå på en bakkeoffensiv, ifølge SDF-kommandant Mazloum Abdi. Han sier til pressen lørdag at tyrkisk-støttede syriske opprørere gjør seg klare til å delta i militæroperasjonene.

NRK - 25 nov 22 kl. 21:19

Sverige, Finland og Tyrkia: Fremgang i Nato-forhandlingene

Representanter fra Sverige, Finland og Tyrkia møttes fredag i Stockholm om Nato-avtalen som ble inngått i sommer. Landene melder om fremgang i forhandlingene. Ifølge en felles uttalelse har Sverige og Finland tatt skritt for å møte Tyrkias krav, melder Sveriges Radio.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:50

Tyrkia kutter renten for fjerde måned på rad

Den tyrkiske sentralbanken har satt ned styringsrenten for fjerde måned på rad, til tross for skyhøy inflasjon. Banken opplyser at den etter ønske fra president Recep Tayyip Erdogan har satt ned renten fra 10,5 til 9,0 prosent. Inflasjonen i Tyrkia er ute av kontroll og lå i oktober på over 85 prosent.

Aftenposten - 22 nov 22 kl. 16:24

Erdogan varsler bakkeoffensiv i Syria

USA advarer mot opptrapping etter at Nato-landet Tyrkia har igangsatt angrep mot kurdiske mål i Syria og varslet en ny….

NRK - 14 okt 22 kl. 11:25

Tyrkia og Russland vil utrede gassamarbeid

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har gitt sine etater beskjed om umiddelbart å utrede mulighetene for et gassamarbeid med Russland. Russlands president Vladimir Putin har foreslått at Tyrkia blir et knutepunkt for salg av russisk gass, blant annet til Europa, etter at gassleveransene gjennom Nord Stream-ledningene er stanset. Nå har altså begge presidentene instruert sine respektive energimyndigheter til å starte arbeidet og lete etter det beste stedet for et gassdistribusjonssenter.

NRK - 13 okt 22 kl. 13:00

Putin sier Russland kan sende gass via Tyrkia

Russland kan sende gass via Tyrkia, sa president Vladimir Putin i et møte med sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan torsdag. Det er fjerde gang på tre måneder at de to møtes. – Mens Tyrkia og Russlands grep vil skape uro i noen kretser, vil mindre utviklede land være glade, sa Erdogan og viste til kornavtalen Tyrkia var med på å forhandle fram i august..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com