Klartale > Nyheter

Thursday, 01 June, 10:42

Klartale - 27 mar 23 kl. 06:00

Uganda vil ha ny lov mot homofili

For folk fra Uganda har det vært ulovlig å være homofil. Slik at det vært siden kolonitiden. Nå har nasjonal-forsamling lagt fram et nytt forslag, som vil gjøre det enda vanskeligere å være homofil. ---Dette er forslagetDu kan bli straffet om du identifiserer deg som homofil. Om du leier ut en leilighet til noen som er homofil, kan du bli fengslet.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Uganda, FN, Türk, Mugisha, SMUG, NRK, Blinken, USAs, John Kirby, Twitter, Norge, Yoweri Museveni

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Uganda, vilha ny , lovmot , homofili
NRK - 29 jan 23 kl. 08:48

Paven presiserer uttalelse: Homofili er ikke en synd

Pave Frans understreker at det ikke er homofili som sådan han mener er en synd, men at sex utenfor ekteskap kan være det. I et intervju med nyhetsbyrået AP tidligere denne uken uttalte pave Frans at homofili ikke er en forbrytelse. Han kom også med uttalelser som kunne forstås som at han mente det likevel er en synd.

NRK - 09 mar 23 kl. 16:03

Uganda vurderer enda strengere lov mot homofili

En lov med nye, strenge straffebestemmelser for homofili, som fra før allerede er forbudt, ble torsdag lagt fram i Ugandas nasjonalforsamling. Presidenten i nasjonalforsamlingen, Annet Anita Among, sier at det blir en høring om lovforslaget, og at seksuelle minoriteter skal få lov å delta. I henhold til den nye loven risikerer alle som har sex med noen av samme kjønn, eller står fram som LHBTQ, opptil ti års fengsel.

NRK - 09 maj 23 kl. 13:37

Sri Lankas høyesterett baner vei for å tillate homofili

Sri Lankas høyesterett har gitt grønt lys til et lovforslag som avkriminaliserer homofili. Det opplyser lederen av nasjonalforsamlingen i Colombo tirsdag. Aktivister har kjempet i en årrekke for å få Sri Lanka til å endre forbudet mot homofili.

NRK - 22 mar 23 kl. 18:18

Fordømmer skjerpet lov mot homofili i Uganda

FNs høykommissær for menneskerettigheter kaller det «dypt forstyrrende» at Ugandas nasjonalforsamling har vedtatt en lov som åpner for dødsstraff for skeive. – Om dette blir undertegnet av presidenten vil det føre til at lesbiske, homofile og bifile i Uganda blir forbrytere bare ved å eksistere, og ved å være den de er. – Det gir carte blanche for systematisk å bryte nær alle deres menneskerettigheter, og å sette opp folk mot hverandre, sa Volker Türk i en uttalelse onsdag.

Klartale - 31 dec 22 kl. 06:00

Lover og regler du må følge fra 1. januar

2022 er forbi. 1. januar 2023 endres lover og regler.

NRK - 29 maj 23 kl. 09:48

Ugandas president godkjenner lovforslag mot homofili

Ugandas president Yoweri Museveni har godkjent en ny lov som slår hardt ned på homofiles rettigheter i landet. Det melder Reutrers. Homofili er allerede ulovlig i Uganda.

NRK - 20 apr 23 kl. 21:19

Ugandas president sender anti-homo-lovforslag tilbake

President i Uganda, Yoweri Museveni har sendt eit lovforslag til ei av verdas strengaste anti-homo-lover, tilbake til parlamentet for ein ny gjennomgang, melder Reuters. Men det er uvisst kvifor han gjer dette. Ei rekke land og organisasjonar har fordømt lovforslaget, som blant anna vil innføre dødsstraff for såkalla grov homofili, og 20 års fengsel for å «fremje» homofili..

NRK - I førrgår: 19:25

Biden vurderer sanksjoner mot Uganda

USAs president sier han vil se på konsekvensene for alle typer samarbeid med Uganda etter en lovendring som åpner for dødsstraff for homofile i landet. Mandag fordømte Joe Biden den nye loven, som er en av verdens strengeste mot lhbt-personer. Han sier USA vil se på alle aspekter ved landets samarbeid med Uganda og hva konsekvensene kan bli for det afrikanske landet..

NRK - 05 jan 23 kl. 11:48

Uganda: Ebola-utbruddet er under kontroll

Det panafrikanske helseorganet Africa CDC sier ebolautbruddet i Uganda er under kontroll. Det er 39 dager siden siste bekreftede tilfellet i landet. Dersom det ikke oppstår noen nye tilfeller innen 10.

NRK - 11 jan 23 kl. 10:05

Uganda erklærer at ebolautbruddet er over

Ebolautbruddet i Uganda er offisielt erklært avsluttet av landets regjering. Det var 162 bekreftede tilfeller. Utbredt testing har ikke avdekket nye tilfeller på 42 dager, noe som er et tegn på at viruset ikke lenger sprer seg.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 15 minutter siden

Trusler avlyser festival – ordføreren er rasende

Søndag skulle barn være med på en festival i Bergen. Den skulle feire skeiv kjærlighet. Men Redd Barna avlyser.

Klartale - Igår: 15:03

Klar Tales valgordbok

11. september er det valgdag. Denne datoen skal det velges hvem som får styre i din kommune og i fylket ditt.

Klartale - 1 time siden

Valgfunksjonær

Når du skal stemme, vil du møte valg-funksjonærene. Det er folk som jobber i valglokalet ditt.Deres jobb er å passe på at alt går riktig for seg.

Klartale - 1 time siden

Valgurne

Skal du stemme i lokalvalget? Da ender stemmen din i en valgurne.Valg-urnen er en boks.

Klartale - 1 time siden

Klare for Nato-møte

Områder er sperret av. Politi med våpen står på hvert sitt hjørne. Det er liten tvil om at det skjer noe stort i Oslo i dag (torsdag).

Klartale - 1 time siden

Grønland i Oslo får eget politi for nabolaget

Politiet i Oslo skal få et eget politi på Grønland. Det blir kalt et nabolags-politi. Politifolkene der skal kun patruljere til fots.

Klartale - 4 timer siden

Derfor sjekket Elena seg for kreft

Sykdommen kreft setter livet på hodet. Årlig får 350 kvinner i Norge den skumle beskjeden: «Du har kreft i livmorhalsen». Men en enkel prøve fra underlivet kan oppdage kreft tidlig.

Klartale - 18 timer siden

Slik blir været til helgen

Unni Nilssen er meteorolog. Hun sier det blir store forskjeller på været til helgen. – Det blir varmt og tørt i sør og øst, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 19 timer siden

Hvordan påvirker økonomi deg?

Flere føler på en indre uro som følge av å ha for lite penger. Det viser en ny undersøkelse. Det er Respons Analyse som har utført undersøkelsen for Frelsesarmeen.

Klartale - 21 timer siden

Derfor er det demonstrasjoner

Kosovo og Serbia har lenge hatt en konflikt. Serbia ønsker at Kosovo skal bli en del av Serbia, slik var det fram til 1999, ifølge FN. Da sa flertallet fra Kosovo at de ville være et eget land.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com