NRK > Nyheter

Tuesday, 20 February, 22:39

NRK - 09 mar 23 kl. 16:03

Uganda vurderer enda strengere lov mot homofili

En lov med nye, strenge straffebestemmelser for homofili, som fra før allerede er forbudt, ble torsdag lagt fram i Ugandas nasjonalforsamling. Presidenten i nasjonalforsamlingen, Annet Anita Among, sier at det blir en høring om lovforslaget, og at seksuelle minoriteter skal få lov å delta. I henhold til den nye loven risikerer alle som har sex med noen av samme kjønn, eller står fram som LHBTQ, opptil ti års fengsel. Når loven legges fram for avstemning, skal medlemmene av nasjonalforsamlingen avgi stemme en og en, ifølge Among. – Da er tiden kommet for å vise oss om du er homo eller ikke, sier hun.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ugandas, Anita Among, LHBTQ, Among, Human Rights Watch, HRW, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Uganda, vurdererenda , strengere, lovmot , homofili
NRK - 08 aug 23 kl. 23:00

Verdensbanken stanser støtten til Uganda

Ugandas nye anti-LHBT-lov, som er fordømt av en rekke land, strider mot Verdensbankens verdier, heter det i en uttalelse fra banken. – Straks etter at loven trådte i kraft, sendte Verdensbanken et team til Uganda for å gjennomgå vår portefølje der, sett i lys av den nye loven, opplyser banken. Det kommer ikke på tale med nye lån eller garantier til Uganda før effekten av den nye loven er vurdert, heter det videre.

Klartale - 27 mar 23 kl. 06:00

Uganda vil ha ny lov mot homofili

For folk fra Uganda har det vært ulovlig å være homofil. Slik at det vært siden kolonitiden. Nå har nasjonal-forsamling lagt fram et nytt forslag, som vil gjøre det enda vanskeligere å være homofil.

Klartale - 31 dec 22 kl. 06:00

Lover og regler du må følge fra 1. januar

2022 er forbi. 1. januar 2023 endres lover og regler.

Klartale - 31 dec 23 kl. 06:00

Fem ting du må vite om fyrverkeri

Ikke alle liker fyrverkeri. Flere organisasjoner vil at det ikke skal være lov med fyrverkeri for private.Men kan du reglene for hva som er lov og ikke?

NRK - 29 maj 23 kl. 19:25

Biden vurderer sanksjoner mot Uganda

USAs president sier han vil se på konsekvensene for alle typer samarbeid med Uganda etter en lovendring som åpner for dødsstraff for homofile i landet. Mandag fordømte Joe Biden den nye loven, som er en av verdens strengeste mot lhbt-personer. Han sier USA vil se på alle aspekter ved landets samarbeid med Uganda og hva konsekvensene kan bli for det afrikanske landet..

NRK - 05 jan 23 kl. 11:48

Uganda: Ebola-utbruddet er under kontroll

Det panafrikanske helseorganet Africa CDC sier ebolautbruddet i Uganda er under kontroll. Det er 39 dager siden siste bekreftede tilfellet i landet. Dersom det ikke oppstår noen nye tilfeller innen 10.

NRK - 11 jan 23 kl. 10:05

Uganda erklærer at ebolautbruddet er over

Ebolautbruddet i Uganda er offisielt erklært avsluttet av landets regjering. Det var 162 bekreftede tilfeller. Utbredt testing har ikke avdekket nye tilfeller på 42 dager, noe som er et tegn på at viruset ikke lenger sprer seg.

NRK - 26 aug 23 kl. 09:55

Uganda har drept IS-kommandant

Ugandas militære har drept en av kommandantene til IS-opprørere i DR Kongo. Uganda har bistått kongolesisk militære i jakten på IS i snart to år. Den islamistiske gruppen har vært basert i regnskogen øst for Kongo i mer enn to tiår, og noen ganger krysset grensen til Uganda..

NRK - 18 okt 23 kl. 20:55

Uganda leter etter gjerningspersoner som drepte par på bryllupsreise

Ugandas president Yoweri Museveni lover at ugandiske sikkerhetsstyrker vil finne dem som drepte en safariguide og et utenlandsk par som var på bryllupsreise. Paret, en britisk og en sørafrikansk statsborger, ble drept sammen med den ugandiske guiden i nærheten av nasjonalparken Queen Elizabeth. Landets myndigheter anklager den islamistiske opprørsgruppen Allierte demokratiske styrker (ADF), som har sverget troskap til den ytterliggående jihadistgruppa IS, for å stå bak angrepet.

NRK - 22 mar 23 kl. 18:18

Fordømmer skjerpet lov mot homofili i Uganda

FNs høykommissær for menneskerettigheter kaller det «dypt forstyrrende» at Ugandas nasjonalforsamling har vedtatt en lov som åpner for dødsstraff for skeive. – Om dette blir undertegnet av presidenten vil det føre til at lesbiske, homofile og bifile i Uganda blir forbrytere bare ved å eksistere, og ved å være den de er. – Det gir carte blanche for systematisk å bryte nær alle deres menneskerettigheter, og å sette opp folk mot hverandre, sa Volker Türk i en uttalelse onsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Ferge på Hvaler sto fast - har fått hjelp av redningsskøyta

Hvaler-ferga «Ternen» satt fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Fergen ble ifølge avisen liggende stille i én time. Det er tåke og dårlig sikt i området.

NRK - 15 minutter siden

USA: Kongo og Rwanda står på randen av krig

USA advarer Kongo og Rwanda, sier at de to nabolandene står på randen av krig og ber dem om å ta et steg tilbake. FN-eksperter og vestlige land anklager Rwanda for å støtte den tutsiledede M23-militsen i Øst-Kongo, og for å ha sendt soldater over grensa, noe ledelsen i Kigali benekter. USA ba i helgen Rwanda om umiddelbart å trekke sine styrker ut av Kongo, samt militært utstyr som truer sivilbefolkningen, FNs fredsbevarende styrke og hjelpearbeidere i området.

NRK - 30 minutter siden

Aftenposten: Stortingsvara fra Senterpartiet har meldt seg inn i Høyre og Europabevegelsen

Vararepresentant på Stortinget, Haakon Skramstad, har meldt seg ut av Senterpartiet og inn i Høyre, melder Aftenposten. Han har også meldt seg inn i Europabevegelsen. – Senterpartiet fører ikke lenger tydelig, god gammeldags senterparti-politikk, sier han til avisen.

NRK - 1 time siden

Advokat tiltala for mishandling av familien

Ein bergensk mann i 50-åra er tiltala for mishandling, psykisk og fysisk vald og truslar av kona og deira barn. Det skal ha føregått i ein periode på 19 år. Vest politidistrikt skriv i tiltalen at «familiens omsorgsbase var prega av utryggleik og frykt for nye krenkingar».

NRK - 45 minutter siden

Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB. Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

NRK - 45 minutter siden

Ferge på Hvaler har gått på grunn

Hvaler-ferga «Ternen» har satt seg fast ved Herføl, skriver Fredriksstad Blad. Ifølge avisen har ferga ligget stille i én time. Det skal være tåket og dårlig sikt i området.

NRK - 2 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var tennisballer

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.

NRK - 1 time siden

To menn siktet for drap etter masseskytingen under Super Bowl-parade i Kansas City

Påtalemyndigheten i USA melder at to menn er siktet for drap etter masseskytingen under Super-Bowl-paraden i Kansas City i Missouri forrige uke. Én kvinne ble drept og 22 personer skadet i angrepet, åtte av dem barn. Fra før er to ungdommer siktet, skriver NTB.

NRK - 2 timer siden

Mistenkelig gjenstand funnet på SAS-fly var ufarlig

Det ble funnet en mistenkelig gjenstand om bord på et SAS-fly på Arlanda flyplass i Sverige tirsdag kveld, melder Expressen. Det ble satt i gang en stor politiaksjon. Flyet ble evakuert, og politiet sperret av området, skriver avisa.

NRK - 1 time siden

To personer siktet for drap etter masseskytingen under Super Bowl-parade i Kansas City

Påtalemyndigheten i USA melder at to personer er siktet for drap etter masseskytingen under Super-Bowl-paraden i Kansas City forrige uke. Én kvinne ble drept og 22 personer skadet i angrepet, åtte av dem barn..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com