NRK > Nyheter

Monday, 25 October, 13:24

NRK - 18 sep 21 kl. 02:47

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly. Operasjonen vil starte søndag, sier tjenestemannen. Haiti er en av USAs nære naboer, og et land som sliter med utstrakt fattigdom og etterdønningene av flere naturkatastrofer.
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Texas, Haiti, USAs, Mexico

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: USA, stenger, grenseovergang
NRK - 02 sep 21 kl. 16:02

Pakistan stenger grensen

Pakistan stenger en viktig grenseovergang for å bremse tilstrømmingen av flyktninger, skriver NTB. – Vi stenger grenseovergangen Chaman i en periode, sier Pakistans innenriksminister Sheikh Rashid Ahmed, men spesifiserer ikke hvor lenge det er snakk om..

NRK - 22 jun 21 kl. 17:17

Tar kontroll over grenseovergang

Taliban har tatt kontroll over Afghanistans viktigste grenseovergang til Tadsjikistan, sier en lokal tjenestemann og en offiser i hæren. Grensebyen Shir Khan ligger lengst nord i landet. Dette er en av Talibans viktigste erobringer siden USA og Nato begynte tilbaketrekkingen fra Afghanistan 1.

NRK - 14 jul 21 kl. 08:04

Hevder å ha erobret grenseovergang

Taliban hevdet onsdag at en viktig grenseovergang mot Pakistan er under deres kontroll. Samtidig som USA og Nato trekker ut sine styrker fra afghansk territorium, rykker Taliban fram og erobrer kontroll over stadig nye distrikter, særlig i de uveisomme fjellområdene mot Pakistan, skriver NTB..

Aftenposten - 22 jun 21 kl. 18:11

Taliban tar kontroll over viktig grenseovergang

Taliban har tatt kontroll over Afghanistans viktigste grenseovergang til Tadsjikistan..

NRK - 09 jul 21 kl. 08:18

Taliban har tatt grenseovergang

Taliban har tatt kontroll over en grenseovergang til Iran, ifølge nyhetsbyrået AFP. – Islam Qala-overgangen er nå under vår fulle kontroll, og vi skal prøve å få den tilbake i drift i dag, sa Taliban-talsperson Zabihullah Mujahid til nyhetsbyrået. For få dager siden tok Taliban også over grenseoverganger mot Tadsjikistan og Usbekistan..

NRK - 11 jul 21 kl. 14:12

Har installert antimissil-system

Med USA og flere alliertes styrker på vei ut av landet og stadige offensiver fra Taliban, har Afghanistan installert et antimissil-system på flyplassen i Kabul. – Systemet har vist seg å være nyttig rundt om i verden når det gjelder å stanse raketter og missiler, heter det i en uttalelse fra landets innenriksdepartement søndag. Talibans krigere fortsetter sin voldsomme offensiv over store deler av landet.

NRK - 14 jul 21 kl. 21:08

Taliban har erobret grenseovergang

Taliban fortsetter offensiven i Afghanistan og har tatt kontroll over den strategiske grenseovergangen Spin Boldak på grensen til Pakistan. Taliban meldte om seieren i grensebyen allerede onsdag morgen, men regjeringen i Kabul avviste påstandene. I sosiale medier florerer det imidlertid bilder av Taliban-krigere i landsbyen og i en video Taliban selv har publisert, ser man flagget deres henge over det afghanske flagget ved grensen.

NRK - 10 jun 21 kl. 15:45

Politiet frykter kaos på grensen

Fredag 11. juni klokken 15.00 endres innreisereglene.

NRK - 02 jul 21 kl. 17:33

Strides om nødhjelp til Syria

Russland truer med å blokkere en FN-avtale som sikrer nødhjelp til Syria via en tyrkisk grenseovergang. Som svar truer vestlige land med å slutte å betale for nødhjelpen. Den nåværende avtalen utløper 10.

NRK - 09 jul 21 kl. 22:01

Norsk jubel etter Syria-løsning

Et enstemmig Sikkerhetsråd ble nemlig i dag enige om å fortsette å holde en grenseovergang i det nordvestre Syria for åpen i et år til. Det gjør det mulig for FN og humanitære organisasjoner å fortsette med å gi livsviktig humanitær bistand til millioner av mennesker i nød i Idlib-provinsen. – Nå er det stor glede og lettelse, sier Ine Eriksen Søreide til NRK..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

125 koronasmittede på sykehus

Mandag var 125 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på fire pasienter fra fredag. 14 av pasientene får respiratorbehandling, og 28 ligger på intensivavdeling.

NRK - 1 time siden

Erklærer unntakstilstand i Sudan

Sudans øverste general, Abdel Fattah al-Burhan, har oppløst overgangsregjeringen og erklært unntakstilstand i Sudan. Uttalelsen kom i en TV-sendt tale mandag ettermiddag, timer etter at militæret pågrep landets statsminister og satte ham i husarrest. Generalen sier han snart vil etablere en «kompetent» regjering..

NRK - 1 time siden

Drop-in for influensavaksine

Mange apotek har nå satt i gang drop-in-tilbud for årets influensavaksine. – Sjekk med ditt faste apotek først for bestilling av time, og mange apotek har tilbud om å kjøpe og få satt influensavaksinen på stedet. Dosen koster mellom to og fire hundre kroner, opplyser kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen til NRK.

NRK - 1 time siden

Skyter mot demonstranter

Soldater har skutt mot demonstranter i Sudans hovedstad Khartoum som protesterer mot et angivelig militærkupp. Det melder Sudans informasjonsdepartement..

NRK - 1 time siden

Huitfeldt om Sudan: Urovekkende

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) reagerer på meldingene om et forsøk på statskupp i Sudan. – Urovekkende meldinger i dag om et kupp mot Hamdoks regjering, et uakseptabelt forsøk på å hindre overgangen til demokrati. Norge står sammen med folket i Sudan og deres streben etter frihet, fred og rettferdighet, sier Huitfeldt i en melding lagt ut på Twitter.

NRK - 1 time siden

22 millioner afghanere kan sulte

Over 22 millioner afghanere vil lide under akutt matmangel denne vinteren, advarer Verdens matvareprogram (WFP). – Denne vinteren vil millioner av afghanere bli tvunget til å velge mellom migrasjon og sult, med mindre vi klarer å trappe opp den livreddende hjelpen, sier WFP-sjef David Beasley. Krisen i Afghanistan er allerede mer alvorlig enn situasjonen i Jemen og Syria, og bare i Kongo er matsituasjonen verre, får AFP opplyst av FN-kilder..

NRK - 2 timer siden

Klimagassrekord i atmosfæren

Konsentrasjonen av drivhusgasser i atmosfæren nådde et rekordnivå i 2020, og økte mer i fjor enn gjennomsnittet det forrige tiåret, ifølge en rapport fra Verdens meteorologiske organisasjon. Utslippene gikk ned med 5,6 i fjor som følge av mindre økonomisk aktivitet på grunn av koronapandemien, men det hadde ingen merkbar effekt på konsentrasjonen av klimagasser i atmosfæren. Det hadde heller ingen merkbar effekt på hvor raskt konsentrasjonen av drivhusgasser øker..

NRK - 2 timer siden

Tre personer fra Askøy savnet

Alle de tre som er savnet i Tokagjelet på Kvamskogen er fra Askøy. Askøy kommune satte krisestab søndag kveld og har opprettet et pårørendesenter i Møllesalen i Strusshamn. – Våre varmeste tanker går nå først og fremst til de pårørende.

NRK - 2 timer siden

Har funnet båt i Tokagjelet

Politiet i Kvam sier de har funnet en båt etter søk i Tokagjelet. Båten knyttes til hendelsen der. Tre personer er fremdeles savnet..

NRK - 2 timer siden

Savnet kvinne funnet

Kvinnen som var savnet fra boligen sin i Larvik, er funnet i god behold. Kvinnen ble funnet ved Lågen, opplyser politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt