Klartale > Nyheter

Monday, 05 December, 13:05

Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden. Også i Asia. I tillegg er USA en stor økonomi.
Les mer på Klartale


Les mer om:
USA, Asia, Jo Jakobsen, Klar Tale, NTNU, Kina, Taiwan, Nancy Pelosi, Kongressen, BesØk, Pelosi, ANN WANGReuters, Ntbkina, USAs, Jakobsen, Iver Brynild Neumann, Hongkong, TaiwanMaktKinas, AsiaBåde USA, Richard Nixon, Mao Zedong, PhotoAP, Ntbvennerusa, Russland, India, Kinas, Xi Jinping, NTB, Ukraina, Europa, Sør-Korea, Japan, Øvelse, KIRILL KUDRYAVTSEVAFP, USAUSA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Derfor, krangler, verdensto , mektigste, land
Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 25 okt 22 kl. 06:00

Dette er konflikten mellom Nord-Korea og Sør-Korea

Det har lenge vært konflikt mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Før het landet bare Korea. Korea var en koloni under Japan fra 1910 til 1945.

Klartale - 04 nov 22 kl. 08:54

Hun er kåret til Norges mektigste kvinne

Ida Wolden Bache er sentralbanksjef. Ida Wolden Bache ble sjef for sentralbanken– Hun har en reell makt og et stort økonomisk ansvar. skriver Vibeke Holth.

Nyhetspressen - 25 jul 22 kl. 17:26

De 20 verdens beste series TV i 2022

Vil du se noe nytt? Vi har samlet den verdens beste serie for deg i 2022. Halve 2022 er passert, og vi drukner allerede i mange flotte show.

Klartale - 24 aug 22 kl. 14:40

Naboer krangler om hekker og trær

Hvert år er naboer misfornøyde med hverandre. Enten det handler om et gjerde, hekken eller trær.Når noen krangler er det også mange som spør om hjelp fra advokat.

Klartale - 07 sep 22 kl. 08:42

Har mulighet til å bli verdens beste

Casper Ruud er blant en av verdens beste tennisspillere. For tiden spiller han turneringen US Open. Slike turneringer kalles også Grand Slam, og er en av de store innenfor tennis.

NRK - 21 jun 22 kl. 08:41

Polens mektigste mann trekker seg fra regjeringen

Jaroslaw Kaczynski, lederen av det polske regjeringspartiet PiS, trekker seg som visestatsminister for å bygge partiet foran det kommende valget. Kaczynski anses som hovedstrategen bak regjeringens politikk og kalles Polens mektigste politiker. Han sier at han hadde tenkt å gi seg tidligere, men at Russlands krig i Ukraina gjorde at han utsatte avgjørelsen.

NRK - 04 sep 22 kl. 12:30

Kinas tredje mektigste skal besøke Russland

Lederen av den kinesiske Folkekongressen, Li Zhanshu, besøker Russland neste uke. Li blir den mektigste kineseren som besøker Russland siden Ukraina-krigen startet. På reisen skal han også på offisielle besøk til Mongolia, Nepal og Sør-Korea, ifølge det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

NRK - 06 okt 22 kl. 21:21

Russlands mektigste fiskeriselskap var ikke varslet

Russlands mektigste fiskeriselskap, Norebo, var ikke varslet om innstramminger i havneadgang, opplyser talsperson Sergey Sennikov til NRK. – Vil det fremdeles være mulig å foreta mannskapsbytte i de tre aktuell havnene? – Det vet vi ikke.

NRK - 03 nov 22 kl. 22:18

Kapital: Sentralbanksjefen er Norges mektigste kvinne

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache topper magasinet Kapitals kåring over Norges mektigste kvinner. – Wolden Bache har en reell makt og et særdeles tungt økonomisk ansvar vi mener ingen andre kvinner i Norge kan matche i dag, skriver redaktør Vibeke Holth om kåringen. Hun viser til at sentralbankens rentebeslutninger har stor betydning for alle låntakere i landet, både husholdninger og bedrifter.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 45 minutter siden

To barn hardt skadd i knivangrep Tyskland

Barneskolen ligger i tettstedet Illerkirchberg sørvest i Tyskland, skriver avisa Bild og andre tyske medier.Barna er alvorlig skadd og fraktet til sykehus, skriver Bild.Gjerningsmannen skal ha flyktet til en nærliggende flyktningbolig før han ble pågrepet.

Klartale - 2 timer siden

Tre virus kan gi en hard vinter med sykdom i Europa

Flere har fått influensa tidligere enn vanlig i Europa. Samtidig sprer korona-viruset seg. Mange er også bekymret for RS-viruset.

Klartale - 3 timer siden

Flere må selge boligen for å få lån til ny

Folk flest foretrekker å kjøpe ny bolig før de selger den de eier fra før. Men nå synes flere banker at risikoen er for høy. – Det er nå flere lånesøkere som får beskjed fra oss.

Klartale - 4 timer siden

Vil hindre forurensning av plast

Plastforurensning er blitt et stort problem. Det produseres mye plast. Og mye av det ender opp der det helst skal unngås.

Klartale - 4 timer siden

Hovland vant mot de beste i golf

Hovland ledet med tre slag foran Scottie Scheffler før siste runde av turneringen. Scheffler er også regnet for å være nest best i verden i golf. Hovland vant til slutt med to slag foran Scheffler.

Klartale - 4 timer siden

Iran sier de vil fjerne moralpolitiet

Moralpolitiet får mye kritikk. Spesielt etter at en kvinne døde i deres varetekt. Hun skal ha brukt hijab feil.

Klartale - 4 timer siden

Denne uka blir det flere ruskontroller i trafikken

I aksjonsuka blir det flere ruskontroller over hele Europa.– En ruspåvirket sjåfør utsetter ikke bare seg selv, men også andre trafikanter for fare. Vi ber alle om å bidra til trafikksikkerheten ved å kjøre rusfri, sier Knut Smedsrud i en pressemelding.

Klartale - 7 timer siden

Hvorfor risikerer de livet sitt for å flykte?

– De fleste risikerer mye når de krysser Middelhavet. Og mange av dem gjør det for at de må. Ikke for at de har lyst.

Klartale - 8 timer siden

Dag 5: Appelsin med nellik

5. desember.Har du sett appelsiner henge fra vinduet med masse nellik?

Klartale - Igår: 06:00

Han bruker plast for å protestere mot søppel

Moudou Fall er 49 år gammel og kommer fra Senegal. Han er miljøaktivist. Og mest kjent som plastmannen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com