NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 02:33

NRK - 11 sep 21 kl. 18:53

Statsforvalteren kritiserer Oslo

Utdanningsetaten i Oslo gjør altfor lite når elevenes skolemiljø blir krenket, mener Statsforvalteren i Oslo og Viken etter tilsyn. Statsforvalteren førte tilsyn på Uranienborg skole i bydel Frogner denne våren for å kontrollere at kommunen oppfyller kravene i regelverket om et trygt og godt skolemiljø. I en fersk tilsynsrapport konstaterer statsforvalteren med at Oslo kommune ikke er innefor regelverket. Statsforvalteren pålegger Oslo kommune å rette en rekke ting. En feil statsforvalteren trekker frem, er at ikke alle ansatte er kjent med hvem som skal varsles i alvorlige tilfeller.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Statsforvalteren, Viken, Uranienborg, Frogner

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Statsforvalteren, kritiserer, Oslo
NRK - 24 jun 21 kl. 09:42

Bofellesskap får slakt

Et bofellesskap for utviklingshemmede får slakt i en ny rapport fra Sivilombudsmannen. Etter besøk hos tre bofellesskap i Drammen kommune, er det avdekket flere lovbrudd hos et av dem. Blant annet har det blitt iverksatt tvangstiltak overfor flere beboere uten at Statsforvalteren hadde godkjent det.

NRK - 06 jul 21 kl. 12:58

Bærum kommune frikjent

Statsforvalteren har gjennomgått hva som skjedde da Stabæktunet sykehjem ble hardt rammet av koronasmitte i vinter. Kommunen er frikjent i saken. Statsforvalteren i Oslo og Viken har gjennomgått hendelsesforløpet på Stabæktunet sykehjem da 36 beboere ble smittet, og ti døde, med koronasmitte i vinter.

VG - 27 maj 21 kl. 13:51

17 ruspasienter ble skrevet ut under pandemien: Nå åpner Statsforvalteren tilsyn

17 pasienter ble skrevet ut fra rusbehandling i Bergen under pandemiutbruddet. Nå har Statsforvalteren i Vestland opprettet tilsynssak..

NRK - 14 jun 21 kl. 13:22

Sykehus får kritikk

Statsforvalteren i Nordland har konkludert med at Helgelandssykehuset har brutt forsvarlighetsprinsippet for behandlingen av en pasient som døde, skriver iSandnesjøen. Pasienten fikk hjerteinfarkt i sykehussengen, og til tross for tre forsøk ble aldri akuttalarmen utløst. Statsforvalteren mener flere involverte vikarer ikke kjente til rutinene ved hjertestans..

VG - 22 jun 21 kl. 11:54

Mads døde etter fødsel: Statsforvalteren fulgte ikke opp lovbrudd

Ullevål sykehus ble felt for tre brudd på loven da Mads Gjengedal-Andersskog døde i 2017. Men Statsforvalteren fulgte bare opp to av lovbruddene..

NRK - 01 okt 21 kl. 07:27

Tilsynssak mot Helse Sør-Øst

Statsforvalteren har åpna tilsynssak mot Helse Sør-Øst. Bakgrunnen er et varsel sendt fra to overleger ved Ullevål sykehus. De mener Gjerdrum-skredet viser at Norges beredskap er svekket, når de nye helikoptrene ikke kan lande.

VG - 16 okt 21 kl. 13:27

Kongsberg-angrepet: Statsforvalteren oppretter tilsynssak

Statsforvalteren oppretter tilsynssak mot helsetjenesten i Kongsberg etter at Espen Andersen Bråthen drepte fem personer og skadet tre..

NRK - 12 aug 21 kl. 09:59

49.000 har bodd på karantenehotell

Totalt har 49.243 personer blitt sendt på karantenehotell etter å ha ankommet Norge fra utlandet, ifølge P4-nyhetene. Oslo og Viken er fylkene med flest karantenehotell, og har i dag 21 hoteller i drift.

NRK - 21 maj 21 kl. 15:45

Åpner sak etter dødsfall

Statsforvalteren i Oslo og Viken åpner en tilsynssak mot Fredrikstad kommune etter dødsfallet på Østsiden eldresenter i april. Det opplyser fylkeslege Marianne Skjerven-Martinsen til NRK. En 69 år gammel mann døde i en brann på eldresenteret.

VG - 24 maj 21 kl. 11:03

Millionbevilgning skal få ned tilsyns-kø

Janne Helen Hansen (51) må vente i åtte måneder før Statsforvalteren i Oslo og Viken er ferdige med å granske mannens selvmord. Nå tar Statens helsetilsyn grep..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 1 time siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 1 time siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 1 time siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 2 timer siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 2 timer siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 2 timer siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 2 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 4 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..

NRK - 3 timer siden

Filmkritikerprisen 2021 utdelt

Filmkritikerprisen 2021 for fjorårets beste norske langfilm går til «Kunstneren og tyven», regissert av Benjamin Ree. Prisen ble overrakt vinneren under Norsk filmkritikerlags årsmøte. Vinenren er kåret etter avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt