NRK > Nyheter

Sunday, 03 March, 21:04

NRK - 03 nov 22 kl. 12:39

Jehovas vitner kan miste status som trossamfunn

I fjor mistet Jehovas vitner statsstøtten på grunn av trossamfunnets eksklusjonspraksis. Nå kan de også miste registreringen som trossamfunn. «Vi skal nå vurdere om de forholdene som kom fram i våre undersøkelser også kan ha betydning for registreringen av Jehovas vitner», skriver Statsforvalteren i Oslo og Viken i et brev til Jehovas vitner ifølge Vårt Land. I januar i år ble det kjent at Statsforvalteren i Oslo og Viken nekter Jehovas vitner statstilskudd for 2021 på grunn av deres eksklusjonspraksis. Beslutningen ble tatt på bakgrunn av undersøkelser Statsforvalteren selv hadde gjort.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jehovas, Statsforvalteren, Oslo, Viken, Vårt Land, Pedersen, Jehovas Vitners, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jehovas, vitnerkan , miste, statussom , trossamfunn
NRK - 11 okt 22 kl. 10:50

Jehovas vitner får ikke statstilskudd

Jehovas vitner mister statstilskuddet for 2021. Det konkluderer Barne- og familiedepartementet etter at trossamfunnet klaget Statsforvalterens avgjørelse. Statsforvalteren valgte i januar å nekte Jehovas vitner statstilskudd for 2021 på grunn av deres eksklusjonspraksis.

NRK - 27 okt 23 kl. 18:26

Høyesterett: Jehovas vitner får ikke midlertidig vigselsrett

Jehovas vitner får ikke prøvd ankesaken sin i Høyesterett. Dermed får de ikke en midlertidig registrering som trossamfunn og mister vigselsretten. – Vi er naturligvis skuffet over avgjørelsen til Høyesterett om å forkaste vår anke i saken om midlertidig forføyning, sier Fabian Fond, talsperson ved Jehovas vitners avdelingskontor i Skandinavia, til Vårt Land.

NRK - 02 jan 24 kl. 19:05

Jehovas vitne aukar gåveinntektene

Jehovas vitne fekk i fjor 118 millionar kroner i gåveinntekter i Noreg. Trussamfunnet gjekk med 5,9 millionar kroner i overskot. Jehovas vitne auka gåveinntektene i Noreg med 20 millionar kroner i 2023, til totalt 118 millionar.

NRK - 03 aug 22 kl. 14:23

Advokater mener Jehovas vitner-dommen bør behandles i EMD

Saken til kvinnen som ble eksludert fra Jehovas vitner nådde ikke frem i Høyesterett. Historien om Gry Nygård ble kjent i Brennpunkt-serien «Guds utvalgte». Jehovas vitner ekskluderte henne for grov, seksuell umoral.

NRK - 22 dec 22 kl. 14:10

Jehovas vitner saksøker staten

Jehovas vitner saksøker staten etter at de ble nektet statstilskudd for 2021, opplyser trossamfunnet til Vårt Land. Stevningen mot staten, representert ved Barne- og familiedepartementet, ble sendt til Oslo tingrett 21. desember, bekrefter Jehovas vitner i en e-post til avisen.

NRK - 14 okt 23 kl. 08:04

Jehovas vitner krever 35 millioner i statstilskudd

I fjor ble Jehovas vitner fratatt statstilskudd for 2021 og registreringen som trossamfunn. De krever 35 millioner kroner i støtte for de to siste årene. Det skriver Vårt Land.

NRK - 22 dec 22 kl. 17:47

Statsforvalter trekker tilbake Jehovas Vitners registrering som trossamfunn

Statsforvalteren i Oslo og Viken har besluttet å trekke tilbake Jehovas Vitners registrering som trossamfunn etter trossamfunnsloven. Statsforvalteren sendte et varsel til Jehovas vitner om mulig tap av registrering 25. oktober i år.

NRK - 17 nov 23 kl. 11:07

Vårt Land: Jehovas vitner nektes igjen statstilskudd

Statsforvalteren i Oslo og Viken avviser kravene fra Jehovas vitner om tilskudd på 35 millioner kroner for 2022 og 2023, skriver Vårt Land. I fjor ble det kjent at trossamfunnet mister både statstilskuddet for 2021 og registreringen som trossamfunn. Jehovas vitner er uenig i avgjørelsen og har gått til søksmål mot staten.

NRK - 10 mar 23 kl. 08:59

Åtte døde i angrepet i Hamburg

Åtte personer, hvorav gjerningspersonen, mistet livet i angrepet mot Jehovas vitner i Hamburg i Tyskland i går kveld. Det opplyser politiet ifølge nyhetsbyrået AFP. Det skal også være flere kritisk skadde.

NRK - 13 nov 23 kl. 06:15

Færre døper seg i Jehovas vitner

På tre år har tallet på antallet som døper seg i Jehovas vitner, halvert seg både nasjonalt og globalt. I 2019 var det over 300.000 mennesker globalt som lot seg døpe som et Jehovas vitne.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mossad-agent skal ha blitt henrettet i Iran

Iran har henrettet en agent fra den israelske etterretningstjenesten Mossad, skriver NTB som siterer det iranske nyhetsbyrået Tasnim. Iranske myndigheter mener agenten sto bak et angrep på en ammunisjonsfabrikk drevet av det iranske forsvarsdepartementet i fjor, skriver Tasnim videre. I slutten av januar i fjor ble en ammunisjonsfabrikk i nærheten av storbyen Ishafan angrepet med flere småfly.

NRK - 15 minutter siden

Ukraina: Det russiske luftvåpenet trapper ned aktiviteten i øst

Russiske luftvåpenoperasjoner over Øst-Ukraina er betydelig redusert etter at det ukrainske luftforsvaret ble styrket, ifølge Ukraina. – Forsvaret fra vestlige partnere har en effekt, sa luftforsvarets talsmann Jurij Ihnat til avisen Ukrainska Pravda søndag. Ifølge ukrainerne har flere russiske Su-34 og Su-35 jagerfly blitt skutt ned øst i Ukraina den siste tiden.

NRK - 1 time siden

Til sjukehus etter ulykke i Giske

Ein person er sendt til sjukehus etter ei trafikklulykke på Valderøya i Giske, utanfor Ålesund. Det skal berre vere ein involvert i ulykka. Vitne på staden seier at ein bil har køyrt inn i ein lyktestolpe og vidare inn i eit tre..

NRK - 1 time siden

Ulykke på Valderøya i Giske

Politiet har rykt ut til ei trafikklulykke på Valderøya i Giske. Det er førebels uklart om nokon er skadd, men ein person skal vere involvert i ulykka. Vitne på staden seier at ein bil har køyrt inn i ein lyktestolpe og vidare inn i eit tre..

NRK - 1 time siden

Politiet oppfordrer til hensynsfull kjøring når kongen ankommer Norge

Politiet ber trafikanter som befinner seg på veiene søndag kveld om å vise hensyn og fortsatt kjøre som normalt når kong Harald skal fraktes til Rikshospitalet. Flyet som frakter kongeparet hjem befinner seg klokken 19.40 over Svartehavet.

NRK - 2 timer siden

«Lurelegen» anker dommen

Den 41 år gamle kvinnen fra Arendal som er dømt for å ha svindlet flere personer for over 300.000 kroner, anker dommen på sju måneders fengsel. Det skriver Agderposten.

NRK - 2 timer siden

Masseflukt fra fengsel i Haiti

Bevæpnede gjengmedlemmer stormet søndag hovedfengselet i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Et stort flertall av fengselets rundt 4000 innsatte har rømt, sier en lokal journalist til BBC. Fengselet skal blant annet ha huset gjengmedlemmer som var involvert i drapet på president Jovenel Moïse i 2021.

NRK - 3 timer siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland kommer til å kutte oljeproduksjonen med opptil en halv million fat daglig i årets andre kvartal, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene, skriver NTB. De russiske kuttene kommer på toppen av tidligere kutt i både produksjon og eksport av olje fra noen av verdens største produsenter, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 3 timer siden

Trafikkulykke på riksvei 7

Nødetatene er på vei til riksvei 7 ved Sanden i Nesbyen etter melding om en trafikkulykke. Ifølge politiet er det snakk om en frontkollisjon, men de melder at det ikke skal være store personskader. Veien er stengt som følge av ulykken og det er lange køer..

NRK - 3 timer siden

Israel skal ha boikottet Gaza-forhandlinger søndag

Israel skal ha boikottet forhandlingene med Hamas søndag, skriver Reuters, som siterer israelske Ynet. Årsaken er at Hamas har avvist kravet om å gi en fullstendig liste over hvilke gisler som fortsatt er i live, skriver de. Hamas opplyste for kort tid siden at en våpenhvile kan være på plass de neste dagene dersom Israel innfrir kravene de har satt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com