NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 04:11

NRK - 03 nov 22 kl. 12:39

Jehovas vitner kan miste status som trossamfunn

I fjor mistet Jehovas vitner statsstøtten på grunn av trossamfunnets eksklusjonspraksis. Nå kan de også miste registreringen som trossamfunn. «Vi skal nå vurdere om de forholdene som kom fram i våre undersøkelser også kan ha betydning for registreringen av Jehovas vitner», skriver Statsforvalteren i Oslo og Viken i et brev til Jehovas vitner ifølge Vårt Land. I januar i år ble det kjent at Statsforvalteren i Oslo og Viken nekter Jehovas vitner statstilskudd for 2021 på grunn av deres eksklusjonspraksis. Beslutningen ble tatt på bakgrunn av undersøkelser Statsforvalteren selv hadde gjort.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jehovas, Statsforvalteren, Oslo, Viken, Vårt Land, Pedersen, Jehovas Vitners, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Jehovas, vitnerkan , miste, statussom , trossamfunn
NRK - 11 okt 22 kl. 10:50

Jehovas vitner får ikke statstilskudd

Jehovas vitner mister statstilskuddet for 2021. Det konkluderer Barne- og familiedepartementet etter at trossamfunnet klaget Statsforvalterens avgjørelse. Statsforvalteren valgte i januar å nekte Jehovas vitner statstilskudd for 2021 på grunn av deres eksklusjonspraksis.

NRK - 03 aug 22 kl. 14:23

Advokater mener Jehovas vitner-dommen bør behandles i EMD

Saken til kvinnen som ble eksludert fra Jehovas vitner nådde ikke frem i Høyesterett. Historien om Gry Nygård ble kjent i Brennpunkt-serien «Guds utvalgte». Jehovas vitner ekskluderte henne for grov, seksuell umoral.

NRK - 22 dec 22 kl. 14:10

Jehovas vitner saksøker staten

Jehovas vitner saksøker staten etter at de ble nektet statstilskudd for 2021, opplyser trossamfunnet til Vårt Land. Stevningen mot staten, representert ved Barne- og familiedepartementet, ble sendt til Oslo tingrett 21. desember, bekrefter Jehovas vitner i en e-post til avisen.

NRK - 22 dec 22 kl. 17:47

Statsforvalter trekker tilbake Jehovas Vitners registrering som trossamfunn

Statsforvalteren i Oslo og Viken har besluttet å trekke tilbake Jehovas Vitners registrering som trossamfunn etter trossamfunnsloven. Statsforvalteren sendte et varsel til Jehovas vitner om mulig tap av registrering 25. oktober i år.

NRK - 22 okt 22 kl. 17:46

Varetektsfengsles etter brann

En mann i 60-årene er siktet for å ha stått bak et branntilløp ved Rikets sal på Fauske. Det var torsdag kveld brannvesenet meldte om brann i bygningen hvor menigheten Jehovas vitner har sine møter. Ifølge Avisa Nordland er mannen nå varetektsfengslet i fire uker.

NRK - 20 dec 22 kl. 11:27

Russland: Fire Jehovas vitner dømt til fengsel

En russisk rett har dømt fire medlemmer av trossamfunnet Jehovas vitner til fengselsstraffer på mellom tre og et halvt og sju år. Trossamfunnet ble forbudt i Russland i 2017 som følge av en lov som stempler det som en ekstremistisk organisasjon. De fire medlemmene er dømt for å avholde ulovlige religiøse møter og for å spre forbudte religiøse doktriner, heter det i dommen..

NRK - 31 dec 22 kl. 16:34

– Jehovas vitner vil fortsatt få vigsle par

Ifølge advokaten deres får Jehovas vitner fortsette å vigsle par, selv om Oslo kommune har besluttet å frata dem registreringen som trossamfunn. Anders Ryssdal skriver til Vårt Land at det vil gjelde frem til saken er behandlet i Oslo tingrett..

VG - 25 jan 23 kl. 14:02

32 Amedia-aviser felt i PFU for artikkel om Jehovas vitner

Pressens Faglige Utvalg (PFU) har felt Nidaros for en artikkel om Jehovas vitner. Samtidig ble ytterligere 31 Amedia-aviser felt i samme klagesak..

Aftenposten - 22 dec 22 kl. 17:46

Statsforvalteren i Oslo og Viken trekker tilbake Jehovas Vitners registrering som trossamfunn

Statsforvalteren i Oslo og Viken har besluttet å trekke tilbake Jehovas Vitners registrering som trossamfunn etter….

NRK - 04 jul 22 kl. 16:54

Tromsø-politiet: Vitner har sett selve drapshandlingen

Politiet har snakket med vitner som så hendelsen der en 26 år gammel mann drepte sin 62 år gamle far fredag. Sønnen ble avhørt mandag. – Vi mener å ha ganske god oversikt over hendelsesforløpet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann med innreiseforbud til Norge stakk av fra politiet

En mann fra Litauen som var pågrepet av politiet for å ha brutt innreiseforbud til Norge, stakk av fra politipatruljen ved Ullensaker. Etter en kort flukt inn i skogen, ble mannen innhentet av politiets hundeekvipasje. Mannen blir satt i arresten, melder politiet i Øst..

NRK - 15 minutter siden

E6 i nord stengt flere steder på grunn av uvær

Vegtrafikksentralen nord melder at E6 Sennalandet og Hatter er stengt på grunn av uvær. Det vil bli tatt en ny vurdering søndag morgen klokken 07.00 Også E6 Saltfjellet er stengt, der tas det ny vurdering søndag klokken 08.

NRK - 30 minutter siden

Klart flertall mot flere og høyere høyhus i Oslo

Nesten halvparten av de spurte i Oslo er negative til at det kan bli tillatt å bygge enda høyere bygninger i Oslo enn i dag. En tredel er positive, og nesten en av fem har ingen mening. Det viser en meningsmåling InFact har gjort for Nettavisen.

NRK - 45 minutter siden

Mann truet med kniv da nabo sa at musikken var for høy

En person i Arendal ble natt til søndag truet med kniv da vedkommende forsøkte å si ifra til en nabo om at det ble spilt for høy musikk. Politiet har kontroll på mannen med kniven, som han kastet fra seg da politiet kom, tvitrer politiet i Agder..

NRK - 1 time siden

Kvinne utsatt for vold på utested i Halden

Natt til søndag rykket politiet ut til et utested i Halden da en kvinne i 30-årene ble bevisstløs etter å ha blitt utsatt for vold. Kvinnen ble ivaretatt av ambulanse. Voldsutøveren, en mann i 20-årene, ble senere pågrepet på en annen adresse, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 2 timer siden

To personer lettere skadd med kniv i Oslo

Politi og ambulanse rykket ut da to personer ble rispet med kniv ved Lindebergåsen i Oslo natt til søndag. De fremstår som lettere skadd etter at en person utagerte med kniv. – Vi har pågrepet gjerningspersonen som blir fraktet til arresten, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Tre personer involvert i en trafikkulykke i Kvinesdal

To biler og tre personer var involvert i en trafikkulykke ved Egelandssletta ved Kvinesdal natt til søndag. – En person ble sittende fastklemt, og fikk hjelp av brannvesenet til å komme seg løs, forteller operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt til NRK. Vedkommende blir fraktet med luftambulanse til sykehus.

NRK - 2 timer siden

Donald Trump startet valgkampanjen

USAs tidligere president Donald Trump startet sin valgkampanje i New Hampshire lørdag. – Jeg er sintere nå og mer engasjert enn noen gang tidligere, sa 76 år gammel Trump i sin tale til grasrotaktivister og folkevalgte på partiets årsmøte i Salem. Derfra gikk turen til et folkemøte i South Carolina, hvor han presenterte sitt nye lederteam.

NRK - 2 timer siden

Memphis-politienhet avvikles etter at Tyre Nichols ble slått i hjel

Politi-enheten Scorpion i Memphis avvikles, opplyser politisjef Cerelyn Davis . Noen av betjentene som var med på å slå i hjel Tyre Nichols var med i spesialenheten som var dannet for å gjenopprette fred i nabolagene i Memphis. De fem betjentene ble torsdag siktet for blant annet drap, overfall og bortføring.

NRK - 2 timer siden

Fyrverkeri avfyrt i Kristiansand sentrum

Et fyrverkeri er avfyrt ved torvet i Kristiansand natt til søndag. Flere personer har løpt fra stedet. Politiet er på stedet, melder politiet i Agder på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com