Viken

Monday, 29 November, 15:34

Nyheter om Viken

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 okt 21 kl. 10:55

Noen Ap-ordførere vil beholde Viken

Enkelte Ap-ordførere vil beholde storfylket Viken, melder NTB. Blant dem er Ås-ordfører Ola Nordal og ordfører Merete Gandrud i Flå. – Verden blir ikke bedre av å gå tilbake, sier Gandrud, som mener at man i det nye fylket har fått bedre politisk kontakt med ledelsen i de gamle fylkene i Viken.

NRK - 14 okt 21 kl. 17:33

En skadet skrevet ut av sykehus

En av dem som ble skadet på Kongsberg i går er nå skrevet ut av sykehuset. Det melder Vestre Viken HF og Kongsberg sykehus i en pressemelding. – En pasient som ble skadet i Kongsberg var innlagt ved Drammen sykehus i Vestre Viken HF.

NRK - 14 okt 21 kl. 17:33

Politimannen skrevet ut av sykehus

Politimannen som ble skadet på Kongsberg i går er nå skrevet ut av sykehuset. Det melder Vestre Viken HF og Kongsberg sykehus i en pressemelding. – En pasient som ble skadet i Kongsberg var innlagt ved Drammen sykehus i Vestre Viken HF.

NRK - 21 okt 21 kl. 10:37

Også Bærum ut mot Viken

Vikens mest folkerike kommune Bærum vurderer å klage eget fylke inn for Kommunaldepartementet. Bakgrunnen er at Viken ønsker å kvitte seg med en felles plan fylket har med Oslo om areal- og transportpolitikk og lage sin egen. – Det tar vi sterk avstand fra.

NRK - 14 okt 21 kl. 10:41

Jacobsen konstituert Viken-sjef

Siv Henriette Jacobsen (Ap) er konstituert som leder for forretningsministeriet i Viken, som fungerer inntil et nytt fylkesråd er på plass. Fylkesrådet gikk for kort tid siden formelt av fordi leder Tonje Brenna (Ap) blir ny kunnskapsminister. Nestleder Anne Beathe Tvinnereim (Sp) blir ny bistands- og utviklingsminister.

NRK - 13 okt 21 kl. 12:27

Kjelder: Viken kan vere historie

Den nye Ap-Sp-regjeringa skrotar taxireforma frå Solberg-regjeringa, får NRK stadfesta frå to uavhengige kjelder. NRK får også stadfesta at regjeringsplattforma som blir presentert klokka 14 legg opp til at fylke som sjølv vedtek at dei vil løysast opp, får lov til dette. Det kan bety at Viken blir omgjort til Akershus, Buskerud og Østfold dersom Viken fylkesting fattar eit vedtak om det.

NRK - 08 okt 21 kl. 17:11

Vil ikke si hva som skjer med Viken

Arbeiderpartiet og Senterpartiet er enige om å danne ny regjering, men ville i ettermiddag ikke svare på hva som skal skje med Viken fylke. Etter det NRK kjenner til har spørsmålet om Viken være et av stridstemaene i forhandlingene..

NRK - 08 okt 21 kl. 15:18

Viken må ut med millionbeløp

Viken fylkeskommune er dømt til å betale til sammen 134 millioner til Askim entreprenør. Dermed har bygging av en veistrekning på 1,3 kilometer i Fet blitt mer enn dobbelt så dyr som det opprinnelige anbudet. Underveis i veiprosjektet har det vært mange konflikter mellom entreprenøren og Viken fylkeskommune, går det fram av dommen fra Romerike og Glåmdal tingrett..

NRK - 04 nov 21 kl. 06:06

Ruter har penger til 1. april

Ruter har penger til å kjøre kollektivtrafikken som i dag fram til 1. april i Viken, og noe lenger i Oslo. Det sier administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen til NRK.

NRK - 29 okt 21 kl. 10:49

6,8 milliarder til Fornebubanen

Viken fylkeskommune har bevilget 6,8 milliarder kroner til Fornebubanen for perioden 2022–2025. Fornebubanen er en ny T-banestrekning, som skal gå fra Majorstuen til Fornebu. Banen skal bygges i samarbeid med Oslo kommune og Viken fylkeskommune.

NRK - 28 okt 21 kl. 07:24

– Ikke aktuelt med nasjonale tiltak

Det siste døgnet er det registrert 1.180 koronasmittede i Norge, og smittetrenden er stigende. FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier til NRK torsdag morgen at det ikke er aktuelt med nasjonale tiltak nå.

Aftenposten - 27 okt 21 kl. 18:04

Ruter varsler dramatiske kutt. Oslo og Viken frir til regjeringen for å redde tilbudet.

I et felles brev ber Oslo og Viken den nye regjeringen om å holde kollektivtilbudet på beina frem til sommeren..

NRK - 19 okt 21 kl. 11:42

Tilsynssaka vil ta eit halvt år

Statsforvaltaren i Oslo og Viken håpar å vere ferdig med tilsynssaka knytt til helsehjelpa til drapssikta Espen Andersen Bråthen har fått, innan seks månadar. Forvaltarens helseavdeling har varsla Kongsberg kommune og Vestre Viken helseføretak om at det blir opna tilsynssak etter drapa. – Vi ber i første omgang om informasjon om den sikta si kontakt med helsevesenet frå januar 2018 og fram til i dag, skriv statsforvaltaren i ei pressemelding..

Aftenposten - 19 okt 21 kl. 10:31

Hvem vil betale for å ta knekken på Viken?

Sp-leder Vedum tåler ikke tap i Viken etter sure nederlag på Andøya og Ullevål..

VG - 18 okt 21 kl. 05:46

Ap-ordførere vil beholde Viken: – For mye frem og tilbake

Den nye regjeringen vil la megafylket Viken gå tilbake til Akershus, Buskerud og Østfold. Men enkelte Ap-ordførere er uenige – og går mot egen statsminister..

NRK - 15 okt 21 kl. 11:09

Viken utreder oppløsning

Den nye regjeringen har slått fast at det vil være opp til fylkestinget i Viken å beslutte om de vil levere en søknad til staten om en oppløsing av fylkeskommunen. Torsdag vedtok fylkesrådet mandatet for den administrative utredningen som vil danne grunnlaget for saken som skal behandles i fylkestinget. Utredningen vil blant annet kartlegge konsekvenser knyttet til økonomi, organisasjon, ansattes vilkår og innbyggernes tjenester..

NRK - 15 okt 21 kl. 07:11

Mangler flertall for oppløsning

Selv om den nye regjeringa har gitt grønt lys til Viken-oppløsning, er det langt fra sikkert at det vil skje. Det skriver Budstikka. De rødgrønne partiene som styrer fylket mangler nemlig to stemmer for flertall for oppløsning.

NRK - 14 okt 21 kl. 11:46

Nytt Viken-fylkesråd på plass

Siv Henriette Jacobsen (Ap) fra Moss blir ny fylkesrådsleder i Viken på permanent basis. Fylkesråd for samferdsel, Ola Skinnes (Sp), blir ny nestleder. Fylkesrådet gikk av i formiddag fordi Tonje Brenna (Ap) blir ny kunnskapsminister.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:01

Viken kan løses opp

Den nye regjeringen skal i løpet av 2021 sette i gang en prosess for å gjenopprette Akershus, Buskerud og Østfold basert på en søknad fra fylkestinget i Viken..

NRK - 13 okt 21 kl. 12:27

Ap og Sp vil skrote taxireform

Den nye Ap-Sp-regjeringa skrotar taxireforma frå Solberg-regjeringa, får NRK stadfesta frå to uavhengige kjelder. Reforma frå den sittande regjeringa har lagt opp til at fleire kan starte opp å køyre drosje. NRK får også stadfesta at regjeringsplattforma som blir presentert klokka 14 legg opp til at fylke som sjølv vedtek at dei vil løysast opp, får lov til dette.

VG - 11 okt 21 kl. 15:46

Kilder til VG: Nå kan Viken bli oppløst – får grønt lys fra Støre og Vedum

Den nye Ap-Sp regjeringen vil etter det VG får opplyst, gi grønt lys for å oppløse Viken fylkeskommune. Men først må det nåværende fylkestinget, etter en grundig prosess, selv vedta å søke om oppløsning..

NRK - 08 okt 21 kl. 16:29

Viken-trøbbel i innspurten

Framtida for Viken er blitt ei vanskeleg nøtt å knekke for Sp og Ap under regjeringsforhandlingane, fortel kjelder til NRK. Storfylket blir hevda å stå på lista over saker som blir avgjort heilt til slutt..

E24 - 08 okt 21 kl. 13:30

Internett-trøbbel for Telia-kunder i Viken

Flere av Telias Viken-kunder har mistet tilgang til TV og internett på grunn av ødelagte kabler. Selskapet sier det er snakk om et alvorlig og komplisert brudd..

NRK - 30 sep 21 kl. 11:27

Varsler flomfare i Oslo og Viken

Det er ventet mye regn i Oslo og de østlige delene av Viken fredag og lørdag, som kan føre til lokale oversvømmelser og overvann i tettbygde områder. NVE har sendt ut gult varsel om flomfare..

VG - 08 nov 21 kl. 13:26

Advarte om store kutt i kollektivtrafikken – får ingen redning

Fra Viken, Innlandet, Trøndelag og Agder er det advart om kutt i kollektivtrafikken. Men de mister likevel corona-støtten sin..

Klartale - 27 sep 21 kl. 14:08

Mann i Viken dømt for gruppevoldtekt

En mann er dømt for gruppevoldtekt i Viken. Den tidligere reality-deltakeren vil anke saken..

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 20:48

Flere kommuner varsler tiltak: – Har hatt møter med Oslo og alle kommunene i Viken

Torsdag sa helseminister Ingvild Kjerkol at kommuner med økt koronasmitte ikke må nøle med å innføre strengere tiltak..

NRK - 01 nov 21 kl. 15:57

Tredje våteste oktober på 120 år

På landsbasis falt det 50 prosent mer nedbør enn normalt i oktober. Måneden er den 3. våteste oktober-måneden i en serie som går tilbake til 1900.

VG - 22 sep 21 kl. 17:33

Viken i gang med å forberede oppsplitting

Fylkesrådet i Viken er i gang med å forberede en sak for fylkestinget om oppløsning av fylket, opplyser fylkesrådsleder Tonje Brenna (Ap)..

Aftenposten - 01 nov 21 kl. 08:56

Ruffen er blitt til rufsete muppetshow i Drammen

Ruffen er en av våre største barneklassikere. Nå er han blitt et vakkert – og litt for travelt – muppetshow i Viken..

NRK - 29 okt 21 kl. 07:38

Dette er Ruters verste mareritt

Ingen kollektivtrafikk på søndager og etter klokka åtte om kvelden ellers i uka i områdene rundt Oslo. Det er Ruters verst tenkelige scenario hvis inntektene fortsatt uteblir. – Det er dramatisk.

NRK - 16 sep 21 kl. 13:40

ECDC: Viken fylke mørkerødt

Det europeiske smittevernbyrået ECDC har oppdatert det ukentlige smittekartet for Europa. I Norge skifter Vestland farge fra rødt til oransje, mens Viken går fra rødt til mørkerødt. Ellers i Europa går Latvia fra oransje til rødt, mens Island går fra rødt til oransje.

VG - 24 okt 21 kl. 07:25

Fylkeskommunal stormannsgalskap

Troms og Finnmark har fått innvilget skilsmisse. Nå går diskusjonen høyt og lavt om Viken også skal oppløses..

NRK - 22 okt 21 kl. 11:41

66.000 skal få strømhjelp

Rundt 66.000 bostøttemottakere skal få en ekstra utbetaling for å betale høye strømregninger, skriver Regjeringen på sine sider. Regjeringen legger i dag fram et forslag for Stortinget om at bostøttemottakere i de delene av landet med høyest strømpriser får en ekstraordinær utbetaling i november.

Dagbladet - 21 okt 21 kl. 13:00

Strengere reiseråd for 40 områder i EU

Flere områder har blitt mørkerøde, og Viken i Norge har nå blitt rødt..

Dagbladet - 21 okt 21 kl. 13:00

Strengere reiseråd for 40 områder i EU

Flere områder har blitt mørkerøde, og Viken i Norge har nå blitt rødt..

Dagbladet - 21 okt 21 kl. 13:00

Strengere reiseråd for 40 områder

Flere områder har blitt mørkerøde, og Viken i Norge har nå blitt rødt..

NRK - 10 sep 21 kl. 21:15

Vedum-garanti: Viken skal bort

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum sier han garanterer at både Viken, og Troms og Finnmark blir oppløst. – Jeg er veldig fascinert over at dette temaet er det viktigste for Senterpartiet. Å gjøre fylkesorganiseringen til den viktigste saken i et land som står ovenfor en klimautfordring, synes jeg er merkelig, svarer Høyre-leder Erna Solberg..

Aftenposten - 20 okt 21 kl. 09:20

Fylkesordfører med kraftig Røste-refs: – Dypt urovekkende

Fylkesordføreren i Viken mener det er dypt urovekkende at ikke skipresident Erik Røste (61) har løst den pågående….

VG - 20 okt 21 kl. 09:20

Fylkesordfører med kraftig Røste-refs: – Dypt urovekkende

Fylkesordføreren i Viken mener det er dypt urovekkende at ikke skipresident Erik Røste (61) har løst den pågående konflikten med Clas Brede Bråthen for lenge siden..

Aftenposten - 19 okt 21 kl. 10:31

Slakting av Viken kan ikke betales med Vipps

Hvem skal ta kjemperegningen for å bli kvitt det svære fylket som knapt noen ville ha?.

Aftenposten - 19 okt 21 kl. 07:12

Snøen faller på Østlandet: – Hvis du skal ut og kjøre i morgentimene, bør du ha vinterdekk

Det har snødd i store deler av Oslo og Viken i morgentimene tirsdag. Vegtrafikksentralen oppfordrer bilister til å bruke….

Aftenposten - 19 okt 21 kl. 07:12

Snø på Østlandet – bil og buss kolliderte

Det snødde i store deler av Oslo og Viken i morgentimene tirsdag. Vegtrafikksentralen oppfordret bilister til å bruke….

VG - 19 okt 21 kl. 06:48

Snøfall på Østlandet: – Vi oppfordrer om å bruke vinterdekk.

Snøen har dalt i store deler av Viken og Innladet i morgentimene. Vegtrafikksentralen oppfordrer til vinterdekk..

VG - 19 okt 21 kl. 06:48

Snøfall på Østlandet: – Vi oppfordrer til å bruke vinterdekk

Snøen har dalt i store deler av Viken og Innladet i morgentimene. Vegtrafikksentralen oppfordrer til vinterdekk..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt