Viken

Monday, 16 May, 23:38

Nyheter om Viken

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 maj 22 kl. 15:00

Ruter varsler store kutt

Ruter varsler store kutt i buss- og båttilbudet i Viken hvis selskapet ikke får dekket tapte inntekter etter pandemien i 2023. Ruter anslår at tilbudet i gamle Akershus må reduseres med 12-14 prosent. Det tilsvarer kutt for mellom 310 og 355 millioner kroner.

NRK - 07 feb 22 kl. 15:09

Viken MDG vil ikke løse opp fylket

Fylkestingsgruppa til Viken MDG var ikke enstemmig, men vil stemme samlet mot oppløsning av Viken fylkeskommune i fylkestinget i februar. – Fylkestingsgruppa til Viken MDG er sterkt bekymra for at man nå etter å ha brukt 4 år på omorganisering, skal bruke 4 nye år på ny omorganisering, i stedet for å videreutvikle Viken-samfunnet og løse de store oppgavene som står foran oss, sier gruppeleder i Viken MDG, Kristin Antun Ifølge gruppelederen er hovedprioriteten å løse klima- og naturkrisen. De vil ikke bruke tiden på å en ny fylkesinndeling..

NRK - 07 apr 22 kl. 05:32

Sandvika-rektor vil flytte russetiden

Russefeiringen bør være i juni og russebusser bør bli forbudt, mener rektor ved Sandvika videregående skole i Bærum. Både rektor Ann Hege Wilsbeck Jerve og lærer Siri Rønningen mener at russefeiringen saboterer et inkluderende skolemiljø og læring, skriver Budstikka. Feiring i juni har vært en suksess i to år under pandemien, sier Jerve, som ber politikerne komme på banen.

NRK - 12 maj 22 kl. 14:24

Oppløysingskostnad for Viken, Troms og Finnmark: 600 millioner

Regjeringa foreslår i dag formelt at dei tre fylka Viken, Troms og Finnmark samt Vestold og Telemark blir oppløyste frå 2024. Det same gjeld Ålesund kommune der gamle Haram kommune blir utskilt frå storkommunen. I forslaget er kostnadane til oppløysing summert til minimum 617 millionar kroner.

NRK - 23 feb 22 kl. 18:21

Viken vil oppløses

Viken har vedtatt å søke Stortinget om å bli oppløst. Vedtaket ble gjort med 49 mot 38 stemmer. Avgjørelsen falt etter en mange timer lang debatt på Gardermoen der politikerne er samlet til to dagers fylkestingsmøte.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:06

Regjeringen foreslår å dele tre storfylker – sju fylker gjenoppstår

Elleve fylker blir trolig til 15 fra 1. januar 2024. Akershus, Buskerud, Østfold, Telemark, Vestfold, Troms og Finnmark gjør comeback som fylker.

NRK - 12 maj 22 kl. 08:34

Forslag om Viken-oppløsning til Stortinget

I dag får Stortinget forslaget om å løse opp storfylket Viken. Det er de som til slutt skal vedta dette. – Regjeringen innstiller på det, så regner vi med Stortinget følger opp det regjeringen foreslår, sier Johan Edvard Grimstad (Sp), fylkesråd for næring og tannhelse.

VG - 29 apr 22 kl. 12:47

Listhaug ut mot Oslo og Viken: – Det er en bompengeeksplosjon

GARDERMOEN (VG) Bompengeprisene i Oslo og Viken skal øke i gjennomsnitt med førti prosent. Frp-leder Sylvi Listhaug går til frontalangrep på lokalpolitikerne..

VG - 29 apr 22 kl. 10:21

Medier: Oslo og Viken enige om Oslopakke 3, bompengene opp 40 prosent

Oslo og Viken har oppnådd enighet om Oslopakke 3, melder flere aviser. Dermed er Fornebubanen ett skritt nærmere en realitet, mens bompengene i Oslo vil øke kraftig..

Klartale - 22 apr 22 kl. 08:41

Gran dropper Akershus og blir i Innlandet

Politikerne i Gran har bestemt seg. Kommunen blir i Innlandet fylke. De dropper å søke seg til Akershus, som nå er i Viken.

NRK - 08 mar 22 kl. 14:43

Viken har sendt søknaden om oppdeling

Nå har Viken sendt søknaden om å få dele opp fylket i Akershus, Buskerud og Østfold igjen. 23. februar vedtok fylkestinget å gå inn for oppdeling av storfylket, og nå er søknaden sendt til Kommunal- og distriktsdepartementet.

Klartale - 07 apr 22 kl. 13:44

Mann siktet for å ha drept moren sin

En kvinne ble funnet drept natt til tirsdag. Det skjedde i Bærum i Viken. Politiet siktet en mann.

NRK - I førrgår: 07:47

Utvidet fellingstillatelse

En ulv er fortsatt på frifot etter å ha blitt sett flere steder i Buskerud de siste dagene. Nå utvides fellingstillatelsen til Kongsberg, hvor ulven sist ble observert. Tidligere har fellingstillatelsen gjeldt i Drammen, Lier, Øvre Eiker, deler av Asker og Holmestrand kommuner melder Statsforvalteren i Oslo og Viken.

NRK - 12 maj 22 kl. 10:54

Høyre: - Oljepengebruken er for høy

Finanspolitisk talsperson for Høyre, Tina Bru, er kritisk til regjeringens oljepengebruk. – Oljepengebruken er for høy og står ikke i stil med bekymringene finansminister Vedum har uttrykket de siste dagene. En for stor oljepengebruk kan på sikt føre til at rentene må heves mer, sier Bru.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 18:58

Oslo truer med kollektivkutt. Tilbudet kan bli historisk svekket.

I Viken er det allerede varslet kutt på 28 linjer. Nå frykter Oslo at de må barbere tilbudet også i hovedstaden..

NRK - 11 maj 22 kl. 16:33

Fellingsløyve for ulv i Drammen

I løpet av kvelden blir det ulvejakt etter observasjoner av ulv på Konnerud i formiddag. Det melder Drammens Tidende. Statsforvalteren i Oslo og Viken har gitt fellingsløyve for ulv i Drammen sør, som tidligere bare gjaldt for Asker i fylket.

NRK - 10 maj 22 kl. 21:52

Fellingstillatelse på ulv i Asker

Statsforvalteren i Oslo og Viken har gitt tillatelse til felling av en ulv på Hurumlandet sør i Asker kommune. Skogbrukssjef Petter Høistad i Asker bekrefter at det er gitt skadefellingstillatelse. – Det er en egen fellingsleder og to-tre representanter fra kommunen som er på saken, sier han til Budstikka.

NRK - 10 maj 22 kl. 10:01

Vegvesenet: Disse vegprosjektene burde prioriteres

For første gang har Statens vegvesen laget en anbefalt rekkefølge av store veiprosjekter på oppdrag fra regjeringen. De mener fire veistrekninger er overmoden for oppstart. Prosjektene som topper listen er E134 Røldal - Seljestad i Vestland, E134 Oslofjordforbindelsen i Viken, og E6 Megården - Mørsvikbotn i Nordland.

NRK - 10 maj 22 kl. 10:01

Disse vegprosjektene vil Vegvesenet prioritere

For første gang har Statens vegvesen laget en anbefalt rekkefølge av store veiprosjekter på oppdrag fra regjeringen. De mener fire veistrekninger er overmodne for oppstart. Prosjektene som topper listen er E134 Røldal - Seljestad i Vestland, E134 Oslofjordforbindelsen i Viken, og E6 Megården - Mørsvikbotn i Nordland.

NRK - 09 maj 22 kl. 18:56

Flere partier åpner for å vrake Fornebubanen etter milliardsprekk

Partitopper i Ap, SV og Sp vurderer å skrote Fornebubanen etter den siste kostnadsoverskridelsen på fem milliarder kroner, ifølge Avisa Oslo og Nettavisen. Samtidig er beslutningen om å legge Majorstuen stasjon på is som følge av Oslopakke 3, utslagsgivende. Det har fått sentrale politikere i partiene til å bekymre seg for at avtalen i for stor grad er i Viken og Bærums favør, og i liten grad gagner Oslo øst, skriver Avisa Oslo.

E24 - 09 maj 22 kl. 18:23

Ruter frykter store kutt som følge av pandemien

Ruter varsler store kutt i buss- og båttilbudet i Viken fra neste år hvis de ikke får dekket tapte inntekter av regjeringen etter pandemien..

NRK - 09 maj 22 kl. 18:27

Kontroll på skog- og bygningsbrann i Eggedal

Brannvesenet har kontroll på en større brann på et småbruk i bygda Eggedal i Sigdal kommune. – Vi fikk melding klokka 17.32 om at det var kontroll på brannen.

Dagbladet - 08 maj 22 kl. 13:09

Syklist omkom etter trafikkulykke

En syklist omkom etter en trafikkulykke i Asker i Viken søndag formiddag..

NRK - 17 feb 22 kl. 14:16

Oslo og Viken kan ha nådd smittetoppen

Smittekurva er på veg ned i Oslo og Viken. – Oslo og Viken kan ha nådd smittetoppen, sa helsedirektør Bjørn Guldvog då han la fram vekesrapporten til Helsedirektoratet. Han legg til at dei ikkje er sikre, men at dataa dei har fram til no kan, kan tyda på det..

NRK - 15 feb 22 kl. 11:22

Oppløysing av Viken opp i fylkestinget

Fylkestinget i Viken skal behandle søknaden om fylkesdeling neste onsdag. Møtet varer i to dagar, der første dag er sett av til behandling av oppdelinga. Det ligg an til at eit fleirtal vil løyse opp Viken etter at Arbeidarpartiet har gjeve grønt lys..

VG - 29 apr 22 kl. 12:47

Frp-topp vil vrake Fornebubanen etter bompengesjokk

GARDERMOEN (VG) Bompengeprisene i Oslo og Viken skal øke i gjennomsnitt med førti prosent, blant annet for å finansiere Fornebubanen. Frp-topp Frank Sve ville vraket hele prosjektet..

NRK - 29 apr 22 kl. 11:19

Norsk skip henter olje i Russland

Den norskeide oljetankeren SolViken er nå på vei inn i Østersjøen til Russland for å laste om bord russisk olje. Den skal laste olje ved havnen Primorsk, utenfor St. Petersburg.

Aftenposten - 29 apr 22 kl. 09:48

På dette tunet ble Norges dyreste maleri malt. Ta turen til Kunsterdalen.

I Kunstnerdalen i Viken er det så mye å se at du må velge bort flere severdigheter om du drar på dagstur..

E24 - 29 apr 22 kl. 09:25

Medier: Oslo-bomringene blir dyrere etter Oslopakke 3-enighet

Oslo og Viken har oppnådd enighet om Oslopakke 3, melder flere aviser. Dermed skal Fornebubanen være sikret..

NRK - 29 apr 22 kl. 09:05

NRK erfarer: Enighet om Oslopakke 3

Etter tøffe forhandlinger er staten, Oslo og Viken enige om en ny Oslopakke 3-avtale. Det erfarer NRK. Det er i denne pakken det blir bestemt hvor mye bompenger bilistene skal betale og hvilke samferdselstiltak pengene skal brukes til.

NRK - 28 apr 22 kl. 11:39

Nærmer seg løsning

Partene i de såkalte Oslopakke 3-forhandlingene nærmer seg enighet, men ble ikke enige i dag heller. Siden januar har staten, Oslo og Viken diskutert bompengeøkning og hvilke samferdselsprosjekter som skal prioriteres. Kostnadssprekken på Fornebubanen har gjort forhandlingene ekstra vanskelige.

Aftenposten - 27 apr 22 kl. 05:50

Oslo ba om hjelp til milliardsprekk. Regjeringen svarer med nytt bompengegrep: – Gir ikke én krone mer

Oslo og Viken bønnfalt regjeringen om å redde Fornebubanen. Svaret gjør at finansieringen fortsatt er i det blå..

Klartale - 25 apr 22 kl. 16:30

Forskere har funnet svar på kattegåte

Pus vil ut. Du åpner døra. Den går ut og blir borte.

NRK - 23 apr 22 kl. 22:51

Tatt i 142 kilometer i timen i 80-sone

En bilfører ble lørdag kveld målt til 142 kilometer i 80-sonen ved Vormsund i Viken. En annen ble målt til 130 kilometer i timen på samme strekning. Det er klart etter at utrykningspolitiet hadde laserkontroll langs Eidsvollsvegen lørdag kveld.

NRK - 22 apr 22 kl. 10:18

Nordmenn handlet mye også i 2021

Detaljhandelen holdt seg høy i 2021, med en økning på 4,7 prosent mot året før. Den største økningen skjedde i Agder fylke. Detaljhandelen, som er en betegnelse for salg av varer tilpasset personlig bruk, økte i 2020 som følge av koronapandemien.

Klartale - 21 apr 22 kl. 09:45

Heiste regnbueflagget i Eidsvoll

Fram til 1972 kunne menn bli straffet. Det var dersom de hadde sex med andre menn. Men da fikk Stortinget nok.

NRK - 09 mar 22 kl. 15:50

Ukrainere får gratis kollektivtransport

– Vi ville gjøre vårt, sier fylkesrådsleder Siv Henriette Jacobsen (Ap) i Viken. Snart kan ukrainere kjøre kollektivtransport gratis i Oslo og Viken. – Vi er i en ekstraordinær situasjon, og det vil komme mange flyktninger fra Ukraina, sier hun.

NRK - 14 apr 22 kl. 01:35

En person funnet død i nedbrent hytte

En person er funnet død i brannruinene etter ei hytte i Skiptvet i Viken fylke. Meldingen om brannen kom onsdag kveld. Først meldte politiet at en person ikke var gjort rede for.

Aftenposten - 11 apr 22 kl. 14:14

Oslo Venstre legger skylden på Akershus. Nå vil de la Sporveien ta over byggingen av Fornebubanen.

Hva skal man gjøre med Fornebubanen? Det er mysteriet politikerne i Oslo og Viken tar med seg inn i påsken..

Aftenposten - 05 apr 22 kl. 16:27

Nytt forslag etter milliardsmell: Vil stoppe Fornebubanen på midten

Høyres gruppeleder i Viken, Anette Solli, mener det er for sent å droppe Fornebubanen..

VG - 23 feb 22 kl. 18:23

Farvel til Viken - velkommen til Akershus, Østfold og Buskerud

Fylkestinget vraket Viken - og startet byggingen av tre nye fylker på møtet onsdag..

Aftenposten - 23 feb 22 kl. 18:25

Viken vil be Stortinget om å oppløses: - Nå får vi flere år med kaos

Viken bestående av gamle Buskerud, Akershus og Østfold går som ventet inn for å søke regjeringen om oppløsning..

Aftenposten - 02 apr 22 kl. 19:01

Ruter gjør kutt i 38 kollektivlinjer i Stor-Oslo

Like før pandemien satte Ruter opp flere båt- og bussavganger i Viken..

NRK - 02 apr 22 kl. 11:38

Møte om ankomstsenteret

Statsforvalteren i Oslo og Viken skal mandag ha et møte med de ansvarlige for driften av nasjonalt ankomstsenter i Råde. Statsforvalteren har bedt om møtet etter å ha mottatt et varsel som er knyttet til forholdene i venterommet som asylsøkerne må oppholde seg i mens de venter på å bli registrert. På møtet ønsker statsforvalteren blant annet å avklare ansvarsforhold ved senteret..

NRK - 31 mar 22 kl. 15:02

Nå kommer Ruter-kuttene

Venstre er kritiske til at Ruter kutter bussavganger både på Romerike, i Follo og i Asker og Bærum fra 4. juli. Det blir også færre avganger på Slemmestad-båten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt