Strøm

Sunday, 04 December, 22:28

Nyheter om Strøm

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 sep 22 kl. 13:06

Folk gjør opprør mot dyr Strøm

– Jeg nekter å betale Strømregninga, sier Sascha Liberté. Andre må gjøre som de vil, men selv er han bestemt.Han står utenfor Stortinget.

Klartale - 31 aug 22 kl. 12:15

Slik kan billigere gass i EU føre til billigere Strøm i Norge

Mange i Europa er urolige som følge av svært dyr gass og Strøm. Også ledere i Den europeiske union (EU) er bekymret.Mandag sa Ursula von der Leyen at det kan komme en plan for å hindre at det blir enda dyrere.

Klartale - 25 maj 22 kl. 12:22

Norge kan få for lite Strøm neste vinter

Ifølge Statnett er det mer risiko for Strømforsyningen enn det pleier. Tirsdag meldte de om at det nå blir ekstra beredskap for å sikre Strøm sør i Norge. Situasjonen er endret fra normal til stram.

Klartale - 09 sep 22 kl. 14:00

Slik skal Europa håndtere energikrisen

Strøm koster veldig mye. Slik har det vært det siste året. Nå nærmer høsten seg og vinter følger etter.

Klartale - 29 nov 22 kl. 13:20

Anastasia Pyrozjenko gjør seg klar for vinteren

Før kunne Pyrozjenko nyte utsikten fra leiligheten sin. Nå har de russiske angrepene mot Ukraina gjort leiligheten hennes farlig.– De russiske angrepene kaster Ukraina tilbake til steinalderen, sier Pyrozjenko.

Klartale - 19 aug 22 kl. 10:04

Alle partilederne vil hjelpe folk med Strømregningen

Strømkrisen bekymrer alle. I Norge og resten av Europa betaler folk veldig mye for Strømmen de bruker. Så hva bør regjeringen gjøre?

Klartale - 01 aug 22 kl. 10:28

Regjeringen vurderer makspris på Strøm

Det er to ulike varianter av makspris på Strøm. Men begge disse har ulemper, sier statsminister Jonas Gahr Støre.I 2022 har Strømprisen fortsatt vært dyr.

Klartale - 30 aug 22 kl. 06:30

Sola hjelper dem med Strømregningen

Strømmen blir dyrere og dyrere. I dag (tirsdag) setter den enda en rekord i Oslo, Bergen og Kristiansand.Ingen vet hvor det ender.

Klartale - 14 nov 22 kl. 06:00

Dyr Strøm truer historiske bedrifter

Rett overfor hverandre i Kongens gate i Larvik ligger det to historiske bedrifter. Begge bedriftene har overlevd både første og andre verdenskrig. Og korona-pandemien.

Klartale - 19 sep 22 kl. 08:52

Sør-Afrika skrur av lyset for å spare Strøm

Som mange andre land sliter Sør-Afrika med Strøm. De har gamle systemer som trenger vedlikehold. Det fører til at de som styrer med Strømmen er nødt til å skru den av, for å spare Strøm.

Klartale - 14 nov 22 kl. 08:57

Norge produserer for mye Strøm

Varmt vær gjør at vi trenger mindre Strøm til oppvarming. Mye mindre enn forventet.Samtidig har det regnet mye.

Klartale - 08 aug 22 kl. 06:00

Derfor må vi betale mye for Strøm

Norge har jo masse energi, tenker du kanskje. Vi henter mye kraft fra vann. Men også fra vind, sol og litt gass.

Klartale - 23 nov 22 kl. 14:35

Statnett tror vi unngår Strømkrise i vinter

Statnett har en plan for hva de skal gjøre om de tror det blir for lite Strøm. Derfor må de også kunne vurdere risikoen for at det kan bli et problem. Nå har de endret sin vurdering.

Klartale - 18 sep 22 kl. 06:00

Mandag skal mange kreve billigere Strøm

Mandag skal mye handle om Strøm. Europa trenger sårt mer energi. Dyr Strøm påvirker også Norge.

Klartale - 07 jul 22 kl. 13:08

Senterpartiet krever stans i salg av Strøm til andre land

Pollestad er parlamentarisk nestleder i Sp. Han sier det må bli slutt på at Norge tømmer vannmagasinene slik det blir gjort nå. Det er for lite vann fra før, sier Pollestad til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 11 okt 22 kl. 11:25

Derfor har Strøm vært billig de siste dagene

Strøm har vært et hett tema det siste året. Lite regn, lite vind og høye priser på gass er noen av årsakene. Folk som kommer fra Sør-Norge har måttet betale mye for Strøm hver måned.

Klartale - 10 aug 22 kl. 06:33

Du må fortsatt bruke mindre Strøm

Høy Strømpris har gjort at folk har spart på Strømmen. Regjeringen vil gi folk mer i støtte. Men det blir ikke mer Strøm av den grunn.

Klartale - 19 sep 22 kl. 13:56

Slik ønsker partiene å løse Strømkrisen

Folk er lei av å betale mye for Strøm. Det har de vist med å både demonstrere, men også si hva de mener på internett. Mandag var Stortinget nødt til å møtes for å diskutere Strømmen.

Klartale - 29 nov 22 kl. 08:31

Hyttefolk bruker mye mindre Strøm

Hyttefolket bruker mye mindre Strøm i år. Vi har brukt 19,7 prosent mindre Strøm fra januar til og med oktober i år. Forbruket er sammenlignet med samme periode i fjor.

NRK - 25 nov 22 kl. 22:30

Zelenskyj:– Over 6 millioner husholdninger er uten Strøm

Over 6 millioner husstander er fremdeles uten Strøm i Ukraina, to dager etter russiske angrep mot infrastrukturen. – Nå i kveld fortsetter Strømbruddene i de fleste fylker, og i Kyiv. Totalt rammes over 6 millioner abonnenter, sa Zelenskyj i sin daglige tale fredag.

NRK - 8 timer siden

Strømprisene på mandag

Mandag blir det høyest Strømpriser i Sørvest-, Sørøst- og Vest-Norge. Mellom klokken 18 og 19 vil Strømprisen der ligge på 4,043 kroner per kilowattime. I Midt-Norge blir prisen 3,079 kroner per kWh på sitt høyeste, viser tall fra Strømbørsen Nord Pool.

Klartale - 04 okt 22 kl. 15:10

Feldheim er byen hvor de lager egen Strøm

Feldheim er en liten by som ligger sør for Berlin, som er den tyske hovedstaden. Rundt 130 personer bor der. Og de har laget sin egen energi i mer enn ti år.

NRK - 04 nov 22 kl. 13:01

Billigere Strøm i Sør-Norge

Lørdag vil Strømmen koste 47 øre per kilowattime i Sør-Norge. Fredag var prisen i snitt 73 øre. Det viser spotprisen i Nordpools oversikt, som er før påslag og avgifter.

Klartale - 03 okt 22 kl. 14:04

Strømkunder skal få bedre oversikt over avtaler

Reglene skal gjøre det enklere for kunder å sammenligne avtaler for Strøm. – Forbrukerne skal ha best mulig oversikt. De skal kunne se pris og vilkår i sin egen Strømavtale.

NRK - 13 nov 22 kl. 16:43

Mandag får Norge Europas billigste Strøm

Norge produserer mer Strøm enn vi trenger, og de lave Strømprisene fortsetter. Mandag er de norske Strømprisene de laveste i hele Europa. Strømprisene i Europa ligger vesentlig høyere enn her mandag, over 1,50 kroner per kilowattime, viser tall fra Strømbørsen Nord Pool.

NRK - 27 nov 22 kl. 11:13

Strømmen tilbake i det meste av Kyiv

Nesten hele Kyiv har nå fått tilbake Strømmen, fire dager etter et russisk rakettangrep rettet mot viktig infrastruktur, opplyser byens militære ledelse. Søndag morgen var Strøm, vann, mobilnett og oppvarming på plass igjen de fleste steder, skriver militæradministrasjonen på Telegram. Det jobbes fortsatt med utbedringer på Strømnettet, og høyt forbruk kan føre til lokale Strømbrudd, opplyser de.

Klartale - 10 nov 22 kl. 06:00

Hvor lenge klarer du deg uten nett og mobil?

Denne uka er det Egenberedskapsuka. Og det er smart å tenke over hva vi gjør dersom Strømmen forsvinner. Eller om vi mister mobilnettet og internett.

Klartale - 23 nov 22 kl. 08:19

Tung snø tar Strømmen fra folk

Det snør mye flere steder. På Østlandet har det kommet snø i løpet av natta. Og i Agder snødde det så mye at folk ble Strømløse.

NRK - 23 nov 22 kl. 05:09

Over 100 husstander uten Strøm

Til sammen 101 husstander i Birkenes, Grimstad og Froland er uten Strøm, som følge av feil på Strømnettet. Det viser Agder Energi Netts oversikt. Det jobbes med å finne og rette feilene.

Klartale - 25 aug 22 kl. 10:46

Synes du Strømmen er dyr? Dette gjør Europas land for å redde sine egne

Staten i Norge bruker milliarder av kroner. De hjelper vanlige folk å betale for Strømmen. Bedriftene skal også få hjelp.

Klartale - 21 okt 22 kl. 08:30

NSM advarer om faren for sabotasje mot norsk Strøm

– Sikkerhets-tjenesten har avslørt helt klare planer om sabotasje mot det norske Strømnettet, sier Vigdis Grønhaug. Hun er assisterende direktør i NSM. Det melder magasinet Teknisk Ukeblad (TU).

NRK - I førrgår: 23:18

Tyrkiske «kraftskip» vil kunne forsyne Ukraina med Strøm

Det pågår forhandlinger mellom Ukraina og et tyrkisk selskap for å få sendt flytende kraftstasjoner til Odesa. Ukraina har stort behov for alternative Strømleveranser etter at store deler av landets Strømnett er ødelagt i russiske angrep. Nå forhandler det tyrkiske selskapet Karpowership med myndighetene i den ukrainske havnebyen Odesa og det ukrainske kraftselskapet Ukrenergo med mål om å sende tre såkalte kraftskip til Odesa, skriver nettavisen NikkeiAsia.

Klartale - 01 nov 22 kl. 14:40

Slik kan du spare penger

Mange bekymrer seg for pengene sine om dagen. Både prisen på mat, Strøm og lån er blitt høyere. Men det finnes noen ting du kan gjøre for å få bedre kontroll på økonomien din.

NRK - 17 okt 22 kl. 18:56

Flertall for fire Strømforslag fra Høyre 

Fire Strømforslag fra Høyre får flertall når Stortinget i morgen behandler redegjørelsen om kraftsituasjonen som olje- og energiminister Terje Lien Aasland (Ap) holdt 19. september. Det er Frp som sikrer flertallet.

NRK - 27 nov 22 kl. 04:02

Kraftig snøvær og kuldegrader rammer Kyiv

Et kraftig snøvær ventes å ramme Ukrainas hovedstad Kyiv søndag, med temperaturer under frysepunktet både natt og dag. Det skjer mens millioner av mennesker i og rundt byen mangler Strøm og varme, eller har Strøm og varme bare sporadisk. En Strømleverandør sa lørdag at de bare kunne levere tre firedeler av Strømmen landet har behov for, noe som betyr at restriksjonene fortsetter mens vinteren nærmer seg.

NRK - 26 nov 22 kl. 12:09

130.000 fortsatt uten Strøm i Kyiv

Rundt 130.000 av de 3 millioner innbyggerne i Ukrainas hovedstad er fortsatt uten Strøm etter russiske rakettangrep mot infrastruktur og Strømforsyning. Tallet kommer fra militæradministrasjonen i Kyiv, som lørdag sier at reparasjonsarbeidet skal være fullført i løpet av det nærmeste døgnet.

NRK - 25 nov 22 kl. 10:50

Halve Kyiv fortsatt uten Strøm

Halvparten av husstandene i Kyiv er fortsatt uten Strøm, to dager etter et russisk rakettangrep mot Strøm- og vannforsyningen, opplyser byens ordfører. Samtidig opplyser Vitalij Klitsjko at en tredel av husstandene i den ukrainske hovedstaden har fått tilbake varmen. Det jobbes fortsatt med å få oppvarmingen på plass igjen.

Klartale - 09 nov 22 kl. 09:31

Analytiker spår billigere Strøm enn fryktet

– Det ser ut som vi kan slippe unna den aller dyreste Strømmen vi fryktet for inntil tre måneder siden. Det kan bli billigere enn vi så for oss, og det kan bli slik resten av vinteren. Så lenge vi har flaks og unngår en lang periode med mye kulde, sier Olav Botnen til kanalen NRK.

NRK - 23 nov 22 kl. 09:24

Over 1000 fremdeles uten Strøm i Agder

På grunn av den tunge snøen i Agder er det fortsatt 1029 Strømkunder uten Strøm onsdag morgen. I lavlandet har det meste av snøen gått over til regn. I de tidlige morgentimene var tallet nede i et par hundre, men det har steget igjen i 9.

NRK - 22 nov 22 kl. 20:12

Over 2000 husstander i Agder Strømløse på grunn av tung snø

Over 2000 husstander i Agder er uten Strøm fordi tung, våt snø bøyer trær over linjene, melder Fædrelandsvennen. Størst er problemene i Iveland, der over 300 abonnenter er Strømløse, og i Vennesla, der 1680 husstander er rammet. – Vi var forberedt på at det varslede snøværet kunne komme til å skape problemer og hadde kalt inn ekstra mannskaper.

NRK - 06 nov 22 kl. 08:15

Norsk overvåkingstårn fikk Strøm fra Russland

En norsk forsvarsinstallasjon som overvåker grensen mot Russland, brukte Strøm fra et russisk kraftverk i tjue år. Nå bruker installasjonen Strøm fra et dieselaggregat. Øverst i Pasvikdalen ikke langt fra der grensene til Norge, Russland og Finland møtes, ligger forsvarsinstallasjonen Grenseberg.

NRK - 08 okt 22 kl. 10:31

Staten tjener 80 milliarder kroner ekstra på dyr Strøm

Bare litt over halvparten av statens ekstra Strøminntekter blir delt ut igjen. Resten går inn i statsbudsjettet. Hvis Strømprisen holder seg like høy gjennom vinteren som den var i september, betyr det store ekstra inntekter til staten.

NRK - 13 timer siden

Historiens høyeste søndagspris for Strøm i Midt-Norge

Denne helgen blir den dyreste helgen for Strømkunder i Midt-Norge noensinne. Strømprisen i området er også den høyeste i Norge søndag. Med 2,71 kroner per kilowatt, moms, avgifter og nettleie, er det 40 prosent høyere enn forrige søndagsrekord for Midt-Norge, og nesten ni ganger så høyt som gjennomsnittlig søndagspris for landsdelen, melder bransjenettstedet Europower.

E24 - 15 timer siden

Historiens høyeste søndagspris for Strøm i Midt-Norge

Denne helgen blir den dyreste helgen for Strømkunder i Midt-Norge noensinne. Strømprisen i området er også den høyeste i Norge søndag..

Klartale - 15 jun 22 kl. 11:25

Nå kan du sjekke om du betaler for mye for Strøm

Er du helt sikker på hvor du kjøper Strøm? For mange i Norge er det bare blitt en vane å betale prisen det koster å bruke Strøm. Noen har aldri byttet leverandør.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com