NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:38

NRK - 25 apr 23 kl. 11:10

Reform av handel med klimakvoter er vedtatt i EU

Store endringer i EUs system for handel med klimakvoter har fått endelig godkjenning av medlemslandenes regjeringer. Avstemningene skjedde på et møte for EUs landbruksministre i Luxembourg tirsdag, ifølge nyhetsbyrået TT. Reformen vil føre til at mengden klimakvoter i markedet blir raskere redusert. Gratiskvoter skal fases ut innen 2034.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Luxembourg, TT, Norge, ETS, EU, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Reformav , handelmed , klimakvoterer , vedtatti EU
NRK - 19 jan 23 kl. 17:31

Medie-gransking: Klimakvoter basert på regnskog har liten effekt

Klimakvoter basert på bevaring av regnskog får kraftig kritikk i en undersøkelse utført av blant andre The Guardian og Die Zeit. Kritikken retter seg mot kvoter som vurderes og godkjennes av organisasjonen Verra, som også utarbeider vurderingsmetoden. Slike kvoter er blitt solgt til en rekke store selskaper som frivillig ønsker å redusere sitt klima-fotavtrykk.

Klartale - 23 feb 23 kl. 10:53

Ber ministeren om hjelp mot handel i Sverige

Mat er billigere i Sverige enn i Norge. Derfor drar nordmenn til Sverige for å handle. Det har følger for norske butikker.

Klartale - 24 feb 23 kl. 09:05

Nordmenn handlet for 10,4 milliarder kroner i Sverige i fjor

Hver tredje måned lager Statistisk sentralbyrå (SSB) en oversikt over hvor mye nordmenn handler på svensk side av grensa. I 2022 brukte vi til sammen 10,4 milliarder kroner i Sverige mens vi var på tur uten overnatting i landet. Dette blir ofte kalt harry-handel eller svenske-handel.

Klartale - 17 jan 23 kl. 09:06

Høyre vil teste ekstra ungdomsskoleår

Tirsdag legger Høyre fram sitt forslag til ungdomsskole-reform. Der får vi vite hvordan partiet tenker om utdanning for unge. Deres forslag er å endre strukturen på barne- og ungdomsskolen.

Dagbladet - 27 mar 23 kl. 06:44

Ber om å stoppe reform «umiddelbart»

Israels president Yitzhak Herzog ber om umiddelbar stopp for det kontroversielle forslaget om reform av rettsvesenet i Israel..

NRK - 19 jun 23 kl. 21:40

EU-landene ble ikke enige om kraftmarkedsreform

EU-landene har ikke greid å bli enige om en reform av unionens strømmarked, opplyser Sveriges energiminister Ebba Busch. Ettersom Sverige for tiden har formannskapet i EU, var det Busch som ledet ministermøtet i Luxembourg mandag. Men møtet endte uten resultat fordi ministrene var rykende uenige når det gjaldt en forlengelse av kullsubsidier.

E24 - 13 jan 23 kl. 10:13

Kinas handel med Russland økte med 190 milliarder dollar i fjor

Kinas handel med Russland nådde rekordhøye 190 milliarder dollar i fjor. Det utgjorde 3 prosent av Kinas totale handel, opplyser kinesiske myndigheter..

NRK - 07 jul 23 kl. 09:32

NHO anslår økt sommerhandel

Nordmenn og turister vil sommerhandle for 87,5 milliarder kroner i norske butikker. Det gir 2 prosent vekst fra i fjor, ifølge NHO Service og Handel. – Samtidig vil antallet varer solgt, fortsette å falle slik som det har gjort de siste 23 månedene.

NRK - 21 sep 23 kl. 10:10

Kina og EU med toppmøte om handel og økonomi

Det tiende høynivåmøtet om økonomi og handel mellom Kina og EU skal avholdes 25. september, melder kinesiske myndigheter. Fra Kinas ledelse kommer blant annet visestatsminister He Lifeng, mens handelskommissær Valdis Dombrovskis leder EUs delegasjon.

NRK - 15 maj 23 kl. 18:05

Sametingspresidenten: – Det betyr mye for oss

Med 147 mot 22 stemmer vedtok Stortinget på mandag å endre §108 i Grunnloven til å lyde: «Det påligger statens myndigheter å legge forholdene til rette for at det samiske folk, som urfolk, kan sikre og utvikle sitt språk, sin kultur og sitt samfunnsliv.» I innstillingen fra flertallet i kontroll- og konstitusjonskomitéen understrekes det at denne endringen som ble vedtatt på mandag, ikke vil endre det rettslige innholdet i paragrafen. Endringen ligger i de to ordene «som urfolk».

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Trump får ikke byttet dommer

Tanya Chutkan, som er dommer i den føderale valgpåvirkningssaken mot USA ekspresident Donald Trump, avviser hans krav om at hun trekker seg. Trump og hans forsvarere mener at ting Chutkan har sagt som dommer i saker etter kongresstormingen, beviser at hun allerede har trukket konklusjoner rundt Trumps eventuelle skyld, og at hun dermed ikke kan være nøytral. Blant annet har de pekt på at Chutkan i et rettsmøte sa at kongresstormerne var motivert av «blind lojalitet til en person som, forresten, stadig går fri i dag».

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 2 timer siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 4 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 4 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com