Hovedredningssentralen

Saturday, 02 December, 21:46

Nyheter om Hovedredningssentralen

Aftenposten - 10 nov 23 kl. 22:24

Hovedredningssentralen bekymret over nye redningshelikoptre

Den nye SAR Queen vil slite med å operere i høyden, frykter Hovedredningssentralen..

NRK - 23 okt 23 kl. 10:52

Lasteskip i drift i Nordsjøen

Et lasteskip har motorproblemer sør i Nordsjøen i nærheten av Ekofiskfeltet. Kystvaktskipet Bergen er i ferd med å koble seg opp mot skipet, og en slepebåt er på vei opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge. Det er ikke fare for liv og helse, og det er derfor ikke satt i gang en redningsaksjon opplyser redningsleder Andreas Engsøy.

VG - 23 nov 23 kl. 23:03

Forsvaret svarer på helikopter-kritikk: – Feil

Hovedredningssentralen (HRS) advarte om svekket beredskap når SAR Queen tar over som redningshelikopter. Forsvaret avfeier kritikken..

NRK - 19 nov 23 kl. 22:17

Søk ved Sandøya etter meldinger om rop etter hjelp

Hovedredningssentralen (HRS) søker i Eidangerfjorden ved Sandøya utenfor Brevik etter en melding om rop etter hjelp. Sivile fartøy, nødetater og redningshelikopter er i søk, skriver HRS på X..

NRK - 19 nov 23 kl. 22:17

Søk i Eidangerfjorden etter meldinger om rop om hjelp

Hovedredningssentralen (HRS) søker i Eidangerfjorden ved Sandøya i Brevik etter en melding om rop etter hjelp. Sivile fartøy, nødetater og redningshelikopter er i søk, skriver HRS på X. Det er foreløpig ikke identifisert om noen er skadd, melder Sør-Øst politidistrikt på X..

NRK - 19 nov 23 kl. 22:17

Redningsaksjon avsluttet etter rop om hjelp ved Sandøya i Brevik

Det ble satt i gang søk etter meldinger om rop hjelp ved Sandøya i Brevik i Porsgrunn kommune søndag kveld. Redningsaksjonen er avsluttet etter å ha kommet i kontakt med en person som har ropt etter hjelp. Vedkommende har pådratt seg mindre skade etter fall i terreng, melder Sør-Øst politidistrikt.

NRK - 19 nov 23 kl. 22:17

Iverksatte redningsaksjon etter rop om hjelp

Det ble satt i gang søk etter meldinger om rop hjelp ved Sandøya i Brevik i Porsgrunn kommune søndag kveld. Redningsaksjonen er avsluttet etter at nødetatene kom i kontakt med personen som ropte etter hjelp. – Vedkommende har pådratt seg mindre skade etter fall i terreng, melder Sør-Øst politidistrikt.

NRK - 19 nov 23 kl. 10:29

Har startet søk etter at en båt uten personer slo mot land

Det skal ligge en båt med motoren i gang og slå mot land. Nødetatene er på plass i Korsvikfjorden på Dvergsnes like utenfor Kristiansand. – Det er ingen i båten og det er startet et søk, sier redningsleder Ståle Jamtli i Hovedredningssentralen.

NRK - 08 okt 23 kl. 22:39

Nødrakett observert ved Lindesnes

Et redningshelikopter og to redningsskøyter er på vei etter at det er observert en nødrakett fra Grønsfjorden ved Lindesnes, opplyser Hovedredningssentralen. – HRS ber folk som har observert nødlys eller sendt opp lys, ta kontakt med HRS på telefon 51 64 60 00, skrev Hovedredningssentralen for Sør-Norge på X/Twitter klokken 21.48.

VG - 10 nov 23 kl. 21:15

HRS advarer: Nye redningshelikopter er for tunge til oppdrag høyt til fjells

Den nye SAR Queen vil slite med å operere i høyden, frykter Hovedredningssentralen (HRS). De advarer også mot å binde seg til én type redningshelikopter..

NRK - 08 nov 23 kl. 23:19

Erfarne klatrere reddet ned i Henningsvær

To klatrere har klatret seg fast ved fjellet Presten i Henningsvær. Det er ingen fare, men de må ha assistanse ned. Det skriver HRS Nord-Norge på X/Twitter.

NRK - 07 nov 23 kl. 08:23

Mann reddet etter 20 minutter i Nordsjøen

Mannen som falt over bord fra et cruiseskip sør for Stavanger i Nordsjøen ved midnatt, ble reddet av mannskapet på cruiseskipet. – Mannskapet har gjort det de skal gjøre i slike situasjoner, sier redningsleder Andreas Nesheim ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge, HRS. HRS satt i gang en stor redningsaksjon med helikopter og redningsskøyter etter at cruiseskipet sendte ut mayday nord for Flekkefjord.

NRK - 07 nov 23 kl. 01:08

Mann over bord på cruiseskip

Det ble natt til tirsdag satt i gang en redningsaksjon etter melding om mann over bord på et cruiseskip i Nordsjøen, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge..

NRK - 03 nov 23 kl. 18:24

To hummerfiskere savnet

Hovedredningssentralen har mottatt bekymringsmelding etter at to fritidsfiskere ikke har kommet tilbake til avtalt tid. Redningshelikopter fra Sola, brannbåt og redningsskøyta er på vei fra Kristiansand. HRS koordinerer aksjoner, skriver HRS på Twitter/X.

NRK - 31 okt 23 kl. 21:22

Fiskebåt med 21 ombord tar inn vann utenfor Bjørnøya

En fiskebåt tar inn vann utenfor Bjørnøya i grensen mellom Norskehavet og Barentshavet. – Rett før klokken 19:30 kom den inn melding om at en tråler øst for Bjørnøya tar inn vann og trenger hjelp, sier Frode Iversen i Hovedredningssentralen til NRK. Det skal være 21 personer om bord.

NRK - 31 okt 23 kl. 21:22

Fiskebåt med 21 om bord tar inn vann utenfor Bjørnøya

En fiskebåt tar inn vann utenfor Bjørnøya i grensen mellom Norskehavet og Barentshavet. – Rett før klokken 19:30 kom den inn melding om at en tråler øst for Bjørnøya tar inn vann og trenger hjelp, sier Frode Iversen i Hovedredningssentralen til NRK. Det skal være 21 personer om bord.

NRK - 17 sep 23 kl. 11:35

En person er hentet av luftambulanse på Snøhetta

– Personen er hentet ut av luftambulanse, og det er fortsatt ukjent skadeomfang. Personen vil bli fraktet for videre oppfølging av helse, sier redningsleder Andreas Ingsøy ved HRS Sør-Norge, til NRK. Politiet i Innlandet melder at de har satt i gang en redningsaksjon på Snøhetta, etter melding om at en person har falt ned mellom Vesttoppen og Midttoppen.

NRK - 25 okt 23 kl. 09:24

Søk etter savnede sjøfolk i Nordsjøen avsluttet

Den tyske Hovedredningssentralen innstiller søket etter fire sjøfolk som er savnet etter en skipskollisjon ved øya Helgoland i Nordsjøen. En talsperson for redningssentralen sier onsdag morgen at det er umulig å vite om de savnede besetningsmedlemmene fortsatt kan bli funnet. To sjøfolk ble reddet, og en er funnet død etter ulykken.

NRK - 20 okt 23 kl. 17:44

Mann savnet ved Trolltunga

En mann i slutten av 20-årene er savnet mellom Skjeggedal og Trolltunga i Ullensvang kommune, melder Vest politidistrikt. Politiet jobber med undersøkelser sammen med Hovedredningssentralen og har kalt ut frivillige. Det er meldt om stedvis isete og mye vind i området.

NRK - 20 okt 23 kl. 13:43

Politiet: Sjuåringen som ble funnet død i Lindesnes, døde av nedkjøling

Torjus Seland (7) frå Lyngdal ble funnet død av letemannskaper tirsdag ettermiddag etter en større leteaksjon i Lindesnes. Han døde av nedkjøling (hypotermi) viser obduksjonsrapporten fra Oslo universitetssykehus. Det opplyser politiet fredag.

NRK - 20 okt 23 kl. 13:15

Person funnet død etter leteaksjon

En person er funnet død etter en omfattende leteaksjon i Haugesund i natt og i dag. – Politiet iverksatte senere på kvelden en leteaksjon, hvor både patruljer, hundeekvipasjer, hunder fra Norske Redningshunder og redningshelikopter fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) ble sendt ut. Frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp, samt sivile har bistått politiet i letingen, sier operasjonsleder Helene Strand ifølge en pressemelding.

NRK - 15 okt 23 kl. 18:47

Brann i fritidsbåt med to om bord

Det brenner i en fritidsbåt med to personer om bord i Vatlestraumen, opplyser Vest politidistrikt. – Begge har kommet over i annen båt som kom til. Hovedredningssentralen leder og koordinerer redningsarbeidet, politiet har mannskap på landsiden som bistår med mottak.

NRK - 14 okt 23 kl. 00:50

Redningsaksjon over for tankskip med motortrøbbel

Tankskipet som fikk fredag kveld motortrøbbel utenfor Kalvåg i Bremanger, har blitt slept inn i Hellefjorden av kystvakta og ligger natt til lørdag på anker. Det opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NRK. Skipet vil bli slept til kai i løpet av lørdagen.

NRK - 09 okt 23 kl. 00:46

Widerøe-fly sendte ut maydaymelding – måtte returnere til Bodø

Et Widerøe-fly på vei til Evenes og Andenes måtte søndag returnere til Bodø etter å ha fått tekniske problemer. Om bord i flyet satt det 48 passasjerer, skriver Avisa Nordland. Det tekniske problemene oppsto kort til etter avgang.

NRK - 08 okt 23 kl. 23:48

Avslutter søk ved Lindesnes

Hovedredningssentralen Sør-Norge avslutter søk ved Lindesnes uten funn, melder de på X. Redningshelikopter og to redningsskøyter ble sendt ut etter at det ble observert en nødrakett fra Grønsfjorden ved Lindesnes søndag kveld..

NRK - 05 okt 23 kl. 10:26

Båt med motorstans driver mot land i Bore

Hovedredningssentralen (HRS) har fått melding om en båt med motorstans som driver mot Revetangen i Bore. – HRS har sendt redningsskøyte og Rogaland brann og redning til området for å assistere, skriver HRS Sør-Norge på X/Twitter..

NRK - 21 aug 23 kl. 13:15

Seilbåt på grunn på Hvaler – to personer reddet

En seilbåt har gått på grunn utenfor Akerøya på Hvaler. Hovedredningssentralen koordinerte redningsoperasjonen og sendte redningshelikopter fra Rygge, redningsskøyte og Kystvakten til området for å bistå. De to personene som befant seg i seilbåten er tatt over i en annen båt.

NRK - 21 aug 23 kl. 13:15

Seilbåt på grunn utenfor Hvaler – to personer reddet

En seilbåt har gått på grunn ved Vauerbrottet utenfor Hvaler. Hovedredningssentralen koordinerte redningsoperasjonen og sendte redningshelikopter fra Rygge, redningsskøyte og Kystvakten til området for å bistå. De to personene som befant seg i seilbåten ble tatt over i en annen båt.

NRK - 25 sep 23 kl. 08:27

Leteaksjon i Trondheim

En person har gått seg bort i Bymarka i Trondheim. Vedkommende er kald, og har lite strøm på telefon. Hovedredningssentralen er informert, og politiet starter søk etter vedkommende..

NRK - 24 sep 23 kl. 07:42

Måtte hjelpe fritidsbåt

Hovedredningssentralen (HRS) iverksatte en redningsaksjon etter at en fritidsbåt meldte mayday ved øya Skjæregg sør av Langesund i morgentimene søndag. Båten ble tatt på slep inn til Langesund, melder Sørøst politidistrikt. Personene ombord er tatt hånd om av ambulansepersonell.

NRK - 16 aug 23 kl. 23:22

Fiskefartøy tar inn vann utenfor Nord-Troms

Et fiskefartøy med to personer ombord tar onsdag kveld inn vann på Tromsøflaket. De to får bistand fra et nærliggende fartøy. I tillegg er et redningshelikopter sendt til stedet, melder Hovedredningssentralen Nord-Norge.

NRK - 08 aug 23 kl. 01:40

Værfast på holme – stor leteaksjon iverksatt

Tre personer er savnet på kysten utenfor Bømlo i Vestland, opplyser Hovedredningssentralen (HRS) til NRK. – Tre personer meldte mandag kveld at de sto fast på en holme og ikke kom seg videre på grunn av uværet. De hadde kontakt med politiet tidligere på kvelden, men vi får nå ikke tak i dem, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Andreas Nesheim, til NRK.

NRK - 08 aug 23 kl. 01:40

Tre utenlandske fisketurister savnet på kysten utenfor Bømlo

Tre personer er savnet på kysten utenfor Bømlo i Vestland, opplyser Hovedredningssentralen (HRS) til NRK. – Tre personer meldte mandag kveld at de sto fast på en holme og ikke kom seg videre på grunn av uværet. De hadde kontakt med politiet tidligere på kvelden, men vi får nå ikke tak i dem, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Andreas Nesheim, til NRK.

NRK - 10 sep 23 kl. 00:20

Redningsaksjon i Rauma

Fire klatrere måtte sent lørdag kveld hentes ned med helikopter fra fjellet Store Venjetinden i Rauma kommune i Møre og Romsdal. – De hadde gått seg fast og hadde behov for hjelp. De var ikke kledd for å være ute i det været som er nå, sier Asbjørn Viste, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK.

NRK - 07 sep 23 kl. 20:35

Passasjerfartøy har grunnstøtt i Oslofjorden

Hovedredningssentralen Sør-Norge melder at et fartøy har grunnstøtt i Oslofjorden. Ifølge HRS har fartøyet slagside. Det skal være 44 personer ombord.

NRK - 07 sep 23 kl. 14:51

Person i sjøen, Heim

Politiet har fått melding om person som ligger i sjøen. Lokal redningssentral bistår Hovedredningssentralen med koordinering av oppdraget for ressurser på land. Redningshelikopteret er nå ved pasienten.

NRK - 07 sep 23 kl. 14:51

Person i sjøen i Heim er bekreftet omkommet

– Det er en mann i 80-årene. Pårørende er varslet. Det fremstår som en ulykke, skriver politiet på X.

NRK - 30 jul 23 kl. 17:59

Hovedredningssentralen med full utrykning til rasområde

Hovedredningssentralen har kalt inn alt av mannskap til rasområdet i Vistdalen i Molde kommune. Helikopter er også sendt til stedet..

NRK - 30 aug 23 kl. 13:29

Dykker er funnet – satt i gang livreddende førstehjelp

Dykkeren er funnet og det er satt i gang HLR på stedet, ifølge politiet. Dykkeren ble funnet i sjøen av dykkere, opplyser redningsleder Oddgeir Andersen ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge. Tilstanden til mannen er ikke kjent..

NRK - 29 aug 23 kl. 14:13

Båtbrann i Larvik

Brannvesenet rykker ut til en båtbrann mellom Stavernsodden og Svenner, opplyser Sør-Øst 110-sentral. Helikopter og redningsskøyte er på vei til stedet, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Aksjonen koordineres av Hovedredningssentralen.

NRK - 29 aug 23 kl. 14:13

Båtbrann i Larvik - en person hentet opp fra vannet

Brannvesenet rykker ut til en båtbrann mellom Stavernsodden og Svenner, opplyser Sør-Øst 110-sentral. Helikopter og redningsskøyte er på vei til stedet, opplyser Sør-Øst politidistrikt. Aksjonen koordineres av Hovedredningssentralen.

NRK - 19 jul 23 kl. 15:55

Eksplosjon i båt med to personer

Det har vært en eksplosjon i en båt i Indre Fosen. Motoren har eksplodert og det skal være røykutvikling om bord. To personer er i båten.

NRK - 15 jul 23 kl. 09:46

Cruisepassasjer til sykehus med redningshelikopter

En mann i 70-årene er hentet fra et cruiseskip med redningshelikopter og fraktet til et sykehus i Tromsø. Mannen var passasjer på et stort cruiseskip med italiensk flagg like utenfor Nordkapp. Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen klokka 7.

NRK - 15 jul 23 kl. 09:39

Tre klatrere sitter fast i fjell – redningsklatrer skadet under redningsaksjon

Fredag klokken 20 fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) melding om at to klatrere trenger assistanse på Vågakallen i Vågan i Lofoten. På grunn av lavt skydekke var et ikke mulig å få inn redningshelikopter. Alpin redningsgruppe fra Svolvær ble derfor sendt inn.

NRK - 06 jun 23 kl. 17:17

Hovedredningssentralen evakuerer én russisk statsborger nær Nordpolen

Hovedredningssentralen Nord-Norge har iverksatt en medisinsk evakuering av en russisk statsborger fra et russisk fartøy som befinner seg nær Nordpolen. Ifølge Hovedredningssentralen er oppdraget krevende fordi fartøyet ligger helt i ytterkant av redningshelikopterets rekkevidde. Redningsleder Rune Danielsen sier til VG at de fikk en henvendelse om bistand fra sjøredningssentralen i Murmansk.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com