NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 18:31

NRK - 10 jan 23 kl. 01:15

Problemer for britisk satellitt

Satellittselskapet Virgin Orbit melder at det var uregelmessigheter under oppskytingen av en satellitt fra Storbritannia mandag, melder Reuters. Problemer med raketten under oppskytingen førte til at satellitten ikke kom i bane. Selskapet Virgin Orbit som har spesialisert seg på små satellitter, undersøker nå hva som gikk galt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Virgin Orbit, Storbritannia, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Problemer, for, britisk, satellitt
NRK - 24 aug 23 kl. 19:01

Noreg fordømmer nordkoreansk forsøk på å skyte opp satellitt

– Noreg fordømmer Nord-Koreas forsøk på å skyte opp ein satellitt torsdag 24. august. Oppskytingar som bruker ballistisk missilteknologi er i strid med resolusjonane til Tryggingsrådet, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt i ei pressemelding.

NRK - 10 sep 22 kl. 08:22

Norske studenter fått kontakt med egen satellitt

For første gang har norske studenter utviklet, bygd, sendt opp og kommunisert med en satellitt i verdensrommet. Studentene har nylig fått kontakt med satellitten, Selfiesat. Den ble sendt ut i verdensrommet 9.

NRK - 27 sep 22 kl. 00:51

Satellitt skal krasje i asteroide i natt

Klokka 01.14 i natt norsk tid skal Nasa for første gang se om de kan forsvare planeten mot en asteroide. En 570 kilo tung Nasa-satellitt skal krasje inn i en 140 meter stor asteroide med navn Dimorphos.

NRK - 02 nov 22 kl. 08:37

Russland har skutt militær satellitt opp i verdensrommet

Russland har skutt opp en rakett med en militær satellitt i verdensrommet, melder russiske nyhetsbyråer og siterer det russiske forsvarsdepartementet. Oppskytingen skjedde onsdag morgen. Hensikten med satellitten er ikke kjent..

NRK - 24 apr 23 kl. 09:52

Vellykket oppskyting av norsk satellitt

Den norske satellitten NorsatTD er sendt ut i verdensrommet. Om bord finnes både norsk og europeisk teknologi som skal testes ytterligere. – NorsatTD er en viktig satellitt fordi den gjør det mulig for selskaper å vise at deres teknologier fungerer i rommet, noe som er nødvendig for å ha et salgbart produkt innen romindustrien, sier administrerende direktør Ivar Spydevold i Statsat i en pressemelding.

NRK - 28 maj 23 kl. 23:47

Nord-Korea vil sende opp satellitt

Nord-Korea har varslet Japan om at de planlegger å sende opp en satellitt mellom 31. mai og 11. juni, melder kringkasteren NHK, ifølge Reuters..

NRK - 22 nov 23 kl. 10:10

Sør-Korea bekrefter at Nord-Korea har satt en satellitt i bane

Det sørkoreanske militæret bekrefter at Nord-Korea har satt en satellitt i bane. Nord-Korea hevdet tirsdag å ha foretatt en vellykket oppskyting av en overvåkingssatellitt. Det statlige nyhetsbyrået KCNA har publisert bilder av Kim Jong-un som følger oppskytingen..

VG - 19 feb 24 kl. 22:43

Satellitt på ville veier – mot jorden

Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er bare en forvirret satellitt på vei hjem..

NRK - 22 maj 24 kl. 02:44

USA tror Russland har plassert satellittvåpen i rommet

USA hevder Russland har sendt opp det som trolig er et satellittvåpen som kan angripe andre satellitter, opp i bane rundt jorden forrige uke Talsperson Pat Ryder i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon sier russerne skjøt opp en satellitt 16. mai. Den befinner seg nå i samme bane som en satellitt som tilhører amerikanske myndigheter, ifølge Ryder.

NRK - 27 maj 24 kl. 04:38

Nord-Korea: Vil skyte opp satellitt innen 3. juni

Japan har blitt informert om at Nord-Korea planlegger å skyte opp en satellitt en gang før 3. juni i år. Det antas å være landets andre spionsatellitt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Turgåer savnet utenfor Bodø - store styrker deltar

Det pågår et søk etter en mann i 30 årene i området rundt Eidetinden i Bodø kommune. Mannen skal ha gått alene. Redningshelikopter, Røde Kors, Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp og politi med drone er satt inn i søket..

NRK - 45 minutter siden

To steinras - vegen stengt til onsdag

Tidligere tirsdag ettermiddag ble det meldt om ett steinras på Valsøyfjordveien mellom Fjærlia og Valsøybotn. Politiet opplyser senere at det er snakk om to steinras. Vegen er nå stengt og skal undersøkes av geolog.

NRK - 15 minutter siden

Netanyahu vil øke presset mot Hamas

Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu sier i en uttalelse tirsdag at han vil øke presset mot Hamas, melder AFP. – Tiden er inne for å øke presset ytterligere, for å få hjem alle gislene – både dem som lever og de døde. De siste dagene har Israel truffet Gazastripen med flere dødelige luftangrep.

NRK - 15 minutter siden

Macron godkjenner regjeringens avskjedssøknad

Den franske presidenten, Emmanuel Macron, godkjenner avskjedssøknaden fra den sittende regjeringen. Det opplyser landets presidentkontor..

NRK - 1 time siden

Slagsmål mellom flere personer i Oslo sentrum

Politiet har rykket ut til Storgata etter melding om et slagsmål mellom fem personer. Operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysetær i Oslo-politiet forteller at de ikke vet om noen har blitt skadet enda..

NRK - 45 minutter siden

En av fire reaktorer stengt ned ved russisk atomkraftverk

En feil har ført til at én av fire reaktorer er stengt ned ved atomkraftverket i Rostov i Russland. Det var en feil på en turbin ved kraftverket som førte til at reaktoren ble automatisk stengt ned, opplyser det russiske energidepartementet. Atomkraftverket ligger i Rostov, helt sørvest i landet.

NRK - 1 time siden

Telemarksavisa: To nordmenn fengslet i Litauen

To menn fra Notodden har blitt arrestert i Šiauliai, Litauen. De sitter nå i varetekt. Det skriver Telemarksavisa tirsdag.

NRK - 1 time siden

IDF hevder å ha eliminert halve Hamas-ledelsen

Tirsdag hevder IDF i en uttalelse at de siden 7. oktober har eliminert halve ledelsen i Hamas på Gazastripen. De hevder også å ha drept eller fanget 14.

NRK - 1 time siden

Bevæpnet politiaksjon ved Torvet

Politiet bevæpnet seg etter melding om en mann som truet med kniv ved Torvet i Trondheim. Hendelsen skal ha skjedd klokka 15.26.

NRK - 1 time siden

20 døde i bussulykke i Peru

20 personer skal være døde etter en bussulykke i Andesfjellene i Peru. Det melder Reuters. Det er forløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykka..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com