NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 12:13

NRK - 24 apr 23 kl. 09:52

Vellykket oppskyting av norsk satellitt

Den norske satellitten NorsatTD er sendt ut i verdensrommet. Om bord finnes både norsk og europeisk teknologi som skal testes ytterligere. – NorsatTD er en viktig satellitt fordi den gjør det mulig for selskaper å vise at deres teknologier fungerer i rommet, noe som er nødvendig for å ha et salgbart produkt innen romindustrien, sier administrerende direktør Ivar Spydevold i Statsat i en pressemelding. Satellitten ble sendt av gårde med en SpaceX Falcon 9-rakett fra Vandenberg i California. Selve oppskytingen foregikk etter planen, og bakkestasjonen fikk kontakt med satellitten få minutter etter at den ble skilt fra raketten.
Les mer på NRK


Les mer om:
NorsatTD, Ivar Spydevold, Statsat, SpaceX Falcon, Vandenberg, California, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vellykket, oppskytingav , norsk, satellitt
NRK - 22 nov 23 kl. 10:10

Sør-Korea bekrefter at Nord-Korea har satt en satellitt i bane

Det sørkoreanske militæret bekrefter at Nord-Korea har satt en satellitt i bane. Nord-Korea hevdet tirsdag å ha foretatt en vellykket oppskyting av en overvåkingssatellitt. Det statlige nyhetsbyrået KCNA har publisert bilder av Kim Jong-un som følger oppskytingen..

NRK - 22 nov 23 kl. 00:51

Sør-Korea opphever militæravtale delvis med Nord-Korea

En avtale om militær avspenning med Nord-Korea er delvis opphevet av Sør-Korea. Det skjer etter at Nord-Korea meldte om en vellykket oppskyting av en satellitt. Avtalen ble innført i 2018.

NRK - 24 aug 23 kl. 19:01

Noreg fordømmer nordkoreansk forsøk på å skyte opp satellitt

– Noreg fordømmer Nord-Koreas forsøk på å skyte opp ein satellitt torsdag 24. august. Oppskytingar som bruker ballistisk missilteknologi er i strid med resolusjonane til Tryggingsrådet, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt i ei pressemelding.

NRK - 14 okt 23 kl. 02:58

Vellykket oppskyting av NTNU-rakett i Portugal

Fredag gjennomførte NTNU en vellykket oppskyting av raketten Bifrost i Portugal. Raketten ble skutt opp til 1000 meter. – Raketten Bifrost er den fysisk største raketten vi har lagd, sier Simen Flåtter Flo til NTNUs nettsider.

NRK - 18 nov 23 kl. 14:13

SpaceX med nesten vellykket oppskyting

Den største og kraftigste raketten noensinne ble i dag skutt opp fra Texas. Både bæreraketten og romfartøyet eksploderte, men viste først at det var mulig å skyte opp kombinasjonen. Raketten består av to trinn.

NRK - 25 aug 23 kl. 05:14

SpaceX avlyser oppskyting

Fredagens planlagte oppskyting av fire astronauter til Den internasjonale romstasjonen er avlyst, melder danske BT. Nasa bekrefter at det ikke blir noen oppskyting fredag og at det første mulige tidspunktet for å sende av gårde kapselen med de fire astronautene er natt til lørdag lokal tid – klokken 9.27 norsk tid.

NRK - 28 aug 23 kl. 03:13

Japansk måneoppdrag utsatt igjen

Japans romfartsorganisasjon Jaxa har utsatt en oppskyting av en H-IIA-rakett som skulle frakte et månelandingsfartøy og en satellitt ut i verdensrommet. Mandagens planlagte oppskyting ble kansellert på grunn av vanskelige vindforhold i den øvre atmosfæren, skriver Mitsubishi Heavy Industries (MHI), som skulle lede oppskytingen, på X/Twitter. Det er tredje gang oppskytingen blir utsatt.

NRK - 13 mar 24 kl. 03:23

Reuters: Japansk rakett sprengte like etter oppskyting

En liten rakett som er bygget av det private japanske romfartsselskapet Space One, sprengte like etter oppskyting onsdag, viser direktesendte bilder. Raketten hadde fått navnet «Kairos». Selskapet hadde som mål å være det første til å få en satellitt opp i verdensrommet.

Klartale - 15 jun 23 kl. 06:16

Yanina og Olena lærer mer norsk for hver dag som går

Yanina Khaliuk skriver navnet sitt med vakker løkkeskrift. Og navnet på byen hun kommer fra, sentralt i Ukraina.– Skal du ha telefonnummer også, eller?

NRK - 23 feb 23 kl. 10:17

Huitfeldt fordømmer nordkoreansk oppskyting

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fordømmer Nord-Koreas oppskyting av ballistiske missiler og oppfordrer dem til å avstå fra ytterligere tester. – Norge fordømmer på det sterkeste Nord-Koreas oppskyting av et interkontinentalt ballistisk missil og to ballistiske kortdistansemissiler. Nord-Koreas oppskytinger bryter med flere sikkerhetsrådsresolusjoner og truer regional og internasjonal sikkerhet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en uttalelse.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.

NRK - 45 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 1 time siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 1 time siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 3 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com