Britisk

Tuesday, 21 September, 11:08

Nyheter om Britisk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 sep 21 kl. 04:24

Fant 2 tonn kokain i luksusyacht

Seks personer er arrestert etter at Britisk politi beslagla 2 tonn kokain i en luksusyacht utenfor kysten av Sør-England. Kokainen har en gateverdi på nærmere 2 milliarder kroner. Yachten «Kahu» seilte under jamaikansk flagg og kom fra Karibia.

E24 - 10 sep 21 kl. 09:53

Britisk økonomi vokste knapt i juli

Veksten i Britisk økonomi nærmet seg nullpunktet i juli, en rask endring fra måneden før..

NRK - 45 minutter siden

Russland ansvarleg for forgifting

Russland er ansvarlege for å ha drepe den russiske eks-spionen Alexandr Litvinenko. Det slår den europeiske menneskerettsdomstolen fast. Litvinenko døde av forgifting etter å ha fått i seg det radioaktive stoffet polonium i 2006.

VG - 15 sep 21 kl. 08:29

Solskjær får det glatte lag: – Mindreverdighetskompleks

Jesse Lingards kjempetabbe påførte Manchester United tap mot Young Boys. Men det er manager Ole Gunnar Solskjær som får ansvaret for nederlaget i Bern av Britisk presse..

VG - 15 sep 21 kl. 08:29

Solskjær får det glatte lag etter smell i Sveits

Jesse Lingards kjempetabbe påførte Manchester United tap mot Young Boys. Men det er manager Ole Gunnar Solskjær som får ansvaret for nederlaget i Bern av Britisk presse..

NRK - 12 sep 21 kl. 04:19

Vaksinemotstandere boikotter butikk

Den Britiske supermarkedkjeden Morrisons vil ikke betale sykepenger til ansatte som blir koronasyke om de ikke har vaksinert seg. Vaksinemotstandere varsler boikott av kjeden. Storbritannias nest største fagforening Unite er også kraftig provosert.

NRK - 10 sep 21 kl. 20:45

Britisk mangel på lastebilsjåfører

Britiske myndigheter gjør prøven for lastebilsertifikat enklere for å takle en omfattende mangel på lastebilsjåfører som fører til tomme butikkhyller. Mangelen skyldes at tusener av sjåfører fra EU-land forlot Storbritannia etter brexit, og også til en viss grad tiltak mot koronaviruset. For å rekruttere flere briter til yrket vil myndighetene åpne opp for 50.

E24 - 10 sep 21 kl. 15:36

Pareto Securities dømt til å betale millionerstatning til Britisk bank

Meglerhuset må betale millionerstatning til den Britiske banken Investec, ifølge en rykende fersk dom fra en ankesak i lagmannsretten..

NRK - 09 sep 21 kl. 07:30

Dømt for rasistiske kommentarer

En 43 år gammel Britisk mann ble onsdag dømt til fengsel i 3 måneder og til å gå med fotlenke i 40 uker, for å ha skrevet rasistiske kommentarer på sosiale medier, skriver The Guardian. Han skrev kommentarene etter at England tapte mot Italia i finalen i fotball-EM 11. juli..

NRK - 08 sep 21 kl. 04:32

Anklaget for å ha solgt æresorden

Prins Charles og en nær medarbeider er politianmeldt for å ha «solgt» utnevnelser til den Britiske imperieordenen som hedrer sivil og militær krigsinnsats. De beskyldes også for å «selge» Britisk statsborgerskap. prinsen avviser beskyldningene..

NRK - 12 aug 21 kl. 10:34

Britisk fartøy sank i Hellas

Ifølge gresk kystvakt har et fartøy med Britisk flagg sunket utenfor øyen Milos i Hellas. Redningsmannskap er på vei for å redde 17 passasjerer, melder Reuters..

NRK - 07 jul 21 kl. 16:52

Får anke avslag om utlevering

Britisk høyesterett skal behandle USAs anke over avslaget om å utlevere WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange til USA. I januar slo en Britisk dommer fast at Assange ikke skal utleveres til USA, noe som ble begrunnet med selvmordsfare. Nå skal altså Britisk høyesterett vurdere saken, men det er ennå ikke bestemt en dato..

Aftenposten - 26 aug 21 kl. 18:06

Mendy suspendert av City etter voldtektssiktelse

Benjamin Mendy (27) er utestengt av Manchester City. Det skjer etter at Britisk politi torsdag siktet han for fire….

NRK - 26 aug 21 kl. 18:06

Mendy suspendert av Manchester City

Benjamin Mendy (27) er utestengt av Manchester City. Det skjer etter at Britisk politi torsdag siktet han for fire voldtekter og ett overgrepstilfelle. City bekrefter suspensjonen i en kort pressemelding.

NRK - 26 aug 21 kl. 17:43

Britisk regjering i krisemøte

Storbritannias regjering holder krisemøte etter eksplosjonen ved flyplassen i Kabul i Afghanistan. Statsminister Boris Johnson har blitt oppdatert om situasjonen ved flyplassen i Kabul og vil holde et krisemøte med regjeringen torsdag ettermiddag, opplyser Downing Street ifølge det Britiske nyhetsbyrået PA på Twitter..

Aftenposten - 25 aug 21 kl. 18:10

Skal evakuere hunder og katter fra Kabul

Mens tusener av desperate mennesker forsøker å komme seg ut av Kabul, har en Britisk mann fått tillatelse til å evakuere….

NRK - 25 aug 21 kl. 18:00

Skal evakuere 200 dyr fra Kabul

Mens tusener av desperate mennesker forsøker å komme seg ut av Kabul, har en Britisk mann fått tillatelse til å evakuere 200 hunder og katter. Den tidligere soldaten Paul Farthing driver en dyrevernsorganisasjon i den afghanske hovedstaden. Nå har han samlet inn penger til å chartre et fly som skal frakte ut de afghanske ansatte, deres familier – og rundt 200 hjemløse dyr..

E24 - 25 aug 21 kl. 10:36

Hydro, Panasonic og Equinors batterisatsing: Vurderer fabrikk i utlandet

Hydro, Panasonic og Equinor går videre med en håndfull norske tomter til en mulig batterifabrikk. Samtidig gjør frykt for Britisk straffetoll at de åpner for å legge fabrikken til utlandet..

NRK - 23 aug 21 kl. 11:51

Svakere vekst i Britisk økonomi

Svikt i forsyningskjeder og mangel på arbeidskraft svekker veksten i privat sektor i Storbritannia. Det viser en undersøkelse blant bedriftene, den såkalte Purchasing managers' index (PMI), som faller til 55,3 poeng. Det er det laveste nivået på tre måneder..

NRK - 20 aug 21 kl. 15:29

Britisk utenriksminister kritiseres

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab vil ikke trekke seg etter at han unnlot å ringe for å hjelpe afghanske tolker. Talibans offensiv gjorde det umulig, hevder han. Dominic Raab var på ferie på Kreta da staben hans anbefalte ham å ringe sin afghanske kollega og be om hjelp til å evakuere tolker som har jobbet for Britiske styrker.

NRK - 14 aug 21 kl. 03:24

Streik avverget i kobbergruve

Hovedfagforeningen ved verdens største kobbergruve, Escondida-gruva i Chile, kunngjorde fredag at de hadde inngått en avtale med gruvegiganten BHP for å unngå streik. Arbeiderne vedtok 31. juli å gå til streik etter å ha avvist det siste tilbudet fra eierne i det Britisk-australske selskapet..

VG - 13 aug 21 kl. 15:50

Treåring blant de drepte i Plymouth

Fem mennesker ble drept, blant dem en tre år gammel jente, i Plymouth torsdag kveld. Britisk politi etterforsker ikke skytemassakren som terror..

Aftenposten - 12 aug 21 kl. 14:09

Britisk politi skal «ta en ny kikk» på overgrepsanklagene: – Ingen er over loven

Politiet har lagt bort saken to ganger tidligere. Men nå skal de se på materialet nok en gang, bekrefter sjef for….

NRK - 12 aug 21 kl. 11:15

17 personer reddet fra fartøy

Tidligere torsdag meldte gresk kystvakt at et Britisk fartøy hadde sunket utenfor øya Milos i Hellas. Alle de 17 personene om bord har nå blitt reddet, ifølge Reuters..

NRK - 11 aug 21 kl. 16:16

Stort tap for Assange i retten

WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange tapte i dag kampen om å stanse USAs forsøk på å utvide ankesaken mot ham, etter at det tidligere ble avgjort at han ikke ville bli utlevert til USA der han siktes for spionasje og hacking. Det skriver The Guardian. Den Britiske dommeren Vanessa Baraitser avviste i januar begjæringen om utlevering ved blant annet å vise til at de tøffe soningsforholdene som ville vente Assange i USA, ville medføre en uakseptabel risiko for selvmord.

NRK - 11 aug 21 kl. 12:32

– Spionasje er uakseptabelt

Tysklands utenriksdepartement sier onsdag at spionvirksomhet fra allierte stater på tysk jord er uakseptabelt, og at de vil følge etterforskningen nøye. Tirsdag ble en Britisk mann arrestert i Tyskland, mistenkt for spionasje til fordel for Russland..

NRK - 11 aug 21 kl. 10:30

Brite mistenkt for spionasje

En Britisk mann er arrestert i Tyskland. Han er mistenkt for å spionere for Russland, melder Reuters..

NRK - 08 aug 21 kl. 19:55

Britisk general kritisk

Den Britiske generalen Sir Richard Barrons kaller tilbaketrekningen av NATO-styrker fra Afghanistan et «strategisk feiltrinn». Det skriver The Guardian, som siterer et intervju Barrons har gjort med BBC. – Jeg tror ikke det er i vår interesse.

NRK - 07 aug 21 kl. 22:18

Eksil-pakistanere i London advares

Flere pakistanere som lever i eksil i England har fått beskjed av London-politiet om at de er på en «hit list», melder The Guardian. Personene på lista til Pakistan lever i eksil etter å ha kritisert militæret i hjemlandet. Pakistan og Storbritannia er nære allierte, og Britiske sikkerhetstjenester er bekymret for at Pakistan skal angripe dissidentene på Britisk jord, ifølge avisen..

NRK - 05 aug 21 kl. 15:06

11 arrestert for rasisme etter EM

Britisk politi har arrestert 11 personer for rasistiske ytringer på sosiale medier i etterkant av årets EM-finale i herrefotball, ifølge Reuters Landslagsspillerne Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka ble ofre for en mengde rasisme på nett etter å ha bommet på avgjørende straffer i straffesparkkonkurransen mot Italia i finalen den 11. juli. Den Britiske fotballpolitienheten sa at 207 innlegg på sosiale medier ble identifisert som kriminelle.

NRK - 04 aug 21 kl. 04:52

Bergen Engines til Britisk konsern

Britiske Rolls-Royce har valgt Langley Holdings som kjøper av Bergen Engines. Tidligere i år ble salget til et russiskkontrollert selskap stanset. Langley Holdings bekreftet tirsdag at de har signert kjøpsavtalen, men pressemeldingen ble senere fjernet, skriver BT/E24.

NRK - 03 aug 21 kl. 18:32

Potensiell kapring av Britisk skip

Det Britiske militæret sier at det har vært en «potensiell kapring» av et skip utenfor kysten av De forente arabiske emirater i Omanbukta, skriver AP. Ifølge Sky News skal en gruppe med væpnede mennesker gått ombord på skipet. Fire Britiske skip har meldt om at de har mistet kontroll over styringen av fartøyene tidligere tirsdag..

NRK - 03 aug 21 kl. 18:32

Potensiell kapring av skip

Det Britiske militæret sier at det har vært en «potensiell kapring» av et skip utenfor kysten av De forente arabiske emirater i Omanbukta, skriver AP. Ifølge Sky News skal en gruppe med væpnede mennesker gått ombord på skipet. Det er ikke noen Britisk link til skipet, skriver avisen.

NRK - 02 aug 21 kl. 16:48

– Iran må ta konsekvensene

Den Britiske statsministeren Boris Johnson sier mandag at Iran må få konsekvenser for det «opprørende» angrepet på det israelsk-administrerte skipet utenfor kysten av Oman. – Iran bør ta konsekvensene av det de har gjort. Dette var helt klart uakseptabelt og et vanvittig angrep på kommersiell skipsfart.

NRK - 01 aug 21 kl. 17:34

Storbritannia mener Iran står bak

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab mener Iran står bak angrepet mot en israelsk oljetanker, melder Reuters. En Britisk og rumensk statsborger ble drept i angrepet. – Vi mener dette angrepet var utført av Iran og er et klart brudd på internasjonal lov, sier han..

NRK - 31 jul 21 kl. 15:22

Tunnel under Stonehenge avvist

En Britisk domstol har omgjort regjeringens vedtak om en omstridt veitunnel i nærheten av det forhistoriske monumentet Stonehenge i England. Aksjonsgruppen Stonehenge Alliance advarte lenge mot det massive prosjektet i et område fullt av arkeologiske minnesmerker rundt selve steinene..

NRK - 30 jul 21 kl. 20:59

Israel vil svare hardt etter angrep

Israels utenriksminister Yair Lapid sier at det er behov for å svare hardt tilbake etter angrepet på oljetankeren utenfor Oman. Han anklager Iran for å stå bak. To fra mannskapet ble drept, en fra Romania, og en Britisk statsborger.

NRK - 30 jul 21 kl. 16:03

Fem år i fengsel for kattedrap

En Britisk mann er dømt til fem år og tre måneder i fengsel for å ha drept mange katter over flere måneder i byen Brighton i England. En dommer ved Hove Crown Court kom til at den 54 år gamle vekteren hadde tatt livet av ni katter og skadd sju andre. Kattedrapene foregikk mellom oktober 2018 og juni 2019..

NRK - 30 jul 21 kl. 14:28

To drept i angrep mot oljetanker

En oljetanker ble angrepet utenfor kysten av Oman natt til fredag. To fra mannskapet skal ha blitt drept i angrepet, sier selskapet som eier oljetankeren, Zodiac Maritime fredag, ifølge AP. En av dem skal være rumensk, og den andre er en Britisk statsborger.

Dagbladet - 29 jul 21 kl. 11:58

Gjennombrudd i 22 år gammel drapssak

Mann arrestert 22 år etter drapet på Britisk 17-åring..

NRK - 27 jun 21 kl. 10:35

Militær-dokument funne på busstopp

Klassifiserte og topphemmelege forsvarsdokument som inneheld informasjon om det Britiske militæret, blei funne på ein busshaldeplass i Kent denne veka, skriv BBC. Der står det mellom anna om den trulege russiske reaksjonen på eit Britisk skip sin passering utanfor Krimhalvøya, i tillegg til planane for eit mogleg Britisk militær nærvær i Afghanistan etter at Nato har trekt seg ut. BBC har valt å ikkje publisere alle detaljane av omsyn til sikkerheita til britar og andre i Afghanistan.

NRK - 27 jun 21 kl. 10:35

Militærdokument funne på busstopp

Hemmelegstempla forsvarsdokument som inneheld informasjon om det Britiske militæret, blei funne på ein busshaldeplass i Kent denne veka, skriv BBC. Der står det mellom anna om den trulege russiske reaksjonen på eit Britisk skip sin passering utanfor Krimhalvøya, i tillegg til planane for eit mogleg Britisk militær nærvær i Afghanistan etter at Nato har trekt seg ut. BBC har valt å ikkje publisere alle detaljane av omsyn til sikkerheita til britar og andre i Afghanistan.

Aftenposten - 25 jun 21 kl. 16:46

Denne videoen skal vise hva som skjedde da russerne ville jage Britisk krigsskip

Her er videoen som skal vise hva som faktisk skjedde da russere ville true bort et Britisk krigsskip i Svartehavet..

NRK - 20 jul 21 kl. 07:35

Etterforskes for overgrep mot barn

En spiller i Premier League er under politietterforskning for overgrep mot barn, bekrefter Britisk politi til flere medier. Spillerens klubb bekrefter at spilleren er suspendert. Spilleren skal ha blitt arrestert og tatt inn til avhør på fredag, og har hatt sitt hjem ransaket..

Aftenposten - 23 jun 21 kl. 13:18

Russiske styrker har skutt varselskudd mot Britisk marinefartøy i Svartehavet

Russiske marinefartøy og kampfly har skutt varselskudd mot et Britisk marinefartøy i Svartehavet, melder de russiske….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt