Britisk

Tuesday, 16 July, 12:17

Nyheter om Britisk

NRK - 22 timer siden

Levninger funnet i søk etter Britisk tenåring

En Britisk tenåring har vært savnet siden 17. juni på ferieøya Tenerife. Mandag melder lokalt politi at de har funnet levninger av en person i området tenåringen ble savnet.

VG - 10 jul 24 kl. 15:44

Kona og døtre til BBC-kommentator drept – Britisk politiet jakter på gjerningsmann

Britisk politi har igangsatt omfattende søk etter en mann som kan være bevæpnet med armbrøst etter at tre kvinner ble funnet drept i en bolig utenfor London..

NRK - 01 jul 24 kl. 14:33

Britisk museum med egen Taylor Swift-utstilling

Nå skal også et Britisk museum vie det amerikanske popfenomenet Taylor Swift en egen utstilling – med gjenstander utlånt fra stjernens personlige arkiv. Det er Victoria and Albert-museet i London som viser utstillingen «Taylor Swift: Songbook Trail» fra 27. juli til 8.

VG - Igår: 09:55

Mann siktet for parteringsdrap i Storbritannia

Britisk politi har siktet en 34 år gammel mann for to drap etter å ha gjort funn av menneskelevninger i en koffert på en bro i Bristol..

NRK - Igår: 09:27

Mann siktet for parteringsdrap i Storbritannia

Britisk politi har siktet en 34 år gammel mann for to drap etter å ha gjort funn av menneskelevninger i en koffert på en bro i Bristol. Menneskelevningene stammer fra en 62 år gammel mann og en 70 år gammel mann. De avdøde var i et forhold og bodde ikke langt fra den mistenkte mannen i London.

VG - I førrgår: 18:44

Britisk kommentator etter drapet på familien: – Sorgen kan ikke beskrives med ord

Sky Sports kommentator John Hunt er «ødelagt» etter drapet på hans kone og to døtre..

NRK - 11 jul 24 kl. 15:39

Vil gjennomgå loven etter at tre kvinner ble drept med armbrøst

Tirsdag ble en mor og hennes to voksne døtre drept i sitt hjem i Hertfordshire i England. Gjerningspersonen, en 26 år gammel mann, ble onsdag pågrepet på en kirkegård i London. Politiet mener de tre ofrene ble skutt med armbrøst.

NRK - 10 jul 24 kl. 19:30

Mistenkt 26-åring pågrepen etter trippeldrap i Storbritannia

Britisk politi har pågrepe ein 26 år gammal mann, mistenkt for drapet på tre kvinner i Storbritannia. Ifølgje politiet vart dei tre kvinnene, som var i slekt, funne alvorleg skadde i eit hus i Bushey i Hertfordshire, nordvest for London, tysdag kveld. Politi og ambulansearbeidarar prøvde å redde dei, men alle tre vart erklærte døde på staden.

NRK - 10 jul 24 kl. 19:30

Mistenkt 26-åring pågripen etter trippeldrap i Storbritannia

Britisk politi har pågripe ein 26 år gammal mann, mistenkt for drapet på tre kvinner i Storbritannia. Ifølgje politiet vart dei tre kvinnene, som var i slekt, funne alvorleg skadde i eit hus i Bushey i Hertfordshire, nordvest for London, tysdag kveld. Politi og ambulansearbeidarar prøvde å redde dei, men alle tre vart erklærte døde på staden.

Dagbladet - 10 jul 24 kl. 16:55

Kona og døtre til BBC-kommentator drept

Britisk politi har igangsatt omfattende søk etter en mann som kan være bevæpnet med armbrøst etter at tre kvinner ble funnet drept i en bolig utenfor London..

NRK - 10 jul 24 kl. 12:31

Tre kvinner drepne i London – politiet jaktar på gjerningsmann

Britisk politi har sett i gang omfattande søk etter ein væpna mann etter at tre kvinner vart funne drepne i eit hus i Bushey utanfor London. Den antekne gjerningsmannen bak trippeldrapet er 26 år gammal, og politiet oppmodar folk til å halde seg unna han ettersom han framleis kan vere væpna. Ifølgje politiet vart dei tre kvinnene, som var i slekt, funne alvorleg skadde i eit hus i Bushey i Hertfordshire, nordvest for London, tysdag kveld.

Aftenposten - 15 jun 24 kl. 18:59

I går sluttet hun i P3morgen. Nå skal Adelina Ibishi fordype seg i Britisk datingliv. Og finne en mann.

I går sluttet hun i P3morgen. Nå skal Adelina Ibishi fordype seg i Britisk datingliv. Og finne en mann..

NRK - 09 jul 24 kl. 20:14

Lover Britisk opprustning

Britenes nye statsminister Keir Starmer vil ruste opp og bruke 2,5 prosent av landets BNP på forsvaret, skriver NTB. Starmer opplyser at det først må gjennomføres en strategisk gjennomgang for å se på behovene. Han understreker også at opprustningen skal skje innenfor gjeldende finanspolitiske regler, noe som innebærer at den Britiske staten ikke skal ta opp mer gjeld.

VG - 06 jul 24 kl. 10:13

Katten Larry tar imot sin sjette Britiske statsminister

Statsministre kommer og går, men katten Larry består. Den formelt utnevnte musefangeren – et fast innslag i Britisk politikk – har fått seg en ny samboer..

Aftenposten - 05 jul 24 kl. 12:00

Nigel Farage er tilbake: – En granat inn i Britisk politikk

Det Britiske valget ble et knusende nederlag for de konservative. Flere profiler ryker ut – og en urokråke er tilbake..

Klartale - 05 jul 24 kl. 09:13

Britene får ny statsminister

Valget i Storbritannia startet torsdag 4. juli. Millioner av briter stemte over hvem som skal styre landet.

Aftenposten - 05 jul 24 kl. 05:21

Britisk valgskred: Her er landets nye statsminister

Toryene har gjort sitt dårligste valg noen gang..

NRK - 04 jul 24 kl. 16:37

Britisk krigsskip skal bistå under orkanen Beryl

Den kongelige Britiske marine skal bistå i hjelpearbeidet i forbindelse med orkanen Beryl på Caymanøyene. Storbritannias forsvarsdepartement sier at krigsskipet HMS Trent skal bidra til å støtte hjelpearbeidet etter kraftige stormer som har blåst over øyene. Det har med seg et hjelpemannskap på nærmere 50 stykker som skal hjelpe lokalsamfunnet som er berørt av både flom og stormskader, skriver NTB.

Aftenposten - 03 jul 24 kl. 20:23

Britisk boligkrise: – Mamma sa at jeg burde bli gravid så jeg lettere kan få meg bolig

BRISTOL, STORBRITANNIA (Aftenposten): De siste to årene har Paige vekslet mellom å sove på sofaen til venner, ta bussen….

NRK - 16 maj 24 kl. 05:04

Britisk Gaza-hjelp på vei til nybygd havneanlegg

Nesten 100 tonn med Britisk humanitær hjelp er på vei med båt fra Kypros til et nybygd havneanlegg på Gazastripen. Forsendelsen består av 8400 midlertidige plastboliger og ble sendt med båt fra Kypros onsdag, som del av en hjelpepakke med verdi på 2 millioner pund, opplyser Storbritannias utenriksdepartement. Hjelpen skal losses på det midlertidige havneanlegget som amerikanske soldater har bygget på Gazastripens kyst.

NRK - 02 jul 24 kl. 16:53

Britisk sykepleier dømt for drapsforsøk på spedbarn

Den nå 34 år gamle Lucy Letby ble i august i fjor dømt for å ha tatt livet av fem guttebarn og to spedbarnsjenter ved Countess of Chester-sykehuset i det nordlige England. Hun er i tillegg dømt for drapsforsøk på sju andre spedbarn. Letby er allerede dømt til livstid i fengsel.

NRK - 01 jul 24 kl. 23:39

Hjelpearbeidere drept i angrep øst i Kongo

To ansatte i den Britisk-baserte hjelpeorganisasjonen Tearfund ble drept i et angrep øst i Kongo søndag, opplyser organisasjonen. De ansatte var del av en kolonne som kjørte fra landsbyen Lubero til byen Butembo i den konfliktrammede provinsen Nord-Kivu øst i landet. De ble angrepet ved ankomst, heter det i en uttalelse.

VG - 01 jul 24 kl. 20:29

Høyre kan bli utslettet i Britisk valg

Det konservative partiet står overfor sin egen undergang i det Britiske parlamentsvalget torsdag, ifølge flere målinger..

Klartale - 01 jul 24 kl. 06:00

Begge disse vil styre Storbritannia

Hvem kan få orden på økonomien? Mange briter er opptatt av dette. 4.

VG - 27 jun 24 kl. 13:12

Dømt for voldtekt av 12-åring – nå er han klar for OL

Steven van de Velde (29) ble i 2016 dømt for å ha voldtatt en 12 år gammel Britisk jente. Dommen er sonet, og nå skal han delta i Paris-OL..

Aftenposten - 27 jun 24 kl. 13:12

Dømt for voldtekt av 12-åring – nå er han klar for OL

Steven van de Velde (29) ble i 2016 dømt for å ha voldtatt en 12 år gammel Britisk jente..

Klartale - 25 jun 24 kl. 09:35

Julian Assange inngår avtale med USA og settes fri

Julian Assange var med på å starte nettsiden Wikileaks. Wikileaks delte hemmelige papirer i 2010. De handlet om hva USA gjorde under krigene i Irak og Afghanistan.

Dagbladet - 25 jun 24 kl. 07:14

Settes fri

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange har inngått forlik med USA og skal bli løslatt etter fem år i et Britisk fengsel, ifølge rettsdokumenter..

VG - 25 jun 24 kl. 01:43

Medier: Julian Assange ventes å erklære seg skyldig og bli løslatt etter avtale med USA

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange ser ut til å ha inngått et forlik med USA og blir løslatt etter fem år i et Britisk fengsel..

NRK - 25 jun 24 kl. 01:30

Julian Assange ventes å bli løslatt

Wikileaks-grunnlegger Julian Assange ser ut til å ha inngått et forlik med USA og blir løslatt etter fem år i et Britisk fengsel. Han ventes å erklære seg skyldig på ett tiltalepunkt, ifølge rettsdokumenter. Det skriver blant andre Reuters og NBC News..

VG - 22 jun 24 kl. 13:33

Historisk klimadom: – Øker sjansene for å vinne

Britisk Høyesterett slår fast at klimagassutslipp fra bruk av olje og gass må vurderes når nye prosjekter skal godkjennes..

VG - 22 jun 24 kl. 12:21

Tvil rundt England-stjernen Shaw – gikk glipp av nok en trening

Britisk presse sår tvil om hvorvidt venstreback Luke Shaw kommer på banen i EM i det hele tatt etter at han heller ikke lørdag kunne trene med England-troppen..

NRK - 22 jun 24 kl. 08:03

Winnett trekker seg fra redaktørjobben i Washington Post

Robert Winnett overtar likevel ikke som nyhetsredaktør i Washington Post etter anklager om overtramp mens han jobbet for Britisk presse. Winnett knyttes blant annet til bruk av ulovlig telefonavlytting under sin tid som redaktør i Britiske The Sunday Times og det er derfor reist tvil om han er etisk skikket. Blant dem som har reist tvil, er journalistene i avisa han var satt til å lede.

Klartale - 21 jun 24 kl. 15:30

Hetebølger fører til død i flere land

Rundt 2 millioner muslimer har reist til Mekka denne uken. Det er i Saudi-Arabia.Pilegrimsferden til Mekka er en av de største samlingene av folk i verden.

NRK - 19 jun 24 kl. 20:09

Sunaks livvakt pågrepet for å ha veddet på valgtidspunkt

En politibetjent som jobbet som livvakt for britenes statsminister Rishi Sunak, er pågrepet for å ha veddet på tidspunktet for Storbritannias nasjonale valg. Britisk politi opplyser at de ble kontaktet av den nasjonale reguleringsmyndigheten for gambling på grunn av en etterforskning av et veddemål gjort av politibetjenten, som jobbet som livvakt for statsministeren. Sunaks valgkampteam i Det konservative partiet ønsker ikke å kommentere saken, og sier at det er en sak for politiet.

E24 - 19 jun 24 kl. 08:00

Britisk inflasjon falt til 2,0 prosent i mai

Prisveksten i Storbritannia har ikke vært så lav siden juli 2021..

E24 - 18 jun 24 kl. 06:23

Bank mener Taylor Swift kan påvirke Britisk rentekutt

Taylor Swifts verdensturné har nådd Storbritannia. En investeringsbank sier pengebruken og prispresset hun fører med seg, kan true et mulig rentekutt i sommer..

Aftenposten - 18 jun 24 kl. 06:23

Bank mener Taylor Swift kan påvirke Britisk rentekutt

Taylor Swifts verdensturné har nådd Storbritannia. En investeringsbank sier pengebruken og prispresset hun fører med….

NRK - 17 jun 24 kl. 09:28

Oljefondet investerer milliarder i Britisk havvind

Oljefondet betaler 330 millioner Britiske pund, tilsvarende rundt 4,5 milliarder kroner, for andelen på 37,5 prosent., ifølge en pressemelding. Havvindprosjektet, kalt Race Bank, ble ferdigstilt i februar 2018, og ligger utenfor kysten av Lincolnshire og North Norfolk i England.

NRK - 22 maj 24 kl. 13:12

London: Flere titalls personer mistenkt etter Grenfell-brannen

Britisk politi opplyser at 19 selskaper og organisasjoner samt 58 enkeltpersoner er mistenkt i forbindelse med branntragedien i boligblokken Grenfell i 2017. Selv om flere er mistenkt i forbindelse med Grenfell-tragedien, vil det trolig ikke formelt bli tatt ut tiltale mot de involverte før i slutten av 2026, ifølge politiet. Brannen kostet 72 mennesker livet, deriblant flere barn, og tragedien utgjorde det største tapet av menneskeliv i en brann på Britisk jord siden andre verdenskrig.

NRK - 20 maj 24 kl. 13:39

Britisk høyesterett: Assange får anke utlevering

High Court i London har på nytt behandlet ankesaken om USAs begjæring om utlevering av Wikileaks-grunnlegger Julian Assange (52). Litt etter halv to skriver Reuters at høyesterett gir Assange mulighet til å anke utleveringskravet fra USA. Neste instans for saken er nå Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

NRK - 11 jun 24 kl. 13:32

Julian Assanges anke skal behandles i juli

USA har begjært Wikileaks-grunnlegger Julian Assange (52) utlevert fra Storbritannia. Tidligere i år bestemte Britisk høyesterett at Julian Assange fikk lov til å anke utleveringskravet. Denne anken vil bli behandlet 9.

NRK - 16 maj 24 kl. 18:34

Russland utviser Britisk marineattaché

Russland utviser en Britisk marineattaché og truer med ytterligere mottiltak etter at en russisk diplomat ble utvist fra Storbritannia i forrige uke. Storbritannia opplyste 8. mai at den russiske forsvarsattacheen ble utvist, med henvisning til at han var en uønsket etterretningsoffiser.

NRK - 16 maj 24 kl. 14:21

Skogbrannsesongen i gang i Canada

Så langt i mai er utslippene fra skogbrannene i Canada, og spesielt i Britisk Colombia, de høyeste på 22 år, ifølge Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS), De overvåker situasjonen nøye. Den første store skogbrannen startet 9. mai, nord i regionen.

NRK - 07 jun 24 kl. 20:46

Storbritannias utenriksminister rundlurt

Storbritannias utenriksministrer David Cameron utvekslet meldinger og hadde en videosamtale med en mann som ga seg ut for å være Ukrainas tidligere president Petro Porosjenko. Seinere utvekslinger med mannen avdekket at det hele var falskt, opplyser det Britiske utenriksdepartementet. – Videosamtalen så ut til å være med Porosjenko, men etter samtalen utenriksministeren ble mistenksom, heter det i en uttalelse fra Britisk UD, skriver Reuters..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com