Satellitt

Sunday, 14 July, 13:56

Nyheter om Satellitt

NRK - 27 maj 24 kl. 04:38

Nord-Korea: Vil skyte opp Satellitt innen 3. juni

Japan har blitt informert om at Nord-Korea planlegger å skyte opp en Satellitt en gang før 3. juni i år. Det antas å være landets andre spionSatellitt.

NRK - 22 maj 24 kl. 02:44

USA tror Russland har plassert Satellittvåpen i rommet

USA hevder Russland har sendt opp det som trolig er et Satellittvåpen som kan angripe andre Satellitter, opp i bane rundt jorden forrige uke Talsperson Pat Ryder i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon sier russerne skjøt opp en Satellitt 16. mai. Den befinner seg nå i samme bane som en Satellitt som tilhører amerikanske myndigheter, ifølge Ryder.

NRK - 09 jun 24 kl. 19:16

Israels forbud mot Al Jazeera forlenges

Israel forlenger forbudet mot Al Jazeeras virksomhet med 45 dager etter at regjeringen kalte sendingene en sikkerhetstrussel. Forbudet i 35 dager som regjeringen først innførte, og som utløp lørdag, ble i forrige uke stadfestet av en domstol i Tel Aviv. Dermed forblir Qatar-baserte Al Jazeeras sendinger på kabel og via Satellitt, samt nettsider, fortsatt blokkert, ifølge Israels kommunikasjonsmyndigheter.

NRK - 21 maj 24 kl. 06:10

Frank Løke skal ha nådd toppen av Mount Everest.

Tidligere håndballspiller Frank Løke skal ha nådd toppen av Mount Everest mandag kveld rundt klokken 22.00. Frank har ikke bekreftet dette selv, da Satellitt-enheten han benytter til kommunikasjon er ute av drift, men 8K bekrefter at laget hadde et vellykket toppstøt og er nå vei ned fjellet, melder Løkes pressekontakt Torkjel Haabeth i en pressemelding.

NRK - 21 maj 24 kl. 06:10

Frank Løke skal ha nådd toppen av Mount Everest

Tidligere håndballspiller Frank Løke skal ha nådd toppen av Mount Everest mandag kveld rundt klokken 22.00. Løke har ikke bekreftet dette selv, da Satellitt-enheten han benytter til kommunikasjon er ute av drift, men 8K bekrefter at laget hadde et vellykket toppstøt og er nå vei ned fjellet, melder Løkes pressekontakt Torkjel Haabeth i en pressemelding.

VG - 19 feb 24 kl. 22:43

Satellitt på ville veier – mot jorden

Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er bare en forvirret Satellitt på vei hjem..

NRK - 13 mar 24 kl. 03:23

Reuters: Japansk rakett sprengte like etter oppskyting

En liten rakett som er bygget av det private japanske romfartsselskapet Space One, sprengte like etter oppskyting onsdag, viser direktesendte bilder. Raketten hadde fått navnet «Kairos». Selskapet hadde som mål å være det første til å få en Satellitt opp i verdensrommet.

NRK - 28 feb 24 kl. 16:33

Nestenulykke i rommet

En russisk og en amerikansk Satellitt var nær ved å kollidere onsdag morgen. Det melder overvåkingstjenesten LeoLabs. De to Satellitten passerte hverandre i en avstand av mindre enn 20 meter.

Dagbladet - 19 feb 24 kl. 18:56

På vei mot jorda

En ukontrollerbar Satellitt, skutt opp fra Europa i verdensrommet for nesten 30 år siden, er på full fart tilbake..

NRK - 08 feb 24 kl. 03:15

FN-rapport: 58 mistenkte nordkoreanske dataangrep granskes

FNs granskere undersøker 58 mistenkte cyberangrep fra Nord-Korea mot kryptovaluta-tilknyttede aktører, ifølge en rapport Reuters har fått tilgang til. I den upubliserte rapporten heter det ifølge nyhetsbyrået at cyberangrepene mellom 2017 og 2023 genererte rundt 3 milliarder dollar – eller godt over 30 milliarder norske kroner. Pengene skal ifølge ekspertuttalelser i FN-rapporten ha gått til utvikling av landets atomprogram.

NRK - 22 nov 23 kl. 10:10

Sør-Korea bekrefter at Nord-Korea har satt en Satellitt i bane

Det sørkoreanske militæret bekrefter at Nord-Korea har satt en Satellitt i bane. Nord-Korea hevdet tirsdag å ha foretatt en vellykket oppskyting av en overvåkingsSatellitt. Det statlige nyhetsbyrået KCNA har publisert bilder av Kim Jong-un som følger oppskytingen..

NRK - 20 jan 24 kl. 10:00

Iran hevder å ha skutt opp Satellitt

Iran sier de har foretatt en vellykket oppskyting av Satellitten Sorayya, som nå går i bane. Kunngjøringen av Satellittoppskytingen ble gjort på statlig TV, og sa at Satellittoppskytingen var del av romprogrammet til Irans revolusjonsgarde. USA har tidligere hevdet at Irans Satellittoppskytinger bryter med en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd, og de ber Iran stanse utviklingen av teknologi som kan brukes i ballistiske raketter.

Klartale - 16 jan 24 kl. 18:00

– Vi kan glede oss til mye nordlys

Nordlyset har fascinert mennesker i alle år. I dag synes de fleste det er vakkert. Folk reiser fra hele verden for å få et glimt av det spesielle fenomenet.

NRK - 24 aug 23 kl. 19:01

Noreg fordømmer nordkoreansk forsøk på å skyte opp Satellitt

– Noreg fordømmer Nord-Koreas forsøk på å skyte opp ein Satellitt torsdag 24. august. Oppskytingar som bruker ballistisk missilteknologi er i strid med resolusjonane til Tryggingsrådet, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt i ei pressemelding.

NRK - 21 dec 23 kl. 08:12

Milei varsler omfattende deregulering av økonomien

Argentinas nye president Javier Milei avduket onsdag en rekke tiltak for å deregulere landets haltende økonomi ved å fjerne eller endre over 300 regler. – Målet er å starte gjenoppbyggingen av landet og å begynne å oppheve det enorme antallet reguleringer som har hold tilbake og forhindret økonomisk vekst, sa Milei i en TV-sendt tale fra presidentpalasset. Argentina, som er Latin-Amerikas tredje største økonomi, er tvunget i kne etter tiår med gjeld og økonomisk vanstyre.

NRK - 25 nov 23 kl. 06:28

Nord-Korea hevder å ha Satellittbilder av militærbase på Hawaii

Nord-Korea hevder at deres nye Satellitt har tatt bilder av militærbasen Pearl Harbor på Hawaii og hangarskipet USS Carl Vinson. Satellitten skal også ha tatt bilder av flere militærbaser i Sør-Korea. Det statlige nyhetsbyrået KCNA hevder at Kim Jong-un har tatt fotografiene i nærmere øyesyn.

NRK - 23 nov 23 kl. 20:17

Norge fordømmer nordkoreansk Satellittoppskyting

Norge fordømmer Nord-Koreas Satellittoppskyting. Utenriksministeren sier oppskytingen bryter flere resolusjoner fra Sikkerhetsrådet. FN-resolusjoner forbyr Nord-Korea å teste langrekkende ballistiske raketter.

NRK - 23 nov 23 kl. 11:23

Nord-Korea plasserer nye våpen langs grensa

Nord-Korea varslar at dei vil sette ut nye våpen og vere meir til stades ved grensa i sør etter oppskytinga av ein Satellitt denne veka, skriv det nordkoreanske utanriksdepartementet i ei fråsegn til det statlege nyheitsbyrået KCNA torsdag. Etter oppskytinga trekte sørkoreanske styresmakter seg frå ein militæravtale med Nord-Korea, og sette ut overvakingsutstyr langs grensa. Grunngjevinga for dette var at dei måtte sette inn tiltak for å forsvare seg mot det dei meiner er ein atomtrussel frå naboen i nord..

NRK - 23 nov 23 kl. 04:48

Sør-Korea: Russland hjalp Nord-Korea med Satellitt

Sør-Koreas etterretningstjeneste mener at Nord-Korea fikk hjelp av Russland til å skyte opp sin spionSatellitt. De viser til toppmøte Nord-Korea hadde med Putin, skriver Reuters. FN, USA og Japan er blant dem som har fordømt oppskytingen på tirsdag..

NRK - 22 nov 23 kl. 00:51

Sør-Korea opphever militæravtale delvis med Nord-Korea

En avtale om militær avspenning med Nord-Korea er delvis opphevet av Sør-Korea. Det skjer etter at Nord-Korea meldte om en vellykket oppskyting av en Satellitt. Avtalen ble innført i 2018.

NRK - 21 nov 23 kl. 04:25

Nord-Korea varsler Satellittoppskyting

Nord-Korea har varslet Japan om en nær forestående Satellittoppskyting. Det blir Nord-Koreas tredje forsøk på å få en Satellitt i bane rundt jorda. Myndighetene i Japan og Sør-Korea hevder Satellitten skal brukes til etterretning.

Aftenposten - 12 nov 23 kl. 16:26

EU blir uavhengig av Satellittene til Elon Musk og andre. Norge kan bli stående utenfor.

Får Norge plass i EUs nye Satellitt-nettverk? NHO mener nasjonale sikkerhetsinteresser står på spill og ber regjeringen….

NRK - 01 nov 23 kl. 10:43

Sør-Korea: Nordkoreansk Satellittoppskyting blir trolig vellykket

Nord-Korea kommer trolig til å lykkes med en nær forestående oppskyting av en «spionSatellitt», ifølge Sør-Korea. Det blir tredje gang at Nord-Korea forsøker å skyte opp en slik Satellitt. Landet er i sluttfasen av planleggingen, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap som siterer landets etterretningstjeneste.

NRK - 29 okt 23 kl. 00:24

Israel vil bekjempe Elon Musks internett i Gaza

Israel kommunikasjonsminister Shlomo Karhi reagerer på at Elon Musk vil gi hjelpeorganisasjoner i Gaza internettforbindelse via hans Satellitt-tjeneste Starlink. – Israel vil bruke alle midler de har til rådighet for å bekjempe dette. Hamas vil bruke det til terroraktivitet.

NRK - 28 okt 23 kl. 17:32

Musk vil tilby internett til etablerte hjelpeorganisasjoner i Gaza

Elon Musk sier hans Satellitt-tjeneste Starlink vil bidra med internett til «internasjonalt anerkjente hjelpeorganisasjoner» i Gaza. Dette skrev Musk som et svar til Alexandria Ocasio-Cortez, en av demokratenes representanter i amerikanske Representantenes hus, på X, der hun i et innlegg betegnet isolasjonen av folk i Gaza som uakseptabel. Nett- og telefontilgangen har vært nede på Gazastripen siden fredag kveld, samtidig med at Israel trappet opp krigføringen mot Hamas der.

NRK - 13 sep 23 kl. 16:13

Interfax: Lavrov til Nord-Korea i oktober

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov reiser i oktober til Nord-Korea, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax. Også det russiske nyhetsbyrået Ria melder at Russlands og Nord-Koreas utenriksministre skal møtes i løpet av nær framtid. Det isolerte landets leder Kim Jong-un har vært på besøk i Russland og møtte president Vladimir Putin på rombasen Vostotsjnyj 8000 kilometer øst for Moskva.

NRK - 28 aug 23 kl. 03:13

Japansk måneoppdrag utsatt igjen

Japans romfartsorganisasjon Jaxa har utsatt en oppskyting av en H-IIA-rakett som skulle frakte et månelandingsfartøy og en Satellitt ut i verdensrommet. Mandagens planlagte oppskyting ble kansellert på grunn av vanskelige vindforhold i den øvre atmosfæren, skriver Mitsubishi Heavy Industries (MHI), som skulle lede oppskytingen, på X/Twitter. Det er tredje gang oppskytingen blir utsatt.

NRK - 22 aug 23 kl. 05:20

Nord-Korea varsler ny satelittoppskyting

Nord-Korea har varslet Japan om at de planlegger å skyte opp en ny Satellitt om kort tid, melder japanske medier. Oppskytingen vil skje mellom 24. og 31.

VG - 15 aug 23 kl. 19:57

Redningsdramaet: Ringte med Satellitt-telefon og ba om hjelp

Rundt 800 kilometer fra land varslet nordmannen om at han var skadet. Det tok nesten 24 timer før han var trygt fremme på sykehus..

NRK - 28 maj 23 kl. 23:47

Nord-Korea vil sende opp Satellitt

Nord-Korea har varslet Japan om at de planlegger å sende opp en Satellitt mellom 31. mai og 11. juni, melder kringkasteren NHK, ifølge Reuters..

NRK - 24 apr 23 kl. 09:52

Vellykket oppskyting av norsk Satellitt

Den norske Satellitten NorsatTD er sendt ut i verdensrommet. Om bord finnes både norsk og europeisk teknologi som skal testes ytterligere. – NorsatTD er en viktig Satellitt fordi den gjør det mulig for selskaper å vise at deres teknologier fungerer i rommet, noe som er nødvendig for å ha et salgbart produkt innen romindustrien, sier administrerende direktør Ivar Spydevold i Statsat i en pressemelding.

NRK - 01 jun 23 kl. 18:27

USA kjøper Starlink-systemer til Ukraina

USA kjøper Starlink-Satellitter til Ukraina, går det fram i en uttalelse fra det amerikanske forsvarsdepartementet. – Vi fortsetter å samarbeide med en rekke globale partnere for å sikre at Ukraina har de nødvendige Satellitt- og kommunikasjonsressursene som de trenger, heter det i en uttalelse fra Pentagon. Starlink ble startet av Tesla-gründer Elon Musk.

Dagbladet - 31 maj 23 kl. 06:33

Slo full alarm: - Beklager

Flere ble bedt om å evakuere i Japan og Sør-Korea, da en Satellitt krasjet i vannet..

NRK - 31 maj 23 kl. 02:54

Nord-Koreas Satellitt havnet i sjøen

Tidlig onsdag skjøt Nord-Korea opp en militær rekognoseringsSatellitt som styrtet i havet, ifølge statelige medier. Den skal ha styrtet i Vestsjøen da den mistet fart på grunn av utfordringer med motoren, melder nyhetsbyrået AFP. RekognoseringsSatellitt, kan være utstyrt med kameraer, radarer og avlyttingsutstyr som kan blant annet kan brukes til å overvåke militære aktiviteter i andre land.

NRK - 30 maj 23 kl. 23:45

Japan har sendt ut nødvarsel – ber innbyggere søke ly

Japan har sendt ut nødvarsel ved Okinawa etter mulig rakettoppskyting fra Nord-Korea, melder nyhetsbyrået AFP. Innbyggere i byen Okinawa blir bedt om å holde seg i dekning. Myndighetene i Sør-Korea advarer innbyggerne i hovedstaden Seoul om mulig evakuering.

NRK - 30 maj 23 kl. 23:45

Japan og Sør-Korea opphever nødvarsel etter mulig rakettoppskyting fra Nord-Korea

Japan og Sør-Korea trekker begge tilbake nød- og evakueringsvarsler etter melding om at Nord-Korea skal ha skutt opp en rakett. – Advarsel om evakuering av Seoul var en feil, heter det i en uttalelse fra Sør-Koreas innenriksdepartement. Begge de to landene var i ferd med å evakuere beboere i deler av landet.

NRK - 25 maj 23 kl. 15:41

Sør-Korea har skutt opp sin første

Sør-Korea skjøt torsdag opp en kommersiell Satellitt for første gang. Satellitten er en del av landets planlagte rombaserte overvåkingssystem. Oppskytingen skjer etter at Nord-Korea planlegger å skyte opp en militær spionSatellitt.

NRK - 15 apr 23 kl. 10:19

Vellykket oppskytning av norsk Satellitt

Den norske Satellitten NorSat-TD ble skutt opp fra en base i California lørdag, melder Norsk Romsenter. Oppskytningen skjedde uten problemer. NortSat skal teste et nytt fremdriftsystem for Satellitter, drevet av elektresitet og jod.

NRK - 07 apr 23 kl. 09:29

Norges nye nasjonale Satellitt skytes opp søndag

1. påskedag skytes den norske Satellitten NorSat-TD opp fra SpaceX på Vandenberg Space Force Base i California. Det skriver Forskning.

NRK - 10 jan 23 kl. 01:15

Problemer for britisk Satellitt

Satellittselskapet Virgin Orbit melder at det var uregelmessigheter under oppskytingen av en Satellitt fra Storbritannia mandag, melder Reuters. Problemer med raketten under oppskytingen førte til at Satellitten ikke kom i bane. Selskapet Virgin Orbit som har spesialisert seg på små Satellitter, undersøker nå hva som gikk galt..

NRK - 22 feb 23 kl. 05:19

Sørkoreansk etterretning tror på nordkoreansk atomtest

Nord-Korea kan komme til å teste flere interkontinentale ballistiske raketter før landet senere i år gjennomfører en atomtest, mener sørkoreansk etterretning. Det isolerte landet har til nå gjennomført tester av interkontinentale ballistiske raketter i bratt vinkel. Men landet har allerede tilegnet seg evnen til å sende opp denne rakettypen i normal vinkel, noe som kan legge press på USA, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap onsdag.

VG - 21 jan 23 kl. 13:29

Brukte Satellitt: Ny keiserpingvinkoloni oppdaget i Antarktis

OvervåkningsSatellitter og avføring på isen har hjulpet britiske forskere med å finne en ny koloni med keiserpingviner i Vest-Antarktis..

VG - 21 jan 23 kl. 13:29

Brukte Satellitt: Ny keiserpingvinkoloni oppdaget i Antarktis

OvervåkningsSatellitter og avføring på isen har hjulpet britiske forskere med å finne en ny koloni med keiserpingviner i Vest-Antarktis..

NRK - 10 jan 23 kl. 01:15

Problemer for britisk Satellitt-oppskyting

Det britiske Satellittselskapet Virgin Orbit melder at det oppsto «uregelmessigheter» under oppskytingen av rakett med flere Satellitter fra Cornwall mandag, melder Reuters. Problemene førte til at en rekke mindre Satellitter ikke nådde sin planlagte bane. Virgin Orbit som har spesialisert seg på små Satellitter, og undersøker nå hva som gikk galt.

NRK - 02 nov 22 kl. 08:37

Russland har skutt militær Satellitt opp i verdensrommet

Russland har skutt opp en rakett med en militær Satellitt i verdensrommet, melder russiske nyhetsbyråer og siterer det russiske forsvarsdepartementet. Oppskytingen skjedde onsdag morgen. Hensikten med Satellitten er ikke kjent..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com