NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 12:04

NRK - 27 maj 24 kl. 04:38

Nord-Korea: Vil skyte opp satellitt innen 3. juni

Japan har blitt informert om at Nord-Korea planlegger å skyte opp en satellitt en gang før 3. juni i år. Det antas å være landets andre spionsatellitt. Japansk kystvakt opplyser at den er varslet av Nord-Korea om oppskytningen. Det er Japans kystvakt som koordinerer og distribuerer maritim sikkerhetsinformasjon øst i Asia.
Les mer på NRK


Les mer om:
Nord-Korea, Japans, Asia, Koreahalvøya, Kina, Luzon, Nord-Koreas, Tongchangri, koreas, Kim Jong, NTB, korea

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nord-Korea, Vil, skyte, opp, satellitt, innen3 , juni
NRK - 16 jan 24 kl. 03:45

Sør-Korea varsler kraftfullt militært svar hvis Nord-Korea provoserer

Sør-Korea varsler kraftfullt svar på en eventuell nordkoreansk provokasjon. Advarselen kommer etter at Nord-Korea har sagt at krig ikke er utelukket. Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa tirsdag at «hvis Sør-Korea krenker bare 0,001 millimeter av vårt landområde, luftrom og sjøområde, så vil det bli sett på som en provokasjon til krig».

NRK - 14 jan 24 kl. 07:31

Sør-Korea seier Nord-Korea har fyrt av missil

Nord-Korea har fyrt av eit ballistisk missil, ifølge forsvaret i Sør-Korea, melder AFP. – Nord-Korea har fyrt av eit uidentifisert ballistisk missil mot Japanhavet, seier forsvarsleiinga i ei fråsegn. Også den japanske kystvakta skal ha registrert aktivitet, og seier prosjektilet allereie skal ha falle ned, melder Reuters.

Klartale - 10 jun 24 kl. 10:33

Nord-Korea har sendt ballonger med søppel

Nord-Korea har sendt rundt 310 ballonger lastet med søppel. De har sendt ballongene over grensen og inn i Sør-Korea. Den siste lasten med ballonger ble sendt sent søndag.

NRK - 11 jun 24 kl. 04:15

Sør-Korea skjøt varselskudd mot nord – hevder nordkoreanske soldater krenket grensen

Nordkoreanske soldater krenket grensen mot Sør-Korea tidligere denne uken, og sørkoreanske styrker svarte med å skyte varselskudd, ifølge nyhetsbyrået Yonhap. Ifølge Sør-Korea tok nordkoreanske soldater seg i en kort periode over den tungt bevoktede grensen før de trakk seg tilbake til nordsiden av grensen. Sørkoreanske soldater svarte med å skyte varselskudd, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået tirsdag, som siterer Sør-Koreas generalstab.

Klartale - 29 maj 24 kl. 13:41

Nord-Korea anklages for å sende ballonger med bæsj

Flere ballonger har blitt sendt til Sør-Korea. De skal ha inneholdt både dyrebæsj og søppel. Det skriver nyhetsbyrået Yonhap.

NRK - 25 mar 24 kl. 06:03

Japans statsminister: – Viktig å snakke med Nord-Korea

Japans statsminister Fumio Kishida sier det er det er viktig å holde samtaler på svært høyt nivå med Nord-Korea. Kishidas uttalelse kom mandag, etter at den mektige søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un sa at den japanske statsministeren hadde bedt om et toppmøte. – For forholdet mellom Japan og Nord-Korea er det viktig med samtaler på toppnivå for å avklare saker som bortføringer, sier statsministeren til den japanske nasjonalforsamlingen med henvisning til japanere som ble bortført til Nord-Korea på 1970- og 1980-tallet.

NRK - 29 maj 24 kl. 07:53

Nord-Korea sender ballonger med avføring over grensen til Sør-Korea

Nord-Korea har nylig utført en provoserende handling ved å sende ballonger fylt med søppel og avføring over grensen til Sør-Korea, skriver The Guardian. Ballongene inneholdt alt fra plastflasker, batterier og skodeler til gjødsel og avføring. Sør-Korea har advart innbyggerne langs grensen om å holde seg unna ballongene, da de utgjør en trussel mot folks sikkerhet.

NRK - 04 jun 24 kl. 08:52

Sør-Korea gjenopptar militær aktivitet langs grensa

Sør-Korea gjenopptar militær aktivitet langs grensa til Nord-Korea, opplyser forsvarsledelsen i landet tirsdag. Mandag opplyste Sør-Korea at de skroter en militæravtale med Nord-Korea fra 2018, som skulle redusere spenningen mellom de to landene. Dette åpner for å avholde militærøvelser nær grensa, opplyser Sør-Koreas nasjonale sikkerhetsråd.

NRK - 24 jan 24 kl. 03:22

Nord-Korea skyter krysserraketter mot Gulehavet

Nord-Korea avfyrte onsdag flere krysserraketter mot Gulehavet, melder Sør-Koreas militære. Den sørkoreanske generalstaben opplyste at de hadde oppdaget at flere krysserraketter var avfyrt mot Gulehavet klokka 7 onsdag morgen lokal tid. Nord-Korea har siden nyttår trappet opp testingen av våpen, inkludert av det de kaller et undervanns kjernefysisk våpensystem og en hypersonisk rakett.

NRK - 02 feb 24 kl. 05:41

Ny rakettoppskyting fra Nord-Korea

Nord-Korea har igjen avfyrt flere krysserraketter ved vestkysten, opplyser det sørkoreanske forsvaret. Ifølge Sør-Korea ble rakettene avfyrt ved 11-tiden lokal tid fredag. Dette er fjerde gang på litt over en uke at Nord-Korea har skutt opp slike raketter.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.

NRK - 30 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 1 time siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 1 time siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com