NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 03:17

NRK - 07 dec 22 kl. 12:37

PST: Tatt beslag i 30 databærende enheter hos spionsiktet mann

PST sier de har tatt beslag i 30 databærende enheter, som minnepinner, pc-er og mobiltelefoner hos den spionsiktede mannen, som ble pågrepet i Tromsø i slutten av oktober. PST mener den siktede kan knyttes til GRU, den russiske militære etterretningen. Det skriver Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, i en e-post til NRK Supernytt. Mannen PST mistenker er spion, og som de nå har siktet for spionasje, erkjenner fortsatt ikke straffskyld. Han har valgt å benytte seg av retten til å ikke avgi politiforklaring, har advokaten tidligere sagt til NRK.
Les mer på NRK


Les mer om:
PST, Tromsø, GRU, Martin Bernsen, NRK Supernytt, NRK, NRKs, Marijana Lozic, Aftenposten

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: PST, Tatt, beslagi 30 , databærende, enheter, hos, spionsiktet, mann
Klartale - 11 sep 23 kl. 13:09

Utenlandsk borger siktet for spionasje i Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) pågrep en utenlandsk mann fredag. Det sier Thomas Blom til nyhetsbyrået NTB. Han er politiadvokat i PST.

NRK - 27 nov 23 kl. 22:51

33,6 prosent stemte ved omvalget i Moss

33,6 prosent av de stemmeberettigede mossingene fant veien til stemmeurnene i omvalget. Det opplyser valgansvarlig i Moss kommune Therese Evensen til NRK. Til sammenligning stemte 55,4 prosent ved det ordinære valget, som senere ble kjent ugyldig.

Klartale - 19 okt 22 kl. 14:58

PST tar over ansvaret for drone-sakene

– Vi er ikke i krig. Men vi er i et komplekst sikkerhetsbilde, sier Hedvig Moe. Hun er assisterende sjef i PST.

NRK - 07 dec 22 kl. 12:37

PST: Tatt beslag i 30 minnepinner, pc-er og mobiltelefoner hos spionsiktet mann

PST har tatt beslag i 30 minnepinner, pc-er og mobiltelefoner hos den spionsiktede mannen, som ble pågrepet i Tromsø i slutten av oktober. PST mener den siktede kan knyttes til GRU, den russiske militære etterretningen. Det skriver Martin Bernsen, seniorrådgiver i PST, i en e-post til NRK.

Klartale - 01 dec 22 kl. 12:55

Nå etterforsker PST bråket ved ambassaden til Iran

– Det er kastet stein mot ambassaden. Flere har prøvd å ta seg inn, sa Gjermund Stokkli i politiet. NTB snakket med operasjons-lederen midt i kaoset 29.

NRK - 09 jun 23 kl. 09:08

Mehl til NTB: Fikk bekreftelse på at PST og politiet er i gang med oppfølgingen

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier at hun har fått bekreftelse på at PST og politiet allerede er i gang med å følge opp 25. juni-rapporten. – Vi har hatt et møte.

NRK - 06 jul 23 kl. 20:57

USA: Iran har tatt beslag i lasteskip

Iran har tatt beslag i et lasteskip i Persiabukta som trolig drev med smugling, opplyser den amerikanske marinen. Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet lasteskipet har, eller hva det eventuelt skal ha smuglet. Ifølge den amerikanske marinen ble det bordet av den iranske nasjonalgarden.

Klartale - 30 sep 22 kl. 12:35

Tre livvakter fra politiet stanset med våpen på flyplass

Torsdag var tre livvakter fra Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) på vei til Kongo. På N’djili-flyplassen ble de stanset for kontroll.De var der for å gjøre klart for å være livvakt for Espen Barth Eide.

NRK - 16 okt 22 kl. 15:39

Skal vurdere politidirektørens habilitet etter varslersak

Politidirektoratet ber Justisdepartementet vurdere habiliteten til politidirektør Benedicte Bjørnland i forbindelse med oppsigelsen av PST-varsler Øyvind Tenold, skriver VG. Avisen har tidligere skrevet hvordan tidligere sjef for Politiets sikkerhetstjeneste i Vest, Øyvind Tenold, ble sagt opp fra stillingen sin i juni. Tenold mener oppsigelsen har sin bakgrunn i et varsel han sendte til Justisdepartementet i 2018.

NRK - 16 nov 22 kl. 15:43

PST: DNV et opplagt mål for russisk etterretning

– DNV er et attraktivt etterretningsmål for Russland. Det sa politioverbetjent Dag Røhjell i PST da han vitnet om russisk etterretning i Norge i Oslo tingrett i dag. Korrupsjonssaken som går i retten nå var ikke første gang sikkerhetstjenesten mente DNV (tidligere Norske Veritas) var utsatt for en etterretningstrussel, fortalte han.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Huseier får bot etter dødsbrann i Oppdal

Eieren av en bygning som brant i Oppdal i oktober 2022 får bot for ulovlig utleie og får inndratt 100.000 kroner, skriver Adresseavisen. Et polsk foreldrepar døde i brannen.

NRK - 45 minutter siden

Biden er dypt bekymret for Israels Rafah-planer

USAs president Joe Biden skal ha uttrykt dyp bekymring for Israels planer om en bakkeinvasjon av Rafah, melder Reuters. Det skal han ha sagt i telefonsamtalen han mandag hadde med den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Dette var første samtale de to hadde siden 15.

NRK - 45 minutter siden

Saudi-Arabias oljetopp avviser utfasing av olje og gass

– Verden bør forlate fantasien om å fase ut olje og gass, sier toppsjef Amin Nasser i den statlige saudiarabiske oljegiganten Aramco. Energiomstillingen er i ferd med å mislykkes, sa Nasser på en energikonferanse i Houston i Texas mandag, melder NTB. Ifølge det Paris-baserte Internasjonale energibyrået (IEA) kommer etterspørselen etter olje, gass og kull til å nå toppen i 2030.

NRK - 45 minutter siden

Pågrepet etter vold i Stavanger

En mann er pågrepet etter en voldshendelse i Stavanger natt til tirsdag. Det melder Sør-Vest politidistrikt. En mann i 50-årene er frakta til sykehus med hodeskader, skadeomfanget er uavklart.

NRK - 1 time siden

13 arbeidere fanget i russisk gullgruve

13 gruvearbeidere er fanget etter at fjellmasser raste i en gullgruve i Amur-regionen i Russland, melder det russiske beredskapsdepartementet. Ulykken skjedde i en av de største gruvene i landet. Den ligger i en region sørøst i Russland, i nærheten av grensa til Kina.

NRK - 1 time siden

Palestinske myndigheter: 20 palestinere drept i luftangrep i Gaza

20 palestinere ble natt til tirsdag drept i israelske luftangrep mot Rafah og det sentrale Gaza, det opplyser de Hamas-styrte helsemyndighetene. 14 ble drept i grensebyen Rafah, mens seks ble drept i et luftangrep mot flyktningleiren Al-Nuseirat, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Jordskjelv i Pakistan

Et jordskjelv med styrke på 5,5 rammet Pakistan tirsdag. Det opplyser GFZ, som er et tysk forskningssenter. Skjelvet hadde en dybde på 10 km..

NRK - 1 time siden

USA har ødelagt raketter og droner i Jemen

Det amerikanske militære sier de har ødelagt sju missiler som var ment for ødelegge skip, tre droner og tre konteinere med våpen i de houthi-kontrollerte delene av Jemen. Ifølge USAs hovedkommando var disse våpnene en umiddelbar trussel mot handelsskip og den amerikanske marinen i området. Det melder Reuters natt til tirsdag.

NRK - 2 timer siden

Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP. Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning..

NRK - 2 timer siden

Meldt om eksplosjoner i Damaskus

Folk har hørt eksplosjoner i nærheten av Syrias hovedstad Damaskus, ifølge den iranskvennlig libanesiske TV-stasjonen Mayadeen. Meldingen kom tidlig natt til tirsdag. Det forelå ved 0.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com