Klartale > Nyheter

Friday, 24 March, 10:15

Klartale - 20 jan 23 kl. 09:26

Nye og store protester mot presidenten i Peru

Folk hadde reist langt for å være med i protestene. Flere hadde kommet fra regioner i Andesfjellene. Flere protester startet ulike steder utenfor hovedstaden Lima. Derifra gikk de mot president-palasset.– Dina Boluarte!
Les mer på Klartale


Les mer om:
Andesfjellene, Lima, Boluarte, The Guardian, Pedro Castillo, AP, NTB, Arequipa, TV, Peru

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Nyeog , store, protestermot , presidenteni , Peru
Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

Klartale - 18 nov 22 kl. 06:00

Den tunge høsten i Iran

Flere skal dø. Det har myndighetene i Iran allerede bestemt. Nye 20 mennesker risikerer dødsstraff.

NRK - 15 okt 22 kl. 03:06

Iranske aktivister oppfordrer til nye protester

Iranske aktivister oppfordrer til nye landsomfattende protester lørdag, fem uker etter at demonstrasjonene mot regimet startet. Protestene ble utløst som følge av at unge Mahsa Amini døde etter å ha blitt arrestert av det såkalte moralpolitiet. Minst 108 mennesker er drept under protestene som politiet har slått hardt ned på.

NRK - 25 okt 22 kl. 19:21

Store protester på årsdagen for militærkuppet i Sudan

Tusenvis av demonstranter ble møtt med tåregass da de tirsdag markerte ettårsdagen for militærkuppet med nye protester i Khartoum. Demonstrantene ropte slagord som «Revolusjonen fortsetter» og «ingen forhandlinger med kuppmakerne» og gjentok kravet om demokratiske valg og sivilt styre. I Khartoums naboby Omdurman var det også protester og en demonstrant ble ifølge sykehuskilder påkjørt av et militært kjøretøy og døde av skadene.

NRK - 21 okt 22 kl. 16:14

Nye protester i Zahedan i Iran

Det har vært nye protester mot iranske myndigheter i byen Zahedan, tre uker etter at et stort antall demonstranter ble drept i byen. – Død over diktatoren, ropte en gruppe demonstranter utenfor en politistasjon fredag, ifølge videoer som er lagt ut på internett. De fleste av dem som deltok, skal ha vært unge menn.

NRK - 13 dec 22 kl. 05:17

7 personer døde i protester i Peru

I Peru er til sammen 7 mennesker drept i opptøyer mot at den tidligere presidenten ble avsatt. Blant de drepte er 3 tenåringer. Opptøyene startet da den venstreorienterte presidenten Pedro Castillo ble beskyldt for statskupp, og arrestert i forrige uke.

NRK - 21 jan 23 kl. 06:40

Nye protester mot pensjonsreform i Frankrike

Nye protester mot en omstridt pensjonsreform er planlagt i Frankrike lørdag etter at partiet La France Insoumise og flere ungdomsorganisasjoner varslet protester. Fordi det nåværende pensjonssystemet ikke er bærekraftig på lengre sikt, ønsker regjeringen en gradvis økning av pensjonsalderen fra 62 til 64 år. I tillegg skal antall år man må arbeide for å få full pensjon, øke, mens flere særordninger for enkelte grupper skal avskaffes, og minstepensjonen skal økes til cirka 12.

NRK - 25 jan 23 kl. 08:46

Nye protester og sammenstøt i Peru

I Perus hovedstad Lima har det vært nye sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, bare noen timer etter at presidenten ba om «våpenhvile». Demonstrantene ble møtt med tåregass og noe som trolig var en variant av gummikuler. Flere tusen mennesker skal ha deltatt i protesten tirsdag kveld lokal tid.

NRK - 25 okt 22 kl. 12:05

Tusener i protester mot energipolitikken

Flere tusen tyskere har de siste dagene demonstrert mot regjeringens energipolitikk og høye energipriser. Det er særlig i det østlige Tyskland at det har vært protester. I flere tilfeller er det sterkt høyreorienterte grupperinger som partiet Alternativ for Tyskland (AfD) som står bak.

NRK - 24 nov 22 kl. 05:19

Kina stenger ned by etter protester ved Iphone-fabrikk

I byen Zhengzhou, som huser verdens største Iphone-fabrikk, er det beordret koronanedstengning av flere distrikter etter voldelige protester ved fabrikken. Innbyggere i bykjernen får ikke forlate området med mindre de legger fram en negativ koronatest og tillatelse fra myndighetene. De blir også oppfordret til å ikke gå ut med mindre det er strengt nødvendig, ifølge lokale myndigheter.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 2 minutter siden

Riksadvokaten vil se på saken med Jan Helge Andersen på nytt

Saken oppdateres. 19. mai 2000 ble Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal drept og voldtatt.

Klartale - 1 time siden

– Blir overrasket om noen andre kan ta opp kampen

– Det er vanskelig å si hvem som vinner av Brann, Vålerenga og Rosenborg. Det sier Solveig Gulbrandsen til nyhetsbyrået NTB. Hun er ekspert for kanalen TV 2 og har tidligere vært fotballspiller.

Klartale - 1 time siden

Mann dømt for å ha svindlet 94 år gammel kvinne

En 62 år gammel mann har svindlet en 94 år gammel kvinne. Han er dømt til rundt to år i fengsel. Mannen kommer fra Østfold.

Klartale - 1 time siden

Solberg mener hun kunne styrt Norge bedre enn Støre

Erna Solberg leder partiet Høyre. Hun har også vært statsminister før. Hun sier hun kunne styrt landet bedre enn nårværende statsminister Jonas Gahr Støre.

Klartale - 1 time siden

Mange i Norge lurte på hva dette var

I Sverige skjøt de opp en rakett torsdag. I Norge så folk lysende objekter på himmelen. Mange lurte på hva det var.

Klartale - 1 time siden

Amerikansk angrep i Syria

USA har gjennomført et luftangrep i Syria. De angrep torsdag kveld. Det var gjengjeldelse for et angrep tidligere på dagen.

Klartale - 3 timer siden

Europa ruser seg på både kokain og «hestedop»

Et byrå har sjekket vann fra avløp. Der fant de mye rester av kokain. Folk i Europa bruker mer av narkotikaen enn før, sier de.

Klartale - 18 timer siden

Klarer Norge å kvalifisere seg?

Herre-landslaget til Norge skal spille mot Spania. Den spilles lørdag. Kampen er kvalifisering til Europa-mesterskapet (EM).

Klartale - 20 timer siden

Sier nei til Tiktok og Telegram

Folk som jobber i Oslo kommune, må fjerne apper. Det gjelder Tiktok og Telegram. Mange i arbeidslivet har telefoner gjennom jobb.

Klartale - 21 timer siden

Fant død person i Byfjorden i Bergen

Folk om bord i en hurtigbåt varslet politiet. Det lå en død person i i Byfjorden i Bergen. Personen er hentet til land.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com