Store

Friday, 01 December, 17:25

Nyheter om Store

Klartale - I førrgår: 12:35

Snø og kaldt for de fleste

Marit Berger jobber som meteorolog ved Meteorologisk institutt. Hun sier det er nord som får de varmt de kommende dagene. Jo lenger nord og øst du kommer, jo varmere blir temperaturene, ifølge Berger.

NRK - 1 time siden

Utenriksministeren om første dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første dag, så det var en usedvanlig god start på dette møtet, sier han.

NRK - Igår: 11:19

Putin med årlig tale for første gang på to år

Russlands president Vladimir Putin skal holde sin normalt sett årlige tale om året som har gått, 14. desember. Det er første gang han gjør det på to år, skriver NTB.

NRK - I førrgår: 12:49

Kuleba: Ukraina har budd seg godt på vinteren

Ukrainas utanriksminister Dmytro Kuleba og Noregs utanriksminister Espen Barth Eide møttest for første gong under Natos utanriksministermøte i Brussel onsdag. Der drøfta dei blant anna Vestens støtte til Ukraina og den komande vinteren. I fjor var det fleire Store straumbrot etter russisk bombing av infrastruktur.

NRK - I førrgår: 08:17

Al Jazeera: Israelske styrker blokkerer veier rundt Jenin

Store sikkerhetsstyrker fra Israel skal ha sperret av veiene inn til Jenin på den okkuperte Vestbredden, etter sammenstøt mellom israelske soldater og palestinere. Det melder Al Jazeera. Sikkerhetsstyrkene skal ha stormet flere hus i den Store palestinske flyktningleiren i byen.

Klartale - 28 nov 23 kl. 16:30

Slik kom Marie seg ut av den dårlige økonomien

– Jeg kjente det veldig på kroppen. Søvnen var dårlig. Jeg var sliten og hadde vondt i kroppen, sier Marie Olaussen til Klar Tale.

Klartale - 16 nov 23 kl. 06:00

Er du kritisk til tilbud på Black Friday?

Tilbud på Black Friday, halv pris, 70 prosent avslag. Butikkene vil selge deg både klær og elektronikk. De lokker med tilbud året rundt.

Aftenposten - 25 nov 23 kl. 15:42

Yngvar Numme (79) er død: – En av de Store gjøglerne i norsk showbransje

Altmuligmann innen showbiz Yngvar Numme er død, 79 år gammel. – Han var en av de Store gjøglerne i norsk….

NRK - 14 nov 23 kl. 22:41

Zelenskyj: Store tap ved Avdijivka vil forverre russernes situasjon

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier Store russiske tap ved byen Avdijivka i øst vil forverre Russlands situasjon i krigen. Russland har satt inn Store styrker i et forsøk på å erobre den lille byen, som ligger fullstendig i ruiner på grunn av kamphandlingene. Ukrainske styrker har så langt holdt stand der.

NRK - 23 nov 23 kl. 05:20

Semitrailer har kjørt i vegg i Melhus

En semitrailer har kjørt inn i en vegg på en bensinstasjon på Lundamo, skriver politiet i Trøndelag på X. Den har også truffet en bil som stod på stedet. Det er Store Store skader på trekkvogna og også skader på bensinstasjonen.

Klartale - 22 nov 23 kl. 16:30

– Det kan være muligheter for noe hagl

– Når onsdagens vær roer seg, kommer det til å dreie seg om til nordavind. Det sier Martin Granerød til nyhetsbyrået NTB. Han er meteorolog.

NRK - 12 nov 23 kl. 17:11

Rundt 500.000 fordrevet etter oversvømmelser i Somalia

Kraftig nedbør har utløst styrtflom i Store deler av Somalia. Rundt en halv million mennesker har flyktet fra hjemmene sine, og mer enn 30 er døde. Landet har vært hardt rammet av nedbør i hele november, kort tid etter en tørkekatastrofe som har etterlatt Store deler av landet på randen av hungersnød.

NRK - 45 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid Store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

E6 Hamar-Lillehammer stengt i begge retningar

E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil. Det er skader på broen over E6, og en stor kran og Store steiner må fjernes før veien kan åpne. Derfor blir det omkjøring mellom Mjøsbrua og Biri, men trafikken mellom Oslo og Trondheim blir nå anbefalt å kjøre Rv 3 Østerdalen i stedet for Gudbrandsdalen.

Aftenposten - 3 timer siden

Kriserammede Viaplay skjermer sportstilbudet – Premier League-prisen står fast

Viaplay vil verken svekke sportssatsingen eller øke prisene selv om selskapet presenterer Store underskudd og….

NRK - 3 timer siden

EU ber Meta om detaljar rundt tiltak for å hindra spreiing av seksuelt misbruk av barn

EU gav fredag ordre til det amerikanske teknologiselskapet Meta Platforms om å dela detaljar om kva tiltak dei har innført for å handtera spreiinga av innhald som viser seksuelt misbruk av barn på Instagram, eit av dei sosiale medium det amerikanske selskapet eig, innan 22. desember. Nyheitsbyrået Reuters siterer EU-kommisjonen, som skriv i ei utsegn at dei også har etterspurd informasjon om korleis algoritmeanbefalingane fungerer og korleis det kan forsterka spreiinga av potensielt skadeleg innhald.

NRK - 4 timer siden

Høyeste forbruksgjeld siden 2020

Den norske forbruksgjelden er nå oppe i 161,4 milliarder kroner. Det er det høyeste siden desember 2020. Grunn til bekymring mener Norsk Gjeldsinformasjon.

Klartale - 5 timer siden

Mange er bekymret for om de klarer å betale regningene sine

Folk sliter med økonomien for tiden. Varer og tjenester blir dyrere. Det blir også folks lån.

E24 - 6 timer siden

Obos-prisene steg 0,2 prosent i Oslo i november

Markedet for brukte Obos-boliger i Oslo har i det Store og hele vært mer motstandsdyktig mot renteøkninger og økte levekostnader enn antatt, mener Obos..

NRK - 7 timer siden

EU åtvarar mot mineral på havbotnen

Nytt EU-direktiv åtvarar mot å vinne ut mineral på havbotnen. Det kan leggje i kjelkar i vegen for planane til Ap-Sp-regjeringa om å opne opp Store område i Barentshavet og Grønlandshavet for gruvedrift, skriv NTB. Venstre, Raudt, SV, MDG og KrF har kritisert stortingsmeldinga, som no er til behandling.

NRK - 21 nov 23 kl. 14:46

Avslutter søket i forbindelse med redningsaksjon i Øygarden

Nødetater rykket tirsdag ettermiddag ut til Ågotnes i Øygarden, etter melding om en kvinne som hadde vært i sjøen. Det var lenge uklare omstendigheter i forbindelse med hendelsen. Politiet satte i gang en redningsaksjon, etter eventuelle andre personer i sjøen.

NRK - 8 timer siden

Færre utsatte områder i Sverige – men høyt problemnivå

Svensk politi sin liste over såkalte utsatte områder har minket noe. Problemene er fortsatt Store, og utviklingen anses som stagnert. – Det viser at de kriminelles påvirkning er blitt sementert og at den blir stadig mer motstandsdyktig, sier Charlotta Höglund ved politiets nasjonale operative avdeling.

NRK - 21 nov 23 kl. 00:46

X saksøker Media Matters

X, tidligere Twitter, saksøker Media Matters. X påstår at Media Matters har ærekrenket dem. Bakgrunnen er at Media Matters publiserte en rapport som sa at annonser for Store merkevarer dukket opp ved siden av poster med antisemittisk inneholdt, som blant annet skrøt av Adolf Hitler og nazistene.

Aftenposten - 22 timer siden

Forretningsmann siktet for skattesvik på 37 millioner kroner

Politiet mener mannen driver et «skjult forretningsnettverk» og har gjemt unna Store summer i utlandet..

NRK - 23 timer siden

To drept i rakettangrep i østlige Ukraina

To personer mistet livet i et russisk rakettangrep i det østlige Ukraina natt til torsdag. Ti mennesker ble opprinnelig meldt såret og fem savnet. Det russiske rakettangrepet traff to boligblokker i Donetsk-regionen øst i Ukraina torsdag.

E24 - Igår: 16:25

Forretningsmann siktet for skattesvik på 37 millioner kroner

Politiet mener mannen driver et «skjult forretningsnettverk» og har gjemt unna Store summer i utlandet. Selv nekter han for å ha gjort noe ulovlig..

Klartale - Igår: 16:00

Mange lever i hjem uten denne: – Som å kjøre bil uten bilbelte

Jula er høytid for branner i norske hjem. Det viser tall fra brannstatistikk.no.

NRK - Igår: 15:07

Beskylder Vesten for å legge ned OSSE

På et møte i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) i Skopje i Nord-Makedonia sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at utsikten til en gjenoppliving av organisasjonen synes liten. – Det er ingen grunn til optimisme for tiden. OSSE er i all hovedsak blitt et påheng til Nato og EU.

Klartale - 01 nov 23 kl. 06:00

Hvorfor frykter Iran og Israel hverandre?

Israel vil knuse gruppa Hamas. De slipper bomber over Gaza. Samtidig sender USA soldater og krigsskip til Midtøsten.

NRK - Igår: 13:42

Nasjonalbiblioteket får NRKs arkivsamlinger

NRK og Nasjonalbiblioteket har blitt enige om å flytte Store deler av NRK-arkivet til Nasjonalbiblioteket. De vil få ansvar for å bevare, digitalisere og formidle samlingene framover, skriver NRK Kommunikasjon i en pressemelding. Samlingene er en del av norsk kulturarv.

NRK - Igår: 13:42

Får NRKs arkivsamlinger

NRK og Nasjonalbiblioteket har blitt enige om å flytte Store deler av NRK-arkivet til Nasjonalbiblioteket. De vil få ansvar for å bevare, digitalisere og formidle samlingene framover, skriver NRK Kommunikasjon i en pressemelding. Samlingene er en del av norsk kulturarv.

NRK - Igår: 09:45

Over én million fordrevet av flom

Over én million mennesker har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine i Somalia etter at landet ble rammet av flom som følge av styrtregn, ifølge president Hassan Sheikh Mohamud, skriver NTB. Store nedbørsmengder knyttet til værfenomenet El Nino har ført til voldsomme oversvømmelser i Somalia og nabolandene Kenya og Etiopia. Flommen har forverret den humanitære krisen i Afrikas Horn, der landene akkurat har kommet seg ut av den verste tørken på flere tiår.

VG - Igår: 00:26

United-spillere får gjennomgå etter tabbekvelden – Scholes ut mot Fernandes

Manchester United-målvakt André Onana (27) ble den Store syndebukken etter å to stygge keepertabber. Men han er ikke den eneste som får passet påskrevet..

Aftenposten - Igår: 00:26

United-spillere får gjennomgå etter tabbekvelden – Scholes ut mot Fernandes

Manchester United-målvakt André Onana (27) ble den Store syndebukken etter å to stygge keepertabber..

NRK - 20 nov 23 kl. 03:36

Brann i enebolig på Askøy

Tre personer ble sendt til sykehus for behandling av røykskader etter en boligbrann på Askøy. 110-sentralen Vest meldte om brannen klokken 00.43 natt til mandag.

VG - Igår: 22:23

Kuldesjokk i Store deler av landet: – Ikke noe som tyder på en skikkelig endring

Vi har en kjølig avslutning på november, spesielt i Trøndelag og nord på Østlandet. I Oslo er det kaldere enn normalt..

Aftenposten - Igår: 17:39

– Vi har barn med Store utfordringer

Over 23.000 avvik vitner om klasserom fylt med spytting, slag og trusler..

E24 - I førrgår: 16:40

Den Store melkekampen

Det er full strid om melken vi drikker stadig mindre av..

NRK - I førrgår: 15:21

Trafikkulykke på Gaupås

To biler har kollidert på E16 på vestsiden av Gaupåstunnelen mellom Åsane og Ytre Arna i Bergen. Ingen personer skal ifølge politiet være skadet. Kjørefeltet retning Åsane er inntil videre stengt.

NRK - I førrgår: 13:31

Politiaksjon på Nes etter knivtrugslar

Ein person skal ha truga med kniv på Nes, melder Romerikes blad. Ifølgje aviska er politiet på staden med Store ressursar..

NRK - I førrgår: 12:41

Budsjettforhandlingene: – Reell politisk avstand

Forhandlingene mellom SV og regjeringspartiene Ap og Sp om neste års statsbudsjett fortsatte med et nytt møte på Stortinget klokken 12.30. – Det er reell politisk avstand, sa finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski i SV ved inngangen til forhandlingsmøtet.

VG - I førrgår: 12:24

Stoltenberg om Putins Russland: Kraftig svekket av krigen

Store menneskelige tap og svekket politisk innflytelse: Jens Stoltenberg mener Vladimir Putin taper på flere fronter..

Aftenposten - I førrgår: 07:00

Årets Store julekalender kan gi mareritt

Du elsker skuespillerkunsten til Kjersti Elvik og Vidar Magnussen.

NRK - 28 nov 23 kl. 17:24

Minst 40 sivile drept i jihadistangrep mot by i Burkina Faso

Minst 40 mennesker mistet livet da ytterliggående islamister gikk til angrep på en militærbase i byen Djibo i Burkina Faso i helgen, ifølge FN. Angrepet ble gjennomført søndag og har blitt beskrevet som omfattende. Ifølge FN er det den al-Qaida-tilknyttede gruppen JNIM som står bak.

NRK - 28 nov 23 kl. 14:47

Blei skremt av reality-deltaking

Svenske Anna Sahlin røper at ho ikkje hadde sett dramaserien bak før ho takka ja til å vere med i den nye realityserien «Squid Game: The Challenge». Ho fekk førespurnad om å vere med via Instagram, og følte at ho «ikkje kunne seie nei», fortel ho til SVT. Den svenske artisten vart plukka ut blant 90.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com