Peru

Tuesday, 16 July, 14:07

Nyheter om Peru

NRK - 15 maj 24 kl. 05:04

Minst 16 døde i bussulykke i Peru

Minst 16 mennesker døde da en buss kjørte av veien på en fjellvei i Ayacucho-regionen i Peru, opplyser myndighetene i landet. Bussen hadde over 40 passasjerer da ulykken skjedde høyt oppe i Andesfjellene tirsdag. Ulykken skjedde da bussen var på vei fra hovedstaden Lima til byen Ayacucho på en sikksakk-strekning på Libertadores-hovedveien.

NRK - 28 jun 24 kl. 08:02

Fare for tsunamibølger etter jordskjelv i Peru

Et jordskjelv med styrke 7,2 er registrert rett utenfor kysten av Peru, ifølge jordskjelvsenteret USGS. Det er fare for tsunamibølger på opptil 3 meter. Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS oppjusterte styrken på skjelvet kort tid etter at det fant sted rundt 8,8 kilometer fra Atiquipa-distriktet sør i Peru.

NRK - 28 jun 24 kl. 08:02

Ikkje lenger fare for tsunamibølger etter jordskjelv i Peru

Et jordskjelv med styrke 7,2 er registrert rett utenfor kysten av Peru, ifølge jordskjelvsenteret USGS. Det ble tidligere meldt om fare for tsunamibølger opp til 3 meter. Varselet er nå trukket tilbake, melder det amerikanske tsunamivarsel-senteret.

VG - 28 jun 24 kl. 08:18

Fare for tsunamietter jordskjelv med styrke 7,2 i Peru

Et jordskjelv med styrke 7,2 er registrert rett utenfor kysten av Peru, ifølge jordskjelvsenteret USGS. Det er fare for tsunami på opptil 3 meter..

NRK - 28 jun 24 kl. 08:02

Jordskjelv med styrke 7 nær kysten av Peru

Et jordskjelv med styrke 7 er registrert rett utenfor kysten av Peru, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Det er ikke registrert noen tsunamitrussel fra skjelvet, ifølge det amerikanske tsunamivarslingssenteret. Det tyske geoforskningssenteret GFZ målte tidligere fredag morgen jordskjelvet til styrke 6,9.

VG - 30 jun 24 kl. 04:30

Sikret Argentinas tredje strake seier

Argentina, uten Lionel Messi, tok i natt sin tredje strake sier i gruppespillet i Copa America. Lautaro Martínez scoret begge målene i 2-0-seieren mot Peru..

VG - 29 jun 24 kl. 11:22

Messi går glipp av siste puljekamp i Copa America

Argentinas stjernespiller Lionel Messi plages med en muskelskade og spiller ikke mot Peru i siste puljekamp i Copa America lørdag..

NRK - 30 apr 24 kl. 01:24

25 døde i bussulykke i Peru

Minst 25 personer mistet livet og mange ble skadd da en buss falt ned i en 200 meter dyp kløft ved en fjellvei i det nordlige Peru, opplyser lokale myndigheter. Ulykken skjedde på en uasfaltert vei i regionen Cajamarca i Andesfjellene sent søndag. Bussen hadde over 50 passasjerer.

VG - 05 jun 24 kl. 19:25

Norge stopper adopsjoner fra fire nye land

Det blir stopp på adopsjoner fra Peru, Sør-Afrika, Tsjekkia og Ungarn..

NRK - 05 jun 24 kl. 19:35

Norge stanser adopsjoner fra fire nye land

Onsdag ble adopsjoner fra Peru, Sør-Afrika, Tsjekkia og Ungarn stanset. Grunnen er at Bufdir ikke kan være sikre på at adopsjonene fra disse landene gjennomføres på en lovlig, etisk og forsvarlig måte, skriver VG. Organisasjonene som har stått bak adopsjonene fra de aktuelle landene kan klage på vedtaket.

NRK - 02 apr 24 kl. 09:49

Statsråder i Peru trekker seg etter Rolex-skandale

Politiet gjennomsøkte i helgen hjemmet og kontoret til president Dina Boluarte for å forsøke å finne ut hvor hun har fått minst tre kostbare Rolex-klokker fra. Hun nekter selv for å ha gjort noe galt og insisterer på at hun kjøpte klokkene for egne penger. Tre Peruanske statsråder gikk mandag brått av etter ransakelsen.

NRK - 30 mar 24 kl. 07:30

Razzia hos presidenten i Peru

Politiet i Peru gjennomførte i natt en razzia hjemme hos landets president Dina Boluarte, skriver AFP. Presidenten mistenkes for korrupsjon. Ifølge politiet så de blant annet etter flere Rolex-klokker, som presidenten ikke skal ha fortollet.

NRK - 06 mar 24 kl. 05:14

Perus statsminister går av

Alberto Otárola trekker seg som statsminister i Peru. Bakgrunnen er et lekket lydopptak som skal avdekke at han utnytter sin posisjon, melder NTB. Otárola nekter for å ha gjort noe galt.

NRK - 27 feb 24 kl. 05:05

Peru slår dengue-alarm

Peru har erklært helsekrise i de fleste av landets provinser mens denguefeber sprer seg i varmere vær enn normalt for årstiden. Over 31.000 er smittet.

NRK - 04 apr 24 kl. 04:30

Mistillitsforslag mot Perus nye regjering avvist

Nasjonalforsamlingen i Peru har gitt tillit til den nye regjeringen til president Dina Boluarte. Presidenten står for tiden midt i «Rolex-skandalen». Et flertall på 70 stemmer i avstemningen onsdag ga grønt lys for at statsminister Gustavo Adrianzén skal få fortsette i posten som han overtok i forrige måned.

NRK - 30 mar 24 kl. 22:48

Perus president kaller razzia for fornærmende

Presidenten i Peru, Dina Boluarte, kaller razziaen som ble gjennomført hjemme hos henne for vilkårlig og fornærmende. Det sa hun i en tale til nasjonen. Hun sier også at hun ikke kommer til å gå av.

VG - 30 mar 24 kl. 07:22

Mulig Rolex-skandale: Politirazzia hos Perus president

Politiet i Peru har gjennomført en razzia hjemme hos landets president Dina Boluarte..

VG - 06 mar 24 kl. 05:08

Perus statsminister går av

Alberto Otárola trekker seg som statsminister i Peru. Bakgrunnen er et lekket lydopptak som skal avdekke at han utnytter sin posisjon..

NRK - 03 dec 23 kl. 03:21

Minst ni drept i raid mot gruve i Peru

Ni mennesker ble drept og 15 skadet da væpnede menn raidet en gullgruve i provinsen Pataz i Peru, melder Bloomberg News, ifølge Reuters. Det nasjonale politiet i Peru har nå tatt tilbake kontrollen over gullgruven. Syv mistenkte er arrestert.

NRK - 01 mar 24 kl. 09:38

Trolig en million smittet av denguefeber i Brasil

Denguefeber sprer seg uvanlig raskt i Brasil, der over en million mennesker er bekreftet eller mistenkt smittet av viruset. 214 er så langt døde av sykdommen. Det viser tall fra det brasilianske Helsedepartementet, som ble lagt frem fredag.

NRK - 10 jan 24 kl. 02:09

Peru erklærer unntakstilstand ved grensa til Ecuador

Peru setter inn politistyrker og erklærer unntakstilstand i de nordlige grenseområdene mot det urolige nabolandet Ecuador. Perus innenriksdepartement beordret utplasseringen av politistyrken tirsdag. Kort tid etter kunngjorde landets statsminister Alberto Otárola unntakstilstand i områdene.

NRK - 17 aug 23 kl. 06:20

Peru tillater abort for 11-årig voldtektsoffer etter press fra FN

En 11 år gammel jente får lov til å ta abort i Peru etter å ha blitt voldtatt av stefaren sin. Opprinnelig ble hun nektet abort, noe som skapte stor harme. Etter at FN ba myndighetene i landet til å ta grep, fikk jenta lov til å ta abort.

NRK - 20 dec 23 kl. 14:40

Jordskjelv i Peru

Et jordskjelv med en styrke på 6 har rammet det sørlige Peru. Skjelvet skjedde på 80 km dybde, melder Reuters..

NRK - 22 jan 24 kl. 02:38

Bandemedlemmer forsøkte å ta kontroll over sykehus i Ecuador

Politiet i Ecuador har pågrepet 68 personer som søndag forsøkte å ta kontroll over et sykehus, trolig for å hente ut en såret person. Politiet mener at angrepet på sykehuset var ledd i den pågående krigen mellom narkotikabander og politiet, og at det var et forsøk på å befri en person som ble innlagt noen timer før. Politiet opplyser også at de har raidet et såkalt rehabiliteringssenter som huset et kommandosenter for en bande og et bordell, der flere bandemedlemmer ble tatt.

Klartale - 10 jan 24 kl. 11:15

Kaos og vold i Ecuador etter gjengleder rømte fra fengsel

Ecuador var et av de fredeligste landene i Latin-Amerika. Nå er Ecuador i en konflikt. Det sier presidenten.

VG - 23 nov 23 kl. 07:56

Venezuela anklager Perus regjering for å ha kidnappet landslaget

Venezuela og Peru spilte 1-1 i en VM-kvalikkamp i Lima onsdag. Etter oppgjøret har Venezuela anklaget Peru for å ha kidnappet landets fotballandslag..

NRK - 24 dec 23 kl. 06:43

Julenissen hamlet opp med narkobande i Peru

En Peruansk politigruppe sendte inn agenter utkledd som julenissen for å infiltrere et utrygt nabolag og knuse en lokal narkobande. Forkledningsaksjonen førte til pågripelsen av to menn som solgte kokain og marihuana i et hus i Huaral, rundt 70 kilometer nord for hovedstaden Lima. Det opplyste politiet i det søramerikanske landet lørdag.

VG - 07 nov 23 kl. 21:50

Solgte avokado fra Peru – var egentlig fra Israel

Avokado fra Peru, sto det på skiltet. Med liten skrift på pakningen sto det derimot at frukten var fra Israel. Det får Simen Berg Henes (28) til å reagere..

NRK - 25 okt 23 kl. 07:26

Tre tonn kokain beslaglagt i Peru

Peruansk politi har tatt i beslag mer enn tre tonn kokain nord i landet, opplyser politiet selv. Narkotikaen var ment å bli smuglet nordover til Mellom- og Nord-Amerika, ifølge politiet. Seks mistenkte fra Ecuador og Colombia ble pågrepet i politiaksjonen.

NRK - 07 dec 23 kl. 00:39

Ekspresident Alberto Fujimori løslatt fra fengsel i Peru

Perus tidligere president Alberto Fujimori er løslatt fra fengsel på humanitært grunnlag tross motstand fra en regional domstol. Den 85 år gamle ekspresidenten soner en dom på 25 år for menneskerettsbrudd da han var president på 1990-tallet. Han ble anklaget for å stå bak militære dødsskvadroners drap på 25 av landets borgere.

NRK - 20 okt 23 kl. 07:33

FN: El Nino vil fortsette minst til neste sommer

Værfenomenet El Nino vil fortsette frem til minst sommeren 2024. Det går frem av en rapport fra Verdens matvareprogram FAO, melder Reuters. FAO skriver at de er bekymret for landbruk og fiske i Sør-Amerika på grunn av El Nino.

NRK - 26 maj 23 kl. 08:01

Kokain i pakker merket med hakekors funnet i Peru

Politiet i Peru har beslaglagt et parti med kokain, merket med hakekors og Hitlers navn. Narkotikaen var skjult i en last med asparges som skulle til Europa. De 58 kilospakkene ble funnet i en konteiner om bord på et Liberia-registrert lasteskip som lå ved kai i Paita nord in Peru.

NRK - 18 sep 23 kl. 17:09

20 døde i bussulykke i Peru

Minst 20 personer har mistet livet i en bussulykke i Peru. Det sier ordføreren i Anco-distriktet ifølge Reuters. Ytterligere 20 personer skal være skadd i ulykken..

VG - 17 sep 23 kl. 22:42

Davis Cup-nedtur for Norge – røk mot Peru i kvalifiseringen

Tennisspillerne Viktor Durasovic og Hermann Høyeraal fikk trøbbel mot Peru i kvalifiseringen til Davis Cup søndag..

NRK - 04 sep 23 kl. 22:22

Seks drept i sammenstøt i Peru

Fire regjeringssoldater og to medlemmer av Lysende sti-geriljaen er drept i sammenstøt i Peru, opplyser hæren i landet. Regjeringssoldatene ble angrepet da de patruljerte i Andes-regionen der de i to tiår har kjempet mot narkotikabander og restene av geriljagruppen Lysende sti. (NTB).

VG - 18 okt 23 kl. 07:09

Messi-dobbel for Argentina

Liverpool-spiss Darwin Núñez scoret ett av målene da Uruguay slo Brasil 2-0, mens Lionel Messi scoret to da Argentina slo Peru i VM-kvalifiseringen i natt..

NRK - 16 maj 23 kl. 15:44

UD: Fjerner reiseråd for Peru

Utenriksdepartementet fjerner reiserådet for Peru som følge av at sikkerhetssituasjonen er normalisert. Reiseråd for flere regioner i Peru ble opprinnelig innført i januar 2023 som følge av politisk og sosial uro i landet. Dette reiserådet er gradvis nedjustert etter hvert som situasjonen har bedret seg i flere områder.

NRK - 29 sep 23 kl. 04:59

Stenger deler av Machu Picchu

Deler av Perus største turistattraksjon Machu Picchu blir stengt for turister. Årsaken er erosjon i deler av visse steinstrukturer. Det gjelder kondortempelet og soltempelet samt den hellige steinen Intihuatana.

Klartale - 14 sep 23 kl. 11:00

Er dette et romvesen?

Kongressen i Mexico møttes til en høring tirsdag. De skulle diskutere om det kan være liv på andre planeter. Under møtet fikk de også se noen levninger.

NRK - 05 sep 23 kl. 04:22

Over et tonn kokain stanset på vei til Tyskland

Politiet i Ecuador har beslaglagt over ett tonn kokain som var gjemt i en bananlast på vei til Tyskland. 1,2 tonn kokain var skjult i 31 kofferter som igjen lå i en bananlast. Beslaget ble gjort i havnebyen Guayaquil, opplyste ecuadoriansk politi mandag.

NRK - 03 sep 23 kl. 05:11

Førkolumbisk bønnested avdekket i Peru

Arkeologer har avdekket et førkolumbisk sted der folk samlet seg for å prise sine forfedre. – Vi har oppdaget et arkeologisk utgravingssted fra Wari-tiden som vi tidfester til mellom 800 og 1000 år etter Kristus, sier den japanske arkeologen Shinya Watanabe til nyhetsbyrået AFP. To gravkamre med groper for mumier og offergaver til forfedrene ble funnet på stedet, sier Watanabe.

Klartale - 26 maj 23 kl. 08:32

Pakker med kokain merket med hakekors

Pakker med det narkotiske stoffet kokain ble funnet i Peru. De er beslaglagt av politiet. Pakkene er merket med hakekors og Hitlers navn.

NRK - 16 aug 23 kl. 09:20

Harrison Ford får slange oppkalt etter seg

En nyoppdaget slange i Peru har fått navn etter skuespiller Harrison Ford. Slangen, som bare er rundt først centimeter lang, har ifølge Sky News fått det klingende navnet «Tachymenoides Harrisonfordi». Grunnen til at slangen får navn etter den tidligere «Indiana Jones-skuespilleren» er skuespillerens jobb og engasjement for klimaet..

NRK - 09 aug 23 kl. 07:48

Amazon-nasjoner innleder allianse for å beskytte regnskogen

Åtte søramerikanske land har blitt enige om å innlede en allianse for å beskytte Amazonas, og lovet på et toppmøte i Brasil å stoppe verdens største regnskog fra å nå et «point of no return». Det skriver Aljazeera. Gruppens medlemmer – Bolivia, Brasil, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, Surinam og Venezuela – signerte en felles erklæring i Belém, ved munningen av Amazonas-elven.

NRK - 09 aug 23 kl. 07:48

Amazonas-nasjoner innleder allianse for å beskytte regnskogen

Åtte søramerikanske land har blitt enige om å innlede en allianse for å beskytte Amazonas, og lovet på et toppmøte i Brasil å stoppe verdens største regnskog fra å nå et «point of no return». Det skriver Aljazeera. Gruppens medlemmer – Bolivia, Brasil, Colombia, Ecuador, Guyana, Peru, Surinam og Venezuela – signerte en felles erklæring i Belém, ved munningen av Amazonas-elven.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com