Pedro Castillo

Tuesday, 16 July, 14:05

Nyheter om Pedro Castillo

Klartale - 08 dec 22 kl. 08:37

Tvunget til å slutte som president i Peru etter kaos

Pedro Castillo var president i Peru fram til tirsdag. Da bestemte parlamentet at han måtte slutte. Deretter tok det kort tid før politiet pågrep Castillo.

NRK - 02 apr 24 kl. 09:49

Statsråder i Peru trekker seg etter Rolex-skandale

Politiet gjennomsøkte i helgen hjemmet og kontoret til president Dina Boluarte for å forsøke å finne ut hvor hun har fått minst tre kostbare Rolex-klokker fra. Hun nekter selv for å ha gjort noe galt og insisterer på at hun kjøpte klokkene for egne penger. Tre peruanske statsråder gikk mandag brått av etter ransakelsen.

NRK - 13 dec 22 kl. 23:48

Avsatt president i Peru sier fengsling er «urettferdig»

Pedro Castillo hevder han er utsatt for «urettferdig og vilkårlig frihetsberøvelse» fordi han sitter fengslet, mistenkt for kuppforsøk forrige uke. Castillo ble pågrepet onsdag etter at nasjonalforsamlingen avsatte ham gjennom en riksrettsavstemning. Det skjedde bare noen timer etter at han forsøkte tvangsoppløse nasjonalforsamlingen og styre landet ved dekret.

NRK - 12 dec 22 kl. 20:09

Perus ekspresident ber om grunnlovsgivende forsamling

Perus nå avsatte president Pedro Castillo ber om at det skal dannes en grunnlovsgivende forsamling i landet. Det skriver Reuters. Det søramerikanske landet har vært preget av voldsomme og dødelige demonstrasjoner de siste dagene, både for og mot Castillo.

NRK - 12 okt 22 kl. 10:48

Perus president Pedro Castillo siktet for korrupsjon

Perus påtalemyndighet har siktet president Pedro Castillo for korrupsjon og for å være en del av en kriminell organisasjon. Presidenten avviser alle anklager. Perus riksadvokat Patricia Benavides siktet tirsdag president Castillo for deltakelse i en kriminell organisasjon og for korrupsjon.

NRK - 29 dec 22 kl. 00:47

Perus avsatte president ber om å bli løslatt

I et rettsmøte onsdag ba Perus avsatte president Pedro Castillo om å bli løslatt. – Jeg ber om en slutt på hatet og om å bli satt fri, sa Castillo da han møtte i høyesterett. – Jeg har aldri begått noe opprør, la han til.

NRK - 14 dec 22 kl. 00:31

Domstol i Peru avviste anken om løslatelse av Castillo

En domstol i Peru avviste tirsdag en anke fra den avsatte tidligere presidenten Pedro Castillo om å bli løslatt fra midlertidig varetekt. Påltalemyndighetene har anklaget han for opprør og konspirasjon, melder AFP. Castillo ble arrestert sist uke etter et forsøk på å oppløse parlamentet og styre ved dekret.

NRK - 07 dec 22 kl. 18:24

Skriver ut nyvalg i Peru

President Pedro Castillo i Peru oppløser nasjonalforsamlingen, innfører unntaksstyre og skriver ut valg på en kongress som skal skrive en ny grunnlov. Castillo varsler også portforbud mellom klokken 22 og klokken 4. Kunngjøringen kom i en TV-tale onsdag, bare noen timer før nasjonalforsamlingen skulle holde en ny debatt om hvorvidt presidenten skal stilles for riksrett.

NRK - 24 jan 23 kl. 22:14

Perus president ber om «våpenhvile»

Perus president Dina Boluarte ber om «nasjonal våpenhvile» etter de omfattende protestene som har krevd 56 liv siden hun ble innsatt 7. desember. 46 mennesker er ifølge landets ombudsmann for menneskerettigheter drept av sikkerhetsstyrker som har slått hardt ned på protestene mot Boluarte.

NRK - 21 jan 23 kl. 17:00

Peru stenger Machu Picchu

Det søramerikanske landet Peru har stengt adgangen til oldtidsbyen Machu Picchu. Det melder nyhetsbyrået AFP. Årsaken er de omfattende protestene i landet, opplyser peruvianske myndigheter.

NRK - 21 jan 23 kl. 05:03

Tusener av demonstranter i Limas gater

Tusener av demonstranter fylte gatene i Perus hovedstad Lima fredag. For annen dag på rad ble de møtt av tåregass fra politiet. Mange av demonstrantene er kommet til hovedstaden fra avsidesliggende områder i Andesfjellene, der mange tilhengere av den avsatte presidenten Pedro Castillo har mistet livet i protester.

NRK - 10 mar 23 kl. 03:57

Avsatt president i Peru forblir i varetekt i tre år

Perus ekspresident Pedro Castillo forblir varetektsfengslet i 36 måneder istedenfor 18 måneder, avgjorde en dommer i Peru fredag. Den treårige varetektskjennelsen henger sammen anklager om organisert kriminalitet, påvirkningshandel og ulovlig samarbeid under Castillos 17 måneder lange periode som Perus president. – Jeg benekter ettertrykkelig og kategorisk å være leder eller del av et kriminelt nettverk, sa han under en høring.

NRK - 17 dec 22 kl. 16:29

Perus president nekter å gå av

Perus president Dina Boluarte nekter å gå av og ber nasjonalforsamlingen snu og framskynde neste valg. – Hva blir løst ved at jeg går av? Vi blir værende til kongressen bestemmer seg for å fremskynde valget, sier Boluarte.

NRK - 09 dec 22 kl. 22:40

Perus nye president ber om ro

Mens protestene øker mot avsettelsen av Perus president Pedro Castillo, ber hans etterfølger Dino Boluarte om ro. Politiet tok torsdag i bruk tåregass under sammenstøt med hundrevis av demonstranter som krevde at Castillo skulle løslates, og fredag fortsatte protestene med sperringer i gatene og brennende tømmerstokker og trær. Boluarte ba fredag demonstrantene roe seg, og hun sa at hun ville rådføre seg med nasjonalforsamlingen om å utlyse nyvalg om situasjonen tilsier det.

NRK - 16 feb 23 kl. 03:19

Amnesty anklager peruanske sikkerhetsstyrker for overdreven voldsbruk

Peruanske sikkerhetsstyrker har brukt overdreven og iblant vold med dødelig utgang for å slå ned på protester mot landets regjering, mener Amnesty International. Organisasjonen la fram det de mener er bevis på anklagene for president Dina Boluarte onsdag. Minst 48 personer har dødd i sammenstøtt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter siden det brøt ut uro 7.

NRK - 07 dec 22 kl. 19:59

Peru: Kongressen stemmer over mistillitsforslag

De folkevalgte i Peru stemmer i kveld over et mistillitsforslag mot president Pedro Castillo. Visepresident Dina Boluarte skal etter planen ta over makten ved 23-tiden norsk tid. Castillo har blitt anklaget for statskupp etter at han tidligere i kveld oppløste nasjonalforsamlingen, innførte unntaksstyre og skrev ut nyvalg..

NRK - 07 dec 22 kl. 19:59

Peru: Nasjonalforsamlingen avsetter presidenten

De folkevalgte i Peru stemte i kveld for å avsette president Pedro Castillo. Visepresident Dina Boluarte skal etter planen ta over makten ved 23-tiden norsk tid. Castillo har blitt anklaget for statskupp etter at han tidligere i kveld oppløste nasjonalforsamlingen, innførte unntaksstyre og skrev ut nyvalg..

Klartale - 02 feb 23 kl. 09:02

Nytt forslag om tidlig valg i Peru ble avvist

Planen er at det neste valget i Peru skal skje i mai 2024. President Dina Boluarte har foreslått at valget skal skje i desember 2023. Målet er å roe ned de store protestene i landet.

NRK - 01 feb 23 kl. 23:24

Kongressen i Peru vil ikke framskynde valget

De folkevalgte i Perus kongress har stemt ned et forslag om å framskynde valget i landet til 2023, slik president Dina Boluarte har bedt om. Kongressen stemte onsdag over om valget skulle flyttes fra mai 2024 til desember 2023 i et forsøk på å roe ned de omfattende demonstrasjonene i landet. Tidligere forsøk på å få til det samme har også endt med å bli nedstemt.

NRK - 01 feb 23 kl. 01:45

Fremdeles ikke enige om å framskynde valget

De folkevalgte i kongressen i Peru klarte heller ikke denne gang å bli enige om å framskynde valget i landet, slik president Dina Boluarte har bedt om. Etter en debatt i kongressen som ikke førte fram, ble lovgiverne enige om å utsette avgjørelsen til onsdag. Det skjer etter at de både fredag og mandag avviste Boluartes forespørsel om at valget skal avholdes i 2023.

NRK - 26 jan 23 kl. 05:33

Folkevalgte i Peru vil stille presidenten for riksrett

I Peru går medlemmer i nasjonalforsamlingen inn for å stille president Dina Boluarte for riksrett. Det viser et dokument som Reuters har fått tilgang til. Boluarte var inntil nylig visepresident, men hun tok over som president da Pedro Castillo ble avsatt i en riksrettsavstemning og pågrepet.

NRK - 25 jan 23 kl. 08:46

Nye protester og sammenstøt i Peru

I Perus hovedstad Lima har det vært nye sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker, bare noen timer etter at presidenten ba om «våpenhvile». Demonstrantene ble møtt med tåregass og noe som trolig var en variant av gummikuler. Flere tusen mennesker skal ha deltatt i protesten tirsdag kveld lokal tid.

NRK - 22 jan 23 kl. 04:24

Hundrevis av turister evakuert fra Machu Picchu

Over 400 turister ble lørdag evakuert fra Machu Picchu etter at de ble sittende fast der da togforbindelsen ble stanset på grunn av streiker og demonstrasjoner. Perus departement for turisme opplyser på Twitter at til sammen 418 turister fra Peru og andre land ble evakuert på et tog fra Machu Picchu til Cuzco. De viste også bilder av et tog og passasjerer.

Klartale - 20 jan 23 kl. 09:26

Nye og store protester mot presidenten i Peru

Folk hadde reist langt for å være med i protestene. Flere hadde kommet fra regioner i Andesfjellene. Flere protester startet ulike steder utenfor hovedstaden Lima.

NRK - 20 jan 23 kl. 07:57

Nye sammenstøt i protester mot Perus president

Tusenvis av demonstranter marsjerte torsdag i Perus hovedstad Lima med krav om at president Dina Boluarte går av og forgjengeren hennes gjeninnsettes. De fleste av demonstrantene kommer fra regioner i Andesfjellene og har reist langt for å komme til Lima. Protestmarsjene startet flere steder utenfor hovedstaden før de gikk mot presidentpalasset.

NRK - 19 jan 23 kl. 18:58

Peru: To drept under demonstrasjoner

Protestene mot president Dina Boluarte i Peru har krevd to nye liv, opplyser kontoret til ombudsmannen for menneskerettigheter i landet. Opptøyene begynte etter at venstreorienterte Pedro Castillo ble avsatt som president og fengslet i begynnelsen av desember, umiddelbart etter at han forsøkte å oppløse nasjonalforsamlingen. Boluarte, som var Castillos visepresident, tok over.

NRK - 11 jan 23 kl. 08:14

Politimann brent til døde i Peru

En politimann er død i Peru etter at demonstranter gikk til angrep på en politipatrulje og satte fyr på bilen deres i byen Juliaca mandag, ifølge myndighetene. Drapet skjedde etter at 17 sivile ble drept i sammenstøt i Juliaca tidligere mandag. Byen ligger i et fattig område ved Titicaca-sjøen sørøst i landet.

Klartale - 01 jan 23 kl. 06:00

Krig, krise og klima preget nyhetene fra verden

Januar5. januar: Det er mange protester i Kasakhstan. Presidenten erklærer unntaks-tilstand i landet.

NRK - 21 dec 22 kl. 15:05

Utnemnde ny statsminister i Peru

Presidenten i Peru, Dina Boluarte, har utnemna advokat Alberto Otarola til ny statsminister under ein seremoni onsdag, melder Reuters. Boluarte tok over presidentskapet etter Pedro Castillo blei fengsla mistenkt for statskupp. Etter fengslinga oppstod det store opptøyar.

NRK - 03 aug 22 kl. 19:52

Nok en statsminister går av i Peru

Perus statsminister Anibal Torres går av, og president Pedro Castillo har dermed mistet fire statsministre på ett år. Castillo har det siste året overlevd to riksrettsavstemninger og er gjenstand for fem kriminaletterforskninger. Onsdag sendte statsminister Torres et brev til presidenten der han informerte om at han gir seg «av personlige grunner».

NRK - 16 dec 22 kl. 18:22

5000 turister strandet nær Machu Picchu

Rundt 5000 turister sitter strandet i byen Cusco som er utfartsstedet til Machu Picchu i Peru. Årsaken er urolighetene i landet etter at Pedro Castillo ble avsatt som president. Flyplassen i Cusco har som følge av protestene holdt stengt i flere dager, og turistene sitter på hotellrommene i påvente av at flyene skal gå igjen..

NRK - 14 dec 22 kl. 03:36

Væpnede styrker vil ta kontroll over infrastrukturen i Peru

Væpnede styrker i Peru vil ta kontroll over viktig infrastruktur som flyplasser og vannkraftverk mens demonstranter protesterer over hele landet, meldte landets forsvarsminister, Alberto Otarola tirsdag. – Regjeringen vil også erklære unntakstilstand for å garantere fri ferdsel på landets motorveier, sier Otarola, melder nyhetsbyrået Reuters. I Peru er til sammen 7 mennesker drept i opptøyer mot at den tidligere presidenten ble avsatt.

NRK - 13 dec 22 kl. 05:17

7 personer døde i protester i Peru

I Peru er til sammen 7 mennesker drept i opptøyer mot at den tidligere presidenten ble avsatt. Blant de drepte er 3 tenåringer. Opptøyene startet da den venstreorienterte presidenten Pedro Castillo ble beskyldt for statskupp, og arrestert i forrige uke.

NRK - 12 dec 22 kl. 05:19

Protester mot ny president i Peru

To personer mistet livet i sammenstøt mellom demonstranter og politi i Peru. Demonstrantene krevde nyvalg og løslatelse av den avsatte presidenten. Minst fem personer ble skadd i sammenstøtene, deriblant en politibetjent.

NRK - 10 dec 22 kl. 23:37

Peru har fått ny regjering

Perus nyinnsatte president, Dina Boluarte, har pekt ut 19 ministre til sin nye regjering. De ble tatt i ed lørdag. Den nye regjeringen består av flere som blir ansett som politisk uavhengige i stedet for partipolitiske.

VG - 07 dec 22 kl. 19:24

Perus president anklages for statskupp

President Pedro Castillo oppløste nasjonalforsamlingen onsdag. Nå anklages han for statskupp..

NRK - 26 nov 22 kl. 08:34

Peru får sin femte statsminister på halvannet år

Perus president har utnevnt Betssy Chávez til statsminister. Hun blir landets femte regjeringssjef på 16 måneder. President Pedro Castillo tok over i juli i fjor, men har hatt en vanskelig tid ved makten.

Klartale - 09 feb 22 kl. 08:33

Peru har sin fjerde regjering på et halvt år

Pedro Castillo ble valgt som ny president i Peru i fjor. Siden 28. juli har han godkjent fire ulike regjeringer.

NRK - 07 apr 22 kl. 05:29

Peru-protester kobles til Ukraina-krigen

Voldelige opptøyer i Peru blir koblet til uro og sterkt stigende priser på mat og drivstoff i verdenshandelen som følge av krigen i Ukraina. Uroen i Peru startet som protester mot høye bensinpriser, og har vokst til generelle protester mot regjeringen til president Pedro Castillo. Minst seks mennesker har mistet livet i sammenstøt med opprørspoliti i hovedstaden Lima og flere andre byer.

NRK - 06 apr 22 kl. 01:01

Portforbudet i Lima opphevet

Perus president Pedro Castillo har opphevet portforbudet som ble innført mandag i hovedstaden Lima og en naboby, melder Reuters. Portforbudet ble innført etter at en demonstrasjon mot høye drivstoffpriser førte til opptøyer..

NRK - 16 mar 22 kl. 00:41

60 hus tatt av skred i Peru

Minst 60 hus er begravet i jord etter et skred i landsbyen Retamas i Peru. Retamas ligger i underkant av 50 mil nord for hovedstaden Lima, i provinsen Pataz. Minst sju mennesker er savnet, blant dem tre barn, opplyser politiet til radiostasjonen RPP.

NRK - 07 okt 21 kl. 01:24

Perus statsminister går av

Perus statsminister Guido Bellido går av etter to måneder, kunngjorde president Pedro Castillo. – I dag informerer jeg landet om at vi har tatt imot oppsigelsen til statsminister Guido Bellido, som vi takker for jobben han har gjort, sa Castillo i en uttalelse på statlig fjernsyn. I tråd med peruansk lov må hele regjeringen gå av når statsministeren går av.

NRK - 07 okt 21 kl. 03:17

Mirtha Vasquez ny statsminister

Presidenten i Peru, Pedro Castillo, har utnevnt tidligere kongressmedlem Mirtha Vasquez som statsminister. Meldingen ble kjent kort tid etter at nyheten om landets statsminister Guido Bellido går av. I tråd med peruansk lov må hele regjeringen gå av når statsministeren går av.

NRK - 28 jul 21 kl. 22:21

President Castillo innsatt i Peru

Den venstreorienterte politikeren Pedro Castillo ble onsdag tatt i ed som Perus nye president. Castillo ble ærklært som vinner av presidentvalget i Peru forrige uke og etterfølger Francisco Sagasti..

NRK - 20 jul 21 kl. 03:20

Castillo erklært som valgvinner

Marxisten Pedro Castillo er ærklært som vinner av presidentvalget i Peru. Det konkluderer en jury som har behandlet påstander om valgfusk fra motkandidaten Keiko Fujimori. Den offisielle opptellingen viser at Castillo fikk 50,12 prosent av stemmene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com