NRK > Nyheter

Sunday, 03 March, 19:35

NRK - 04 jan 23 kl. 07:57

Norsk klimaforsker ikke overrasket over varmerekorder i januar

Flere land i Europa har sett varmerekorder i løpet av årets første dager. Klimaforsker Bjørn Samset ved Cicero senter for klimaforskning er ikke overrasket. – Det er jo alltid en blanding av ting når du får en ny værrekord. Det kan være naturlige variasjoner som tilfeldigvis slår til, og litt av det er det her også. Men det er jo på bakgrunn av en verden som blir stadig varmere, sier han til Dagsavisen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Europa, Bjørn Samset, Cicero, Dagsavisen, Norge, Sør-Norge, Samset

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norsk, klimaforsker, ikke, overrasket, over, varmerekorderi , januar
Klartale - 04 sep 22 kl. 06:30

Ekstrem sommer skremmer klimaforsker

Endelig regnet det i Sichuan-provinsen i Kina. Men det regnet for mye. Jorden var knusk tørr.

Klartale - 15 jun 23 kl. 06:16

Yanina og Olena lærer mer norsk for hver dag som går

Yanina Khaliuk skriver navnet sitt med vakker løkkeskrift. Og navnet på byen hun kommer fra, sentralt i Ukraina.– Skal du ha telefonnummer også, eller?

Klartale - 24 jan 24 kl. 06:05

Vincent lærer norsk på språkkafé

– Hei! Kan jeg få snakke med deg, Vincent?– Ja, det kan du.

Klartale - 26 jul 23 kl. 06:00

Hva gjør varmen med oss?

– Varmen kan være helseskadelig. Det sier Reidun Gangstø til Klar Tale. Hun er klimaforsker ved Meteorologisk institutt.

Klartale - 09 aug 23 kl. 12:34

Vi har blitt advart lenge

Regn, regn og mer regn. Uka startet med et skikkelig uvær. Toglinjer stengte.

NRK - 11 aug 23 kl. 14:46

Over 100 år siden det har regnet så mye på Østlandet

Ekstremværet «Hans» kom med nedbørmengder vi ikke har sett på over 100 år. Det skriver Meteorologisk institutt i en pressemelding. – Nesten en underdrivelse å bruke ordet ekstremt, sier klimaforsker Hans Olav Hygen.

Aftenposten - 25 feb 23 kl. 20:01

Indisk klimaforsker mener Norge har brukt opp sin klimakvote. – Hvem skal dere ta utslippene fra, spør hun.

OSLO RÅDHUS (E24): Vesten har brukt opp sitt karbonbudsjett, mener klimaforsker Dr. Sunita Narain..

E24 - 25 feb 23 kl. 20:01

Indisk klimaforsker mener Norge har brukt opp sin klimakvote. – Hvem skal dere ta utslippene fra, spør hun.

OSLO RÅDHUS (E24): Vesten har brukt opp sitt karbonbudsjett, mener klimaforsker Dr. Sunita Narain. Nå stjeler de utslipp fra utviklingsland..

Klartale - 05 jul 23 kl. 08:58

Her hadde de ny rekord for varme i juni

Det har vært en varm juni i Storbritannia. Temperaturen var i gjennomsnitt 15,8 grader. Det er 0,9 grader varmere enn den gamle rekorden.

Dagbladet - 11 aug 23 kl. 00:22

Klimaforsker slår alarm

Hvordan ble «Hans» egentlig til, og var det røde farevarselet forutsatt før søndag? Klimaforsker svarer på dette, og kommer med klare oppfordringer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

«Lurelegen» anker dommen

Den 41 år gamle kvinnen fra Arendal som er dømt for å ha svindlet flere personer for over 300.000 kroner, anker dommen på sju måneders fengsel. Det skriver Agderposten.

NRK - 1 time siden

Masseflukt fra fengsel i Haiti

Bevæpnede gjengmedlemmer stormet søndag hovedfengselet i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Et stort flertall av fengselets rundt 4000 innsatte har rømt, sier en lokal journalist til BBC. Fengselet skal blant annet ha huset gjengmedlemmer som var involvert i drapet på president Jovenel Moïse i 2021.

NRK - 1 time siden

Russland og Saudi-Arabia varsler fortsatt kutt i oljeproduksjonen fram til sommeren

Russland kommer til å kutte oljeproduksjonen med opptil en halv million fat daglig i årets andre kvartal, opplyser regjeringen. Formålet er å få opp prisene, skriver NTB. De russiske kuttene kommer på toppen av tidligere kutt i både produksjon og eksport av olje fra noen av verdens største produsenter, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke på riksvei 7

Nødetatene er på vei til riksvei 7 ved Sanden i Nesbyen etter melding om en trafikkulykke. Ifølge politiet er det snakk om en frontkollisjon, men de melder at det ikke skal være store personskader. Veien er stengt som følge av ulykken og det er lange køer..

NRK - 2 timer siden

Israel skal ha boikottet Gaza-forhandlinger søndag

Israel skal ha boikottet forhandlingene med Hamas søndag, skriver Reuters, som siterer israelske Ynet. Årsaken er at Hamas har avvist kravet om å gi en fullstendig liste over hvilke gisler som fortsatt er i live, skriver de. Hamas opplyste for kort tid siden at en våpenhvile kan være på plass de neste dagene dersom Israel innfrir kravene de har satt.

NRK - 2 timer siden

Hardangervidda open for fri ferdsel

Riksveg 7 over Hardangervidda er open att søndag ettermiddag. Det kan bli kolonnekøyring på kort varsel, melder Vegtrafikksentralen..

NRK - 2 timer siden

Skal ha stjålet traktor – kjørte seg fast i skiløypa

Ved 9-tiden søndag formiddag fikk politiet i Innlandet melding om en traktor som hadde kjørt seg fast i ei skiløype ved Skotterud. Politiet rykket ut til stedet og fant en lokal mann i 20-årene sittende i traktoren. Da det viste seg at traktoren var stjålet, ble mannen pågrepet for dette av politiet.

NRK - 3 timer siden

11 personer involvert i ulykke på riksvei 52

Det er totalt 6 biler og 11 personer involvert i ulykken på riksvei 52 ved Slettevatnet på Hemsedalsfjellet. – Det er ikke meldt om alvorlig personskade, men en person kjøres sykehus med ambulanse for sjekk. Ytterligere to personer kjøres legevakt, melder operasjonsleder hos politiet, Vegar Møane.

NRK - 4 timer siden

Flyet med kong Harald har tatt av fra Emiratene

Flyet med kong Harald og dronning Sonja har tatt av fra Sharjah internasjonale flyplass i De Arabiske Emirater. Det mellomlandet i Emiratene litt over klokken 14.15, etter å ha vært i luften i åtte timer.

NRK - 4 timer siden

Hamas: Kan bli våpenhvile innen 24-48 timer

Hamas sier en våpenhvile kan være på plass i Gaza om 24 til 48 timer dersom Israel etterkommer kravene de har stilt, skriver NTB. – Dersom Israel går med på kravene, blant annet at internt fordrevne palestinere må få vende tilbake til den nordlige delen av Gazastripen, og at nødhjelpen trappes opp, så kan dette rydde vei for en våpenhvile i løpet av de neste 24 til 48 timene, sier en høytstående Hamas-kilde. En delegasjon fra Hamas ankom søndag Kairo for å gjenoppta forhandlingene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com