NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:13

NRK - 04 jan 23 kl. 07:57

Norsk klimaforsker ikke overrasket over varmerekorder i januar

Flere land i Europa har sett varmerekorder i løpet av årets første dager. Klimaforsker Bjørn Samset ved Cicero senter for klimaforskning er ikke overrasket. – Det er jo alltid en blanding av ting når du får en ny værrekord. Det kan være naturlige variasjoner som tilfeldigvis slår til, og litt av det er det her også. Men det er jo på bakgrunn av en verden som blir stadig varmere, sier han til Dagsavisen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Europa, Bjørn Samset, Cicero, Dagsavisen, Norge, Sør-Norge, Samset

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Norsk, klimaforsker, ikke, overrasket, over, varmerekorderi , januar
Klartale - 04 sep 22 kl. 06:30

Ekstrem sommer skremmer klimaforsker

Endelig regnet det i Sichuan-provinsen i Kina. Men det regnet for mye. Jorden var knusk tørr.

Aftenposten - 25 feb 23 kl. 20:01

Indisk klimaforsker mener Norge har brukt opp sin klimakvote. – Hvem skal dere ta utslippene fra, spør hun.

OSLO RÅDHUS (E24): Vesten har brukt opp sitt karbonbudsjett, mener klimaforsker Dr. Sunita Narain..

E24 - 25 feb 23 kl. 20:01

Indisk klimaforsker mener Norge har brukt opp sin klimakvote. – Hvem skal dere ta utslippene fra, spør hun.

OSLO RÅDHUS (E24): Vesten har brukt opp sitt karbonbudsjett, mener klimaforsker Dr. Sunita Narain. Nå stjeler de utslipp fra utviklingsland..

Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

NRK - 30 sep 22 kl. 06:14

Rekordhøye metan-nivåer over Skandinavia

Eksplosjonene i Nord Stream-ledningene har ført til en sky av klimagassen metan over Norge og Sverige. 96 prosent av gassen i de to rørledningene var den kraftige klimagassen metan. Klimaforsker ved Norsk institutt for luftforskning, Stephen Matthew Platt, sier til NRK at han ble overrasket da han regnet på tallene..

NRK - 17 mar 23 kl. 19:36

Ingen Orion-fly til Bodø

Norsk Luftfartsmuseum får ikke overvåkningsflyet av typen P-3 Orion for å stille ut til fremtidige generasjoner. Det bekrefter Rolf Liland, direktør ved Luftfartsmuseet, til NRK. Flyet med nummeret «298» skal ha landet trygt på en flyplass i Arizona.

NRK - 21 dec 22 kl. 16:33

Gram ikke overrasket over russisk utspill om forsvar i nordvest

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier Norden står sammen mot Russland. Han er ikke overrasket over det russiske utspillet om forsvar i nordvest. Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu sa onsdag at landet på grunn av Natos foreslåtte innlemmelse av Sverige og Finland vil opprette en ny forsvarsenhet i nordvest.

NRK - 24 sep 22 kl. 06:57

Sir Elton John fikk medalje av president Biden

Artisten Sir Elton John ble rørt til tårer da president Joe Biden overrasket artisten med en National Humanties medalje fredag. – Jeg er aldri overrasket, men jeg er overrasket, sa en synlig rørt John. 'Han fikk prisen etter en opptreden på South Lawn i Det hvite hus fredag.

Klartale - 1 time siden

– Blir overrasket om noen andre kan ta opp kampen

– Det er vanskelig å si hvem som vinner av Brann, Vålerenga og Rosenborg. Det sier Solveig Gulbrandsen til nyhetsbyrået NTB. Hun er ekspert for kanalen TV 2 og har tidligere vært fotballspiller.

Klartale - 25 jan 23 kl. 10:05

Rekordmange pasienter har krevd erstatning

Har du blitt operert feil? Fått bivirkninger av behandling? Da kan du ha rett på erstatning.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fengsel for overgrepsmateriale

En mann fra Stjørdalsregionen er for fjerde gang dømt for nedlasting og oppbevaring av store mengder overgrepsbilder og videoer. Det tar 15 døgn å spille av videofilmene, går det fram av dommen fra Trøndelag tingrett. Tiltalte i 30-årene delte også flere av videoene via en app.

NRK - 30 minutter siden

Salgsforbud blir ikke opphevet

Avdelingssjef Per Samuelsson i Elsäkerhetsverket opplyser til NRK at Easee ikke får opphevet salgsforbudet. Beskjeden kom i går kveld, opplyser Samuelsson. Easee har mulighet til å anke saken..

NRK - 15 minutter siden

HA: Beboerne i Moelv har fått flytte hjem

Beboerne på adressen i Moelv, hvor politiet gikk til aksjon på grunn av opplysninger om mulig giftig stoff, har fått flytte hjem igjen. Det skriver HA. De tre beboerne ble evakuert på onsdag.

NRK - 15 minutter siden

Tror ikke det har skjedd noe kriminelt

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt med personen som ble funnet død i Byfjorden i Bergen i går. Det skriver VG. Politiet vil ikke gå ut med kjønn eller alder, fordi de foreløpig ikke har identifisert personen..

NRK - 15 minutter siden

Riksadvokaten vil gjenoppta saken mot Jan Helge Andersen

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud ber gjenopptakelseskommisjonen gjenoppta Baneheia-saken mot Jan Helge Andersen, ifølge en pressemelding. Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på 8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen og medvirkning til voldtekt av 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Da Viggo Kristiansen i desember ble frikjent for drapene i Baneheia, ble også drapet på Lena Sløgedal Paulsen stående uløst.

NRK - 15 minutter siden

Ukraina: Minst sju drept i russiske angrep øst og nord i landet

Minst sju personer er drept i russiske angrep over natten, ifølge ukrainske myndigheter. Angrepene rammet regioner øst og nord i Ukraina. Ifølge ukrainske nødetater ble fem sivile drept i Kostjantynivka øst i Donetsk natt til fredag.

NRK - 15 minutter siden

Dansk etterretning advarer mot kinesisk stipendordning

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark mener den kinesiske stipendordningen CSC for studenter og forskere kan øke faren for spionasje. Medier både i Sverige, Tyskland og Norge omtalte stipendordningen tidligere i år. Kinesiske studenter og forskere som kommer til Europa med CSC-stipend, må underskrive en kontrakt der de lover troskap til kommunistpartiet og den kinesiske staten.

NRK - 1 time siden

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

NRK - 30 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.

NRK - 30 minutter siden

Flatanger: Kan ta lang tid før veien åpner

Kvikkleireskredet som gikk i Flatanger 10. mars førte til at fylkesvei 6928 ble helt stengt. Rundt 100 personer i Utvorda og Sitter er fortsatt uten veiforbindelse og helt avhengig av båt Raset, som var rundt 150 meter bredt, inneholdt like mye masse som 30.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com