Norsk

Tuesday, 17 May, 00:56

Nyheter om Norsk

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 28 apr 22 kl. 10:23

Disse barna begynte på skole i et helt nytt land

UKRAINA: Lærer Oksana Ronskaja viser Ukraina på kartet. Barna sier hvor de kommer fra.– God morgen, alle sammen. God morgen far og mor, synger fem barn i kor. De har akkurat spist lunsj.

Klartale - 02 maj 22 kl. 15:30

Elizabeth Olsen tror hun kan være litt Norsk

Hun har et av de mest vanlige Norske etternavnene. Elizabeth Olsen er en amerikansk skuespiller. Hun har nok Norsk slekt, men hvor Norsk hun er, vet hun ikke.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:47

Bistands-Norge mener de ikke ble hørt

– I en situasjon der Norge profiterer stort på krigen, er det ubegripelig at man i det hele tatt vurderer å kutte en eneste krone på hjelp til de fattigste, sier generalsekretær Dagfinn Høybråten i Kirkens Nødhjelp. I mars skrev et samlet bistands-Norge et åpent brev til Jonas Gahr Støre med bønn om at regjeringen legger frem en krisepakke til Ukraina hvor både kostnader knyttet til bosetting av flyktninger i Norge og humanitær hjelp til Ukraina og nabolandene ikke tas fra dagens bistandsbudsjett, men kommer som en egen krisepakke, skriver Kirkens Nødhjelp. – Mange land opplever nå et press på sine budsjetter.

NRK - 11 maj 22 kl. 07:35

LO-strid – alle forslag om oljebrems avvist

Alle forslag til LO-kongressen om å bremse oljeaktiviteten på Norsk sokkel blir foreslått avvist. Striden om klimapolitikk og Norsk oljeutvinning er dyp i LO. Når flere hundre delegater samler seg til kongressen om tre uker, ligger det an til at LO fastholder sin oljevennlige politikk, skriver Klassekampen.

Klartale - 03 maj 22 kl. 13:18

Norge vil dekke halvparten av Polens gassbehov

Utenriksminister Anniken Huitfeldt holdt sin halvårige EU/EØS-utredning tirsdag. Da snakket hun om energikrisen i Europa. Krisen ble verre forrige uke.

Klartale - 03 maj 22 kl. 12:10

Språk er viktig for å føle seg hjemme

Stadig flere flyktninger fra Ukraina kommer til Norge. Mange av dem har allerede flyttet fra asylmottaket til en Norsk kommune. Der vil de bo i lang tid framover.

VG - 12 maj 22 kl. 12:28

Reaksjoner på bistandsbudsjettet: - Norge blir den største mottakeren av Norsk bistand

Norsk Folkehjelp er provosert over at at Norge - etter deres beregninger - blir største mottaker av Norsk bistand. Tidspunktet kunne ikke vært verre, uttaler generalsekretær Henriette K. Westhrin..

NRK - 12 maj 22 kl. 09:55

Finn.no har landets mest fornøyde kunder, ifølge Norsk Kundebarometer 2022

Markedsplassen Finn.no vinner Kundetilfredshetsprisen for andre år på rad. Det viser årets undersøkelse fra forskningsprosjektet Norsk Kundebarometer, skriver Handelshøyskolen BI i en pressemelding.

VG - 09 maj 22 kl. 20:53

Knutsen mener nivået i Norsk fotball er høyere enn i fjor

BODØ (VG) Etter flere tøffe kamper mot Norsk motstand er Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen (53) krystallklar: Norsk fotball er i medvind..

Klartale - 28 apr 22 kl. 06:00

Hjelper folk å få seg jobb i Norge

Rahul Rao jobber I Norge. Det trives han godt med.Karin Ellis holder kurs. Hun vil hjelpe folk til å få seg jobb i Norge. Onsdag hadde hun et gratis kurs på nett.

VG - 6 timer siden

Effektiv ny Norsk krim! H. S. Palladino: «Den som frykter snøen»

H. S. Palladino (53) er en Norsk krimdebutant med grep om virkemidlene.

NRK - 06 maj 22 kl. 14:18

Kulturformål får nesten en milliard av spilloverskuddet til Norsk Tipping

926 millioner kroner av Norsk Tippings overskudd deles ut til kulturformål. Overskuddet fra spilledelen til Norsk Tipping blir hvert år fordelt til ulike formål. Blant annet går 64 prosent til idrettsformål og 18 prosent til kulturformål.

Nyhetspressen - 06 maj 22 kl. 14:09

Tennis blir stadig mer populært i Norge

Norge er kanskje mest kjent for vintersport og fotball, men også den sommerlige idretten tennis har økt kraftig i popularitet her hjemme de siste årene. Dette kan skyldes flere elementer og det er nettopp dette vi skal se nærmere på i denne artikkelen. For selv om nordmenn lenge har hatt tilgang på tennisklubber og trening, har det ført de siste årene tatt seg opp i popularitet.

NRK - Igår: 19:04

Norsk statsborger kom til andre runde av presidentvalg i Somalia

Somalske politikere stemte søndag på hvem som skulle bli ny president. 36 kandidater ble redusert til fire etter den første stemmerunden i parlamentet, melder Reuters. Blant dem som kom til andre runde er Hassan Ali Khaire, tidligere statsminister i Somalia og Norsk statsborger.

NRK - 04 maj 22 kl. 23:51

Brudd i forhandlingene for Norsk sokkel

Lønnsoppgjøret Norsk sokkel går til mekling etter at det ble brudd i forhandlingene etter to dager, opplyser Industri Energi. Første nestleder Lill-Heidi Bakkerud sier i en pressemelding at Industri Energi ikke kunne akseptere kravene fra arbeidsgiversiden. Dermed ble forhandlingene med Norsk olje og gass avsluttet.

NRK - 04 maj 22 kl. 19:22

Aftenposten og Bergens Tidende tildelt Den store journalistprisen

Aftenposten og Bergens Tidende er tildelt Den store journalistprisen for sin journalistikk i pendlerbolig-sakene og saker om Bergen Engines. Juryen hadde i år valgt å dele ut pris til to bidrag. Juryleder Finn E.

VG - I førrgår: 04:58

Derfor står jeg i dag frem som overbevist tilhenger av Norsk EU-medlemskap

Helt siden folkeavstemningen i 1994 har jeg vært motstander av Norsk EU-medlemskap. Da jeg våknet 24. februar til nyheten om at Russland hadde gått til angrep på Ukraina, endret jeg mening..

Klartale - 04 maj 22 kl. 08:42

Rekordmange fikk Norsk statsborgerskap

I fjor ble det lov med dobbelt statsborgerskap. Etter det har flere fått Norsk statsborgerskap, skriver Statistisk sentralbyrå.Før loven endret seg pleide mellom 10.

NRK - 13 maj 22 kl. 11:00

Støre møter Johnson: Inngår «banebrytende» karbonavtale

Norge har inngått en intensjonsavtale om å frakte Co₂-utslipp fra Londons søppel og lagre dem på i sikre lagre under Nordsjøen. I dag besøker Jonas Gahr Støre sin britiske kollega Boris Johnson. Det er det første møtet mellom en Norsk og en britisk statsminister siden britene gikk ut av EU.

NRK - 12 maj 22 kl. 18:26

Enighet i asfaltarbeideroppgjøret

Partene er enige i lønnsoppgjøret for asfaltarbeid og veivedlikehold. Det blir et generelt tillegg på 4 kroner og større økninger i en rekke tillegg. Det opplyser Norsk Arbeidsmandsforbund i en pressemelding.

NRK - 12 maj 22 kl. 11:21

– Nok et mageplask for Vedum

Marie Sneve Martinussen, finanspolitisk talsperson i Rødt, er lite imponert over Trygve Slagsvold Vedums budsjettforslag for folk med dårlig råd. – Etter måneder hvor regjeringa har sittet og sett på, hadde jeg forventet at det skulle komme konkrete tiltak i dag for å hjelpe vanlige folk i priskrisa, sier Marie Sneve Martinussen. Martinussen hadde ventet enten målrettede avgiftskutt eller økninger av barnetrygden, sosialhjelpen og andre velferdsordninger.

NRK - 12 maj 22 kl. 10:30

Finn.no til topps, strømselskapene synker på kundebarometeret

Norske forbrukere har stemt Finn.no til topps på Norsk kundebarometer. Samtidig fører strømkrisen til at strømselskapene er i fritt fall på listen.

NRK - 02 maj 22 kl. 10:24

Høyesterett: Norsk statsborger kan utleveres til Polen

Høyesterett har kommet til at en Norsk borger som er begjært utlevert til Polen for å bli etterforsket for narkotikaforbrytelser kan utleveres til Polen. Mannen er Norsk statsborger med polsk bakgrunn..

Aftenposten - 10 maj 22 kl. 18:32

Alle vet at gule Subwoolfer er med. Men en annen Norsk artist er større favoritt i kveld.

Alle vet at gule Subwoolfer er med. Men en annen Norsk artist er større favoritt..

Klartale - 20 apr 22 kl. 16:30

Artister mener mye god, Norsk musikk får for lite oppmerksomhet

Marthe Valle skrev mandag kveld et innlegg på Facebook. Der skrev Valle hva hun mente om at de fleste prisene blir delt ut utenom selve sendingen av prisutdelingen på TV. Valle er en Norsk artist som også har vunnet Spellemannspris før.

Aftenposten - 09 maj 22 kl. 20:54

Knutsen mener nivået i Norsk fotball er høyere enn i fjor

BODØ (VG) Etter flere tøffe kamper mot Norsk motstand er Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen (53) krystallklar: Norsk….

NRK - 09 maj 22 kl. 11:52

Rekordmange oljeplaner

Det er i år ventet rekordmange utbyggingsplaner for oljefelt på Norsk sokkel, skriver Dagens Næringsliv. Investeringsbanken SEB forventer 32 utbyggingsplaner, som betyr at det skal investeres 340 milliarder kroner på Norsk sokkel. Årsaken til alle utbyggingsplanene i år er at fristen for å få de fordelaktige endringene i oljeskatten som kom under koronakrisen, går ut ved slutten av året..

NRK - 29 apr 22 kl. 11:01

Norske Forskere advarer om fremtiden til Norsk skog

Norske skoger vil bli stadig mer påvirket av ustabilitet de kommende tiårene. Ekstremvær, skadedyr og sykdom kan endre Norsk skog betydelig. Nye strategier som tar hensyn til hastigheten og omfanget til klimaendringene nødvendig for å ta vare på skogen, det kommer fram i en ny rapport gjort for Miljødirektoratet om Norsk skog.

NRK - 08 maj 22 kl. 15:01

Økokrim ønsker utleveringsavtale med Dubai: – Kunne løst saker vi jobber med

Kriminelle og etterlyste nordmenn er registrert som eiere av 48 eiendommer i Dubai. Nå ønsker Økokrim ha utleveringsavtale med emiratet. En datalekkasje fra Dubais eiendomsregister viser at kriminelle og etterlyste nordmenn er registrert som eiere av 48 eiendommer i emiratet.

Klartale - 28 apr 22 kl. 10:26

Hør hva Dima har lært å si på Norsk

– Jeg heter Dima. Hva heter du? Se video øverst.

NRK - 07 maj 22 kl. 09:36

Enighet i lønnsoppgjøret for miljøvirksomheter

Partene ble sent fredag kveld enige om overenskomst for miljøvirksomheter 2022–24. Partene kom til enighet etter to dager med forhandlinger mellom LO, Fellesforbundet og Norsk Arbeidsmandsforbund på den ene siden, og Maskinentreprenørenes Forbund på den andre siden, skriver Norsk Arbeidsmandsforbund i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Konflikt etter jordbruksoppgjøret

Da staten og bøndene kom til enighet om 10,9 milliard i jordbruksoppgjøret, skal det ha blitt gjort uten godkjenning fra styret i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Det hevder Ola Fiskvik, organisatorisk nestleder i småbrukarlaget. Han sier avtalen ikke var godkjent av styret, noe han mener er et brudd på vedtektene.

Klartale - 07 maj 22 kl. 07:00

TV-seriene som fikk nordmenn limt til skjermen

Lørdag skal Norske TV-serier hylles. På TV. Det skal også andre TV-programmer.

VG - 6 timer siden

Stortinget forberedt på rask behandling av Nato-støtte til Sverige og Finland

Stortingspresident Masud Gharahkhani vil ta opp Norsk støtte til svensk og finsk Nato-medlemskap for de parlamentariske lederne denne uken. Men før Stortinget kan behandle saken, må den gjennom flere ledd..

Klartale - 7 timer siden

Derfor feirer vi 17. mai

17. mai er Norges nasjonaldag. Dagen feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov 17.

VG - 12 timer siden

Mens Norsk venstreside pusler med sitt

Hva er det Rødt og SV har skjønt som de danske søsterpartiene deres ikke skjønner?.

NRK - 06 maj 22 kl. 19:32

Russland støtter Ukraina-resolusjon i Sikkerhetsrådet

Medlemmene av FNs sikkerhetsråd er enige om en erklæring, formulert av Norge og Mexico, som tar til orde for en fredelig løsning i Ukraina. Også Russland har uttrykt støtte til teksten. Den skal formelt vedtas rundt klokken 21 Norsk tid, opplyser den Norske FN-delegasjonen til NTB.

Aftenposten - 13 timer siden

Norsk artist i retten: Angrer tyveri av møbler til over 380.000 kroner. Motivet var penger.

Artisten erkjenner straffskyld for tyveri av designmøbler. Mandag møtte han i Oslo tingrett og ga en kortfattet….

Dagbladet - 15 timer siden

- Russland satt i sjakk

Sverige frykter russisk press i forbindelse med mulig Nato-søknad. Norsk forsvarsekspert mener Russland har lite å true med..

Klartale - 06 maj 22 kl. 08:34

Over tusen flyktninger fra Ukraina har fått nye hjem i Norske kommuner

1.094 flyktninger fra Ukraina har flyttet til en kommune i Norge. Det viser tall fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDI), skriver avisa VG.

NRK - Igår: 23:30

Hassan Sheikh Mohamud blir president i Somalia

Tidligere president Hassan Sheikh Mohamud, er på nytt valgt til president i Somalia der han også var president fra 2012 til 2017. Mohamund vant etter en tredje runde i presidentvalget. Blant de 36 kandidatene i første runde var sittende president Mohamed Abdullahi Mohamed, bedre kjent som Farmajo, og to av hans forgjengere, i tillegg til tidligere statsminister Hassan Khaire, som er Norsk statsborger.

Dagbladet - Igår: 20:55

Diplomaten avslørte Norsk FN-topp

På dette bildet smiler toppdiplomaten Mukesh Kapila og FN-sjef Grete Faremo side om side. Fire år etter har hun måttet trekke seg. Han er rasende..

Aftenposten - Igår: 18:58

Jorunn Helmsgård (62) måtte lære seg å spare penger – fant løsningen på Youtube

En eldgammel budsjetteringsmetode går sin seiersgang på Tiktok. En Norsk bestemor har slengt seg på trenden..

E24 - Igår: 17:56

Tiktok-trenden «cash stuffing»: Bruker kontanter for å spare penger

En eldgammel budsjetteringsmetode går sin seiersgang på Tiktok. En Norsk bestemor har slengt seg på trenden..

NRK - 16 apr 22 kl. 12:54

Norsk Folkehjelp: – Vær forberedt, selv på korte turer

Selv de minste uhell kan skape store problemer på en kort skitur i påskefjellet, advarer Norsk Folkehjelp, som ber folk være beredt. Selv om nødetatene har mannskaper i påskeberedskap klare til å rykke ut, vil det alltid ta en viss tid før de kommer fram, understreker Live Kummen, anestesilege og frivillig i Norsk Folkehjelp i en pressemelding. – Hvis man ikke er forberedt på at skader og uhell kan skje, kan nedkjøling i beste fall bli veldig ubehagelig, men i verste fall bli livstruende mens man venter på hjelp, hun.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt