Norsk

Monday, 05 December, 00:13

Nyheter om Norsk

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 17 nov 22 kl. 06:00

Tetiana har bodd åtte måneder i Norge

Ukrainere finner trygghet i Norge. Neste år bor det trolig 70.000 ukrainske flyktninger her til lands.

NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

Klartale - 18 nov 22 kl. 15:13

Forbudt å avle denne hunderasen

Dyrebeskyttelsen Norge gikk til sak mot flere hundeklubber og oppdrettere i fjor. Dyrebeskyttelsen mente de drev med ulovlig avl av hunder. Det gjaldt hunderasene engelsk bulldog og cavalier king charles spaniel.

NRK - 29 nov 22 kl. 22:22

Enighet mellom SAS og kabinansatte

Det er enighet i lønnsoppgjøret mellom Norsk kabinforening og SAS Norge. Avtalen innebærer en lønnsøkning på 3,7 prosent for alle kabinansatte fra nyttår. – Vi har fått på plass en avtale og sikret våre medlemmer et moderat lønnsløft som er i takt med resten av samfunnet, sier Bjarte Stedje, styreleder i Norsk Kabinforening til NRK De kabinansatte i SAS var klar til å ta ut rundt 500 medlemmer ut i streik om partene ikke ble enige, men enigheten nå gjør at SAS unngår konflikt rett før en travel julehøytid.

NRK - 28 nov 22 kl. 08:50

43 millioner til telekomberedskap

Regjeringen bevilger 43 millioner kroner til flere tiltak som skal styrke tryggheten for sjøfiberkabler og telekomtjenester på Norsk sokkel. – Norges posisjon som gassleverandør er særlig viktig for Europa. Vi kommer nå med flere tiltak som raskt kan øke tryggheten for digital infrastruktur som Norsk olje- og gassproduksjon er avhengig av, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp).

NRK - 15 timer siden

Japan: Varsler mulig risiko for tsunami

Japans meteorologiske institutt følger søndag morgen med på en mulig risiko for at en tsunami kan ramme landet etter et vulkanutbrudd i Indonesia. Vulkanutbruddet i Indonesia skjedde klokken 3.18 natt til søndag Norsk tid.

Klartale - 24 nov 22 kl. 08:56

Juletrær blir dyrere enn forventet

Prisen på juletrær blir høyere. Og det koster mye å få dyrket nye. Det fører til at vi kanskje må betale mer for juletrær til jul.

Aftenposten - Igår: 11:35

Norsk dobbeltseier

Johannes Thingnes Bø (29) og Sturla Holm Lægreid (25) sikret dobbelt Norsk på sprinten i Kontiolahti..

NRK - 01 dec 22 kl. 06:09

Frp anklager Støre for gassbløff

Fremskrittspartiet reagerer på at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier oljekompromisset med SV ikke påvirker Norsk gasseksport. Støre var i Tyskland onsdag og møtte statsminister Olaf Scholz. Støre sa da at oljekompromisset med SV om å utsette 26.

NRK - 30 nov 22 kl. 10:02

Norsk statsborger død i Serbia

En Norsk statsborger er bekreftet død i Serbia. Det bekrefter Utenriksdepartementet til VG. – Utenrikstjenesten kan ikke gi ytterligere detaljer, sier seniorrådgiver Lars Gjemble.

Klartale - 19 nov 22 kl. 14:00

Klarer du å gjette bedre enn detektivene?

Programmet der kjente personer skjuler seg bak masker og synger foran publikum har startet. Programmet heter «Maskorama».Vi som ser på skal finne ut hvilken person som skjuler seg bak masken.

NRK - 28 nov 22 kl. 08:50

43 millioner til økt telekomberedskap

Regjeringen bevilger 43 millioner kroner til flere tiltak som skal styrke tryggheten for sjøfiberkabler og telekomtjenester på Norsk sokkel. – Norges posisjon som gassleverandør er særlig viktig for Europa. Vi kommer nå med flere tiltak som raskt kan øke tryggheten for digital infrastruktur som Norsk olje- og gassproduksjon er avhengig av, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp)..

NRK - 28 nov 22 kl. 06:11

Oljeministeren mener Norsk sokkel er blitt mer ettertraktet

Norsk sokkel spiller en mye større, viktigere rolle for europeisk energisikkerhet enn noen gang, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Regjeringen har en avtale med SV om ikke å avholde 26. konsesjonsrunde i år.

NRK - 27 nov 22 kl. 17:16

Over 1.000 døde i brann siden årtusenskiftet

Siden år 2000 har over 1.000 mennesker dødd i branner i Norge. Norsk brannvernforening ber folk sjekke røykvarsleren.

NRK - 27 nov 22 kl. 16:02

Regjeringen ber olje- og gasselskapene fortsette å lete

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) sier at mulighetene i Barentshavet har forsterket seg i et lengre perspektiv. Han åpner for å lyse ut nye blokker. Regjeringen har en avtale med SV om at 26.

NRK - 1 time siden

Mange branner fra sør til nord preget helgen

En rekke boligbranner kostet to menneskeliv og gjorde mange husløse den andre helgen i advent. Når vinteren melder sin ankomst, øker antallet branner. – Det er synd å si det er som normalt, men så vidt vi har registrert så langt, så er det slettes ikke uvanlig, sier administrerende direktør Rolf Søtorp i Norsk brannvernforening til NTB.

NRK - 7 timer siden

Forlenger driften ved avfallsdeponiet på Langøya

Selskapet NOAH investerer i anlegget som tar imot farlig avfall fra industri og søppelforbrenning, etter at regjeringen satte til side et lokalt byggeforbud. NOAH, tidligere Norsk avfallshåndtering, bruker det tidligere kalksteinsbruddet på Langøya utenfor Holmestrand til deponi for blant annet flygeaske fra forbrenningsanlegg og annet uorganisk farlig avfall fra industrien, slik som svovelsyre. Men dette deponiet vil være fullt i 2024, dersom ikke selskapet får bygge en filterpresse.

Aftenposten - 10 timer siden

Ny jubeldag: Golberg best da det ble firedobbelt Norsk

LILLEHAMMER (VG) Verdenscupleder Pål Golberg spurtet fra alt og alle på Lillehammer og vant..

VG - 10 timer siden

Ny Norsk jubeldag: Golberg spurtet til seier

LILLEHAMMER (VG) Verdenscupleder Pål Golberg spurtet fra alt og alle på Lillehammer og vant..

Aftenposten - 11 timer siden

Ny Norsk dobbeltseier i Finland

Johannes Thingnes Bø (29) har vært i en egen klasse denne helgen i Kontiolahti..

NRK - 15 timer siden

Skeiv lesestund for barn avlyst i Ohio etter væpna protester

Arrangørane av barnearrangementet «Holi-Drag Storytime», i delstatshovudstaden Columbus i Ohio, avlyste arrangementet i siste liten på grunn av bekymringer for sikkerheita, skriv NBC News. Arrangementet skulle vera ei julelesestund for barn leia av Drag Queens. Årsaka til bekymringane var at meir enn 50 demonstranter, nokon væpna, protesterte utanfor kyrkja der arrangementet skulle bli haldt laurdag.

Klartale - 19 timer siden

Dag 4: Pepperkaker

4. desember.Svært få bruker pepper når de lager pepperkaker.

VG - Igår: 22:01

Artistene hyller Vågard Unstad: – Ekte Norsk raplegende

Lars Vaular, Sondre Lerche og Christine Dancke er noen av de som minnes avdøde Vågard Unstad i sosiale medier..

Aftenposten - Igår: 21:31

Nå tas voldsomme ord i bruk. Med rette

KOMMENTAR: Trøndelag er et steg nærmere å få invitasjon til den storstilte festen som foregår i Norsk friidrett..

Aftenposten - Igår: 20:47

«Horribelt å ødelegge truet Norsk natur for å hjelpe skotsk grønt skifte»

Svært mange av Norske elvedelta er bygget ned. Nå vil Verdal kommune fylle igjen rødlistet delta for å skaffe lagerplass….

Aftenposten - Igår: 11:35

Thingnes Bø vant sprinten: - Et enormt bra løp

Johannes Thingnes Bø (29) og Sturla Holm Lægreid (25) sikret dobbelt Norsk på sprinten i Kontiolahti..

VG - Igår: 10:45

Bergensrapperen Vågard Unstad er død

En pionér innenfor Norsk hiphop har gått bort..

VG - Igår: 05:20

Russere ville bygge kapell ved Norsk radaranlegg

Den russisk-ortodokse kirken ville bygge et gudshus like ved et av Norges mest sensitive mål i Vardø, og fikk hjelp av kommunen. Nå er byggeplanene avblåst..

Klartale - 23 nov 22 kl. 14:57

Dømt til 90 dagers fengsel for bruk av drone

Mannen er den første russeren som blir dømt for å fly drone ulovlig i Norge. Han ble onsdag dømt i Hordaland tingrett. Som følge av krigen i Ukraina er det forbudt for folk fra Russland å fly droner i Norge.

NRK - 23 nov 22 kl. 12:25

Norsk gasskip på plass i Tyskland

Et Norsk spesialskip for mottak av flytende naturgass er på plass i Tyskland som en del av innsatsen for å erstatte gassen Tyskland tidligere fikk fra Russland. Gasskipet Neptune ligger for anker utenfor øya Rügen og skal etter hvert flyttes til industrihavnen Lubmin i Mecklenburg-Vorpommern, der det skal fungere som en flytende gassterminal. Etter planen skal det være i drift 1.

NRK - I førrgår: 21:10

Norsk skuffelse i Lake Louise

Ragnhild Mowinckel (30) kjørte for omstendelig da alpinkvinnene startet fartssesongen i verdenscupen. Hun er på en foreløpig 21.-plass i Lake Louise-utforen.

NRK - I førrgår: 15:49

Støres statssekretær med hemmelig kundeliste

Arbeiderpartiets nye statssekretær Kristoffer Thoner vil ikke oppgi hvem han har hatt opprdag for. Thoner er statssekretær for Ap hos statsminister Jonas Gahr Støre og jobbet inntil i dag hos konsulentselskapet Mckinsey. – Jeg er av min tidligere arbeidsgiver pålagt taushetsplikt om hvilke klienter jeg har jobbet med, skriver Thoner via SMKs presseavdeling.

Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Ninas blod redder liv

– Det gjør ikke noe vondt, sier Nina Reims.En solid nål henter ut blod fra armen hennes. Vanligvis tar det kun 5 til 10 minutter å gi blod på vanlig måte.

Klartale - I førrgår: 08:41

Flere trenger sykehushjelp enn før pandemien

Sesongen med influensa er fortsatt foran oss, ifølge Folkehelse-instituttet (FHI). Og folk er godt beskyttet mot korona-viruset. Likevel sliter sykehusene med mye folk pasienter.

Klartale - I førrgår: 08:20

Norsk juletre på plass i London

Juletreet er en gave fra Oslo kommune. Norge har sendt det hvert år siden 1947. Det er som en takk for Storbritannias hjelp til Norge under andre verdenskrig.

NRK - I førrgår: 07:27

Nytt oljefunn i Norskehavet

Neptune Energy og lisenspartnarane stadfestar eit nytt funn i leitebrønnen Calypso i Norskehavet. Førebelse utrekningar viser at det utvinnbare volumet er på mellom 1 og 3,5 millionar kubikkmeter, som svarar til 6–22 millionar fat, melder NTB. Calypso er Neptune Energys tredje funn på seks månader på Norsk sokkel.

Aftenposten - I førrgår: 05:32

Fenriken fra Kompani Lauritzen: – Norsk skole har tapt noe. Kanskje er det disiplin.

Vi har nesten fått allergi mot å bli bestemt over, mener kjendisfenrik Geir Aker fra Kompani Lauritzen..

NRK - I førrgår: 05:37

Norsk strømhjelp til Ukraina

Kraftbransjen i Norge sender reservedeler og utstyr som kan være med på å gi ukrainere strømmen tilbake. Russiske angrep har ødelagt mye av strømforsyningen i Ukraina de siste ukene, og mange frykter en kald vinter. Daglig leder Johannes Bergum i nettselskapet Vevig gir bort både biler og verktøy, forteller han til NRK..

NRK - I førrgår: 05:39

Equinor vil bore 25 letebrønner i 2023

Letesjefen i Equinor beroliger bekymrede oljetilhengere. – Vi fortsetter med aktiv leting på sokkelen i mange år fremover, sier Jez Averty, ansvarlig for leting på Norsk sokkel for Equinor, til Stavanger Aftenblad. Tirsdag kom nyheten om at regjeringen sammen med SV dropper 26.

Klartale - I førrgår: 05:00

Dag 2: Underholdning

2. desember.Nå har du kanskje fått sett første episode av en julekalender på TV?

NRK - I førrgår: 04:27

Sølv og bronse til Norsk kokkelandslag i VM

De Norske kokkene vant bronse sammenlagt i kokke-VM i Luxemborg. Sveits vant, med Sverige på andreplass, melder landslaget på Facebook. I juniorklassen ble det sølv sammenlagt på de unge Norske kokkene.

NRK - I førrgår: 00:35

Forbruksgjelden i Norge har økt med 1,4 milliarder

I november var det en økning i forbrukslån på 1,4 milliarder kroner her i landet. De yngste står for den største prosentvise økningen i kredittkortgjelden. Den samlede forbruksgjelden til nordmenn er i dag på 151,8 milliarder kroner.

Dagbladet - 01 dec 22 kl. 23:39

- Spenningen øker

Onsdag sendte Kina og Russland bombefly inn i Sør-Koreas luftvernsone. - Det er absolutt grunn til å være bekymret, mener Norsk ekspert..

NRK - 01 dec 22 kl. 21:54

Bygget Pir i Ålesund vant pris

Det røde betongbygget Pir i sentrum av Ålesund vinner æresprisen Betongtavlen. Prisen deles ut av Norske arkitekters landsforbund og Norsk Betongforening. Det seks etasjer høye kontorbygget er tegnet av Mad arkitekter og Sandbakk og Pettersen arkitekter.

NRK - 01 dec 22 kl. 16:37

Røykvarslardagen 1. desember

Hugs å sjekke røykvarslarane dine, minner Norsk brannvernforening om på røykvarslardagen. Halvparten av alle dødsbrannar skjer i bustader utan røykvarslar som verkar. – Når det brenn kan det stå om minutt og sekund.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com