Norsk

Thursday, 25 July, 16:12

Nyheter om Norsk

Klartale - 20 jul 24 kl. 07:00

Slik jakter de jobb i Norge

I et klasserom hos Caritas sitter seks personer. Alle er med på kurset Jobbfokus. Det er siste dag før sommerferien.

Klartale - 05 maj 24 kl. 06:00

Pratesyke kunder er topp i denne butikken

– Hva gjør jeg?Malin Hallem Hjønnevåg pusser på en sort sko. Hun er ute etter et svar i form av et ord.

VG - 4 timer siden

Vålerenga vil ha eiermøte i Norsk Toppfotball og avstemning etter VAR-kaoset

Vålerenga ber om at det innkalles til et eiermøte i Norsk Toppfotball etter den siste tidens VAR-bråk. Oslo-klubben vil også at det betente temaet skal stemmes over..

NRK - I førrgår: 07:10

Svakere enn ventet for Norsk Hydro

Norsk Hydro tjente 5,84 milliarder kroner på driften i andre kvartal i år, ned fra 7,1 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Omsetningen for kvartalet kom inn på 50,9 milliarder kroner, ned fra 53,6 milliarder kroner i samme periode i fjor..

NRK - 14 jul 24 kl. 11:01

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - I førrgår: 16:36

Quisling-film til Toronto

Regissør Erik Poppes kommende film om Quisling, «Quislings siste dager», er invitert til filmfestivalen i Toronto. Det vil si at den får internasjonal premiere i Toronto i begynnelsen av september. Ifølge Norsk filminsittutt skal «Quislings siste dager» vises i seksjonen Special Presentation som er for høyprofilerte spillefilmer.

Klartale - 19 jul 24 kl. 15:30

Vellykket friluftsferie? Følg disse tipsene

Nordmenn er kjent for turer i skog og mark. Også mange utenlandske turister kommer for å se Norsk natur. Noen områder er ekstra populære.

Klartale - 19 jul 24 kl. 11:30

Nå koster potetene mer

Flere vanlige matvarer har blitt dyrere den siste tiden. Nå kan Norsk løk og poteter koste 30 til 40 kroner per kilo. Det skriver kanalen NRK.

NRK - 19 jul 24 kl. 06:48

Prishopp på potet i butikkene

Fra mai til juni steg prisen for poteter med 12,6 prosent. Prisen steg med 28,7 prosent sammenligna med fjorårets junimåned, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Tørke, ekstrem nedbør og flom har gitt langt færre poteter på lager i år enn normalt.

Aftenposten - 18 jul 24 kl. 09:37

Storavis skryter Norsk barneoppdragelse opp i skyene. Men er det virkelig så rosenrødt?

Utenlandske medier har idealisert Norsk barneoppdragelse. Men er den egentlig så god som de hevder?.

Klartale - 3 timer siden

Hvor mange medaljer kan Norge ta i OL?

Årets Olympiske leker (OL) er i Paris i Frankrike. Kan noen fra Norge få en medalje? Sportsmagasinet Sports Illustrated har gjettet hvem de tror vinner.

Aftenposten - 4 timer siden

Vålerenga vil ha avstemning etter VAR-kaoset

Vålerenga ber om at det innkalles til et eiermøte i Norsk Toppfotball etter den siste tidens VAR-bråk..

NRK - 15 timer siden

Reuters: Biden kommer til å si at han vil ha fokus på jobben som president de siste seks månedene

– Jeg har bestemt meg for at det beste er å gi stafettpinnen videre til en ny generasjon, er noe av det Joe Biden kommer til å si i talen sin onsdag kveld. Nyhetsbyrået Reuters viser til taleutdrag som Det hvite hus har delt ut i forkant at den holdes klokka 2 natt til torsdag Norsk tid. – Dette er den beste måten å forene nasjonen, heter det i talemanuskriptet.

NRK - 21 timer siden

Rundt 5000 fritidsbåter dumpes ulovlig på havet hvert år

En undersøkelse fra Kongelig Norsk båtforbund (KNBF) estimerer at rundt 5000 fritidsbåter senkes ulovlig hvert år i Norge. De fleste båtene som ender opp som søppel på havbunnen er det ingen som vet hvem eier, skriver TV 2. Det er nemlig ikke påkrevd å registrere eller å tegne forsikring når man kjøper små fritidsbåter.

NRK - 22 timer siden

Flere demokrater boikotter angivelig Netanyahus tale i USA

Et titalls demokrater fra Representantenes hus og Senatet kommer ikke til å delta på den israelske statsministeren Benjamin Netanyahus tale til kongressen, melder nyhetsbyrået Reuters. Politikerne boikotter talen for å ta avstand fra sivile drap i Gaza. En av dem som skal boikotte talen er Nancy Pelosi, ifølge Daily Mail.

NRK - 23 timer siden

Flere demokrater boikotter Netanyahus tale i USA

Over 30 demokrater fra Representantenes hus og Sentatet kommer ikke til å delta på den israelske statsministeren Benjamin Netanyahus tale til kongressen, melder NBC News. Netanyahu skal etter planen holde et felles møte på kongressen i ettermiddag klokken 20.00 Norsk tid..

VG - 15 jul 24 kl. 18:25

Norsk nedtur i EM-åpningen

(Italia U19 – Norge U19 2–1) Norge tok ledelsen, men en kjapp italiensk snuoperasjon satte kjepper i hjulene for en Norsk åpningsfest..

Aftenposten - Igår: 11:07

Islamsk Råd Norge trekker Halal-godkjenning: Tusenvis av muslimer kan stå uten kylling.

Nortura og Islamsk Råd strides om hvorvidt Norsk kylling vil være halal fra høsten av..

NRK - Igår: 09:31

Miljødirektoratet: Mikroplast i heile Barentshavet

Forsøpling og mikroplast finst i heile Barentshavsområdet og påverkar sjøfuglar og dyreliv. Det viser ein ny rapport frå Miljødirektoratet. Saman med Havforskingsinstituttet og Norsk Polarinstitutt har Miljødirektoratet gått gjennom eksisterande kunnskap om forsøpling og Mikroplast i Barentshavet.

Aftenposten - Igår: 05:57

Helvete er et kulturminne

En unik bit av Norsk kulturhistorie er rammet av brann, fukt og mugg..

NRK - Igår: 04:50

Vedum vil ha grunnrenteskatt for teknologiselskapene

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum ønsker å innføre en global grunnrenteskatt på persondata, som teknologigigantene henter inn og tjener store penger på. Onsdag skal finansminister Vedum (Sp) holde foredrag om den Norske modellen med grunnrenteskatt på G20-møtet i Brasil. Her vil Vedum også argumentere for at det burde innføres en global grunnrenteskatt på persondata, som teknologigiganter som blant annet Meta og Google henter inn og tjener store penger på, skriver Klassekampen.

NRK - Igår: 17:34

Én bekreftet omkommet etter at fiskebåt sank

14 andre er hentet opp fra redningsflåter. Det Norskeide fiskefartøyet «Argos Georgia» gikk ned i Sør-Atlanteren. 27 personer var om bord, men alle skal ha kommet seg over i redningsflåter.

NRK - Igår: 17:29

Nedgang på Oslo Børs – Hydro falt hardt

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,39 prosent og landet på 1446,85 poeng. Hydro-aksjen falt 4,67 prosent etter å ha lagt fram et svakt driftsresultat. Aluminiumsprodusenten Norsk Hydro tjente 5,84 milliarder kroner på driften i andre kvartal i år, ned fra 7,1 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

VG - I førrgår: 15:10

Vil flere «ta en Biden»?

Lykkes demokratene med sin store «gamechanger» ved inngangen av presidentvalgkampen, så kan det også virke inn på Norsk politikk..

NRK - I førrgår: 14:24

Norskeid skip har gått ned utenfor Falklandsøyene

Det Norskeide fiskefartøyet «Argos Georgia» har gått ned i Sør-Atlanteren. 27 personer var om bord, men alle skal ha kommet seg over i redningsflåter. Den Norskeide fiskebåten sendte i går ettermiddag Norsk tid ut nødmelding om at den tok inn vann..

NRK - I førrgår: 12:33

«Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

Den Norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven. Det er første gong på 38 år at ein Norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin..

NRK - I førrgår: 12:04

Israel fordømmer palestinske planer om samarbeid i Gaza

Israels utenriksminister reagerer på planene til palestinske grupper om å samarbeide på Gazastripen når krigen er over. – Hamas og Fatah har signert en avtale i Kina om felles kontroll av Gaza etter krigen. I stedet for å avvise terrorister, så omfavner Mahmoud Abbas morderne og voldtektsmennene i Hamas, og han viser dermed sitt sanne ansikt, sier utenriksminister Israel Katz.

Klartale - I førrgår: 10:46

Færre studenter fullfører bachelor på tre år

Skal du ta en bachelorgrad? Det er vanligvis studier på tre år. Men ikke alle blir ferdige etter tre år.

VG - 14 jul 24 kl. 14:15

Henriette Jæger med ny Norsk rekord på 400 meter – 49,85

Henriette Jæger løp for første gang 400 meter på under 50 sekunder i Sveits søndag. 49,85 er Norsk rekord..

Aftenposten - I førrgår: 08:44

Ut mot protestene: – Jeg ville blitt skuffet

Kjetil Rekdal går ut mot protestene i Norsk fotball..

Dagbladet - 21 jul 24 kl. 22:50

Pekes på: - Blir alvorlig spennende

USAs president Joe Biden peker på Kamala Harris som sin arvtaker. - Hun reflekterer velgerne i større grad, mener Norsk USA-ekspert..

Klartale - 21 jul 24 kl. 07:00

Olav den hellige var vikingkongen som ble en helgen

Våren har så vidt kommet til Verdal. På Stiklestad kan du nesten kjenne lukta av svette og blod. Hvis du har en livlig fantasi.

NRK - 21 jul 24 kl. 01:11

Trump med første folkemøte etter attentatet

Tidligere president Donald Trump holdt natt til søndag Norsk tid sitt første folkemøte etter attentatet forrige helg. Med seg hadde han sin visepresidentkandidat J.D.

Aftenposten - 11 jul 24 kl. 23:15

Først Ada Hegerberg. Så Martin Ødegaard. Nå blir enda en Norsk tenåring lagt merke til i Fotball-Europa.

Først Ada Hegerberg. Så Martin Ødegaard. Nå blir enda en Norsk tenåring lagt merke til i Fotball-Europa..

E24 - 20 jul 24 kl. 12:00

Trøbbel i skipsfarten skaper problemer: – Ganske heftig nå

Økt kaos ved havner gjør at importører «begynner å få litt panikk», ifølge ekspert. Norsk kjede prøver å begrense effektene «i den grad det er mulig»..

E24 - 20 jul 24 kl. 09:31

Sykelig suksessfull

Kjetil Try (64) er ikke bare en av landets aller mest suksessrike reklameskapere. Han er også en av dem som har bidratt mest til å holde Norsk legestand i live..

Aftenposten - 20 jul 24 kl. 08:17

Sjefens tirade ble et vendepunkt for Rijks: – Bra jeg ikke kunne Norsk

Sjefens utskjelling på direktesendt TV gjorde noe med hans forhold til Vålerenga-fansen..

VG - 20 jul 24 kl. 08:17

Sjefens tirade ble et vendepunkt for Rijks: – Bra jeg ikke kunne Norsk

Sjefens utskjelling på direktesendt TV gjorde noe med hans forhold til Vålerenga-fansen. Nå ser Klanen at Mees Rijks (21) er en kulthelt i emning..

NRK - 19 jul 24 kl. 13:13

Ingen helsetenester råka i Noreg råka av datatrøbbel

Datatrøbbelet har råka fleire helsetenester og sjukehus i heile verda. Helsedirektoratet seier at dei ikkje har fått nokon meldingar om at datatenester i helsesektoren er råka. – Norsk helsenett melder at dei ikkje har kjennskap til at denne løysinga som blir knytt til feiler er i brukt i vår sektor.

Klartale - 19 jul 24 kl. 08:28

Her er Trumps løfter til USA

Denne uka har republikanerne holdt landsmøte i Milwaukee i USA. Natt til fredag Norsk tid holdt Donald Trump tale på møtet. Han lovet dem «en utrolig seier om fire måneder».

NRK - 19 jul 24 kl. 05:40

Trump truer selskaper med straffetoll

Tidligere president Donald Trump truer selskaper som bygger fabrikkene sine i Kina og Mexico med toll på 100–200 %. – Vi skal gjøre produktene deres umulige å selge, sa Trump, i en tale til republikanerens landsmøte i natt Norsk tid..

VG - 18 jul 24 kl. 20:24

USA teller ned til Trumps store tale i natt

Donald Trump har nå full kontroll over det republikanske partiet. Grytidlig fredag morgen Norsk tid skal han holde sin første tale siden han ble nær drept i Pennsylvania..

NRK - 18 jul 24 kl. 19:58

Litauen har trukket seg fra klasevåpenkonvensjonen

I dag ble det kjent at Litauen har trukket seg fra klasevåpenkonvensjonen. Konvensjonen forbyr medlemsland fra å bruke, lagre eller transportere klasevåpen. I en uttalelse sier utenriksminister Espen Barth Eide at han synes det er sterkt beklagelig at Litauen har trukket seg.

Aftenposten - 18 jul 24 kl. 17:24

Campenaerts vant etter Norsk fall

Det så lenge ut som den 18. etappen av årets Tour de France kunne bli Uno-X’ store dag..

VG - 18 jul 24 kl. 04:49

Norsk OL-håp har gått under radaren: – De setter standarden

Hørt om Thea Helseth (28) og Inger Kavlie (30)? Nei? Men plutselig er de et av Norges største håp i Paris-OL..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com