Norsk

Wednesday, 20 October, 18:42

Nyheter om Norsk

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 03 okt 21 kl. 18:55

Norsk garn er ikke av Norsk ull

Norske bønder fortviler over at vi importerer ull når vi har flust av sau. Terje Hovland, produktansvarleg i Sandnes Garn sier at utfordringa med Norsk ull er at ho klør. Difor er berre 17 prosent av garnet Sandnes Garn produserer er av Norsk ull.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:32

Vil ha billigere strøm

Den nye regjeringen vil gjennomføre flere tiltak for å redusere høye strømkostnader. Tiltakene inkluderer lavere avgift på elektrisk kraft, økt bostøtte, geografisk prisutjevning av nettleie, styrkede forbrukerrettigheter og økt produksjon av Norsk kraft. Regjeringen vil ikke ha nye utenlandskabler, og dessuten utrede hvordan Norsk krafteksport påvirker Norsk Norske strømpriser og forsyningssikkerhet..

Aftenposten - Igår: 19:00

Videodømming splitter Norsk fotball. Her er argumentene for og imot.

Det ser ut til at Norsk toppfotball får videodømming om få år..

NRK - 08 okt 21 kl. 11:44

– Modige eksempler på journalister

– De to prisvinnerne er modige eksempler på journalister som er villige til å ofte mye for å bevare pressefriheten. Vi ser virkelig fram til å feire prisvinnerne når de kommer til Oslo, sier leder i Norsk Journalistlag, Dag Idar Tryggestad, til NTB. Norsk Redaktørforening mener Nobelkomiteen hedrer det viktige arbeidet for fri og uavhengig journalistikk.

NRK - 05 okt 21 kl. 09:12

På jakt etter bombemann i Oslo

Politiet aksjonerte i helgen mot en Norsk luksusvilla i jakten på en mann som er mistenkt for å stå bak eksplosjonen i Göteborg forrige uke. Det skriver Expressen. Den mistenkte 55-åringen ble mandag varetektsfengslet in absentia, siktet for blant annet grov allmennfarlig ødeleggelse.

Klartale - 12 okt 21 kl. 08:39

Vil bruke mindre oljepenger

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

NRK - 22 sep 21 kl. 09:24

– En dødslinje for Norsk industri

Rødt vil stanse den nye kraftkabelen North Sea Link som går fra Suldal til Newcastle. Kabelen skal etter planen åpne i oktober. Mímir Kristjánsson i Rødt Rogaland mener kabelen vil innebære en eksport av Norsk strøm og import av utenlandske strømpriser.

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 15:21

Hvordan forstå det mest omstridte dyret i Norsk natur? To nye bøker gir svar.

Hvordan skal vi forstå det mest omstridte dyret i Norsk natur? To nye bøker gir svar..

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 07:00

Et stykke Norsk fotballhistorie som bare blir bedre og bedre

ANALYSE: Hva er det som gjør at familien Berg siden 1960-tallet har tatt Norsk fotball med storm?.

VG - 5 timer siden

Skistriden: Det vanskelige «L-ordet»

Ordet «lojalitet» er sentralt i striden som splitter Norsk skisport. Et sentralt spørsmål er hva som ligger i begrepet – og hvem det er viktigst at hoppsjefen er lojal mot..

VG - 9 timer siden

Ja til et ekstraordinært skiting

Bråten-saken er ikke lenger en personalsak, men en sak om omdømmet til NSF og Norsk skisport. Det må det ryddes opp i..

VG - 11 timer siden

Norsk regissør med film om mannen som skjulte Saddam Hussein

Kun CIA og nær familie har sett ansiktet til Alaa Namuq, mannen som skjulte Iraks diktator Saddam Hussein i et hull i bakken i hele åtte måneder. Nå avsløres Namuqs ansikt for resten av verden – av den Norske regissøren Halkawt Mustafa..

VG - 11 timer siden

Klæbo går igjen mot strømmen: – Ingen grunn til å være skråsikre og arrogante

Johannes Høsflot Klæbo (24) har tidligere droppet høydetrening. Nå er det motsatt: Han trener mer i høyden enn noen annen Norsk toppløper mot Beijing-OL..

Dagbladet - 12 timer siden

Vant i Strasbourg - får ikke se sønnen

Det hjelper ikke at Norge høsten 2019 ble dømt i Menneskerettsdomstolen for å ha krenket Trude og hennes sønns rettigheter. Barnemora nektes likevel ny behandling av den betente tvangsadopsjonssaken i Norsk rett..

NRK - 14 timer siden

Nordmenn vil fortsette håndspriting

Ni av ti nordmenn vil at butikker og spisesteder skal fortsette med å tilby håndsprit etter gjenåpningen. Fire av fem spurte i undersøkelsen Norsk koronamonitor som Opinion har utført blant om lag 10.000 nordmenn i oktober, svarer at de føler det er trygt å handle og gå på kafé igjen etter gjenåpningen..

NRK - 19 timer siden

Filmkritikerprisen 2021 utdelt

Filmkritikerprisen 2021 for fjorårets beste Norske langfilm går til «Kunstneren og tyven», regissert av Benjamin Ree. Prisen ble overrakt vinneren under Norsk filmkritikerlags årsmøte. Vinenren er kåret etter avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer..

NRK - 22 timer siden

Vil hjem etter åtte år i Syria

– Vi ble lurt. Vi dro for å hjelpe syrerne i krigen. I stedet ble vi ofre for menneskehandel, hevder de to Norsk-somaliske søstrene som dro til Syria i 2013.

NRK - Igår: 15:00

Trond Giske-film til Amsterdam

Dokumentarfilmen «Trond Giske – Makta rår», har blitt invitert til IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival. Dokumentaren av Håvard Bustnes får verdenspremiere i Amsterdam, i seksjonen Frontlight på IDFA. Filmen handler om tiden fra han var ungdomspolitiker, til han på dramatisk vis bestemte å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering, ifølge Norsk filminstitutt.

NRK - Igår: 12:59

Tilleggsforhandlingane starta opp

Tilleggsforhandlingane mellom staten og landbruket, som i september vart utsett av Solberg-regjeringa, har starta opp igjen med Støre-regjeringa. Tysdag har det vore møte på leiarnivåa, skriv Norges Bondelag. Jordbruket krev mellom anna kompensasjon for ein kraftig vekst i kostnadene til handelsgjødsel og byggjevarer.

Aftenposten - Igår: 12:45

Dansekunstner og koreograf Kjersti Alveberg er død

Kjersti Alveberg, koreografen som satte sitt tydelige preg på Norsk dansekunst gjennom flere tiår, er død, 73 år gammel..

VG - Igår: 11:29

Røper Marvel-hemmelighet

Etter festpremieren på «Eternals» i Los Angeles tirsdag morgen Norsk tid, røper flere publikummere hint som kommer etter rulleteksten på den nye Marvel-filmen..

NRK - Igår: 07:49

SV krev Norsk støtte til oljestopp

EU-kommisjonen går inn for stans i olje- og gassaktiviteten i Arktis. No krev SV svar frå regjeringa. – Noreg bør støtte opp om initiativet frå EU og bli med på ein internasjonal avtale om å stanse olje- og gassutvinninga i Arktis, seier Lars Haltbrekken (SV) til NTB..

NRK - Igår: 07:59

Lovar straumpristiltak

Folk som strevar med høge straumrekningar må få hjelp på kort sikt, seier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap). Ho seier det kan skje i form av auka bustøtte eller andre ordningar. Straumprisen i Sør-Noreg er på det høgaste så langt i år, og Mjøs seier det er tøft for mange å få straumrekningar som er enn dei regna med.

E24 - Igår: 06:23

SV krever Norsk støtte til oljestopp i Arktis

EU-kommisjonen går inn for stans i olje- og gassaktiviteten i Arktis. Nå krever SV svar fra regjeringen..

E24 - I førrgår: 18:33

– Slike historier hører ikke hjemme i Norsk arbeidsliv

Den nye arbeidsministeren Hadia Tajik (Ap) vil følge opp ungdoms arbeidsvilkår etter svært kritikkverdige forhold ved tre McDonald’s- restauranter i Bergen..

Aftenposten - I førrgår: 16:09

Norsk Toppfotball sa ja til VAR i Eliteserien

Mandagens møte blant styrelederne i Norske toppklubber levner ingen tvil: Det blir Video Assistant Referee (VAR) i….

VG - I førrgår: 16:08

Norsk Toppfotball sa ja til VAR i Eliteserien

Mandagens møte blant styrelederne i Norske toppklubber levner ingen tvil: Det blir Video Assistant Referee (VAR) i Eliteserien om to år..

VG - I førrgår: 16:08

Norsk Toppfotball sa ja til VAR i Eliteserien: – Ingen lang og stor diskusjon

Mandagens møte blant styrelederne i Norske toppklubber levner ingen tvil: Det blir Video Assistant Referee (VAR) i Eliteserien om to år..

NRK - I førrgår: 13:15

Tar ifrå tilsette goder

Tilsette i Tess som fagorganiserer seg med tariffavtaler, blir tatt ifrå alle bonusar, ulykkesforsikring, støtte til tannlege og arbeidsklede, skriv E24. Dette kjem fram i interne dokument, og skal ha gjort tilsette opprørte. «Dette er ikkje tillate etter Norsk lov», står det i eit referat frå tillitsvalde.

E24 - 08 okt 21 kl. 18:34

Sjeføkonom om ny regjering: – Endrer ikke utsiktene for Norsk økonomi

En regjering med Ap og Senterpartiet kommer ikke til å påvirke Norsk økonomi i særlig grad, mener sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets..

NRK - I førrgår: 10:46

Europeisk pris til Norsk film

Den NRK-sendte dokumentaren «Tro kan flytte fjell» vant i helga Prix Europa Iris Award. Filmen, som er produsert av Medieoperatørene, ble utpekt til den beste europeiske TV-produksjonen om kulturelt mangfold i 2021. Filmen handler om gresk-ortodokse nonner som dukker opp i den lille bygda Valldal for å bygge et majestetisk kloster.

Klartale - I førrgår: 09:49

Norsk IS-kvinne vil hjem fra Syria

Aisha Shazadi Kausar dro til Syria for å være med i IS. Nå ønsker hun å få hjelp til å komme hjem til Norge..

Aftenposten - I førrgår: 08:41

Da de i år endelig fikk oppreisning, var ingen lenger i live: – En skamplett i Norsk krigshistorie

Halvparten av de Norske partisanene som drev motstandskamp mot tyskerne i Troms og Finnmark, døde..

NRK - 28 sep 21 kl. 18:11

Mindre utslipp på Norsk sokkel

Klimagassutslipp fra petroleumsvirksomheten har gått ned med 1,6 millioner tonn på fem år, viser årets klima- og miljørapport fra Norsk olje og gass. – Hovedårsaken til at utslippene har gått ned fem år på rad, er en nedgang i fakling fra eksisterende felt på sokkelen. I tillegg er det også noe lavere utslipp fra energiproduksjonen, selv med økt oljeproduksjon som følge av oppstarten av Johan Sverdrup, som er elektrifisert, sier Hildegunn T.

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 09:11

Før gikk det i urdu og arabisk. Hvorfor holder stadig flere imamer fredagstalen på Norsk?

Norske moskeer endrer seg. Qamar Muneer er en av stadig flere imamer som snakker Norsk til forsamlingen..

Aftenposten - I førrgår: 21:07

Storbyenes fotballproblem: Denne 18-åringen symboliserer løsningen

ELITESERIEN, RUNDE 22: Ungguttene stjal showet i Rosenborg-Vålerenga. Kan de også motkjempe Norsk fotballs uvanlige….

NRK - 17 okt 21 kl. 13:32

Hundrevis utsett for pornosvindel

Eit hundretals nordmenn har i helga blitt utsett for utpressing. Svindlarane skal ha truga med å publisere pornografisk innhald av ofra, opplyser Norsk senter for informasjonssikring, Norsis. Svindlarane opplyser at dei har brukt webkameraet til ofra for å filme dei.

NRK - 07 okt 21 kl. 07:03

Etablerer Norsk Restaurantforening

Drivere i restaurantbransjen har etablert Norsk Restaurantforening, som mener de forstår bedre hva som rører seg på gulvet blant de ansatte enn NHO. NHO Reiseliv tror at organisasjonene kan utfylle hverandre..

NRK - 06 okt 21 kl. 22:12

Mange organisasjoner får midler

Idrettsklubben Start er den organisasjonen på Sørlandet som har fått mest utbetalt fra grasrotandelen til Norsk Tipping. Hittil i år har Start fått 490.000 kroner.

NRK - 16 okt 21 kl. 11:02

VG: Nordmann omkom i Spania

Utanriksdepartementet stadfestar overfor VG at ein Norsk statsborgar har omkomme i Marbella i Spania. Mannen blei funnen død torsdag ettermiddag. Nordmannen skal ha gått langs vegen i Marbella, og blitt køyrd på då han prøvde å krysse motorvegen..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 22:33

Gaute Drevdal hevder mediene ville gjøre ham til en slags Norsk Harvey Weinstein

Fredag ble retten åpnet, og tiltalte Gaute Drevdal begynte sin forklaring..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 20:25

Rekordoverskudd for Norsk eksport: Norge selger dyrt og kjøper billig

Prisene på eksporten fra fastlandet har det siste året steget dobbelt så mye som importprisene..

VG - 15 okt 21 kl. 20:12

Renate Reinsve om Norsk Oscar-kortliste: – Fantastisk!

På vei inn til premierefesten for «Verdens verste menneske» jubler den bejublede skuespilleren for filmens siste steg mot Oscar-prisutdelingen..

VG - 15 okt 21 kl. 20:12

Renate Reinsve om Norsk Oscar-løft: – Fantastisk!

På vei inn til premierefesten for «Verdens verste menneske» jubler den bejublede skuespilleren for filmens siste steg mot Oscar-prisutdelingen..

E24 - 15 okt 21 kl. 16:29

Slik kapret svindlerne Norfunds millioner

Ved hjelp av falske e-poster og fakturaer, tilsynelatende sendt fra en økonomimedarbeider hos Norfund, forsvant nesten åtte millioner som skulle til det Norske utviklingsfondet. En Norsk forretningsmann møtte nylig i retten i Trondheim, tiltalt for grovt heleri av pengene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt