Norsk

Tirsdag, 20 April, 06:42

Nyheter om Norsk

Sortering: Relevans | Senaste
Dagbladet - 3 timer siden

USAs eneste Norsk-amerikanske visepresident er død

Den Norsk-ættede tidligere amerikanske visepresidenten Walter Mondale er død 93 år gammel..

VG - 20 timer siden

Norsk selskap sender vaksineturister til Russland

Rundt 50 personer fikk i helgen Sputnik V-vaksinen på et hotell i Moskva etter å ha blitt fløyet til Russland. Bak turen står et Norsk reiseselskap – med hjelp fra den politiske bevegelsen til Vladimir Putin..

NRK - 12 april 21 kl. 18:20

Stortinget sier nei til kjøttavgift

Fremskrittspartiet får stortingsflertallet med seg på å si nei til en klimaavgift på Norsk kjøtt. De ber regjeringen «slå fast at økt skattlegging av Norsk kjøttproduksjon ikke skal gjennomføres som en del av klimapolitikken». Stortinget stemmer over regjeringens klimaplan tirsdag..

NRK - 12 april 21 kl. 12:39

Norwegians redningsplan godkjent

Norwegian kan starte jakten på frisk kapital etter at kreditorene har stemt ja til redningsplanen for andre gang, og en Norsk dommer har godkjent planen. Irske High Court godtok i mars redningsplanen og sendte prosessen videre til en Norsk domstol..

NRK - 3 timer siden

Walter Mondale (93) død

Tidligere visepresident i USA, Walter Mondale, døde mandag, melder en talsmann for familien. Mondale ble 93 år gammel. Han var visepresident under president Jimmy Carter i 1977–1981.

Dagbladet - 3 timer siden

USAs Norsk-amerikanske visepresident er død

Den Norskættede tidligere amerikanske visepresidenten Walter Mondale er død 93 år gammel..

Dagbladet - 09 april 21 kl. 21:58

Ut mot Norsk fyll: - Vulgært

TV-sjamanen Gro-Helen Tørum trakk seg tilbake og har de siste åra levd et stille liv i Italia. Nå slakter hun Norsk drikkekultur..

NRK - 14 timer siden

Avskåret Norsk fly ved Barentshavet

Et russisk jagerfly skal ha avskåret og eskortert patruljefly fra Norge og USA over Barentshavet. Det opplyser det russiske forsvarsdepartementet ifølge nyhetsbyrået RIA, melder Reuters..

NRK - 17 timer siden

Norske vaksineturister til Russland

Et Norsk reiseselskap sender vaksineturister til Russland hvor de får koronavaksinen til Sputnik. – Fram til slutten av mai har vi mer enn 600 passasjerer som er booket for å fly til Moskva, sier medeier Albert Sigl i World Visitor til VG..

NRK - 17 timer siden

Sender vaksineturister til Russland

Et Norsk reiseselskap sender hovedsaklig tyske vaksineturister til Russland hvor de får koronavaksinen til Sputnik. – Fram til slutten av mai har vi mer enn 600 passasjerer som er booket for å fly til Moskva, sier medeier Albert Sigl i World Visitor til VG..

NRK - 18 timer siden

NFF tror ikke på Superliga

Norges Fotballforbund har ingen tro på opprettelsen av en superliga i europeisk fotball og mener den er et brudd på solidaritet. Bekreftelsen på at Superligaen kan bli en realitet kom natt til mandag Norsk tid..

E24 - Igår: 16:45

Fenomenet Mariana Mazzucato

Den italiensk-amerikanske forfatteren har blitt en inspirasjon for mange vestlige politikere, også Norske. Skribenten fra Civita ser på hennes aktuelle innflytelse på Norsk innovasjons-, nærings- og kilmapolitikk, samtidig som han kritiserer omfanget av hennes «statsaktivisme»..

NRK - Igår: 09:39

Omkom i snøscooterulykke i Sverige

En Trondheims-mann i 50-årene omkom i en snøscooterulykke i fjellet i Åre kommune i Sverige lørdag kveld, skriver VG. En Norsk kvinne i 30-årene fra Oslo ble fraktet til sykehuset i Östersund med alvorlige skader..

NRK - Igår: 08:56

Mange er positive til vaksinepass

Seks av ti nordmenn er positive til vaksinepass eller koronasertifika som gir innehaveren fordeler. Eksempler på slike fordeler er å kunne reise karantenfritt, gå på kino, sportsarrangementer eller utesteder. I undersøkelsen Norsk koronamonitor fra opinion svarer 59 prosent ja og 26 prosent nei til slike pass.

E24 - 08 april 21 kl. 06:01

Solgte Norsk sjømat for 27,7 milliarder kroner i første kvartal

I årets tre første måneder ble det solgt Norsk sjømat i utlandet for 27,7 milliarder kroner. Det er en verdinedgang på 3 prosent fra i fjor..

NRK - I førrgår: 21:21

Vil ikkje ha Norske skogplantarar

Norsk ungdom har ikkje nok tid og er heller ikkje effektive nok for å kunne vere med på skogplantinga som må skje i vår. Ein av dei største skogplanteverksemdene i Noreg, Stangeskovene, ber difor om at regjeringa slepper til utanlandsk arbeidskraft..

Aftenposten - I førrgår: 21:11

Hollywood-stjerne og Norsk milliardær med på vegansk bacon-satsing

Skuespillerstjerne Robert Downey Jr. og den Norske mangemilliardæren Ole Andreas Halvorsen er med på å finansiere et….

NRK - I førrgår: 15:34

Bøndene går mot Coop si potetplan

Coop vil samle pakking og lagring av potet på eitt stort lager nær Gardermoen. Bondelaga er redd det betyr slutten for Norsk potetdyrking i distrikta. Lars Petter Bartnes i Noregs Bondelag trur konkurransen i matmarknaden vil gå ut over bøndene..

E24 - 07 april 21 kl. 07:13

– Det blir ingen nedtrapping på Norsk sokkel

Nylig fikk Kjetil Hove ansvaret for 8000 Equinor-medarbeidere på Norsk sokkel. Nå vil han jobbe for at det blir behov for enda flere..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 16:28

Norsk Oscar-håp vant prestisjetung journalistpris

Filmen hans har allerede sørget for at Kina vil nedtone årets Oscar-utdeling..

NRK - 16 april 21 kl. 14:26

Rødt: Avtale bryter med Grunnloven

Rødt mener den nye forsvarsavtalen med USA bryter med Norsk basepolitikk og kan være i strid med Grunnloven. Norge sier fra seg både rett til straffeforfølging og kontroll av millitære fartøy, sier partileder Bjørnar Moxnes til NTB..

Klartale - 16 april 21 kl. 14:19

I kveld feirer vi Norsk musikk

Fredag kveld er det Spellemann. Norske artister blir feiret med priser i forskjellige kategorier..

E24 - 16 april 21 kl. 06:06

Norske Skog og Borregaard vurderer CO₂-fangst: Inngår avtale med Equinors CO₂-lager

Industri i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden vurderer å lagre CO₂ på Norsk sokkel. Nå inngår de intensjonsavtale med Equinor, Shell og Total..

NRK - 15 april 21 kl. 19:54

I dag starter bålforbudet

I dag starter det generelle bålforbudet i Norge. Ifølge Norsk friluftsliv er det generelt forbud mot åpen ild i skog og utmark, med unntak av godkjente bålplasser. Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann..

VG - 15 april 21 kl. 18:54

Konserthusdirektør om Raja: – Holder oss for narr

Kritikken fra Norsk kulturliv mot den ferske stimuleringsordningen fortsetter. Nå protesterer også syv av landets største konserthus på sist helgs tildeling fra Kulturrådet..

E24 - 15 april 21 kl. 18:57

NHO bekymret for brexitsmell på Norsk batterieksport

Organisasjonen får støtte fra regjeringen om at Norske bilbatterier til Storbritannia ikke burde rammes av ny brexitavtale..

Aftenposten - 15 april 21 kl. 14:09

Seieren glapp på målstreken for Norsk storlag

Danske Anton Charmig ledet den femte etappen av sykkelrittet Tour of Turkey med få hundre meter igjen torsdag, men….

VG - 15 april 21 kl. 13:47

Idrettsstyrets viktige kuvending: Helt på høyden!

En av Norsk idretts snodigste regler kan snart være moden for skraphaugen. Den håndsrekningen trenger familien Ingebrigtsen & co..

Aftenposten - 15 april 21 kl. 12:27

Ole Gunnar Solskjær og agenten investerer i Norsk e-sportselskap

Asgeir Kvalvik i det relativt nystartet e-sportselskapet ULTI får med seg to virkelige storfisker i jakten på videre….

VG - 15 april 21 kl. 12:27

Ole Gunnar Solskjær og agenten investerer i Norsk e-sportselskap

Asgeir Kvalvik i det relativt nystartet e-sportselskapet ULTI får med seg to virkelige storfisker i jakten på videre vekst..

Klartale - 15 april 21 kl. 12:10

For dårlig korona-informasjon til innvandrere

Korona-kommisjonen sier at myndighetene manglet en plan for å nå ut til alle som ikke snakker Norsk..

VG - 14 april 21 kl. 22:36

Frykter pandemien kan føre til økt dødelighet i fremtiden

Pandemien har lagt beslag på store deler av ressursene til Norsk helsevesen. Det kan få alvorlige konsekvenser for personer med diagnoser og sykdommer som har blitt nedprioritert, eller ikke oppdaget, under pandemien..

E24 - 14 april 21 kl. 18:54

Brune merkelapper på Norge

Norsk næringsliv omfatter mange økonomiske aktiviteter som etter EUs klassifiseringssystem vil havne i kategorien brunt. Et øre til Brussel blir avgjørende for Norges økonomiske utvikling..

E24 - 14 april 21 kl. 08:28

Andøya Space inngår eksklusiv 20-årsavtale med tyske Isar Aerospace

Det private selskapet Isar Aerospace har signert en langsiktig avtale om å skyte opp små satellitter fra Norsk jord. Dermed er Andøya Space langt nærmere å etablere en kommersiell oppskytningsbase..

Aftenposten - 14 april 21 kl. 07:30

Han er kaptein for et Norsk sykkellag som begynner å imponere verden

Med Markus Hoelgaard i spissen blir det første gang at et helNorsk sykkellag stiller til start til ett av de virkelige….

NRK - 13 april 21 kl. 22:06

Sender nødrespiratorer til utlandet

300 av de 1000 nødrespiratorene regjeringen kjøpte inn i pandemiens begynnelse, sendes nå til Moldova, Kosovo og Nord-Makedonia, skriver VG. Norge har aldri fått bruk for, eller hentet, nødrespiratorene som statsminister Erna Solberg (H) presenterte som en god nyhet og eksempel på Norsk innsatsvilje i pandemiens tidlige fase..

NRK - 13 april 21 kl. 17:50

Tilbakekaller karbonadedeig

Nordfjord Kjøtt trekker tilbake karbonadedeig av både sitt eget merke og merket Prima etter mistanke om salmonella i et parti Norsk storfekjøtt..

Aftenposten - 13 april 21 kl. 17:50

Norsk sjokkåpning - men nytt tap for Tyskland

(Tyskland-Norge 3–1) Norge sjokkåpnet - men Tyskland ble igjen for sterke for Martin Sjögrens kvinner..

NRK - 13 april 21 kl. 17:50

Frykter salmonella i karbonadedeig

Nordfjord Kjøtt trekker tilbake karbonadedeig av både sitt eget merke og merket Prima etter mistanke om salmonella i et parti Norsk storfekjøtt. For begge produktene, som selges i Rema 1000-butikker, er det pakker med siste forbruksdato 26. april 2021 som trekkes tilbake.

VG - 13 april 21 kl. 17:50

Norsk sjokkåpning - men nytt tap for Tyskland

(Tyskland-Norge 3–1) Norge sjokkåpnet - men Tyskland ble igjen for sterke for Martin Sjögrens kvinner..

VG - 13 april 21 kl. 17:50

Nytt Norsk tap for Tyskland: – Vi slipper inn for lette mål

(Tyskland-Norge 3–1) Norge sjokkåpnet - men Tyskland ble igjen for sterke for Martin Sjögrens kvinner..

NRK - 03 april 21 kl. 04:06

Klimaavgift på importert kjøtt

Sp har gått mot alle forslag på å legge klimaavgift på Norsk kjøtt, men nå vil partiets programkomité ha en slik avgift på kjøtt som importeres. For å hindre at Norsk kjøtt blir skadelidende, skriver Aftenposten..

Dagbladet - 12 april 21 kl. 21:20

Oppsiktsvekkende om drapet

Anne Bitsch bringer oss nærmere sannheten rundt et mørkt kapittel i Norsk kriminalhistorie..

NRK - 12 april 21 kl. 20:48

Positiv til andre AstraZeneca-dose

Det er trolig trygt å gi andre dose av AstraZeneca-vaksinen til dem som ikke opplevde de alvorlige bivirkningene etter første dose, ifølge en Norsk ekspert. Flere millioner personer i Storbritannia har fått den omstridte vaksinen uten å bli rammet av blodpropp. Det får professor Per Morten Sandset – en av Norges fremste eksperter på blodproppsykdom – til å ta til orde for at man også her i landet bør vurdere å gi vaksinedose nummer to til dem som allerede har fått første dose uten å bli syke, ifølge VG.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt