Over

Sunday, 04 December, 23:45

Nyheter om Over

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 13:17

Brannvesenet ber folk være obs på å bruke skjøteledning

Rett Over klokken fem lørdag morgen rykket brannvesenet ut til melding om røyk fra kjeller i en bolig i Holmestrand. – Det kan fremstå som om brannen startet i en skjøteledning. Det var trolig koblet til et produkt som bruker mer enn 1000 watt slik jeg ser det.

Klartale - 30 nov 22 kl. 10:57

Pakistansk Taliban fortsetter angrepene

Pakistansk Taliban består av flere islamske militsgrupper fra nordvest-Pakistan. Nettverket er kjent som Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP). TTP står bak flere blodige terrorangrep i Pakistan.

Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Ninas blod redder liv

– Det gjør ikke noe vondt, sier Nina Reims.En solid nål henter ut blod fra armen hennes. Vanligvis tar det kun 5 til 10 minutter å gi blod på vanlig måte.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass til 1.

Klartale - 25 nov 22 kl. 13:32

Tusenvis døde av hetebølgene i Europa

Årets tre sommermåneder var tidenes varmest, ifølge EUs klima-Overvåking Copernicus. Det ble registrert nye rekorder for høy temperatur i Spania. Det var 44 grader i både Sevilla og Cordoba.

NRK - 30 nov 22 kl. 07:01

Skuffa Over nei til ny tunnel til Røldal

Fleire politikarar er skuffa Over at regjeringspartia og SV ikkje fann pengar til oppstart av Seljestadtunnelen på E134 i Ullensvang kommune. Prosjektet var nummer to på Statens vegvesen si prioriteringsliste Over vegprosjekt dei ville prioritera dei neste åra. Varaordførar i Rogaland, Arne Bergsvåg (Sp), seier til Haugesunds avis at han ikkje er nøgd..

NRK - 30 nov 22 kl. 07:01

Skuffa Over nei til ny tunnel mellom Røldal og Seljestad

Fleire politikarar er skuffa Over at regjeringspartia og SV ikkje fann pengar til oppstart av prosjektet Røldal-Seljestad på E134 i Ullensvang kommune. Prosjektet med ny tunnel var nummer to på Statens vegvesen si prioriteringsliste Over vegprosjekt dei ville prioritera dei neste åra. Varaordførar i Rogaland, Arne Bergsvåg (Sp), seier til Haugesunds avis at han ikkje er nøgd..

Aftenposten - 3 timer siden

Brukte Over 1,7 millioner på coaching: – Vel anvendte penger

To departementer stoppet coaching til Over en halv million kroner. Statens vegvesen mener 1,7 millioner var vel anvendte….

NRK - 29 nov 22 kl. 19:29

Skattesmell for boligverdi Over 10 mill

Budsjettet legger opp til at «dyre» primærboliger skal bli verdsatt til 70 prosent av verdien som formue. Boliger Over 10 millioner regnes som dyre, ifølge SV. Endringen betyr at alle som bor i slike boliger blir rikere på papiret når formuesskatten skal beregnes.

NRK - 11 timer siden

Kina har etablert Over 100 politistasjoner i utlandet

Kina har etablert flere enn 100 såkalte Oversjøiske politistasjoner i land Over hele verden, for å Overvåke, trakassere og i enkelte tilfeller sende hjem kinesiske statsborgere som bor i utlandet. Politistasjonene etableres gjennom bilaterale avtaler inngått med land i Europa og Afrika. Dette påstås i en ny rapport, som CNN har fått eksklusiv tilgang til.

Klartale - 17 timer siden

Han bruker plast for å protestere mot søppel

Moudou Fall er 49 år gammel og kommer fra Senegal. Han er miljøaktivist. Og mest kjent som plastmannen.

NRK - Igår: 23:35

Landesorg i Kong etter at Over 100 er døde

I Kongo er en tre dager lang landesorg innledet etter en massakre i Kishishe øst i landet, der Over 100 ble drept. Myndighetene sier at opprørsgruppa M23 står bak. M23 har avvist det..

NRK - Igår: 19:44

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

Klartale - 28 nov 22 kl. 11:00

Trenger penger og frivillige før jul

– Det er en dobling i køen sammenlignet med i fjor. Det forteller mange av organisasjonene som henter hos oss, sier Christiano Aubert. Han er styremedlem hos Matsentralen.

NRK - 22 nov 22 kl. 20:12

Over 2000 husstander i Agder strømløse på grunn av tung snø

Over 2000 husstander i Agder er uten strøm fordi tung, våt snø bøyer trær Over linjene, melder Fædrelandsvennen. Størst er problemene i Iveland, der Over 300 abonnenter er strømløse, og i Vennesla, der 1680 husstander er rammet. – Vi var forberedt på at det varslede snøværet kunne komme til å skape problemer og hadde kalt inn ekstra mannskaper.

Klartale - I førrgår: 13:29

Det ble satt 58 varmerekorder i november

Målinger av temperaturer i Norge startet i 1900. Årets november er den tiende varmeste siden det. Det har vært en varm måned i mesteparten av landet, men unntak av Troms.

E24 - I førrgår: 12:28

Deler ut Over tre laksemilliarder til kommuner og fylker

Regjeringen deler ut tre milliarder til oppdrettskommuner fra Havbruksfondet. Frøya og Nærøysund får mest, med Over 100 millioner kroner..

Aftenposten - I førrgår: 10:16

Klæbo står Over dagens renn

Johannes Høsflott Klæbo står Over ti kilometer på Lillehammer fredag..

NRK - 01 dec 22 kl. 17:34

Novembervêret: Dobbelt så tørt i nord og dobbelt så vått i sør

I Nordland er det oransje farevarsel for skogbrann, mens Sørlandet har hatt sin våtaste november på lenge. November var våt, tørr og varm. Klimaforskar Helga Therese Tilley Tajet ved Meteorologisk institutt seier at temperaturen i heile landet var 2,2 grader Over normalen i førre månad.

NRK - 01 dec 22 kl. 14:49

Lang ventetid på ambulanser i Storbritannia

Ledelsen i det britiske helsevesenet (NHS) sier at de står Overfor en såkalt perfekt storm, der alle utfordringer slår til samtidig: stadig mer vinterforkjølelse, begrenset sengekapasitet og økende behov for umiddelbar hjelp. Nesten én av tre personer som blir brakt til sykehus i Storbritannia med ambulanse, må vente minst 30 minutter før de blir tatt hånd om, viser nye tall. NHS sier at Over 11.

NRK - 01 dec 22 kl. 05:07

Juryen ble ikke enig i voldtektssak

Rettssaken mot den voldtektstiltalte amerikanske skuespilleren Danny Masterson (46), må gå om igjen etter at juryen ikke ble enig. Etter en måned i rettssalen og en pause Over Thanksgiving, har jurymedlemmene ikke klart å bli enige. Tirsdag og onsdag stemte juryen sju ganger Over skyldspørsmålet uten å enes.

Klartale - 01 dec 22 kl. 05:00

Dag 1: Advent

1. desember.Vi er på god vei mot jul og adventstiden har startet.

NRK - 01 dec 22 kl. 02:45

30 savnet etter at skred gikk Over vei i Brasil

Minst to mennesker er døde og minst 30 mennesker er savnet etter at et jordskred gikk Over en riksvei i Sør-Brasil mandag. Rundt 20 biler og lastebiler ble tatt av skredet. En leder for redningsarbeidet, Manoel Vasco, sier det er vanskelig å vite hvor mange savnede det er, men de regner med at mellom 30 og 50 mennesker er savnet.

NRK - 01 dec 22 kl. 02:45

Mange savnet etter at skred gikk Over vei i Brasil

Minst to mennesker er døde og flere titall savnet etter at et jordskred gikk Over en riksvei i Sør-Brasil. Rundt 20 biler og lastebiler ble tatt av skredet. Gjørma veltet mandag ned en bratt åsside etter flere dager med mye regn i delstaten Paraná og la en større strekning av riksveien BR 367 under søla.

NRK - 25 nov 22 kl. 22:57

Macron bekymret Over USAs subsidier

Frankrikes president Emmanuel Macron vil ta opp europeiske bekymringer Over USAs subsidier og skattekutt til industrien, når han møter USAs president Joe Biden. Det opplyser en av Macrons rådgivere til pressen i forkant av Macrons reise til Washington kommende uke. Frankrike og andre EU-land er urolige Over konsekvensene av den såkalte loven om redusert inflasjon (IRA) som Biden signerte i august.

NRK - 25 nov 22 kl. 22:30

Zelenskyj:– Over 6 millioner husholdninger er uten strøm

Over 6 millioner husstander er fremdeles uten strøm i Ukraina, to dager etter russiske angrep mot infrastrukturen. – Nå i kveld fortsetter strømbruddene i de fleste fylker, og i Kyiv. Totalt rammes Over 6 millioner abonnenter, sa Zelenskyj i sin daglige tale fredag.

VG - 30 nov 22 kl. 21:23

Kvinne stjal varer for Over 16.000 kroner på Ikea

En 36 år gammel kvinne er siktet i Sverige etter at hun stjal varer med en verdi på Over 16.000 svenske kroner..

NRK - 25 nov 22 kl. 19:11

Mann Over bord på cruiseship Overlevde i 15 timer

En passasjer på et cruiseskip falt Over bord i Mexico-gulfen og ble funnet i live femten timer seinere. – Det er et av disse Thanksgiving-miraklene, sier Seth Gross i den amerikanske kystvakten, til CNN. Mannen spiste middag sammen med sin søster da han ville ta en tur på toalettet.

NRK - 30 nov 22 kl. 16:22

Amerikanske kjendisar kuttar Twitter

Skodespelaren Jim Carrey er den siste i rekka av amerikanske kjendisar som har takka for seg på Twitter etter at milliardæren Elon Musk tok Over som eigar. Carrey har dei siste månadane brukt Twitter blant anna til å dele kunsten sin, ofte i form av politisk satire og samfunnskommentarar. Han hadde 18,9 millionar følgarar då han melde at han ville forlate plattforma.

NRK - 30 nov 22 kl. 15:56

Pelé på sykehus

ESPN Brasil melder at den brasilianske fotballegenden Pelé er lagt inn på sykehus i Sao Paolo med hevelser Over hele kroppen. Pelé har Over lengre tid blitt behandlet for tykktarmskreft..

NRK - 30 nov 22 kl. 14:51

Fransk loff blir verdsarv

Den franske bagetten har kome på Unescos liste Over immateriell kulturarv. Det er ei liste Over tradisjonar, kunst, språk og anna som blir sett på som ei kjelde til identitet. Frå før er kulturen knytt til det franske kjøkken på lista.

Klartale - 30 nov 22 kl. 14:00

Slik går det med verdens demokratier

– Vi ser stor motgang for demokratiet nå, sier Kevin Casas-Zamora. Han er general-sekretær i organisasjonen International IDEA. De har laget en rapport om verdens demokratier.

Klartale - 15 nov 22 kl. 13:35

Mange asylsøkere er lei av å vente

Mange har flyktet til Storbritannia de siste årene. Og mange av dem mangler fortsatt svar på asylsøknaden sin.Over ti tusen venter fortsatt på svar etter ett år.

NRK - 25 nov 22 kl. 07:49

EUs innenriksministre møtes etter Ocean Viking-bråk

EU-ministre som er ansvarlige for innvandring og migrasjon skal holde et hasteinnkalt møte i Brussel fredag. Bakgrunnen er striden mellom Frankrike og Italia om hvem som hadde ansvaret for å ta hånd om migranter som ble plukket opp av det norskflaggede redningsfartøyet Ocean Viking. Italia nektet skipet å legge til kai, til tross for at det hadde plukket opp en rekke migranter utenfor landets kyst.

Klartale - 30 nov 22 kl. 06:00

Dine gamle ting er både butikk og gjenbruk

Det skulle egentlig vært kastet, alt det du ser. Det sier Desiree Hagman, nesten sjokkert av sine egne ord. Asker kommune har satt henne til å drive gjenbruks-senteret Omigjen i Slemmestad.

Dagbladet - 45 minutter siden

- Jeg ble helt sjokkert

Takako Ellefsen (83) må reise fra Norge før nyttår. 83-åringen og datter Klara Johanne Ellefsen forteller til Dagbladet at de er sjokkerte Over beslutningen..

VG - 1 time siden

Vladimir Putin mister støtten til krigen: – Trues av kollaps

En krigshissig Vladimir Putin har grunn til å bekymre seg Over en ny og hemmelig meningsmåling. En Russland-ekspert sier at særlig de unge vil ha fredsforhandlinger med Ukraina..

Aftenposten - 2 timer siden

Med kart og satellittbilder jakter de på ulovlige palestinske bygg. Slik foregår kampen om Vestbredden.

MASAFER YATTA (Aftenposten): Jødiske bosettere gleder seg Over det som skjer i israelsk politikk..

NRK - 2 timer siden

Brann i bygning i Holmestrand

Eit bygg under oppføring står fram som fullstendig nedbrent ved fylkesveg 312 på Grenneslinna i Holmestrand. Sløkkearbeidet held på framleis, men faren for spreiing skal minke. Brannvesenet er på staden og driv med nedkjøling av omkringliggande for å hindre spreiing.

NRK - 2 timer siden

Kontroll på mann med våpen på Lambertseter

Politiet er på Lambertseter i Oslo etter at en mann gikk inn i et bygg og viste frem et våpen. I forkant skal mannen ha kollidert med en bil på utsiden. Politiet har kontroll på mannen, og ingen er fysisk skadet, opplyser politiet på Twitter.

NRK - 2 timer siden

Kontroll på mann med mulig våpen på Lambertseter

Politiet er på Lambertseter i Oslo etter at en mann skal ha gått inn i et bygg og vist frem et våpen. I forkant skal mannen ha kollidert med en bil på utsiden. Politiet har kontroll på mannen, og ingen er fysisk skadet, opplyser politiet på Twitter.

NRK - 29 nov 22 kl. 19:30

Eldreombudet legges ned

Fra 1. juli 2023 er det Over og ut for Eldreombudet som ikke fikk midler til videre drift Over statsbudsjettet 2023. Ombudet var foreslått lagt ned i forslaget til statsbudsjett.

Dagbladet - 7 timer siden

Foreldrene steiler Over «covid-blod»

- Vi vil ikke ha blod påvirket av vaksinasjon, sier foreldrene til den fire måneder gamle babyen..

NRK - 29 nov 22 kl. 14:54

Tror russere gjemmer seg i Finland

Finske myndigheter tror mange av de tusenvis av russerne som i høst tok seg Over grensen, nå oppholder seg ulovlig i landet. På det meste krysset Over 7000 russiske statsborgere daglig grensen fra Russland til Finland i høst. Grensemyndighetene i det sørvestre Finland har den siste tiden oppdaget stadig flere tilfeller av falske pass og oppholdstillatelser, melder den finske rikskringkastingen Yle.

Aftenposten - 9 timer siden

Store lederkutt i Oda

Over 100 personer har mistet jobben i Oda de siste månedene – mange av dem ledere..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com