Over

Saturday, 25 June, 07:17

Nyheter om Over

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 jun 22 kl. 15:25

Mange migranter Over Den engelske kanal

Minst 444 migranter krysset Over Den engelske kanal fra Frankrike til Storbritannia tirsdag denne uka. Det er det høyeste antallet på to måneder. Samtidig som den britiske regjeringen prøver å stoppe migrasjonen Over Den engelske kanal ved å sende asylsøkerne til Rwanda, øker trafikken Over kanalen.

NRK - 20 jun 22 kl. 13:30

Kraftig økning i antall migranter Over Den engelske kanal

Antall migranter som forsøker å krysse Den engelske kanal fra Frankrike til Storbritannia, økte med 68 prosent i første halvdel av 2022. Ifølge det franske innenriksdepartementet prøvde 20.132 mennesker i 777 båter å ta seg Over kanalen mellom 1.

NRK - Igår: 18:11

New Yorks ordfører frykter flom av våpenvold

New Yorks ordfører Eric Adams advarer mot en flom av våpenvold etter at høyesterett åpnet for at alle kan bære våpen offentlig. Det var New Yorks lovverk som ble slått ned i høyesterett, som erklærte det grunnlovsstridig å kreve bæretillatelse for å ha våpen offentlig. Den avgjørelsen kan skape en flom av våpenvold, advarer Adams.

Klartale - I førrgår: 16:00

Torsdag kan bli årets varmeste dag for én del av landet

– Det blir kjempefint å ta et bad på Østlandet. Sankthansaften ligger an til å bli årets varmeste dag, sier Unni Nilssen til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

NRK - 17 jun 22 kl. 08:49

FHI: Dødeleg bakterieutbrot er Over

Utbrotet av pseudomonas-bakterien, som har føt til minst åtte dødsfall på norske sjukehus, er Over, skriv FHI. Utbrotet ramma 40 sjukehus og førte til Over 380 smittetilfelle frå oktober 2021 til mai 2022. Sjølv om utbrotet er Over, ventar FHI at det vil dukke opp fleire smittetilfelle, fordi sjukdom kan oppstå fleire månader etter smitte..

Aftenposten - 20 jun 22 kl. 13:54

Så du dette flyet Over Oslo i går? Derfor svevet det Over hovedstaden i timevis.

Det 80 år gamle veteranflyet kjørte fem turer Over Oslo søndag..

NRK - 19 jun 22 kl. 22:51

Prisen på Bitcoin er igjen på Over 20.000 dollar

Prisen på én bitcoin har igjen steget til Over 20.000 dollar, etter at den lørdag for første gang siden 2020 havnet under dette nivået. Prisen på verdens mest populære kryptovaluta var søndag ettermiddag amerikansk tid på 20.

NRK - 11 timer siden

Huitfeldt oppgitt Over USAs høyesterettsavgjørelse

Norges utenriksminister, Anniken Huitfeldt, er oppgitt den amerikanske høyesterettens avgjørelse om å oppheve Roe mot Wade-dommen. – Beslutningen i USAs høyesterett er et alvorlig tilbakeslag. Jeg er oppgitt Over at tilgangen til selvbestemt abort i flere amerikanske delstater blir svekket, skriver hun på Twitter.

NRK - 13 timer siden

Fem døde og Over 70 skadd da migranter prøvde å ta seg inn i Melilla

Marokkanske myndigheter sier i en uttalelse fredag at fem migranter er døde, og 76 skadd, etter å ha prøvd å ta seg Over gjerdet som skiller Marokko fra den spanske enklaven Melilla. 13 av disse skal være hardt skadd. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Klartale - 17 timer siden

Bedrifter leter fortsatt etter folk til sommerjobb

Bedrifter som jobber med reiseliv sliter med å skaffe seg hjelp til sommeren. Det sier NHO Reiseliv.– Hoteller, restauranter, festivaler og opplevelses-bedrifter Over hele Norge søker etter sommervikarer.

NRK - 19 timer siden

Advokatstriden Over – advokatene og Justisdepartementet enige

Etter dialog, har Advokatforeningen og Justis- og beredskapsdepartementet inngått en avtale om en ny modell for innspill knyttet til den årlige reguleringen av den offentlige rettshjelpssatsen. Det melder regjeringen i en pressemelding. – Regjeringen har jobbet målrettet for å styrke rettshjelpsordningen, både ved å sikre flere personer tilgang til fri rettshjelp og ved å heve rettshjelpssatsen, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).

Aftenposten - 20 timer siden

Google med oppfordring: – Ta kontroll Over dataene dine

Syv av ti nordmenn opplever at de har lite kontroll Over hvordan Google bruker persondataene deres..

Klartale - Igår: 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

NRK - Igår: 04:48

Klar ledelse for Lula Over Bolsonaro

Tidligere president i Brasil Lula da Silva holder fortsatt en klar ledelse Over president Jair Bolsonaro og kan bli valgt i første valgomgang i oktober. 47 prosent av dem som ble spurt av målingsinstituttet Datafolha, svarer at de vil stemme på Lula, mens Bolsonaro bare får 28 prosent. Ledelsen på 19 prosentpoeng er bare ørlite mindre enn ledelsen på 21 poeng måneden før, da Lula fikk 48 og Bolsonaro 27 prosent.

Klartale - 08 jun 22 kl. 10:06

Mer enn 10.000 migranter har reist Over Den engelske kanal i år

Så langt i år skal Over 10.000 migranter ha reist Over Den engelske kanal. Det melder nyhetsbyrået Press Association.

NRK - Igår: 19:23

Jordras har gått Over E6

I Oteren i Troms har det gått et jordras eller steinras Over E6. – Statens vegvesen har stengt vegen og sendt personell til stedet for å vurdere sikkerhet samt opprydding, skriver politiet på Twitter. Det er ikke meldinger om at noen biler er tatt av raset, opplyser politiet..

NRK - Igår: 18:58

Regjeringen vil endre loven

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier til NRK at regjeringen nå skal sende ut et nytt lovutkast. Den nye loven skal gjøre slik at flere tusen grunneiere slipper eiendomsskatt for grunnen under Statnetts kraftlinjer. I Norge er det mange, mange mil med strømlinjer.

NRK - Igår: 14:38

Forsand blir stortingssak igjen

Striden om Forsand er trolig ikke Over, for leder i Kristelig Folkeparti Olaug Bollestad varsler at hun vil ta grensejusteringssaken til Stortinget, skriver Aftenbladet. Kommunalministeren avgjorde i går at grensen mellom Sandnes og Strand ikke skal justeres, og dermed blir Forsand fortsatt en del av Sandnes. Bollestad er Overrasket Over at regjeringen ikke lytter til innbyggerne i Forsand..

Klartale - Igår: 13:50

Flere bruker medisin mot allergi enn før

2021 var et år hvor nordmenn brukte Over 800 millioner kroner på medisin mot allergi. Det skriver Apotekerforeningen. De siste ti årene har bruken blitt mye høyere.

Klartale - Igår: 09:51

Overkvalifiserte innvandrere ender i andre yrker

Du må ha ulik kunnskap for å jobbe i forskjellige yrker. Men mange innvandrere er Overkvalifisert for jobben de gjør. Det viser statistikk fra Statistisk sentralbyrå ( SSB).

NRK - I førrgår: 18:20

Utstilling av dronning Sonjas kunstsamling ble åpnet

Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit var til stede under den offisielle åpningen av utstillingen «Åpne dører» i Dronning Sonja kunststall i kveld. Utstillingen består av Over 100 verk av 50 kunstnere fra dronningens egen kunstsamling. Dronning Sonja er en ivrig kunstsamler og har en samling som rommer Over 1600 verk totalt, som er samlet i løpet av 65 år.

NRK - I førrgår: 14:14

FHI vurderer fortløpande spørsmål knytt til vaksinedosar

FHI vurderer fortløpande spørsmål knytt til vaksinedosar, seier fagdirektør Frode Forland i FHI. – Både tredje dose, fjerde dose og eventuelt femte dose til dei som har behov for det, seier Forland til NRK. FHI er i løpande kontakt med Helse- og omsorgsdepartementet om det som gjeld vaksinedosar.

E24 - I førrgår: 13:50

Over 1.000 flyteriggansatte kan gå ut i streik neste uke

Over 1.000 flyteriggansatte går ut i streik dersom meklingen mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund (NR) på flyteriggavtalen ikke fører fram..

NRK - I førrgår: 13:37

Over 1000 flyteriggansatte kan gå ut i streik neste uke

Over 1000 flyteriggansatte går ut i streik dersom meklingen mellom Industri Energi og Norges Rederiforbund (NR) på flyteriggavtalen ikke fører fram. Forhandlingene ble brutt 19. mai og det er neste uke klart mekling hos Riksmekleren.

NRK - I førrgår: 10:02

Danske medier: Alle Over 50 blir tilbudt fjerde vaksinedose

Alle dansker Over 50 år blir tilbudt en fjerde dose med koronavaksine fra 1. oktober, erfarer nyhetsbyrået Ritzau og en rekke andre danske medier. Sykehjemsbeboere skal ifølge mediene bli tilbudt en fjerde dose før 1.

NRK - I førrgår: 10:02

Alle dansker Over 50 blir tilbudt fjerde vaksinedose

Alle dansker Over 50 år blir tilbudt en fjerde dose med koronavaksine fra 1. oktober, sier den danske regjeringen. Sykehjemsbeboere skal ifølge en rekke danske medier bli tilbudt en fjerde dose før 1.

Aftenposten - I førrgår: 07:43

Over 1000 døde etter jordskjelv i Afghanistan. – Mange ligger fastklemt i ødelagte hus

Over 1000 skal ha omkommet etter et jordskjelv i Afghanistan. Mange ligger fastklemt i ødelagte hus, forteller Røde Kors..

Klartale - 21 jun 22 kl. 15:01

Byen kan bli Russlands neste mål

Folk i byen Slavjansk i Ukraina bygger nødlagre og tilfluktsrom i kjellere. Slavjansk ligger omtrent 80 kilometer øst for Sievjerodonetsk. Der har det rast harde kamper i Over en måned.

NRK - 21 jun 22 kl. 12:50

Guterres: – Atomvåpen må elimineres

FN-sjef António Guterres advarte mot følgene av atomkrig under åpningen av konferansen for landene som har sluttet seg til FNs forbud mot atomvåpen. – La oss eliminere disse våpnene før de eliminerer oss, sa Guterres i et videobudskap til landene på møtet i Østerrikes hovedstad Wien. Over 80 land har signert avtalen, og Over 60 har ratifisert den.

Klartale - 16 jun 22 kl. 08:48

Du kan måtte jobbe til du er Over 70 år

Folk må jobbe lenger. Ellers vil Norge slite med å betale utgiftene til pensjon. Det sier Pensjonsutvalget.

E24 - 21 jun 22 kl. 11:39

Regjeringen: En vanlig familie sparer Over 17.000 kroner på strømstøtten i år

Uten støtte hadde en familie med et relativt vanlig forbruk betalt Over 50.000 kroner for strømmen i år, ifølge regjeringens beregninger..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 11:39

Regjeringen: Familie vil spare Over 17.000 kroner på strømstøtten i år

Uten støtte hadde en familie med et relativt vanlig forbruk betalt Over 50..

Klartale - 21 jun 22 kl. 10:55

Kjærlighet skiller ikke på kjønn

Juni er måneden vi feirer Pride. Og det bør vi være stolt Over. Klar Tale deler i ukens avis historier fra to kvinner.

NRK - 21 jun 22 kl. 08:28

Skuffet Over Sunnaas-utsettelse

Nesodden-ordfører Cathrine Kjeller Forsland (Ap) er skuffet og oppbrakt Over at en planlagt utbygging av Sunnaas sykehus kan bli fem år forsinket. Onsdag tar styret i Helse Sør-Øst stilling til om siste del av et byggeprosjekt som startet i 2010 skal bli utsatt til etter 2028. Flere sykehusbygg på Sør- og Østlandet kan bli skjøvet ut i tid på grunn av høye byggekostnader.

Klartale - 21 jun 22 kl. 08:35

Bensin og diesel fortsetter å bli dyrere

Bensin og diesel blir dyrere og dyrere. På en måned alene har prisen blitt rundt sju prosent høyere, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Sist måned kostet bensin rundt 23 kroner per liter.

Klartale - 10 jun 22 kl. 13:15

Afrikas Horn har den verste tørken på Over 40 år

Owliyo Hassan Salaad er en 40 år gammel kvinne. Hun kommer fra Somalia. Et land som har store problemer som følge av klima.

NRK - 15 jun 22 kl. 16:35

Paranøtter fra Bolivia trekkes tilbake

Foodtrade AS kaller tilbake paranøtter i poser på 1 kilo av merket «Nøtteblanderen Paranøtter», opplyser Mattilsynet. Rundt 300 slike poser med nøtter er solgt i Nøtteblanderens butikker i Oslo, Bergen, Stavanger, Ålesund og Kristiansand i perioden april til juni 2022. Samtidig kalles paranøtter solgt i løsvekt fra Sunrise hos frukt- og grøntbutikker Over hele landet også tilbake.

NRK - 20 jun 22 kl. 19:08

Over 100 sivile drept i Mali

Over 100 sivile er drept de siste tre dagene i landsbyer sentralt i Mali. Det opplyser lokale tjenestemenn og en regjeringenskilde, ifølge AFP. De sier jihadister står bak angrepene..

NRK - 20 jun 22 kl. 19:08

Over 130 sivile drept i Mali

Over 130 sivile er drept de siste tre dagene i landsbyer sentralt i Mali. Det opplyser regjeringen på mandag, ifølge AFP. De hevder jihadister står bak angrepene..

VG - 20 jun 22 kl. 17:23

Ny tiltale i møbeltyveriene: Skal ha stjålet møbler for Over én million kroner

En mann i 40-årene er tiltalt for å ha deltatt i tyverier av møbler til en verdi av Over 1.370.000 kroner til sammen..

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:40

Eksperter tror ikke Russland vil bruke atomvåpen

Kristin Ven Bruusgaard tror ikke Vladimir Putin vil bruke strategiske atomvåpen. Hun er postdoktor ved Institutt for statsvitenskap. Hun sier det ikke er mange som tenker på at det kan skje.

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:00

Her skal folk kunne minnes de døde etter 22. juli

22. juli 2011 ble 77 mennesker drept. 69 ble drept på Utøya.

Klartale - 20 jun 22 kl. 14:10

WHO advarer om å ikke bry seg om korona

Korona-viruset har herjet lenge. Men nå virker det som at folk begynner å bry seg mindre. Verdens helse-organisasjon (WHO) er redd for at folk har sluttet å bry seg.

Klartale - 20 jun 22 kl. 13:40

Hva skjer med Kristiansand, Søgne og Songdalen?

Kristiansand, Søgne og Songdalen var tre kommuner for tre år siden. Men den gamle regjeringen med Høyre ville at de skulle bli til én. Det skjedde for to år siden.

Klartale - 20 jun 22 kl. 11:15

Macron må finne noen å samarbeide med

Emmanuel Macron er Frankrikes president. Han ble valgt av folket for to måned siden. Hans største konkurrent var Marine Le Pen.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com