NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 03:32

NRK - 15 nov 23 kl. 18:33

IAEA: Iran har 22 ganger mer anriket uran enn 2015-avtalen tilsa

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) sier Iran har et lager av anriket uran som er 22 ganger større enn det atomavtalen fra 2015 åpnet for. IAEA anklager også Iran til å hindre tilgangen for dem. I september varslet Iran at landet ville utestenge rundt en tredel av de mest erfarne IAEA-inspektørene. Irans lager av uran som er anriket opp til 60 prosent, økte med 6,7 kg til 128,3 kg siden den forrige rapporten 4. september, ifølge byråets tall.
Les mer på NRK


Les mer om:
IAEA, Iran, IAEAs, Donald Trump, USA, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: IAEA, Iranhar 22 , ganger, mer, anriket, uran, enn, 2015-avtalen tilsa
Klartale - 01 nov 23 kl. 06:00

Hvorfor frykter Iran og Israel hverandre?

Israel vil knuse gruppa Hamas. De slipper bomber over Gaza. Samtidig sender USA soldater og krigsskip til Midtøsten.

NRK - 04 sep 23 kl. 12:01

IAEA skuffet over Iran

Det internasjonale atomenergibyrået IAEA sier de er skuffet over mangelen på samarbeid fra Iran. Nye tall fra IAEAs granskning av Irans atomvirksomhet viser at mengden anriket uran i Irans lagre fremdeles er 18 ganger høyere enn mengden det ble enighet om i atomavtalen fra 2015. Samtidig mangler IAEA fremdeles full tilgang til flere viktige anlegg i Iran der uran kan anrikes.

Klartale - 20 apr 24 kl. 06:15

Hvem er venner og fiender i Midtøsten?

Verden frykter storkrig i Midtøsten. Sist helg sendte Iran droner og missiler mot fienden Israel. Og Israel svarte dem natt til fredag.

NRK - 16 sep 23 kl. 17:45

Iran utestenger erfarne atominspektører – IAEA reagerer kraftig

Iran har besluttet å utestenge en tredel av de mest erfarne inspektørene til Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) fra landet, opplyser FN-organet. IAEA-sjef Rafael Grossi reagerer lørdag kraftig på beslutningen og sier den rammer inspektørenes mulighet til å gjøre jobben sin i Iran. – Jeg fordømmer på det kraftigste dette uproporsjonale og enestående ensidige tiltaket, som rammer den normale planleggingen og gjennomføringen av byråets verifiseringsaktiviteter i Iran, sier Grossi.

NRK - 26 dec 23 kl. 16:21

Anklager Iran for å ha trappet opp uran-produksjonen

Iran har de siste ukene på nytt trappet opp produksjonen av høyanriket uran, ifølge Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Iran bremset i sommer produksjonen av uran anriket til 60 prosent renhet. Dette regnes som høyanriket uran, selv om uran som benyttes i atomvåpen må anrikes til rundt 90 prosent.

NRK - 21 sep 23 kl. 03:20

Iran har ingen problemer med IAEA-inspeksjoner

President Raisi hevder at Iran ikke har noen problemer med inspeksjoner fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Det sa han bare dager etter at Iran utestengte flere erfarne inspektører fra FNs vaktbikkje når det gjelder atomsikkerhet. Raisi sa dette i New York i forbindelse med FN-møte.

NRK - 20 jul 23 kl. 19:01

IAEA har ikke fått tilgang til taket på Zaporizjzja-kraftverket

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) har fortsatt ikke fått tillatelse av Russland til å inspisere taket på reaktorene på Zaporizjzja-kraftverket. – Eksperter fra IAEA har gjennomført ytterligere inspeksjoner av Ukrainas Zaporizjzja-atomkraftverk den siste uken, så langt uten å observere noe tungt militært utstyr, eksplosiver eller miner. Men de venter fortsatt på tilgang til taket av reaktorbygningene, sier IAEA i en uttalelse.

NRK - 26 jul 23 kl. 04:35

IAEA: Miner nær atomanlegget i Zaporizjzja

Det er miner nær atomanlegget i Zaporizjzja i Ukraina, som er okkupert av russiske styrker, opplyser Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Ifølge en uttalelse fra IAEA-direktør Rafael Grossi heter det at det er «noen miner i buffersonen mellom anleggets indre og ytre gjerder». Personell fra byrået skal ha sett dette under en inspeksjon søndag.

NRK - 01 feb 24 kl. 16:32

Ukrainske ansatte utestengt fra Zaporizjzja atomkraftverk

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) opplyser at ukrainske ansatte er utestengt fra det russiskokkuperte atomkraftverket ved Zaporizjzja. I januar ble også IAEA-inspektører nektet adgang til anlegget, som er Europas største kjernekraftverk. Russiske myndigheter hevder det ble gjort av sikkerhetshensyn.

Klartale - 19 apr 24 kl. 08:32

Israel angrep Iran tilbake

Israel angrep Iran natt til fredag. Det bekrefter folk som jobber for Israel, ifølge kanalen NRK.Angrepet er et svar.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 45 minutter siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 1 time siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 1 time siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..

NRK - 2 timer siden

Israels hær har funnet enda en drept israeler på Gazastripen

Den israelske hæren har tatt hånd om liket av en israeler som ble drept under Hamas-angrepet mot Israel og fraktet til Gazastripen. Mannen, som var 53 år gammel, ble drept under Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober i et veikryss nær en kibbutz.

NRK - 2 timer siden

Brann i to biler i Oslo

Det brenner natt til søndag i to biler på Simensbråten i Oslo. En person skal ha blitt sett løpende bort fra stedet. Politiet ber folk i området om å lukke vinduer og dører på grunn av giftig røyk fra brannen.

NRK - 2 timer siden

To til sykehus etter båtulykke i Stavanger

En mann og en kvinne i 50-årene er sendt til Stavanger universitetssykehus etter at en fritidsbåt kjørte på land i Stavanger. Begge var oppegående da de ble tatt med til sykehuset, ifølge politiet i Sør-Vest. Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde ved Stora Marøya, klokka 23.

NRK - 3 timer siden

Mistenker at Oslo-brann var påsatt

Politiet i Oslo melder at de har tatt ned sperringene rundt eneboligen på Hauketo som brant lørdag kveld. Brannvesenet jobber fortsatt med etterslukking, men veien forbi er åpnet igjen. Politiet undersøker om brannen kan være påsatt – En hypotese er at brannen er påsatt, skriver politiet i en melding til pressen..

NRK - 3 timer siden

Tunisias kystvakt har hentet opp døde migranter fra sjøen

Tunisias kystvakt hentet lørdag opp likene av fire migranter fra sjøen utenfor landets kyst. Nasjonalgarden opplyser at kystvakten i en separat aksjon plukket opp 52 migranter i live. Ni menneskesmuglere ble pågrepet, og båtene de befant seg i, ble beslaglagt.

NRK - 3 timer siden

Ti personer i slåsskamp i Drammen

Politiet rykket sent lørdag kveld ut til Bragernes torg i Drammen etter melding om et slagsmål mellom ti personer utenfor Old Irish Pub En person skal ha blitt slått bevisstløs og politi og ambulanse er på stedet, ifølge politiet i Sør-Øst..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com