Mer

Friday, 02 December, 08:27

Nyheter om Mer

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 06 okt 22 kl. 09:47

Dette er «lekkasjene» fra statsbudsjettet

Før hvert statsbudsjett komMer det som blir kalt «lekkasjer». Det er hint om at noe kan skje. Det kan være hemmeligheter som er delt med noen i mediene.

Klartale - 15 nov 22 kl. 14:39

Folk dansker Mer til musikk med dypere bass

Forskere har sett på hvordan folk reagerer på bass. Og hvilken effekt det gir på dansegulvet. Resultatet viste at publikum danset neste 12 prosent Mer da det ble Mer bass på musikken.

Klartale - 15 nov 22 kl. 14:39

Folk danser Mer til musikk med dypere bass

Forskere har sett på hvordan folk reagerer på bass. Og hvilken effekt det gir på dansegulvet.Resultatet viste at publikum danset neste 12 prosent Mer da det ble Mer bass på musikken.

Klartale - Igår: 09:51

Dette er de enige om i statsbudsjettet

Partiene i regjering og Sosialistisk Venstreparti (SV) har forhandlet om statsbudsjettet for neste år. Først mandag ettermiddag var de enige. Budsjettet skal bestemmes i Stortinget.

Klartale - 26 nov 22 kl. 06:45

Snart kan flokker av bison løpe rundt i USA igjen

Troy Heinert speider utover et område i nasjonalparken Badlands. Han ser på rundt 100 ville bison-okser. Dyrene venter på å bli flyttet til Rosebud.

Klartale - 16 okt 22 kl. 06:00

Hva kan Xi love i årene som komMer?

Alt tyder på at Xi Jinping blir valgt til leder for Kinas kommunistparti for tredje gang. Etter ti år som leder for både parti og Kina kan han trolig gjøre seg klar for fem nye år ved makten.Og Xi har mye å skryte av når partiet samler seg.

Klartale - 15 nov 22 kl. 11:15

Nordmenn har liten tro på framtiden

– Barometeret ser at folk forbereder seg på tøffere tider framover. Det sier Idar Kreutzer. Hun er administrerende direktør for Finans Norge.

Klartale - Igår: 14:00

Slik går det med verdens demokratier

– Vi ser stor motgang for demokratiet nå, sier Kevin Casas-Zamora. Han er general-sekretær i organisasjonen International IDEA. De har laget en rapport om verdens demokratier.

Klartale - 27 nov 22 kl. 06:40

Hvem er denne mulige arvtakeren til Putin?

Kan en dømt tyv bli president i Russland om Putin slutter?Flere mener Prigozjin kan ha det som mål. På 30 år har mye endret seg fra ham.

Klartale - 27 okt 22 kl. 12:14

Orkla varsler at flere varer blir dyrere

Det er en stor sjanse for at du har en vare fra Merkene Nora, Stabburet og Idun hjemme. Eller kanskje en Grandiosa-pizza i fryseren? Dette er bare noen få av Merkene som blir laget av Orkla.

Klartale - 04 nov 22 kl. 06:30

Rebeccas interesse for klær er blitt Mer miljøvennlig

– Jeg har alltid vært opptatt av klær, og jeg har mye, sier gründer Rebecca Bjørk. 29-åringen er fullt klar over at interessen for klær skader klimaet. Inne på kontoret hennes i Oslo står en hvit lenestol.

Klartale - 21 nov 22 kl. 07:02

Slik spiser du klimavennlig

NærMere en tredjedel av utslippene i verden komMer fra produksjonen av mat. Det vi putter på tallerkenen spiller også en rolle for klimaet.Alle burde spise Mer bærekraftig, mener FAO.

Klartale - I førrgår: 10:41

Regjeringen sier nei til økt trygd til de sliter mest

Marte Mjøs Persen er arbeids-minister. Hun vet at mange har det tøft for tiden. Likevel sier hun og regjeringen nei til å gi Mer støtte til de som sliter mest.

Klartale - 28 nov 22 kl. 11:00

Trenger penger og frivillige før jul

– Det er en dobling i køen sammenlignet med i fjor. Det forteller mange av organisasjonene som henter hos oss, sier Christiano Aubert. Han er styremedlem hos Matsentralen.

Klartale - 06 okt 22 kl. 14:06

Dette bruker staten mest penger på

Torsdag la de som styrer Norge fram statsbudsjettet for det neste året. Budsjettet skal vise folk hva regjeringen ønsker å bruke penger på.Dette trenger du å vite om statsbudsjettetStaten bruker totalt 1.

VG - 24 nov 22 kl. 22:35

Ut mot LO om hjemmekontor: – Undervurderer kvinner

LO har advart om at Mer hjemmekontor kan ende opp med å bli en likestillingsfelle som går utover småbarnsmødre. – Tvert om, svarer Akademikerne, som mener Mer hjemmekontor faktisk kan gi Mer likestilling..

NRK - 16 nov 22 kl. 06:30

Rødt vil øke skattene med 27 milliarder

– Rødt foreslår å øke skattene med 27 milliarder Mer enn regjeringen, det sier nestleder i partiet, Marie Sneve Martinussen, til NRK Støre-regjeringen har allerede forslått å øke skattene med 44,8 milliarder kroner neste år i forslaget til statsbudsjett for 2023. Onsdag legger Rødt frem sitt alternative forslag. Der legger de opp til en ytterlig skatteøkning.

Klartale - 24 nov 22 kl. 10:26

Slik skal landslaget i langrenn unngå korona

Ragnhild Haga, Sindre Bjørnestad Skar og Marte Skaanes. Det er funnet spor av smitte med korona hos alle tre. Ingen av de får være med når landslaget reiser til byen Ruka i Finland denne helgen.

Klartale - 24 nov 22 kl. 08:56

Juletrær blir dyrere enn forventet

Prisen på juletrær blir høyere. Og det koster mye å få dyrket nye. Det fører til at vi kanskje må betale Mer for juletrær til jul.

E24 - 24 nov 22 kl. 07:59

Oljebransjen ber staten ta Mer risiko

Offshore Norge ber staten ta Mer risiko og gå tidligere inn i lovende leteområder enn i dag. – Kan være med på å utløse Mer olje og gass, sier direktør Torbjørn Giæver Eriksen i Offshore Norge..

NRK - 24 nov 22 kl. 07:20

Bodø får 47 koronamillioner

Bodø kommune får 47 millioner kroner fra regjeringa som plaster på såret etter koronapandemien. Ordfører Ida Pinnerød (Ap) i Bodø sier at de får en del Mer enn de ba om innledningsvis. Det har vært harde budsjettforhandlinger i kommunen i det siste, men Pinnerød understreker at disse pengene ikke kan brukes til daglig drift.

NRK - 23 nov 22 kl. 16:23

Andre tall bekymrer Støre Mer enn dårlige meningsmålinger

Statsminister Jonas Gahr Støre vil ikke gi svak oppslutning for Arbeiderpartiet på meningsmålingene for mye fokus. Han er Mer bekymret for andre tall. Støre legger likevel ikke skjul på at han tenker på den historisk dårlige oppslutningen den siste tiden.

NRK - 3 timer siden

Brexit gav dyrere mat

Briter har betalt 6 milliarder pund Mer for mat siden Storbritannia forlot EU, og det er de fattigste som rammes hardest, viser en ny studie. På grunn av brexit har britiske husholdninger gjennomsnittlig måttet betale 210 pund Mer til mat i 2020 og 2021, ifølge studien til London School of Economics. Det skyldes alle de nye kravene som er pålagt matimport fra EU, som har ført til større utgifter til avgifter, kontroller og dokumenter, som igjen er sendt videre til forbrukerne.

NRK - 17 timer siden

Lang ventetid på ambulanser i Storbritannia

Ledelsen i det britiske helsevesenet (NHS) sier at de står overfor en såkalt perfekt storm, der alle utfordringer slår til samtidig: stadig Mer vinterforkjølelse, begrenset sengekapasitet og økende behov for umiddelbar hjelp. Nesten én av tre personer som blir brakt til sykehus i Storbritannia med ambulanse, må vente minst 30 minutter før de blir tatt hånd om, viser nye tall. NHS sier at over 11.

Klartale - 21 timer siden

Hva gjør dårlig økonomi med barn i Norge?

115.000 barn vokser opp i familier med lite penger. Flere har fått mye dårligere råd i 2022.

Klartale - 22 nov 22 kl. 11:15

– Håper folk blir beroliget av at vi er her

Det gigantiske skipet heter HMS Queen Elizabeth. Og er så stor som en flytende by. Skipet har plass til 1.

Klartale - 22 nov 22 kl. 09:07

Flere organisasjoner får Mer støtte før jul

Flere organisasjoner skal få Mer støtte av regjeringen før jul. Pengene blir brukt til alternative julefeiringer, sosiale aktiviteter eller annen hjelp folk trenger før jul. – Med disse pengene kan organisasjonene nå ut til flere som ønsker hjelp.

NRK - Igår: 18:22

Vinmonopolet selger Mer alkoholfritt

I dag fyller Vinmonopolet 100 år. Det statlige alkoholmonopolet selger i dag 118,4 millioner liter i året fra 340 utsalg over hele landet. Butikksjef Martin Lillemæhlum på Hamar sier Vinmonopolet selger stadig Mer alkoholfrie varer.

Klartale - I førrgår: 06:30

Noen må tjene på at du kjøper brukt

Bærekraft, gjenbruk, ombruk, redesign og reparasjon. Alle er ord som er knyttet til vårt forbruk og klima og miljø. Det er trendy å være Mer miljø-bevisst.

NRK - I førrgår: 05:26

Flytrafikken i Kina Mer enn halvert

Flytrafikken i Kina var Mer enn halvert i oktober, sammenlignet med et år tidligere. I oktober ble det registrert 15,9 millioner flypassasjerer. Det var 59 prosent færre enn et år tidligere, melder Reuters..

NRK - I førrgår: 01:36

Canadisk provins vil ha Mer selvstyre

Den canadiske provinsen Alberta vil ha økt indre selvstyre og mindre innblanding fra regjeringen i Ottawa. Førsteminister Danielle Smith i den oljeproduserende provinsen sier, ifølge Reuters, at et nytt lovforslag om Mer selvstyre vil betyr økt råderett over naturressurser, våpenkontroll, helsestell og utdanning. Dersom lovforslaget blir vedtatt, vil det gi Alberta mulighet til å avvise føderale lover som den mener er lovstridige eller skadelige for provinsen.

NRK - I førrgår: 18:24

SV: Dyrtidspakke på Mer enn 3 milliarder

SV-leder Audun Lysbakken sier det er enighet om en pakke mot dyrtid og økte levekostnader. Ifølge SV sumMerer tiltakene seg til over 3 milliarder kroner, som legges på det opprinnelige budsjettforslaget fra regjeringen. I underkant av 1 milliard kroner settes av til å prisjustere barnetrygden for alle og øke den med 5.

NRK - I førrgår: 11:26

Stoltenberg varsler Mer støtte til Ukraina

Natos genealsektrær Jens Stoltenberg sier på Natos utenriksministermøte i Bucuresti at han venter at budskapet fra landene i alliansen er at de må gjøre Mer for Ukraina, skriver Reuters. Stoltenberg sier videre at Natos støtte vil bestå av flere luftforsvarssysteMer, samt å sikre at systemene Ukraina allerede har fått fungerer..

Klartale - 02 nov 22 kl. 08:43

Bolsonaro skal være klar for å slutte som president

Bolsonaro sa selv ingenting om å gi makten videre, Lula da Silva eller tapet i valget. Han takket de som stemte på ham, og ba folk demonstrere uten bruk av vold. Bolsonaro sa at han ville følge grunnloven, og at han også vil gjøre det i fortsettelsen.

NRK - 28 nov 22 kl. 08:07

Innspurt i budsjettforhandlingene

Det er innspurt i forhandlingene for neste års budsjett. Bistand er blant de vanskelige temaene i år. – Internasjonal solidaritet trengs Mer enn på lenge, sier Ingrid Fiskaa, utenrikspolitisk talsperson i SV i politisk kvarter.

NRK - 28 nov 22 kl. 01:15

Regjeringen sier nei til økt trygd til de fattigste før jul

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen erkjenner at det er en krevende tid for mange i Norge nå, og det ramMer dem som har minst hardest. Men det er ikke aktuelt å øke trygden. – Vår viktigste oppgave er å sørge for at folk har jobb og økonomi til å komme seg gjennom krisen, og at forskjellene ikke øker.

Klartale - 19 nov 22 kl. 06:00

Jorda snurrer raskere enn før

Den 29. juli fikk jorda det travelt. Til vanlig så roterer jorda rundt på 24 tiMer.

NRK - 27 nov 22 kl. 13:44

Togstreik i Østerrike

Østerrikes jernbanearbeidere streiker mandag etter at en ny runde i lønnsforhandlingene endte uten en løsning. Det blir ingen regiontog, langdistansetog eller nattog mandag etter at den femte forhandlingsrunden var resultatløs. Busser og offentlig transport som drives av lokale myndigheter, går som normalt.

Klartale - 06 okt 22 kl. 11:07

Slik påvirker statsbudsjettet deg

Torsdag la de som styrer Norge fram statsbudsjettet for det neste året. Budsjettet skal vise folk hva regjeringen ønsker å bruke penger på.Dette trenger du å vite om statsbudsjettetRegjeringen får penger fra folk som betaler skatt.

Aftenposten - 26 nov 22 kl. 08:00

Hvor lenge klarer han å stå oppreist?

OM FOTBALL: Et vinter-VM virker Mer og Mer som en dårlig idé..

NRK - 25 nov 22 kl. 20:13

Vi bruker Mer på restaurant enn før pandemien

Til tross for at alt har blitt dyrere, spiser vi Mer ute nå enn i 2019. Det viser ferske tall. Sist uke lå kortbruken hos norske restauranter på 19 prosent over 2019-nivå, justert for inflasjon.

Klartale - 08 nov 22 kl. 09:33

Nordmenn vil bruke mindre penger på julehandelen

– Alt tyder på at vi sparer litt nå. Med høyere renter, inflasjon og prisøkning, sier Jarle HamMerstad. Han er leder for bransjepolitikk i organisasjonen Virke.

VG - 25 nov 22 kl. 10:05

Nato-Stoltenberg: Putin Mer brutal fordi han mislykkes i Ukraina

Generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Russlands president Vladimir Putin blir Mer brutal fordi han mislykkes i Ukraina. Tirsdag leder han Natos utenriksministermøte i Romanias hovedstad Bucuresti..

NRK - 25 nov 22 kl. 01:21

Spanias regjering fikk grønt lys for statsbudsjett

Underhuset i den spanske nasjonalforsamlingen vedtok torsdag et nytt statsbudsjett med betydelig økt pengebruk på sosialtjenester og forsvar. – Dette er et budsjett med historisk høye utgifter til sosialtjenester, slik at vi kan gå videre på veien mot et Mer egalitært og bærekraftig land, tvitret statsminister Pedro Sánchez etter at budsjettforslaget ble vedtatt med 187 mot 156 stemMer i underhuset. Det var uklart om Sánchez' mindretallsregjering ville få godkjent forslaget, men det regnes nå som en formalitet å få det vedtatt også i senatet, det øverste av forsamlingens to kamre.

E24 - 24 nov 22 kl. 15:58

«Noen få» sentralbanktopper foretrakk Mer forsiktig europeisk renteheving

Den europeiske sentralbanken satt opp rente med 0,75 prosentpoeng i oktober. Enkelt ville gå Mer forsiktig til verks, viser referat..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com